Középszerű kezdés, egyetlen kiemelkedő részlettel: DAT BEAR!

Azért a semmi extrát én vitatnám
Számomra ez volt a szezon legértékelhetőbb animéje, kicsit talán a Baccanóra emlékeztetett ezzel a sok karakterrel, meg szállal, ami pozitívum. Mondjuk a sztori végül sehová nem jutott, a low-budget grafika fájt, a humorát meg én inkább mondanám ambivalensnek: volt, hogy működött (Shiraishi kiváló comic relief), máskor meg ilyen gyerekes poénokkal dobálózott.
Elkezdtem közben én is a második évadot, de valahogy nem tudom eldönteni, hogy ezt most akkor érdemes-e (tovább) követni vagy sem. Mikor nézem, úgy ahogy bejön, a karakterek egész sokszínűek, nincs két egyforma figura, ahogy a sztori is egész fogyasztható a maga minimalista módján. Néha még a poénokon is röhögök. Az epizód végeztével meg valahogy ilyen "mehh, ez is megvolt" érzés kap el. Nehéz lenne az overall impresszióimat összeszedni róla.
Nem tudom, hogy ennek most meg kellene-e nyugtatnia, vagy sem. XD Volt egy kósza gondolatom, hogy megnézem még az OVÁ-t a második évad elkezdése előtt, de naiv elképzelés volt, hogy elérhető lesz felirattal...
Beértem az animét. Az első évad utolsó két részétől a második első 3/3,5 részéig a szememben egyre inkább csak süllyedt, voltak olyan pillanatok, amikor gyakorlatilag így csak bámultam a képernyőt, de hogy megfogni nem tudott az biztos, sőt egyes részeknél (Edogai) konkrétan elment tőle a kedvem.
Én biztos végignézem ha már lekezdtem, de gondolkodtam rajta, hogy akkor most az adaptáció ment ennyire félre, vagy a mangának sikerült rossz utat választania annak érdekében, hogy sokáig húzható legyen...
Elvileg rebootot kapunk, szóval nem kötelező a régi sorozatot megnézni az új előtt.Ricz írta:Ki kéne nyírnom ennek is az eredeti sorozatát.
Ez az Ogata múltja blokk nekem elég random jött most ide, amúgy meg nem történt semmi. XD Persze a tengernél megint fel kellett ugrani, mert miért ne... ¬_¬annarancs írta: ↑2018.11.20. 20:38Golden Kamuy S2: Meh, kihagyták a Perverted Kemono Friend ívet is (nem mintha hiányzott volna a kerge fickó, de bosszant, hogy nem követik a mangát). Nagyon ajánlom, hogy a tengeri vidrás sztori ne maradjon ki, kell valami vigasz, ha már a történetvezetés értékelhetetlen... Hogy valami pozitívumot is kiemeljek, tetszett a mai részben Ogata szinkronszínészének a játéka. Tsukishima mellett Ogata a másik kedvenc karakterem, így elszomorít, hogy a karakterizációját elhanyagolja az anime.
Igen, az a baja az s2-nek, hogy itt már nagyon érezhető, hogy kihagynak dolgokat. Az első évadból is sok minden kimaradt, de azért többnyire olyasmik, amik nem zavartak bele a képbe... most meg sokszor olyan érzésem van, mintha ide-oda ugrálnánk csak úgy. Ettől függetlenül még mindig baromira élvezem (bár tény, hogy nem sok mindent nézek ezen kívül a szezonból), de ha véget ér, mindenképp sort kerítek a mangára, mert úgy lesz az igazi.
Mondjuk azon főleg fillerekben lovagoltak és ott tényleg erőltetett volt.
MOD: Kissé megkésve, de: van igény Golden Kamuy topicra?
Felőlem is jöhet, úgyis tervezem, hogy elkezdem a mangát (az elejétől), ha véget ér az anime. Majd max. annaranccsal kitárgyaljuk a heti adagokat, amint sikerült beérnem (és ami remélhetőleg nem tart majd fél évig XDDDD).
Engem egy korábbi részben InkarmatLeara írta:kaptunk még egy CGI medvét, hurrá!
Simán megérdemelné
Nálam is hetes (?még), az előző évad még 8-as volt, de itt még ezzel túl jó indulatúnak érzem magam. Az ainu vonal nagyon tetszik, a karakterek nagyszerűek (többnyire; ha nem burjánzanak el), de a történetvezetést nem díjazom a 2. évadban. Oké, értem, hogy az adaptáció hibája, de én csak azt értékelem.