Oldal: 1 / 1

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Elküldve: 2019.01.09. 18:27
Szerző: Junchi
Dorororororo ep1

Jaj, de nagyon retro ez. Tisztára, mint egy proto-Inuyasha + Kenshin egyveleg... és pont ezért jött be. Teljesen fogyasztható volt így elsőre, a sármosan szürreális alapszitu adja magát, az animáció is egész pofás, szóval nem panaszkodom. Egyelőre.

Egyébként a mai "finomabb" karakterdesignt alkalmazva azért nekem elsőre leesett, hogy Dororo
SPOILER
tulajdonképpen lány, szal a régi anime + a Tezuka manga alapján ezt azért nem sűrűn mondtam volna meg, de itt rögtön gyanús volt a dolog, utánanéztem, és lőn.

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Elküldve: 2019.01.10. 16:31
Szerző: Ricz
Dororo - Ep. 1

Azért kicsit felemás az érzésem, mert az 50 évvel ezelőtti változat az elejét sokkal jobban átadta. Egy messze jobb és feszültebb módon kezdte, sokkal fenyegetőbbnek érződtek a démonok is már a puszta szobrokról, míg itt egy ócska rant, hogy szar a világ, nagyok az ambíciók, a nagyúr egy tehetetlen tök ezek ellen és kábé ennyi. Meg Hyakkimaru születése is elég meh lett. Persze, a csecsemő "gruesome" volt, de na, ez az egyetlen pont, amibe nem tudok belekötni az egészét véve.
Ami a 16 évvel későbbi részeket illeti: az már jobban felpörgeti a dolgokat, megmutatja azt a várva várt modernizációs potenciált, amit tényleg elvár az ember.

Boogiepop 2019 - Ep. 01-02

Nem is tudom, talán a "let down" a legjobb kifejezés erre. Nem igazán csalódás, mert számítottam a lassú sztorira, kibontakozásra, de azért... érzem elejében a vontatókocsit. Feszültnek és érdekesnek is csak nagyon nagy vajszívvel tudom mondani. Még két részt adok neki, és akkor eldől, hogy folytatom, vagy majd ha lezárult.

Dororo

Elküldve: 2019.01.10. 20:58
Szerző: Catrin
Szerintem sokan fogjuk követni innen, szóval miért ne...
Catrin írta:
2019.01.10. 20:53
Dororo 1. rész:
Nem volt rossz, eddig ügyes a MAPPA, viszont Hyakkimaru története szerintem is sokkal hatásosabb volt a régiben (egyébként most ünnepek között kezdem el azt, és meglepően nézeti magát ez a feka-fehér kiadás is :D). Kíváncsian várom a továbbiakat, mert semmi extra, de tényleg aféle retro-kikapcsolódás még ez az új is, már a sztorija miatt. :D
Az op önmagában nem rossz, de szerintem baromira nem illik hozzá. Az ending tetszik.

Re: Dororororororooooo

Elküldve: 2019.01.11. 07:34
Szerző: Titkos
Amúgy ha már a topic címe is ez lett: meg kell kérdeznem, hogy ez valami konkrét poénra utal a sorozattal kapcsolatban, vagy csak Junchiból előjött a Bake-fanboy és az abban lévő, Mayoi-féle "Arararararararara......ragi-san"-t kvázi "átmentette" ebbe az animébe is? :lol: (Mert eddig csak ő írta így a címét odaát, de lehet, hogy van itt valami belsős poén, amiről nem tudok, ha már a topic címe is ez lett. XD Mint anno a Cross Angélás "Cross Ange - avagy te úgysem fogsz soha szőke fanszőr közé fejelni!" XDDD)

Re: Dororororororooooo

Elküldve: 2019.01.11. 09:03
Szerző: Risa
Nekem a Durarara ugrott be róla, azt hittem, hogy arra utalunk vele. :lol:

Re: Dororororororooooo

Elküldve: 2019.01.11. 09:40
Szerző: Catrin
Jajj, nyugodtan át lehet írni (na, meg is tettemXD közben rájöttem, hogy engedi az első posztnál :D), csak arra akartam utalni vele, hogy indokolatlanul mindig több ro-t akarok mondani, mint amennyi a címben van, arra nem emlékeztem, hogy Junchi ezt már ellőtte.XD Szimpla trollkodás volt. :drop:

Re: Dororororororooooo

Elküldve: 2019.01.11. 15:50
Szerző: Junchi
Titkos írta:
2019.01.11. 07:34
Amúgy ha már a topic címe is ez lett: meg kell kérdeznem, hogy ez valami konkrét poénra utal a sorozattal kapcsolatban, vagy csak Junchiból előjött a Bake-fanboy és az abban lévő, Mayoi-féle "Arararararararara......ragi-san"-t kvázi "átmentette" ebbe az animébe is? :lol:
Az ilyesmi szívből jön, Titkos. Nem gondolkozok rajta, csak cselekszem. :D

Egyébként a Catrin által linkelt '69-es változat openingje egy csoda. (Főleg úgy, hogy Dororót, meg Hyakkimarut csak a végén látjuk benne, lol.)

Re: Dororo

Elküldve: 2019.01.13. 22:57
Szerző: higashikata
Most néztem meg az első részt és meg kell mondjam, eddig tülkön ülve várom, mit fognak kihozni belőle. A hangulatteremtés megvolt, a karakterépítésre (már ha lesz olyan) kíváncsi leszek. [Mostanában kattantam rá az HBO-féle Terápia c. sorozatra, azóta a karakterépítés jobban érdekel a történetvezetésnél. ::^_^:: ]
A '69-es verziót még nem láttam és amíg ez be nem fejeződik, nem is szeretném. Nem akarom ellőni a poént magam elől és nem szeretnék a rebootok/remake-ek hibájába esni: a léptem-nyomon összehasonlítgatásba.

Re: Dororo

Elküldve: 2019.01.14. 00:46
Szerző: annarancs
Én nem bírtam magammal, és az első rész megtekintése után elolvastam a mangát. Egyelőre nem tartok attól, hogy ez rontani fog az animés élményemen, inkább kíváncsi vagyok, hogy az új adaptáció hogyan prezentálja majd a dolgokat. Remélem, hogy majd egy méltó/korrekt lezásárt is kapunk (az eredeti mű lényegében befejezetlen).

Ep. 2: Továbbra is eltérünk a mangától, de nekem izgalmas ez az új megközelítés, és például Hyakkimaru karaktere is hitelesebb (egyelőre). Valahol persze hiányzik a két főszereplő állandó civakodása, de gondolom amint lehetővé válik közöttük a kommunikáció, ezt is megkapjuk majd. :D