Given

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
supermario4ever
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2007.05.28. 05:40
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Given

Hozzászólás Szerző: supermario4ever » 2019.08.18. 21:43

Miután úgy látom, hogy többen is nézzük az animét, ezért talán érdemes lesz neki topikot nyitni. Van is miről beszélni az anime kapcsán, mert szerencsére nem egy klisés BL-műről van szó, hanem mondhatjuk, hogy egy progresszívebb alkotás várható.

Mondjuk ez egyre kevésbé kérdőjelezhető meg az eddig leadott 6 rész alapján. Már a rajzstílus is nagyon tetszetős. A karakterek jól meg vannak rajzolva, a színek is élénkek. Mondjuk többekkel, amivel beszéltem az animéről, megkérdőjelezték Mafuyu létjogosultságát, mert főleg az elején az esetlenségnek már azt a végletét mutatta, hogy nem tudták mit keres az animében. Nekem mindig olyan érzésem volt vele kapcsolatosan, hogy odaadnám a gitárt a kezébe. Nyitott arra, hogy megtanulja, csak a kommunikációja tényleg esetlen. És ahogy egyre inkább göngyölíti fel az anime a múltját, úgy derül ki az, hogy tényleg való gitár a kezébe. Jó eséllyel ezt látta meg benne Uenoyama, ezért sem hagyja őt békén.

Az, hogy lassan alakul ki köztük a szerelem, azt teljesen helyénvalónak gondolom. Méghozzá pont Mafuyu múltja miatt. A való életben is igaznak gondolom azt, hogy addig nem lehet továbblépni az adott krízisből, amíg azt fel nem dolgoztuk, és a helyére nem tettük, és erősen az jön le, hogy a mangaka is ennek okán alakítja ki lassan a szerelmet Mafuyu és Uenoyama között. Mondjuk egyoldalúnak mondható a szerelem, mert Uenoyama érez valamit, de ez még nem viszonzott. És ez szerintem maradjon is így. 11 részesnek írják az animét, nagy hiba lenne az egész történetet egy évadban ledarálni, mindenképp várok egy második évadot.

Amúgy a banda másik párosát többen preferálják, mert a kettejük közötti kommunikáció élőbb. Mi tagadás, tényleg nagyobb élmény látni, ahogy Nakayama és Kaji között alakul a kapcsolat, és az is igaz, hogy rajtuk sokkal inkább látszik, hogy lesz kettejük között szerelem. De ez a személyiségükből is fakad. Láthatóan érettebb személy ők ketten. Majd Mafuyu személyiségfejlődését lesz érdekes nyomon követni, és ha tényleg azért ennyire esetlen, mert még fel kell dolgoznia a múltját, és ha ezt megteszi szépen lassan, akkor minden tekinthetben a legjobb BL-anime lesz a Given.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 481
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Given

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.08.19. 10:05

A Vinland Saga mellett ez a másik szezonkedvencem. Az egyáltalán nem zavar, hogy a főszereplők kapcsolata nem egyik részről a másikra alakul, azért így sokkal reálisabb, Mafuyu szemszögéből meg pláne. A legnagyobb gondom eddig az, hogy Mafuyu énekhangja nekem annyira nem jön be, mint amennyire a sorozat alapján el kéne ájulni tőle, de hát ízlések és pofonok :D.

Avatar
supermario4ever
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2007.05.28. 05:40
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Given

Hozzászólás Szerző: supermario4ever » 2019.08.19. 11:06

A hangja annyira nekem sem jön be, de lehet, hogy pont azért, mert annyira nyilvánvaló volt, hogy valami nagyhatású énekhangot fogunk hallani, és "kizártam" az érzelmeimet, mert féltem attól, hogy bekönnyezek tőle. Amúgy a seiyuu-kat nagyon jól kiválasztották.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 481
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Given

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.09.21. 17:07

Ep. 11: az eleje (Uenoyama reakciója) egyszerűen zseniális volt :D ! Talán az eddigi legreálisabb, viszonzott szerelemre adott reakció volt, amit animében láttam XDDD. A többiek is tök jól kezelték a dolgot, szóval nagyon bejött ez az utolsó rész. Végig nagyon jó minőséget szállított a sorozat, gondolkodás nélkül nyomtam rá a 8/10-et. A már bejelentett mozi pedig nem jöhet elég hamar, de addig is belevetem magam a mangába (bár még abból sincs olyan sok fejezet :( ).

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Given

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.09.22. 12:26

Jé, ennek van topikja. :D Igen, Uenoyama reakciója zseniális, örülök, hogy adtam a cuccnak egy esélyt.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Given

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.09.22. 18:47

A reakciót tényleg nagyon jól megoldották, viszont ha valamiért átkozhatom azt az első 5 percet, az nem más, mint
SPOILER
a formázás. Mivel ezt csinálom rajta, már második napja, és még mindig nem vagyok túl a jelenet felén. Ennyi pólókiírást, táblát, ponyvát máskor egy egész rész vagy kettő alatt kell csinálni, és akkor még ott van a fodrászos jelenet is, ami szívatósabb. De ez van, azt hittem az egyik korábbi rész játéktáblájánál durvább nem jöhet... De. Mindig...
Amúgy ja, ott a sok felirat, hogy melyik énje melyik nem igazán adott hozzá a dologhoz. Végtére is teljesen mindegy melyik érzelem szólal meg a zsibongásban, egyedül a Nyugodtnak volt értelme, hogy rajta szerepel. De ezzel az erővel az is állhatott volna a pólóján "Hidegvér a csigavér."

A vége kissé nyitott volt, a két senpai története picit sovány volt, bár jövőre jön a folytatásnak beállított mozifilm, szóval majd pótolják ezt a kis hiányosságot talán.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Válasz küldése