Az nem spirál galaxis szerintem, inkább ilyen "galaxis-pengéket" lődöz. XD Amúgy az eheti fejezet is tök jó lett volna, de Byakuya halála erősen lehúzta a színvonalat.

Nem is maga a tény, hogy meghalt (bár az egyik kedvencem volt, de sajna Rumiko ingerenciát érez rá mindig, hogy akik a sztoriban a "gonosz" oldalon állnak, azok sorban haljanak is meg), hanem,
ahogyan meghalt. Kb: "Lamest villain-death ever".

(De simán lehetne "character-death" is, kevés animére/mangára emlékszem, ahol főszereplő ilyen bénán egy perc alatt halt meg, pláne az IY-ben, ahol még a random "fillerdémonok" is bírni szokták 1-2 fejezetig, meg ahol eddig minden főszereplő minimum egyfejezetes "nekrológot" kapott a halála után.) Mondjuk ha nem a Meidou nyeli be, akkor sem húzta volna már sokáig, mert Narakuval együtt ő is lassan darabokra tört, de amúgy ez is valami Rumikós újítás, mert anno Kagura, Kanna, és a többiek nem kezdtek el porladni akkor sem, ha IY-ék éppen sz*rrádarálták Narakut. Jah, ha már Naraku: a teste szépen lassan döglődik, ezt már nem ússza meg, úgyhogy most a lelkét próbálja valahogy megmenteni (test nélkül mondjuk nem tudom mit érne vele...), valószínűleg ezért úszította rá Kagomére Byakuyát is. Jah, és az a "purpose fulfilled" engem is érdekelne, annyit tudunk, hogy ugye pár fejezettel korábban "ellopta" a Meidout, amit mixelt az illúziókardjával, és most azzal vágta meg Kagomét, akivel látszólag nem történt semmi, de mibe, hogy majd kiderül, hogy megint a papnői erejét zárták le, vagy valami hasonló? XD Szal ez Byakuyának nem saját "feature"-je, ezért nem lehet tudni, hogy mi volt a terv.

(Még az is lehet, hogy a terv része volt, hogy először vágja meg Kagomét, aztán hagyja magát kinyíratni. Csak mert ha erre a támadásra nem számított, akkor már elnézést, de Byakuya hülye.

) Amúgy igen, jelenlegi állás szerint meghalt, a Meidouból elvileg nem lehet kijönni, az simán "kitöröl". Mondjuk a haláláról ezer szónál is többet mond ez a fantasztikus paródia-fordítás, amivel mélységesen egyetértek:
http://img.photobucket.com/albums/v244/ ... 48_013.png