Elfen Lied (Flame-mentes övezet)

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.06.10. 16:45

Rage írta:
Doom írta:Ha valaki csak a brutalitást látja az Elfen Lied-ban, akkor még nem érett meg a dologra :)
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? ;)
De igen :) én pénzt merek rátenni hogy egy csomóan csak úgy értelmezik a látottakat, ahogy Mufurc is megírta, hogy wow de k...a jó, láttad abban a részben kettétépik, meg leszakítják a fejét, whhooow utánna meg kinyomja a katona szemét..-de még brutalitás se kell hozzá rögtön jó példa erre a Mátrix. A fiatalok mit láttak benne? Apám, mekkora jelenet, amikor lövöldöznek, és akkor belassul minden, látszódnak a golyók, meg amikor forgóágyúval szétlövi a kihalgató szobát, na ott hogy szól má az 5.1... na ezt látták benne. Pedig ugye a Mátrix nem erről szól. Azt halottam hogy páran kicsit túlságosan is elmélyültek azokban a kérdésekben, hogy mi van ha ez is illúzió, ami körülöttünk van..? Naa de nem akarom Mátrix magasságokba emelni az EL-t, nem azért írtam. A másik dolog amit Mufurc írt, hogy ha ez rázza fel az embert, hogy meztelen loliták széttépik egymást, akkor ott valami gond van... Én azt a felrázás dolgot spec az ábrázolásra értettem. Ha valaki életében látott már balesetet /most mindegy hogy m.helyi vagy a közlekedésben/ vagy csak látta a valódi balesetek képeit, az azért tudja hogy igen csúnya dolgok történnek az emberi testel kisebb-nagyobb kihatásokra. Amig sok (nem azt mondom hogy az összes) animeban valahogy "light-osabban" adják elő az elhalálozást addig az EL-ben mutatják premier plán, és azért kicsit odavág az embernek, felrázza hogy bizony az emberi test nem mindig marad egyben. (most nem kell azzal jönni, hogy de a valóságban nincsenek kislányok plusz négy láthatatlan karral- továbbra is az ábrázolást ecsetelem) Na és ez az a anime, amit azért ha lenne gyerekem nem engedném hogy 16-17éves kora elött megnézzen, (utánna már úgy se tudnám megakadályozni-magamból kiindulva :) )mert erről esetleg már el tudom képzelni hogy elindít valami olyasféle gondolkodást, ami neem biztos hogy jó (persze a hajlam még így is szükséges)
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.10. 17:35

Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Ha valaki már túlvan a nagyonsokadik animéjén, neadjisten előtte már olvasott néhány könyvet is (amiket sokszor nem csak poénból emlegetnek az iskolában), annak nehéz újat / megrázót / jujjdenagyondrámait mutatni. És az nem fog minden középszerű cuccban valami hatalmas mondanivalót felfedezni. Ez van.
(Én örülnék a legjobban, ha minden EL-szintű cucctól katarzisélményem lenne... :PP)

Ja, és egyébként az miért olyan érdekes, hogy mi lesz az emberi testtel, ha baleset éri? Egy korszakban ez mindenkit rettenetesen érdekel (ez tartja el az ogrish-t és társait), pedig csak az ösztönös félelemről van szó, ami egy teljesen emberi dolog. Idővel nem árt kiszállni a fekete mocsárból és inkább szép / értékes dolgokat észrevenni, mert szar ügy, ha az ember huszon x éves korában arra eszmél fel, hogy saját magát rekesztette ki a társadalomból a túl sok darkos gondolkodás miatt. Nem a depi a menő, hanem megpróbálni élni. Egyszóval: nem árt felnőni. (Pszichológiai rovatunkat olvashatták, lol.)

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.06.10. 17:56

:weh: Én azt egy szóval sem mondtam hogy ez a jó, és nincsen darkos gondolkodásom se.. én ugyanúgy megnézem a Kaleido Star-t meg az Inuyashát (pedig az elöbbiben még vér talán nem is volt) és ugyanúgy elvagyok pl a Sonic heroes-al mint a Doom3-al.. én csupán csak azt kivántam ecsetelni, hogy az EL-ben ugye nincsen olyan hogy meghal egy szereplő, na és akkor most gyorsan idézünk egy főnix-et és akkor feltámad, tehát hiába van néha benne eltúlozva a vér meg stb még így is közelebb áll a valósághoz /és egy szóval se mondtam hogy ez jó, de épp Ti írtátok hogy a Dragon Ball hatására kiugrott egy gyerek az ablakon, mert várta a felhőt.. mert ugye a dragon ball-ban egy karakter akár beleéghetett a földbe 10 méter mélyen is, mégis előjött utánna, és annyi baja volt hogy elszakadt a ruhája. Az EL ilyen nézetből "földhözragadtabb"/ Hikari az elöző avatar-od jobb volt :)
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.10. 18:05

Az EL-ben a realitást pozitívumként kiemelni számomra akárhogy is nézzük, furcsa. Talán pont azért, mert annyi negatív dolgot sürít össze, amennyi már egyáltalán nem reális, hanem enyhén szólva túlzás. (Omg, szegény loli*-t laborban kínozták, és még amnéziás is, aztán mégegy loli, akit laborban kínoztak, aztán egy fiú, akinek a családját lemészárolták a szeme előtt, megkínzott kiskutya, szétrobbantott gyerekek, harmadik loli akit az apukája megerőszakolt, gonoszbácsik, gonosznénik, mégegy gonosz loli, stb stb.)
Nem csak az lehet irreális, ha son Goku repülő felhőn közlekedik. Ugyanúgy lehet irreális a mértéktelen brutalitás.

*a loli szó tetszőlegesen lecserélhető a következők bármelyikére: kislány / lány / ártatlan gyerek.
Doom írta:az elöző avatar-od jobb volt :)
Ha sikert akartam volna aratni, Elfen Lied-eset raktam volna be :dirr:

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2006.06.10. 18:17

Doom:

Igenám, csakhogy ez az "ábrázolás", amit említesz, nem éppen korszakalkotóan új. Tessék csak megnézni a Hokuto no Kent, Ninja Scrollt, néhány '80-as évekbeli akciódúsabb animét vagy esetleg az újabb CUCCok közül a Tough-ot / Grappler Bakit - emiatt szerintem az EL nem egyedülálló.

A kérdésemre adott válaszodon bevallom őszintén, kicsit megdöbbentem - tehát "nem vagyok érett" az EL-re, és ez jópár emberre igaz ezek szerint, akik hozzám hasonlóan vélekednek a sorozatról. Most már ezt is tudom. :p

Hikarival tudok egyetérteni, nem kell olyan dolgokat "belelátni" a sorozatba, amiket az egész egyszerűen nem tartalmaz. Btw, hadd ne érezzem már magam kevesebbnek amiatt, hogy nem vettem észre a világrengető nagy igazságokat ebben a sorozatban...
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.10. 18:37

Ja igen, azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy én pont a túl sok szabdalás miatt nem tudtam már komolyan venni az egész animét. Így még ha lett is volna benne tényleg hatásos jelenet, arra sem tudtam volna úgy reagálni, ahogy kell, mert a sok "felesleges" vér eltompította a receptoraimat ^^""

Amikor hatásosságról és brutalitásról / vérről van szó, mindig a Texhnolyze egy jelenete jut eszembe: Onishi halála. Meg merem kockáztatni, hogy a legmegrázóbb jelenet volt, amit eddig láttam animében, pedig "látványosságában" simán felveszi a versenyt EL bármelyik hentelős jelenetével, mégis, eszembe sem jutott hogy hatásvadászatról lenne szó, tökéletesen megrázó volt, talán pont azért, mert jól élnek az eszközökkel, és nem úton-útfélen beleznek ki valakit látványosságból.

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.06.10. 18:44

::bawl:: miért kell ilyen gonosznak lenni velem? ::bawl:: ::jsmile::

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.10. 18:51

Ma különösen gonosz kedvünkben voltunk, bocsánat XD
Részemről a vita lezárva, újra átadom magam magasabbrendű tevékenységeimnek (Animal Yokocho, ROTFLOL)

Ja, és a véleményem ismét nem sértésnek volt szánva, csak ez a téma botrányosan népszerű, mindig a legelsők között van, néha nekünk, az ellenzéknek is muszáj beszólni, hogy rontsuk a dícsérgetési statisztikákat. :rozsaszintancoloelefant: (Ezzel a szmájlival tényleg új időszámítás vette kezdetét a fórumon)

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.06.10. 20:57

Nem sértődtem csak hülyéskedtem :) :woff: jó hogy mondod, megyek XBox-ozni :)

-----
Rage írta:Doom:

Btw, hadd ne érezzem már magam kevesebbnek amiatt, hogy nem vettem észre a világrengető nagy igazságokat ebben a sorozatban...
Elnézést én egyáltalán nem úgy értettem. Én sem világrengető igazságokról beszéltem, de azt talán Te is elismered hogy sokan csak azt skubizzák az ilyen anime filmeken, hogy na mikor szednek már szét megint valakit, a beszélgetős részeket meg unják, továbbtekerik..

Avatar
Neerson
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2006.02.05. 19:21
Tartózkodási hely: Cegléd-Budapest

Hozzászólás Szerző: Neerson » 2006.06.11. 10:17

Hikari írta:Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Ha valaki már túlvan a nagyonsokadik animéjén, neadjisten előtte már olvasott néhány könyvet is (amiket sokszor nem csak poénból emlegetnek az iskolában), annak nehéz újat / megrázót / jujjdenagyondrámait mutatni. És az nem fog minden középszerű cuccban valami hatalmas mondanivalót felfedezni. Ez van.
Kifejezetten nem értek egyet:)
Hikari írta:(Én örülnék a legjobban, ha minden EL-szintű cucctól katarzisélményem lenne... :PP)
Szaktudásod annyira kiterjedt, hogy az animében a hibák túl szembetűnőek számodra, s nem tudod élvezni a pozitívumait:)

Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss » 2006.06.11. 11:27

Mivel egyértelmű(nek látszik), hogy egységes vélemény aligha alakulhat ki az Elfen Lied kapcsán, ezért aztán nincs is túl sok értelme azon vitatkozni, hogy van-e "mély" mondanivalója, vagy sem: mindig ugyanoda jutnánk. Ennélfogva több értelme lenne, ha nem azt firtatnánk, hogy csak a gyilkolásról szól-e, vagy esetleg "mély" mondanivalója is van. Ha pedig csak erről lehet vitázni ebben a topikban...az már régen rossz...

Avatar
Chidori
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2006.05.28. 14:21
Tartózkodási hely: 24-es osztály - Jindai helyi Gimnázium - Tokió

Hozzászólás Szerző: Chidori » 2006.06.11. 20:38

Lehet itt mg másról is.
Nekem ami így már az elején is feltűnt, hogy eszméletlen egy hibrid anime. Mármint műfaji szempontokból. Elgondolkodtam azon, hogy vajh miért is pakoltak össze ennyit és egyáltalán jó-e ez.
Az én véleményem, hogy nagyon jól sült el, mert a romantikus és a viccesebb részek miatt végígnéztem életem első "horror" animéjét. Eddíg sosem láttam volna neki ilyennek, de ez valahogy bejött.
Szerintetek a műfaji keveredés jó/rossz? Indoklást is kérünk! ::hehe::
Kép

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.12. 11:17

Neerson írta:
Hikari írta:(Én örülnék a legjobban, ha minden EL-szintű cucctól katarzisélményem lenne... :PP)
Szaktudásod annyira kiterjedt, hogy az animében a hibák túl szembetűnőek számodra, s nem tudod élvezni a pozitívumait:)
<off> Bizonyára ugyanezen okból kifolyólag nem tudom élvezni győzikét, a megasztárt, és társaikat. Rossz nekem. ::bawl:: </off>

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.06.12. 11:47

<off> Bizonyára ugyanezen okból kifolyólag nem tudom élvezni győzikét, a megasztárt, és társaikat. Rossz nekem. ::bawl:: </off>
Héé nem úgy volt hogy többet nem írsz ide? :) Amúgy amiket írtál, én is utálom phujj
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2006.06.12. 12:21

off: Doom,ne ronts tovább a helyzeteden :dirr:
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
Chidori
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2006.05.28. 14:21
Tartózkodási hely: 24-es osztály - Jindai helyi Gimnázium - Tokió

Hozzászólás Szerző: Chidori » 2006.06.12. 12:31

Az ember próbálja továbbvinni a témát, hogy ne fulladjon személyeskedésbe erre.... no sebaj. Erre legyenek szívesek reagálni.
Chidori írta:Lehet itt mg másról is.
Nekem ami így már az elején is feltűnt, hogy eszméletlen egy hibrid anime. Mármint műfaji szempontokból. Elgondolkodtam azon, hogy vajh miért is pakoltak össze ennyit és egyáltalán jó-e ez.
Az én véleményem, hogy nagyon jól sült el, mert a romantikus és a viccesebb részek miatt végígnéztem életem első "horror" animéjét. Eddíg sosem láttam volna neki ilyennek, de ez valahogy bejött.
Szerintetek a műfaji keveredés jó/rossz? Indoklást is kérünk! ::hehe::
Kép

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2006.06.12. 12:39

Szerintem elsülhet jó is és rosszul is... Jelen esetben szerintem jó,mert én sem biztos hogy megnézem az EL-et,ha nem lett volna benne más a brutalitáson kívül..jah és akkor tényleh nem érne egy kalap szamócát sem,úgyhogy szerintem jelen esetben "életmentő" a keveredés.
Másrészt nekem a karakterdizájn is tetszik így,hiába nem illik a történethez...így azok is gyanútlanul megnézik,akik amúgy az ilyesmit nagy ívben kerülik...
megjegyezném,hogy az animék nagy része keveredés..mert a legmélyebb drámákban is előfordulhatnak pl humoros vagy ecchi jelenetek..
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2006.06.12. 13:26

Ez olyan furcsa. A horrorról alkotott fogalmam eddig teljesen más volt. Kb úgy gondolom, hogy azok a horrorfilmek amiknél így fél az ember. (Ugye milyen tökéletesen pontos definíció?) Viszont az EL például tipikusan nem volt félelmetes. Csak sok vér volt benne és elég kegyetlen szörnyecskék angyali arcokkal. És aztán egyre kevésbé szörnyűek mert lesz lélektani fejlődés meg minden...
Valaki vagy definiálja nekem a horrort vagy mondja el hogy ez miért horror (elhiszem, hogy az, mert Hikari értékelőjében is meg van adva mint kategória, csak nem értem a dolgot)

Avatar
Chidori
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2006.05.28. 14:21
Tartózkodási hely: 24-es osztály - Jindai helyi Gimnázium - Tokió

Hozzászólás Szerző: Chidori » 2006.06.12. 13:33

Manapság inkább a thriller takrja azt a kategóriát aminél fél is az ember. A horror már csak arra vonatkozik, hogy van benne egy kis darabolás. Mondjuk filmekkel egy példa. Texas-i láncfűrészesnél 1-2 ilyesztgetős jelenet volt, de az inkább csak horror. A Kör, vagy a Dark Water pedíg inkább thriller, és én az utóbbi kettőnél jobban paráztam, míg az előbbin inkább röhögtem néha.
Horror... talán ha abból indulunk ki hogy mi az a horrorisztikus látvány. Az annyit jelent, hogy valami marha rondán néz ki. De nem feltétlen ijedsz meg tőle, csak elszőrnyűlködtet.
Kép

Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss » 2006.06.12. 13:39

Műfajtól függetlenül az anime, csak sajnos mindenki mást lát(vagy nem lát)benne, ezért voltak itt olyan parázs viták.

Avatar
Acél zsemle
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2006.06.20. 13:01

Hozzászólás Szerző: Acél zsemle » 2006.06.27. 11:45

Ez az anime gigantikusan jó !!!!!!! :wink: :wink:
Nyu aranyos (ha ép nem tép szanaszét valakit) :oops: !!!
Nagyon tetszik ez a sértegetni tilos dolog.
Bár nemtoom mejik barbár sértegetne titeket ez az oldal tök állat szerintem.

Avatar
Mesi
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2006.06.27. 20:07
Tartózkodási hely: Szeged

Hozzászólás Szerző: Mesi » 2006.06.27. 22:23

Szerintem nagyon jó kis anime,bár néhány résznél kicsit ledöbbentem.
Amit különlegesnek találok benne,hogy elég élethűen van rajzolva a vérengzős része. ::frog::

Szerintem nincs értelme azon vitatkozni,hogy van-e mélyebb mondanivalója-e vagy sem. (bár szerintem jogosan volt Lucy gyilok-ja,végülis bezárva tartották,kísérleteztek vele,stb...) :hee:

Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss » 2006.06.28. 04:32

Nana-channal is kegyetlenül bántak, mégsem lett belőle az első számú közellenség. Ezzel nem azt mondom, hogy nem érteném meg Lucyt(mert megértem), csak nem biztos, hogy feltétlenül oda kéne jutnia, ahová.

Én általában véve az egész animénél ledöbbentem :wink: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Xelloss 2006.07.26. 14:31-kor.

Avatar
Mesi
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2006.06.27. 20:07
Tartózkodási hely: Szeged

Hozzászólás Szerző: Mesi » 2006.06.28. 09:06

Xelloss írta:Nee-channal is kegytlenül bántak, mégsem lett belőle az első számú közellenség. Ezzel nem azt mondom, hogy nem érteném meg Lucyt(mert megértem), csak nem biztos, hogy feltétlenül oda kéne jutnia, ahová.
Igazad van,talán egy kicsit túlzásba vitte.... :hammer:

Avatar
Theonyn
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2006.06.27. 17:38
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Theonyn » 2006.06.28. 11:59

Üdv, új vagyok itt még,
és nagyon örültem, hogy Elfen Liedot ennyien szeretik idebent :wink:
Én magam is szeretem ezt a sorozatot, ez volt számomra az első anime, ami érzelmileg képes volt megérinteni (nem azt mondom, hogy érzéketlen vagyok, és más jó sztorin nem érzek semmit, de ez kiemelkedő darab)

Válasz küldése