Meg volt Urahara Kisuke Tájcsó szokott betegeskedni.
Mikor is? Erre nem emléxem... lehet régen láttam.
Eddig ódzkodtam az elméletem kifejtésére, de most mégis megteszem.
SZóval. A Legnagyobb vitákat a Bleach világával kapcsolatban a Soul-ok öregedése jelenti általában. Namármost, itt az elején leszögezem: Szerintem Kubo Tite irdatlanul elszúrta a világot, és paradoxonokba fullad az egész. Egyszerűen szarul van kidolgozva no... bármennyire is fáj ezt mondani, ez van. Lássuk miért:
Tegyük fel először is, hogy két féle lélek van: "Tisztavérű" lélek, aki SoulSocietyben született, és a "földi" lélek, aki a földön született, majd ott meghalva, lelke SSbe került. Tegyük hát fel, hogy ez a két lélek egymástól függetlenül öregszik.
Első esetünk: Ha a a Tiszta lélek bár öregszik, jóval hoszabb életet él, mint a földi lélek földi élete során. Erre utal ugyanis Rukia korai kijelentése miszerint jóval több esztendőt élt meg már mint Ichigo. Itt megérkezünk az első Paradoxonhoz: ugyebár a mangában kiderül, hogy Kurosaki Isshin nem más mint egy Shinigami, ráadásul legalább kapitányi szintű. Évekig nem használta a SHinigami erejét, valószínűleg felesége Masaki halála óta, vagy mióta megismerte őt. (Annak nem látnám sok értelmét, hogy egyszercsak kijön SSből mondván ő nem lesz shinigami, majd hosszú évszázadok után megismeri Masaki-t...) Naszóval, a lényeg ami a lényeg. Ha Rukia tényleg olyan lassan öregszik, akkor miért nem tud Isshinről, és Shinigami mivoltáról?
Második esetünk: Ha a tiszta lélek, és a földi lélek ugyanúgy lassan öregszik SS-ban. Ez is végülis lehetséges, de ugyanúgy az Isshin szindróma lép fel...
Aztán Kubo Tite ismét elintézhet minket egy frankó kis orrbaveréssel: Rukia megmondja: "oh, én végig tudtam h Isshin Shinigami..." Mert ez is lehetséges.
Ezen kis "hiba" ellenére én szeretem a Bleach-et és elsőszámú kedvencem továbbra is (mégha továbbra sem a világ legjobb animéje (mert ilyen nincs ugyebár ;)))