Dragon Ball, Z,GT

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Egyet értesz-e a sorozat cenzúrázásával?

Igen
5
4%
Igen, de betiltani azért nem kellett volna
10
8%
Nem
103
87%
 
Szavazatok száma: 118

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2009.04.26. 17:39

De az az USA-verzió, az "ál-prűdség", a cenzúra, és a 4Crap cég földje. :D Ezek meg épp a saját klasszikusukat mészárolják le... :?

Meg nem azért, ez picit off, de tényleg nem értem, mi a fene történt a japánokkal. Nézzetek meg egy 20 éves sorozatot (pl. Ranma, vagy pont a régi DB/DBZ), és hasonlítsátok össze egy mostanival. Régen semmi fenntartásuk nem volt azzal, hogy valaki épp véresen átlyukad főműsoridőben, vagy félmeztelenül rohangál lobogó mellekkel percekig, manapság meg olyan szintű cenzúra jött rájuk, mint ez a mostani, vagy amikor egy női szereplőn ott van a bugyi/melltartó, de a TV verzióban még azt is letakarják valamivel.

Szóval ez már nem "jogerős", ez egyszerűen értelmetlen és buta cenzúra. Nem vagyok pl. vérmániás, de ha valakinek a történet szerint épp átfúrják a testét, akkor ott igenis legyen már egy kicsi vér, pláne, ha elvileg halálos sebről van szó. Valószínűleg nem véletlen, hogy a régi verzióban annyi vér volt, amennyi. Minek ezt így utólag megcsonkítani? Anno bírták gyomorral, manapság már egy csepptől rosszul lesznek? Szóval komolyan nem értem. Nem mondom, hogy minden sorozat legyen tele 18+-os jelenettel, de amiben benne van, azt ne takargassák már feleslegesen. Ennél a D.Gray-man is véresebb, pedig az nem is a látványos fightokról szól elsősorban. XD
Kép

Avatar
DeluksZ
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
Tartózkodási hely: Szeged-Budapest

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: DeluksZ » 2009.06.29. 09:29

Üdv a Dragon Ball topik lakóinak. A szakavatott, jól informált felhasználók segítségét szeretném kérni a küldetésemben.

Nagyon régen, sokakkal együtt én is az RTL Klubon találkoztam először a sorozattal, és mint a legtöbb embert, engem is rabul ejtett a. Ez a rajongás, habár azóta veszített intenzitásából, a mai napig megvan, s ezerszer láttam már Gohan-t SSJ2-be átalakulni, vagy Goku-t SSJ3-ba változni, illetve a fontosabb fúziókat, részeket, csaták végét, stb. A bajom csupán az, hogy ezeket össze-vissza, rendszertelenül néztem meg, hiszen sohasem vettem a fáradtságot, hogy összeszedjem magát a sorozatot. Úgy határoztam, most jött el az ideje annak, hogy végre a teljes sorozatot összeszedjem, ez viszont kicsit nagyobb erőfeszítést igényel, mint hittem.

Egyrészt azért, mert nagyon rendszerszerető ember vagyok (nem szeretném az anime felét innen, a másik felét onnan, egyik részét angol dubbal, másik részét angol subbal szedni, stb). Másrészt pedig az olyan nagy múltú animék, mint a Dragon Ball, idővel expandálódnak, és az ember már azt sem tudja melyik eredeti, melyik remastered verzió, melyik movie, és melyik a movie remastered verziója. Hasonló helyzet áll fenn, mint a Shinseiki Evangelion-nal. A tisztánlátás végett kérem a segítségeteket. A következők a tények:

Dragon Ball: 153 rész
Dragon Ball Z: 291 rész
Dragon Ball GT: 64 rész


Egyelőre annyit szeretnék, ha ez a 3 sorozat teljes terjedelmében meglenne. Nem tudom, hogy mennyire elterjedt, hogy egy fansubber csapat kihozza az összes részt, minden esetre én most innen szedem a részeket XDCC-n keresztül. Ha minden igaz az összes epizód megvan a csapatnak, és a minőség sem rossz. Japán hang, angol felirat, illetve magyart tudtam szedni hozzá, de az nem annyira fontos. nem tudom, aki hasonló elhatározásra jutott, mint én (vagyis, hogy megszerzi a teljes sorozatot) melyik csapatnál kopogtatott, honnan szedte az egyes részeket, és ismeritek e a csapatot, akinek az oldalát linkeltem. Annyit tudok, hogy láttam már widescreen és 4:3-as Zed részeket is. Ahonnan most szedem őket azok 4:3-as felbontásúak, de úgy hiszem ez az eredeti, vagyis semmit sem "hagyok ki" a képernyőből, ha továbbra is innen szedem az epizódokat (pláne, hogy még bőven csak a sima Dragon Ball részeket szedem, amelyekből kétlem, hogy van widescreen verzió).

Érdekelne továbbá, hogy az a bődületes külön múvi áradat, ami a Dragon Ball-nál jelentkezik mennyire fontos, milyen sorrendben kéne nézni őket, és mennyit adnak a történethez. Illetve hallani egy bizonyos remastered sorozatról, ami talán még a jövő zenéje.

Elsősorban az aktuális "nyers" sorozat letöltésével kapcsolatban és az azzal kapcsolatos kérdésekre szeretnék választ kapni. Fontossági sorrendben ez egyelőre megelőzi a további kérdéseket. Minden kedves segítségemre siető fórumozónak előre is köszönöm a válaszokat.

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2009.06.30. 12:39

@Deluksz: Bár talán nagy segítséget nem tudnék nyújtani, de azért itt van két kérdésedre a válasz:
A filmek értelem szerűen aszerint vannak nevezve, hogy melyik sorozathoz tartoznak, és sok helyen számozva találhatóak, viszont egyikük sem fontos, ugyanis mindegy szálig filler. Ha érdekel megnézheted őket, de különösebben sok újdonságot nem fognak hozni. (Egyedül az rémlik, hogy a Garlic jr. saga a DBZben - ami szintúgy egy anime only filler - az flashbackkel kicsit az első vagy a második DBZ filmre, amiben szerepelt Garlic Senior. De lényegtelen.)

A remastered sorozat, a DB kai ha kicsit visszább olvastál volna láthatnád, hogy most április óta fut. Kb. 100 epizód lesz. Ez csak a DBZ remastere. Ám minden filler és egyéb fölös időhúzás ki van belőle szedve. A rajz minőség valamivel szebb, viszont némileg kevésbé gore, mint az eredeti. (Bár még mindig kevésbé cenzúrázott mint az USA dub verzió.) Szóval pl. Goku átlövése Piccolo által a Raditz elleni csata végén egy fekete foltot hagy és kész. (Eredetiben véres erősen, elvégre kilukadt szerencsétlen srác. USA verzióban viszont csak a ruhája szakadt ki középen.) Ha tehát a kait választod, akkor egy "gyorsabb", rövidebb DBZhez jutsz, de várnod kell, amíg befejeződik. (Most tartanak a 13. résznél, ami Goku vs. Vegeta. Eredeti DBZben a 13. rész környékén még csak Goku túlvilági kalandjai találhatóak.)

Plusz infó - bár ezzel valószínűleg nem mondtam sok újságot: A GT teljes sztorija sem az eredeti szerző műve.
Kép

Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi » 2009.06.30. 15:25

Cruel Angel írta:A filmek értelem szerűen aszerint vannak nevezve, hogy melyik sorozathoz tartoznak, és sok helyen számozva találhatóak, viszont egyikük sem fontos, ugyanis mindegy szálig filler. Ha érdekel megnézheted őket, de különösebben sok újdonságot nem fognak hozni.
Én a filmekre inkább azt mondanám, hogy alternatív világ/okban játszódnak, legalábbis ami a DB/Z filmeket illeti. A sima DB filmek ha jól rémlik, inkább a sorozat eseményeit dolgozzák át. A Z esetében pedig gyakorlatilag mindegyiknél találni legalább egy okot arra, hogy miért nem történhetett ez meg a sorozat világában (és ez igaz a Garlicos filmre is, hiába van ott a Garlic Jr. saga).
Ami a filmekben történik, az Garlicot leszámítva irreleváns a sorozatra nézve, és Jr. barátunk jelenléte se oszt vagy szoroz a történet menetén.
Kép

Avatar
DeluksZ
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
Tartózkodási hely: Szeged-Budapest

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: DeluksZ » 2009.07.01. 02:47

Köszönöm a hozzászólásokat. Azóta már kicsit kiművelődtem, a DBKai-t is nézem folyamatosan és repes a szíven, az az igazság. Azt még nem tudom, hogy a Fullscreen HD 4:3-as eredeti képarányos BluRay Ripeket érdemes lesz e letölteni, nekem a 16:9 tökéletesen megfelel, a cenzúra felett meg szemet hunyok, hiszen egyáltalán nem fog érdekelni, hol folyik a vér és hol nem, amikor ilyen minőségben élvezhetek végig egy Cell vagy egy Buu Sagat ráadásul akciófókuszban:) Heti 1 résszel számolva azrét eltart még egy ideig a dolog.

A Moviek minden esetre nagyon tetszenek. Én, habár a történet vezetése szempontjából, ahogy a legtöbben mondjátok, szintén irrelevánsnak tartom őket, nagyon sok olyan dolgot csak azokban láthatok, amikről hallottam, vagy DB-os kártyán láttam őket. Metal Cooler, a Janemba elleni SSJ3 Goku, majd Gogeta csata, Bojack, vagy Broly aki ráadásul asszem 3-ban is feltűnik (egyikben Bio-Broly-ként). Ezek a Moviek nekem nagyon tetszenek és hál' istennek sikerült őket megtalálnom nagyon szép widescreen Rip-ben, úgyhogy boldogabb nem is lehetnék. Na jó, de, ha napi két DBK rész jönne ki:)

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2009.07.12. 23:02

A főoldalon kint lévő hír,hogy lesz a GT az Animaxon, az mennyire hivatalos info?
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2009.07.13. 16:07

állítólag még nincsenek meg a jogok úgyhogy nem lesz egyelőre, addig is lehet nézni valóságshow-kat.

Avatar
Kasai
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2009.11.29. 17:08
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Kasai » 2009.12.03. 21:39

Ha jól tudom, már csak januárban lesz, bár lehet hogy még tovább csúsztatják

Azt nem tudja valaki, hogy szinkronos lesz e vagy feliratos?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2009.12.04. 09:48

Szerintem tutira szinkronos.
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.02.13. 23:24

Több, mint három éve hagytam félbe a Z újranézését, most valahogy ismét megjött hozzá a kedvem (talán azért, mert sikerült beszerezni szinkronosan), úgyhogy most ismét folytatom. Meg is néztem a napokban húsz részt, úgyhogy most ott tartok, amikor Cell megjelent. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Lina94
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010.07.12. 07:12
Nem:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Lina94 » 2010.07.12. 08:46

Én még kicsi voltam amikor elkezték vettíteni láttam is belőle pár részt de nekem akkor is tetszik meg sztem nem kellet volna betiltani hisz semmi durva nem volt szerintem benne szinte alig emlékszem rá de nekem akkor is tetszik és hát én már neten keresztűl szoktam animéket nézni és ott néztem végig és semmi durva nem volt benne.
:D:D:D:DLina94:D:D:D:D

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.07.12. 16:04

A Dragon Ball-t senki sem tiltotta be, csak megbüntette az ORTT a csatornát, amiért rossz műsorsávban vetítette, egy ideig folytatták is a sorozatot valami hajnali időpontban, de gondolom mivel olyankor a kutya se nézte, hamar lekerült a programról.
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.09.28. 21:00

Hosszabb szünet után ismét folytatom a Z újranézését. Az elmúlt két hétben végig is néztem majd 60 részt. Kezdek is vele betelni, lehet, hamarosan ismét tartok egy pihenôt. :D Most értem a 257. részhez.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.06. 08:35

Mariko írta:A Dragon Ball-t senki sem tiltotta be, csak megbüntette az ORTT a csatornát, amiért rossz műsorsávban vetítette, egy ideig folytatták is a sorozatot valami hajnali időpontban, de gondolom mivel olyankor a kutya se nézte, hamar lekerült a programról.
Mi felvettük azt a pár részt, amit hajnalban leadtak, de sose adták akkor, amikor az újság írta, így pár résznek a fele lemaradt. Aztán töröltük őket, mert fél részeket nem érdemes megtartani. Na igen, hajnali kettőkor senki se nézte. Amúgy nem értem, ha a Híradót, meg a véres akciófilmeket lehetett akkor is főműsoridőben nyomni - agyatlan szappanszarokról meg kibeszélősókról nem is szólva -, akkor ezzel mi bajuk volt? Ja az, hogy egy 12 éves gyerek kiugrott az ablakon, mert a hülye azt hitte tud repülni? Hát... aki 6 éves kora után is elhiszi, hogy amit a tévében lát, az valóság, az meg is érdemli!
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.10.06. 13:49

Én most szinkronosan nézem újra, mivel végig megcsinálták hozzá, csak kb a felét már nem adták le. Amúgy így is élvezhetô, Goku hangja szerintem sokkal jobb, mint a japán eredeti. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.06. 13:59

Nekem Vegita hangja tetszik mindenhol (kivéve angolt). Goku japán hangja amúgy nő, de én ezt csak később tudtam meg. Viszont nekem bejön. Az egyik legjobban magyarra szinkronizált anime.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.10.06. 15:46

anubys: Egyetértek, Goku eredeti hangja kb. egy rossz vicc. Annál már csak az a rosszabb, hogy a Son-család minden tagjának ugyanaz a nő a seiyuu-ja, szóval Goku, Gohan, Goten, és még Bardock is azon a magas visító, és teljesen jól hallhatóan női hangon beszél. (Ergo még az sincs, mint mondjuk Narutónál, ahol azért nem annyira hallatszik a női seiyuu.) Azt hiszem a Kai kezdődik azzal, hogy Freeza szétlövi a bolygójukat, és Bardock ott üvölt azon a herélt hangján, így számomra sikerült hazavágnia az eredeti szinkronnak a sorozat egyik legdrámaibb jelenetét. :dirr:
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.10.06. 18:29

Az alap DB, a Z és a moviek örök klasszikusok, de a GT-t nem szeressem.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.10.06. 20:39

A GT-n sajnos nagyon látszott, hogy nem Toriyama Akira írta a sztorit, és hogy csak a pénz miatt találták ki az egész szezont. :(
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.10.06. 21:22

A GT-t eddig még nem láttam, de be van tervezve, hogy ha végére érek a Z újrájának, akkor azt is megnézzem, bár jót még talán senkitôl nem hallottam róla.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.07. 10:43

Titkos írta:A GT-n sajnos nagyon látszott, hogy nem Toriyama Akira írta a sztorit, és hogy csak a pénz miatt találták ki az egész szezont. :(
Később ezt be is vallották. Én a feléig láttam, tovább a GT-t nem bírtam. Meg a Specialt láttam belőle. Az aranyos lett. DBZ-filmek nálam is alapok, főleg a 12-es a Janembás. Azon szakadtam. XDDD
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.10.08. 12:08

A Cell és a Boo saga nagyon jó, a Friezas részeket már utólag untam. Moviek... ebből egyértelmű, hogy a legjobbak a Brolys részek. :cool:
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.10.08. 18:37

Péter írta:Friezas részeket már utólag untam
Az még egyben, gyorsan nézve is fárasztó tudott lenni, de amikor belegondoltam, hogy annak idején a japánok egy éven keresztül nézték a Gokuval vívott szópárbalyát... :roll:
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.17. 13:52

Aki még unszimpi az Chi-chi a Dragon Ball Z-ben. Ki nem állhatom, hogy folyton ordít, rinyál, meg minden baja van állandóan. Irritáló karakter. ::jcrazy:: :evil: ::argh::
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.10.17. 22:19

Hát... nem mondom hogy néha már nem volt sok amit csinált, de azért akadnak ennél bőven idegesítőbbek is, lásd Suzumiya, Konata, és ezek még főszereplők is. Apropó, nekem a DB-ből Android 18 és Maron volt szimpatikus női oldalon. =)
Kép

Válasz küldése