Dragon Ball, Z,GT

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Egyet értesz-e a sorozat cenzúrázásával?

Igen
5
4%
Igen, de betiltani azért nem kellett volna
10
9%
Nem
102
87%
 
Szavazatok száma: 117

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.07.11. 08:48

Na megnéztem az első epizódot a DBZ Superből. Úgy tűnik a BoG és az F Movie teljesen kimaradt ebből a "világvonalból", tulajdonképpen 1 évvel azután járunk hogy Gokuék legyőzték Buu-t (még Uub sem szerepel, szerintem nem is fog...). Whis és Bills (Beerus, nemtom melyik a helyes, viszont mivel a DBZ világában hemzsegnek a katakana-átiratos nyugati szavakból kreált nevek, így én Bills-bek fogom nevezni ezután is, elvégre Vegetát se Bejitának hívjuk :D) még nem jelentek meg a Földön, hanem most mutatkoztak be egy fél bolygó elpusztításával. A mostani ep a szokásos felvezető hülyéskedés volt Gokuék vonalán, a kövi részben Vegita fog valami hasonlót kapni.

A minőségtől nem voltam hasraesve, sőt. Az egy dolog hogy az új, mostani mozikból megszokott PS-kocka karadesign köszön vissza, de az animáció is olyan igazi Toei-"minőség". Az már csak hab a tortán, hogy amikor a preview-ben mutatják Buu legyőzését, azt a 20 évvel ezelőtti sorozatból ollózták össze, arra nem voltak képesek hogy a mostani grafikával újra megcsinálják azt a másfél percet -_-""" Te jó ég, mi lesz még itt, ha ez volt az első ep, aztán minimum 100 (+még 100?) részesre tervezik ezt a sorozatot...? Ja és OP-ED nem Hironobu Kageyama, alapból -1 pont az összképből már most azonnal.
Titkos írta:mintha a Battle of Gods Anubisz-fejű főgonosza fölött eljárt volna az idő, megöregedett, összement és meghízott volna, de a rendező a szerződés értelmében visszahívta volna a "színészt", hogy a folytatásban is játsszon.
Az OP alapján úgy tűnik hogy 2 Anubisz-fejű God lesz, Bills és kissé leharcolt állapotban lévő "unokatestvére" :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.07.12. 08:58

2. rész

Vegeta család-fanservice ep! yeeeey, imádom! Nagyon poén lett. :vigyor: Kíváncsian várom miket módosítgatnak a filmhez képest, következő részben már Bulma szülinapja jön, de ezúttal luxushajón.^^ A címből ítélve pedig kapunk ráadás fanservice-t Krillinékből is. :lol:

Ja, és Hironobu nekem is rohadtul hiányzik... bár szerintem a We gotta powernél már nem lehet jobbat alkotni!XD Ééés ezt a mostani "kyorec' morec' dájnámik lec" :P sort elsőre nagyon rühelltem, de az igazság az, hogy nem kellett hozzá két nap opening nézegetés és már is megimádtam. :hammer:

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2015.09.10. 19:15

Ma belefutottam DBZ-be a Viasaton pont a Bubu saga elején tartanak. Amikor felfedezik, az ellenség rejtekhelyét Goku mondja Krilinek, hogy ő lépjen szépen haza hiszen családos ember. De könyörgöm Goku is az, sőt a saját fiát is hagyja harcolni érdekes ő érte nem aggódik annyira (jó tudom ő nem átlag ember stb csak úgy furcsa). Illetve Vegitának sem szól, jó persze ő magasan tesz/tett akkoriban a családjára, bár szerintem csak játszotta a macsót.
A másik dolog ami már rég óta böki a csőrömet, hogy Sátán miért lepődik meg mindig mindenen? De komolyan ez a leggyakoribb arckifejezése a DBZ-ben tessék jól belegondolni és igazam van.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.09.13. 14:00

Én meg szenvedek tovább a DB Superrel, 6-9. ep. A minőség továbbra is QUALITY - igen, ezt minden alkalommal le fogom írni, mert egyszerűen szörnyű amit ezzel a frencsájzzal csinálnak -_- - a sztori pedig továbbra is nevetséges. Sokat elmond a sorozat "színvonaláról", hogy a legizgalmasabb fight egyenlőre a Bills vs. Oolong volt :dirr: . Az SSJ God szintet meg nem is minősíteném, eleve ahogy "összerakták", ezen már kiakadtam a BOG mozinál is. szal eddig ugye az volt, hogy minden egyes szintlépés valami nagy trauma hatására történt, vagy már olyan durva erőszintről volt szó (SSJ3), amit fenn sem lehet tartani normális halandónak. Vagy amikor bejöttek a fúziók, mind-mind olyan kritikus pillanat volt, hogy tényleg érezni lehetett, tétje van a dolognak. Most mi van? Bills-sama nem kap pudingot, ezért el akarja pusztítani a Földet, de ha mindenki átadja a lelkierejét Gokunak, akkor majd ettől ő istenné válik - közben Bills meg egy nyugágyon koktélozgat -___-""" Szal röhej, na. Elég masszívan megy az időhúzás is, az utolsó 4 epizód "sztorija" belefért volna 2 részbe is.
iskariotes írta:Amikor felfedezik, az ellenség rejtekhelyét Goku mondja Krilinek, hogy ő lépjen szépen haza hiszen családos ember. De könyörgöm Goku is az, sőt a saját fiát is hagyja harcolni érdekes ő érte nem aggódik annyira (jó tudom ő nem átlag ember stb csak úgy furcsa). Illetve Vegitának sem szól, jó persze ő magasan tesz/tett akkoriban a családjára, bár szerintem csak játszotta a macsót.
Hát a régi magyar szinkron az oda nem illő hülyeségekkel, félrefordításokkal meg hasonlókkal meglehetősen röhejes mai szemmel nézve :D Gáz az a szinkron, na.
iskariotes írta:hogy Sátán miért lepődik meg mindig mindenen? De komolyan ez a leggyakoribb arckifejezése a DBZ-ben tessék jól belegondolni és igazam van.
Igazad bizony, ezt már mi is találgattuk sokszor. Ráadásul ő kvázi-istenként (existenként, vagy mi :D ) alapból sokkal több mindennel tisztában van, főleg hogy ki kicsoda, kik a Kaio-shinek, erőviszonyok meg hasonlók, ráadásul a Saiya-jinek után rögtön ő a legerősebb. Mert ha Yamcha vág ilyen képet minden alkalommal, még meg is értem, de Sátán? :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.09.13. 23:50

Surci írta:Bills-sama nem kap pudingot, ezért el akarja pusztítani a Földet, de ha mindenki átadja a lelkierejét Gokunak, akkor majd ettől ő istenné válik - közben Bills meg egy nyugágyon koktélozgat -___-""" Szal röhej, na.
Nem rossz, ez már kb. olyan szinten hangzik debilnek, mint egy átlag DBGT epizód. Csak azzal ellentétben ezt elvileg Toriyama írta, de úgy látom, ennyit ért...
Surci írta:Elég masszívan megy az időhúzás is, az utolsó 4 epizód "sztorija" belefért volna 2 részbe is.
Jó, mondjuk az a "classicban" is erősen jelen volt. (Vagy úgy érted, hogy még ahhoz képest is "kényelmesebbre" vették a figurát ezúttal? XD Mert akkor úristen... XD) A múltkor találtam YouTube-on valami "Goku vs Vegita full fight" videót, ami a DBZ-ből vágta össze a legelső harcukat, úgy, hogy semmi felesleges duma, meg egyéb karakterek nem voltak benne, csak ténylegesen azok a jelenetek, amikor őket mutatja a kamera és ők harcolnak. Így sem bírtam úgy 3-4 percnél tovább, mert az ment, hogy "összecsapunk" (ami kb. egy villanás volt a képen... XD), majd "állunk egymással szemben hosszú másodpercekig és csúnyán nézünk a másikra, meg beszólogatunk neki". Persze valamennyire rémlett, hogy ez már gyerekként is zavart, hogy amikor néha sikerült annyira korán hazaérnem a suliból, hogy elcsípjem, akkor is kb. annyi történt egy epizódban, amit másnap a srácokkal két mondatban meg tudtunk beszélni egymással (értsd: már akkor is csak azért néztem ezt, mert ezen, meg az SM-en kívül más "értelmes" anime akkoriban nem ment a tévében XD), viszont így felnőtt fejjel, meg ennyi animével a hátam mögött még inkább nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ezt a cuccot még ha akarnám, sem tudnám már újranézni. Nosztalgiából sem, egyszerűen már az első 10 rész alatt megőszülnék. (Esküszöm, így belegondolva Raditz valami rekorder-gonosz lehet, a felbukkanásától a lenyomásáig kb. valami öt rész telt el, vagy talán annyi sem... :D XDDDD)
Surci írta:Hát a régi magyar szinkron az oda nem illő hülyeségekkel, félrefordításokkal meg hasonlókkal meglehetősen röhejes mai szemmel nézve :D Gáz az a szinkron, na.
Ahhoz képest, hogy mikori, illetve, hogy animéhez készült (aminek tudjuk, hogy a "megbecsülése" akkoriban kb. konvergált egy Teletubbi rész színvonalához...), nem is olyan vészes szvsz. :) Ami félrefordítás meg van benne, az meg nagyobb részben talán nem is a magyarok, hanem a franciák hibája, lévén tőlük vettük és már ők is módosítgattak rajta dolgokat. (Pl. Zseniális Teknős összes perverz dumáját kicserélték valami "ártalmatlanabb" szövegre és hasonlók. XD) De legalábbis mérföldekkel verte az akkori "igazi díszpintyet", az SM-et, amiben aztán tényleg minden baromság benne volt, ami csak előfordulhat egy elbaltázott szinkron esetében. XD Sőt, összességében még 1-2 A+-os/Animaxos cuccnál is jobb lett szerintem, lásd pl. a "Verselő Linás" magyar Slayerst. :dirr:

De ha szinkron: már régóta meg akartam kérdezni az itteni nagy "DB guruktól", akik csak a japán verziót látták legalább háromszor: emlékeztek arra a részre, amikor Trunks először feltűnik, felszeleteli Freezát, majd utána bevárják Gokut és "teszt" gyanánt a beszélgetés közepén előrántja a kardját, mintha Gokut is meg akarná támadni, de az utolsó pillanatban visszahőköl? Majd utána ismét támad, de ezeket a támadásokat Goku két ujjal levédi. XD Na, ott konkrétan eredetiben mi történik? A magyar szinkronos változatban elsőre Trunks maga áll meg, mert ugye igazából nem akarja bántani Gokut és meg is lepődik, hogy G nem is védekezik elsőre, mire ő csak annyit jegyez meg, hogy "tudtam, hogy nem akar megölni". És miután T mondja, hogy másodjára már nem fog megállni, akkor kezdi el Goku ujjal hárítani a kardcsapásokat. Ez nekem így tök oké, viszont anno valamelyik magyar DB oldalon a részleírásnál azt olvastam, hogy: "Goku az akaratával állítja meg a kardot". Ez így persze nagyobb baromságnak hangzik, hiszen akkor rá fél percre miért ujjal blokkol? Csak arcozott, hogy ő már ilyet is tud? XD Ugyanakkor mivel én ezt csak a magyaron láttam, fogalmam nincs, hogy az eredetiben mit beszélnek, szóval gondoltam, megkérdezem már, így ennyi év után szeretném tudni az igazságot. XD
Surci írta:Igazad bizony, ezt már mi is találgattuk sokszor. Ráadásul ő kvázi-istenként (existenként, vagy mi :D ) alapból sokkal több mindennel tisztában van, főleg hogy ki kicsoda, kik a Kaio-shinek, erőviszonyok meg hasonlók, ráadásul a Saiya-jinek után rögtön ő a legerősebb. Mert ha Yamcha vág ilyen képet minden alkalommal, még meg is értem, de Sátán? :D
Jobb magyarázat híján arra tudok gondolni, hogy egy csápos, zöldképű "manó" viccesebb WTF-fejeket tud vágni, mint akármelyik sima ember. XDDDD Yamcha meg, ahogy az epizódok haladtak előre, nem meglepett, hanem halott fejeket vágott, méghozzá egyre gyakrabban. XDDD (Később meg már csak "offscreen-fejeket". XDDDD) Btw, ha már az előbb itt a szinkron hibáiról beszéltünk: azért pl. ez a Sátánozás szerintem is iszonyú hülyén jött ki. Ugye az eredetiben valóban van egy "Sátán" nevű fazon, de az Videl apja, "Mr Satan" és sokkal később tűnik fel, mint Piccolo. Ráadásul így lett is egy "plothole" a sztoriban, mivel így magyar szinkronban nem jön át a poén, hogy Piccolo nevének kimondása az űrhajójának az "ajtónyitó jelszava". XD (Ugyanis a karakter neve maradt Sátán a DBZ-ben is, viszont a jelszó meg "Piccolo" volt a magyarban is. :dirr: )

Ja igen, ebből is annyiféle írásmódot láttam már: saiyan, saiya-jin, stb. Melyik a helyes?
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.09.14. 08:42

Az eredeti japán változat a saiyajin (azaz saiya ember, saiya néphez/fajhoz tartozó, mint pl. a chikyuujin, ami földi ember, földlakó vagy nihonjin - japán, gaijin - külföldi), sosem mondják másképp, csak így egybe. Az angol átírás szerint lett saiyan, ami nyilván ugyanazt jelenti, csak egy angol mit kezdene a "jin" végződéssel, ha helyette van nekik german, indian, brazilian, hungarian, saiyan... (de van olyan hivatalos angol manga kiadás, amiben meghagyták saiyajinnek).

A Trunks résznél teljesen jó a magyar szinkron, a mangában is minden úgy zajlik le (én amúgy szeretem minden hülyesége ellenére a hundubját, mert nagyon szórakoztató, és több helyen helytálló, mint ahogy degradálják).

A fentebb említett Krilines jelenetet most nem néztem vissza (majd ha odajutokXD), de el tudom képzelni, hogy Goku ilyet mondott neki a japánban is: egyrészt, mert Krilin lánya még rohadt kicsi, és nem tűnt úgy, mintha már most harcművésszé nevelték volna, míg Goku vagy Vegeta fia így 6-7 évesen is már meg tudja védeni magát. Továbbá Goku így 7 év halottlét után lehet nem realizált teljesen, hogy van még egy kölyke, Vegitát pedig egyszer se látta a Cell részek alatt apaszerepben, szóval... Jah, ő csak Goku! :D Amúgy Vegi itt a Buu részek alatt pont, hogy nem mutat közönyt a családja felé, ok nincs is nagy disney-ség, de miért is kéne? Mert ő meg csak Vegeta! XD (És valóban nem látom szükségét több érvnek, de azért valamikor visszanézem, mitől is félti Goku Krilint a japán szinkron/a manga szerint. :P)

Piccolo hullámzásáért tényleg kár, egyszer ő a nagy bölcs, máskor meg csak néz ki a fejéből, de ezen már nem tudok leakadni.


DB Superrel kapcsolatban pedig egyetértek a szuperszarságával. Persze megtalálom magamnak a fanolni valót még így is, mert eleve a 14. moviet is szeretem, de amit itt művelnek az egyértelműen gáz: gagyi zene, minősíthetetlen rajzolás, és rohadt idegesítő felesleges időhúzás, csak azért, hogy a film sztorija beférjen 12 részbe. Köszi! (És még mindig rohadtul várom a következő epizódokat, szóval ja, ezt hívják függőségnek.XD)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.09.14. 18:59

Köszi a válaszokat Catrin! :)
Catrin írta:DB Superrel kapcsolatban pedig egyetértek a szuperszarságával. Persze megtalálom magamnak a fanolni valót még így is, mert eleve a 14. moviet is szeretem, de amit itt művelnek az egyértelműen gáz: gagyi zene, minősíthetetlen rajzolás, és rohadt idegesítő felesleges időhúzás, csak azért, hogy a film sztorija beférjen 12 részbe. Köszi! (És még mindig rohadtul várom a következő epizódokat, szóval ja, ezt hívják függőségnek.XD)
Ja igen, apropó mozifilm: nem azért, hogy tovább fikázzam a Super-t, de azért kíváncsi lennék, hogy melyik stúdiós fejéből pattant ki ez a "zseniális" ötlet, hogy "hé, kapjuk elő az egyik legutóbbi DB Movie-t és legyen annak a sztorija az új sorozat nyitó arc-ja!". :dirr: Szal pont Dodgers-el beszéltünk arról a "Milyen animét nézel?" topicban (csak mi nem a DB, hanem a Dirty Pair kapcsán), hogy az ilyen "TV sorozat mellé készült anime mozifilmekkel" alapból az szokott lenni a probléma, hogy egy 25 percre elegendő cselekményt nyújtanak el 90-120 percesre. Erre a Toei ezt még "visszakonvertálja" sorozattá, de nem arányosan (hogy teszem azt, ha 120 perc volt eredetileg a film, akkor mondjuk a sorozatban 5 rész alatt lezavarják ugyanazt a cselekményt), hanem 12 (!) részre széthúzva. Én imádom a rétest, de csak sütemény formában és ha így haladnak, ebből amúgy is inkább bukta lesz. :dirr: Ha már annyira Freeza visszatérésével promózták az új sorozatot (csak úgy, mint az egyik új filmet, csak abban már "Golden Freeza" volt... :dirr:), akkor alapból az ő arcjával kellett volna kezdeniük a sztorit, aztán ha őt megölték (megint... XD), akkor Toriyama bemutathatta volna, hogy van-e még valami a tarsolyában, tud-e még emlékezetes, vagy legalább szórakoztató gonoszokat írni, legalább közepesen érdekes fightokat összerakni, stb. Helyette megy ez az Anubiszos baromkodás (jó, tudom, amúgy "Beerus", vagy mi a neve... XD), ami nálam már ott bukott, hogy mi a jó fene köze van a DB univerzumnak az egyiptomi hitvilághoz? :dirr: És mondom, ezt mindet úgy írom, hogy nem is vagyok hardcore DB-fanboy (mert akkor már minimum őrjöngenék XD), de amit ezek művelnek, azt még így a "pálya széléről" is kínos nézni. :dirr: De komolyan, bírnám, ha mindezek után a Toei még bedobná a jó öreg marketing dumát is, hogy "hát, mi megpróbáltuk, de láthatóan már nem kíváncsiak a fanok erre a franchise-ra, nincs már ebben annyi pénz, hogy egy teljesen új sorozatot el tudjunk adni vele, maradunk a pár évente kijövő filler-movieknál".
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.09.14. 19:36

A poén az, hogy egyszer már elvileg a filler mozik is le lettek úgymond "zárva" még '95-ben.

A magam részéről amúgy azt mondom, hogy ez a franchise, így ebben a formában, életképtelen a mai érában. Egyrészt azért, mert már a saját korában, a '90-es években úgy szétfillerezték, szétrókabőrözték, széterőltették, hogy az a végén már minden határon túlment a GT képében. Másrészt, mert egyszerűen úgy áll hozzá a stúdió, hogy világosan látszik, mennyire szarnak bele, milyen minősíthetetlen szemetet tárnak a néző elé.

Aminek létjogosultsága lett volna, az egy normálisan végigvitt, nem szétcenzúrázott, nem újrarajzoltnak hazudott, nem 2 részre vágott KAI. Ennyi és nem több. Az pedig, hogy Toriyama ehhez a nevét adja, sőt mi több, részt vesz benne, szégyen.

Nem is fecsérlek rá több szót, mert felesleges.

Rossz magyar anime szinkronhoz annyit, hogy nálam ilyen téren, máig a Digimon viszi a pálmát. :mosoly:
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2015.09.16. 12:19

A '90-es évek idején szerintem jó dolog volt, hogy valahogyan lefordították a cuccot, de így legalább ügyetlenül bájos. A félre fordításokban nem csak mi, de mások is tudnak érdekes dolgot művelni, spanyolhonban a kame hame ha-t onda vital-nak (~élet hullám) keresztelték el. Másrészt azokban az években az Index az Akirát sorozatnak titulálta, de a '80-as években Miyazikoról azt írták csak az erőszak nyelvét ismeri (Laputa kapcsán írták ezt).

De, hogy ne csak off legyek:
Toriyama már 60-as évein elején jár, vagy az 50-es évei végén jár, szóval nehéz egy ilyen sikeres és kedvelt mangakatól elvárni, hogy valami igazán frisset és újat tegyen le az asztalra. Nagyon nehéz valamit elengedni amivel az ember a legnagyobb sikereit érte el és teljesen új alapokra helyezni a dolgot. Ilyen szempontból jobbnak tartom az amerikai módit, hogy időnként újabb és újabb rajzolok és történet mesélők szállnak be egy-egy franchiseba így az adott hős mindig képes megújulni - valamennyire.
Ja igen, hogy a nevét adja a dologhoz, hát istenem neki is van egy deviza hitele.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2015.09.16. 18:48

iskariotes írta:Toriyama már 60-as évein elején jár, vagy az 50-es évei végén jár...
"born April 5, 1955" -> szóval idén hatvan.
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.10.22. 21:48

Nem t'om, ki hogy áll a Superrel, de jó túl lenni a kami to kami részeken, a 15 -ös ep. pedig egyszerre volt poén és fájdalom. A kövi részt várom a Vegeta-Whis interakciók miatt.

A manga 5. fejeztét pedig konkrétan imádom. Eddig is ütős volt a tempója, de most konkrétan telibe röhögte az animét és átugrotta a Frieza fightot! Eeez aaaz! Végre haladunk valamerre.XD Gokuék viccesek és cukik, szóval örülök.

(Off: most szívesen beszabadulnék pár aois topicba, de ezt a kis "életjelet" is alig volt időm mobilról bekaparni.xd Talán hamarosan...)

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.10.27. 15:28

Nekem viszont kezd egyre inkább tele lenni a tököm ezzel a förtelemmel így a 13. rész után. A borzalmas QUALITY megvalósítás egy dolog, ez is lehúzza, de nem ez a fő gond. Ez most egy teljesen szubjektív post, vegyétek úgy hogy a 13 éves énem írja, és nem a mostani :D de rájöttem miért rühellem ezt a vacakot: mert DEBIL! GAGYI, NYOMI, IDIÓTA! FOGYATÉKOS! Ez így mind együtt. Anno azért szerettük a DBZ-t (igen, itt most ZED-ről beszélek, nem a simáról), mert COOL volt. Király, kakkoi, kemény. A többesszám a saját ismerőseimre-baráti társaságomra, osztálytársaimra, sőt a teljes volt iskolámra vonatkozik természetesen, 99%-unk nézte, még a lányok is ebbe voltak teljesen beleállva és nem a Sailor Moonba. És azért néztük mert király volt, nem a poénok miatt. Persze nem egy húdenagy sztori, meg Toriyamánál még egy óvodás is összetettebb karaktereket tud írni, de anno 13 éves korunkban ez nagyon ütött. A mai napig bármikor simán elnézünk egy Goku vs. Vegitát, egy Gohan vs. Cell-t, Goku vs. Dermesztőt vagy Vegetto vs. Buu fightot, ráadásul a poénok ellenére egy fokkal azért komolyabb volt a hangvétele is - természetesen most Toriyamához képest tessék komolyabbra gondolni. De ez a mostani... ez kész. Én nem vártam tőle sokat, itt a topicban írtam is hogy nagyon alacsonyra teszem a lécet, csak a nosztalgiafaktor miatt nézek bele, de amit ez az izé "nyújtani" tud, hát nem hogy a lécet veri le, de konkrétan a léctartó alá ás egy kilométet mély bányajáratot. Egész egyszerűen NYOMORÉK az egész, a karakterek, a szintek, a fájtok, az átváltozások, a zene is - épp a múltkor linkeltétek az Unmei no Hi-t, amikor Gohan SSJ2-be változik Cell ellen, na az mekkora EPIC! Erre nézzetek meg egy SSJ GOD-dá változást: arcom amikor "fogjátok meg egymás kezét mint az óvodások" miközben Bills egy nyugágyon koktélozgat :evil: Viccen kívül, a GT ezerszer jobb, értelmesebb, menőbb volt ennél, pedig azt sem nevezhetjük a franchise csúcspontjának.

Valami olyasmit érzek (érzünk, mert ez nemcsak az én véleményem, hanem jelenleg 10-15 ismerősöm-barátom nevében beszélek, akik imádták a DBZ-t, és emiatt kezdtek bele a Superbe), mintha visszagondolnék az általános iskolai első szerelmemre: milyen szép volt, kedves, aranyos, és az az érzés amikor az osztálydiszkóban tudtam vele táncolni, hát maga a mennyország... :D Persze azóta eltelt 17 év, tapasztaltabb lett az ember sok mindenben, de ha szembejönne az utcán, akkor is kicsit ezzel a nosztalgiaszemmel néznék rá, függetlenül attól hogy már nagyon nem az a kislány aki sokévvel ezelőtt volt - hanem egy jó kis nő (és tényleg! :D ). Namost ez van a DBZ-vel is, csak épp most az utcán valami lófogú, féllábú, leharcolt fejű ribanc jön szembe (akit ráadásul az anyja állított ki a sarokra, köszi Toriyama :evil: ), én meg tudom felfogni hogy történhetett ez. EZ! HOGY MI EZ A BORZALOM?!?!?! Minden dühöm a tiéd Toriyama, add vissza a gyerekkorunkat!

Tényleg Péternek van igaza, nem kéne néznem ezt az izét, 99% hogy dobni is fogom - az az 1% is annyi hogy talán a BOG mozi utáni részekbe még belenézek, már csak a sztori miatt is, amolyan perverz önkínzásként, hogy mennyire erőszakolják meg a régi szerelmemet, miközben a kedves édesanyja a háttérből irányítja az egész szürreális tentacle-rape műsort -_-""" De eddig ez 0/10, igen, EGY NAGY NULLA KÉTSZER ÁTHÚZVA, ennyit ér, bár lehet így is túllőttem, és le kellene menni a negatív tartományba ha tényleg objektív akarok lenni.

Na befejeztem, de ezt egyszerűen muszáj volt ideírnom, mert az elmúlt hetekben sokszor felmerült ez a téma baráti beszélgetésekben és egyszerűen szavak nincsenek már rá. Cartin kartácsnő ne vegye magára, látom hogy neki tetszik, de én (mi) totál ki vagyunk bukva rajta. Ez van.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.10.27. 17:30

Surci írta:Cartin kartácsnő ne vegye magára, látom hogy neki tetszik, de én (mi) totál ki vagyunk bukva rajta. Ez van.
Uhh, mit ne csináljak? :D A feltételezés talán kicsit sérthetne is, ha olyan írná, aki jól ismer.

Megértelek titeket, egyrészt mert találkozom én is eme szenvedő többség nem egy alanyával (kapásból ott a párom, aki velem nézi és olyan cuki, ahogy utálja), másrészt mert valamilyen szinten én is beletartozom. Azért nehogy azt hidd, hogy nem gyűlölöm a gagyiságát/nyomiságát és hogy elégedett vagyok az eddig kijött részekkel. Persze tény, hogy annyira ráfüggtem már a karaktereire, hogy még annak ellenére is elviselem, sőt várom az újabb részeket, hogy az eddigiek 95%-a nem tetszett, sőt a többi se lesz feltétlen jobb. Persze az is tény, hogy attól még, hogy szar és nem tetszett nem igazán vág haza ez a dolog és mindig találok benne valami örülni valót. Most ezt nevezhetném, mazohizmusnak, szadizmusnak (a párom példára visszatérve: elvégre inkább vele együtt kéne sírnom, mint mosolyognom rajtaXD) szarevésnek, függésnek, elvakult fangirlségnek/szerelemnek, retardáltságnak, naiv optimizmusnak vagy végtelenül furcsa közömbösségnek, de valahogy sem egyikben sem összeségükben/kombinációjukban nem találom az igazságomat/a motivációmat. Talán a sorozat végére definiálom számomra mi is volt ez. Olyan bizonytalan vagyok... vagy nem? :D

A mangája viszont más, az eddig tényleg tetszik, de nem hiszem, hogy neked tetszene, így sajnos nem ajánlhatom üdítőnek.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.10.27. 23:01

Surci írta:[...]Namost ez van a DBZ-vel is, csak épp most az utcán valami lófogú, féllábú, leharcolt fejű ribanc jön szembe (akit ráadásul az anyja állított ki a sarokra, köszi Toriyama :evil: ), én meg tudom felfogni hogy történhetett ez.
:lol: Surcinál sokkal jobban jár az ember, ha egy anime felcseszi az agyát, mintha tetszik neki, mert akkor aztán lesz nagy röhögés... XDDDD (Ugye mindannyian emlékszünk még rá, az milyen volt, amikor az Akame ga Kill-ről írogatott? XDDDD)

Amúgy én továbbra sem nézem, de pár dolog/kérdés/ilyesmi:

1. Nem-nézőként könnyű optimistának lennem, de én még 1% esélyt látok rá, hogy ha túl leszünk a mozi-sztorin, akkor onnantól hátha emelkedik valamelyest a színvonal. Eleve nem is értem, hogy mi volt ez a hülyeség, ki találta ki ezt, hogy egy ilyen "nagy visszatérés" széria azzal induljon, hogy egy filler-mozit kanonizálunk vele és még el is húzzuk 13 epizódig? Toriyama ragaszkodott ehhez is, vagy a Toei? Mindegy, de hülye egy ötlet volt. Meg nem tudom, az a két Anubisz-fejű gyökér szerintük tényleg akkora nagy húzás volt, hogy muszáj volt őket sorozat formájában is visszahozni? Már a mozifilm kapcsán is mindenki azon húzta a száját, hogy komolyan vehetetlenek, mint bossok.

2. Catrin már többször írja, hogy van ebből manga is? De hogy-hogy? Így, DB Super cím alatt? Egyszerre indult az animével? Minek, ha elvileg az animét is úgymond "Toriyama csinálja"? És akkor miben is különbözik egymástól a kettő? Ha az jobb, miért nem azt követi az anime? Stb-stb.

3. Személy szerint engem az opening jobban kiakasztott, mint eddig bármi. (Ja, mert kb. ha a Sankakus gifeket leszámítom, még csak ezt láttam a sorozatból... :lol: ) Annál is furább a dolog, mivel még a DB Kai-hoz is képesek voltak a régihez teljesen méltó openingeket csinálni. Ha jól értettem, valamelyik Catrin-postból, ennek az volt a titka, hogy ugyanazt a pasast bízták meg ismét, aki anno a DBZ openingjeiért is felelt. Nem tudom, ha a Kaira vissza tudták hívni, a Superhez miért nem? A sorozat akkor is gagyi lenne, de legalább az OP-ot hallgathatná az ember. Ami most van, az egy tipikus vérszegény, semmilyen, feelingben Dragonballra még távolról sem emlékeztető opening. Vagy mit bánom én, ha a korábbi pasas nem volt elérhető, hát szereztek volna valaki mást, a lényeg, hogy kellett volna valaki, aki olyan igazi, pörgős, "akció-anime" openinget tud csinálni. Ettől a szutyoktól nem hogy a vérnyomásom nem ugrik meg, de el is alszom, mire a végére érünk. :-P Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok, de némelyik Naruto opening jobb és több élet van benne ahhoz képest, mint amit szerencsétlen DB Super kapott. :( (Tényleg, jut eszembe, nem tudták volna pl. a One Piece OP-jaiért felelős fazont áthívni? XD Mindkettő Toei, szokták is mondani, hogy a One Piece a DB "szellemi örököse" és ők aztán nem mennek a szomszédba jó zenééért, kb. ilyen "10 openingből 9 király" az arányuk. XD)
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.10.28. 00:17

1. Inkább úgy mondanám, hogy Toriyamával a Kai új sikere lévén írattak pár új karaktert, ebből lett a Kami to Kami film, majd írattak egy teljes filmet ebből lett a Fukkatsu no F, és mivel, bármilyen hihetetlen, de működik a dolog (azaz Japánban és külföldön is jók a bevételek), így akkor már folytassa is a sztorit az új ötleteivel (erről amúgy már kijöttek az infók, mármint, hogy mivel fog folytatódni, ha lemegy a filmek sztorija), de addig is húzzák az időt a filmek újramesélésével. Egyrészt több rész, több dvd eladás, másrészt több rész alatt több idő van kitalálni/előkészíteni a folytatást (persze ezutóbbi indokot csak én teszem hozzá mondavacsináltként, amit magam sem hiszek el, de ha abból indulok ki, hogy a manga mindig megelőzi az animét, így azt kvázi be kell várni - lásd majd 2. pont - akkor akár még kicsit ez is közrejátszhatna, de az igazság inkább az, hogy már rég ki van találva minden csak csesznek bele kellő energiát és pénzt ölni, lásd a rajzolás minősíthetetlensége - tehát ennek ellenére mégis úgyfest mintha mindent az aktuális héten/előzőnap hoznának csak össze).
Mivel ezek az új karakterek és sztorivonal sokaknál bevált és Toriyamától jön, így nem csoda, hogy ezt folytatják tovább, önmagában az sem lett volna hülyeség, ha a két filmet belekonvertálják darabokban a tévésorozatba, mert így okés az átmenet, mindenki képben van, aki lemaradt volna, de összességében felesleges húzás, így meg pláne, hogy írtógáz agyonhúzott unalmas szar lett belőle. Reménykedtem benne, hogy nem így lesz, vagy hogy csak a két film közötti eseményekkel kezdik az új Friezát pedig meghagyják fillernek vagy side-storynak hiába Toriyama írta... dehh nyilván ez naivkodás volt.
Amúgy mostmár az átvezető részeknél tartunk, amik nekem részben felesleges retardáltságok részben cukik, idegrendszer és hangulat kérdése, hogy átvezetőnek megfelelnek-e, nekem aránylag igen. Azt pedig kíváncsian várom, hogy a Fukkatsu sztoriját mennyire húzzák vajon szét (ha nagyon, akkor a manga kicsit el fog húzni), még mindig reménykedek kicsit, hogy azt nem 14 részre, de ez is csak naivkodás. Szóval ha ez így megy tovább talán a 30. rész körül elkezdődik a tényleges folytatás. Ezzel szemben a manga...

2. Mert, hogy ja, van mangája, ugyanúgy Super/Chou néven, ugyanúgy júniusban kezdődött (mangafoxon pl. kint vannak az eddigi fejezetek). Havonta jelenik meg a V-Jumpban, a sztori Toriyama, a rajz Toyotaro (régi DB AF - DB doujinshi - egyik híresebb mangakája, akkor még Toyoble néven - vele rajzoltatták a Fukkatsu promó mangáját is), ami elég jó, vagány stílusú, igazi DB-s rajzolást jelent, bár nem annyira részletező, mint a régi Toriyama képek, a karaktereket meg kicsit szebben/animésebben rajzolja, de azért nyers marad. Szóval a manga is a Kami to Kami sztorival indít, de 4 fejezet alatt lezavarja, nulla szarakodással, úgy hogy közben már megelőlegezi a későbbi sztorivonal új karaktereit. Amúgy egy fejezet csak 15-20 oldal körüli, kb. mint egy heti cucc és mindig úgy érkezett, hogy az anime aktuálisan következő részét előre lespoilerezte. A legutóbbi 5. fejezetben pedig csesztek az egész Frieza vonalra, főleg hogy mint írtam, abból már jött ki manga változat, sőt az átvezető sztorik is kimaradtak, és elkezdték ténylegesen folytatni a történetet. Szóval a manga innentől (a DB világához mérten viszonylag :P) új sztorikat fog hozni.
Amúgy ezt azért készítik gondolom hozzá, hogy pluszban népszerűsítsék részben az animét, részben a V-Jumpot (a későbbi mangakötetek is plusz lóvé), esetleg mert Toriyama szívesebben segédkezik a mangában (ez csak random tipp, semmi infó a véleményéről, csak arról, hogy tényleg "ötletelt"XD). Szóval nem ebből készül az anime (ahhoz amúgy eddig túlságosan is kapkodós, ami erénye mellett hátránya is: inkább ilyen összefoglaló/spoilerező turbó manga, mint tényleges képregénysorozat). Tehát párhuzamosan fut a kettő, de a mangából a lényeget előbb megtudjuk.XD

3. Uhh, nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna (max. azt írhattam milyen jó lenne, ha...XD).
A két Kai zenei vonaláért ugyanaz felel, de új fazon, nem a régi DB-sek és a Superét is ő hozza. Ez azt jelenti, hogy a háttérzenék közel sem voltak olyan jók már a Kai alatt sem, mint a régiben, a Super alatt pedig átmentek katasztrófába. Az openingek, endingek között sem köszön vissza pl. a régi nagy előadó, Kageyama Hironobu (más régi sem), de a Kai zenéinek egy része jól hozza a hangulatot és sikerült jó együtteseket választani rá. A Kainál is és a Supernél is többnyire random újakat választanak, ami vagy jól sül el vagy nem. Tényleg kár, hogy nem már beváltakat hívnak... De ez ízlés kérdése is. Elsőre én pl. utáltam a Super opját, de pár hallgatás után ráfüggtem, persze sehol sincs a régiekhez képest. Kageyama amúgy most a JAM Project egyik frontembere, akik pl. most a One Punch Man openingjéért felelnek, és nagyon nagyon örülnék, ha végre felkérnék őket egy Dragon Ball számhoz. Igazi hülyék, hogy nem teszik meg. :D

Óh, és még mennyi mindenért hülyék.XD A Kai azért volt jó, mert kivágták a sok időhúzást, erre tessék... De az egész Superen legjobban az érződik, hogy fiatalabb korosztálynak, gyereknek, a videójátékok célközönségének szánják. Minden gyerekesebb és gagyibb lett benne, a karakterek pedig még idiótábbak a gyerekes poénok miatt. Úgy promótálták, hogy a régi fanok mellett az új generációt akarják megszólítani. Hát láthatjuk ebből mi a valóság és hogy mi, hogyan sül el...

Amit amúgy totálisan imádok az a seiyuuk játéka, megmaradtak a régiek és nagyon jók most is!!!! (Leszámítva Kaio-samát, aki új borzasztó hangot kapott).

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.10.28. 01:01

Catrin írta:3. Uhh, nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna (max. azt írhattam milyen jó lenne, ha...XD).
A két Kai zenei vonaláért ugyanaz felel, de új fazon, nem a régi DB-sek és a Superét is ő hozza. Ez azt jelenti, hogy a háttérzenék közel sem voltak olyan jók már a Kai alatt sem, mint a régiben, a Super alatt pedig átmentek katasztrófába. Az openingek, endingek között sem köszön vissza pl. a régi nagy előadó, Kageyama Hironobu (más régi sem), de a Kai zenéinek egy része jól hozza a hangulatot és sikerült jó együtteseket választani rá. A Kainál is és a Supernél is többnyire random újakat választanak, ami vagy jól sül el vagy nem. Tényleg kár, hogy nem már beváltakat hívnak... De ez ízlés kérdése is. Elsőre én pl. utáltam a Super opját, de pár hallgatás után ráfüggtem, persze sehol sincs a régiekhez képest. Kageyama amúgy most a JAM Project egyik frontembere, akik pl. most a One Punch Man openingjéért felelnek, és nagyon nagyon örülnék, ha végre felkérnék őket egy Dragon Ball számhoz. Igazi hülyék, hogy nem teszik meg. :D
Ez konkrétan valahogy úgy volt, hogy említettél egy nevet (valszeg Kageyamát, de a fene emlékszik már rá, lehet nem is ebben a topicban volt, hanem a "Mit nézel mostanában?" témában XD) és én teljesen úgy értettem, hogy ő valami "ős DB zenész", aki már a régieken (de minimum a Z-n) is dolgozott és a Kai-hoz is visszahívták, hogy megint ő csinálja az openingeket, viszont a Super-hez már nem és ez meg is látszott rajta. Persze lehet akkor én értettem félre, de valami oka tuti van, hogy míg a Kai OP-jai zeneileg tisztára "Z-sek", addig a Super mintha egy totál másik anime lenne. (Itt most csak az openingekre gondolok, passzolom, hogy a részek közben milyen háttérzenék mennek.) Olyasmire célzok, hogy ott van pl. a Cha-la-head-cha-la elején és végén az a "pirururururum" (nem tudok rá jobb hangutánzó szót XD), amihez hasonlót pl. a Kai második OP-jánál 0:30 környékén szintén hallhatunk. (De úgy egészében véve is a Kai openingjei szerintem teljesen passzolnak a régi Z openingjihez.) Szal itt kell, hogy legyen valami kapcsolat, vagy ugyanaz az előadó, vagy nagyon odafigyeltek rá, hogy úgymond "DB-hű" zenéket csináljanak a Kainak. XD (És senki ne jöjjön azzal, hogy "csak ugyanaz a hangszer/hangeffekt", mert érdekes, hogy így 20 évnyi animézés alatt egyetlen másik sorozat sem használta ezt, csak a DB. :-P ) Ha viszont ugyanaz felel a Kai és a Super openingjeiért, akkor szegény fazon nagyon "szétcsúszhatott" a két sorozat között, vagy én nem tudom... :lol: A JAM Project meg rulez, tőlük ez maradt az örök kedvenc! :D (Na, amúgy ez pl. iskolapéldája annak, hogy milyen lendülettel, erővel kellene egy DB openingnek is rendelkeznie.)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.10.28. 16:20

Catrin írta:Uhh, mit ne csináljak? A feltételezés talán kicsit sérthetne is, ha olyan írná, aki jól ismer.
Hát nekem az eddigi kommentjeidből nagyon úgy jött le hogy mintha a hibái ellenére tetszene ez az izé ^^ De így hogy pontosítottad, már értem mire gondolsz: van benne pár momentum ami mindenféle okok miatt bejön annak ellenére is, hogy amúgy a 95%-a szemét :D Nekem mások a szempontjaim, azért is írtam fenn azt, amit. De úgy látom elég sok mindenben egy véleményen vagyunk. :D
Titkos írta:Nem-nézőként könnyű optimistának lennem, de én még 1% esélyt látok rá, hogy ha túl leszünk a mozi-sztorin, akkor onnantól hátha emelkedik valamelyest a színvonal.
Megnyugodhatsz, nem fog. Egy szó: Toriyama. Mivel a BOG-szálat is ő írta (és butította le erre a teljesen debil, retardált szintre), a továbbiakban sem kell attól tartani, hogy ettől el fog térni. Ha a manga hangulatában olyasmi lenne, mint a Z alapanyaga esetén, akkor azt mondanám hogy talán van rá esély hogy komolyodjon a dolog, de pl. a Catrin által linkelt mangaoldal nem igazán ebbe az irányba mutat.

Kageyamához meg annyit, hogy aki nincs benne annyira a DB(Z)ben mint mondjuk Catrin vagy én (meg a baráti köröm), annak elég nehéz elmagyarázni miért is olyan iszonyú fájó a hiánya. Már ezek a számok maguk megadtak egy olyan hangulatot a cuccnak, ami ilyen "fullpower"-érzést keltett abban aki hallgatta - ebben szerintem a legjobb a We got Power, de a Saikyo no Fusion vagy a Dragon Power Mugendai is baromi jók, de pl. másik nagy kedvencem a Biggest fight, ami egy PS-játékhoz készült - egyébként szinte az összes DB-játék intróját is ő nyomatja, szal annyira egybe van forrva a neve a DBZ-vel, mint mondjuk Hayashibaráé a Slayerssel vagy Yuki Kajiuráé a Madokával/Fate-Zeroval és Hack-sign-al. Nélküle már akkor sem lenne ugyanaz a DB, ha esetleg nem cseszik el ilyen irgalmatlanul, lásd a Kai esetét, amint fenn Catrin is írt. A mai napig a házibulik fokmérője nálunk, hogy énekeljük-e a Kageyama-számokat, mert ha azok kimaradnak, akkor nem volt megfelelő a partihangulat. :vigyor:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.10.28. 17:09

Titkos:
Nah ma utána néztem a dolognak, mert nem voltam már éjjel teljesen képben és igazad van!!:D Az első Kai zenéjéért még valóban ugyan az a felelős, mint a Z-ért, ezért lehetnek jobbak az openingek is, előadótól függetlenül (azok tényleg új random banda). De nem emlékszem, hogy ezt korábban írtam volna, bár már ebben sem vagyok biztos, de ez most mindegy is. :D Viszont a második Kai és a Super zenése tényleg ugyanaz az új fazon, de a Kainál még ő is többnyire okésan működött.

Kageyama We gotta powerjénál pedig nincs jobb és kész! Nálam totál best! Az egyetlen (?) japán szám, amit bármikor fejből (halandzsa nékülXD) eléneklek, még álmomból felkeltve is!!!
Surci írta:van benne pár momentum ami mindenféle okok miatt bejön annak ellenére is, hogy amúgy a 95%-a szemét :D
Yep. Plusz túlságosan is lelkes vagyok a szeretem-franchise-ok iránt, ami az ilyen-olyan okok miatt megmarad, mármint mint fórumozó stílus, ami nyilván nem feltétlen tükrözi a teljes hozzáállásomat és félreértésekre adhat okot, de ezt nem igazán bánom.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.10.29. 00:13

Surci írta:Kageyamához meg annyit, hogy aki nincs benne annyira a DB(Z)ben mint mondjuk Catrin vagy én (meg a baráti köröm), annak elég nehéz elmagyarázni miért is olyan iszonyú fájó a hiánya. Már ezek a számok maguk megadtak egy olyan hangulatot a cuccnak, ami ilyen "fullpower"-érzést keltett abban aki hallgatta - ebben szerintem a legjobb a We got Power, de a Saikyo no Fusion vagy a Dragon Power Mugendai is baromi jók, de pl. másik nagy kedvencem a Biggest fight, ami egy PS-játékhoz készült - egyébként szinte az összes DB-játék intróját is ő nyomatja, szal annyira egybe van forrva a neve a DBZ-vel, mint mondjuk Hayashibaráé a Slayerssel vagy Yuki Kajiuráé a Madokával/Fate-Zeroval és Hack-sign-al. Nélküle már akkor sem lenne ugyanaz a DB, ha esetleg nem cseszik el ilyen irgalmatlanul, lásd a Kai esetét, amint fenn Catrin is írt. A mai napig a házibulik fokmérője nálunk, hogy énekeljük-e a Kageyama-számokat, mert ha azok kimaradnak, akkor nem volt megfelelő a partihangulat. :vigyor:
Fú, hát én ennyire tényleg nem voltam benne az úriember munkásságában, de jó tudni, hogy a Z sorozaton kívül is ennyire ezer szállal kötődött a DB világához. :) Amúgy ha már feljött a We got Power, én a DBZ-vel is úgy voltam opening szempontból, mint a Shingekivel: nem tudnám megmondani, hogy a Cha-la-head-cha-la, vagy a We got Power-e a királyabb OP, a maga módján mindkettő nagyon jó. :D
Catrin írta:Titkos:
Nah ma utána néztem a dolognak, mert nem voltam már éjjel teljesen képben és igazad van!!:D Az első Kai zenéjéért még valóban ugyan az a felelős, mint a Z-ért, ezért lehetnek jobbak az openingek is, előadótól függetlenül (azok tényleg új random banda). De nem emlékszem, hogy ezt korábban írtam volna, bár már ebben sem vagyok biztos, de ez most mindegy is. :D Viszont a második Kai és a Super zenése tényleg ugyanaz az új fazon, de a Kainál még ő is többnyire okésan működött.
Köszi, hogy ennyire utánanéztél. :) Így viszont még furább a dolog, mert mondom, nekem még a második Kai sorozat OP-ja is teljesen bejött.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.12.01. 03:23

Kérdés ahhoz, aki nézi: megjelent Bulma eddig sosem látott/hallott testvére, vagy mi történt most a Super háza táján? :D (Facebookon akadt ki egyik ismerős, de dühe oly' nagy volt, hogy képtelen volt értelmes formában leírni, hogy mi cseszte fel ennyire. XD Csak annyi derült ki, hogy valaki valakinek a húga/nővére, amitől az illető totál kiborult, meg kinevezte a dolgot ilyen "Toriyama's biggest bullshit"-nek. XD)
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2015.12.01. 08:30

Titkos írta:Kérdés ahhoz, aki nézi: megjelent Bulma eddig sosem látott/hallott testvére, vagy mi történt most a Super háza táján? :D (Facebookon akadt ki egyik ismerős, de dühe oly' nagy volt, hogy képtelen volt értelmes formában leírni, hogy mi cseszte fel ennyire. XD Csak annyi derült ki, hogy valaki valakinek a húga/nővére, amitől az illető totál kiborult, meg kinevezte a dolgot ilyen "Toriyama's biggest bullshit"-nek. XD)
Ez már 3 éve kiderült, mármint, hogy a Jaco manga szőke lánykája Bulma nővére (nem elveszett, csak külön él), Toriyama már akkor megkreálta, bár Vegeta öcsijén a visszatérős speciálnál jobban kiakadt a nép, így előbbiről sokan nem tudnak, csak majd most szembesülnek vele. Amúgy az animében még nem jelent meg, csak a DBS manga 6. fejezetében. Aki olvasta a Jaco mangát, annak ez semmi váratlant nem okozott, de nyilván akik nem / akik majd csak az animében találkoznak vele, azok legalább akkora WTF fejet fognak rá vágni, mint az egész Billses szálra vagy Jacora.

Ezeket a momenteket amúgy én szeretem (igen semmi bajom nem volt a légből kapott nővér ötlettel, tetszett a Jaco manga, aranyos), a gáz inkább az, hogy a Super mindent szarul tálal.

Ami az én agyamat felcseszte az a legutóbbi (21-es) részben Krilin kálváriája. A Frieza filmben ő is se szó, se beszéd öli az ellent (mert miért ne tenné, jóval erősebb, mint Frieza serege, nem véletlen jampizik az asszony előtt is), itt meg olyan önkereséses bizonytalanságos hisztit levágott, hozzátársítva a többiek féltős reakcióját is, hogy csak néztem, hogy ez most komoly? Muszáj? Kinek? Miért? Az egy dolog, hogy a sorozat készítői szarnak a tálalásra, de amikor már a karakterek viselkedésének mértékét is így elbasszák (pl. Vegetánál is), az kiidegel. Mindezt csak azért, hogy a legújabb film sztorija is széthúzásra kerüljön, hogy legyen, ami kitölti az időt... A sok elvakult pedig képes a fórumokon olyanokat belelátni, hogy OMG Krilinnek mekkora jellemfejlődést adtak!!! Ezek hol élnek? Pont, hogy az volt a "jellem fejlődés", amit a filmben láttunk, hogy amikor a helyzet megkívánja ő is badasskodik, nem spirálisan tolja a nyomit. De jó, hogy a mangában ilyen nincs.

wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Dragon Ball, Z,GT

Hozzászólás Szerző: wwhite » 2015.12.10. 10:25

Nincs új a nap alatt - amennyire nézhetetlen volt a Sailor Moon Crystal, annyira gáz a Super is, mivel csak cash-in a Toei részéről és nem több, Toriyama ide vagy oda (persze Kageyama Hironobut én is hiányolom, de nyilván nem ezzel van a legfőbb gond).

A tápolás pedig már rég átugrotta azt a bizonyos cápát. Avagy SSJGSSJ, really? A következő az SSJ3GSSJ2G lesz?

Válasz küldése