Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Kedvenc?

Rakka
12
24%
Reki
24
47%
Nemu
4
8%
Kana
5
10%
Hikari
2
4%
Kuu
3
6%
Kuramori
0
0 szavazat
Egyéb
1
2%
 
Szavazatok száma: 51

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2007.02.18. 18:22

Észrevettétek, hogy csak gyerekek lesznek Haibanék? Egy felnőtt sem jött még ki gubóból. Szerintem ez egy lehetőség a korán meghalt gyerekeknek valamire. Hogy mire? Megismerni önmagukat, egyáltalán, hogy személyiségük alakulhasson ki, vagy valamilyen életet élni, a vég előtt, nem tudom. De mindenképp valamilyen feljődést kell végigjárniuk. Ezután léphetnek csak tovább. Kuu-nak az volt az álma, hogy példát mutasson a többieknek, hogy "vezesse" őket, és szerintem elég érett is volt hozzá. És persze, ha egy haibane az "ajándék gyermekkora" végére sem sikerül bejárnia ezt a meghatározatlan utat, akkor mehet fa-szárnyú néma izének (Gomen, elfelejtettem a nevüket :oops: )
Mindehhez kell egy háttér, "infrastruktúra", ezért van a város, de ennek a pontos eredete, stb, szerintem annyira nem is lényeges. És elgondolkodtam: vajon mi lenne, ha Reki használt cigit szívna? :lol:
Csak Reki született fekete szárnyakkal, mert öngyilkos lett, ez volt a bűne. De Rakka szárnya szép szürke volt. Neki egész más miatt kezdett befeketedni. Azzal hogy ennyire nem tudta magát túltenni Kuu elvesztésén, nem törődött többé azokkal, akik szerették, mint a haibanékkal, és a varjúval. A madárról már kezdett teljesen megfeledkezni, pedig az elején még érzett valamit iránta az álom miatt, amire halványan emlékezett. Mondhatjátok, hogy nem annyira emlékezett az álomra a "születése" után, de szerintem a többiek sem emlékeztek sokkal többre :D
Talán épp azért szürkék a szárnyak, mert gyerekek, éretlenek, nincs kialakult személyiségük: se nem jók, se nem rosszak (és itt most vonatkoztassunk el az "átok rossz kölyök" című tételtől :P)

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2007.02.20. 14:46

Amúgy amin én az anime-nézése közben/után leginkább elgondolkodtam, az a "Circle of sin", és annak "megoldása" volt. Egy nagyon érdekes elképzelés szerintem, ami talán választ adhat arra az engem egyébként foglalkoztató kérdésre, hogy miért van szükségünk másokra ahhoz, hogy túljussunk a problémáinkon, még ha effektíve segíteni sokszor nem is tudnak.
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
DinkaMailer
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 539
Csatlakozott: 2005.07.31. 19:21
Tartózkodási hely: In da' land of pulykakakas :) [Debrecen rulez!]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DinkaMailer » 2007.08.02. 12:26

A mordályos nyul írta:Észrevettétek, hogy csak gyerekek lesznek
Haibanék? Egy felnőtt sem jött még ki gubóból
...
Talán a sorozat készítői úgy gondolták, hogy a "kiforrott személyiségű"
felnőttek már nem képesek kijavítani a beléjük gyökeresedett hibáikat.
Ez lehet az oka, hogy a Haibanéknek is bizonyos korig meg kell oldaniuk
a problémáikat, különben örökre a "határvonalon" ragadnak. Reki volt a
legidősebb, így neki került a legtöbb szenvedésébe és energiájába, hogy
kirángassa a maga "beteg gyökereit"...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DinkaMailer 2007.08.14. 19:51-kor.
Kép

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.02. 18:10

Szerintem meg mindenki (a felnőttek is) fiatal haibaneként születnek újjá. Persze nem annyira fiatalon, hogy az akadályozza őket a töprengésben és a bűnbánatban, mert hát ez az egész lényege. VAGY az is lehet, hogy a felnőttek más városba kerülnek, ugyanebben a világban (a tougák nem hagyhatják el ezt a világot, viszont kereskednek más városokkal, következésképpen nem Glie az egyetlen település a környéken).
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2007.08.13. 11:40

Én úgy gondolom, a kor ebben az esetben mindegy. A kor nagy részét emlékek teszik ki, és ha azoktól megszabadulnak (márpedig így történik), "tiszta lappal" kezdhetik el az ottani életüket. Ijesztően hathat, hogy nem emlékeznek az előző életükre, de szerintem nagy súlyt vesz le a vállukról ez a dolog - nem tudják a korábbi emlékek "táplálni" a sebeket-hibákat bennük. A fiatal kor talán szimbóluma is ennek az újrakezdésnek. Mindamellett elég jó esély van arra, hogy legtöbbjük valóban fiatalon került ide - de csak azért, mert ebben a korban változik az életük, küzdenek sok lelki gonddal, olyanokkal is, amik haláluk után kísérti őket - viszont, mondom, szerintem mindegy, hány évesek is voltak korábban a Földön.

Amúgy felvilágosítana valaki a holló és a varjú közti különbségről? Mert én a magam egyszerű módján úgy látom, hogy a holló egy olyan speciális varjú, amit hollónak hívunk - de ugyanígy lehetne "akármilyen" varjú is a neve (mint ahogy pl. a dolmányos varjút is hívhatnánk valami egészen másnak, mert jé, az meg tarka)...

ILoveRenjinek meg marha régen még priviben válaszoltam egy másik fórumon :lol:

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.08.14. 19:01

:woff:
A varjú nem egy madárfaj, hanem összefoglaló név (több varjúféle madárra)

Varjúnak nevezik pl. dolmányos varjú, kormos varjú stb, amik külön fajok

És a varjúfélék között a legnagyobb a holló. Ami szintén egy külön faj.
:woff: vége
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.15. 13:11

alvaro írta:A kor nagy részét emlékek teszik ki, és ha azoktól megszabadulnak (márpedig így történik), "tiszta lappal" kezdhetik el az ottani életüket.
Amíg meg nem bánják a bűneiket, nem kezdenek tiszta lappal semmit. Glie "furcsa" környezetének egyetlen célja, hogy a vétkesek bűnbánatot tartsanak és ha ez megtörtént, immár valóban tisztán repülhetnek tovább.

Az emlékek hiánya szvsz nem könnyebbség, hanem nehezítő körülmény. Rekinek (többek közt) azért sem sikerült jó darabig végiggondolnia azt, h előző életében mit követett el, mert az egyetlen lehetséges fogódzó az élethez (az álom) nem adatott meg neki, hiszen mindig újra és újra elfelejtette. Az "amnézia" arra való, hogy a bűnösök maguk jöjjenek rá, mit és miért csináltak rosszul. Ha "elmondják" nekik, az semmit sem ér.
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2007.08.15. 19:32

Shisou írta:Amíg meg nem bánják a bűneiket, nem kezdenek tiszta lappal semmit. Glie "furcsa" környezetének egyetlen célja, hogy a vétkesek bűnbánatot tartsanak és ha ez megtörtént, immár valóban tisztán repülhetnek tovább.

Az emlékek hiánya szvsz nem könnyebbség, hanem nehezítő körülmény. Rekinek (többek közt) azért sem sikerült jó darabig végiggondolnia azt, h előző életében mit követett el, mert az egyetlen lehetséges fogódzó az élethez (az álom) nem adatott meg neki, hiszen mindig újra és újra elfelejtette. Az "amnézia" arra való, hogy a bűnösök maguk jöjjenek rá, mit és miért csináltak rosszul. Ha "elmondják" nekik, az semmit sem ér.
Szerintem nem megbánniuk kell nekik, hanem éppenhogy kigyógyulni valahogy. Rakka esetében jól bejött a megbánós módszer, bár igazából neki se az segített, hanem az, hogy megbocsátást nyert. Bánni azt lehet egy életen keresztül valamit, mégse lesz jobban tőle egy centivel se. De ha leesik a kő a szívéről, az a kő már nem húzza le, és repülhet, ha eljön az ideje. (Felismerte, hogy ő volt, aki segíteni akart rajta és követte őt, és személyesen tőle kért bocsánatot, és kapott. [az utolsó rész még egy érdekes adalék Rakka álmához, furcsán beletorzít szerintem ebbe a varjús képbe, és lehet rajta jókat agyalni :)]) Az valóban nehezít, hogy nem emlékeznek egyes dolgokra, de más dolgoktól tényleg jobb, hogy megszabadulnak, sok gondolata-emléke lehet egy embernek, ami akár feltűnés nélkül rejtőzve a tudatalattiban mérgezheti őt. Szegénynek simán fogalma nincs, mi a baja, de van neki.
Végülis azt soha nem tudjuk meg, mi vezetett oda, hogy Reki ott álljon, ahol. Még az is mindegy, hogy szándékosan állt oda, és erős daccal várta a végzet(et, ez elrontja az automatikus ragot, de javítja az érthetőséget), vagy csak annyira szenvedett, hogy bár nem is akart ott lenni, de nem volt már akaratereje egy egyszerű lépést tenni oldalra () - és talán nem is lényeges. Láttam hosszú fanficeket a témában, legalábbis az egyik kifejezetten erről szólt ;) Ez az a része az életének (szóval az egész, nagyon rossz lehetett neki...), amitől jobb is, hogy megszabadult. Ami megmaradt, az a torzulás a személyiségében, és ez az ő hibája, nem az, ahogyan az előző életét befejezte. Az csak egy apróság. Félelmetes apróság, tenném hozzá.

(Egyébként szegény meg jó nagyot szívott mindjárt a gubóból kikelve is, talán sok minden máshogy történik, ha úgy születik, mint mondjuk Rakka - kapott még plusz nehezítést, amit meg se érdemelt szerintem...)

Holló-varjú... én is valami ilyesmire gondoltam, kösz a megerősítést :) Tényleg egy olyan varjú, amit hollónak hívunk :mrgreen:

Izé, hol kezdtem, és hova akartam kilyukadni? :weh:

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.16. 00:50

alvaro írta:Szerintem nem megbánniuk kell nekik, hanem éppenhogy kigyógyulni valahogy.
Nyilván, de a "megbocsátást" nem adják ingyen. Ezt bizonyítja, hogy igenis vannak haibanék, akik ottragadtak Glieben. Belőlök tougák lesznek, majd a Renmei tagjai. Egyértelmű, hogy a glie-iek egy feladat elé vannak állítva, az álom pedig SEGÍT nekik (úgy értem annak, aki emlékszik rá), fogódzó, ami az életük egyik jellemző vonását tárja fel előttük (lehet ez akár a halál pillanata, ahogy Reki és valószínűleg Rakka esetén). Reki azért nem léphetett tovább, mert NEM EMLÉKEZETT arra, mit kell tennie (az első lépés a "gyógyuláshoz" az volt, hogy Rakka segítségével eszébe jutott a rémálma), Rekinek pedig a madarak segítettek az emlékezésben. így döbbent rá, mi is a bűne: úgy hagyta el az előző világot, hogy nem volt tekintettel arra, akik szerették és visszavárták. Pont EZ a varjak (a halál mitikus madarai) szerepe a sorozatban: hogy az elhunytak egykori szeretteit jelképezve emlékeket hozzanak nekik.

Megbocsátás nem létezik bűnbánat nélkül, jobban pedig attól lesz, ha tiszta a lelkiismerete.
alvaro írta:Az valóban nehezít, hogy nem emlékeznek egyes dolgokra, de más dolgoktól tényleg jobb, hogy megszabadulnak, sok gondolata-emléke lehet egy embernek, ami akár feltűnés nélkül rejtőzve a tudatalattiban mérgezheti őt. Szegénynek simán fogalma nincs, mi a baja, de van neki.
Rátapintottál a lényegre: "a tudatalattiban mérgezheti őt". Az emlékeket nem lehet csak úgy eldobni: beépülnek az ember tudatalattijába. Nem véletlen, hogy a pszichológusok sem a felejtést, hanem a szembesülést tanácsolják: akármennyire fájdalmas is szembenézni a problémáiddal, ez a tett elkerülhetetlen a továbblépéshez. Amíg a haibanék nem tudják legalább részben rekonstruálni, miért kerültek ide és mit követtek el, minden hiába. Pont ezt magyarázza meg Washi Rakkának az egyik részben (ha jól emlékszem a kutas sztori után). Amíg Reki azt hiszi, hogy a neve "Pebble", és nem emlékszik az igazi jelentésére, ott kell vesztekelnie Glieben.

Rekiről mindent megtudunk, ami csak a történet szempontjából lényeges lehet. Tudjuk, hogy valószínűleg a létező legnagyobb bűnt követte el (öngyilkos lett), ezért fekete szárnyakkal született. Tudjuk, hogy került az Abandoned Factoryba, miért ápolta Rakkát, mi nyomja a lelkét. Reki igenis szomjazott a szabadulásra, eszében sem volt "kivárni" a végzetet (max. azután, hogy a rémálmok és a segítség hiánya miatt megcsömörlött, amiből végül Rakka rántotta ki).
alvaro írta:Láttam hosszú fanficeket a témában, legalábbis az egyik kifejezetten erről szólt ;)
Meh. Sose higgy a fanficeknek :D
alvaro írta:Ez az a része az életének (szóval az egész, nagyon rossz lehetett neki...), amitől jobb is, hogy megszabadult.
Igen, végülis megszabadult - de a teher még akkor is a vállát nyomta, amikor megérkezett Gliebe. Egészen addig a pillanatig üldözte a múltja, amíg Rakka nem segített rajta. Neki nem voltak "segítő varjai", csak egy visszatérő álom, amire képtelen volt emlékezni. Nagyon nem tett jót neki, hogy elfelejtette a "vonatos jelenetet": ha előbb döbben rá, mit tett, valszeg előbb szabadul.
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2007.08.16. 06:45

Nem hinni kell nekik, viszont érdekes dolgokat vethetnek föl.

Viszont az a teher, ami a vállát nyomta, amikor megérkezett - az az a dolog volt, ami megmaradt, ami nem törlődött (szándékosan nem az elfelejteni igét alkalmazom, elfelejteni az álmát felejtette el, ami az lett volna, ami segít túljutni a problémáján - igen, pont szembesülés által) - alapvetően Guri egy érdekes hely, arra lett kitalálva, hogy megfelelő környezet legyen az ilyen problémás lelkeknek - szinte "ki van párnázva" (a haibanék alapvetően egy nagyon jó, szerető közösség, tényleg törődnek egymással, egészen irigylem őket), a korlátok meg affele terelik őket, hogy sok materiális dolog ne vonja el őket a saját lelki dolgaiktól (nem egy tipikus fogyasztói társadalom :lol:) - viszont úgy néz ki, nem működik tökéletesen. Végülis miért pont Guri tenné? Ezért vannak a Renmei tagjai, elsősorban Washi (aki elvileg nem vezető, csak ő az, aki beszélhet - szerintem egyszerű többséggel élethosszra választják, neki pedig tripla szavazata van, de ez már off :lol:), akinek az a feladata, hogy átlépje a hatáskörét (ezt imádom, a szerződésének az az egyik pontja, hogy köteles nem betartani a szerződését, ez megint off :mrgreen:), és "terelgesse" a problémás haibanékat, rávezetve a őket a megoldásra. (Igen, közvetlenül elmondva nem működik, tényleg magának kell rájönnie!) Reki esete extrém, nála már Rakkát is be kellett vonnia, hogy kurtán-furcsán átadja neki a nevét tartalmazó dobozt... ez egészen biztosan az a hatáskör-túllépés, amiről beszélek :)
Izé, szóval azt akartam még valamikor az elején írni, hogy persze, megmaradnak azok a dolgok, amiken javítaniuk kell, és "hintek" hozzá - ez lenne az álom - de maga az élet, az nem véletlenül tűnik el, az nem egyszerűen elfelejtődik, az jobban elfelejtődik, az tényleg csak káros lenne. Egyszerűen megkapják induláskor a saját lelküket, ami olyan, amilyen, egy támogató környezetet (persze itt csúszhat homokszem a gépezetbe, lásd Reki esetét, aki nem épp a törődést érezve született, és kirekesztésben volt része a szárnya miatt - ezt nem értem amúgy, mi a fene olyan félelmetes azokon a foltokon, ez valahogy a hely kollektív tudatalattijába lehet beivódva...), és kész. Használják, hozzák ki magukból a legjobbat. Rekinek ez nagyon furcsán sikerül, kissé féloldalasan. Ha ennél jobb haibane lenne, már nem lenne hihető a karaktere (így viszont pokolian az, a legkarakterebb, akit valaha animében láttam!), és ha valaki, ő aztán megérdemelné, hogy repüljön... csak egy valaki nem bír megbocsátani neki, és az saját maga.

Na, megint jó összefüggéstelen lett, éljen a másfél órán keresztül, munka közben írt braindump :lol:

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.16. 07:46

alvaro: Tulajdonképpen egyetértünk (főleg Glie szerepét tekintve), érdekes dolgokat írsz.
alvaro írta:ezt nem értem amúgy, mi a fene olyan félelmetes azokon a foltokon, ez valahogy a hely kollektív tudatalattijába lehet beivódva...
Sztem. mindenkit kiközösítenek, aki csak egy kicsit is különbözik az átlagtól. A gyerekekre pedig ez fokozottan igaz. Ha mindenki fehér szárnyakkal születik, csak ő a fekete, akkor az legalábbis furcsa (de inkább bizarr). A különcökkel pedig kevesen állnak le foglalkozni.
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2007.08.16. 08:47

Shisou írta:Sztem. mindenkit kiközösítenek, aki csak egy kicsit is különbözik az átlagtól. A gyerekekre pedig ez fokozottan igaz. Ha mindenki fehér szárnyakkal születik, csak ő a fekete, akkor az legalábbis furcsa (de inkább bizarr). A különcökkel pedig kevesen állnak le foglalkozni.
Na igen, ez igaz nálunk, de Guri városától mást vártam volna :mrgreen: De hogy miért? Biztos idealizálom gondolatban, ehh... Kép
Bár hasonló az eloszlás, ott is megtalálta azokat, akik ezen nem akadnak fönn, se Kuramori, se Hyouko számára nem okozott traumát az ő szárnya színe, velük tudok érezni, különösen Hyouko megnyilvánulásával az old home extrában - szerintem is királyak a fekete foltok :cool:

Na mindegy, nem is ezt akartam írni... egy időben nagyon bele-elemeztem, aztán rosszul is lettem a dologtól, valahogy elvesztettem szem elől a lényeget közben. Meg úgy érzem, lassan ideje lenne kompletten újranézni az egészet :)

Amúgy meg az Old Home BB-n néha sikerül ilyen, meg egészen másmilyen fejtegetésekbe fognunk, jó kis hely az ilyen over-involved nutoknak :mrgreen: (meg tele van offal, de hát az kell, mint az oxigén :D)

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Hozzászólás Szerző: scineram » 2010.06.09. 12:29

Amit egy másik fórumon írtam:

Nekem az a véleményem, hogy a bábban látott álmok az illető halálával kapcsolatosak, legalábbis a néhány alapján, ami láttunk. Így azt mondanám, Hikari megégett, Kana folyóba fulladt, Nemu betegségben halt meg, talán kómában, a többieké elég egyértelmű. Az is világos, hogy Reki öngyilkos lett, de ez csak részben volt a bűnösségének oka, vagyis inkább közvetetten. Elsősorban az ebben megnyilvánuló öngyűlöletére gondolok. Rakka esetében is van alapja az öngyilkosságnak, de erről azért nem vagyok meggyőződve. Azon túl, hogy ő szerintem nem tűnik olyan személyiségnek, az ő fekete tollai meg sem jelentek, csak Kuu eltűnése utánig. De persze nem zárnám ki teljesen. Csak azt, hogy az összes hamu tollas emiatt került Gliebe, hiszen még kisgyerekek is vannak ott.

Az az ötlet is tetszett, hogy Glie ember lakói valójában az angyalok, akik az odakerült fiatal lelkekről gondoskodnak. Egyébként második megnézésre, talán mert jobban is értettem a dolgokat, sokkal többet könnyeztem, mint elsőre. Asszem többet nem kell mondani.
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Hozzászólás Szerző: anubys » 2010.06.14. 16:31

Enegm nagyon magával ragadott az elsô megtekintésre, úgyhogy be is van tervezve minimum egy újranézés. Ráadásul olyan sorozat, ami mindenkinek tetszett, akinek eddig megmutattam. :)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Hozzászólás Szerző: zebra » 2010.06.14. 17:32

anubys írta:Ráadásul olyan sorozat, ami mindenkinek tetszett, akinek eddig megmutattam.
Engem is meglepett, amikor egy barátnőmnek megmutattam, aki még soha nem nézett animét, és odáig meg vissza volt tőle, holott nem egy egyszerű darab.

Zseniális. Hogy én ezen mennyit sírtam... :oops:

Jahh, a szavazás érvénytelen nálam, de Reki volt a kedvenc szereplőm. ::^_^::

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.06.14. 18:07

Ennek a sorozatnak a végén én is úgy bőgtem, mint egy gyerek. :oops:

Örök kedvenc! Nekem is jó volna valamikor újranéznem.
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Haibane Renmei - Grey Wing Federation

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2010.08.11. 13:48

Egyszerű és ötletes megoldás a bünbánásra Glie ott van a gyerekeknek, Silent Hill meg ott van a felnőtteknek és mindenki megkapja a végére a magáét. :D

Válasz küldése