Nem hinni kell nekik, viszont érdekes dolgokat vethetnek föl.
Viszont az a teher, ami a vállát nyomta, amikor megérkezett - az az a dolog volt, ami megmaradt, ami nem törlődött (szándékosan nem az elfelejteni igét alkalmazom, elfelejteni az álmát felejtette el, ami az lett volna, ami segít túljutni a problémáján - igen, pont szembesülés által) - alapvetően Guri egy érdekes hely, arra lett kitalálva, hogy megfelelő környezet legyen az ilyen problémás lelkeknek - szinte "ki van párnázva" (a haibanék alapvetően egy nagyon jó, szerető közösség, tényleg törődnek egymással, egészen irigylem őket), a korlátok meg affele terelik őket, hogy sok materiális dolog ne vonja el őket a saját lelki dolgaiktól (nem egy tipikus fogyasztói társadalom

) - viszont úgy néz ki, nem működik tökéletesen. Végülis miért pont Guri tenné? Ezért vannak a Renmei tagjai, elsősorban Washi (aki elvileg nem vezető, csak ő az, aki beszélhet - szerintem egyszerű többséggel élethosszra választják, neki pedig tripla szavazata van, de ez már off

), akinek az a feladata, hogy átlépje a hatáskörét (ezt imádom, a szerződésének az az egyik pontja, hogy köteles nem betartani a szerződését, ez megint off

), és "terelgesse" a problémás haibanékat, rávezetve a őket a megoldásra. (Igen, közvetlenül elmondva nem működik, tényleg magának kell rájönnie!) Reki esete extrém, nála már Rakkát is be kellett vonnia, hogy kurtán-furcsán átadja neki a nevét tartalmazó dobozt... ez egészen biztosan az a hatáskör-túllépés, amiről beszélek

Izé, szóval azt akartam még valamikor az elején írni, hogy persze, megmaradnak azok a dolgok, amiken javítaniuk kell, és "hintek" hozzá - ez lenne az álom - de maga az élet, az nem véletlenül tűnik el, az nem egyszerűen elfelejtődik, az jobban elfelejtődik, az tényleg csak káros lenne. Egyszerűen megkapják induláskor a saját lelküket, ami olyan, amilyen, egy támogató környezetet (persze itt csúszhat homokszem a gépezetbe, lásd Reki esetét, aki nem épp a törődést érezve született, és kirekesztésben volt része a szárnya miatt - ezt nem értem amúgy, mi a fene olyan félelmetes azokon a foltokon, ez valahogy a hely kollektív tudatalattijába lehet beivódva...), és kész. Használják, hozzák ki magukból a legjobbat. Rekinek ez nagyon furcsán sikerül, kissé féloldalasan. Ha ennél jobb haibane lenne, már nem lenne hihető a karaktere (így viszont pokolian az, a legkarakterebb, akit valaha animében láttam!), és ha valaki, ő aztán megérdemelné, hogy repüljön... csak egy valaki nem bír megbocsátani neki, és az saját maga.
Na, megint jó összefüggéstelen lett, éljen a másfél órán keresztül, munka közben írt braindump