Final Fantasy VII - Advent Children

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Acél zsemle
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2006.06.20. 13:01

Hozzászólás Szerző: Acél zsemle » 2006.06.28. 11:49

Lehet, hogy igazad van :( .........
Én személy szerint jobban kedvelem a "hagyományosan" készült animéket de az az igazság, hogy ez eléggé tetszett akár anime akár nem.
Bár egész furcsa, hogy idáig mindenki azt mondta róla, hogy anime ahol csak jártam, végre van ellenkező vélemény is (ki hitte volna).

A lényeg, hogy ez elgondolkodtató :wink: .
Nagyon tetszik ez a sértegetni tilos dolog.
Bár nemtoom mejik barbár sértegetne titeket ez az oldal tök állat szerintem.

Avatar
Theonyn
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2006.06.27. 17:38
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Theonyn » 2006.06.28. 12:03

FF7 AC-ről csak annyit, hogy szerintem nem ez az utolsó film a Final Fantasy világából, azon belül is Cloudék történetéről. Fogadni emrnék, hogy a játék történéseiről, vagy a Dirge of Cerberusról lesz egy film (mondjuk DoC átvezető animációit kiegészítve egy egész estés film símán kijön). Vagy egy anime sorozat a játékról, az lenne a legjobb

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2006.08.10. 23:19

Megnéztem. Az első öt perc után végigvigyorogtam :D Roppant jól szórakoztatott, és tényleg rég nevettem ennyit, szóval a nulla történet, nulla karakterábrázolás, és a tömény fanservice fölött is szemet tudtam hunyni...

...de azt mindannyian megtudtuk biztosra, hogy egyik szereplőnek se lehet szájszaga :D

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.08.10. 23:24

:goodpost:
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.08.10. 23:41

öö hehe jó vicc volt.. mindenesetre Final Fantasy találkozón ezt ne dobd be mert még a keresztvizet is leszedik róllad :D ami azt illeti (legalábbis amennyi rámragadt néhány fanatik ismimről) hogy ez csak egy kiegészítés. Tehát az igazi sztori a Final Fantasy 7ben rejlik.. magyarul ez csak fanoknak készült, mert nekik nem kell bemutatni mi miért történt, ki kivel van stb.. ami viszont annak a sztoriját illeti elég nagy sikereket ért el világszerte az sztori miatt többek között.. :D szóval elöbb szerintem nyomjál át pár hetet a PS elött, meg olvasd el a mangát h az extra secret dolgokra is rálelj és akkor utánna nézd meg a movie-t és mindennek értelme lesz (még a csengőhangnak a mobiltelefonon is) :D
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2006.08.11. 00:06

Doom írta:mindenesetre Final Fantasy találkozón ezt ne dobd be mert még a keresztvizet is leszedik róllad :D
Köszi hogy szóltál, de szerintem messze elkerülöm az ilyen helyeket :D"
Doom írta:szóval elöbb szerintem nyomjál át pár hetet a PS elött, meg olvasd el a mangát h az extra secret dolgokra is rálelj és akkor utánna nézd meg a movie-t és mindennek értelme lesz (még a csengőhangnak a mobiltelefonon is) :D
Hát, az egész FF közel se érdekel ennyire, hogy én mind végigjátszam, meg megvegyek hozzá mindenféle cuccokat, de a vicc, hogy egy olyan barátom is volt a nézők közt, aki FF fan, és abszolúte otthon van a játékokban. Ehhez képest ő is végigröhögte :D Egyébként most őszintén, és minden bántás nélkül... el nem tudom képzelni, hogyan lehet komolyan venni ezt az egész filmet....^^" No mindegy. Aki mégis komolyan veszi, hát hajrá. Ízlés és pofon ugyebár :D.

Avatar
Ssj2Viko
Profi
Profi
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2006.05.28. 09:26
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Hozzászólás Szerző: Ssj2Viko » 2006.08.11. 00:31

:goodpost: for Doom

Na akkor én is közbeszólnék mint olyan FF rajongó egyén aki régesrégen 9-10 hónapot töltött az FF VII világában és minden egyes titkot meg tudott csinálni.

Az nem kérdéses hogy az FF VII sztorija a legjobb és legsikeresebb (Bár a X se marad el sokkal mögötte).
Én rettenetesen örültem az AC filmnek. Behaltam a gyönyörüségtől amikor a film elején az összefoglaló jelenetklippben ezzel a modern grafikával muttaták be ugyan azokat a jelenetek amik a játék átvezető videói közt szerepeltek. Gondolok itt például a Sephirothnak arra híres jelenetére mikor miután felgyújtotta Cloud szűlőfaluját lassan elsétál a lángok között vagy Aerith temetésének jelenete. Gondolom azt se sokan tudják és értékelik hogy a film kezdése amikor Red XIII rohan a kanyonok közt és lenéz a régi Midgar-ra az a játékban a záró video volt és egy az egybe ez volt csak jóval gyengébb grafikával :).
Szal én örülök hogy megcsinálták ezt a filmet mert nagy élmény volt a szereplőket így meglátni, a záró küzdelem a Sephirothal a One winged Angel zenére az pedig muszáj volt oda :D az jár a rajongóknak :-P .
Tudom vannak benne hibák ne nem izgatnak jobban örülök annak,hogy van minthogy negatívan piszkálódjak vele.

De amúgy valóban a játék ismerete, de inkább a végigjátszása nélkül ez a film tutira nem értehető meg.
Viszont a Kadaj -ék egyáltalán nem tetszettek mert nem lehet tudni hogy honnan a csudából jöttek ezek mert a játékba szó se volt róluk.És hát kevés idő jutott a csapat többi tagjára :? de azért még is csak egy másfél órás filmbe nem lehet mindent.
Kép

Jackie Chan 4ever :D

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.08.11. 01:19

Most meghatódtam :D tényleg :D én mondjuk inkább néznék ilyen "hülyeségeket" mint győzikét meg balázst megasztárt meg minden hasonló blödséget.. sőt ami azt illeti igy is teszek. Mindegy. Mondjuk én végignéztem de semmi röhögnivalót nem láttam az advent childrenen. Azt azért tudtam hogy ki a jó meg ki a roosz :D meg a csengőhangot is felismertem /a final fantasyk győzelmi zenéje/ plusz tele van matrix űber jelenetekkel. a lényeg hogy másfél órára nem ebbe a szennyes világba voltam :D :-P
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2006.08.11. 15:19

Én már az AChez alapból úgy álltam hozzá, hogy láthatom a kedvenceimet jobb grafikával. PL Rufus, Tifa.
A zenék jók voltak, Kadaj is szimpi volt. Így már nem tudom azt mondani rá, hogy rossz. Pedig vannak hibái. Pl harcok nem igazán jöttek be. Sephiroth-Cloud harc pl túl rövid volt. Na meg Tseng jelenléte is zavart, hisz a játékban meghalt. Vagy kitérhettek volna arra, hogy Rufus, hogy maradt életben.

Mako: Kár, hogy nem akarsz RPGvel játszani. FF7, FF10 és Suikoden széria annyira jó, hogy kár lemaradni róla. Utobbihoz is lehetne anime.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2006.08.11. 15:30

Doom írta:szóval elöbb szerintem nyomjál át pár hetet a PS elött, meg olvasd el a mangát h az extra secret dolgokra is rálelj és akkor utánna nézd meg a movie-t és mindennek értelme lesz (még a csengőhangnak a mobiltelefonon is) :D
De ettől a film maga még nem lesz jobb, legfeljebb élvezhetőbb. :3 Sz'al, ismerjük el, hogy másfél óra tömény fanservice, az oké. De hogy fantasztikus történet meg érdekes/kidolgozott karakterek (wtf? :D;; ) meg ilyenek... sz'al, ezek úgy nincsenek benne a filmben. :3
Doom írta:én mondjuk inkább néznék ilyen "hülyeségeket" mint győzikét meg balázst megasztárt meg minden hasonló blödséget..
Jaja, mert akinek nem tetszett az AC, annak semmi ízlése, és egészen biztosan csak a kereskedelmi tévék műsorát képes élvezni.... :tard:
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2006.08.11. 19:39

jó ez a veszekedés... nekem tetszett... nem az emelkedettségéért és a mély történet vezetésért... hanem mert kúl, kúlosan néz ki, kúl dolgok vannak benne... persze mindcsak a fanoknak... én az vagyok.

Vagy ha valaki nem fan... akkor is érdemes megnézni, mert jól néz ki, szerintem szép. Szépen megcsinálták a csatákat. Másfél órás szabad elfoglaltság, agy pihentetés... semmi több.

De most ezen veszekedni? ^^' Hol írta valaki hogy "fantasztikus történet meg érdekes/kidolgozott karakterek"? ^^' én nem vettem észre hogy valaki írt is volna ilyet... persze mint mindig, lehet hogy én voltam a figyelmetlen ^^'
Kép

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2006.08.11. 21:25

Na tessék, harapnak a fanok ^^" Először is leszögezném, hogy a világért se akartam bárkinek a lelkébe taposni, csak leírtam a véleményemet. Ami meg nem tetszik, az nem tetszik. Az teljesen oké, ha valaki elismeri, hogy bejött a tömény fanservice (a fanservice-t én is szeretem, már ha van egy normális limitált adag...). De a nevetséges jelenetek (könyörgöm, Cloudot FELDOBTÁK a harckor xD!!), a hatásszünetek ("wooosh" - Vincent hátradobja a köpenyét), ésatöbbi... ezek miatt én képtelen voltam komolyan venni (és nem csak én), úgyhogy tömegnevetés lett az egészből. De mondom, tök jól szórakoztunk, szóval ilyen téren köszi a készítőknek :D

Az animáció meg a grafika meg tényleg überkúlosanaaaaah~ de ez még nem minden egy filmnél. Legalábbis nálam nem.
Elhaym írta: Mako: Kár, hogy nem akarsz RPGvel játszani. FF7, FF10 és Suikoden széria annyira jó, hogy kár lemaradni róla. Utobbihoz is lehetne anime.
Uh, sehol se írtam, hogy nem akarok RPG-vel játszani, csak azt, hogy nem költök rá csak azért, hogy megértsek valamit, amit már úgyis elmagyaráztak előtte a fan barátaim ^^. Egyébként meg már játszottam RPG-vel, habár nem sokkal (FF8, meg Grandia II, valamint mezei rpgztem is sokáig, tehát nem virtuálisan). Nem vagyok nagy rajongó, de semmi bajom alapjáratban az RPG játékokkal. Mindössze csak azt mondtam, hogy én_ezt_a filmet nem tudtam komolyan venni.

Avatar
Doom
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 446
Csatlakozott: 2006.05.25. 09:23
Tartózkodási hely: Pécel

Hozzászólás Szerző: Doom » 2006.08.12. 08:34

Nos. Mufurc. Ez valóban fanservice. De szerintem soha nem is hírdették ugy mint különálló filmet. Arra ott volt a sima Final Fantasy film, amit ha jól emlékszem úgy kivántak megcsinálni, hogy az is értse miről van szó, aki esetleg nincs otthon a FF témában. HA emléákeim nem csalnak akkora bukás volt, hogy a Square csak ugy menekült meg a csőd széléről, hogy a Sony felvásárolt belölle egy darabkát.. de ez másik sztori. Ami azt illeti énse tudtam miről van szó, hogy ki az a "anya" meg stb de aztán ezen segítet pár FF7 fan ismerősöm, és "elmagyarázták" :D Akárhogy is, az Advent Children csak a 7-el együtt ér valamit /mármint ha tényleg érdekel a sztori/ és mint írtam az igazi sztori meg karakterábrázolás nem ebben, hanem a 7ben található ujfent. kicsit olyan ez mintha valaki a Matrix 2-3at nézné meg de ugy hogy elötte még nem látta a 1et. :D A másik meg nem azt mondtam hogy aki nem az Advent Childrent nézi, az csak is győzikét meg egyéb baromságokat nézhet, hanem itt csak szerény szokásomnak adtam hangot, miszerint lassan 6hónapja akkor kapcsolom be a tv-t, ha:XBox-ozok, Gamecube-ozok, Házimozi-zok (anime persze) éés ennyi. a kábeltv-t akár le is köttethetném. :D Én mindenesetre jól el voltam ezzel az AC-el is. /mellesleg ha infóim nem csalnak, azért készült el, mert valamelyik nextgen konzolra tervezik a FF7 ujbóli kiadását, természetesen már olyan szintű grafikával, meg 5.1el blablabla ami megfelel az uj kor követelményeinek/ tehát az AC amolyan "painkiller" :D fájdalomcsillapító a fanoknak, akik már falra másznak az ijabb és ujabb FF-tól amik fejlödnek mindenhogykivéve hangulatra :D (az igazi fan-ok szerint :D )
Türelmesen várok, hogy a Sega feltámadva hamvaiból, ismét megjelenjen egy remek géppel a konzol piacon, és még remekebb játékokkal.. Waiting..

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2006.08.12. 14:29

:goodpost: Egyetértek.
Ennek fényében viszont nem értem, FF-fanek miért próbálják magyarázni, hogy "játssz az FF7-tel, és akkor majd megérted a lényegét" - mufurc es MaKo gondolom úgy ült le megnézni, mint bármely más filmet. Nem várható el "FF-es előképzettség" ahhoz, hogy élvezni lehessen. Mellesleg valahogy én is így vagyok az Advent Children-nel: elhiszem, hogy a fanek számára szép, kúlos meg minden, de egy "átlagember" számára, mint pl. én, nem valami meggyőző és teljesen átlagos produkció.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2006.08.12. 18:40

@Rage: *vállat von* izlésdolga... én megmutattam barátnőmnek, akinek 0 FF infója volt korábban... tetszett neki, mint egy másfél órás kikapcsolódás.
Kép

Avatar
shearer
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2006.05.31. 11:39
Tartózkodási hely: Arcadia parancsnoki hídja
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: shearer » 2006.08.14. 22:32

Rage írta:Mellesleg valahogy én is így vagyok az Advent Children-nel: elhiszem, hogy a fanek számára szép, kúlos meg minden, de egy "átlagember" számára, mint pl. én, nem valami meggyőző és teljesen átlagos produkció.
Én meg úgy vagyok a dologgal, hogy kb 5-6-szor nyomtam ki a FF7-et (meg még egy pár FF játékot) de ez az AC film majdnem minden szempontból gyenge alkotás és pont az FF7 lényege nincsen benne (arany chocobo, Gerlica, Gold Saucer; minek ezek? >_>). Amúgy a hardcore FF7 fanok jelentős része igy gondolkodik. Túlnyomó részt akik igazán rajonganak ezért azok:
- "omfg mekkora látvány!"
- "omfg bishounens!"
- "omfg FF... izééé honnan lehet letölteni majd a játékot?"
Persze, vannak akik a játék rajongóiként is szeretik az AC-t, én ezt elismerem. Jó nekik, hogy nem csalódtak. Én sajnos igen...

Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2007.11.19. 09:05

csak most jutott eszembe h ezt én is láttam.. igaz h az elejéröl picit lemaradtam, de azlrt élvezhető volt az ugy is. amugy nem sokat értettem az egész dologbol.. :/ lehet h majd ujra meg kell nézzem... de ennek ellenére maga a stilus meg a szereplők tetszettek :)
Kép

life is pain, get over it

Avatar
shizu
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2007.09.14. 14:37
Nem:
Tartózkodási hely: mindig úton...

Hozzászólás Szerző: shizu » 2007.11.20. 09:24

Annyira ajánlották ezt a művet, hogy nemrég én is megnéztem. Ami fura, hogy olyan ismerősöm ajánlotta, aki egyáltalán nem anime- párti, meg a játékkal se játszott, de azt mondta, hogy ezt mindenképp nézzem meg, mert annyira jó.
Hát... gondolom, aki ismeri és szereti a játékot, annak tetszhet, meg érti, h ki - kivel- merre- hányszor- és miért. Meg olyat is ismerek, aki ugyan a játékkal nem játszott, de az Advent Children annyira tetszett neki, hogy utána olvasott, hogy mi a játék sztorija.
A magam részéről másra számítottam, nem tudtam, hogy ez egy fanoknak készült kis csemege, amit egy laikus nem biztos, hogy felfog. Amit el tudok mondani: a grafika nagyon szép... Cloud is nagyon szép ::daisuki:: Sephirothnak meg vicces a haja. Ezen kívül az a jelenet tényleg elég abszurd volt, mikor Cloudot felfele dobálták a levegőben az amúgy is éppen ugró emberkék... Dehát mindegy, úgy, hogy abszolút nem vagyok a témában, csak ilyern felszínes dolgok jöttek le. Viszont nem mondom, hogy nem volt értelme megnézni, csak én azt vártam, hogy majd sztori lesz, meg mondanivaló.

Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2007.11.20. 10:14

Heh, jó vicc, az FFAC egy borzalom semmi sztorival (a sok harc látványos minifilmeknek elment volna, de hogy együtt egy sztorit alkosson...)
Ja és én játszottam az FF7-tel, az jóm játék, de ez a film nem jó, és nagyon overrated
szerintem^^
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.11.20. 14:26

Film leginkább arra jó, hogy újra lássuk a kedvencünket szebb grafikával. Pl Rufust, Renot , Tifát stb. De ajánlom inkább a Crisis coret, grafika ACs, de jó a történet.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.11.20. 20:08

Akikkel dumáltam eddig azoknak vagy azért tetszett, mert hú de széép, vagy azért mert "végre vmi FF, és nem egy szar Spirits Within, aminek semmi köze az FF-hez..." Részemről egyszer jó volt látni 2szer nem akarom és jobban bejött nekem az előző, attól függetlenül, h távol van az FF univerzumtól.
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
Diva-sama
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2008.04.28. 17:41
Tartózkodási hely: Franciaország

Hozzászólás Szerző: Diva-sama » 2008.05.02. 17:28

Én soha életemben nem hallottam az FF-ről. Azt se tudom, mi az. Az FF7AC-ről a "mondo" nevű újságban olvastam és aztán megvettem dvd-n és megnéztem. Nekem nagyon tetszett, és csak utólag tudtam meg, hogy ez valami játék vagy mi az isten volt eleinte... De ez nem nagyon érdekelt, mert én nem szeretem a videojátékokat! :!:
I love...
- Kiddy Grade!!!
- Blood+!!!
- FF7: AC!!!
- Jigoku Shoujo!!!

bogcsa
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2009.03.05. 21:12
Nem:

Re: Final Fantasy VII - Advent Children

Hozzászólás Szerző: bogcsa » 2009.03.08. 21:05

Fú, az Advent Children nagyon tetszik, az egyik kedvencem :)

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Final Fantasy VII - Advent Children

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2009.03.09. 13:41

Az FF7 egyik kedvenc ff játékom és jó volt hozzá látni egy brutál animációs filmet. Csináltak még hozzá egy 20 perces animét is melynek címe: Final Fantasy 7: Last Order, tiszta jó az is nézzétek meg. Ja és Vincent Valentine Rulez!

Avatar
Muddy Blood
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2009.03.03. 17:08
Tartózkodási hely: Akira cilindere

Re: Final Fantasy VII - Advent Children

Hozzászólás Szerző: Muddy Blood » 2009.03.09. 14:49

OMFG Vincent Valentine egy FF kari? Úúgy tudtam h hallottam már valahol a Disco Expressen kívül is ezt a nevet :banan: (sorry ezt muszáj volt benyögnöm :^_^:)
~*Früzmücc Pucsító Pancsicsillag*~

Válasz küldése