Infinite Ryvius

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
keats
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2005.09.23. 05:29
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Infinite Ryvius

Hozzászólás Szerző: keats » 2005.09.23. 17:53

Sziasztok!

Az Infinite Ryvius épp most vette át nálam a 'Legkirályabb anime sorozat, amit eddig alkalmam volt látni' díjat :) Ahhoz képest, hogy 9 felett van az értékelése az oldalon, meglepődtem, hogy még nincs saját témája...

Mind1, offstarternek itt van mindjárt egy wallpaper hozzá, kicsit rendberaktam az utolsó rész utáni azonnal beütő hiányérzet enyhítéseként :P

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2005.09.23. 19:03

Amit láttam belőle, az nagyon tetszett. Külsőre nem néz ki annyira nagy számnak, de ha az ember szán rá egy kis időt, egész érdekes dolgok vannak benne... Eh, csak végig kéne néznem, ahhoz viszont idő kell, ami nincs =_=

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2005.09.23. 22:33

Ehh, volt témája, de úgy látszik, törlődött... -____- oda az elemzésem...

Na mindegy, szóval szerintem is az egyik legjobb anime, amit láttam, rajta van a kedvenceim ötös toplistáján.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

keats
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2005.09.23. 05:29
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Rövid review

Hozzászólás Szerző: keats » 2005.09.29. 01:11

Azt hiszem így néhány nap távolságából már le tudom írni, hogy miért előzte meg nálam a Ryvius kilóméterekkel a hack//SIGN-t és méterekkel a Last Exile-t, valamint az NGE(!)-t.

Az első és legfontosabb dolog az, amit én az animesorozatokban 'nyűglődésnek' szoktam nevezni. A SIGN a legjobb példa erre, a sorozat játékidejének fele azzal telik, hogy azt várjuk, a főszereplő mikor szánja rá magát végre a cselekvésre. Az Evangelionban ugyanígy túlzottan megvan ez az elem Shinjivel, az elszenvedett sérelmek egyszerűen nincsenek arányban azzal a (szinte állandó) önsajnálattal amiben fetreng. A Ryviusban végre tényleg el van találva ez az arány, így a történet nem esik ki a taktusból, szépen egyensúlyban van minden.

A másik dolog, ami igazából engem is meglepett, hogy a nagyszámú 'főszereplő' sokkal élvezetesebbé teszi az egész sorozatot, egy csomó különböző embertípussal ismerkedhetünk meg és végigkövethetjük a szépen kidolgozott jellemfejlődésüket. A történet során minden szereplő eljut A-ból B-be és ez sokkal életszagúbbá teszi a sztorit.

Olvasgatva az amazonon lévő véleményeket, elég sokan igazságtalanul letudják ezt a sorozatot azzal, hogy a Legyek Ura 'űrösített' változata. A Ryvius abszolút nem másolat, de még ha az is lenne, ez a fiatalok felnőttek nélküli társadalmat alkotnak-vonal annyira friss és mély, hogy bármilyen sorozatot elvinne a hátán.

Hát ezt gondolom én, nézzétek meg minél többen, aztán lehet velem vitatkozni :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára keats 2005.09.30. 01:10-kor.

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Re: Rövid review

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2005.09.29. 16:39

keats írta:.A másik dolog, ami igazából engem is meglepett, hogy a nagyszámú 'főszereplő' sokkal élvezetesebbé teszi az egész sorozatot, egy csomó különböző embertípussal ismerkedhetünk meg és végigkövethetjük a szépen kidolgozott jellemfejlődésüket. A történet során minden szereplő eljut A-ból B-be és ez sokkal életszagúbbá teszi az egész sorozatot.
De szépen leírtad ^_^ ez tényleg jó volt benne (ameddig láttam). Szóval a tény, hogy annyira nem koncentrál egyik szereplőre sem, illetve ha van is főszereplő, az nem ugrik ki annyira a mellékszereplők mellett. Ami márt csak azért is jó, mint amit írtál, hogy ettől sokkal reálisabb lesz (az életben sincs főszereplő :) ).

Avatar
Althego
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2004.12.06. 20:20
Tartózkodási hely: E*****q, Pécs

Hozzászólás Szerző: Althego » 2005.10.01. 20:48

Valóban nagyon összeszedett és szépen sikerült az Infinite Ryvius. Mivel mindig is szerettem a szenvedős-lélekelemzős dolgokat, nagyon bejön. Nem tudom miért lenne igaz hogy "külsőre nem néz ki annyira nagy számnak", szerintem igazán tetszetős a kinézete is. Ami egyedül zavart az Neeya vagy hogy hívják, őt csak reiutánzatként emlegetem. Ezt leszámítva tökéletes. És habár olyasmi mint az NGE, sokkal jobb, mert van rendes vége. Hogy a Legyek urára hasonlít, arra meg a legutóbbi időkig nem is jöttem rá.
R_Init: Init DOOM refresh daemon - [........................]

Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo » 2006.06.12. 01:08

Nah, sikerült végignéznem... hát, őszintén szólva fogalmam sincs miért váratott ez ennyit magára O_o, hamarabb kellett volna befejeznem (meg hogy miért ismerik ennyire kevesen... tiszta szégyen -_-). Már fentebb páran leírták, miért annyira értékes, és miért annyira jó ez az anime, nagyban én se tudok hozzá mit tenni. Teljesen "must see" kategóriás, és nehéz lenne megfogalmazni, miért annyira fontos, de én úgy érzem hatalmas jelenetek vannak benne, főleg az utolsó 8-10 rész volt elképesztő számomra. Ami pedig a záró részeket illeti, de különösen a legutolsót, nah... hát, szerintem az egyik legfantasztikusabb befejező rész volt, amit valaha láttam animében.

A "külsőre nem néz ki annyira nagy számnak"-ot pedig azért írtam, mert számomra az első pár részből nem annyira derült még ki, hogy mégis milyen lesz ez az anime, de a karakterek már elsőre érdekesek voltak, szóval engem sokkal inkább ez érdekelt, semmint a jövőbeli mechás dolgok. Ráadásul a fene se gondolta volna, hogy ilyen komoly dolgok fognak belőle kisülni. Neya meg engem egyáltalán nem emlékeztetett Rei-re (ha rá emlékeztetett volna, végig se nézem az egészet... ^^).

Jah!! És Tomokazunak ezért az alakításért (is) díjat kellett volna adni. A rendezőnek meg a 21. részért, mert az valami eszméletlen volt...

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2006.06.12. 06:25

wow... hát akkor ez most engem is sarkal arra, hogy nézzem... olyan 11. rész körül maradtam abba, nem azért mintha nem érdekelt volna, csak valahogy nem tudtam rászánni időket...
Kép

Avatar
Baoko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2005.10.11. 17:10

Hozzászólás Szerző: Baoko » 2006.07.29. 15:40

Az a legjobb az egészben, hogy TÉNYLEG kölykök vannak a hajón. Érzelmileg sokkal labilisabbak, mint a felnőttek, ezért sztem sokkal izgalmasabb minden. Van lehetőség a fejlődésre, és élnek is vele! Az, hogy össze van zárva ennyi "gyerek", tényleg valahogy reálisabbá teszi az egészet - már ami a sci-fi-mecha részt illeti. Azt mondják, a gyerekek sokkal kegyetlenebbek, mint a felnőttek, és ez is beigazolódik itt. Jobban tetszik, mint a Legyek Ura, amihez szokták hasonlítani.
Jessie: - Már megint övék a vár...
James: - És miénk a lekvár.

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.01.01. 23:21

Na ez az anime igazán felvillanyozott! Althego pedig azt írta az ismertetőjében, hogy depresszív, de úgy látszik máshogy reagálunk a dolgokra.

SPOILER WARNING (kicsit nehéz kiszeparálni, hogy mi spoiler és mi nem és az egészet meg nem akarom befehéríteni)

Hogy mitől is jó? Hát a karakterek folyamatosan változnak! És (legfőképpen) ettől érdekes a történet! Mecházást, űrhajózást, öntudatra ébredt gépet, sírós tiniszerelmet már láttunk máshol is, ettől nem lenne zseniális a dolog, de a készítők erre a jellem"fejlődés"es dologra annyira rágyúrtak, hogy ez messze az átlag fölé emeli a sorozatot. Stein Heigar (a pókerarc) volt a kedvencem ahogy egyre inkább ráébredt a hatalmára és lehetőségeire. De a legjobb az volt, ahogy Ikumi lázadására (ami szintén hihetetlen jó) reagált! Gyönyörű!
De nem csak ő "fordul ki" magából. Charlie és Lucson szinte azzal tűntek ki, hogy végig önmaguk maradtak a megváltozott környezetben.

Nekem is eszembe jutott (mint sokan másoknak) a Legyek Ura, ami igencsak hasonló témát dolgoz fel, de ez azért igencsak más történet. A Legyek Ura (amit szintén imádok) sokkal pesszimistább. Ne felejtsük el például azt, hogy jó véget ér a történet! Nagyon! Valójában szinte mindenkinek rendbejön az élete az események után. És igaz, hogy szenvedtek "egy kicsit" de tanultak belőle. Hát ezzel szemben a Legyek Ura erre nem nagyon megy rá :D

Már értem miért mondják egyesek, hogy kenterbe veri az EVÁt. Mert így van! Minden szempontból. Bár azért az EVÁn is elég jól szórakoztam azt el kell ismerni.
Kép

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.01.02. 15:44

SoonDead írta:Ne felejtsük el például azt, hogy jó véget ér a történet! Nagyon! Valójában szinte mindenkinek rendbejön az élete az események után. És igaz, hogy szenvedtek "egy kicsit" de tanultak belőle. Hát ezzel szemben a Legyek Ura erre nem nagyon megy rá :D

Már értem miért mondják egyesek, hogy kenterbe veri az EVÁt. Mert így van! Minden szempontból. Bár azért az EVÁn is elég jól szórakoztam azt el kell ismerni.
És épp ez az amiért azt mondom, h a kettöt nem feltétlen kéne összehasonlítani. Az IR-ben kétségtelenül, h jobban foglalkoztak a személyiség változással, DE az NGE-ben sokkal komplexebben/részletesebben tárják elénk egyes szereplők belső világát, ami (számomra) azt engedi sejtetni, h bizony többet foglalkoztak a témával. Nekem "szimpatikusabb" volt az, h ennyi stressztől bizony totál becsavarodnak és nem jönnek csak úgy rendbe... (pláne, h az IR-ben relatíve nagyobb stressz éri őket)

Persze mind ezek ellenére nekem is nagyon tetszett az IR! (csak sztem nem kell az NGE-vel összehasonlítani) Nem akarom egy szóval sem azt mondani, h nem annyira komoly v. vmi, csak itt épp a változásra mentek rá (és ennek ellenére a végére minden visszaáll...)
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.01.02. 17:37

ak írta:Nekem "szimpatikusabb" volt az, h ennyi stressztől bizony totál becsavarodnak és nem jönnek csak úgy rendbe... (pláne, h az IR-ben relatíve nagyobb stressz éri őket)
A Ryviusban se jöttek csak úgy rendbe - csak mert nem mutatták, mit szenvedtek az alatt a kb. fél év alatt, ami az utolsó előtti és az utolsó epizód között volt, még nem jelenti azt, hogy nem történt semmi. Egyáltalán nem állt "minden vissza" a sztori végén (legfeljebb első pillantásra tűnhet úgy), a főszereplők közül mindenkiben hatalmas nyomot hagyott az egész út, és ez nagyon jól látszik az utolsó két részből. (Ráadásul egyáltalán nem mindenki jött rendbe, ld. Ikumi... és ott van még Kozue, Faina és a többiek is. Azt is nagyon kétlem, hogy pl. Heiger csak egy vállvonással elintézte, hogy egy szörnyeteg lett belőle)

Arról nem is beszélve, hogy a Ryviusban azért "jött rendbe" (már amennyire) mindenki a végére, mert az idő megy tovább, az emberi természet pedig rugalmas, főleg gyerekkorban, és egészen egyszerűen feldolgozza a történéseket. Hogy idézzem Yukit az AyaAyából, történnek nagyon szar dolgok az életben, de utánuk nem a drámai finálé jön, hanem a holnap és a holnapután, mert az élet nem áll meg. Tovább kell élni, ehhez pedig tovább kell lépni, még ha csak úgy is, hogy az ember ideig-óráig besöpri a problémáit a lelki szőnyege alá. Az Evában könnyű megcsinálni, hogy mindenki belefullad a végén az angstba - itt a vége fuss el véle, a szereplők vagy halottak, vagy soha nem tudjuk meg, mi történik velük a továbbiakban. De az élet nem így működik. A Ryvius IMO sokkal emberibben és komolyabban áll hozzá a témához.

(Off, de az Evában többek közt ezt sem bírtam, hogy a végén minden és mindenki belefullad az angstba - oké, és most mi volt itt a mondanivaló? Mi volt a lényeg? Hogy angst és szenvedés? Mi volt az egésznek a célja? Semmi, és épp ezért öncélú az egész.)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead » 2007.01.02. 19:20

ak írta:Nem akarom egy szóval sem azt mondani, h nem annyira komoly v. vmi, csak itt épp a változásra mentek rá (és ennek ellenére a végére minden visszaáll...)
Minden visszaáll? Neeem. Lehet, hogy nagyon rosszul értelmeztem a végét, de az utolsó rész pont azt mutatja meg, hogy mi változott. Elég sok minden. Direkt ugyanúgy kezdődik mint az első és ezért az eltérések hordozzák a lényeges információt. És szerintem reális, hogy nem lesz mindegyik szereplőből szellemi roncs, mert azért van annyira adaptív az emberi elme, hogy megbolondulás nélkül túl lehessen ilyet élni.
ak írta:Nekem "szimpatikusabb" volt az, h ennyi stressztől bizony totál becsavarodnak és nem jönnek csak úgy rendbe... (pláne, h az IR-ben relatíve nagyobb stressz éri őket)
Nekem meg pont ezért tetszett, hogy NEM totál csavarodnak be és úgy ahogy rendbe jönnek, mert ezt sokkal reálisabbnak tartom. Dehát izlések és pofonok.
ak írta:DE az NGE-ben sokkal komplexebben/részletesebben tárják elénk egyes szereplők belső világát, ami (számomra) azt engedi sejtetni, h bizony többet foglalkoztak a témával
Itt pontosan kire gondolsz akinek az NGE-ben "sokkal komplexebben/részletesebben tárják elénk" a lelki világát?
Kép

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.01.05. 11:04

mufurc írta:Arról nem is beszélve, hogy a Ryviusban azért "jött rendbe" (már amennyire) mindenki a végére, mert az idő megy tovább, az emberi természet pedig rugalmas, főleg gyerekkorban, és egészen egyszerűen feldolgozza a történéseket. Hogy idézzem Yukit az AyaAyából, történnek nagyon szar dolgok az életben, de utánuk nem a drámai finálé jön, hanem a holnap és a holnapután, mert az élet nem áll meg. Tovább kell élni, ehhez pedig tovább kell lépni, még ha csak úgy is, hogy az ember ideig-óráig besöpri a problémáit a lelki szőnyege alá. Az Evában könnyű megcsinálni, hogy mindenki belefullad a végén az angstba - itt a vége fuss el véle, a szereplők vagy halottak, vagy soha nem tudjuk meg, mi történik velük a továbbiakban. De az élet nem így működik. A Ryvius IMO sokkal emberibben és komolyabban áll hozzá a témához.
ROFL! Ezt Te sem gondolhatod komolyan! Annyi ideig élet és halál közt? Terrorban? Vagy éppen az a tudat, h emberek élete van a kezedben? Nem tudom, h 1x éves gyerekek ezt h emésztik meg... Ember nincs aki ezek után hajlamos lenne újra feltenni a lábát arra a hajóra... Tény, h túlzás volt a részemtől azt mondani, h minden visszaáll, de ahhoz képest amin túlmentek, egész jól elvannak az új "küldetésükkel". A fiatalkori elme ok, h sokat bír, de mivel akkor a legfogékonyabb is, ezért nem tartom valószínűnek a befejezést (egyszer "égesse" meg egy gyerek a kezét, a "tüzet" jó sokáig kerülni fogja) Szvsz a befejezés messze van az európai standardtól. A másik hajó kapitányának (aki végig üldözte őket) a reakciója pl. teljesen korrekt volt, amikor megtudta, h mi is történik valójában... Sorry, de úgy tűnik, h teljesen másképp fogunk fel dolgokat... :roll:
SoonDead írta:Itt pontosan kire gondolsz akinek az NGE-ben "sokkal komplexebben/részletesebben tárják elénk" a lelki világát?
Pl. Shinji? De igazából nem akarok belemenni egy NGE v. IR vitába, mert ahogy említettem tetszett az IR is, csak az NGE-be jobban beletudtam élni magam és többet tudtak foglalkozni egyes szereplőkkel, lévén, h kevesebb volt belőlük...

Lényeg a lényeg, h jó mű az Ir és ez sincsen elhanyagolva v. elnagyolva, mert igenis jól ki van találva, de nekem az utolsó rész nem jött be...
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.01.05. 11:24

ak írta:ROFL! Ezt Te sem gondolhatod komolyan! Annyi ideig élet és halál közt? Terrorban? Vagy éppen az a tudat, h emberek élete van a kezedben? Nem tudom, h 1x éves gyerekek ezt h emésztik meg...
Uh, most mondjam én is, hogy ROFL? :3 1x éves gyerekek bizony megemésztik az ilyesmit. Sz'al, a világban vannak 1x éves gyerekek, akik háborús környezetben, katasztrófasújtotta környezetben, menekülttáborokban, stb. élnek, vagy akár "csak" minden este végignézhetik, ahogy a papa részegen elveri vagy fenyegeti a mamát és/vagy őket, ésatöbbi. Ettől még nem úgy fognak hozzáállni az élethez, hogy "oké, akkor én most becsavarodok, és a hátralévő életemben ott fogok sírni a sarokban az átélt szörnyűségek miatt" (még ha esetleg ezt is szeretnék tenni, az élet nem éppen így működik). Arról nem is beszélve, hogy a Ryviusban nem mindenki élte meg ugyanúgy a dolgokat, nem mindenkivel történt olyasmi, mint Kozuével vagy Ikumivel... hogy azt már ne is említsem, hogy valamit végignézni és átélni nem ugyanaz. (Btw a hajóra se ment mindenki vissza, és aki visszament, az se mindig a saját akaratából.)
ak írta:A másik hajó kapitányának (aki végig üldözte őket) a reakciója pl. teljesen korrekt volt, amikor megtudta, h mi is történik valójában...
Talán azért, mert ő már alapból totál kattant volt? :roll:
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.01.07. 00:25

nyugodtam írhatsz ilyesmiket, nem vok az a sértődékeny típus, én is úgy próbálok írni, h minél inkább tükrözzem magam.

...,de sajnos az ellenkezőjére is volt bőven példa...(pl. gyerek késsel támad az apjára, épp annyit lehet hallani "becsavarodott" gyerekekről... "Sajnos" ilyen témában sztem, értelmetlen egymást győzködni.
(Az a baj, h kevés a külsős vélemény erről.)
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji » 2007.01.07. 02:06

Én kb. egy hete kezdtem nézni, és tegnap értem a végére. Úgy általában nagyon tetszett, bár az egész mechás vonalat ejthették volna: az egyébként komoly történet mellett ez olyan gyermeteg elemnek tűnik. Gondolom szerencsétlen forgatókönyvírónak megadott peremfeltételek között szerepelhetett, hogy mechás cucc legyen.

Az remekül felépített történetben egy dolog zavart végig. Kezdetben még megpróbáltak kommunikálni, segítséget kérni. Később már meg se próbálták. Semmibe nem került volna csatornát nyitni, és az üldözőknek sem került volna semmibe válaszolni. A támadók gyakorlatilag meg se vizsgálták annak a lehetőségét, hogy tényleg nem terroristák kezében van a hajó, vagy ha mégis, akkor kik azok és mit akarnak vele.

A legérdekfeszítőbb számomra a fedélzeten kialakuló és folyton változó helyzet volt. Sokszor nem adtak nevet a jelenségeknek, de szépen fel lehetett ismerni pl. a teljesítménybért, az társadalmi hierarchiát, a puccsot, forradalmat, karhatalmat, rendőrállamot, protekciózást, a társadalmi mobilitást stb. A társadalmi folyamatok mögött mindig megmutatták az egyéni motivációkat, a külső kényszereket, a racionális indokokat... Ez a része nagyon rendben volt a sorozatnak, le a kalappal. Itt jegyezném meg, hogy szerintem hasonlóan alakultak volna a dolgok felnőtt legénységgel is - a "gyerekek az űrhajón" motívum csak a forgatókönyvírónak megadott peremfeltétel lehetett, gondolom a megcélzott közönség miatt.
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.01.07. 07:20

:goodpost: , de én úgy emlékszem, h Ők, próbálkoztak a segítségkéréssel csak 1. h választ nem kaptak, 2. ráfogták, h van náluk egy-két túsz. Ezért is volt húzos a helyzetük, mert esélyük nem volt kapcsolatba lépniük senkivel.
Egyébként, ha felnőtt legénységgel lett volna, semmi bajom nem lenne a befejezéssel...
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji » 2007.01.07. 20:05

Kezdetben megpróbálták a kapcsolatfelvételt. Engem az zavar, hogy ez senkihez sem jutott el. Erre jöttek azzal a magyarázattal, hogy biztos az ellenség tartja kézben a távközlési hálózatot, és nem engedi át az üzenetet. De akkor az ellenségnek (aki a végén mégiscsak megmentette őket) tudomást kellett volna szereznie róla. Harc előtt és közben is elég közel voltak a hajók ahhoz, hogy közvetlenül kommunikálhassanak.

Valós életben bármelyik kormányzat megpróbált volna meggyőződni a tényleges helyzetről. Az erre irányuló szándék abszolút hiánya az, ami miatt húzom a számat.
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.

Avatar
Ikari Fatwagon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2007.01.10. 21:58

Hozzászólás Szerző: Ikari Fatwagon » 2007.01.13. 13:47

Hi! valaki megtudná esetleg mondani hogy hol találok a teljes sorozathoz feliratot(ha van)?? Már elég rég ótakerestem hozzá, de csak az első 4 részhez találtam az AnimeAddicts-on..! Köszi!
Ikai Fatwagon™

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.01.14. 12:19

azt a 4-et szerény személyem fordította... és azért mert én sem találtam magyar feliratot... szerintem azóta sem készült más által több
Kép

Avatar
Lione
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.05.15. 18:42
Tartózkodási hely: Za Warudo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lione » 2007.01.16. 13:15

Cruel Angel írta:azt a 4-et szerény személyem fordította... és azért mert én sem találtam magyar feliratot... szerintem azóta sem készült más által több
CA! ha megvagy a vizsgákkal fordíccs plz 1-2 bumcsicsibumbum rivájöszt! *.*
Kép

Avatar
Ikari Fatwagon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2007.01.10. 21:58

Hozzászólás Szerző: Ikari Fatwagon » 2007.01.16. 22:41

na mindegy, azért köszi azt a 4 részt is..:)
de attól függetlenül tovább néztem és az anime, nagyon..
Ikai Fatwagon™

Avatar
wahuur
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2007.04.13. 23:10
Tartózkodási hely: "A semmi ágán..."

Hozzászólás Szerző: wahuur » 2007.04.15. 20:19

Nekem nagyon tetszett a Ryvius, az egyik kedvencemmé vált.
Mielőtt részletesebben kifejteném a véleményem, egy dologra nagyon kíváncsi lennék. Mi történt Kozuével a sorozat közepe felé? Mit csinálhattak vele? Kiadós verés volt, vagy (ahogy én gondolom) sokkal több? Szerintetek?
"From delusion lead me to truth
From darkness lead me to light
From death lead me to immortality."

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.04.15. 20:32

nekem úgy rémlik hogy ott a verésnél talán több történt, bár valóban nem lehetett látni belőle semmit. Talán a nézők fantáziájára van bízva, hogy mi a legrosszabb, amit el tudunk képzelni.
Kép

Válasz küldése