Mai-Otome

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.06.05. 08:41

Annyit tennék még hozzá, hogy:
6. (Erstin)
7. (Midori)
8. (Mai)
lesznek majd, és a 9-ről még nincs információ

-----

Sikerült egy igazi csemegét beszereznem Share-ről a Kuribayashi Minami és/vagy Mai-Otome rajongóknak.
rapidshare link
(élőben előadott Dream☆Wing felvétel)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2006.07.03. 02:10

Ma fejeztem be a sorozatot. :D A HiME-hez képest kicsit gyengébb, de amúgy tetszett. :) Amiket nem értettem, vagy nem nyerték el a tetszésemet, esetleg furák voltak:

1. Ezt a Nina-Sergey-Arika szerelmi háromszöget elég érdekesen kezelték. Arika úgy 4 rész erejéig beleszeret Sergeybe, aki hazudik neki, amit ő el is hisz (ráadásul elég nyugodtan, a helyében én nem akkor pofoztam volna fel, amikor az anyámat kezdi szidni, hanem rögtön azzal kezdem :D), de amikor később kiderült, hogy szándékosan hazudott az ő érdekében, akkor mintha mi sem történt volna, továbbra is semmi reakció a részéről. Az utolsó részben pedig már ki is jelenti, hogy "Tudom mit érzel Nina, mert én is szerettem Sergeyt.", szóval elég hamar túltette magát a dolgon, ahhoz képest, hogy korábban szószerint a falnak ment tőle, és egész nap rá gondolt. ::reliev:: (Amikor a sivatagban összetalálkoznak, még a támogatás-dolgot is úgy adja elő, mintha majdhogynem személyes sértésnek venné, hogy pont Sergey patronálta. "Miért támogattál, MIÉRT, MIÉRT???" O_o) Sergey részéről pedig a lehető legkönnyebb módszerrel oldották meg a dolgot: teljes emlékezetkiesés. :? Mondjuk ez Sergeynek lehet hogy jó, mert mindent újrakezdhet, Ninának szintén jó valamilyen szinten (ha egyedül él vele, és gondját viseli akkor valószínű, hogy belé fog szeretni), viszont mi a biztosíték, hogy ha újra összetalálkozik Arikával, nem jönnek elő a régi érzelmei? (meg azért Ninának is csak részben jó a dolog, egyrészt ő is kezdheti a nulláról újra megszerettetni magát, másrészt a "memóriatörölt" Sergey egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz a személy lesz. Szóval a leginkább a készítőknek volt ez jó, mert így pont kijött a 26 rész, nem kellett a jól bebonyolított szerelmi háromszöget különösebben kibogozni, a többit meg találja ki a néző. Ezzel el is érkeztünk a második ponthoz:

2. A kicsit elsietett befejezéshez. Szerintem még minimum 1 rész kellett volna, hogy lezárják a dolgokat normálisan. Eleve egy csomó esemény már csak az endingbe fért bele (szerződés Midorival, a Sergeyes dolog, stb.), és amúgy is a Mai sorozatok egyik hibájának tartom, hogy az első 15 rész némelyikén be lehet aludni, utána viszont olyan rohanás/világvége/harcok tömege következik be, hogy a végére mindig nagyon sietnek, csak a HiME-ben még épp sikerült mindent jól befejezni, az Otomében nem nagyon. Pl. Sergeyjel és Ninával nem tudtuk meg mi történt, csak annyi, hogy egyedül van ki tudja hol (az sem derült ki), és Sergey amnéziás. De hogy pl. Nina feladta -e az Otomeséget, és hogy mi lesz velük a továbbiakban, az nem derült ki. Vagy pl. Akane visszatérését is csak pár képsorban és mondatban magyarázták el (de az legalább poén volt XD), még mázli hogy előtte már láttam az omake-et, így ez a dolog tiszta volt. Akkor megint itt vannak a "csillagos dolgok". A HiME-ben is érdekes volt, hogy az a HiME Star tulajdonképpen egy élőlény vagy mi (a HiME-t majd még egyszer megnézem, mert most túl sok kérdésem lenne, és amúgy is régebben láttam, már felejtettem belőle), és az Otomében is fura volt, hogy amit mi holdnak és csillagnak hittünk, az valami technikai bigyó, ami a materializációt irányítja. (aki érti a működését, légyszi magyarázza el :wink: ) Egyébként az már végképp érdekes volt, hogy az ehhez tartózó irányítók egy lávafolyóban, és egy tó alján voltak. Erről jut eszembe a HiME-re való utalások, pl. az a mondat, hogy "Ez már nem Slave, ez Child!" vagy Miyu, aki egy az egyben ugyanaz, mint a HiME-ben, még itt is a "SEARSS" felirat közben változik át. (Kérdés, hogy a SEARSS-nek mi köze az Otomékhez, amikor ők HiME-kre vadásztak, de ez sem derül ki. Mondjuk az érződik, hogy ez kezdetben egy Mai HiME 2. szezon lett volna, gondolom a félig kész anyagokból készült a fake-trailer omake.) Akkor pl. Tomoe miért nem halt meg, amikor lezuhant? (Arika ha jól láttam épp széttörte a robe-ját, nem hinném, hogy pont ott voltak a hordágyasok és elkapták.)

3. A HiME-s szereplők beolvasztása az Otomébe. Az ötlet jó lett volna, de egyeseknek totál megváltozott a jelleme. Pl. Midori a HiME-ben egy szeleburdi, igazságmániás, de egyébként okos lány volt, akiből itt egy szigorú és kemény vezető lett, kb. egy Natsuki 2. (nem mondom hogy rossz, de a HiME-s Midori sokkal szimpatikusabb volt) Reitoból meg terminátor lett, bár őt a HiME-ben utáltam, szóval itt hatalmasat változott, méghozzá előnyére. :D Az viszont nonszensz, hogy Mai 3 résszel a sorozat vége előtt bukkan fel. :? Pedig nem csak a kedvencem, de az Otome is onnantól lett igazán jó, amikor feltünt, a rezidánciája pedig simán rulez. :D (a sok királyságtól és politikától már kezdtem kiütést kapni, ezek után üdítően hatott a misztikus Black Valley, benne a békés víkendházzal. :D)
Mondjuk Mai történetében csak azt nem értettem, hogy ki volt az egykori szerelme, és mi lett vele. (a sziluett alapján Tate, és logikus is lenne, viszont semmit nem beszéltek róla, csak hogy volt valakije, pedig elvileg részben miatta hagyta ott az akadémiát miután végzett)

Na, ennyi lenne. :) Vagy én vagyok nagyon értetlen, vagy sok kérdés maradt nyitva, de az sem kizárt, hogy mindkettő. XD De ahogy mondtam, ezek ellenére is tetszett a sorozat, megérte megnézni. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2006.08.31. 12:00-kor.
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.07.04. 07:22

A Bandai USA megszerezte a HiME után az Otomét is:
http://news.toonzone.net/article.php?ID=11322

Az OVA-val kapcsolatban összesen ennyi hír volt mostanában:
Kép
Vagyis annyi, hogy a címe Mai-Otome Zwei lesz és szerepel benne Arika, Nina és Mashiro is.
Kép

Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer » 2006.07.04. 11:42

Akkor lehetséges hogy nem visznek tovább történetet hanem valamilyen sidestory-t fog képviselni ami még a sorozat idővonalán helyezhető el? Mert igazából nemtudom hogylehetne folytatni a sorozatot úgy, hogy mind3an benne vannak, vagyis ha ezt megtennék, akkor nagyon frappáns story-t kellene kihozniuk, vagy (és sajna általában ez a valószínűbb) valami nagyon gyenge rókabőrnek leszünk szemtanúi... abban az esetben ha Side Storyról van szó... nos... Mai-Otome Filler-t sem néznék szívesen, de ha fun akkor még mindig jobb mint ha egy pocsék folytatást csinálnának.
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.08.07. 11:19

Kép
November 24.
sokat kell még várni addig...
Kép

Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer » 2006.08.09. 16:21

Jól látom Arika új ruhát kapott?

Hmz... nem úgy volt végülis h nem Arikáék lesznek a főszereplők? Hmz... bármennyire is imádtam az Otome-t és szívem mélyén várom az OVA-t, de... igazság szerint szerintem nem kéne ilyen rókabőrözés. Nemtudom mivel lehetne folytatni a sorozatot. Talán ha kicsit többet tudnánk meg a multból, mint pl Mai múltja :-P Natsuki múltja is jöhet... Otome Prequell plz... hamár volt StarWars párhuzamvonás :)
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.08.30. 12:25

Egy tanulságos eset a közvetítőnyelvből való fordításról:

Én speciel kb. a sorozat 3. része tájékán már tudtam, hogy Ladholyman(@Doremi) kínaiból fordít és annak megfelelően kezeltem a felirataikat, de úgy látszik ez sokaknak még csak most esett le:
http://www.darkmirage.com/2006/08/29/do ... unkie-v20/
http://www.darkmirage.com/2006/08/30/co ... mi-fiasco/
I LOL'd hard.

Tudhat valaki bármennyire perfektül a közvetítőnyelven, mégis rá hull vissza a mocsok akkor is, ha az eredeti fordító bafta el.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2006.08.31. 09:08

paTKany írta:Én speciel kb. a sorozat 3. része tájékán már tudtam, hogy Ladholyman(@Doremi) kínaiból fordít és annak megfelelően kezeltem a felirataikat, de úgy látszik ez sokaknak még csak most esett le:
Pl. nekem is, és hát mit mondjak...dúrva. :shock:
Kép

Avatar
Yuri
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2005.09.07. 15:30
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Yuri » 2006.09.03. 13:56

LOL! Csak el kellett volna olvasni az oldalukon, hogy hogyan ment az Otome kiadási folyamata. Ott írta az egyik pontban, hogy péntek reggel kijön a kínai sub és ő este lefordítja azt. Sőt, egyszer még screenshotot is bepostolt a desktopjáról munka közben.
2) Chinese subs come out on Friday morning.
3) I slave away my Friday night translating.
War... War never changes.

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.10.31. 15:41

Mai-Otome Zwei tv reklám, az opening zenével a háttérben:
http://www.supload.com/vid/viploader544 ... 89232/mpg/

Kicsit sajnálom, hogy lecserélték Kuribayashi Minami-t...
Kép

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.10.31. 19:20

ez is hasonló promó csak még a crystal energy-vel:
Mai Otome Zwei Promo

nemtom miért nem rakja linkbe bocsi
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.11.23. 16:41

Nah végre itt az OVA 1. része, amit 10/10-re értékelek. Végig izgalmas és látványos volt amire az 5.1 hangja még rátett. Egy nagyszerű dolog fog születni ebből ha a következő részek is hozzák ezt a színvonalat.
Kép

Avatar
Mayer
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1207
Csatlakozott: 2006.01.03. 01:15
Tartózkodási hely: The Banbury Coffeeplant
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mayer » 2006.11.23. 16:44

Egy esetleges Beszámoló féleséget lehetne arról hogy körülbelül miről is van benne szó és hova helyezhető el történetileg? :weh:
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.11.23. 18:31

Történetileg egy évvel a TV sorozat befejezése után kezdődik. Felbukkan egy új ellenség aki (vagy ami) felveszi a versenyt erőben az otomékkel.

Akit érdekel részletesen elolvashatja az első rész összefoglalóját itt -> http://randomc.animeblogger.net/2006/11 ... e-zwei-01/
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2006.11.23. 20:16

Ezek szerint történet is lesz, ennek örülök. :) Féltem, hogy "Arika bevásárol" szintű sztorival dobnak meg minket. ^^" Arról lehet tudni valamit, hogy mikor jön ki subbal? (Amúgy kár, hogy csak 4 rész lesz. :()
Kép

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2006.11.23. 21:07

Jujj, en errol nem is tudtam semmit..plane ha 10/10es az ertekeles, akkor nagyon varom..kar h nem tudok japanul, akkor nem kene varnom a subra mint vmi retard :(

Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji » 2006.11.29. 20:50

Nem nagyon látom, hogy kapkodnák magukat a fansubberek. Hallott valaki róla, hogy tervbe van-e véve valamelyik csapatnál? Vagy talán már ezt is előre licenszelték?

Avatar
Yuri
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2005.09.07. 15:30
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Yuri » 2006.11.30. 11:17

A Doremi régebben bejelentette, hogy készíteni fogják, ha lesz kínai sub.
Mivel már kijött a kínai mind a két formában, innentől kezdve már csak idő kérdése. :)

Nem licenszelték előre. Még az otomét sem licenszelte senki, csak a Himét.
War... War never changes.

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2006.12.05. 00:08

doremi megvan (hogy milyen az nem érdekel, az okosok majd úgyis értékelik)
nem volt rossz OVA, tetszett Arika Zwei módja, csak az a xar benne, hogy februárig kell várni a folytatásra...
Kép

Szélfi
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2004.04.21. 12:15
Tartózkodási hely: Budapest

Searrs

Hozzászólás Szerző: Szélfi » 2006.12.20. 22:51

Van pár elem a Mai-Otomében, ami logikusan beköti a Mai-Hime világába, csak mondjuk sok tízezer évvel később.

Nem tudom, fel-e tűnt-e valakinek, hogy Arika anyja akár Rena SEARRS is lehet (tudom, azt máshogy ejtették, de akkor is meglepő a hasonlóság). Arika haja ugyanúgy fénylik, mint Alyssa Searrszé, és Miyu kifejezetten úgy is utal rá, mint Alyssa leszármazottjára.

Miyu nem alternatív karakter, hanem ugyanaz, mint a Himében, és emlékszik Alyssára. A madár valamiféle vezérlőrendszer lehet, amit Alyssa saját magából hagyott Miyunak - a madárral aktiválja az Artemist is Nina ellen a 22. részben.
Az viszont aranyos hogy az évek alatt Miyu "Merciful" lett. :) (Ugye a Mai-Himében "Multiple Intelligent Yggdrasil Unit", az Otome idejére pedig úgy látszik tanult némi emberséget, és már "Merciful Intelligent Yggdrasil Unit" a teljes neve.) Ez amúgy a viselkedésén is látszik.

És itt van a logikai kapocs, a Searrszeknél. A Mai-Himében Alyssa azt mondta (Hime) Mashirónak, hogy a himéket "megfelelő embereknek kell felügyelniük".
Az Otome nanogép technológia, érdekes módon, biológiai alapú.

Ez persze nincs sehol leírva, de logikusnak tűnik - Alyssa Searrsznek köze volt az Otome projekthez, ami végső soron nem más, mint a Hime jelenség irányított változata, tehát a Searrs alapítvány célja.
Nem kizárt, hogy ennek a segítségével hagyta el az emberiség a Földet a Mai-Hime és a Mai-Otome közt félúton. :)

Az meg, hogy az ismerős karaktereket visszahozták, amolyan fanservice, nincs történeti jelentősége. (Ez a Natsuki nem az a Natsuki...)

Szélfi
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2004.04.21. 12:15
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Szélfi » 2006.12.20. 23:17

Különben egész jó volt, bár az elején gyakran pörgettem bele.
A sok üresjárat mellett a Patkány által is említett otakuságok zavartak. Szerencsére a vége felé a történet elfelejteti a harisnyakötős egyenruhát és társait... :)

Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji » 2006.12.21. 20:46

Én nem mondom, hogy ha nagyon akarjuk, akkor nem lehet belemagyarázni egy HiME-乙HiME folytonosságot. De szerintem egyszerűbb elfogadni, hogy a két történetnek semmi köze egymáshoz. Semmi nem bizonyítja, hogy ugyanaz az Alyssa Searrs tűnik fel mindkét sorozatban, vagy hogy MIYU ugyanaz az android lenne (minek kellett volna különben átkeresztelni őt is?). Akkor Mikoto is ugyanaz a Mikoto kéne legyen - viszont így már kezd nagyon sántítani az időskála. Amit leírtál, az pusztán spekuláció. Persze az Zwei OVA hátralevő részeiből még kiderülhet bármi.

Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji » 2006.12.22. 14:58

Szélfi írta:..Patkány által is említett otakuságok zavartak..
Keresgeltem ebben a topikban, de nem talaltam ilyeneket, mik voltak azok? (nem vagyok otaku, lehet h ezert nem is tudom h mit ertetek ezalatt?)
Kotve hinnem, h megprobaljak osszekotni a 2 tortenetet, vhogy nagyon nem menne nekik sztem..nem rossz gondolatsor ez az egesz Miyu dolog, de sztem egy kicsit belemagyarazas..aztan lehet h nem nekem van igazam..az meg a masik, h random szereplok ugyanazok, randomok meg nem? Ha az a Natsuki nem az a Natsuki, akkor mier lenne az a Miyu ugyanaz a Miyu?

Szélfi
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2004.04.21. 12:15
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Szélfi » 2006.12.22. 18:44

IloveRenji írta:
Szélfi írta:..Patkány által is említett otakuságok zavartak..
Keresgeltem ebben a topikban, de nem talaltam ilyeneket, mik voltak azok? (nem vagyok otaku, lehet h ezert nem is tudom h mit ertetek ezalatt?)
Kotve hinnem, h megprobaljak osszekotni a 2 tortenetet, vhogy nagyon nem menne nekik sztem..nem rossz gondolatsor ez az egesz Miyu dolog, de sztem egy kicsit belemagyarazas..aztan lehet h nem nekem van igazam..az meg a masik, h random szereplok ugyanazok, randomok meg nem? Ha az a Natsuki nem az a Natsuki, akkor mier lenne az a Miyu ugyanaz a Miyu?
Patkány írt egy ismertetőt, amiben azt állította, hogy ez az anime otakuknak készült. Otakuság pl. az, amikor egy karakternek beközelítenek a dekoltázsára, szexuális fétisek (szobalány egyenruha, stb.) túlhangsúlyozása, és minden, amitől egy jobbérzésű férfi vagy nő kicsit kényelmetlenül érzi magát, ellenben aki egy perverz, az élvezi...

Ami a folytonosságot illeti, nem azt mondom hogy ez így van, csak az utalások elég erősek. Szerintem ez olyan "easter egg" féleség. :) Annak tök jó.

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2006.12.22. 18:47

IloveRenji írta:
Szélfi írta:..Patkány által is említett otakuságok zavartak..
Keresgeltem ebben a topikban, de nem talaltam ilyeneket, mik voltak azok?
A főoldalon írtam a leírásban, hogy otaku-show. Viszont engem ez egyáltalán nem zavar. :twisted:
Kép

Válasz küldése