Berserk

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása

Neked hogy tetszett a Berserk?

Nagyon nagyon nagyon :)
26
59%
Tetszett
10
23%
Elmegy, nézhető
7
16%
Ennél rosszabb nincs :(
1
2%
 
Szavazatok száma: 44

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.06.23. 17:34

-OJ- írta:Annyira én sem, talán éppen ezért élvezem még a mostani manga fejezeteket is. Vagy esetleg azért, mert csak befejezett arconként olvasom, így másokkal ellentétben sosincs hiányérzetem, hogy már fél év eltelt és az addig kijött fejezetekben semmi nem történt.
Az a baj, hogy ez nálam fordítva van: még ha fanboya vagyok valaminek, akkor el is tudom viselni a rétestészta sztorit, vagy azt, hogy mondjuk háromhavonta egy fejezet jön ki a mangából, ellenben ha csak "casual fanja" vagyok, akkor azért egy idő utána megunom az ilyesmit és megy a dropped-ba. Azt amúgy honnan tudod, hogy melyik arc mikor ért véget? :) A mangachapter címe alapján? (Mintha rémlene, hogy Miura úgy számozta/nevezte el őket, amiből ki lehetett következtetni.) Mert amúgy nem hülyeség, lehet így tényleg fogyaszthatóbb lenne a cucc.
-OJ- írta:Itt mindkettő benne volt, bár Griffithnél csak a börtönös korbácsolásig jutottak el.
De emlékeim szerint a mangában király csak megpróbálja megerőszakolni a lányát, de az lerugdossa magáról és annyiban is marad a dolog.
Pontosan, igazából ezért írtam én is úgy, hogy "majdnem megerőszakolja". XD ^^"
-OJ- írta:Azt én mindig is egy felesleges betoldásnak tartottam. Zodd személyében már volt alkalmuk megtapasztalni, hogy milyen démonok vannak a világban, erre minek kellett még egyet bedobni közvetlenül az Eclipse elé? Csak előre előtte a poént. hogy mi várható :knife:
Persze, tény, hogy történetileg az egy felesleges időhúzás és sokan rühellik is azokat a részeket, én azonban szégyen ide vagy oda, de röhögtem azon a karakteren. XDDD Persze nem kéne, mert egy rohadék volt, de az a mentalitás, meg beszólások... XD "A háborúnak két célja van: az ölés és a dugás." XDD Aztán rape-kísérlet előtt odaszól Cascának, hogy "Olyan érzés lesz, mintha most veszítenéd el a szüzességedet." XDD Persze ez is ilyen Miura-féle beteg humor, de azok után, hogy a legtöbb szörny ilyen ösztönlény szinten támad rá a nőkre, ennek a démonnak legalább volt karaktere... XDDD (Ugyanezért röhögtem fel később, amikor Schierke pattanna fel a lóra, odaszól neki, hogy: "Hurry, I will mount you!", erre a ló visszanéz ilyen démonok által megszállt pofával és visszaszól: "Hell no, I will mount YOU!" XDDDD) Persze kérdés, hogy ezek mennyire lettek poénnak szánva, de belőlem vigyorgást váltottak ki. :dirr:

Szóval a majomemberre visszatérve: nem mondom azt, hogy belehalok, ha nincs benne a filmekben sem, csak gondoltam, ha már mozifilm és elvileg lehetőség van bevállalni a durvább jeleneteket, akkor őt igazán belerakhatták volna. XD
-OJ- írta:Ezzel nem értek egyet, a Héják a mostaniaknál sokkal laposabb, jóformán csak statiszta karakterek voltak. Nem tudtunk róluk semmit, mindegyik csak egy arc volt a tömegben. Egyedül Corcus volt közöttük emlékezetes, de ő is csak az állandó kicsinyességével.
Én pl. Judeau-t kifejezetten bírtam (főleg, amikor az Eclipse alatt kiderül, hogy végig szerelmes volt Cascába, legalábbis mintha Miura nagyon erre utalna), Rickert aranyos volt, Pippin tényleg egy "semmilyen" karakter, de nála is bejött ez az "aranyszívű melák" stílus, Corcus meg az a fajta, akinek eleinte idegesít a köcsögsége, de a vége felé egész szerethető lesz és már őt is sajnálod az Eclipse-kor. :)
-OJ- írta:A mostani bandából viszont csak a gyereket veszíteném el :neutral:
Bevallom, én pont őt, meg Puckot bírom a legjobban, ha már az újak közül kell választani. XD Rajtuk legalább jókat lehet röhögni. XD Casca ugye elég semmilyen, a boszi nekem már túl tündérmesés, az elf csaj kb. arra kellett, hogy Pucknak is legyen nője a sztori végén (ja, amúgy már látom a párosokat a végén: Gutts - Casca, Ishidoro - Boszi, Puck - Elfcsaj, Húzottszemű - Schierke), a húzottszeműből bevallom, hogy szinte már semmire nem emlékszem, arra sem, hogy hogyan csatlakozott, vagy hogy milyen lenne az ő karaktere, mi lenne a szerepe a történetben stb., Schierke még az, aki érdekes és elég kemény karakterfejlődésen megy keresztül, csak az a baj, hogy ő is indult középkori lovagként és most már lassan Harry Potteres "Hermione" lesz belőle. ^^" Szóval végülis ők is elmennek, mint új banda, lehet tényleg az zavar a leginkább velük kapcsolatban, hogy az egész társaságon nagyon érződik, hogy őket már hardcore fantasy kariknak szánta Miura, lassan már csak Guttsnál várom, hogy a Dragonslayert varázspálcára cserélje. XD
-OJ- írta:A molyemberes egyértelműen azért kellett, hogy megmutassák az új démoni világot egy viszonylag egyszerű ellenfélen keresztül, valamint hogy megmutassák, Gutts miként változott meg és hogyan viszonyulnak hozzá az emberek.
De erre nem volt elég már az elején is a kobraember, meg a csigagróf? ^^" (Ráadásul ott még volt is értelme, mert ha jól rémlik, a kígyótól megszerzett egy Behelitet, aminek később legalább volt szerepe, de a moly szvsz egy történetet semmilyen formában előre nem vivő storyline volt.)
-OJ- írta:Egyébként pont, hogy a Griffith szálon alakul most a sztori, míg Guttséknál csak a random időhúzás és a tápolás megy.
Ja, az rémlik, hogy közben ő lassan összehozza a démonkirályságát, de nem az van, hogy volt róla pár fejezet és utána már megint Guttsékat látjuk, ahogy darálják a randomszörnyeket?
-OJ- írta:A papot én is untam, a többi viszont ahhoz kellett, hogy az a sétáló Behelit eggyé váljon Gutts és Caska démonmagzatával, és belőlük újjászülessen Griffith.
Ja igen, na erről spec már totál elfeledkeztem. ^^" Bár akartam is kérdezni, hogy Griffith akkor most micsoda? Emberként kezdett, aztán Femto lett, ergo démon, aztán csinál egy egész újjászületés fesztivált csak azért, hogy ismét ember lehessen újra, de közben démon is...mi van? ^^" Meg Griffith mi a fenét akar? Ugye az elején azt mondta, hogy király akar lenni, saját birodalommal, meg minden, de azt hinné az ember, hogy God Handként (amikor már kvázi egyike vagy a világ öt legerősebb démonurának), már baromira nem kéne, hogy izgasson az ilyesmi, hiszen hatalmasabb vagy, mint bármelyik jöttment emberkirály. De nem, ő visszatér emberi testben és elkezd egy midlandi ember-birodalmat összehozni, de közben démonok is vannak a seregében, szóval most mi a fenét akar? ^^" Miért is kell ez neki még mindig annyira?
-OJ- írta:És hiába, az olvasók nem tűri a változását, csak épp azt felejtik el, hogy az egész Golden Age egy kvázi flashback prológus volt a mangában, nem pedig az 'eredeti állapot'. Démonhenttel kezdődött, aztán volt ez a jó hosszú kitérő, majd visszakanyarodtak a démonokhoz.
Érdekes módon a Rurouni Kenshinben is ugyanez volt a felállás, ami tökéletes párja lehetne ennek a mangának, csak épp a rajongók hozzáállása pont a fordítottja. Ott a fanok váltig állítják, hogy a lerágott, fantáziátlan shounen sztori az idétlen bohóccá degradált főszereplővel (=itteni démonos részek) az igazi, holott az ottani flashback egy 1000x komolyabb eredettörténetet mutatott a karakterről. Én azt láttam először az OVAk formájában, utána már nem is tudtam mit kezdeni a későbbi szerencsétlenkedéssel, és a kimondottan vacak lezárással.
Szvsz ezt Miura cseszte el, rossz volt a "rendezés". Ha elkezdesz írni egy mangát, és kb. az első kötet után már rögtön kezded a flashback arcot, majd ezt kihúzod egy 12 kötetig tartó sztorira és utána kanyarodsz vissza a jelenbe, szinte elkerülhetetlen, hogy ne a flashback karaktereket és történeti stílust kedveljék meg az olvasók, mivel azt a két démonos sztorit leszámítva az elején majdnem olyan, mintha ezzel indult volna az egész manga, másrészt meg ha ezt olvassa valaki tíz éven át (vagy meddig tartott neki, míg havi leosztásban eljutott az Eclipse-ig), nem csoda, ha ezzel azonosul, ezt szokja meg. Az már "csak" egy adalék, hogy eddig úgy tűnik, hogy a flashbackben Miura szinte az összes puskaporát ellőtte történetírás terén és nyilván ha a Golden Age-nek jobb volt a sztorija, mint az utána következő részeknek, akkor meg főleg azt fogja kedvelni a többség. ^^" Na, de a flashbackre visszatérve: nem véletlen, hogy a flashback a legtöbb mangában általában max 2-3 chapter és azt sem az eleje körül dobják be. Van 1-2 hosszabb is, pl. az FMA-ban volt egy flashback, ami egy teljes köteten át tartott, de az is már a sztori negyede/fele körül lett behozva, amikor már kellően belerázódtak az olvasok a jelenben történt eseményekbe, karakterekbe. A másik, hogy a flashback általában olyasmire szolgál, hogy megmagyarázzák egy adott szereplő indítékait, hogyan jutott el idáig, árnyalják a karakterének jellemét, stb. Ez a Berserkben is így van, de Miura "túllőtt a célon", egy olyan flashback sztorit nyomott le, ami úgy ki van dolgozva, hogy egy komplett TV sorozat, illetve egy reboot filmtrilógia kitelt belőle, úgy, hogy csak a flashback eseményekhez nyúltak. XD Ez persze nem baj, sőt, dicséretes lenne egy ilyen aprólékos munka, viszont a gond az, hogy ezután érezhetően zuhanni kezdett a színvonal, az olvasók nem sejtették, hogy egy ilyen kidolgozott háttérsztori után egy ennyire gyenge, unalmas és repetitív fősztorit fogunk kapni. ^^" A harmadik dolog, meg a hangulati váltás. Igazad van, az olvasók általában nem tűrik a változást, de én azt mondom, hogy még le is lehet tuszkolni a torkukon, ha finoman és apránként adagoljuk, de Miura kb. egy 180 fokos fordulatot csinált és oké, hogy ez a démonosabb, mágiásabb, fantasy-sebb szál lenne szerinte a Berserk fő sztoriszála, de ettől még nem fogják az olvasók simán megenni, lásd fentebb, amiket írtam.

A Kenshinről (előbb a mangáról, a Berserkben is eléggé azt elemezgetjük már egy ideje XD): Ott pont azért működik a dolog, mert ugyan nem tudom, hogy abban mennyire lesz hosszú a flashback sztori, de most tartok a 11-es kötetnél és még nem volt semmilyen flashback. Ennyi idő alatt már bőven sikerült megszoknom a karaktereket, belerázódnom a sztoriba, stb., így ha most bedobnak egy flashback chaptert, vagy komplett kötetet, akkor ugyan elolvasom, de nem fogom úgy érezni, hogy igazából az volt a fősztori, vagy az jobb, mint a mostani események. (Persze szvsz, mert még nem tudom, milyen érzelmeket fog belőlem kiváltani, ha majd ténylegesen olvasom. XD)

A Kenshin animénél meg az történt, hogy rettenetesen a manga két végletére koncentráltak. Van a TV sorozat, ami tele van fillerekkel, meg tényleg ez a "poénkodós-csatázós tucatshounen" feelinget hozza és még lezárása sincs, a vége is filleres. Ezzel szemben meg ott van az OVA, ami oké, hogy Kenshin hátterét mutatja be és hogy azt a sztorit is a mangából vette, de iszonyúan bedarkosítja, kb. mintha Nolan rendezte volna. XD Szokták is mondani, hogy "Igen, ez a szomorú történet a mangában is ugyanez, de képzeld, ott még ezekben a flashback sztorikban is poénkodnak!" XD És igazából én úgy láttam, hogy a fandom két nagy táborra oszlik, vannak az OVA pártiak, akiknek bejött a darkos Kenshin, meg a TV pártiak, akiknek a viccesebb, "shounenesebb", "kommerszebb" verzió tetszik. Ez egyébként jellemzően úgy működött, hogy amelyiket hamarabb látták, azt tekintették az "igazi" Kenshinnek. Illetve van még egy harmadik réteg (csak ők mintha kevesebben lennének, mert sokan lusták mangát olvasni): a manga-fanok. Akik úgy vannak vele, hogy mindkét "verzió" ugyanaz a Kenshin és mindkettő szükséges hozzá, hogy a történet kerek egész legyen, viszont csak olyan formában, ahogy a mangaka tálalja, mert az anime eléggé szélsőséges és messze elmarad a manga jól összerakott sztorija mögött. Egyébként meg én hálát adok az égnek, hogy Kenshin az az "idétlen bohóc", aki végül lett, nem pedig valami "Szomorú Szamuráj", avagy katanás Gutts. :-P A Kenshin többek között pont a megbocsátásról szól, meg hogy az embernek tudnia kell bizonyos idő után elengednie a múltját, akármilyen szörnyű is volt az. A Berserk meg arról, hogy bosszú mindenáron, még akkor is, ha közben ugyanolyan szörnyeteggé válsz, mint aki ellen küzdesz és megvan az esélyed rá, hogy magadat hamarabb pusztítod el, mint őt. Ehhez valóban jól áll egy szófukar, macsó főhős, akinek más célja a harcon kívül nem is nagyon van az életben, de isten őrizzen attól, hogy a Kenshin valami hasonló izévé fajuljon... Apropó, tudom, hogy te inkább a flashbackekkel vontál párhuzamot, de történetileg, meg főszereplő szempontjából én mindig inkább úgy éreztem, hogy a Kenshin párja a Trigun, a Berserké meg az Árnybíró. XD
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.06.23. 21:10

Kicsit lassabban haladok az animével, mint azt terveztem. ^^" Jelenleg a 15. résznél tartok és még mindig tetszik. Bár a vér már kissé nagyobb mennyiségben folyik, mint korábban, ettől eltekintve hangulatos cucc. Amin kiakadtam, hogy konkrétan mindhárom főszereplőt elkapták (if you know what I mean) fiatalabb korukban. O.O Ráadásul Griffith teljesen önként adta oda magát annak a férfinak, hogy pénzt szerezzen a Héják fenntartására! o.O Casca múltja is meglepett rendesen, számítottam valami eseményre vele kapcsolatban, de nem gondoltam, hogy ennyire brutális lesz.

A mangába is belenéztem, és őszinte leszek, majdnem elhánytam magam. Azért az elég meredek, hogy úgy kezdődik, Guts éppen dug egy démon csajt. :crazy: Puck cuki kis karakter, de azt hiszem comic relief-ként van benne, hogy ne legyen rosszul a kedves olvasó a látványtól.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.06.23. 23:56

Rui-chan írta:Amin kiakadtam, hogy konkrétan mindhárom főszereplőt elkapták (if you know what I mean) fiatalabb korukban. O.O Ráadásul Griffith teljesen önként adta oda magát annak a férfinak, hogy pénzt szerezzen a Héják fenntartására! o.O Casca múltja is meglepett rendesen, számítottam valami eseményre vele kapcsolatban, de nem gondoltam, hogy ennyire brutális lesz.
Caskát azt biztosan nem :?

Rui-chan írta: A mangába is belenéztem, és őszinte leszek, majdnem elhánytam magam. Azért az elég meredek, hogy úgy kezdődik, Guts éppen dug egy démon csajt. :crazy:
Akkor a Fekete Kutyák ténykedése is megfekszik majd a gyomrodat :drop:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.06.24. 21:17

Rui-chan írta:A mangába is belenéztem, és őszinte leszek, majdnem elhánytam magam. Azért az elég meredek, hogy úgy kezdődik, Guts éppen dug egy démon csajt. :crazy:
Lesz ez még durvább is... ^^" Mondjuk az a jelenet leginkább azért volt nekem mindig fura, mert Guttsot a továbbiakban végig úgy ábrázolták, hogy számára Casca az egyetlen nő, másra rá sem néz, sőt, gyűlöli a démonokat, méghozzá okkal. Erre az a szexjelenet, amivel nyit a manga... XD Azt sem tudom elképzelni, egyáltalán hogy jutottak el odáig, Guttsot ismerve meglátja a démont és rögtön rohan neki az embermagas kardjával... XD Szóval még csak azt sem hiszem, hogy taktika lett volna a részéről, hogy ő lepje meg a csajt, amikor nem számít rá.
Rui-chan írta:Puck cuki kis karakter, de azt hiszem comic relief-ként van benne, hogy ne legyen rosszul a kedves olvasó a látványtól.
Is, meg van minimális gyógyító képessége, a harcok után ő szokta leápolni Guttsot. XD
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.06.24. 22:49

-OJ- írta:Caskát azt biztosan nem :?
Nekem a visszaemlékezésből az jött le, hogy az a magas rangú férfi bizony eljátszadozott vele. Még a ruháját is elszaggatta. BTW Casca szerintem szebb volt kislányként, nem kellett volna ennyire lenyesni a haját. Az animében mondjuk erőteljesen rózsaszín a szája, de különben eléggé férfiasnak néz ki.
-OJ- írta:Akkor a Fekete Kutyák ténykedése is megfekszik majd a gyomrodat :drop:
Titkos írta:Lesz ez még durvább is... ^^"
Köszi, ezzel most a 10%-nyi mangaolvasási kedvemet is leredukáltátok közel nullára. ^^" Csak kíváncsi voltam a különbségekre, de ez picit tömény volt elsőre. Guts elég brutális karakter, már a fiatalabb korában elkövetett akcióin is pislogtam. Korábban meg azon voltam kiakadva, amikor a Shingekiben a 9 éves Eren leszúrt két banditát, de ehhez képest az csak apró dolognak tűnik. :weh:

Egyébként a főszereplő nevét pontosan hogy kell írni? Abban a verzióban, amit nézek, az angol feliratban Guts szerepel, de láttam már Gutts-nak és Gatts-nak is írva.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.06.25. 12:26

Ahogy tetszik.

Gutts a legnagyobb jellemfejlődést az anime utáni részekben mutatja majd, ott alaposan megváltozik a társai hatására, de olykor még ott is elborítja az agyát a bosszúvágy.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.06.25. 19:08

Megnéztem! :vigyor: Bár az ide vágó arckifejezésem inkább ez: :shock:

Az utolsó két résznél már közel jártam ahhoz, hogy asztalt borítsak, de végül nem történt meg. ^^" Direkt nem olvastam a spoilereket, mert szerettem volna meglepődni a végén. Na, ez eléggé sikerült! Azért arra nem számítottam, hogy az utolsó részben Guts (és gondolom Casca) marad csak életben. A Zodd-al való párbajnál már sejtettem, hogy Griffith végül ellenségként végzi, csak éppen arra nem számítottam, hogy démon lesz belőle. >___> Ugyan arra nem tértek ki, viszont valószínűnek tartom, hogy az erdőben táborozó másik csapat szintén szörnykaja lett, még Rickert is. Ebben az animében sem szabad megkedvelni a karaktereket, mert csúnyán orra lehet bukni.

Áááááá és csak nem úsztam meg, hogy itt is lássak élve elfogyasztott embereket! :shock: :crazy: :x_x: A csápos szörny meg egy külön történet, ott már erősen fogtam a fejemet. Nem lett volna bajom a fantasy elemekkel, ha lett volna valami felvezetés és nem csak bedobálják a démonokat az utolsó előtti részben. Tudom, Zodd már szerepelt korábban, de őt sem érzem komoly információszolgáltatásnak. Annyit tudok, hogy 216 évente jönnek el partizni az emberek világába, meg Griffith valami módon közéjük került. Btw, miért kellett az amúgy is bishi kinézetű karakter száját lilával kirúzsozni a végén?

Szerintem a lezárás nem lett olyan szörnyű, egyes hozzászólók véleményéből úgy tűnt, hogy sokkal rosszabbra kell számítanom. Az első rész eseményei tulajdonképpen bemutatják, hogy ezek után mi történt Guts-al, és így szerencsére az ott látottak is értelmet nyertek. Azt hiányolom, hogy nem mutatták be, hogyan menekül meg Guts. Gondolom szétszabdalta az összes szörnyet, vagy a nagy részüket, miután sikerült kiszabadulnia.

Értékelés: 9/10, mert kaptam egy jó kis középkori környezetben játszódó animét. Guts és Griffith karakterfejlődése nagyon tetszett, valamint Casca is szépen összekapta magát a történet második felében. A véres jeleneteket nem túlozták el annyira, kivéve a végén, amikor már bejöttek a képbe a démonok. A movie-kat mindenképpen meg fogom nézni, a manga pedig még kérdéses.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.06.26. 10:26

Rui-chan írta:Ugyan arra nem tértek ki, viszont valószínűnek tartom, hogy az erdőben táborozó másik csapat szintén szörnykaja lett, még Rickert is.

Azt hiányolom, hogy nem mutatták be, hogyan menekül meg Guts. Gondolom szétszabdalta az összes szörnyet, vagy a nagy részüket, miután sikerült kiszabadulnia.
Ő mondjuk nem,

de a harmadik filmből mindkettő kiderül :wink:

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.01.12. 20:22

Ha már szóba került a Best Manga Evör!!!!!négy, eszembe jutott, hogy terveztem belinkelni az előzetest egy új projekthez. A CGI még gagyibb, mint a mozifilmek esetében. Szvsz nem kár érte, valószínű én ki is fogom hagyni, mert a mangában még mindig az Eclipse utáni 4. kötetnél tartok (2 éve).
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.01.13. 18:18

Titkos írta:
Rui-chan írta:A mangába is belenéztem, és őszinte leszek, majdnem elhánytam magam. Azért az elég meredek, hogy úgy kezdődik, Guts éppen dug egy démon csajt. :crazy:
Lesz ez még durvább is... ^^" Mondjuk az a jelenet leginkább azért volt nekem mindig fura, mert Guttsot a továbbiakban végig úgy ábrázolták, hogy számára Casca az egyetlen nő, másra rá sem néz, sőt, gyűlöli a démonokat, méghozzá okkal. Erre az a szexjelenet, amivel nyit a manga... XD Azt sem tudom elképzelni, egyáltalán hogy jutottak el odáig, Guttsot ismerve meglátja a démont és rögtön rohan neki az embermagas kardjával... XD Szóval még csak azt sem hiszem, hogy taktika lett volna a részéről, hogy ő lepje meg a csajt, amikor nem számít rá.
Erre mondjuk egyszerű a válasz: Miura itt még maga számára se dolgozta ki teljesen Guts személyiségét, és ugye mi kell a népnek: szex és erőszak, szóval indítsunk ezzel, hogy rögtön jelezzük, hogy ez egy Igazy Férfiakhoz szóló manga. A nyakamat rá, hogy ez a stratégia még be is jött.

Szerintem az olvasók töbsége tökéletesen el is felejtette ezt az intermezzót, pedig lehetnének érdekes sugallatai, pl. tegyük fel, hogy mondjuk nem Csacska a Holfénygyerek anyja... :p (persze ezt nem gondolom komolyan)

Hozzáteszem a klasszikus hőseposzok is gyakran küszködtek a macsóság és a hűség közös ábrázolásával. Pl. az megvan? görög mitológiából, hogy Odüsszeusz konkrétan végigdugja az útjába esők felét (hogy Kirké meg akarta ölni nem zavarja, megesketi, hogy nem teszi még egyszer, aztán mennek ágyra), de közben ő is hűséges a feleségéhez (modern feldolgozások okosan a 2. pontra koncentrálnak és az 1.et elhallgatják).

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.01.28. 09:08

Nem tudom hallottatok-e már erről, mindenesetre Rui fentebb linkelte a trailerét, csak szöveg nem volt hozzá... Onnan ugrott be, hogy tegnap sikerült megint kissé felnyomni magam Griffen, és az új mozikat úgyse láttam még, mondom lássuk mennyire üt ebben az Eclipse... Semennyire. Lehet hogy csak én vagyok ekkora fag-je a régi sorozatnak, de ez valahogy túl csillivilli volt ahhoz hogy visszaadja az igazi Eclipse-feelinget. Az egész (!!!!!) filmben két jobb jelenet volt, az egyik a GodHand-tagok manifesztációja, de az sztem a régi sorozatban is ütött, a másik meg Skull Knight csapása Voidra (az a 3 másodperc). A seiyuu-k borzalmasak, és ez a műanyag CG-feeling pont azt a dark hangulatot vágja haza ami a Berserket azzá teszi, ami. Szóval kellemes 3/10-es élmény volt, és állítólag még ez a legjobb a teljes moziszériából, bele se merek gondolni milyen lehet a többi...

Se régebben, se most nem támogatom animében való folytatását ennek a cuccnak, főleg akkor nem ha a mangán alapul, ami olyan amilyen, ráadásul vége se lesz egy jó negyedszázadon belül, úgyhogy majd valami anime-original endet kell hozzáírni, ami szerintem még Miura baromságait is überelni fogja. És legeslegfőképp nem ilyen "hangulattal" és látványvilággal, mint amit ezek a CG-izék képesek kihozni belőle, mert ez minden volt csak nem Berserk. Persze én elfogult vagyok ezzel az animével, de ezvan.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.01.31. 10:06

Na, akkor Surci kérdésére válaszolva, hogy milyen hatással volt rám az Eclipse: Öhm...nekem már előre lelőtték. XD Az más kérdés, hogy ez csakis az én "hibám" volt (kellett nekem végigolvasni megnézés előtt az itteni összes postot a Berserk anime/manga topicból... XD), de amúgy sem nagyon lehetett volna elkerülnöm, lévén annyira népszerű kultuszanime volt már akkoriban is, hogy kis túlzással minden második AMV-ben szerepelt belőle 1-1 jelenet és jellemzően pont Femto "alakítása". Viszont egyáltalán nem bántam a dolgot, így is épp eléggé ütött. ^^" A másik meg, hogy lehet, hogy ha nem tudom, hogy ez a vége, bele sem kezdtem volna. Szal írtam már sokszor, hogy nem kenyerem a slice of life (néhány kivételtől eltekintve) és ezen az sem változtat, ha a sorozat "slice of medieval life". XDDD De most komolyan, gondoljatok bele, a legelső epizódot, meg Zoddot leszámítva szinte semmi nincs a Berserkben, ami arra utalna, hogy fantasy, simán játszódhatna egy kitalált világ középkorában. (Gyakorlatilag egészen a végéig ilyen "Trónok Harca light", bár még abban is több fantasy elem van... XD) Így tehát annyira nem izgatott az egész sztori, pláne, hogy a fanboyok nagy részétől is csak azt hallottam, hogy "ez attól jó, mert Gatts egy faszagyerek, mindenkit levág, ömlik a vér, stb." Aztán elkezdtem olvasni a végéről, hogy itt lesz valami nagy "démonfesztivál", ahol ráadásul az addig "jófiúként" tetszelgő egyik főszereplőnek lesz egy igen durva Face-Heel Turn-je. Na mondom, kezd érdekes lenni, így már talán megérné elkezdenem. Végül rávettem magam és persze a sorozat közben sikerült a szereplőket, valamint a "slice of life" sztorit is megkedvelnem, így valóban sokkolóan hatott érzelmileg a vége, de hogy annyira azért nem készített ki, mint téged, az attól is lehetett, hogy pontosan tudtam, hogy mire "számítsak".

Btw, nem tudom, arról hallottál-e már, de létezik ám egy másik "tábor" is, akik szerint az egész anime története/karakterfejlődése, sőt, komolyan vehetősége lett tönkre vágva az utolsó két résszel, mégpedig pont azért, mert az addig mindenféle mágia nélküli sztoriba hirtelen behoztak egy ilyen "deus ex machina" másik dimenzióból szalajtott démonfesztivált, mintha legalábbis az Inu Yasha egyik eldurvult hétvégi buliján lennénk, vagy ilyesmi. :lol: Szal ezt csak úgy érdekességképpen írom le, hogy van, akinél szintén "ütött", épp csak nem úgy, mint nálunk, hanem inkább úgy, hogy "Nooo, not this shit! :(" XDDD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.01.31. 10:30

Titkos írta:Btw, nem tudom, arról hallottál-e már, de létezik ám egy másik "tábor" is, akik szerint az egész anime története/karakterfejlődése, sőt, komolyan vehetősége lett tönkre vágva az utolsó két résszel, mégpedig pont azért, mert az addig mindenféle mágia nélküli sztoriba hirtelen behoztak egy ilyen "deus ex machina" másik dimenzióból szalajtott démonfesztivált, mintha legalábbis az Inu Yasha egyik eldurvult hétvégi buliján lennénk, vagy ilyesmi. :lol: Szal ezt csak úgy érdekességképpen írom le, hogy van, akinél szintén "ütött", épp csak nem úgy, mint nálunk, hanem inkább úgy, hogy "Nooo, not this shit! :(" XDDD
Na, ez az, amit nem tudok megérteni. Ezek az emberek minden bizonnyal csukott szemmel és betapasztott füllel "nézték" ezt az animét, mert annyi utalás volt ezekre a háttérben meghúzódó dolgokra, hogy azt győzze számolni a néző. Szal mitől lenne ez deus-ex-machina, mikor ezzel kezdődött az egész anime? (Ugye az első rész technikailag az utolsó.) Szemmel láthatóan a fogalmakkal sincsenek tisztában kedves delikvenseink. Külön friss élmény, hogy mielőtt otthagytam volna AA-t a p*csába, akkor is pont előjött egy komment, ami ezt hangoztatta és újfent nem értettem a logikát.

Azt betudom egyéni preferenciának, hogy valaki jobban szereti a 100%-ban földhözragadtabb sztorikat, stíluselemeket és társaikat, viszont a Berserk kapcsán azzal jönni, hogy ez az egész asspull és lerombolta vele az addigiakat, az enyhén szólva is butaság. Hogyan is szólott vala a prológus? "Létezik-e ezen a világon szabad akarat vagy valami felsőbb erő irányítja az emberiséget?" Foreshadowing, anyone? Aztán a Behelit? Zodd? És még biztos lehetne folytatni apróbb/ügyesebb dolgokkal is, csak a nagyon megbúvó részletek már nekem is kezdenek kicsit homályosodni.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.01.31. 17:28

Engem a vége csak részben akasztott ki a démonok miatt, sokkal inkább utáltam, hogy kvázi az egész Héja bandát kinyírták. Egészen megkedveltem őket, erre tessék! Zodd miatt nem panaszkodom a démon szál miatt, sőt ő még talán azt is előrevetítette, hogy Griffith lesz az ellenség később. Ugye ott magyarázott valamit a Behelit nyaklánccal kapcsolatban, szóval az még nem is ért akkora meglepetésként.
Amúgy mintha az animében jobban ügyeltek volna arra, hogy megtartsák ezt a mágiamentes középkori világot, mert a manga első jelenetét bele sem rakták, aztán Puck sem szerepelt, pedig őt mutatták még az előtt, hogy Gutts mellé szegődött. Ez alapján simán el tudom képzelni, hogy sokkal nagyobb meglepetésként hatott az Eclipse. Én még az anime vége előtt belelapoztam a mangába, ahol azért ezt sokkal nyilvánvalóbban közölték. Zodd és a Behelit nyaklánc pedig ennyi dög megjelenését szvsz nem vetítette előre, a britek mitológiájában is megjelennek sárkányok, varázskardok, stb. mégis sokkal "földhözragadtabbnak" tűnik. Ezeket az elemeket amolyan plusznak tartottam, a világ színesítése miatt.
Ez meg már tényleg személyes nyafogás, de nekem sokkal jobban bejött a Golden Age éra, ahol emberek között folytak a csaták és hatalmi harcok dúltak. Szerintem a démonfesztivál után kezdett el jelentősen romlani a manga színvonala.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.02.02. 14:18

Úgy látom akkor nemcsak nekem ütött be ennyire az Eclipse. Btw régen elég viccesek voltak a mindenféle tizenévesek megnyilvánulásai az EL-topicban, én meg úgy voltam vele hogy aki egy Eclipse-el és egy EoE-vel indított, annak már nem hiszem hogy ilyen téren tudnak bármit mutatni. :D
Titkos írta:Btw, nem tudom, arról hallottál-e már, de létezik ám egy másik "tábor" is, akik szerint az egész anime története/karakterfejlődése, sőt, komolyan vehetősége lett tönkre vágva az utolsó két résszel
Hogyne hallottam volna, sőt vitáztam is ilyenekkel még ezer éve az ANN fórumán. Hardcore Berserk fanboi is hardcore, lefutottam az összes kört a manga vs. animétől kezdve a real medieval vs. fantasy-n át a Gatts vs. Conanig :dirr: Egyébként meg teljesen egyetértek Junchival, volt rá egy csomó utalás. Amúgy aki nem értette ezt a démonos vonalat, az nem az első résszel indította az animét?

Na de a lényegre: tegnap megint sok időm volt, és ha már mindenáron folytatni akarják, átgondoltam hogy lehetne összerakni valami, az első sorozat hagyományaihoz méltó S2-t, forrásként a szutyok mangát felhasználva, meg valami értelmesebb endet, ha már a kedves alkotótól még jó negyedszázadig nem lehet ilyesmire számítani. A következő sorok ERŐS MANGÓ-LÉGTERELŐKET TARTALMAZNAK, így aki még nincs túl rajta, ne nyissa meg.

Először is deklarálni, hogy az új sorozat AZ 1997-ES ANIME FOLYTATÁSA, ami ugyan a mangán alapul, de nem követi annak minden részletét - ahogy elődje sem tette szerencsére (attól pl. már a manga Golden Age Arc-ban is kivoltam, hogy Miura minden gyökérrel meg akarta erőszakoltatni Caskát, kvázi szexuális tárggyá degradálva, míg az animében nagyon jól kezelték a karakterét). Magyarul az összes vérszexerőszak-fanservice és filler kuka, csak olyan mértékben lenne jelen ahogy az első sorozatban, azaz amennyi egy ilyen sztoriba szükséges, hangulatilag ugyanaz lenne mint az elődje. Ezt a CG-izét meg elfelejteni, eltüntetni, az időutazás feltalálása után pedig még elkészülése előtt szabotálni, pl. telek kispekulálása a majdani stúdió alól, építési engedély kiadásának megakadályozása vesztegetéssel, zsarolással, stb...

SPOILER
Karakterek:
Gatts: marad a mangó szerinti/1. epizódbeli karaktere. Őt valami csoda folytán még nem sikerült Miurának szétbarmolnia, már legalábbis ameddig a mangát olvastam (2009).

New band of the Gatts:
Farnese: jöhet, ráadásul teljesen jól van eddig megírva, korrekt jellemfejlődéseket is kapott. Persze a baromságok (máglyahalálra maszturbálás, RAPE HORSE, stb...) kuka. Tudom hogy Titkosnál ez kapásból -2 pont, de itt most SERIOUS DARK FANTASY-t csinálunk, mint az első sorozat.
Serpico: alap, simán a legjobb kari az újak közül.
Schierke: ő mindenképp kelleni fog a nagyobb teret kapó természetfeletti szál miatt, de a karakterét nagyon átírnám. Először is a kisboszi-cucc kuka, meg a lolikülső is, min. 18 éves lenne, akár több. Ez a naivitásán nem változtatna, elvégre ugyanúgy egy világtól elszeparált helyen élne Florával, csak épp nem egy fában (LOL) vagy egy mézeskalácsházikóban. Olyasmi karit csinálnék belőlük mint Morrigan és az anyja volt a Dragon Age-ben, csak a személyiségük megmaradna mangabelinek + kevésbé csöcsöt hangsúlyozó ruha.
Ishidoro, Pöcök, Ivalera: kuka.

New band of the Hawk (Army of the White Phoenix):
Griff: marad
Sonia: Marad, neo-Caska Griff mellett.
Raksas, Irvine, Grunbeld, Locus: maradnak.

És van három másik személy, akik közül kettővel nem tudom mit lehetne kezdeni, mert szvsz nettó baromság az egész szerepük egy nem-mangaadaptáció sztoriban.

Caska: nála vagyok a legnagyobb gondban, elvégre a mangában az Eclipse után végig egy autista, úgyhogy a világon semmi szerepe nincs azon kívül, hogy húzzák maguk után, meg egy-egy filler-arcban Miura továbbra is meg akarja erőszakoltatni. -_-""" Egyszerűen nem tudom úgy beleintegrálni a sztoriba hogy értelme is legyen. Autista semmiképp nem lesz, szóval 1. meghal az Eclipse-ben. 2. Kijut ő is, de mindenre emlékszik. Csak ennek meg történetileg nincs értelme, elvégre akkor Gatts mi a francnak kergetné Griffet tovább? Persze, borzasztó ami történt, de túlélték, és kettesben folytatják az életüket valahol, jó messze mindenkitől, mondjuk úgy ahogy Griff álmában szerepelt. Oké, a billog vonzani fogja a démonokat ezután is, de arra ott a Dragonslayer, szal azt azért Gatts megoldja. Vagy lehetne az a motiváció hogy a billogot eltüntessék? De ahhoz meg az egész GodHandet el kellene pusztítani... De ha beletenném, akkor csakis ezen a vonalon szerepeltetném, meghagyva az eredeti személyiségét, persze mehet némi angst, meg hogy Griff rohadjonmeg, de azért legmélyen belül csak 99%-ban volt rape az a rape... És a seiyuu-ja kizárólag Miyamura Yuko Lehet. Tudom hogy mostanában Ausztráliában él, de ha az új NGE-filmekre haza tud repülni, akkor intézzék el itt is. Bár azt kell mondjam, bármennyire is szeretem a csajt, úgy tölti be leginkább a funkcióját a sztoriban, ha meghal. Dilemma, dilemma....

Skull Knight: őt kihagynám, túl természetfeletti, ráadásul az előző sorozatban felvezetve sincs. A szerepét meg átírnám Zodd-ra, akinek nem sok szerepe volt eddig a mangában azon kívül hogy Griff sokadik csicskája, marad neki elég nélküle is. Ráadásul egyszer már segített Gatts-nak Boscogne ellen, és az sem lenne kivételes hogy egy Apostol a GodHand ellen cselekszik, lásd Ganishka. És nem is olyan rohadék mint a legtöbb démon.

Rickert: nem volt jelen az Eclipe-nél, a mangában túl is élte, és szerepel is, csak elég későn bukkan fel újra. Őt megtartanám, és később csatlakozik Gatts-ékhoz, főleg hogy a mangában is összebalhézott Griffel, aki ezután ki akarja nyíratni. Itt már idősebb, 17-18 éves.

Sztori:

Black Swordsman Arc-al indítunk, a manga első pár kötete. Kígyóbáró már megvolt az első sorozat elején, jöhet a másik, a dagadt százlábú, felvezetés+monster of the first few week-nek is jó, és először jelenik meg a GodHand az Eclipse után, első összecsapás, fail.
Conviction Arc: 99%-ban marad, ez még jól is van megírva. Farnese & Serpico érkeznek, Griff reborns, Demon Child kuka, ha Caska nem él (ha igen, akkor Griff nemcsak a plátói szerelme, de egyben valahol már gyermeke is, remek angst-téma). Idióta kecskeszekta kuka, esetleg Farnese-re átírva fight of the next few weeks-epizódok, de semmi rape.
Millenium Arc: itt már nagy változtatások lennének, először is a Schierke-féle mese-mese-mátkát átírni egy hangulatilag a sztoriba illő vonalra. Trollos baromság kuka, trollbélből összeálló és Gatts-al nyelvező Slan kuka. Griff vonala, az új Army of White Phoenix összeállítása nagyjából rendben van. Rickertet előbbre hoznám ide.
Fantasia Arc: Griff vs. Ganishka oké, még Falconia manifesztációja is belefér, de ez a World Transformation megint felesleges, mert csak a fantasy elemek számát emeli szükségtelenül (hogy Gatts mehessen sárkányt ölni). Mivel nincs autista Caska, így a tündérszigetes fasság is kuka, helyette Griff csicskáit zúznák le most már végleg.

Love-szálak:
(Caska?)XGatts<---Farnese (nincs izomemberre ujjazás sem!) <---Serpico
SchierkeXRickert, de nem feltétlenül, viszont az itteni, Morrigan-verziós boszi korban illik hozzá.
Sonia---->GriffXhimself 4 all eternity
Soniát lehet hogy ki is nyíratnám vele, bár sajnálnám, de nem életbiztosítás Griffel bandázni. Vagy a végén kiábrándulhatna Griffből, miután rájön hogy egy tetű.

End: találjanak ki póverleveleket, a Berserker Armor eddig tetszik. Schierke itt komolyabb szerepet kapna, a mágiát valahogy úgy emelném be a sztoriba, mint a Trónok Harca esetében: ahogy ott a sárkányok megjelenésével, itt Griff, mint az első GodHand való világbéli manifesztációjával növekszik ez a típusú erő a világban. Ezzel át lehet hidalni a GodHand-tagok dimenziómanipulációs hatalmát. Csicskák kinyírása után epic végső fájtban mágiával és egyebekkel felturbózott Gatts lenyomja Femto-t. Griff újabb Eclipse-t generál, megjelenik a GodHand többi tagja - de nem avatkoznak be! Void elmond egy hosszú filozófikus monológot arról, hogy a Sólyom megkapta az esélyt, de ha még GodHand-tagként is lenyomja Zsiger, akkor ez bizony a SORS. Ubik a szokásos vidám modorában hozzáteszi, hogy bizony-bizony igaza van, és hát kik ők, Isten Kezének szerény ujjai, hogy a sors akaratával szembemenjenek? Slan pedig sajnálkozva megjegyzi, hogy milyen jóképű volt ez a Femto gyerek, szívesen kipróbálta volna, de hát az élet sajos nem habostorta... Griff-Femtónak nyúlik a pofája, most megtudja milyen érzés amikor őt is elárulják azok, akiket a társainak hitt. Void ad egy utolsó esélyt, mint a manga elején a dagadt százlábú-bárónak: ha van valaki, akit feláldozna, akkor kap egy újabb esélyt. Csakhogy Griff Femto-ként magán kívül már senkihez nem kötődik, Sonia pedig vagy kiábrándul belőle, vagy kinyírta már korábban, így nincs kit felajánlania. Szívás.

Ha Caska nincs benne a sztoriban, akkor Zsiger is meghal a végső harczban, ha benne van akkor... nemtom. Talán mindketten meghalnak, egyszerűen nem tudok full happy endet elképzelni, ráadásul ezt a fatalista szálat se szedném ki, ami az első sorozat fővonala volt. GodHand marad, csak Griff pusztul, egy ember nem elég hogy átrendezze a világ törvényszerűségeit, nem valami magical girl animében vagyunk. A fiatalok túlélik, ezután ők a világ örzői a démonokkal szemben. END


Persze ez csak ilyen eszmefuttatás, és tisztában vagyok vele hogy semmi esélye hogy elkészüljön, de ennek talán még valami értelme is lenne, és nem csak nyomnák bele a CG-szutykokat a sehová sem vezető manga vonalán a vakvilágba...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.02.03. 15:02

Surci, ez tök jól hangzik, csak tényleg annyi a gond, hogy ehhez az kéne, hogy a japán készítők szeme előtt is az lebegjen, hogy az első sorozat színvonalához méltó folytatást hozzanak össze. Helyette azt látom, hogy azóta bármi, ami kijött a Berserkből (játék, mozifilm, stb.), az mind a gore + fanservice faktor megnövelésére játszott rá. :? De mondom, így "fan-forgatókönyvnek" tényleg nem volt ez rossz, pár észrevételem lenne is:

SPOILER
-LOOOOOL! XDDDD Bazeg, "Rape Horse"-nál az a második kép! XDDDDDDDDDDDDD Oké, hogy egyik haverral mi röhögtünk rajta, de nem sejtettem, hogy ekkora "fantábora" van, hogy még poén-képregényt is rajzolnak róla. XDDDD Amúgy Surcinak már mondtam, de mielőtt valaki más félreértené: természetesen nem azt találtam viccesnek a mangában, hogy egy démonok által megszállt ló majdnem megerőszakolt egy nőt, hanem azt az egész debil tálalást, ahogy Miura a legtöbb rape, vagy rape-kísérlet jelenetet kezeli. XD Szal mi ez már, hogy a nő próbálna elmenekülni a lóval, az meg visszafordul rá, úgy vigyorog, mint a Shingekiben a legvigyoribb titán sem szokott és közben egy olyan párbeszéd játszódik le köztük, hogy:

Csaj: -Hurry, I will mount you!

Ló totál "beszívott" fejjel: -Hell no! I will mount YOU!

Aztán elkezd rámászni... XDDD Basszus, komolyan nem tudom eldönteni, hogy Miura ezeket sokkolónak gondolja, vagy pedig ő is röhög közben? XDDD Mert ha utóbbi, akkor LOL, ha viszont előbbi, akkor picit mellélőtt, amennyiben szerinte ezek a jelenetek erősítik a dark fantasy faktort. XD Plusz az egész LOL-faktort fokozza, hogy amikor Gatts ezt megpillantja, hirtelen rátör egy Eclipse-flashback (tehát a ló + nő jelenet a Femto + Casca jelenetre emlékezteti), aztán a szokásos "oh fuck" torz vigyorral az arcán rohan segíteni a csajon. Na most Miura szerintem ezt ilyen "a megfáradt harcos sosem adja fel!"-fejnek szánta Gatts részéről, én viszont azon röhögtem, hogy teljesen ilyen "Újabb nap, újabb démonok által megerőszakolt nő, akit nekem kell megmentenem...öreg vagyok én már ehhez a melóhoz."-fejként jött le. XDDD

Btw, igaz, hogy a ló volt ebből a kategóriából a kedvencem, de "futottak még" kategóriások pl. az emberből átváltozó démonkecske, akinek konkrétan egy kígyó nőtt a farka helyére és úgy akarta "elkapni" Cascát, vagy még a Golden Age arc idején ott volt a szintén manga-only "Kanos Majom" karaktere, aki (miközben falvakat erőszakolt meg és gyilkolt le embereivel), olyan dumákat nyomott, mint "Ez a háború lényege, vér és szex!", vagy amikor szintén Cascát próbálta ő is magáévá tenni, még előtte elnyomott egy ilyen "Olyan érzés lesz, mintha szűz lennél!" dumát. Persze Gatts ismét "jókor vág közbe", de még ott is képes úgy lereagálni a szörny a dolgot, hogy nem elég, hogy meg van rajzolva a jelenet, de Miura még a szájába is adja, hogy "AAAHHHH! MY DICK!!!!44" XDDDDDDDDDDD Komoly seinen dialógusok indeed... XDDD Ezeknél sem tudom, hogy Miura erre gerjed, kompenzál magában valamit, vagy szimplán humorosnak szánja, de nálam ezek ilyen "sírva röhögős" pillanatai a mangának. XDDDD (Plusz haverral megállapítottuk azt is, hogy ha zombinál a fejet kell lőni, vámpírnál pedig fakaróval a szívet kell megcélozni, akkor a Berserk démonok esetében mindig a hímtagot kell levágni elsőnek, már csak biztos ami biztos alapon is, mert baromira kanosak ám... XDDDD)

Persze nem csak a rape jeleneteket írja ilyenre, szóval pl. azon is a hasamat fogtam, amikor az erdei boszorkány házához érve sikerül a "riasztót" aktiválniuk, aztán jönnek az "őrök", akik....kibaszott mézeskalács emberkék. Komolyan, elképzelem, hogy ha bármelyik Berserk rajongónak mondjuk a Golden Age arc vége felé bemondták volna, hogy "Eljön még az idő, amikor a menő Gatts Méziket fog darálni a Dragon Slayerével...", akkor mit reagáltak volna erre... XDDD Vagy a "trollok", akik a legtöbb fantasy-ban így vagy úgy, de mindenképpen veszélyes ellenfélnek szoktak számítani, erre fel Miuránál direkt ilyen "csernobili patkány" dizájnt kaptak... XDDDDDDDD Jajj, amúgy amikor meg utoljára belenéztem, hogy hol tart a manga, a tengeren hajóztak tündérsziget felé, de hirtelen élőhalott kalózok támadták meg őket. XDDD Tiszta Karib-tenger kalózai, volt ott egy kapitány, aki ilyen zombi-Barbossa volt, meg minden, ami kell... XDDDDDDDDD Komolyan, ha nem lenne amúgy az egész cucc rohadtul unalmas, az ilyen hülye ellenfelekért még lehet olvasnám is rendszeresen. XDDDD

Btw, amúgy a te animés tervedben nem számít mínusz pontnak, ha Rape Horse és társaik kimaradnak, mivel azért egy komolyan vehető normális sztoriban én sem vágynék ezekre, ezeknek kb. csak a mangán belül van bármi LOL-faktoruk (mivel annak a hangulatát/komolyan vehetőségét Miura már régen szétcseszte... XD).

-Illetve írtad a Cascás résznél, hogy "ha Casca nem lenne autista és mindketten túlélnék az Eclipse-t, akkor mi értelme lenne tovább Griffet hajkurászni?" Ööö...én igazából ezt mindig szimpla "bosszúnak" fogtam fel Gatts részéről, ami egyáltalán nem csak arra korlátozódik, hogy "autistát csináltál a csajomból, ezért meglakolsz!", hanem egyszerűen benne van minden: a Héják lemészárlása, barátságuk elárulása (oké, hogy Griff szerint sosem voltak barátok, de azért Gatts sokáig úgy tekintett rá), a billog, a démonok világra szabadítása (mármint addig is ott mozgolódtak a háttérben, de mintha Griff Femtóvá változása indította volna el a "nagy világ-átalakulást") és persze maga a nemi erőszak, amit akkor is megpróbálna megbosszulni, ha Cascát lelkileg a dolog nem viselte volna meg annyira, hogy autistává degradálódjon, és "csak" egy szörnyű emlék lenne számára. Szóval ezt csak arra írom, hogy szerintem az egész Berserk egy afféle amcsi B-akciófilm sztoriját követi nagy vonalakban: "kicseszett velem a legjobb barátom, ezért bosszút állok, kinyírom őt is, meg az összes emberét!" Miura is mintha erre játszana, hiszen most hiába arra megy ki a játék, hogy a tündérkék majd varázslattal meggyógyítják Cascát, ha vissza is tér teljes tudatállapotában, Gatts utána sem azon lesz, hogy "oké, akkor lépjünk le valahová jó messzire Grifftől", hanem fogadok, hogy még utána is a bosszú fogja éltetni. (Bár megjegyzem, számomra ez a "varázslattal kezelünk egy pszichológiai/lelki sérülést" is elég WTF... Legalábbis nekem úgy jött le, hogy Casca nem attól lett autista, mert mit tudom én, Griff fekete mágiával kevert démonspermát lőtt bele a rape alatt és a tündérek majd ettől "tisztítják meg" őt, hanem egyszerűen Cascának maga a trauma okozott egyfajta idegi/lelki leépülést, mint ahogy pl. egyesek pár pillanat alatt meg tudnak őszülni, ha valami olyan szörnyű dolgot látnak, ami ennyire megviseli őket. Ezt meg elég WTF úgy "gyógyítani", mintha valami sötét mágia, átok, vagy hasonló lenne, még akkor is, ha tudom, hogy egy fantasy-ban bármit meg lehet magyarázni várázslattal.) Persze azzal kapcsolatban maximálisan egyetértünk, hogy Cascát autistává degradálni Miurának egy iszonyú gáz húzás volt és tényleg még az is jobb lett volna, ha inkább megöli az Eclipse során, viszont ha meg is gyógyul, Gatts attól még tuti nem fog leállni.

-Az ending pedig kifejezetten bejövős, valóban jó "lecke" lenne Griff számára, egyébként meg az olvasása közben az jutott eszembe, hogy "na, ez tipikusan az a helyzet, amikor a fan-ending sokkal kielégítőbb lenne az olvasó számára, mint az a túlzásba vitt debilség, amit jó eséllyel Miura majd évtizedek múlva odalök a fanoknak". :dirr:

-Ja, illetve ez már csak egy apróság, de emlékeim szerint a sztori elején az a dagadt báró/gróf/akármi nem százlábú, hanem meztelen csiga volt. :D Százlábúnő az Inu Yasha legelső ellenfele, mert azért a százlábú mégis csak egy gyors mozgású, soklábú, ellenfelét körbetekerő ragadozó, szal az még tud is ijesztő lenni démon formában, de Miura már az elején sem volt normális, úgyhogy megkaptuk a csiga-bárót, aki majd biztos felfalja Gatts veteményeskertjét... XDDDDD
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Vree » 2016.02.05. 14:02

Nemtom tesók, én a "virágozzon minden virág" elv híve vagyok és érzem, hogy mindenkinek kell egy "biztonságos hely", ahol kiadhatja magát, és eszem ágában sincs ezt elvenni :D De nekem ez a Miura-fújolás akkor is ilyen vérfan picsogásként hangzik a fülembe, hogy Miura miért nem azt írta amit ÉN ÉN ÉN akarok, és ha nem, akkor fú már minden überszxr, lehet telhetetlen kisgyerek módjára a mangakát dobálni, hogy nem tud írni, száradjon le a keze. Szóval EZT ÍGY nem.

(Ezekkel a "szutyok manga" beszólásokkal nem tudok mit kezdeni valaktől, aki -úgy emlékszem- nemrég még a valóban értékelhetetlen Hellsing manga baromságait védte.)

Alapvetően ez a 3 fő megközelítés jön elő a sztoriban- en nem hiszem, hogy bármelyik része ANNYIRA gáz lenne:

grimderp-vérmocsok (démonok, hentelés, sokkolás, erőszak, kínzás, szex, ami kell, hogy felálljon)
Golden Age (ez egy kicsit realistább, középkori harcmodoros-politizálós)
fantasia (ez meg egy klasszikus high fantasy epic jellegűbb)

és ebből igazából az 1. hiányzik nekem a legkevésbé. A 3.-assal a világon semmi bajom nincsen (pláne, hogy ezekben a fejezetekben is van mindig 1-2.)

(Egyébként évekig-évtizedekig sorozatokat-franchise-okat eleve nem úgy értékelek szenély szerint, hogy mér nem ugyanaz a stílus az eleje, mint a vége, mert ez eleve lehetetlen. Szóval hogy Miura visszavett a grimderpből, és elkezdett mást (amit gondolom szívesen rajzol) is bedobálni, ahogy tették mondjuk a Vány Píc és más franchise-k irói, kicsit se zavar.)

"Casca ha szellemileg leépült, akkor inkább dögöljön meg"
- erre nem tudok mondani, ha valakinek nem jött le, hogy az egész karakternek kezdettől fogva ez volt a funkciója, erre ment ki a játék, az szerintem akkor ne erőltesse a Berserk-nézést.
Akkor ő egy annyira mást képzel(ne) el magának, hogy nem képes értékelni azokat a pluszokat, amit kap.
Kifejezzük egyetérzésünket és ennyi.

Bármennyire is becsüljük Kaszkát, hogy hurrá erős női karakter meg minden (na ANNYIRA azért nem: a Bechdel teszten simán elhasalna), k#&@a nyilvánvalóan minden arra predesztinálta (a Griffith-Gutts választás dilemmától kezdve), sztori-szerep szempontból, ahová került.
És teljesen jól működik, mint fogyatékosított karakter, mint emlékeztető és gyenge pont Guttsnak.
Ugye Farnese-t is csak azért tűri meg Gutts eredetileg, mert ő az "ápolónő" és Caskával terhelve már nem tud egyedül utazni.
Caska nélkül a Cinviction ark legjobb jelenetei is mennek a kukába.
Szal neeeem, aki nem érti/értékeli a karaktert, az ne nézze.

"Olyasmi karit csinálnék belőlük mint Morrigan és az anyja volt a Dragon Age-ben,"
Ez -kvázi- übervacak. Akkor csináljunk Serpicóból is fél-elf íjászt, hogy még high fantasy-rókabőr ízűbb legyen.

Nem lehet azt csinálni, hogy az eleve morc főszereplőt csak überDARK szereplőkkel veszed körbe, mert akkor csak elemészti a saját negativitása.
Gutts ugye egy baromira megkeseredett karakter, ezt nem is lehet úgy érzékeltetni, ha mindenki más körülötte is az.

"kecskeszekta"
Mondjuk ezzel ki kéne dobni a legjobb imádunk-utálni szereplőt, az akaratgyenge csajt (akinek a nevét elfelejtettem).

Hogy a főinkvizítorral mit harcolnak össze, az engem hidegen hagy, a valódi sztori az volt, hogy a jószívű prosti hogyan próbálja egyszerre menedzselni Caskát és azt a kis muját, illetve hogy minden bűne ellenére hogyan él túl mindent és hogyan mentik meg mások, és hogyan tudja végül elfogadni magát. Szerintem ez borzasztó fontos/hatásos történet volt, és az eretnek-kultusz nélkül ugye ez sincs.

"a szerepét meg átírnám Zodd-ra"
Ez látszólag logikus, de én egyszerűen nem bírnám elképzelni, hogy Zodd ilye tegyen, anélkül, hogy alapjaiban átírnám mind az ő a karakterét, mind ahogy a világ - végzet, démonok stb. - elvileg műkődik.
Az oké, hogy a bárkibe-belekötök attitűd az egyik fő jellemvonása, de a másik meg a józan többet-tudás és démoni oldalának behódolás. Azt el tudom képzelni, hogy akár valamelyik God Handbe is beleköt, de ennyire a végzettel és az önérdekkel szembemenő dolgot nem.

Ezt meg lehet oldani sokkal egyszerűbben is: Gutts egyszerűen kiharcolja magát, nemes egyszerűséggel lehasítja a saját karját, betámadja Griffitet, aki persze csaló mozdulattal kitér egy démon-teleportáló-erőtér-stb. segítségével, amin Gutts behökken, rájön, hogy nincs esélye, most kéne visszakozni, amíg legalább Caskát a keze közé tudta kapni. Száz üldöző démon levágása/lefutása után puszta akaraterővel átüvölti magát a világok közti határon, az olvasók elolvadnak, hogy Gutts mekkora badass, és kész.

"Serpico: alap, simán a legjobb kari az újak közül."
Zéró önálló személyiségű Griffith klón; karaktere/háttere kimerül abban, hogy Farnese csatlósa, a mostohanővérével közös problémás múlt nélkül még az a kevés személyiség is nulla.
"Legjobb" csak akkor, ha valaki shonen-fan módra a "badass"ségre bukik.

"Farnese"
Problémás figura: egyrészről a háttértörténete kapásból kizárja, hogy valaha is megbocsássunk neki, anélkül viszont nem ér semmit se? Tényleg csak úgy lehet megcsinálni, hogy csinálunk egy borzasztó sötét vérgőzős "Black Swordsman Arc" sorozatot/filmet, aztán követjük egy lájtosabb 3. sorozattal, így aki szeretne varázsolgatós nemeslány Farnézőt látni, és nem kíváncsi az elb#szott ex-inkvizítorra, az nyugodtan átugorhatja ezeket vagy tettetheti, hogy nem történtek meg.

Szerintem mind Farnese, mint Serpico iránt 0 szimpátiát érez az olvasók egy része, legalábbi én nem hullatnék könnyet, ha összecsókolóznának egy démonnal.

"találjanak ki póverleveleket"
Könyörgöm ne, ne csináljunk ebből is sónent, ahol lépsz egy szintet, és máris nem fog a golyó és isteneket bírsz pofozni...
Gutts maradjon meg a (superman-)emberi szinten, a Dühpáncél elsajátítása meg szóljon továbbra is a pszichológiai aspektusról. Per pillanat úgy néz ki, hogy ha ilyen ütemben szipolyozza ki, akkor egy emberséghez egy-két fáradt szállal kötödő héj, aki már dühöt se nagyon bír érző fog szembeszállni Griffith-tel. Nekem jobban bejön ez a mennyit vagy képes feláldozni magadból, és milyen áron vonal, mint kiskölyök módra azon ujjongani, hogy a szintet lépett Kámehámé technikától már a 9. szintű démonok is szétrobbannak.

"helyette Griff csicskáit zúznák le most már végleg."

Szvsz mi teljesen máshogy képzeljük el, hogy egy ilyen mangának merre kell tartania/hogyan kell végződnie.
Új kastély, új boss: ez megvolt X fejezetig, addig jó volt, elég volt.

"End:"
Ha zsigerből utálod Griffithet (és persze, erre is volt játszva a dolog), akkor lehet, hogy kielégít ez.
De igazából ennek nem "csak" Gutts bosszújáról kellene szólnia, ellenkezőleg, muszáj hogy ő is nőjön és gyógyuljon és magasztosabb célt találjon út közben.
Ugyanazt játssza el a Black Swordsman->Conviction/Fantasia igaziból, mint a Band of Hawk előtt/után: adott egy megkeseredett, szinte önpusztítóan élő fazon. Csak az Eclipse utáni Gatts

Indítóoknak kitűnő volt, de nem egészséges
De igazából szerintem elég világos, hogy nem Griffith az IGAZI probléma, és mind ő, mind Gutts hadjárata csak részletek egy sokkal nagyobb sakkjátszmában.

Szóval engem nem elégítene ki, hogy Gatts beteljesíti a végzetét; 1. Gatts nem gyógyult ki az önpusztító életmódjából, 2. a valódi főkérdés lezáratlan maradt.

én valami ilyesmi befejezésre számítok:

Fantasia arc még végig megy, aztán miután Griff jó antikrisztusként koronát kap, és már az emberiség egészének támogatását bírja, bemondja, hogy köszi mindenkinek mindent, de most ti lesztek az áldozat, hogy
a maradék világ is bedarkosodik, és mehetünk vissza egy vérszutyok Finálé arc-ba, ahol Gutts (Frodó-Samu módra) lelép a többiektől már csak Caskát magával hurcolva próbál eljutni a főcsúnyáig.

Rickert közben öszebulizott a Kushanokkal, Szívtipróék meg a tündérekkel, és önálló kalandokban rátalálnak A Titokra, amivel felturbózhatják Gattsot.
Skull Knight kinyírja magát, miután előtte levágta Voidot, Gutts megkapja az ő hatalmát is, lecsapja Griffithet, aki NEM hal meg végleg
(Griffith-utálók, lehet sírni!) hanem visszasüllyed az IoE-hez, lenyomnak egy kis filozófiai merengést, hogy hát igen, az emberiség javíthatatlan, de azért mégse ANNYIRA reménytelenül rosszak, és az élet megy tovább, de legalább a szellemvilágot sikerült egy kicsit megváltoztatni.

------
"Engem a vége csak részben akasztott ki a démonok miatt, sokkal inkább utáltam, hogy kvázi az egész Héja bandát kinyírták. Egészen megkedveltem őket, erre tessék!"

A halál-jeleneteik viszont a legjobb részeik voltak, szóval szerintem ezt kellett.

"de hirtelen élőhalott kalózok támadták meg őket. XDDD Tiszta Karib-tenger kalózai, volt ott egy kapitány, aki ilyen zombi-Barbossa volt, meg minden, ami kell... "
Igazából nem is ez volt a gáz rész :D (ezek az alga-fejű szellemkalózok még tetszettek is szörnynek), hanem hogy ezekkel a szereplőkkel már összefutottak egyszer korábban még ember alakban. Ott kóborol Isidro a kikötőben, és akkor jön a félkezű,-szemű,-lábú,-eszű főkalóz "arr, matey"-t nyomatva. Na az tényleg gáz volt. :D (Emlékszik valaki az Asterix hasonszőrű ellenlábasaira? :) )

Arra kiakadás meg, hogy a Berserk milyen magasra van pontozva:
tekintve, hogy az összes manga/anime 99%-a szenny, csak az ember agya kikapcsolásával évlezhető vacak, a maradék nagyobbik része meg egyszerűen nem nyugati olvasónak íródott, szerintem nincs ebben semmi meglepő.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.02.05. 15:55

Nézd, nem véletlenül ide, és nem a manga-topicba írtam amit írtam. Itt nem arról van szó, hogy miért nem azt írta Miura ami nekem teccik, hanem arról, hogy van egy anime, ami önmagában megállja a helyét a manga ismerete nélkül is, kerek egészként.

SPOILER
[quote="Vree"]De nekem ez a Miura-fújolás akkor is ilyen vérfan picsogásként hangzik a fülembe, hogy Miura miért nem azt írta amit ÉN ÉN ÉN akarok, és ha nem, akkor fú már minden überszxr, lehet telhetetlen kisgyerek módjára a mangakát dobálni, hogy nem tud írni, száradjon le a keze. Szóval EZT ÍGY nem.[/quote]

Az animesorozatnak van egy adott sztorija és világa, ami működik, és szvsz a mangában a Golden Age Arc-nak is más a hangulata mint a sorozatban, lásd a mindenféle "just Miura"-féle hülyeségeket, amiket kiszedtek belőle, pl. az az idióta majomember, vagy amikor a király meg akarja erőszakolni a lányát, Gatts-rape meg sorolhatnám. Na most az van, hogy mivel (hangsúlyozom) ÉN ennek a sorozatnak vagyok a fanja, és nem a mangának, meg az új moziknak, így ha a folytatás szóba kerül, akaratlanul is ehhez mérem a többit, mivel szvsz ez az egyetlen olyan darabja a cuccnak ami működőképes. Miért? Mert nem volt benne vérszexerőszakhentFANSZERVÍZ, és így bőven komolyan vehetőbb - életszerűbb volt mint a manga, és nem voltak fillerek se, a forrással ellentétben. Na mármost ha ÉN folytatnám az ANIMÉT, akkor emiatt ilyen hangulatú vonalon folytatnám, de mivel az alapjául szolgáló forrás behozza a természetfelettit meg az új karaktereket, ezekkel is kezdeni kell valamit, de úgy, hogy az alapból egy real medieval környezetben játszódó sztori ne menjen át egyik pillanatról a másikba Gyűrűk Urába. Lehet mondani, hogy a manga autista Caskával indított és X köteten keresztül nyomták Pöcköt és a démonirtást a Golden Arc előtt is, de az animében NEM (és főleg nem volt autista Caska hálistennek).

Caskával kapcsolatban egyébként nem értek egyet azzal, hogy törvényszerű autistává degradálni. Persze, miután 10 évvel a Golden Age Arc vége előtt már eleve így kezdte felépíteni Miura, így a mangában azt csinál vele amit akar, de az animében történeti szempontból akkor töltené be a szerepét ha meghalna. Ennyi, semmi több, csupán azért írtam róla pár sort, mert azért mégis az egyik kedvenc karakterem, aztán ha már valahogy vissza kéne hozni a sztoriba, ezen a vonalon tenném.

[quote="Vree"]Nem lehet azt csinálni, hogy az eleve morc főszereplőt csak überDARK szereplőkkel veszed körbe.[/quote]

Dehát nem kell mindenkinek überdark szereplőnek lennie, nem is kell mindenkit valami hűdeangysty szereplőnek megírni és bármikor szívathatja nihilista dumákkal a többieket, csak egyszerűen nem kellenek köré a debil fogyatékosok. Nem kell mindenkinek búvalbaszott pofával üldögélnie a tábortűz körül, simán lehetnek vidámabb, feszültségoldóbb jelenetek ha nyugi van, ahogy a Golden Age-ben is voltak.

[quote="Vree"]"a szerepét meg átírnám Zodd-ra"
Ez látszólag logikus, de én egyszerűen nem bírnám elképzelni, hogy Zodd ilye tegyen, anélkül, hogy alapjaiban átírnám mind az ő a karakterét, mind ahogy a világ - végzet, démonok stb. - elvileg műkődik."[/quote]

Dehát ez egy anime-only elképzelés, és mint ilyen, független a mangótól, mint ahogy ezer más ponton is eltér. Az én célom a fenti eszmefutatással nem Miura elképzeléseinek kiforgatása volt (már ha van még neki olyan -_-), hanem hogy ne gyarapítsuk az amúgy is megnövekedett természetfeletti szereplők számát szükségtelenül, miközben van olyan, akire ezt a szerepet át lehet írni, és már az első sorozatban is fel volt vezetve valamilyen módon.

Farnese: Eszemben sincs kidobni az elbaszott inkvizítormúltat, még a hülye kecskeszektát is neki írnám át, csak a fentebb említett Miura-only baromságokat szedném ki belőle. Sőt, máshogy nem is lehetne elképzelni, hiszen ha nem mutatjuk be a fanatikus oldalát, nem lehetne honnan kezdeni a jellemfejlődés felépítését, de ehhez nem kell explicit maszturbációt meg hasonlókat mutatni.

Serpico: egyrészt megvan neki az alap angst-témája, amin túl lehet léptetni, másrészt meg nem látok problémát abban hogy valaki nem teljesen béna mint harczos, főleg egy olyan korban, ahol mindez alapkövetelmény. (Csak úgy zárójelben kérdeném, hogyha se Farnese, se ő nem elég jó karik az újak közül, érdekelne, hogy akkor ki?). Amúgy nem a shounenes badass-sége ami bejön ebben a kariban, hanem hogy már régesrégen otthagyhatta volna Farnese-t, akinek azóta már nem a csicskája hogy Gatts-hoz csatlakozott, és főleg amiatt a szemétség miatt amit az anyjával és vele tett, utcáról való felemelés ide vagy oda, mégis kitart mellette.

Az hogy az olvasók mennyi szimpátiát éreznek a mangóbeli karakterük iránt, jelen esetben vajmi kevéssé foglalkoztat (itt ugye azokról az olvasókról beszélünk akik ezt a bigyót BEST MANGÁNAK pontozták fel MAL-on, nemde? LEL).

[quote="Vree"]"Olyasmi karit csinálnék belőlük mint Morrigan és az anyja volt a Dragon Age-ben," Ez -kvázi- übervacak.[/quote]
Ahogy most kinéz, mint loli kisboszi, na AZ a vacak (finoman fogalmaztam). A faház, amiben lakik, az a vacak. Meg a mézeskalácsember-riasztórendszer, na az, ami kvázi übervacak. Ismételten hangsúlyozom, hogy NEM valami tini-angsty goth-varázslócsajt csinálnék belőle, csak valami módon olyasmivé alakítanám a karakterét, ami nem lóg ki ENNYIRE ebből a világból - és még mindig az első anime hangulatát visszaadni készülő folytatásról beszélünk, nem 1/1-es mangaadaptációról. Egyébként ha másért nem is, csak miatta sztem belenézek majd ebbe az új CG-sorozatba, nem bírom ki hogy ne fogadjam be animált formában is, bármennyire is gáz ez az izé :D

[quote="Vree"]Könyörgöm ne, ne csináljunk ebből is sónent, ahol lépsz egy szintet, és máris nem fog a golyó és isteneket bírsz pofozni..."[/quote]
LOL Femto? :D Vagy a Berserker Armor akkor mi? Egyáltalán nem idegen ettől a sztoritól, főleg a második részétől az ilyesmi. Persze nem valami agyatlan bankai-okra és zanpakutókra gondoltam, meg SSJ-átváltozásokra, szal lehet hogy rosszul fejeztem ki magam, csak arra, hogy ha be is szeretném fejezni ezt az animét ha már elkezdtem, így valami módon esélyt kell teremteni arra, hogy a dimenziómanipulációs képesség ellenére is elérhető legyen a GodHand. Ezt Schierke mágiájával tenném elsősorban, az erőkülönbségre meg ott az Armor, ahol a pszichológiai-magadból feláldozós vonal mindenképp nagyon jó, így maradna is. de ezek már most is adottak, nagy változtatásokra nem is lesz szükség, csak ezt a mágiaalkalmazást kicsit felturbózni, erőssebbé tenni a jelenleg a mangában szereplőtől. Mittomén találnak valahol egy Necronomicont, amiben le van írva hogyan lehet gyógyításon meg hasonlókon kívül az ilyen dimenziókapuk elhárítására felhasználni ezt az erőt vérmágia használatával (nem energiagömbök vagy ilyesmi). Vagy a kinyúvasztott démonok behelitjeiből mágián keresztül olyan kardot csinálni a Dragonslayerből, mint most Skull Knightnak van, amivel már megsebezhető egy GodHand is.

[quote="Vree"]Szvsz mi teljesen máshogy képzeljük el, hogy egy ilyen mangának merre kell tartania/hogyan kell végződnie.[/quote]
Ebben teljesen igazad van, annyi kiegészítéssel élnék, hogy engem nagyon-nagyon hidegen hagy hogy merre tart ez a manga, meg a vége is, ezért nem is a Berserk manga topicjába pötyörészek, a fentiekben pedig a saját kis gondolatkísérletemnek írtam egy olyan END-et, amit a szintén általam lefektetett folytatásbeli események útján logikusnak tartok.

[quote="Vree"]Ha zsigerből utálod Griffithet (és persze, erre is volt játszva a dolog), akkor lehet, hogy kielégít ez.[/quote]
Engem maximálisan. És ha valami szvsz idegen lenne az endingemtől, az a happység, hogy Gatts kigyógyult a nihilizmusból, sőt egyáltalán életben marad. Pont az a fatalista vonulat tűnne el ezzel, ami az egész sztori kerete.

[quote="Vree"]De igazából szerintem elég világos, hogy nem Griffith az IGAZI probléma, és mind ő, mind Gutts hadjárata csak részletek egy sokkal nagyobb sakkjátszmában.[/quote]

A mangában valóban, főleg ha az adott "Lost chapterben" szereplő IoE-féle beszélgetésre gondolunk. Csak nem volt kedvem még 20 évet várni a fenti hozzászólással, mire kiderül hogy Miurának mi a célja ezzel az "egész enberiséget Griff kezébe teszem le a Sors által"-szöveggel. És mint jeleztem, a manga csak mint forrás érdekes számomra, tartalmilag kidobálom belőle amit nem tartok logikusnak egy normális és a közeljövőben előreláthatólag a végkifejlethez elérkezni kívánó történet számára. Amúgy annak fogalmam nincs mi értelme lenne ha az egész világ áldozatként végezné, hiszen akkor a szellemvilágnak is lőttek, ami pont a való világbeli személyek negatív érzelmeiből létezik... Mindegy is.

De sokadjára jegyzem meg, hogy nincs világon semmi tétje ennek az egésznek, mert úgyse lesz belőle soha semmi (max ha alapítok egy animestúdiót, aztán megcsinálom magam, de ennek vajmi kevés az esélye). Úgyhogy a manga fanjainak nem kell félniük,mert nem lesznek eltüntetve belőle a vérszexerőszakfanszervízelemek, se a szerintem baromság fillerek, sőt még mangahű adatptációt is kapnak, úgyhogy itt egyedül én vergődhetek - feleslegesen :D


No offense bro, csak úgy látom hogy te a manga kedvelőjeként olvastad a fenti sorokat, és nem igazán érted, mi a bajom nekem/nekünk ezzel az egésszel. Annyi, hogy nekünk az 1997-es anime tetszik, a manga meg nem, és felesleges azt sugallani, hogy "de a kettő nagyon is hasonló", mert nem az. Mivel tisztában vagyok azzal hogy nem vagyunk egyformák, van akinek tetszik, másoknak pedig nem, épp ezért nem is járok a manga topicjába, hogy fejezetenként szarozzam le és kössek bele minden nekem nem tetsző és baromira illogikus és hangulatromboló elembe, mert BŐVEN lehet benne ilyeneket találni objektívan is, amit már nem lehet elütni annyival, hogy "nem látod Miura valódi célját ezzel az egésszel", vagy "ennyi erővel XY mangába is bele lehetne kötni" Hiszen a manga olyan amilyen, Miurát pedig nem hatná meg hogy mit írkálnak róla az AoiAnime fórumon, úgyhogy feleslegesnek érzem csak ezért követni, ha amúgy nem jön be. Egyébként sztem a fenti kommentedet rakd spoiler-tagba, direkt én is azt tettem amikor manga-only cuccokról volt szó, mert ez nem a manga topicja, de valami módon mégis hivatkozni kell rá, ha már folytatásról beszélünk.
Vree írta:Ezekkel a "szutyok manga" beszólásokkal nem tudok mit kezdeni valaktől, aki -úgy emlékszem- nemrég még a valóban értékelhetetlen Hellsing manga baromságait védte
Talán mert a Hellsing manga és az azt 100%-ra adaptáló OVA valóban egy baromság, annak is van megírva az egész: túlhúzott badass hülyeségek és sok művér + beteg fekete humor, ez meg a Millenium Arc kezdetéig a bőven jelenlévő Miura-féle hülyeségek meg Pöcök ellenére is egy komolyanvehető dark fantasy volt, amiben még némi értelmet is lehetett találni, és nemcsak "for teh LOÁLZ"-érdekében ment az egész, ellenben a deklaráltan erre utazó Hellsinggel.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2016.06.01. 19:41

Titkos írta:Ez ugye elvileg most már úgy van beharangozva, mint a manga vonalán haladó folytatás? (Tehát aminek a filmtrilógiának is lennie kellett volna mondjuk, ahelyett, hogy meggyalázták a szinte tökéletes TV sorozatot.) Csak azért, mert egyelőre úgy vagyok vele, hogy "hiszem, ha látom" (emlékszem, anno a filmtrilógiát is ezzel reklámozták, aztán végül lett belőle az, hogy "jó, az első film recap/reboot, de a másodikban már tényleg új tartalom lesz!", aztán végül semmi nem lett, pont ott ért véget, ahol a TV), viszont a lolfaktor miatt lehet, hogy én is követni fogom. (Bár sajnos esélyes, hogy az igazán röhögnivaló részekig nem fognak eljutni, legalábbis nem ebben a szezonban. :( Talán még a debil, kockafejű, szárnyas pap és díszes kínzótársulata beleférnek a második Eclipssel, de az olyan nyalánkságokra, mint erdei boszorkányloli háza Mézikkel, szerintem még egy darabig várnunk kell majd. Plusz kíváncsi leszek én arra, hogy mennyire merik majd durvára venni a figurát, már csak azért, mert a legtöbb vicces jelenet pont ilyen korhatáros pozőrködésből született a mangában is. (Pl. közös kedvencünk Surcival, Farnese híres "Look at my horse, my horse is amazing!" jelenete. :D XDDDDD) Szal remélem, hogy ezekkel azért nem fognak spórolni az animében sem, különben még a sorozat poén-faktor vonzere is ki lesz nyírva és lesz egy unalmas, vagdalkozós akcióanime. :(
Ezt áthoztam ide, ha már van Berserk topic. :)
A trailer nekem nem mond túl sokat, mivel a mangát kb. ott hagytam abba, amikor valami kecskefejű, kígyópéniszű főpap orgiát készül kihirdetni. Viszont Puck megjelenik az előzetesben, plusz egy gyerek és szőke copfos lány is, szóval 100%, hogy az Eclipse után fog játszódni. A grafikája szerintem még a filmekénél is gagyibb, tökre elült az egész CGI, főleg a harcjeleneteknél. Az már biztos, hogy vérben és gyakásban nem lesz hiány.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5924
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.06.02. 12:01

Rui-chan írta:A trailer nekem nem mond túl sokat, mivel a mangát kb. ott hagytam abba, amikor valami kecskefejű, kígyópéniszű főpap orgiát készül kihirdetni. Viszont Puck megjelenik az előzetesben, plusz egy gyerek és szőke copfos lány is, szóval 100%, hogy az Eclipse után fog játszódni. A grafikája szerintem még a filmekénél is gagyibb, tökre elült az egész CGI, főleg a harcjeleneteknél. Az már biztos, hogy vérben és gyakásban nem lesz hiány.
Köszi, ezt még nem láttam, viszont így már valóban látszik, hogy az Eclipse utáni sztorit animálják meg. :) A CGI tényleg elég gagyi benne, ezt én sem erőltetném, dehát ez van. ^^" Illetve vannak benne egyéb "nyalánkságok" is, pl. valaki beírta, hogy "Farnese páncélja rózsaszín? Valahogy ez a mangában nem jött át..." XDDDD Az a főpap meg egy újabb "rulez" karakter, pont abban reménykedek, hogy ezeket hűen átveszik majd a mangából és akkor lesz alkalmunk bőven röhögni. :lol:
Kép

wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: wwhite » 2016.09.06. 12:04

Berserk

Már vagy ezer éve meg akartam nézni, mert egy csomó dolgot előre tudtam az animéről (többek között azt is, mennyire más, mint a manga), meg nagyon kíváncsi voltam most már a Gatts-Griffith-Caska háromszögre, de aztán végül a rengeteg infómorzsa ellenére sem olyan lett, mint elképzeltem...

...és hát csak miattuk érdemes megnézni a cuccot, de miattuk meg nagyon is.
SPOILER
A végén nagyon sajnáltam, hogy Griffith döntésének súlya és jelentősége nagyon sokat erőtlenedik azáltal, hogy mentálisan már teljesen megtört és valószínűleg egyáltalán nem beszámítható (ráadásul ez utóbbi nem is inkább Gatts távozásának tudható be, hanem a börtönnek, pedig ugye az előbbin lenne a hangsúly), és valahogy másképp reméltem, hogy ábrázolva lesz Griffith talajvesztése (így nagyon elment arra, hogy a fizikai bántalmazás törte meg végleg, és kevésbé az, hogy Gatts hátat fordított, bár egyértelműnek így is egyértelmű, hogy az utóbbi indította a lavinát). Az viszont tetszett, hogy az álomjelenetben azt is láthattuk, mi lehetett volna Griffith másik választása.
Mindent összevetve a három karakter fejlődése és belső utazása nagyon szépen kibontakozik, nagyon jók a párbeszédek, és alattuk Gatts theme-je egészen zseniális. (Az utóbbi napokban már rongyosra lett hallgatva.)

A Berserk anime világa viszont nekem egyelőre nem áll össze (a mangában úgy tudom, már mindenféle monszták hemzsegnek). 95%-ban ez egy sima medieval cucc, aminél időnként hintelik (Behelith és a 6. rész), hogy igazából nagyon dark fantasy, ami az utolsó két részre egyenesen The End of EvaBerserkké lép elő. Nekem jobban tetszett volna, ha megmarad ez a sztori amolyan hétköznapi középkori animének, amiben tényleg az emberi kapcsolatok játsszák a főszerepet, mindenféle szimbolikus meg dark fantasy elemek nélkül, mert az utolsó két-három rész nekem így nagyon kilóg dramaturgia szempontjából, de ez persze egyéni ízlés kérdése.
SPOILER
Mármint így is kijön, hogy Griffith mindenkit magával ránt a célja érdekében, csak egy sokkal sűrítettebb módon, mintha tényleg bevégzi a célját a trónig, és közben mindenkit szépen csendben feláldoz.


Más: szerintem az anime hosszabb a kelleténél. Főleg a sorozat első fele tűnt nagyon lassúnak (túl sok a harcászati blabla, kb. a 12. részig nagyon nehezen vettem rá magam, hogy folytassam), és az idő sokszor Judeau, Pipin, Rickert, Korcas/Corkus stb. vegzálásával megy el, akik teljesen mellékesek a sztori szempontjából, plusz vannak számomra érthetetlen comic relief elemek és karakterek is, amik szerintem itt nem tesznek jót az atmoszférának. Ezek alapvetően nem szoktak zavarni és kifejezetten szeretem, ha egy anime nem veszi túl komolykodóra a figurát, de itt valahogy nekem nagyon kilógott ez is. És ami meglepett: a sorozat még 1997-es mércével is nagyon csúnyácska (főleg mozgásban), avagy pl. összehasonlításképp a Fushigi Yuugi még a híresen spórolós Bohóc Stúdióval is jobban nézett ki '95 körül (nem beszélve arról, ha a főanimátor kapta a szóban forgó részt).

All in all azt érzem, hogy nagyon erős ez a hármas (Gatts-Griffith-Caska), el is vinné a a hátán az animét, de azért vannak olyan elemek benne, amik nekem lerontják az összképet.

7/10

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2016.09.06. 18:30

wwhite írta:A Berserk anime világa viszont nekem egyelőre nem áll össze (a mangában úgy tudom, már mindenféle monszták hemzsegnek). 95%-ban ez egy sima medieval cucc, aminél időnként hintelik (Behelith és a 6. rész), hogy igazából nagyon dark fantasy, ami az utolsó két részre egyenesen The End of EvaBerserkké lép elő. Nekem jobban tetszett volna, ha megmarad ez a sztori amolyan hétköznapi középkori animének, amiben tényleg az emberi kapcsolatok játsszák a főszerepet, mindenféle szimbolikus meg dark fantasy elemek nélkül, mert az utolsó két-három rész nekem így nagyon kilóg dramaturgia szempontjából, de ez persze egyéni ízlés kérdése.
Ez az egy(ik) dolog, amit sosem fogok megérteni, mármint, hogy miért érzik emberek az egész természetfeletti/démon szálat out of conceptnek, oda nem illőnek vagy egyéb szúró alternatívának. Most tegyük félre azt, hogy én amúgy rendkívül karmolom, ha egy anime/film/akármi értelmes módon képes dekonstrukciót elvégezni saját magán, de azért megvannak a kevésbé szubjektív frázisaim is ide, már most ami csak a Berserket illeti.

Szal már ott tök egyértelmű az egész, hogy legelső rész. :D Konkrétan ezzel kezdődik minden, hogy Gutts démonkígyót öl, jönnek a bélyegre a halottak szellemei, felidézi Femtót, satöbbi. Aztán nagyon szolid módon további hintek és foreshadowingok vannak több ponton is elszórva, legyen szó Zoddról, a behelitről, meg egyáltalán az egész anime legfőbb üzenetéről: "Vajon létezik-e ezen a világon szabad akarat vagy valami felsőbb erő irányítja az emberiséget?" Ez valóban meghatározó lesz az egész cuccra nézve, meg amúgy is imho nagyon érződik az egész sorozat folyamán, hogy itt valami NAGY dolog készül a háttérben, ez a középkori szetting sem az a megszokott. Visszatérve az előbbi idézetre, szerintem külön jól megállja a helyét, mikor
SPOILER
végül felbukkannak a Godhandek, akik valóban csak a háttérből figyeltek eddig, de szükségesek Griffith Femtóvá válásához, aki meg majd ezzel elhozza az emberiség számára a dark age-et, a démonok korát, mikor nincs már többé meg ez a szabad akarat. (Ugye ezt szeretné leginkább érzékeltetni a manga és az a váladék CG-sorozat, vajmi kevés sikerrel.)
Szóval jah, én a magam részéről abszolút pozitívnak éltem meg a végét, mert félretéve a tényt, hogy baromi jól van úgy zusammen kivitelezve, alapjaiban kellett át- és újragondolni az egész animét, az ügyes és finom utalásokkal pedig simán lerázza magáról a deus ex machina puszta gondolatát is.

De mindegy is mindez, úgy vettem ki a szavaidból, hogy azért te is egyfajta élményként élted meg a sorozatot, ami már egy nyerő konklúzió. :D

wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Berserk

Hozzászólás Szerző: wwhite » 2016.09.06. 20:36

12. rész:
Eddig eléggé langyos az anime, valahogy nem tudok igazán ráhangolódni, de ez a rész kimelkedő volt, és végre kezdem érteni, mitől jó ez a cucc. Caskát nagyon, nagyon sajnálom, hogy egy ilyen alak jelenti élete egyetlen értelmét, mint Griffith, és az egész rész annyira szomorú volt, hogy most épp kedvem sincs folytatni az animét. A három főszereplő mindegyike annyira screwed, hogy na. :/
______

EDIT: Áthozom másik topikból, mert nem merek nagyon belemenni az aktuálisban. :oops:
Junchi írta:De mindegy is mindez, úgy vettem ki a szavaidból, hogy azért te is egyfajta élményként élted meg a sorozatot, ami már egy nyerő konklúzió. :D
Jogos, jogos: pont csak az nem jött át igazán az irományomból, hogy nagyon tetszett az anime. :D
Junchi írta:Ez az egy(ik) dolog, amit sosem fogok megérteni, mármint, hogy miért érzik emberek az egész természetfeletti/démon szálat out of conceptnek, oda nem illőnek vagy egyéb szúró alternatívának.
Nekem csak annyi a gondom vele, hogy sajnálom, hogy az esetek jelentős részében nincs nyoma annak, hogy ez egy ilyen világ lenne, és nagyon kevés betekintést kapunk az univerzumnak ebbe a részébe (igen, van a démonkígyó, Zodd, a Behelith, de ezek ilyen anekdotikus módon vannak szerepeltetve - a Behelithnél például egyáltalán nem evidens, menyire kell szó szerint értelmezni azt a jóslat-félét vagy Zodd szavait, és az első részben Gatts látomása is inkább lázálomnak, belső vívódásnak tűnik, mint konkrét jelenésnek -, miközben van az utsó két rész, ami meg hangvételében szerintem nagyon más). Nekem ezek miatt tűnt úgy, hogy bár ügyes az egész levezénylése a napfogyatkozással, de szervetlenül illeszkednek a dark fantasy elemek az anime egészébe, mert nélkülük is pontosan jól átjönne az, amiről a cucc szól (Gatts-Griffith-Caska). Ugyanakkor:
Junchi írta:meg egyáltalán az egész anime legfőbb üzenetéről: "Vajon létezik-e ezen a világon szabad akarat vagy valami felsőbb erő irányítja az emberiséget?" Ez valóban meghatározó lesz az egész cuccra nézve, meg amúgy is imho nagyon érződik az egész sorozat folyamán, hogy itt valami NAGY dolog készül a háttérben, ez a középkori szetting sem az a megszokott.
:goodpost: Ezzel nehéz vitába szállni, szóval betudom annak, hogy figyelmetlen voltam.

Válasz küldése