Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1712
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.01.30. 08:17

Houseki no Kuni

Avagy kalandjaim CG-földén. Kezdjük akkor itt, már csak azért is, mert kellett volna egy sor képet csinálni az ábrázatomról, ahogy haladtam ezzel a cuccal, de ennek hiányában marad az interaktivitás, avagy képzeljünk az első pár rész mellé egy fintorgó Junchi pofát, aztán őt váltaná az elfogadóbb, standardabb ábrázat, végül a boldog, teljes megszokást jelképező arc. A több és dinamikus mozgást igénylő jelenetek kimondottan jól teljesítettek, sőt még a CG jelenléte is érthető valahol, elvégre itt térbeli kiterjedésű ásványok és ékkövek voltak a főszereplők. És hogy fogok ezután több full-CG animét nézni? Nem, de a komfortzónámból azért jó volt kimászni kicsit.

Na, de hagyjuk is a külsőségeket, koncentráljunk inkább a belsőre, már csak azért is, mert ebben rejlik inkább a HnK igazi varázsa. A világ például teljesen használható, van anyag bőven ebben a cuccban, az elszórt hintek (az ásványok eredete, a holdlakók feltételezett célja, a lélek-csont-hús hármasság) pedig voltak annyira érdekesek és informatívak, hogy nincs rajtam úrrá olyan nagyfokú hiányérzet sem, bár mondom, a benne rejlő potenciál apropóján kár lenne ennyiben hagyni a dolgot.
A karakterek teljesen rendben voltak, bár az interakcióik miatt végig sírnom kellett, sokszor mintha nem is figyeltek volna igazán a másikra, meg kicsit hiányoltam a közöttük meglévő mélyebb kapcsolatot, ami meg volt is, az inkább csak a "feldobott labdáig" jutott (Bort és Dia, Phos és Rutile, Phos és Cinnangsty, valahol még Phos és Antarc is). Phos karakterfejlődése is furcsa volt kissé, szal nekem valahogy hirtelen jött ez a komolyabb, érettebb változat, ilyen "ez volt - ez lett" fíling, hiányzott a köztes felvezetés és megalapozás (ráadásul az az új haj, te jóságos ég...). A teljesen OOC fangirljei* meg aztán végképp kiverték a biztosítékot, az a vízválasztó epizód valahogy nagyon bénára sikeredett. Ja, és remélem, Cinnabarittal kezdünk végre valamit a folytatásban (ha lesz), mert ez a folyamatos angst nagyon nem kellett volna...

*: Persze itt valóban nem érdemes nemekről beszélni, és nem csak azért, mert echte drágakövekről van szó, hanem a "lányokról" is hiányoznak például a mellek, az általuk használt személyes névmások (boku, ore) pedig tovább bonyolítják a dolgokat.

Verdikt? Legyen egy stabil (tehát se nem erős, se nem gyenge) 7/10, így benne van minden, amit érzek a cucc felől.

Avatar
annarancs
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 185
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.01.30. 18:39

Köszönöm neked is, hogy megnézted. :mosoly: Nem borzalmasak a BD eladások (5-6 ezer/volume), a mangát is egész tűrhetően népszerűsítette az anime, így mivel reménykedek a folytatásban, inkább nem spoilerezek annál többet, mint amit eddig leírtam már.

Az első két Tsuki ga Kirei rész alapján a főszereplő csaj legfőbb riválisa Dazai Osamu lesz, mert a főszereplő srác fejében folyton ő jár. :'D

Avatar
Catrin
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 799
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.02.04. 19:14

Surcitól az Escát. Kérte, hogy 5-6. rész körül majd jelezzem, mizu, én meg már 8-nál tartok. Nos, nem kedvencem ez a fantasy műfaj/közeg, de a 90-es évek stílusát szeretem, így utóbbi felé billen a mérleg, mivel ez is remekül hozza azt a nosztalgikus feelinget. Sajnos nem sok időm volt januárban haladni vele pedig mindig lekötöttek és érdekeltek a részek, a karakterek közül sincs senkivel problémám. Kellemesen és lassan haladgat a cucc, a részek kvázi állandó cliffhangeres zárása pedig mókás. Legutóbb nagyon menő volt Van, ahogy előkapta a szárnyait, az egész amúgy remekül árasztja a shoujo fantasy x mecha hangulatot.
Egyelőre ennyi. Később majd nyilatkozom a karakterekről, egyelőre hol mókásak, hol semlegesek.

És elkezdtem Ákostól a 3-gatsu első évadát, aminél nagyon érződik, hogy a Méz és lóhere mangakája az elkövető. Erre sajnos még ennyi időm se jutott, mondjuk a kihívást is későbbre beszéltük, szóval nem probléma. Mindenesetre annyit elmondhatok, hogy már az első pár rész emlékeztetett rá, hogy vegyek végre egy sógi táblát (már anno mikor egyik rendezvényen játszottam vele, eléggé tetszett, csak megfeledkeztem róla)... pedig még nem igazán láttunk bele a dolgokba.XD Mennyire lesz amúgy magán a játékon a hangsúly? Mert gondolom, hogy a főhős lelki és szociális helyzete marad végig a középpontban, csak nem tudom, hogy totálisan erre megy rá, vagy lesz némi sógi rizsa is?

Avatar
Akosss
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2018.02.05. 09:25

^ Később sem lesz nagyobb hangsúly a játékon, a sztori szempontjából lesznek tournamentek, meg látunk kisebb meccseket, de sportanimébe nem csap át egyszer sem, a sógi végig inkább csak egy közvetítő szerepet tölt be a néző és a szereplők lelki világa között. Sokan fel is róják neki hibának, hogy nem magyarázza el, hogyan működik a játék (bár a sógibábukról majd lesz egy kis magyarázat egy kis dalocska formájában) és hogy nem enged be eléggé a meccsekbe. Szerintem sokszor a sógit ismerők sem értik, pontosan mi történik, mert a táblát nem látják folyamatosan maguk előtt és ha be is mondják a lépéseket, akkor sem lehet túl könnyen követni a játszmát. De nincs is rá szükség, a meccsekhez megfelelő hangulatot mindig remekül megteremti a Szaft, legyen az egy intenzívebb verseny, vagy egy baráti, gyakorló meccs, a játék alakulását a szereplők reakciójából megismerjük és általában sosem tartanak pár percnél tovább a játszmák, hogy az ember beleunjon és szükségeljen egy magyarázatot, hogy pontosan mi is történik. Engem ez nem zavart egyáltalán, én sem ismerem a játékot, de rendesen izgultam néha a végkifejlet miatt.

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1615
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.02.05. 21:39

Catrin írta:
2018.02.04. 19:14
Surcitól az Escát. Kérte, hogy 5-6. rész körül majd jelezzem, mizu
Akartam is kérdezni MAL-on hogy mennyire jön be a CUCC mert látványosan nem halacc vele, de aztán láttam hogy a LoGH előzmény-OVA-kat milyen lassan fogyasztod, úgyhogy betudtam időhiánynak. Mindenesetre örülök hogy eddig bejövős, igazi Sunrise-mix a 90-e0s évekből (Istenem de nagyon hiányzik már egy jól összerakott Napfelkelte-anime... ). Amúgy azért emeltem ki az 5-6 rész környékét mert itt már BEST PSYCHO CHARA EVER DILANDAU-SAMA ezerrel akciózik, érdekelne milyen benyomást tett ixxxdéé.
Junchi írta:
2018.01.21. 11:07
Btw, Surc, ki lett belőle a kedvenc undinéd?
Egyértelműen... Akira. :D De tényleg, a három kiscsaj közül Akari már túl sok volt nekem, Alice meg túl könnyen vett minden akadályt. Aika lehetett volna, kissé felé billent a mérleg nyelve, és összességében őt tartom a sorozat egyik komplexebb karakterének, de Akira (kinézete és a hangja *___* AWWW) mellett szól, hogy semiiféle asspullja nem volt - ezek ugye a flashbackekből derültek ki - és neki pont emiatt kellett a legkeményebben küzdenie a senpai-ok közül, hogy nemcsak prima, de a TOP3 egyike legyen. A legemlékezetesebb jelenet
SPOILER
az egész animuban az a flashback, amikor a négylevelű lóherét keresi lekeseredetten, majd Aika a végén egy rózsaszirommal egészíti ki, mondván hogy kitartással és szorgalommal pótolható az istenadta tehetség - és végül ennek jegyében sikerül is neki :D

Btw mostanság munka miatt nem nagyon van időm animézni, és ha átmenetileg kevesebbet vagyok fórumon az szintén ennek tudható be, de azért igyekszem erre is szakítani szabad óráimból.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
.TEX.
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2018.02.08. 11:16
Nem:
Tartózkodási hely: BP.

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: .TEX. » 2018.02.09. 09:07

Sikerült befejezni a Blend-S internetes meme kávézós sorozatot. :)

Hmm hát nem volt rossz bár a karakterek eléggé felszínesek voltak, bár volt 1-2 csattanós poén de egy picit erőltetetnek éreztem japán fiút és 18+ rajzoló lányzót valahogy olyan mintha bele szuszakolták volna őket a szerepükbe.
Jó lett volna egy két japán kávé fajtát megismerni de sajnos egyről sem eset emlités.

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1712
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.02.09. 09:34

Project A-Ko

Avagy használd ki az animációs médium előnyeit oly' módon, hogy teljesen rákoncentrálsz az "animációs" bűvös szóra. A Daicon Opening Animationsre hasonlít ez a cucc talán legjobban, since azt is hasonló elv szülte anno, mint ezt. Mint stílusgyakorlat, kiválóan szuperál (másfél óra intenzív akció- és mozgásorgia a 80-as évek tipikus designjával) - minden másban viszont nagyon alacsony színvonalú.

4/10 elegendő lesz, habár egy ponton 10/10 is volt, mikor rájöttem, hogy a főgenya nőt Ikeda "Char" Shuuichi szinkronizálja. :D

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 728
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2018.02.25. 08:40

Yuru Camp

Na eljutottam oda végre, hogy elkezdjem ezt is, és nagyon aranyos / hangulatos / nyugtató sorozat. Köszi az ajánlást, Catrin (meg mindenki más aki írt róla) :)

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.02.25. 15:51

Dragon Ball Super:

Rávettem magam, hogy legalább akkor már, ha anno elkezdtem, nézzem is végig. Nem rossz, nem rossz, de már nem nagyon van meg benne az a régi, igazi Dragon Ball feeling.

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1712
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.03.06. 22:17

Debilman - Why, Baby 1-5

Habár az előző oldalakon szépen lebeszéltetek majdnem kollektíven erről, viszont a napokban egyik offline ismerős révén mondjuk úgy, kénytelen voltam elkezdeni, aminek az lett az eredménye, hogy ledaráltam rögvest 5 részt belőle.

Egyelőre nem sok mondandóm van róla, már azt leszámítva, hogy... nem. Nagyon nem. Idegtépően, fájóan, erőszakosan NEM! (Szakavatottabbak meg kitalálhatták már annyiból is, hogy a címét átköltve kezdtem a posztot, amit jellemzően olyan animéknél lépek meg, amik felhúznak valahogy...)

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1712
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.03.09. 07:57

Devil May Cry Baby

Az elsőtől egészen a nyolcadik részig azt mondanám, stabilan hozza a 2/10-et. Az egész sztori olyan, mintha egy 13 éves hülyegyerek írta volna, aki épp ismerkedik a vérszexerőszak "style over substance" cuccokkal. Az OST-t leszámítva (ami viszont végig rulz, főleg a D.V.M.N.) semmi értékelhetőt nem találtam benne.
Aztán jön az utolsó két rész, és a 2/10-ből szépen 4/10 lett. Nem tudom, de nekem ez a két epizód volt az, ami úgy igazán betalált: a kilences főleg azért, mert végre normális volt a pacing, a dráma, a karakterizáció, ráadásul a gore-nak is volt végre értelme és nem öncélúsággal vegyített hatásvadászatnak éreztem. Az utolsót pedig azért, mert nagyon jól átjött ez az apokaliptikus világvége hangulat, volt EPIKSÉG, az OST pont a legjobb formáját hozta, és nem kicsit End of Eva (bár az itt felhasznált vallási motívumoknak és a szimbolikának több értelmét láttam, mint ott) érzés kerített hatalmába (+ Berserk, már ami az Akira - Gutts és Ryou - Griff párhuzamokat illeti). Nem tudom, hogy ez végül is Yuasa saját agymenése volt-e, hogy elkészítse az önnön szájízére faragott EoE-t vagy a manga is ilyen, de nekem bejött. Az érdemi tartalmat is csak ebben a két epizódban sikerült felfedeznem.

Máskülönben szerintem arról van itt szó, hogy Yuasa épp egy háromirányú megfelelési kényszerét láttuk élesben kibontakozni ezzel a sorozattal. Egyszer szeretett volna megfelelni önmagának - a Devilman Crybaby sokszor hozta a Kemonozume stílusát és védjegyeit, ami ugye a rendező legelső tv-s sorozata volt. Aztán megint csak magának ÉS a közönségnek, hogy elkészíti a számára is szívügy Devilman adaptációját, persze a maga sajátos elképzeléseivel. Végül pedig csak a közönségnek, elsősorban az amerikai piacnak (ugye ezt nagyban magyarázza a Netflix jelenléte), innen ez a sok pszeudo-intellektuális "tartalom" és ultra-hatásvadászat.

Szóval OST és utolsó két rész ide vagy oda, ez az anime imo csapnivalóan rossz, egyértelműen a rendező legelfuseráltabb, legtrehányabb próbálkozása.

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » Tegnap, 08:39

Arata Kangatari

Nos, ezt az animét, ahogy láttam divat szidni, divat lepontozni, pedig első látásra nem is olyan borzalmas. Nem értem, sokaknak mi bajuk van vele, de nekem bejön így első rész alapján. Aztán majd meglátjuk. Érdekesek a karakterek, a világ, ahová Arata pottyant és persze a bizalom kérdése is igencsak fontossá válik, ha jól láttam.

Avatar
Risa
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa » Tegnap, 21:11

Hogy érted azt, hogy "divat" szidni? Beszél róla egyáltalán valaki? Olyan jellegtelenül volt pocsék, hogy már mindenki rég elfelejtette. XD
Kép

Válasz küldése