Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.01.30. 08:17

Houseki no Kuni

Avagy kalandjaim CG-földén. Kezdjük akkor itt, már csak azért is, mert kellett volna egy sor képet csinálni az ábrázatomról, ahogy haladtam ezzel a cuccal, de ennek hiányában marad az interaktivitás, avagy képzeljünk az első pár rész mellé egy fintorgó Junchi pofát, aztán őt váltaná az elfogadóbb, standardabb ábrázat, végül a boldog, teljes megszokást jelképező arc. A több és dinamikus mozgást igénylő jelenetek kimondottan jól teljesítettek, sőt még a CG jelenléte is érthető valahol, elvégre itt térbeli kiterjedésű ásványok és ékkövek voltak a főszereplők. És hogy fogok ezután több full-CG animét nézni? Nem, de a komfortzónámból azért jó volt kimászni kicsit.

Na, de hagyjuk is a külsőségeket, koncentráljunk inkább a belsőre, már csak azért is, mert ebben rejlik inkább a HnK igazi varázsa. A világ például teljesen használható, van anyag bőven ebben a cuccban, az elszórt hintek (az ásványok eredete, a holdlakók feltételezett célja, a lélek-csont-hús hármasság) pedig voltak annyira érdekesek és informatívak, hogy nincs rajtam úrrá olyan nagyfokú hiányérzet sem, bár mondom, a benne rejlő potenciál apropóján kár lenne ennyiben hagyni a dolgot.
A karakterek teljesen rendben voltak, bár az interakcióik miatt végig sírnom kellett, sokszor mintha nem is figyeltek volna igazán a másikra, meg kicsit hiányoltam a közöttük meglévő mélyebb kapcsolatot, ami meg volt is, az inkább csak a "feldobott labdáig" jutott (Bort és Dia, Phos és Rutile, Phos és Cinnangsty, valahol még Phos és Antarc is). Phos karakterfejlődése is furcsa volt kissé, szal nekem valahogy hirtelen jött ez a komolyabb, érettebb változat, ilyen "ez volt - ez lett" fíling, hiányzott a köztes felvezetés és megalapozás (ráadásul az az új haj, te jóságos ég...). A teljesen OOC fangirljei* meg aztán végképp kiverték a biztosítékot, az a vízválasztó epizód valahogy nagyon bénára sikeredett. Ja, és remélem, Cinnabarittal kezdünk végre valamit a folytatásban (ha lesz), mert ez a folyamatos angst nagyon nem kellett volna...

*: Persze itt valóban nem érdemes nemekről beszélni, és nem csak azért, mert echte drágakövekről van szó, hanem a "lányokról" is hiányoznak például a mellek, az általuk használt személyes névmások (boku, ore) pedig tovább bonyolítják a dolgokat.

Verdikt? Legyen egy stabil (tehát se nem erős, se nem gyenge) 7/10, így benne van minden, amit érzek a cucc felől.

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 211
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.01.30. 18:39

Köszönöm neked is, hogy megnézted. :mosoly: Nem borzalmasak a BD eladások (5-6 ezer/volume), a mangát is egész tűrhetően népszerűsítette az anime, így mivel reménykedek a folytatásban, inkább nem spoilerezek annál többet, mint amit eddig leírtam már.

Az első két Tsuki ga Kirei rész alapján a főszereplő csaj legfőbb riválisa Dazai Osamu lesz, mert a főszereplő srác fejében folyton ő jár. :'D

Avatar
Catrin
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 825
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.02.04. 19:14

Surcitól az Escát. Kérte, hogy 5-6. rész körül majd jelezzem, mizu, én meg már 8-nál tartok. Nos, nem kedvencem ez a fantasy műfaj/közeg, de a 90-es évek stílusát szeretem, így utóbbi felé billen a mérleg, mivel ez is remekül hozza azt a nosztalgikus feelinget. Sajnos nem sok időm volt januárban haladni vele pedig mindig lekötöttek és érdekeltek a részek, a karakterek közül sincs senkivel problémám. Kellemesen és lassan haladgat a cucc, a részek kvázi állandó cliffhangeres zárása pedig mókás. Legutóbb nagyon menő volt Van, ahogy előkapta a szárnyait, az egész amúgy remekül árasztja a shoujo fantasy x mecha hangulatot.
Egyelőre ennyi. Később majd nyilatkozom a karakterekről, egyelőre hol mókásak, hol semlegesek.

És elkezdtem Ákostól a 3-gatsu első évadát, aminél nagyon érződik, hogy a Méz és lóhere mangakája az elkövető. Erre sajnos még ennyi időm se jutott, mondjuk a kihívást is későbbre beszéltük, szóval nem probléma. Mindenesetre annyit elmondhatok, hogy már az első pár rész emlékeztetett rá, hogy vegyek végre egy sógi táblát (már anno mikor egyik rendezvényen játszottam vele, eléggé tetszett, csak megfeledkeztem róla)... pedig még nem igazán láttunk bele a dolgokba.XD Mennyire lesz amúgy magán a játékon a hangsúly? Mert gondolom, hogy a főhős lelki és szociális helyzete marad végig a középpontban, csak nem tudom, hogy totálisan erre megy rá, vagy lesz némi sógi rizsa is?

Avatar
Akosss
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2018.02.05. 09:25

^ Később sem lesz nagyobb hangsúly a játékon, a sztori szempontjából lesznek tournamentek, meg látunk kisebb meccseket, de sportanimébe nem csap át egyszer sem, a sógi végig inkább csak egy közvetítő szerepet tölt be a néző és a szereplők lelki világa között. Sokan fel is róják neki hibának, hogy nem magyarázza el, hogyan működik a játék (bár a sógibábukról majd lesz egy kis magyarázat egy kis dalocska formájában) és hogy nem enged be eléggé a meccsekbe. Szerintem sokszor a sógit ismerők sem értik, pontosan mi történik, mert a táblát nem látják folyamatosan maguk előtt és ha be is mondják a lépéseket, akkor sem lehet túl könnyen követni a játszmát. De nincs is rá szükség, a meccsekhez megfelelő hangulatot mindig remekül megteremti a Szaft, legyen az egy intenzívebb verseny, vagy egy baráti, gyakorló meccs, a játék alakulását a szereplők reakciójából megismerjük és általában sosem tartanak pár percnél tovább a játszmák, hogy az ember beleunjon és szükségeljen egy magyarázatot, hogy pontosan mi is történik. Engem ez nem zavart egyáltalán, én sem ismerem a játékot, de rendesen izgultam néha a végkifejlet miatt.

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1630
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.02.05. 21:39

Catrin írta:
2018.02.04. 19:14
Surcitól az Escát. Kérte, hogy 5-6. rész körül majd jelezzem, mizu
Akartam is kérdezni MAL-on hogy mennyire jön be a CUCC mert látványosan nem halacc vele, de aztán láttam hogy a LoGH előzmény-OVA-kat milyen lassan fogyasztod, úgyhogy betudtam időhiánynak. Mindenesetre örülök hogy eddig bejövős, igazi Sunrise-mix a 90-e0s évekből (Istenem de nagyon hiányzik már egy jól összerakott Napfelkelte-anime... ). Amúgy azért emeltem ki az 5-6 rész környékét mert itt már BEST PSYCHO CHARA EVER DILANDAU-SAMA ezerrel akciózik, érdekelne milyen benyomást tett ixxxdéé.
Junchi írta:
2018.01.21. 11:07
Btw, Surc, ki lett belőle a kedvenc undinéd?
Egyértelműen... Akira. :D De tényleg, a három kiscsaj közül Akari már túl sok volt nekem, Alice meg túl könnyen vett minden akadályt. Aika lehetett volna, kissé felé billent a mérleg nyelve, és összességében őt tartom a sorozat egyik komplexebb karakterének, de Akira (kinézete és a hangja *___* AWWW) mellett szól, hogy semiiféle asspullja nem volt - ezek ugye a flashbackekből derültek ki - és neki pont emiatt kellett a legkeményebben küzdenie a senpai-ok közül, hogy nemcsak prima, de a TOP3 egyike legyen. A legemlékezetesebb jelenet
SPOILER
az egész animuban az a flashback, amikor a négylevelű lóherét keresi lekeseredetten, majd Aika a végén egy rózsaszirommal egészíti ki, mondván hogy kitartással és szorgalommal pótolható az istenadta tehetség - és végül ennek jegyében sikerül is neki :D

Btw mostanság munka miatt nem nagyon van időm animézni, és ha átmenetileg kevesebbet vagyok fórumon az szintén ennek tudható be, de azért igyekszem erre is szakítani szabad óráimból.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
.TEX.
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2018.02.08. 11:16
Nem:
Tartózkodási hely: BP.

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: .TEX. » 2018.02.09. 09:07

Sikerült befejezni a Blend-S internetes meme kávézós sorozatot. :)

Hmm hát nem volt rossz bár a karakterek eléggé felszínesek voltak, bár volt 1-2 csattanós poén de egy picit erőltetetnek éreztem japán fiút és 18+ rajzoló lányzót valahogy olyan mintha bele szuszakolták volna őket a szerepükbe.
Jó lett volna egy két japán kávé fajtát megismerni de sajnos egyről sem eset emlités.

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.02.09. 09:34

Project A-Ko

Avagy használd ki az animációs médium előnyeit oly' módon, hogy teljesen rákoncentrálsz az "animációs" bűvös szóra. A Daicon Opening Animationsre hasonlít ez a cucc talán legjobban, since azt is hasonló elv szülte anno, mint ezt. Mint stílusgyakorlat, kiválóan szuperál (másfél óra intenzív akció- és mozgásorgia a 80-as évek tipikus designjával) - minden másban viszont nagyon alacsony színvonalú.

4/10 elegendő lesz, habár egy ponton 10/10 is volt, mikor rájöttem, hogy a főgenya nőt Ikeda "Char" Shuuichi szinkronizálja. :D

Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 729
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2018.02.25. 08:40

Yuru Camp

Na eljutottam oda végre, hogy elkezdjem ezt is, és nagyon aranyos / hangulatos / nyugtató sorozat. Köszi az ajánlást, Catrin (meg mindenki más aki írt róla) :)

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.02.25. 15:51

Dragon Ball Super:

Rávettem magam, hogy legalább akkor már, ha anno elkezdtem, nézzem is végig. Nem rossz, nem rossz, de már nem nagyon van meg benne az a régi, igazi Dragon Ball feeling.

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.03.06. 22:17

Debilman - Why, Baby 1-5

Habár az előző oldalakon szépen lebeszéltetek majdnem kollektíven erről, viszont a napokban egyik offline ismerős révén mondjuk úgy, kénytelen voltam elkezdeni, aminek az lett az eredménye, hogy ledaráltam rögvest 5 részt belőle.

Egyelőre nem sok mondandóm van róla, már azt leszámítva, hogy... nem. Nagyon nem. Idegtépően, fájóan, erőszakosan NEM! (Szakavatottabbak meg kitalálhatták már annyiból is, hogy a címét átköltve kezdtem a posztot, amit jellemzően olyan animéknél lépek meg, amik felhúznak valahogy...)

Avatar
Junchi
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.03.09. 07:57

Devil May Cry Baby

Az elsőtől egészen a nyolcadik részig azt mondanám, stabilan hozza a 2/10-et. Az egész sztori olyan, mintha egy 13 éves hülyegyerek írta volna, aki épp ismerkedik a vérszexerőszak "style over substance" cuccokkal. Az OST-t leszámítva (ami viszont végig rulz, főleg a D.V.M.N.) semmi értékelhetőt nem találtam benne.
Aztán jön az utolsó két rész, és a 2/10-ből szépen 4/10 lett. Nem tudom, de nekem ez a két epizód volt az, ami úgy igazán betalált: a kilences főleg azért, mert végre normális volt a pacing, a dráma, a karakterizáció, ráadásul a gore-nak is volt végre értelme és nem öncélúsággal vegyített hatásvadászatnak éreztem. Az utolsót pedig azért, mert nagyon jól átjött ez az apokaliptikus világvége hangulat, volt EPIKSÉG, az OST pont a legjobb formáját hozta, és nem kicsit End of Eva (bár az itt felhasznált vallási motívumoknak és a szimbolikának több értelmét láttam, mint ott) érzés kerített hatalmába (+ Berserk, már ami az Akira - Gutts és Ryou - Griff párhuzamokat illeti). Nem tudom, hogy ez végül is Yuasa saját agymenése volt-e, hogy elkészítse az önnön szájízére faragott EoE-t vagy a manga is ilyen, de nekem bejött. Az érdemi tartalmat is csak ebben a két epizódban sikerült felfedeznem.

Máskülönben szerintem arról van itt szó, hogy Yuasa épp egy háromirányú megfelelési kényszerét láttuk élesben kibontakozni ezzel a sorozattal. Egyszer szeretett volna megfelelni önmagának - a Devilman Crybaby sokszor hozta a Kemonozume stílusát és védjegyeit, ami ugye a rendező legelső tv-s sorozata volt. Aztán megint csak magának ÉS a közönségnek, hogy elkészíti a számára is szívügy Devilman adaptációját, persze a maga sajátos elképzeléseivel. Végül pedig csak a közönségnek, elsősorban az amerikai piacnak (ugye ezt nagyban magyarázza a Netflix jelenléte), innen ez a sok pszeudo-intellektuális "tartalom" és ultra-hatásvadászat.

Szóval OST és utolsó két rész ide vagy oda, ez az anime imo csapnivalóan rossz, egyértelműen a rendező legelfuseráltabb, legtrehányabb próbálkozása.

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.03.17. 08:39

Arata Kangatari

Nos, ezt az animét, ahogy láttam divat szidni, divat lepontozni, pedig első látásra nem is olyan borzalmas. Nem értem, sokaknak mi bajuk van vele, de nekem bejön így első rész alapján. Aztán majd meglátjuk. Érdekesek a karakterek, a világ, ahová Arata pottyant és persze a bizalom kérdése is igencsak fontossá válik, ha jól láttam.

Avatar
Risa
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.03.17. 21:11

Hogy érted azt, hogy "divat" szidni? Beszél róla egyáltalán valaki? Olyan jellegtelenül volt pocsék, hogy már mindenki rég elfelejtette. XD
Kép

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.03.19. 08:57

Risa írta:
2018.03.17. 21:11
Hogy érted azt, hogy "divat" szidni? Beszél róla egyáltalán valaki? Olyan jellegtelenül volt pocsék, hogy már mindenki rég elfelejtette. XD
Én még nem láttam, és szerintem annyira nem gáz, mint ahogy emlegetik. Egyébként meg elnézést, hogy nekem más a véleményem. :)

Avatar
Jucuky
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2018.03.19. 09:34

Androsama írta:
2018.03.19. 08:57
Risa írta:
2018.03.17. 21:11
Hogy érted azt, hogy "divat" szidni? Beszél róla egyáltalán valaki? Olyan jellegtelenül volt pocsék, hogy már mindenki rég elfelejtette. XD
Én még nem láttam, és szerintem annyira nem gáz, mint ahogy emlegetik. Egyébként meg elnézést, hogy nekem más a véleményem. :)
Annak idején szezonosként néztük, és szezon végén kb. egyszerre írtuk le sokan a véleményünket róla, azóta nem nagyon került elő ez a téma, ezért nem tudta szerintem Risa értelmezni ezt a divat szidni jelenséget. Őszintén szólva, ha belegondolok, nem ez életem legborzalmasabb animés élménye, de ami megmaradt így évek távlatából az az, hogy unalmas volt, unalmas karakterekkel és tényleg jellegtelen. Így aztán én például nem is szoktam emelgetni, ha csak konkrétan erre rá nem kérdeznek

Egyedül a másvilági Aratára emlékszem jól és arra, hogy a főhős picsogása helyett értelmesebb lett volna egy jelenkori Arata spin-offot csinálni. Mert az az Arata körökkel veri életrevalóságban a kinevezett főhőst és így érdekesebb lett volna azt nézni, hogy egy tűzrőlpattant fiú hogyan oldja meg az új életét, mint 12 résznyi tök fölösleges sírás-rívással kitölteni a műsoridőt.
Kép

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 211
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.03.24. 23:44

Tsuritama

Befejeztem már bő egy hónappal ezelőtt, de csak most jutottam el odáig, hogy le is írjam röviden a gondolataimat róla. Sosem hittem volna, hogy a horgászás lehet ennyire szórakoztató, izgalmas és szívmelengető elfoglaltság. A főszereplő közel sem problémamentes a sorozat elején, de éppen emiatt annyira jó nézni, ahogy fokozatosan kilép a saját árnyékából az új barátai és a horgászás segítségével. Egyébként szerintem az anime egyik legnagyobb erénye, hogy a jellembeli változásokat nem erőltetik, nagyon finoman oldják meg, így természetesnek hatnak, és ez érvényes mind a négy főszereplő karakterfejlődésére. Az egyetlen dolog, ami annyira nem tetszett, az az emberek túl laza reakciója a történtekre a végén.
Nagyon kedves, könnyed sorozat volt, köszönöm az ajánlást, Jucuky! :) Erős 7/10.

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.04.06. 07:32

Mahoutsukai no Yome

Most, hogy vége, én is nekiláttam és az első 10 részen már túl is vagyok. Nekem nagyon tetszik, megfogott az egész, van hangulata, ráadásul a mitológiai rész is érdekes. Mindig is szerettem a brit mitológiát, de az északi sem áll távol tőlem. Szóval ez nálam már jó pont. A karakterek is szerethetőek, érdekesek és aranyos Elias és Chise kapcsolata, bár Ruth is nagy kedvenc. A grafika is szép, az opening+ending pedig gyönyörű. A manga is tervben van egyszer.

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 793
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.04.13. 09:35

Tsushima Maru: Sayonara Okinawa: A film az egyik első olyan anime ami a II. Világháború idején játszódik. A story lényege, hogy a japánok felkészülnek Okinawa ostromára ezért több hajóra is civileket pakolnak fel és próbálják őket kimenekíteni a leendő frontról. Az egyik ilyen hajó a Tsushima Maru volt. A film egy kis általános iskola diákjait mutatja be, hogy ők, valamint tanáraik és a szeretteik, hogyan küzdenek meg a helyzettel. Mivel ez egy dráma. ki lehet találni a hajó és így a rajta utazok sorsát is. Számomra a film tetszett, bár az utolsó 10 percet én már feleslegesnek éreztem.

Hadashi no Gen és Hadashi no Gen 2: Hiroshima és atomtámadás. Nagyon nem könnyű filmek. Különös képen az első. Számomra az igazán megdöbbentő, hogy a sugárzás hogyan és miképpen hatott az emberekre. Akik rögtön meghaltak talán szerencsésebbek voltak, mint akik napokig szenvedtek. A filmben egy valamit igazán nem értettem, hogy ha egyszer már papucs készítők voltak akkor Gen miért járt mezítláb?
A második film számomra legmegdöbbentőbb jelenete az volt, amikor az amerikai katonák úthengerrel törték össze a csontvázakat, hogy így nyerjenek plusz helyet a tömegsírokban. Azt megértem, hogy az atomcsapásért nem kérnek bocsánatot, na de ez? Szerencsére a film összeségében inkább pozitív irányba mutat.

Oshin: A történet egy reggeli tévé sorozatból készült. Az eredeti élőszereplős sorozat közel 50 évet ölel fel Oshin életéből. A film természetesen nem dolgozza fel az egészet, mindösszesen a korai éveket eleveníti fel. A történet szerint a kislány egy nagyon szegény paraszti családba születik bele, fő élelmük a jégretkes rizs. Miután a tél kemény és az anya újból terhes lesz a kis Oshint apja „eladja” egy favágó vállalkozónak pár zsák rizsért. A kis lánynak itt aztán nagyon kemény élete van, miután lopással vádolják meg elszökik. Végül egy katonaszökevény veszi magához és a tél folyamén tanítgatja írni és olvasni. A tél elmultával haza megy a lány, de az apja újból munkába küldi. Itt egy nagyon módos kereskedőhöz kerül, ahol a nagymama felfedezi, hogy a kislány tudd olvasni, így különös elbánásban részesül. Szinte családtagnak számít. Így a film nem tűnik nagyon durvának, de azért nem egy móka és kacagás a történet. Nagyon kemény és néha könyörtelen is példú: az anyuka terhes lesz, de nem szeretné a babát ezért a tél közepén belemegy a folyóba, hogy történjen aminek történnie kell. Akik idilliként festik le a vidéki életet mondván egy kicsi munkával szerény, de tisztes megélhetése lehet valakinek nagyon ajánlanám nekik ezt a filmet.

Windaria:
Az egyik legjobb fanatsy film, amit láttam. A moziból kiderül, hogy nem mindig azok győznek, akik oldalán az igazság van. Valamint a szerelemről is komoly leckét add a film. Akik szeretik a fantasy témát és vagy kedvelik a nem hagyományos befejezéseket azoknak erősen ajánlom a filmet. A film férfi főszereplőjének Izunak Toru Furuya adja a hangját, míg a férfi mellékszereplőnek Kazuhiko Inoue kölcsönöz hangot. A rendezői székben Yuyama Kunihiko ült be és itt a bizonyíték, hogy tudott ő filmet is csinálni még mielőtt elment volna a Pokémon univerzumban hülyéskedni. A zenéje pedig számomra kifejezetten bejövős volt.

Lupin III 2. sorozat (16-50)
-Most csak azokat a részeket emelem ki, ami valamiért érdekesebbek.
18. rész: A rész érdekesége, hogy bemutatnak egy széfkészítőt aki régen úgy reklámozta magát, hogy mackói feltörhetetlenek. De miután Lupin-nak mégis sikerült csődbe ment. Mindösszesen arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Lupin nem mindig annyira jó fiú, mint ahogyan látszik.

23. rész: Itt egy kicsit visszatekintük a múltra és kiderül, hogyan is jött össze I. Lupin és XI. Goemon Ishikawa. Történt, hogy egyszer Tanegashima szigetére egy kis versenyt hirdettek meg. Hivatalos volt rá John Silver, Ching Shin, Ali Baba, Stepan Razin valamint Billy a kölyök és a már említett XI. Goeman. Bár mindenki hozhatta magával a sleppjét (ha volt), de a kitűzött kincset, csak egyedül lehetet megszerezni. I. Lupin nem vett részt a játékon simán megvárta, hogy Goeman őse megszerezze azt, hogy majd aztán tőle lopja el azt. Így aztán Geoman papa úgy döntött, hogy aki ekkora spíler azt érdemes követni és ez a kapcsolat immár három generáció óta tart.

34. rész: Ez a rész még Lupin szemmel is elborult volt. A komplett Lupin kompániát rabul ejti egy titkos csapat mely vezetője egy Kamilla nevű hölgy. És most tessenek figyelni – a hölgy maga Jézus Krisztus iker testvére, aki vámpir. Igen egy halhatatlan zsidó vámpír banda garázdálkodik Japánban. Szerencsére Lupinék legyőzik őket.

37. rész: Csupán azért megjegyzendő, mert ez volt az első rész, ahol kommunista országban tevékenykednek a csapat tagjai.

40. rész. Történelmi epizód, mert itt lehetet látni először Fujiko melleit fedetlennül.

41. rész. A csapat tagjainak egy jeti, egy sellő és egy sárkány testrészeit kell begyűjteni. Ezt így nem kommentálom.

46. rész. A részben androidok szerepelnek, akik az epizód végén a tervezőjük ellen fordulna kés megölik azt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen témát is tudd boncolgatni a Lupin.

50. rész. Megtudjuk, hogy Lupin-nak volt egy régi szerelme Kornélia (1950-1973). Aki úgy halt meg, hogy egy golyó elé vetette magát, amit Lupin-nak szántak.

Bár a sorozatban az egyes részek közt nincs sok közös pont, volt két rész, ami azért összefüggött. Ezek a 25. és 26. részek voltak. Madridban Jingen szerelmes lesz a egy flamenco táncosnőben, aki teljesen magába bolondítja a férfit. Közben Barcelonában Lupin-t foglyul ejtik és elmondják neki, hogy a Földközi-tenger alján van egy tengeralattjáró, amiben Hitler titkos öröksége van és szerezze meg azt.
Ez idő alatt Jingen szerelme elmeséli, hogy veszélyben van az élete, mert valaki meg akarja ölni és arra kéri, hogy iktassa ki a gazembert. Lupin-nak pedig azt az utasítást adják, hogy egy másik tolvajt kell megölnie, aki szintén Hitler hagyatékra pályázik.
Mind Lupin mind pedig Jingen elmegy a megadott helyre, ahol elkezdnek egymással párbajozni. Hamar ráönnek, hogy egymás ellen lövöldöznek így gyorsan eljátsszak a halálukat. Mint kiderül, Jingen barátnője és Lupin elrablója egy párt alkotnak. Jingen dönt: megöli a szerelmét és annak társát.
Természetesen Lupin bandának a figyelmét felkeltette a Hitleres ügy ezért elkezdik megkeresni a tengeralattjárót. Hogy merre süllyedt el a hajó egyedül egy volt náci teszt tudja, aki Nyugat Berlinbe lakik. Kisebb kalamajka után megtalálják az öreg tisztet és sikerül behatárolni, hogy hol süllyedt el a hajó. Amikor kimentik a ládákat a tengeralattjáróról akkor derül ki, hogy
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 211
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.04.13. 13:20

iskariotes írta:akkor derül ki, hogy
Mi derül ki? :D

Avatar
iskariotes
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 793
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.04.13. 19:23

^^ Áhh a wordből rosszul másoltam be sorry. :hammer:
hogy, Hitler gyerekkori rajzait und bizonyítványait tartalmazza a koffer. Lupinék persze vissza dobják a vízbe mondván nem kincs, hanem csak kacatok.
"A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.04.15. 09:47

Arc the Lad

Nos, végre eljutottam odáig, hogy nekilássak a Mahoutsukai no Yome után. Nekem bejön eddig, bár nagyon az elején tartok még, de egyáltalán nem zavar sem a látványvilága, sem maga a történet. Érdekes ez a modern korban mágia, szörnyek meg egyéb, szóval mindenképpen folytatom még. A karakterekről eddig nem tudtam még meg túl sokat, de majd gondolom idővel minden kiderül. Annak idején amikor nálunk adták, nem tudtam megnézni – nem volt nekünk A+ nevű adónk a csomagban –, így végre most tudom pótolni a hiányosságot.

Válasz küldése