Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.06.01. 10:59

Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
Ti komolyan tudnátok venni valamit, amiben egyszer ez történik, másszor meg ez?
"Menőzni" akartam itt előre látatlanban, hogy "ó, hát biztosan, én bírom az ilyen "keverjük a komolyabb háttérsztorit a hülye poénokkal"-jellegű cuccokat, ez sem lehet olyan brutális", de...nos valóban, ez valami ritka erős "koktélnak" tűnik, ami az én gyomromat is jó eséllyel megfeküdné az ehhez hasonló "kombóival". XD (De legalább már nem mondhatod, hogy a Rakéta Csapat a leg-"cartoony looking"-abb banda az egészben, ahogy látom, Jean most ment át épp Elmer Fudd-ba. :lol: )
Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
Nem tudom elképzelni, hogy mit akartak Annoék ezzel a sorozattal.
Amúgy olvastam olyan fanelméletet, hogy ez egyfajta "proto-EVA", na nem történeti vagy karakteri értelemben, hanem hogy itt már próbálgatták ezt a "lightosan gyerekszereplőkkel indítunk, majd később egyre inkább megyünk a "darkabb" dolgok felé" metódust, plusz látom, van itt már egyszeműre átrajzolt "Szaturnusz felfalja gyermekét" festmény is, szóval a szimbolikázás is befigyel, bár azt nem tudom, hogy történetileg mennyire illik oda, de az EVA-ban sem mindig volt értelmük, sokszor csak a cool faktort erősítették. XD Csak hát elmondásod alapján itt még nem sikerült olyan jól összefésülni a humort és a komolykodást, mint a későbbi nagy utódban. XD
Junchi írta:
2020.06.01. 10:19
...ráadásul, hogy örömöm határtalan legyen, állítólag van valami filler-féle arc is benne, amihez elméletileg most jutottam el.
Igen, a hajótöréses/lakatlan szigetes, ami talán valami tíz-tizenvalahány részen át tart. ^^" Azokra az epizódokra mintha rendezőt is cseréltek volna, azért érződik annyira a váltás, illetve ezekre a részekre mondták azt még a hardcore Nadia-fanok is, hogy eléggé szenvedős volt végigkecmeregni rajtuk.
Leara írta:
2020.06.01. 10:27
Ha esetleg azt mondod majd, hogy "húú, a végére azért iszonyat király lett!!!", akkor majd talán újra előveszem :D.
Amúgy ja, Junchi itt most kb. "mindenki kísérleti nyula", ha túléli a végignézését és esetleg még valami pozitívumot is tud róla mondani a lezárással kapcsolatban, akkor talán felrakom a "plan to watch" listámra, ellenkező esetben viszont hagyom a fenébe, pláne úgy, hogy eddig nagyrészt mindent visszaigazolt a sorozattal kapcsolatos aggályaim közül. (Elég lesz az EVA is a Gainax cuccokból mint "sorozat, amit kötelezően végig kell nézned, különben nem nevezheted magad igazi animésnek!" XD)
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.06.05. 08:24

Fushigi no Umi no Nadia

Nem lettünk a végére sem világi cimborák ezzel a sorozattal, igaz, az utolsó négy rész azért egész tisztességes lett, bár így is azt mondom, hogy az egyébként egészen jól kigondolt sztorija többet is elbírt volna, szóval mérlegelve az első harmad bénázásait, a második minősíthetetlen fillereit és a végét, azt kell mondjam, hogy ez egy 20 részes sorozat, amiből 39 epizód jött ki végül. Mondjuk ennek azért utánaolvastam, és állítólag a megrendelők még kértek belőle, szóval az a 13 epizódos filler gyalázat elméletileg nem lett volna a készlet része, meg azokat valóban nem is Anno rendezte. Mondjuk cselesen a sorozat egyik legfontosabb epizódját a fillerkupac kellős közepébe gyúrták bele, ami az egész háttérsztorit, meg Nadia eredetét taglalja, szóval tettek róla, hogy ne tudd olyan egyszerűen átugrani ezeket.

Mindezen mostani és korábbi siralmaim ellenére azért nem nevezném olyan rossznak ezt az animét, a korábbi "időpocsékolás" kifejezés csak részben állja meg a helyét (a fillerekre viszont maximálisan), de ettől függetlenül morc vagyok, mert mondom, ebből sokkal többet is kilehetett volna hozni. Akad ugyanakkor két markánsabb pozitívuma: 1) a zenék, 2) a karakterek. Utóbbiból mondjuk vegyük ki Jeant, Nadiát (ő külön vicc, szinte minden részben más karaktere volt...), a lolit, meg a Rakéta csapatot (habár James Sanson azért ARC volt a maga módján), egyszóval az összes főszereplőt, és hagyjuk benne a kalapban a Nautilus felnőtt karaktereit (mondjuk itt csak Nemo és Electra kaptak elég screen time-ot, ami sajnálatos), illetve Gargoyle-t (és a szektáját), aki egészen kiválóan játszotta a főgonosz szerepét. Oké, a célja neki is az volt, hogy az egész világ fejet hajtson előtte, viszont az a vicc, hogy ők ezt simán el tudták volna érni, ha már ott az egész atlantiszi technológia a kezükben. Szóval a fickó durván megalomán, istenkomplexusos és szociopata, arcát fenyegető maszk és csúcsos sapka rejti, na meg valahányszor feltűnik ő vagy a szektája, ez a dal kíséri őket közben. Egyszerre fenyegető főellenség és komolyan vehetetlen pozőr, de kellett már nekem egy ilyen villain.

Egy-két spoiler még a végéről, de szerintem elolvashatjátok nyugodtan, mert mondom, overall nem nagy eresztés ez a sorozat:
SPOILER
Szóval a végén látszott, hogy ez a cucc valóban az NGE előfutára, mert itt is volt első ember, teremtésmítosz, Nadia identitásválsága (amit mondjuk elég hülyén adtak elő), bibliai utalások, illetve ezen a ponton teljesedett igazán ki az atlantiszi háttérsztori, szóval érződött, hogy lenne szufla ebben a sorozatban. Amit még tudtam értékelni, hogy Gargoyle-t végül a Nautilus felnőtt legénysége gyűrte le, a gyerekeknek itt nem sok szerepük volt, ahogy az utolsó csata is egészen epikus, igaz, itt már átmentünk full Yamatoba, szóval látszott, hogy sok mindenben inspirálta őket az említett sorozat.
Az anime teljes, kerek egész sztori, a végén volt epilógus, meg minden, viszont most már legalább tudom, honnan vette az Usagi Drop mangakája a végéhez az ötletet. Te jó ég, ezek összehozták az akkor 27-28 éves Sansont a 4(!!!!) éves Marival! Oké, nyilván csak a 12 éves time jump után, de ez most komoly? Mondjuk a 40-es évei végén járó Nemo is tudott még egyet huncutkodni a nála 20+ évvel fiatalabb Electrával, szóval el kell fogadni, hogy Japánban (vagy legalábbis az általuk írt történetekben) ez egy tök megszokott, általános dolog.

5 (alá)/10

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1538
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2020.06.05. 17:11

^
Erre az animére minimálisan kíváncsi vagyok, mert valahol olvastam, a Disney a Kimba után ezt másolta le, amikor az Atlantisz - Az elveszett birodalom ötlete felmerült. A Disney rajzfilm mondjuk a szívem egyik csücske, szóval még felnőttként is tudom élvezni, úgyhogy valószínű ebben a csatában a kínai mese fog veszíteni. A minimális azt jelenti, hogy majd valamikor 5 éven belül sort kerítek rá. X'D :dirr:
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.06.21. 17:23

KonoSuba

Szándékomban állt pótolni még valamit a hamarosan véget érő Home Office Te Csodás™ alatt és úgy voltam vele, hogy teszek egy próbát a Kanos Subával, mivel innen többen is szeretik, hát csak tudhat valamit!

Noss, azt kell mondjam, a végére már szinte megkedveltem ezt a szériát, mert bár tele az egész C-kategóriás ecchivel, fárasztó isekai közhelyekkel (hiába akarna paródia lenni, azért egész szépen beleesik nem egyszer a saját maga által figurázni kívánt al-műfaj sallangjaiba), és one-note szereplőkkel, azért van egyfajta varázsa, ahogy a humora is egész szépen dorombolt az esetek nagy százalékában, bár így sem állt fent a "megszületett az anime vígjátékok új királya" titulus elnyerésének lehetősége, de a próbálkozása azért díjazandó. (Mondjuk itt külön megdicsérném a két sorozat két OVA-ját, szóval ezek valahogy mindig szórakoztatóbb baromkodásoknak bizonyultak, mint a két széria átlagban, ami ... érdekes.)

Kiemelendő továbbá a főhős, Kazuma, aki bár külsőleg a "rányomtam a fantasys játékom karakterkreálójánál a random gombra és ezt a fizimiskát adta ki" elv szülötte, de a személyisége valami egészen frissítő volt a sok papucs, üres, jellegtelen háremlord után, főleg az a cinizmus és maró gúny, amivel az itteni isekai világot szemlélte és a lányokkal is tudott bánni. Szóval őt kedveltem.
Mi is van még? Ja, kéne még best girlt mondani, mi? Mondjuk nem mintha nehéz lenne választani, szóval itt egyértelműen meg kell követnem a többséget és Megumint bökni, már csak azért is, mert riválisai nagyon nincsenek, Aqua és Darkness túl rövid idő alatt képesek túlságosan irritálóba átvedleni, a mellékszereplők meg... olyanok, amilyenek.

Az első sorozatra 5/10-et, a másodikra egyel többet adtam, ma pedig ejtek még egy kísérletet a filmmel.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.06.22. 16:36

Junchi írta:
2020.06.21. 17:23
KonoSuba
Erre most csak azért nem ide reagálok (vagyis még nem XD), mert a TOP 10-es játékunk ehavi alanya nálam bizony pont ez a cím lesz és abban a postban úgyis minden saját benyomást képernyőre vetek majd róla, esetleg majd utána még megbeszélhetjük. :D
Kép

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.07.22. 17:24

Star Driver 1-11: már az első rész megfogott (a végén WTF did I watch? érzés fogott el, pozitív értelemben), pont ez az a kreténséggel kevert coolság, amivel meg lehet fogni engem. :kaminaglasses: Mostanra viszont már kezdem azt érezni, hogy ugyan még mindig jól szórakozom rajta, de azért most már nem ártana némi háttértörténet se.
Ja, és Titkos, készülj fel arra, hogy a következő conon jó eséllyel Kiraboshi! felkiáltással foglak üdvözölni. :D :lol:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.07.23. 13:34

SaiyaGin írta:
2020.07.22. 17:24
Star Driver 1-11: már az első rész megfogott (a végén WTF did I watch? érzés fogott el, pozitív értelemben), pont ez az a kreténséggel kevert coolság, amivel meg lehet fogni engem. :kaminaglasses: Mostanra viszont már kezdem azt érezni, hogy ugyan még mindig jól szórakozom rajta, de azért most már nem ártana némi háttértörténet se.
Egyrészt örülök, hogy eddig bejön, a második mondatodhoz meg: na igen, kezd kiütközni a cucc igazából egyetlen (de elég komoly) hibája, amit írtam a TOP 10-es játékban is, hogy minden csak úgy lóg a levegőben benne, a néző nem igazán érti, hogy mit miért és hogyan... ^^" Persze ezzel nem elvenni akarom a kedved, nézd végig, lehet lesz majd kérdésem pár olyan jelenetről, amiket a vége felé dobnak be, hátha neked lesz rá ötleted, mert nekem anno nem volt. :lol:
SaiyaGin írta:
2020.07.22. 17:24
Ja, és Titkos, készülj fel arra, hogy a következő conon jó eséllyel Kiraboshi! felkiáltással foglak üdvözölni. :D :lol:
Feltétlenül, majd con előtt akkor én is felfrissítem a memóriámat, hogy pontosan milyen hülye kézmozdulatot is kell vágni közben hozzá, ha jól rémlik, félúton van a szalutálás, meg egy oldalra fordított victory-jel között. :lol:
Kép

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.07.24. 10:06

Titkos írta:
2020.07.23. 13:34
Egyrészt örülök, hogy eddig bejön, a második mondatodhoz meg: na igen, kezd kiütközni a cucc igazából egyetlen (de elég komoly) hibája, amit írtam a TOP 10-es játékban is, hogy minden csak úgy lóg a levegőben benne, a néző nem igazán érti, hogy mit miért és hogyan... ^^" Persze ezzel nem elvenni akarom a kedved, nézd végig, lehet lesz majd kérdésem pár olyan jelenetről, amiket a vége felé dobnak be, hátha neked lesz rá ötleted, mert nekem anno nem volt. :lol:
Az a vicces, hogy a 12. rész pont megválaszolta néhány kérdésemet. :D (Már több rész óta vártam pl. a választ arra, hogy miért tinédzserek [+ a womanchild nővér] a pilóták, és hogy miből finanszírozzák az egészet.)
Titkos írta:
2020.07.23. 13:34
Feltétlenül, majd con előtt akkor én is felfrissítem a memóriámat, hogy pontosan milyen hülye kézmozdulatot is kell vágni közben hozzá, ha jól rémlik, félúton van a szalutálás, meg egy oldalra fordított victory-jel között. :lol:
Nagyjából igen. :LOL:

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.08.01. 14:16

Befejeztem a Star Drivert, végig nagyon tetszett, pont azt kaptam tőle, amit vártam: egy olyan sorozatot, ami nem veszi túl komolyan magát (kb. mint Code Geass FABULOUS jelenetei és pózai, csak itt egyértelműen viccnek szánták az egészet). Rég láttam már olyan vígjátékot, amin annyit vigyorogtam, mint ezen.
Kaptunk három szerethető főszereplőt, Takuto úgy hozza a laza shounenhős szerepét, hogy közben nem idióta (legfeljebb néha tetteti), Wako nagyon aranyos (és nem azért, mert patikamérlegen rakták össze úgy a karakterét, hogy minél több fanboynak bejöjjön), és Sugata is úgy hozza a „laza/izgága főszereplő nyugodt, érzelemmentesebb elllentéte” szerepet, hogy nem arrogáns vagy lekezelő Takutóval szemben.
Ami a történetet illeti, a sorozat eleje elég wtf volt, de a második felében szerencsére elég sok dolgot elmagyaráztak. Így is maradtak ugyan lyukak, de a teljes képet tekintve annyira jól elszórakoztatott az anime, hogy ezek csak kicsit zavartak. A lyukak mellett egy dolog zavart még, hogy a mechás harcok nagyon egysíkúak voltak, a legtöbb abból állt, hogy „Takuto 1-2 percen át szenved, majd elővesz egy olyan fegyvert/trükköt amit eddig nem használt, esetleg segítséget kap valakitől, és így simán nyer”. (Annyiból érthető volt a dolog, hogy a történet java részében 2. fázisú ellenfelekkel harcolt, miközben ő 3. fázisú volt, de valami változatosság akkor se ártott volna.)
Ha lesz rá ihletem, majd írok valamikor egy részletesebb ismertetőt a sorozatról, most inkább válaszolok néhány, Titkos által felvetett kérdésre, párra találtam választ.
Titkos írta: de amúgy tényleg: a Glittering Crux mit akart volna? Feltörik mind a négy papnő-pecsétet, onnantól mecháik lesznek és leigázzák az egész világot? Mert ez sem lett túlmagyarázva.
Igen, említették is egyszer valamikor az elején, hogy ha át tudják hozni a mechákat a mi világunkba, akkor igen komoly haderőt képviselnének, és a vége felé, amikor az egyik mellékszereplő kissé aggódva megkérdezte a főgonosz Headet, hogy mi lesz, ha a mi világunkban való megjelenéskor egyből megtámadják őket, amire Head megvonta a vállát, hogy Fogarasi Árpád objektumával szemben a Cybodyk atomtámadás ellen is védenek, így nem kell félni az esetleges rajtaütéstől.
Titkos írta: Btw, mi ez a papnő-seal-mecha rendszer? Ők így születtek, vagy "mecha-lakattá" tették őket? Itt is lenne jópár kérdés.
Valószínűleg így születtek, vagy legalábbis családon belül lesz továbbadva a dolog, Sugata említette, hogy az ő családtagja hagyományosan a négy papnő egyikét veszik feleségül.
Titkos írta: azt változatlanul tudtam értékelni, hogy nagyrészt csapatként és barátokként működnek együtt hárman, pl. a szintén "meglepő módon" Wako és köztük szövődő szerelmi háromszög sem ment át olyan szintre, hogy "mostantól minden nap verekszünk a csajért".
Titkos írta: -Sugata pálfordulása a végén totálisan ad-hoc hülyeség, lelesték Sunrise-tól a Lulu-Suzaku ellentétet és ők is gyorsan szembefordították egymással a két havert, csak éppen a 20 részen át tartó eltérő nézőpontok bemutatása, vagy bármi egyéb indok hiányzott ebből a "nagy fordulatból". (Most itt lehetne hülyéskedni, hogy a meganekkóval való ágyjelenet erős benyomást tett rá, de igazából úgy emlékszem, még az sem nagyon, szóval végképp nem értem... XD)
Szerintem ez a két dolog összefügg:
SPOILER
Sugatánál igazából nem pálfordulás történt, ő nem azért csatlakozott a Glittering Cruxhoz, mert hirtelen úgy gondolta, hogy a világ ura akar lenni, hanem, hogy a Samekh nevű mechát önmaga feláldozása árán elzárhassa, ily módon megmentve a világot a Samekh erejétől.
…és itt jön be a képbe a másik idézet: a sorozat végéig sokszor gondolkoztam azon, vajon Sugatát miért nem zavarja Wako és Takuto közeli kapcsolata, hiszen komoly esélye volt annak, hogy a menyasszonya elhagyja őt Takutóért. Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto randira mentek? Miért nem volt féltékeny, amikor Wako és Takuto megcsókolták egymást a színdarabjukban? Ez csak a saját feltételezésem, de szerintem azért viselte olyan jól az egészet, mert már jóval a Glittering Cruxhoz való csatlakozása előtt tervbe vette, hogy feláldozza magát, és azt akarta, hogy Wako ne legyen egyedül, ha ő már nem lesz.
Titkos írta: -Ishida Akiráról kiderül, hogy Takuto apja. Vajon hogyan? Milyen erőt használ, talán ő is Star Driver? Hogy-hogy legalább 30 éve 15-nek néz ki és ezáltal kb. egykorú a most kamaszodó fiával?
Erről nem volt szó, de el tudom képzelni, hogy tényleg ez a Phase 1 ereje. :D De ha már a témánál vagyunk, az is nagyon durva, hogy Ishida hangján mennyire nem éreztem azt, hogy öregedne. (Szóval jöhet az összeesküvés-elmélet: a Star Driverek köztünk élnek, és Ishida Akira is közéjük tartozik. XD)
Titkos írta: azért gonoszékat sem kell félteni, csak ők debil maszkokkal meg rúnákkal oldják meg ugyanezt
Azok egész pontosan a főníciai abc betűi, egyébként a mechák neve is ezen abc betűneveit kapták, pl. az első rész ellenfele az Alephit/Aleph) az abc első betűje, az utolsó három betűből kettő Head mechájának a neve, a legutolsó betű viszont a Taw/Tau (azaz Tauburn).
Titkos írta: -Ki a rókás csaj? Takuto anyja? Milyen magic powerje és háttértudása van? Már megint nem tudjuk meg, pedig az utalgatás megy rá ezerrel.
Volt (legalább) egy utalásuk, ami alapján
SPOILER
földönkívüliek
.

Titkos írta: -Mi a franc az a "Ginga Bishounen"? Nem, ez nem valami "van neki, mert magic", ez egy létező power, ugyanis egy egész külön epizód mutatja be Takuto életét EP 1 előtt, mielőtt a suliszigetre érkezett és amikor egy baleset után elkezd fényleni mellkasán a keresztcsillag, akkor a nagypapi ilyen Yoda mesteresen elvigyorodik, hogy "Ginga Bishounen!" Ugye, milyen jó lenne megtudni, hogy mit tudott az öreg, mi ez az erő, vajon kik voltak a korábbi "Star Driverek" stb.? Hát jó lenne, csak semmit nem tudunk meg róla, elő sem kerül többé ez a téma, írj róla fanficet, magyarázd meg magadnak. -__-
Ezt tényleg jobban kifejthették volna, számomra ez a történet legnagyobb hiányossága.

Válasz küldése