Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2021.04.15. 11:55

Tonikaku Kawaii 2020, őszi szezonból.

Tekintve a témát, ami egy nagyon friss páros hirtelen házasságát követi, elnapoltam tavaszra ezt az animét.

Történetünk egy átlagos kis sráccal kezdődik, aki nagyon metodikusan éli szerény hétköznapjait, céljait csillagászati magasságokig tolva, hátha így nevét, Nasa, kevésbé csúfolják, NASAként. Csakhogy a terveibe, közvetlenül az érettségije előtt, besétál élete legaranyosabb/szebb lánya, akit ő valaha látott, így a srácot sikeresen elgázolja bambulásában egy teherautó.

Hősünket az elhalálozástól, a kiszemelt lány menti meg, aki kijelenti a félhalálán lévő srácnak, csak akkor lesz a barátnője, ha feleségül veszi.
Ezután időugrás és satöbbi (no szpojlerz ;) ), a lényeg, hogy egyik napról a másikra egybekelnek, anélkül, hogy közben akár egymás nevét is megtudnák.

A sorozat mindvégig nagyon kis aranyos próbál lenni, ám többször táncol a túlzott erőltetettség szélén, ám olyan kellemes, hogy nem tudok a rossz oldalairól sokat mondani. Egy adott ponton azt hittem a lányról kiderül, hogy tényleg A Hold Hercegnője (Kaguya-hime), de végül nem derült ki ilyesmi ám ennek az ellenkezője sem, így a néző azt gondol amit akar, amitől, ezen egyszerű anime esetében, csak még nyugisabb lélekérzéssel fejeződik be a sorozat.

Tipikus anime tropeokkal tömött (karakterek bokája is pirul, nem csak az orcájuk :dirr: ) , szuper opening, egész jó ending zene, hétköznapi romantikus kis darab. Nem lepődnék meg ha valamikor jönne hozzá még legalább egy OVA, mert maradt pár befejezetlen szál a sztoriban, amiből amúgy szintén nincs sok, mert a folyamatos mindennapokat hivatott bemutatni, semmi többet.

8/10 tőlem : )
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2021.04.30. 17:34

duplaposzt okés?...

Baccano! 2007 Nyárról

Nagyon örvendek annak, hogy van önmegtartóztatásom. :dirr: Annak idején amikor bedaráltam a Durararát, mindenki ezt ajánlotta, úgynevezett alternatívának. Óriási hypeja is volt ennek az animének, így tudtam, hogy jobb lesz majd akkor megnézni, amikor igazán rászorulok. Ez nemrégen esett meg :D

A hype nagyon is jól indokolt. Az anime pörgős, több szálon nem hogy fut, de egyenesen rohan, mert majdnem mindenkit kergetnek benne, amúgy. Sem eleje, sem vége nincs az animének, mégis kerekebb, mint sok másik one-shot.
A történet több idővonalon is fut, de főleg a késői húszas években, Amerikában vagyunk, s azon belül is az utca maffiózóit, bűnözőit és hasonló jellegű arcait követjük végig egy őrült száguldáson át, melyet átfűz, pont annyi fantasztikum, mint amennyit a Death Noteban kapunk. Éppen csak egy csipetnyi természetfölötti, mely olyan lényegtelen, hogy anélkül is pont ugyanannyira élvezhető lenne a mű. Apropó száguldás, ahogy ezt írom, döbbenek rá, hogy akár a Mad Max legújabbi filmjéhez is lehetne hasonlítani a cselekményt, hiszen az egész
egy mozgó járművön suhan végig. Nos, ilyen jellegű lendületet kap az arcába a néző, aki leül megnézni a Baccano!-t.
Részleteket egy darabot sem írnék le, mert akkor sokkal könnyebb követni és ez nem cél :D

A zenéje, jazz, copy paste Durarara, ami nekem nem esett rosszul, tekintve, hogy vártam vagy 10 évet a megnézéssel. Így nagyon nosztalgikus lett, számomra az egész élmény.

Art: csodálatos, festményeknek beillő hátterek és helyszínek, csak hogy az animáció és a karakterek óriásit buknak, valami eszméletlen milyen síkidomúak lettek, ronda, úgy ahogy van, ám még mindig óriási pluszpontot kap, mert látszik a befektetett energia abba, hogy minden karakterünk valószínűleg kaukázusi fehér ember és megkülönböztető jegyeik is vannak, az arcukon és egész testükön, ami nem nagy divat anime fronton. Ezért igazából nem tudom ócsárolni a dolgot, mert minden olyan gyorsan zajlódik, hogy talán kár is lenne a mozzanatokba befektetett több energia :dirr:

9/10Wotaku ni Koi wa Muzukashii+ OVA 2018 tavaszról

Egy barátnőm ajánlotta, kinek annyira tetszett, hogy sorozatban nézte meg kétszer. Gondoltam, jól is hangzik, hiszen nem egy olyan romantikus vígjáték ami iskolások között zajlik, hanem felnőttek között.

Túl nagy elvárásokkal ugrottam ennek az animének, így valószínűleg feleannyira élveztem, mint amúgy megtehettem volna.

A történet egy rövidke szelet fiatal felnőtteink életéből, akik mindennapjaikat egy pötyögős munkahelyen tengetik, míg szabad idejükben, mindannyian otakuk. Adott egy yaoi fangirl, egy cosplayer, egy shounen rajongó és egy gamer. Az említett egyének összepárosodása után, folyamatosan arról látunk mozzanatokat, hogy milyen kihívásai vannak egy olyan párkapcsolatnak, ahol a felek otakuk.

A sorozat alatt egyszer sem lettek pillangók a gyomromban a romantikától. Egyetlen egyszer sem nevettem fel hangosan, dráma pedig abszolút nincs benne, így a wc papír készletünk is szárazon megúszta. A grafika átlagon aluli, de nem rossz, a zenére nem is emlékszem, de tanító jellege is kimarad a sorozatnak. Amikor a Comiketre kukkantunk be, eszembe jutott, hogy egyszer volt hol nem volt egy Genshiken ami sosem volt romantikus, mégis több volt benne a romantikus feszültség, mint ebben.

Az OVÁk az animéhez képest teljese más világból jönnek. Mindkét rész kifejezetten vicces, érzelmes és SZÉP is. Akár önállóan is nézhető, javaslom könnyű meetingekre együttnézős valaminek^^

Anime: 6/10 OVA: 8/10


Horimiya 2021 Tél

VÉGRE. Igazi romantikus, óriási feszültségekkel teli, realisztikus anime, ahol amikor felnevet az ember, a képernyőről köpetet kell törölnie! :"D

Már az openingje nagyon fülbemászó, nem masterpiece, de megmarad és újrahallgatható, ment is a playlistbe.

Az animáció nagyon szép és lágy, abszolút illeszkedik mindenhol, sőt nem spóroltak extra részletesen ráközelített vágóképeknél sem, plusz egy réteg csillogást halmozni, ahhoz, hogy minden néző megértse, milyen súllyal maradnak meg pillanatok egy-egy egyénről a memóriánkban az életünk során Legalábbis nekem így jelent meg :)

Az ending egy 3D animáció, amitől az embernek Simszezhetnékje támad, a zene itt már lényegtelen sajnos, a képi világ viszont extra aranyos.

Történetileg középiskolások között járunk, a főszereplők nem mindig vannak a központban, a sorozat nagyon finoman mozdul egyik párról a másikra, ám sosem járunk túl messze HoriMiyától :> Talán a legerősebb pontja az animének, hogy nem csak önmagáról a romantikáról és a párkapcsolatról szól, de arról is, hogy milyen az önmagunkról kialakított kép és az hogyan változik az életünk során.
A komikus elemeket egyszerűen ls a legnagyszerűbben pakolták bele, anélkül, hogy a főszereplők animésssé (értsd. elnagyolt, irreális reakciók kifejezése) változnának, ami véleményem szerint óriási teljesítmény.

Ha boldoggá akarod tenni a lelki nyugalmad, csak és kizárólag ajánlani tudom.

Figyelmeztető: több ending után is akad még pár másodpercnyi after-credit jelenet, melyet több alkalommal is, látványosan kihasználtak az alkotók arra, hogy karikát lépjen a sorozat c:

9/10
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 121
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2021.05.02. 08:26

Ayla írta:
2021.04.30. 17:34
Horimiya 2021 Tél

Ha boldoggá akarod tenni a lelki nyugalmad, csak és kizárólag ajánlani tudom.
Köszi, felírtam magamnak! :)

Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2021.05.02. 17:57

Cocolors

Anno az előzetesek eléggé felkeltették az érdeklődésemet és évek óta vártam, hogy beszerezhető legyen s a minap láttam, hogy néhány hónapja elérhető így egyből megnéztem.

Mindössze háromnegyed órás filmről van szó, melyben egy a Nihei műveit idéző posztapokaliptikus világban járunk, ahol az emberiség maradéka a föld alatt megbújva reménytelen harcot folytat a túlélésért. A régi, élhető, szép világ emlékeiből szinte semmi nem maradt, s bár az égbolt mint fogalom az emberekben él, azonban mára már senki sem tudja milyen lehetett a színe egykoron.

Az anime középpontjában egy baráti társaság, pontosabban annak két tagja áll a középpontban és az ő rövid történetüket követjük nyomon. Nem egy szájbarágós alkotásról van szó, szóval a különböző elejtett információ morzsákból következtethetünk pl arra, mi okozta a világ pusztulását.
Érdemes még megjegyezni, hogy elég nyomasztó hangulata van a filmnek és a vége -kis spoiler- sem egy happy end.

A posztapokaliptikus művek kedvelőinek érdemes megnézni.
Kép

Válasz küldése