Oldal: 1 / 12

Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v

Elküldve: 2004.08.26. 18:48
Szerző: Konomi
Kinek milyen élménye van/volt japán kajákkal?
::onigiri::
És ne csak a sushit emlegessük, mer van még egy csomó csudifinom étel ám, de olyanok is, amiket meg nem kóstoltam volna, ha tudtam volna, h mi is az ott éppen...
::ramen::
Szal kérek mindenkit, hogy ossza meg velem véleményét legkedvencebb országom(gunk?) étkeivel kapcsolatban...
::hamham::

Elküldve: 2004.09.19. 13:08
Szerző: Sakumo
Nekem eddig a szárított hínár volt a legextrémebb étel amit ettem... viszont egyet kérek!! Ha valakinek van valami jó japán kaja receptje ne hallgassa el!!! Pl. én már nagyon régóta keresem a mochi receptjét... Főleg japán sütireceptekre lennék kíváncsi^^;;

Elküldve: 2004.09.19. 13:26
Szerző: DeluksZ
milyen kaja a csudifinom?:) ez tetszik:D Ha jol tudom én még egyszer sem ettem Japán kaját. Kínait persze igen és ugye a ember hajlamos ezeket az Ázsiai helyeket egy kalap alá venni, szal amikor azt hallom "Japán kaja" nekem mindig a Kínai ételek jutnak eszembe. Tisztázzátok bennem hogy mi van japánban, mert nemtudom:)

Jah és annyit még hozzátenék, hogy: Itadaki-masu ^^

Re: Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v

Elküldve: 2004.09.19. 13:29
Szerző: paTKany
Konomi írta:Kinek milyen élménye van/volt japán kajákkal?
:osbleh: :ossick: :osbleh: :ossick: :osbleh: :ossick: :osbleh: :ossick: :osbleh: :ossick: :osbleh: :ossick:

--
De azért, hogy ne csak smilepost legyen: a Pocky meg a szaké jó. :)

Elküldve: 2004.09.19. 13:40
Szerző: DeluksZ
szaké:))))a legfinomabb japán KAJA

Elküldve: 2004.09.19. 14:22
Szerző: JAFO
Egy egész könyv van itthon japán kajákról... magyar elnevezéssel, úgyhogy ember a talpán, aki kibogozza, hogy mi micsoda akar lenni (mondjuk igaz, hogy még nem nagyon törtem magam :F). Ugyan még egyet se próbáltam ki közülük, de a képek szépek és színesek :dirr:.

A mochi receptjéről pedig annyit, hogy Kugli pówa.

Elküldve: 2004.09.19. 15:01
Szerző: Konomi
A mochi rizsböl készül, amit addig püfölnek egy hatalmas húsklopfolóra hasonlító faeszközzel, amig ragacsos masszává nem áll össze. Sok fajtája van, pl. olyan amibe anko-t tesznek (cukorral fűzött babpép...) és olyan is van, aminek a külsején van anko... nomeg van amit valami szörnyűséges levélbe csomagolnak, ha azt sikerül leválasztani róla, akkor az is finom. A mochi-ban még az tetszik nagyon, hogy van sokféle színű, pl. zöld, fehér, rózsaszín, barna...
Más: a kínai kaják abban különböznek a japán kajáktól, hogy valamivel fűszeresebbek, ezenkívül a japánokkal ellentétben a kínaiak hagyományos ételei között vannak husik is...
::hehe::

Elküldve: 2004.09.19. 15:08
Szerző: DeluksZ
Az milyen kaja, amit Jubei kajál az NS elején?... rizslabda?:)

Elküldve: 2004.09.19. 15:19
Szerző: phr0zen
DeluksZ írta:Az milyen kaja, amit Jubei kajál az NS elején?... rizslabda?:)
Olvasd el az előző 2 postot.

Elküldve: 2004.09.19. 15:41
Szerző: Konomi
Amit én leírtam, az a hagyományos, nagy múltra visszatekintő elkészítési mód. Nem egy ember hajtja végre. A mochi-rizst (mert nem hagyományosból készül) egy farönk-szerű magas tálba teszik és amíg az egyik ember (rendszerint nő) időnként vízzel locsolja, amásik ember (rendszerint férfi) az elöbb említett "kalapáccsal" csépeli. Az utóbbi embert gyakran cserélik, mert a "kalapács" hatalmas, emiatt a munka nehéz...

Elküldve: 2004.09.19. 17:25
Szerző: Luminas
Én még soha nem ettem tradicionális japán ételt, mivel utálom a halat, és a legtöbben érthető módon az dominál :)

nyaminyami...

Elküldve: 2004.09.20. 10:45
Szerző: Konomi
A halat spec én sem szeretem különösebben, de nem muszáj mindig azt enni... az én kedvenceim közé a kabochadango, az amaimo, a tempura meg a toofu tartozik...
::daisuki::

khmm...

Elküldve: 2004.09.25. 20:34
Szerző: Nagase
Az annintoufut kihagytad Nővérkém...
::jsleep::
Ami az én véleményemet illeti utálom a japán kajákat.
Böööeee...
Sok hínár meg miegymás.
::frog::

Elküldve: 2004.09.25. 21:08
Szerző: Konomi
Kedves Öcsém... volt képed belekontárkodni a topicomba??? :shock: Akkor legalább valami értelmeset írtál volna bele... vagy pozitívat... :? Namindegy... szóval igen... az annintoofu... imádom... amúgy olyasmi, mint valamiféle zselé... csak sokkal finomabb, tejes-mandulás íze van... és szoktak bele (vagy mellé) tenni gyümölcsöket, rendszerint mandarint... Az is előfordul, hogy kicsit sűrűbbre fözik, es kockákra vágják, miután megdermed és leöntik vmi cukros lölyivel... szóval sokféle elkészítési módja van...
::daisuki::

Elküldve: 2004.09.25. 22:20
Szerző: MaKo
YAKITORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII *_______________________*

Elküldve: 2004.09.25. 22:34
Szerző: Konomi
Sültcsirke... ::hoo::
fininek fini, de én szívesebben eszem "zöldségeket"...
::jblush::
a fene a finnyás mindenségemet mi...
::reliev::

Elküldve: 2004.09.26. 09:47
Szerző: Nagase
Sültcsirke :dirrrrrrrrrr:
Yakitori nem egyenlő sültcsirkével...
Vagyis igen, de akkoris csak ugy lesültcsirkézni a yakitorit :dirr:

Elküldve: 2004.09.26. 09:59
Szerző: MaKo
csatlakozom, ha már yakitori-flame van ^^ na szal, az tényleg NEM sültcsirke, csak majdnem ;) én például a legjobban azt a kellemes mellékízt szeretem ami vele együtt társul... ízlés kérdése, én yakitori-fan vagyok, szóval nem lehet meggyőzni ^_^! De a miso-levest is szeressem... :cool:

Elküldve: 2004.09.26. 11:08
Szerző: Konomi
De igen... a yakitori akkoris sültcsirke...
::hehe::
És a többi yakiniku? Azokkal mivan? Én notorius nemhusevö létemre megkostoltam mindent, amit elém raktak és nem mondom, hogy rossz volt... csak éppen nem a kedvencem...
::umh::

Elküldve: 2004.11.08. 00:28
Szerző: Sukibi
Mi is a kedvencem? Jakisoba meg okonomiyaki, főleg ha van benne polip :-P amit nem szeretek az a raamen. Néha túl fűszeres. A miso-félét talán még meg is eszem, de a shouyu-sat biztos, hogy nem. Kedvenc desszertem az annindoufu. Meg mindenféle purin. Főleg az, amit a kövér ősembercsaláddal reklámoztak. Annak volt a legfinomabb az öntete :lol: Yakitorit szerintem is úgy lehetne a legkönnyebben leírni magyarul, mint sültcsirke, habár igaz, hogy valamivel több annál (mivelhogy japán).

Elküldve: 2004.11.08. 01:18
Szerző: Konomi
Okonomiyaki-t nem szeressük... annindoufu viszont rulezZZZ... főleg ha az a mandarinos dolog a tetején van... akkor az gyilkos. Az ilyen fokú finomsággal ölni lehetne... miért nem árulják ezt Magyarországon? Nagy hiba... purin meg minden mennyiségben jöhet... akár Morinaga akár nem... és kinek mi a véleménye a Pokkí-ról (Pockey)? (Azok a ropiszerű édes rudacskák mindenfélébe mártva) Én azt is imádom...

Elküldve: 2004.11.08. 14:17
Szerző: Sukibi
Kérdés ide lehet recepteket is berakni? Mert ha igen, akkor tudok szolgálni néhánnyal. Jelezzetek, hogy van-e rá igény!

Elküldve: 2004.11.08. 14:21
Szerző: Konomi
Persze, nyugodtan... sztem legalábbis... de szóljon, ha vkinek van ellenvetése... én mondjuk kíváncsi lennék az annindoufu spec elkészítési módjára, nem a krémhez, hanem a zselés kockákhoz, amit felvágnak és gyümölcsökkel tálalnak abban a lében... pls...

Elküldve: 2004.11.08. 14:26
Szerző: Hoc
Hoc nagyon szeret enni ::ramen:: ::jbeeer:: (nem főzni, enni!)! Hoc hozzájárul a receptek beillesztéséhez ::sugoi::

Elküldve: 2004.11.08. 22:29
Szerző: Sukibi
Naszóval, annindoufu:

Hozzávalók
70 gramm cukor
350 ml víz
350 ml tej
1 csomag kanten (zselésítő)
Mandulaaroma
Gyümölcsök
Lölyihez:
400 ml víz
100 gramm cukor

1) Beleteszed a kantent meg a vizet egy fazékba, alágyújtasz, min. 2 percig főződ, attól számítva, mikor kicsit elkezd buborékolni (forrni).
2) Beleteszed a cukrot, lekapcsolod a lángot, beleteszed a tejet és a pár csepp mandulaaromát
3) Beleteszed egy lapos edénybe és megvárod, amíg lehül.
4) A lötyi vizét felteszed melegedni, beleteszed a cukrot, addig kavargatod, amíg el nem oszlik. Akkor le lehet zárni.
5) Ha lehült ill megdermedt a cucc, felvágod kockákra és kis tálkákba teszed a felvágott tetszés szerinti gyümölccsel és a lötyivel.
Jó étvágyat!!!!

Ha a zselén belül szeretnéd a gyümölcsöt, akkor így csináld:
Nem kell a lötyi, ami kell:
1 kanten
200 ml tej
400 ml víz
60 gramm cukor
Elkészítés ugyanaz, mint az elöbb, de a 3. lépés után tedd bele a még meg nem dermedt zselébe a gyümölcsöt. Ebböl keményebb (szilárdabb) kockák lesznek.
Ismét jó étvágyat!!