Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 »

mufurc írta:Hát, FLCL-re mondtam azt, hogy ennek biztos van vhol valami értelme, de őszintén szólva, annyira idegesítően van előadva, hogy nem igazán érdekel. :3 Én értékelem a borultságot meg szimbólumokat meg mittomén, de az öncélúságot nem, FLCL esetében meg arról volt szó.
Nekem nagyon bejött a FLCL de szerintem sincs sok értelme bár nem is hiányoltam belőle!?Máig nem értem miért kell minden animeben a művészi értéket keresni meg hasonlók?Egyszerűen egy elborult anime!Öncélú?Lehet!És akkor mi van?Legalább nem akarja az ellenkezőjét állítani magáról(szerintem).Én a mai napig megnézek néha egy-két részt mert fel tud vidítani és ki tud zökkenteni a hétköznapok monotnságából.
Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss »

Dehogynem lehet elborult, a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan, az Excel Saga, és még sok más elborult anime van, ami . Csak az FLCL kicsit más, mint ezek, ettől még lehet jó.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andro »

Mostanában Rozen Maiden-t nézek, de elég nehezen jutok túl az első szezonon a sok tanulás meg munka miatt. De majdcsak végigérek rajta. Nagyon igényes anime nekem nagyon tetszik, főleg Shinku és Suigin Tou.
Kép
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Ok, velem van a baj, de nem ertem mi a kulonbseg az Excel Saga, meg a Dokuro-chan, meg a tovabbi elborult, veres, idiota animek es a FLCL kozott..sztem teljesen ugyanaz, semmivel sem erzem oncelubbnak mint a tobbit..elvakult hulyeseg az osszes, ami azert van h kikapcsold az agyad es szetzuhanj a rohogestol.. :? (ettol fuggetlenul en imadok minden ilyet, az FLCLt is..ha mar kulon ki kell emelni..)
Amugy meg mindig Bokuro ga Ita-t nezek..meg mindig lekot a Lego Star Wars :D
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Hát, én az Excel sagáért sem vagyok kifejezetten oda (első pár rész jó volt, utána egyre kevésbé lett vicces, viszont Excel annál inkább idegesített), a Dokuro-chant nem láttam, de van egy olyan érzésem, hogy az se lenne az esetem. :3 Részemről ha elborult anime vígjáték, akkor Guu oszt' jóvan. (Az elég három másik helyett is. :D)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Örömmel látom, hogy még mindig az elborult vígjátékokról van szó, ugyanis időközben megnéztem az FLCL első részét. :) Hát mit mondjak, nem nagyon jött be. Kezdeném a legszomorúbb dologgal: 30 perc alatt kb. 3x sikerült mosolyognom rajta, azt is jóindulattal. Az nem zavart, hogy össze-vissza csapong és a kariknak semmi szerepe, de hogy a poénok is gyengék legyenek, az már fájt. (Pedig én még az állítólag "erőltetett" FMP Fumoffut is végigröhögtem. :D) Nem tudom, lehet a karik miatt van, valahogy minimális személyiséggel rendelkeznek.
A másik dolog, hogy látom a Gainaxban is mély nyomokat hagyott az EVA, ugyanis valamiért tök jó ötletnek találták, hogy a srác 5 percenként pár mondatos okos és "deep" kommentárokkal "szórakoztassa" a nézőket. (mellesleg külső és viselkedés alapján is Shinji agresszívebb, de szintén emo kisöccse lehetne) Végül persze az "Evangelion" is kinőtt a fejéből, hogy aztán leverje a "félkarú angyalt". :D (T'om, az robot volt, kábelek lógtak ki belőle...) Szóval mintha készítés közben próbálnák eldönteni, hogy agyament vígjáték, vagy "füvezett Evangelion" animét csinálnak.
Leginkább a grafikai megoldások voltak jók, pl. amikor hirtelen "mangára váltott a sztori", vagy a szájon át lélegeztetős rész, amikor Matrix-effekt kíséretében forog körbe a kamera. :D
Egyenlőre az első részt végigunatkoztam, azért még folytatom. (Csak az a gond, hogy közben meglett a Chrno Crusade is, és az valahogy sokkal jobban vonz.)
Kép
Avatar
Loran
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2006.02.15. 20:39
Tartózkodási hely: Shangri-la

Hozzászólás Szerző: Loran »

Gyorsan a ZH domping elott befejeztem a Paranoia Agentet (mar keso, vajon hnap fasitok?). Erdekes kis anime, de be kell valljam, az elso 6-7 epizod tarsadalomkritikajat jobban elveztem, mint a masodik felben bemutatott okkultista bohockodast. Az elso 6 epizod, a szomszedos, a feleseges es az animes bejott. A tobbit akar ki is lehetne hagyni...az OP viszont toplistas lett.
Kép
Avatar
Pata
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2003.09.08. 07:28
Tartózkodási hely: Otthon / Mister Sör / Károli BTKn

Hozzászólás Szerző: Pata »

Witch Hunter Robint befejeztem.
Nem a világ legjobb animéje, de nekem például tetszett. =)
Sokan mondják, hogy kicsit fura/béna a vége. Szerintem egész jól befejezték.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Na, vége az Innocent Venusnak... Részletek a blogban (majd vmikor, ha lesz időm/energiám), de úgy általában nem volt semmi meglepetés, lehetett várni, hogy ez lesz. Ennek ellenére kellemes volt, bár sajnáltam, hogy Jin végülis csak ennyi volt... többet is ki lehetett volna hozni belőle is, Jou-ból is, dehát sajna ennyi epizódba ennyi fért bele. :/ Toraji meg kúl. xD

Az InoVe kellemes nyári/őszi limonádé volt, nem váltja meg a világot, sőt, egy top-akárhányas listára se fog rákerülni, de jó volt nézni. Már csak a seiyuuk miatt is. (A főszereplő trió = <3)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
DeluksZ
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
Tartózkodási hely: Szeged-Budapest

Hozzászólás Szerző: DeluksZ »

Ragnarok the animation. Vizuál elég szép. Nem HQ anime, de tetszenek a rajzok. Viccesnek vicces alkalomadtán, de remélem eljönnek majd az über fantasy fight részek is. Egyenlőre még csak vándorolgatás van.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

hát... über fantasy fightok nem nagyon lesznek benne... ha emlékezetem nem csal. Inkább RO-s gizdázás lesz. Szóval bejön egy friss Crusader oszt az összes Ragnarokos Crusader skillt bemutatja 5 percben. És ha azt a skillt gyakran használja az illető, az gyakorta teljesen ugyanúgy néz ki... Ragnarok játékosok számára (pl. nekem :P) kúl a dolog, de egyébként nem lesznek látványosak inkább csak színesek

de azért nem akarom elvenni a kedved nézd csak bátran XD
Kép
Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist »

Mint egy Shoku beszippantott a juuni kokki. A hatodik rész után olyannyira nézhetővé válik, hogy nem lehet abbahagyni :) még két nap és kivégzem...
Kép
Avatar
DeluksZ
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
Tartózkodási hely: Szeged-Budapest

Hozzászólás Szerző: DeluksZ »

Cruel Angel írta:hát... über fantasy fightok nem nagyon lesznek benne... ha emlékezetem nem csal. Inkább RO-s gizdázás lesz. Szóval bejön egy friss Crusader oszt az összes Ragnarokos Crusader skillt bemutatja 5 percben. És ha azt a skillt gyakran használja az illető, az gyakorta teljesen ugyanúgy néz ki... Ragnarok játékosok számára (pl. nekem :P) kúl a dolog, de egyébként nem lesznek látványosak inkább csak színesek

de azért nem akarom elvenni a kedved nézd csak bátran XD
Most kezdem a 3. részt. Eddig okés, és habár kicsit elvetted a kedvemet, hogy nem látok majd ssj4 átalakulást, fúziókat meg egyebeket, a harcok mókásak. Olyan szempontból, hogy a klasszikus RPG felállás.. a DmgDealerek, a tankok, a support kasztok mint a hilerek megvannak, stbstbst. Mana, manapotik, regenpotik, egyéb löttyök, szerek stb... szóval egyenlőre lefoglal. Nem utolsó sorban pedig jókat nevetek Roanon:)
Avatar
Heini
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2006.10.03. 16:52
Tartózkodási hely: Gödöllő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Heini »

A Narutot nézem(Még legalább 100 rész van hátra!)Túl vagyok a 20-részen,szerintem egész jó Anime :D (Bár ezt szerintem sokan tudják :whaaa: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Heini 2006.10.29. 20:02-kor.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

OK, FLCL-t egyenlőre hanyagolom, a második rész kezdetén sem indult jelentős javulásnak a dolog. (Pedig "a röntgenfelvétel szerint nincs agyad" még nem is lett volna rossz poén, csak valahogy ezt olyan esetlenül adták elő.)

Viszont sikerült elkezdenem végre a Chrno Crusade-et (nagy örömömben meg is néztem egyhuzamban az első 4 részt :D), és eddig nagyon tetszik. :) A karakterek szimpatikusak, főleg a Chrno-Rosette páros, a zeneszerzőnek Oscar-díjat adnék, az OP és ED rulez, az akciójelenetek pörgősek (nem nagyon emlékszem olyan animére, ahol már az első részben két küldetést lezavartak hőseink :D), a poénok is jók (nem borul fel tőlük az ember székestől, de ennek a sztorinak talán nem is tenne jót a túlzott viccelődés), és ami a legfontosabb: az egésznek hangulata van. Meglátjuk hogy alakul a dolog. :)
Kép
Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss »

Érdemes többet is megnézni egyszerre, főleg azután, hogy a cselekmény elkezd komolyabb méreteket ölteni, ha van rá időd, annyit nézz meg, amennyit tudsz. :wink:
Avatar
ecoban
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 116
Csatlakozott: 2006.03.29. 18:55
Tartózkodási hely: Iserlohn

Hozzászólás Szerző: ecoban »

Elkövettem azt a hibát, hogy belepillantottam a Legend of galactic heroes-ba. És azt kell, hogy mondjam ez ilyen ZH-kal terhelt időszakban inkább káros, mint hasznos dolog.

Ha valamihez akkor talán a Babylon 5-höz tudnám hasonlítani, utoljára talán ott láttam ennyire grandiózus sztorit, de még az is csak megközelíteni tudja a LogH összetettségét. Hihetetlenül jól mutatja be mind egyéni, mind társadalmi szinten a szembenálló felek motivációit, amellett, hogy egy percig sem válik unalmassá.
If you are falling off a cliff, you may as well try to fly, you have got nothing to lose.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Erre mondta vki, hogy "LoGH is the thinking man's Babylon 5". :3

Nézzen mindenki LoGH-t!! ::jthrill::
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume »

2 napja elkezdtem a Demonbane-t... az első részt sem néztem végig (pedíg nem szoktam ilyet csinálni) - nem bejövős... naon nem- ha a későbbiekben javulna úgy amblokk az egész az első részhez képest, kérlek szóljatok- így nem volt kedvem tovább nézni
most X-et nézek- az eddíg tetszik
Avatar
Karasu
Profi
Profi
Hozzászólások: 277
Csatlakozott: 2006.03.27. 19:49
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Hozzászólás Szerző: Karasu »

mufurc írta:Erre mondta vki, hogy "LoGH is the thinking man's Babylon 5". :3

Nézzen mindenki LoGH-t!! ::jthrill::
Első négy rész betárazva...
Hanatarou desu.
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

Ma végeztem a Mushishi utolsó részeivel is...
Gyönyörű anime. Aki még nem látta, pótolja, megéri.

Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy lehetne hosszabb, mert én bizony még szívesen elnéztem volna :)

10/10
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: outsyder »

mufurc írta:Erre mondta vki, hogy "LoGH is the thinking man's Babylon 5". :3
Nézzen mindenki LoGH-t!! ::jthrill::
ezekután...!? viszont már tényleg csak akkor kezdek bele, ha befejeztem a FMA-t és a Love Hina-t és lejött a Gantz (csak ez utóbbi durván 1 hét... :? )
Kép
Avatar
Karasu
Profi
Profi
Hozzászólások: 277
Csatlakozott: 2006.03.27. 19:49
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Hozzászólás Szerző: Karasu »

Szacsi írta:Ma végeztem a Mushishi utolsó részeivel is...
Gyönyörű anime. Aki még nem látta, pótolja, megéri.

Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy lehetne hosszabb, mert én bizony még szívesen elnéztem volna :)

10/10
Én tegnapelőtt fejeztem be,volt olyan rész ami után öt percig ültem a gép előtt,aztán közöltem,hogy'Úristen...'.

Tényleg 10/10
Hanatarou desu.
Avatar
Midoo
Profi
Profi
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2005.04.20. 15:32

Hozzászólás Szerző: Midoo »

Csatlakozom a pozitív véleményekhez, engem is lenyűgözött a Mushishi. Vélemény nagyjából egyezik a Szacsi és Karasu (valamint korábban mufurc) által elmondottakkal.
Avatar
Heini
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2006.10.03. 16:52
Tartózkodási hely: Gödöllő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Heini »

Végigverekedtenm magam a Naruto 22.részén.Eddig túlvagyok a legszomúróbb részén,de hogy Ontopic legyen,sezrintem tuti,hogy végignézem,nem érdekel,hogy 200 valamennyi részes,akkor is végignézem! :D
Válasz küldése