SakuraCon 2007

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Avatar
Karasu
Profi
Profi
Hozzászólások: 277
Csatlakozott: 2006.03.27. 19:49
Tartózkodási hely: Hueco Mundo

Hozzászólás Szerző: Karasu »

Először nekem is el akart szállni az agyam a cikktől,de amikor olvasás közben rájöttem,hogy mennyire sajnálom,hogy nem voltam ott,és nem cosplayeltem a csapatunkkal (az én koromban,hm... :-P ),akkor már csak nevettem rajta. :)
Hanatarou desu.
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

Azért igenis szomorú vagyok, hogy ilyen szinten nem ismerik az aoianimét... legalább egy ismertetőt linkelhettek volna hozzánk is... persze lehet hogy csak szimplán utálnak, mint oly sokan :dirr:
Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan »

Nem, Hikari, náluk az anime = a mangával, és csak a mangára kerestek rá...kijött a Mangazin, és kész. Aoianime? Wth? :dirr:
Avatar
Meglivorn
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 376
Csatlakozott: 2003.07.27. 15:14
Tartózkodási hely: Jurai... (bárcsak. Magyarország)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Meglivorn »

Bocs, Hikari, esküszöm nem én voltam... Különben is ki utál? Mutasd meg és ráülök :D
Avatar
Acheron
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2003.09.06. 23:53
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Acheron »

desu írta:shashin ha kochira he douzo:

http://atira.extra.hu/con2007/

Nekem csak egy kérésem lenne ahhoz az emberhez, aki a cosplayeseknek tette fel a kérdéseket: máskor lehetõleg próbáljon meg ne a közönség és a színpadon lévõ cosplayesek közé állni, mert nem látni õket. Vhova melléjük lenne célszerû állni, szerintem.
Köszönöm.
Nos, először oda álltam, balra mögéjük, míg Kaen jobbra mögöttük állt. De mivel én beszéltem velük, és a cosplayesek 90%-a ezért felém fordult, háttal a közönségnek, előre mentem, hogy a közönség felé fordítsam őket.
"I have chosen all knowledge to be my province" - Sir Francis Bacon
Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead »

liache írta:rofl Soondead, végre találkoztunkXDD ott ültem melletted XDD és milyen már h sorban mellettem mindannyian nyertek (aki melletted ült, meg aki én mellettem ült) csak én nem... Epic fail :dirr:
Annyira azért nem szivárog belőlem a szerencse, hogy az összes velem egy sorban ülő nyerjen valamit :( bocsi, majd következő conra gyúrok egy kicsit... Nyolc éves húgom amúgy elég erélyesen behúzta magának a Mokonámat amég házon kívül voltam, szal majd vissza kell tőle lopnom...

szabóZ indexes cikkje (amit mufurc be is linkelt) VÉGRE egy olyan amin jól szórakoztam! Az indextől "nem teljesen idegen" oltogatásparádé helyett -amit vártam- egy meglepően pozitív hangvételű (sőt) cikket kaptunk ami tényleg emel a társadalmi presztízsén az animefanoknak :D ha Yugi a vécében smárol Ami Mizumoval, abból azért mindenkinek az jön le, hogy "néé ők is emberek és van életük is. Pedig animefanok. Milyen furcsa és különös ellentmondás. Lehet hogy mégsem csak retardált számítógépfüggő geekek, túlsúlyos, antiszociális, magányos, egésznapcsokizabáló lányok, ötévesek és perverzek néznek animéket..."
A No Thanx meg elrettentő példa. Hehehe.

Jó volt a con. Tényleg. Bánhatja aki nem jött. (Najó ez inkább csak a második napra igaz mert az első napon leginkább szétuntam magam. Ég és föld volt a két nap között a különbség...)
Egyetlen nagy bánatom hogy nem tudtam Chiyo-chanról sem ölelőpárnát, sem posztert -de még csak kulcstartót sem- szerezni. Pedig ezért mentem ki.
Kép
Avatar
Ynah
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 593
Csatlakozott: 2003.06.10. 20:02
Nem:

Hozzászólás Szerző: Ynah »

retardált számítógépfüggő geekek, túlsúlyos, antiszociális...perverzek néznek animéket


LOL. Én sajnos nem tudtam menni mert előadásaim voltak meg vizsgák, de beleillek a felsorolásba bár a csokit nem szeretem meg semmilyen édességet :) Némi szerencsemagot küldhetnél SoonDead.

Rádión legalább hallgattam amennyire tudtam. Gratu Mokonához. Szeretem azt a figurát. :wink:
Kép
Avatar
desu
Profi
Profi
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2006.09.08. 11:43

Hozzászólás Szerző: desu »

Acheron írta:
desu írta:shashin ha kochira he douzo:

http://atira.extra.hu/con2007/

Nekem csak egy kérésem lenne ahhoz az emberhez, aki a cosplayeseknek tette fel a kérdéseket: máskor lehetőleg próbáljon meg ne a közönség és a színpadon lévő cosplayesek közé állni, mert nem látni őket. Vhova melléjük lenne célszerű állni, szerintem.
Köszönöm.
Nos, először oda álltam, balra mögéjük, míg Kaen jobbra mögöttük állt. De mivel én beszéltem velük, és a cosplayesek 90%-a ezért felém fordult, háttal a közönségnek, előre mentem, hogy a közönség felé fordítsam őket.
Van benne ráció.

Nem tudom, hogy ment a szervezés előtte, de egy ötlet (ötlet, tehát nem megnyúvasztani érte ;)): a cosplayesek testükkel álljanak előre, amikor pedig kérdeznek vmit, akkor nézzenek a kérdező felé (esetünkben a műsorvezető felé). A műsorvezető álljon a cosplayesek szemszögéhez képest úgy 10 óra felé (bocs, nem tudom most jobban elmagyarázni), vagy 2 óra felé, ha a másik oldalon áll. Így a cosplayeseknek nem kell kitekerni a fejüket, de a műsorvezető sem áll a közönség (és a fotósok) elé. Válaszoláskor a cosplayesek meg opcionálisan válaszolhatnak a közönség felé fordulva, vagy a műsorvezetőnek (így hirtelen az előbbire szavaznék, hiszen tkp. a műsorvezető a közönséget képviseli ebben a helyzetben, asszem, ezért a válasz mehetne közvetlenül a közönségnek). Ezt a cosplayeseknek előre el lehet magyarázni, gondolom.

Aztán hogy mi a helyzet a valóságban, azt nem tudom, mert nem voltam a szervezők helyében. Ezért csak ötlet. De vmilyen megoldáson szerintem érdemes lenne gondolkozni, mert a jobb oldalt elől ülők, állók nem sokat láttak így.

Ezen kívül igazából nem volt probléma, szóval nem vészes a dolog, nem erről van szó. Építő kritikának szántam, más lett volna a hangvétele az üzenetnek, ha nem annak szántam volna.
Rudymester
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007.05.06. 20:40

Hozzászólás Szerző: Rudymester »

Tettem fel pár videót a youtube-ra, a minőségük nem a legjobb de mindegyiket több százan nézték már meg. A link a playlistre vezet, ami az összes Sakuraconos videómat tartalmazza.
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... CE2C86D12E
Avatar
Miharu-chan
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2005.05.08. 13:54
Tartózkodási hely: inglend

Hozzászólás Szerző: Miharu-chan »

^jaj, én is láttam már azokat (nemtom hogy találtam már meg XD), köszi, tök jók! :D A Death Note-csapat nagyon bejött *fan* Cruel Angel, nagyon jó L voltál XDDDDD

meg volt egy másik jó L, akit szombaton láttam, és le akartam fotózkodni vele, de nem találtam már meg utána... elég magas, felzselézett hajú ha jól emlékszem... ha vki magára ismer, nem akar megdobni egy fotóval? :P *fangirlkedik*
Renia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.03.19. 23:27
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Renia »

mufurc írta:Miért, mi a baj a cikkel?
Egyátalán nem nevezném cikknek...Pl. a publicisztikai stílus elemeit egyátalán nem lehet felfedezni benne...Nekem olyan benyomásom volt a cikkről, mint aki elment a conra, mert muszály volt neki, hülyének nézett mindenkit és aztán leírta a haverjainak a blogjába.
Avatar
Lione
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2006.05.15. 18:42
Tartózkodási hely: Za Warudo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Lione »

mufurc írta:Az Index jelenti: http://index.hu/kultur/eletmod/manga6318/
jólvan, megvan, hogy ki fotózott a szoknyám alol XD mondtam is Ryuk-nak h "mit csinál ez a lábamnál?" XD

nekem semmi bajom a cikkel, bár 1-2 hiba van benne, még mindig jobban tetszik mint a level up-os videó :P

(indexék elég sokmindenről ilyen stílusban írnak, ez egy egész kedves cikk tőlük :P)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lione 2007.05.08. 10:19-kor.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Oké, mindenki, aki szerint a cikk "hülyének nézi" a conosokat, ajánlok egy jó módszert, ami állítólag egész jól beválik.

Fogjatok egy tükröt. Nézzetek benne a saját szemetekbe, és kezdjétek el hangosan ismételgetni:

"Elfogadom magamat. Elfogadom, hogy geek vagyok és a hobbim kívülről nézve kicsit fura. Elfogadom, hogy ez nem jelenti azt, hogy mindenki rosszindulatúan áll hozzám, aki kívülállóként hangot ad eme véleményének."

Hogy idézzem magam az előző oldalról: már elnézést, de aki idősebb fejjel rajzfilmekért rajong, cosplayel vagy lelkesen ugrál a kedvenc karakterét cosplayelők körül, vérre menő küzdelmet folytat plüssbabákért, amikért aztán eszméletlen összegeket fizet ki, odavan attól, ha a kedvenc animéjéből készült AMV-t lát, vagy komolyan hallgatja az előadást a BL-ről, az miért lepődik meg, ha kívülállók kicsit furának tartják? :P Igenis geekek vagyunk, vállaljuk fel. Sőt, a cikk még arra is kitér, hogy még jobb anime-geeknek lenni, mint másfajta geeknek.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume »

mufurc írta: Igenis geekek vagyunk, vállaljuk fel.
abszolút, de nem ez a baj. tudom hogy kívülállóknak fura ez az egész- amit hajlamosak vagyunk elfelejteni mert mi már annyira megszoktuk. senki nem állította, hogy hozzánk mindenki rosszindulatúan áll, ez hülyeség- egy idős nénivel pl végig beszélgettük a villamosutat a PeCsa felé mert annyira megtetszett neki a velem lévők jelmeze- sokan voltak akik megnézték őket, de egy rosszindulatú megjegyzést sem kaptak, sőt ...:3 mondhatni az utca embere kifejezetten pozitívan áll az egészhez. általában a médiazsenikkel van a gond, akik úgy érzik hogy hűdemindenttudnak, és joguk, sőt kötelességük megvédeni az ifjabb nemzedéket a káros anime-fertőtől, és minden hülyeséget összehordanak informálódás nélkül újságokban, TV-ben egyaránt- ok ez a cikk kivétel lehet, de mint már mondtam, eddíg csak ezt lehetett olvasni, látni. reméljük változik majd a véleményük, mert senki nem szereti ha hülyeségekkel, feleslegesen rossz hírét keltik annak amit szeret- függetlenül attól hogy felvállalja-e
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: outsyder »

a cikkhez csak annyit, h mint (nem túl aktív de rendszeresen játszó) szerepjátékos kérdezem: szerepjátékosnak lenni miért rossz? :weh:
de ez egy másik topik témája :drop:

a con amúgy istennagy volt, sok jó cosplay, kiváló amv (bár sajna nem láttam annyit mint amennyit akartam :( ), és sok szép loli :mrgreen:

alig várom a nyáriakat :cool:
Kép
Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.

Hozzászólás Szerző: Őrnagy »

mufurc írta:Oké, mindenki, aki szerint a cikk "hülyének nézi" a conosokat, ajánlok egy jó módszert, ami állítólag egész jól beválik.

Fogjatok egy tükröt. Nézzetek benne a saját szemetekbe, és kezdjétek el hangosan ismételgetni:

"Elfogadom magamat. Elfogadom, hogy geek vagyok és a hobbim kívülről nézve kicsit fura. Elfogadom, hogy ez nem jelenti azt, hogy mindenki rosszindulatúan áll hozzám, aki kívülállóként hangot ad eme véleményének."
Listen to Mufurc. And find the wisdom in the words above.

Egy csomóan írták fórumokon, hogy milyen jó is megbotránkoztatni a népet, amikor kedvenc jelmezükbe öltözve BKV-znak. Többük kardokkal meg mittudoménmivel a hátukon / kezükben / stb. Most meg az a probléma, hogy néhol tényleg kicsit nehezen fogadják el a dolgot? Szerintem nincs benne semmi meglepő. És nem kell mellreszívni, ha valakinek furcsa ez a fajta lelkesedés.

A cikk pedig - kissé "eleresztett" fogalmazásmódja ellenére - szerintem is teljesen korrekt. Semmi olyat nem írtak, amire ne lett volna példa most hétvégén. Keep geekin', dudeZ. :P
Avatar
Miharu-chan
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2005.05.08. 13:54
Tartózkodási hely: inglend

Hozzászólás Szerző: Miharu-chan »

Nekem a Level Upos cucc kifejezetten tetszett, szerintem egyáltalán nem negatív, jófejek és nyitottak voltak, meg ilyesmi :D
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla »

hát a cikkehez csak annyit hogy a 'mangabeöltözés't eléggé eltolta... :lol:
amúgy ez egész jól hangzik bár mire végigolvastam ... a szerepjáccizók..hhhh,mindegy.
Megaztán...most hogyhogy furcsállják és degeneráltnak tartják a beöltözéseket ?máskor meg nem? azért szvsz nemvolt olyan undok véleménnyel a con ról. :)
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Tukeinon
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: 2006.04.11. 20:25
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Tukeinon »

Valoszinuleg az ekezetes fajlnevek miatt. ^^'''' Toroltem az ekezeteket, egy frissites az oldalon es mukodni fognak a linkek.
Amethyst írta:
Tukeinon írta:...karaoke...
A belinkelt karaokés oldalról a valóban karaokés számok közül alig 3-4-t lehet letölteni... azért remélem, ezek is fel lesznek töltve, van pár, ami érdekelne :)
Én továbbra is csak ugyanazt a párat tudom letölteni :( Na mindegy, nem múlik az időn semmi se :)[/quote]
Renia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.03.19. 23:27
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Renia »

mufurc írta:Oké, mindenki, aki szerint a cikk "hülyének nézi" a conosokat, ajánlok egy jó módszert, ami állítólag egész jól beválik.
Lehet hülyének nézni, de akkor már normális stílusban írjanak hülyének :P
Miharu-chan írta:Nekem a Level Upos cucc kifejezetten tetszett, szerintem egyáltalán nem negatív, jófejek és nyitottak voltak, meg ilyesmi :D
Egyetértek. Az indexesek is lehettek volna ilyenek... -_-
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: scineram »

Most szkippeltem cont utoljára in the row, I swear.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Renia írta:Lehet hülyének nézni, de akkor már normális stílusban írjanak hülyének :P
*ad egy tükröt Renia kezébe* Ld. a fenti postom.
Őrnagy írta:Egy csomóan írták fórumokon, hogy milyen jó is megbotránkoztatni a népet, amikor kedvenc jelmezükbe öltözve BKV-znak. Többük kardokkal meg mittudoménmivel a hátukon / kezükben / stb.
Lol. Ez kb. olyan, mint mikor mindenféle gawth és egyéb alter emberkék beöltöznek polgárpukkasztónak, aztán azon angstelnek, hogy őket a) senki sem érti meg, b) kiröhögik őket. :3
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
SoonDead
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006.05.19. 12:12
Tartózkodási hely: Legott
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: SoonDead »

Renia te szerintem egy kicsit túlreagálod ezt a dolgot.
Renia írta:Egyátalán nem nevezném cikknek...Pl. a publicisztikai stílus elemeit egyátalán nem lehet felfedezni benne...Nekem olyan benyomásom volt a cikkről, mint aki elment a conra, mert muszály volt neki, hülyének nézett mindenkit és aztán leírta a haverjainak a blogjába.
Ez olyan mintha beülnél a McDonaldsba és fél óra múlva felháborodottan mennél ki, hogy a pincér még mindig nem hozta az étlapot. Publicisztikai stíluselemek? Te jó ég! Ez az index.hu!!! Gyors, könnyed, pontatlan, inkább szórakoztat mint tájékoztat. Most komolyan mit vársz?!?!?! :D
Ja és mellesleg a "cikk" egy tág fogalom aminek a blogbejegyzés is a részét képezi, szóval ha ez egészen blogbejegyzés is lenne (nem csak emlékeztetne rá) attól még vidáman lehetne cikk.
Renia írta:
mufurc írta:Oké, mindenki, aki szerint a cikk "hülyének nézi" a conosokat, ajánlok egy jó módszert, ami állítólag egész jól beválik.
Lehet hülyének nézni, de akkor már normális stílusban írjanak hülyének :P
Hmm. Szerintem egy kicsit félreértetted mufurc postját, mert ennek a reakciónak a hasonló (megközelítőleg azonos betűkből álló) szavakon kívül nem igazán van köze az idézett mondathoz.

De ha mégis sértve éreznéd magad, csak szólj és én máris teljes mellbedobással kiállok a jogaidért és bepereljük az indexet és földig gyaluljuk és az lesz ezután kiírva az index.html-jükbe hogy a site jogi problémák miatt átmenetileg nem üzemel...
Kép
Renia
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.03.19. 23:27
Tartózkodási hely: Budapest

Hozzászólás Szerző: Renia »

SoonDead: Nem szoktam indexet olvasni (azt hiszem mostmár tudom, hogy miért). Csak kicsit kivagyok akadva azon, hogy ilyen stílusban mer bárki is cikket írni bárhova is. (Ezalól természetesen a blogok kivételek.)

(Azthiszem egy pár évvel később születtem, mint kellett volna...)
Avatar
Ynah
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 593
Csatlakozott: 2003.06.10. 20:02
Nem:

Hozzászólás Szerző: Ynah »

Jahh baromi szar ügy a szólásszabadság. Mellesleg megjegyezném, hogy az újságírás egy olyan munka amiben az embereket a tömeg vezeti. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy olyan társadalomban ahol a fiatalok nagy része nem képes értelmezni egy többszörösen összetett mondatot, ahol az emberek ponyvát és Story magazinokat valamint metró újságot olvasnak nap mint nap nos ott nagy valószínűséggel hiába keresel irodalmi értékű cikkeket. Bár ez sem igaz, mert igenis vannak ha akarsz találhatsz magadnak olyan írásokat amik megfelelnek a publicisztikai előírásoknak. Márha vannak ilyenek ólomba öntve.
A fennt tagolt cikk jó. Pont annak a korosztálynak a hangnemében van megírvva akiknek szól. Valószínűleg ha a kisrátóti nyugdíjasok hétvégi táncbemutatójával foglalkozna nem ilyen lenne a hangnem.

A hozzászólásomban elhangzott általánosításért elnézést a kivételektől.

Amúgy szerintem jól összerakott cikk, jó hangulatú és ahhoz képest, hogy az írója tele volt/van sztereotípiákkal a manga/anime felé nos igazán jó lett. És a képek nagyon tetszenek. :cool: Egyre jobban sajnálom,hogy vizsgám volt...de legalább elégtétel a jó jegy amit kaptam rá.
Kép
Lezárt