Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: outsyder »

ak írta:??? Az idő felett járó lányt Emmicsoodaaa?? English/japan címe?
Toki wo Kakeru Shoujo (ha minden igaz...az englist ne kérdezd :D )
most jön, remélem holnap már meg tudom nézni, nagyon kíváncsi vagyok rá én is :)

azonkívül:
mostanában (önmagamhoz képest) túl sok most futó/induló sorozatba kezdtem bele (és ez nagyon zavar :drop: ), mint pl: iDOLM@STER Xenoglossia, Terra he... (sajnos még csak az első részt tudtam megnézni), Lucky Star, Hitohira, de amit a legjobban kedvelek az a Hidamari Sketch (a sorozatnak ugyan már vége de a sub még csak a felénél tart :? )

vmint nemrég megnéztem az Inukami-t (gyakorlatilag semmi különösebb sztori, puszta kikapcsolódás), Genshiken-t (abszolut győztes!! :mrgreen: ), és pótoltam Makoto Shinkai lemaradásom, a She and Her Cat, a Hoshi no Koe, a Tooi Sekai és az Egao segítségével (tetszési sorrendben).

ja, és szintén holnapszeretném megnézni a Cosplay Complex-et...
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

The Girl Who Leapt Through Time. Igazából anno döntenem kellett, hogy mit nézek. Ezt, vagy a Paprikát és Kon miatt ez utóbbit választottam és nagyon nem bántam meg a döntésem, ennek ellenére nagyon kíváncsi vagyok a másikra is.


Bár már január óta fut, most "találtam" csak rá a Nodame Cantabile-re és nagyon úgy tűnik érdemes folytatni. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
moRtiZ
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2007.01.03. 12:52

Hozzászólás Szerző: moRtiZ »

Megnéztem az Afro Samurai nevű csodát.

Az összes pozitívum amit fel tudok sorolni, az kb. annyi, hogy szépen van megrajzolva (1millio $/epizódért azt hiszem ez el is várható).

Az hogy Ron Pearlman meg Samuel L. Jackson adják a hangukat hozzá sajnos semmit nem tesz hozzá az elég gyenge történethez/hangulathoz.

A rajzfilmben eléggé csatákon van a hangsúly, de az összes szinte teljesen átláthatatlan (néhány momentumot kivéve), csak a trancsirozás eredményét lehet látni a végén.

Maga a történet kb. annyiból áll, hogy az erős harcosoknak fejpántjaik vannak, aki az egyes számú fejpántot hordja az "isten", és csak az hívhatja ki, aki a kettes számú fejpántot hordja (ezért folyamatos csata megy a kettes fejpántért.). A story elején Afro samurai apja az egyes fejpánt tulajdonosa, de rögtön meg is ölik és elveszik tőle a fia szeme láttára. Az anime Afro samurai bosszújáról szól. [5/10]
Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin »

Tegnap fejeztem be a Hagane no Renkinjutsushi-t. Mondjuk 2 Ova még hiányzik, de mivel azok csak pár percesek úgy érzem már teljesnek érezhetem a sorozatot.
Hihetetlenül tetszett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most a La Corda D'Oro-t nézem, de sehol nem találom 10-től fölfele a részeket.Nem tud valaki segíteni??? :(
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Shin: az FMA múvit is láttad?
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Romeo x Juliet 6:

blabla... dráma... Montague papa gonoc... aaangst... homo-homo sidekicks.... Tybalt mint titokzatos emo pritiboy fekete pacin.

Asszem részemről ennyi ez a sorozat. :3 Sz'al mikor egy anime már áttekerve is unalmas, nem érdemes tovább szenvedni vele.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.

Hozzászólás Szerző: Őrnagy »

Hajime no Ippo

Hát kérem, régen láttam ennyire jó sorozatot. Alapból idegenkedem az 50+ részes dolgoktól, és a sportanimék sem szoktak lekötni, de mindezek ellenére odaszegezett a monitor elé.

A történet egy abszolút lúzer, nyápic srácról szól, aki különösképpen a boxban találja meg azt, amire mindig is vágyott. Félve és remegve, de kitartóan elkezdi űzni ezt a cseppet sem gyengéd sportot, és ahogy halad előre, egyre több félelmét küzdi le, egyre több gátat tör át. A sorozat pedig végigkíséri őt hosszú útján a bajnoki címig.

De nem csak a főszereplőn van a hangsúly. Az ellenfelek, mellékszereplők egytől-egyik jól kidolgozottak, megfoghatóak.

Hogy egy ember mennyi mindent elérhet, milyen messzire eljuthat, ha küzd és nem adja fel, azt remekül bemutatja a sorozat. Voltak meccsek, amelyekbe nagyon bele tudtam élni magam, és együtt örültem, vagy bánkódtam a győztes, vagy vesztes féllel, vagy éppen a nézőkkel együtt szurkoltam.

Az meg, amikor Takamura leveri a medvét, nagyon odavág. :dirr:

Szóval minden apróbb hiányossága ellenére (mert azért van neki az is) bátran ajánlom a sorozatot megtekintésre, annak is, aki szereti az ilyesmit, annak is, aki nem, hátha most megszereti.

89%
Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin »

Igen, láttam a movie-t is. Nem tudom nektek mennyire tetszett, de nekem kicsit hiányzott belőle az alkímia. Nem az a nagyon megszokott ,, elekad a lélegzeted is''
De azért nagyon imádtam az FMA-t :lol:
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/
Avatar
yetithebeast
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2006.04.26. 14:29
Tartózkodási hely: Banlieue 13

Hozzászólás Szerző: yetithebeast »

FLCl / Furi Kuri / Fooly Cooly
Megmondom őszintén, hogy na. Ez valami igen beteg dolog, de legalább lehet rajta röhögni :D (meg szép is)
Még nagyon az elején vagyok, de már most megmondom, hogy kezdőknek nem ajánlott. Már az is elég szürreális, hogy egy gigantikus vasaló fújja a gőzt egy városra, de amikor a főhősnő berántotta a gitárját, hogy homlokon csűrje a főhőst akkor, már kész voltam.
A grafika 3D-s, szépen van kidogolgozva, még a sajátos stílusa is bejön.
Mondjuk 8/10
[url=http://agito_pk.mindenkilapja.hu/]Kép[/url]
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

És tudod mi az ijesztő? Ez semmi ahhoz képest ami még követni fogja! :D:D

Battle Athelts Victory Nekem ez volt az első sport animem és nagyon pozitívan csalódtam benne. Bár ennyi sírást még drámai művekben sem láttam, mint ebben, de a poénjai tetszettek. Nem ez a megfelelő szó, de nekem ezek amolyan klasszikus poénok voltak, nem volt túl idióta és nem is erőltették a végletekig őket. Azt kell, hogy mondjam, h kellemes volt, bár az utolsó 6 rész már wft, de egyszer belefér. :)

The Melancholy of Haruhi Suzumiya Tegnap éjszaka kezdtem bele és csak azért álltam meg a 7. résznél, mert nem jött le több... Full of energy és mistery, meg persze még egy nagy rakás hülyeség. Hétköznapi vígjáték, egyeltalán nem hétköznapi szereplőkkel. I like it! :D

Toward the Terra Sem a világa, sem a karakter dizánja nem tetszik, sőt a karakterek közül, még egy sem szimpatikus, de a story érdekel annyira, h lekössön a monitor elé..

Bokurano Csak 1 részt néztem meg belőle, de az valahogy annyira nem esett jól, h itt szerintem itt be is fejezem, pedig nagyon érdekelt. 15 gyerek egy osztálykirándulás során betéved egy barlangba. Ott találkoznak egy emberrel aki azt állítja, h Ő egy játékfejlesztő és pont teszterekre lenne szüksége. A játékban egy nagy robottal kell küzdeni az gonosz alienek ellen, mivel jó mókának tartják mindenki belemegy, de hamar rájöttek, h ez kicsit sem játék, életük-haláluk múlik már a cselekedeteiken...

Sola Egyenlőre 2 részt láttam, de azt se tudom megmondani, h dráma v. vígjáték lesz-e, bár inkább az elöbbire tippelnék. Ez is amolyan könnyed drámának ígérkezik, de majd kiderül...
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
Shinzo
Profi
Profi
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2006.08.15. 22:37
Tartózkodási hely: Dark Zone
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Shinzo »

Mivel mostanában kedvem támadt egy kis mecha-hoz, ezért belefogtam egy aránylag frissbe, a Reideen-be... egész jónak ígérkezik és a grafikája is kielégítő. Itt megjegyzem hogy ez egy remake, és a korábbi verzió (néhány kép alapján) sem lehetett rossz. Aki szintén ilyesmire vágyik annak szívesen ajánlom, hogy legalább egy pillantást vessen rá, szerintem megéri :cool:

És emellett a Koutetsu Sangokushi-t, ami reméljük jó kis adaptációja lesz a The Romance of the Three Kingdoms című regénynek, mely a III.sz-i Kínában játszódik. Eddig elég izgalmasnak tűnik, bár a grafikája szerintem nem lett a legjobb. Ennél megjegyzem, hogy sokan kezdik ledegradálni affelé, hogy van némi shonen-ai beütése... hát nekem nincs az ilyesmi ellenemre, de van mikor egyáltalán nem hiányzik, és ennél a sztorinál enyhén szólva vérig lennék sértve ha végleg elmegy majd ebbe az irányba :cool:
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Seto no hanayome 7... na most már egyértelműen hárem, de... de.... DE ANNYIRA HÜLYE. XD;; Jó, mondjuk ha Nagasumi nem ilyen lenne, akkor biztosan nem nézném, de így, hogy ennyire kellemesen hasonlít Harére (a Hare nochi Guuból), és a seiyuuja is remek... :D így abszolút nyerő.
Ez a rész két okból kiemelkedő: egyrészt ebben hallható a legjobb röhögés, amit animében női karaktertől hallottam (méghozzá San-chantól xD), másrészt kiválóan illusztrálja, mi történik, ha két lány vetélkedése a népszerűségért kissé... elvadul. XD
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Ynah
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 593
Csatlakozott: 2003.06.10. 20:02
Nem:

Hozzászólás Szerző: Ynah »

Én nekiálltam a Romeo and Juliet-nek de már nem bírom és feladtam. Bár szavakba nem tudom önteni, hogy mi nem tetszik benne de nagyon idegesített.

Újranéztem a Kenshint hétvégén olyan vissza a kezdetekhez hangulat, mert az első széria volt amit láttam, és megállapítottam,hogy még mindiig a Kenshin Tsuioku Hen a kedvencem,mert valahogy az a Kenshin jön be leginkább számomra.

Valamint akartam nézni valami könnyűt is így nekiálltam a Kamichama Karinnak aminek az openingjétől majdnem darabokra szedtem a klaviatúrámat mert olyan idegesítő és megállapítottam,hogy egyenlőre nem találtam semmi olyan lightos, szórakoztató, romantikus vígjátékot amihez kedvem lenne. A KcK túúúl rózsaszín.
Kép
Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin »

Én a Bleach-et kezdtem el. Nem rossz, eddig, biztos meg fogom szeretn. Miközben azt nézem a Tsubasa C-t szedem ami már egy ideje az egyik vágyam h megnézzem. :lol:
Arról pedig még mindig ne felejdkezzünk el, hogy a La Corda D'oro-t is nézem, illetve néztem addig a 10 részig amihez már van angol sub.
De az is nagyon nagyon tetszik.
(SakuraCon-ra csinált is belőle valaki egy AMV-t a versenyre, de sajnos nem jutott be vele. Pedig nekem nagyon tetszett...)
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/
Avatar
IloveRenji
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2005.10.24. 21:06
Nem:
Tartózkodási hely: Pt.Pleasant Beach Arcade (lélekben ottmaradtam)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IloveRenji »

Wolf's Rain-t fejezem be/kezdem ujra, eddig bejovos, bar nem hagyott annyira mely nyomokat meg bennem..(de kedvenc mar van, megpedig Blue ::^_^:: - a fejem is ilyen mint az a smajli, amikor megjelenik)
Mellette meg parhuzamosan a Sensei no Ojikan-t, amire csak annyit tudok mondani, h mukiii...
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

...Toki wo Kakeru Shoujo...most fejeztem be és azt kell, h mondjam, h ez lett a második olyan mű, a Pillangó effektus után, ahol félreteszem az előítéleteimet az időutazással szemben és tátott szájjal bámulom a monitort... Jólesett már valami komolyat látni.
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
yetithebeast
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2006.04.26. 14:29
Tartózkodási hely: Banlieue 13

Hozzászólás Szerző: yetithebeast »

Hát kész... a Furu Kuri után, nekem már minden túl átlagos lesz... :D
Most belekezdtem, egy könnyedebb darabba, nevezetesen a Black Lagoon-ba.
A történet nem túl bonyolult, a látvány szép, szerintem mind a 2 session-t élvezni fogom. (jah és zenéje se rossz)
öhmmm 8/10
[url=http://agito_pk.mindenkilapja.hu/]Kép[/url]
Avatar
Peorthita
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2007.04.28. 18:11

Hozzászólás Szerző: Peorthita »

Hanbun no tsuki ga noboru sora...
rövidke, 6 részes ova; helyenként vicces, helyenként szomorú, de nagyon kellemes :) jó volt megnézni!
"A világ gömbölyű. És a hely, mely tán a végnek látszik, akár a kezdet is lehet."

Kép
Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.

Hozzászólás Szerző: Őrnagy »

Fate Stay Night

Egy igencsak újszerű, és... "eleresztett" adaptációja a Szent Grál mondakörének. Fiatal mágusok harcolnak egymással, hogy megszerezzék a Grált, és valóra váltsák álmaikat annak hatalmával. A harcban mágikus lények segítik őket, akikben régi korok nagy hőseinek szelleme ölt alakot.

Érdekesnek indul, de nagyon hamar ellaposodik, és átlagos harcolós-romantikázós cucc lesz belőle. Az animáció szép, az alapötlet érdekes, a szereplők és a kapcsolatuk szintén, de nekem végig az volt az érzésem, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Sok az apró hézag, egy-két logikai buktató, és kicsit sok a túl drámaian illusztrált jelenet, illetve a "suliromantika" részeknek végig filler szaga van. Talán jobban sült volna el, ha több hangsúlyt fektetnek egyik-másik karakter jellemének kibontakoztatására, illetve a morális részek komolyabb fejtegetésére.

De lehet hogy csak nekem volt túl sokadik a sorban ahhoz, hogy igazán újat tudjon mutatni.

Szóval messze nem tökéletes, de elszórakozni el lehet rajta, csak nem szabad túl sokat várni tőle.

Azért Saber rulz. És nagyon szép a ruhája. *____*


76%
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Őrnagy... megelőztél evvel az animével :p épp holnap kezdek neki :lol:
de a hétvégén megvolt a
Genshiken
annyira hétköznapi hogy jobban már nemis lehetne. Egyetemistákról szól méghozzá otaku-król. Persze akad köztük egynéhány csodabogár is. A helyszín a 21. századi Japán és benne a költekező fiatalság. A szereplőkön van a legnagyobb hangsúly a sztorinak nemigazán van egy olyan hűdenagy cselekménye. Tele van 'adatokkal' mindenféle anime, manga sőt még filmrendezőkről is beszélnek. Van benne jópár poén és úgy nagyon jó egykis időeltöltésre. Szvsz az animáció is kellemes a szemnek ha lehet ilyet mondani :roll:
Mellesleg erről is van ismertető itt az oldalon.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Őrnagy
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2003.08.16. 19:38
Tartózkodási hely: Ahol szükség van rám.

Hozzászólás Szerző: Őrnagy »

Ayumie írta:Őrnagy... megelőztél evvel az animével :p épp holnap kezdek neki :lol:
Azért ne rettentsen el az értékelésem. ^^'''''''' Szerintem tetszeni fog, csak nekem már nem igazán volt benne újdonság.
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Randomra néztem egy animet az ftpn és pont a Shin Angyou Onshi-t kaptam le. A mangát nem olvastam és így nem igazán volt érdekfeszítő. Az anime (ha jól gondolom) csak kivágott egy részt a mangából, de sokat nem lehet megtudni belőle. Határozottan üres lett ez az anime.

Amiben nem kellett csalódni az a Seto no Hanayome (thx to mufurc, btw ha tudsz még ilyet... :D). Idióta és pörgős, ha valaki szereti az ilyesmit, akkor ez is must see! :D

Viszont amitől én kiforultam a fotelból az a Ippatu Kikimusume, azt hittem, h láttam már elég sok idióta animet és semmi sem tud kiborítani, de ez ANYIRA ROSSZ ÉS IDIÓTA, h már csak azért is végig fogom nézni azt a 16 részt (2-3 percesek), pedig az intro milyensége után majdnem eretvágtam magamon. SZŐRNYŰ, de téényleg!! Szinte ijesztő, h ilyen is van. :D
Let's begin, de gozaimasu!
raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 »

Dokoru-chan

Pfúú hát nem egyszerű!Utoljára a FLCL fárasztott le ennyire!Kár hogy túl rövid,mindössze négy részes. :neutral: Akinek tetszett a FLCL vagy az Excel Saga szvsz próbálkozzon megvele ha még nem tette.
Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak »

Her and Her Cat le a kalappal előtte. Nem tudom, h hogy sikerült ezt így összehozni, de le a kalappal.

Paprika, azt hittem sok lesz éjszakára, mert naggyon furi volt eleinte, kicsit nehéz volt követni, de végülis a végére kitisztul. Amennyire elhatároztam 5 perc után, h nem tetszik, annyira megkedveltem a végére mind a zenéjét, mind a világot és a karaktereket. Aki szereti a csavart történetet, annak must see!
Let's begin, de gozaimasu!
Avatar
KazeKami
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2006.07.19. 19:29

Hozzászólás Szerző: KazeKami »

Én most járok a Death Note vége felé. Azt hiszem nem szükséges bemutatnom ezt az animét. :D Egyszerűen fantasztikus!!
Ezt a sorozatot (legalább) egyszer feltétlenül meg kell nézni, garantáltan nem okoz csalódást!!
Válasz küldése