Hauru no Ugoku Shiro - A vándorló palota

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
IchiGo-chan
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2006.01.21. 10:55
Tartózkodási hely: Budapest, vagy Üllő... Szerelmem karjaiban ^^
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: IchiGo-chan »

Szerintetek a könyvet ki adták Magyarországon vmikor? Mert rákerestem, s sehol sem találtam meg... :S
Szerintem Sophie segített saját magán, a végére semmi szükség sem volt Calcifer-re. Sőt! Inkáb Calcifer-nek kellett volna segítség. :D
Ezen gondolkodtam én is, hogy a végére túl sok lett a jó. Nem tudom, hogy Hayao direkt csapta így össze, vagy volt valami oka... :S
Avatar
Amaya
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2005.11.14. 22:18
Tartózkodási hely: mindenhol de seholsem

Hozzászólás Szerző: Amaya »

hú, én még tavaly valamikor nagyon régen amikor először láttam a trailerét (és egy ilyen mozis tvműsorban riportot róla...) már azóta meg akartam nézni a filmet, és a könyvet is el akartam olvasni, de én sem találtam róla semmit sem itthon, viszont az első fejezetét el tudtam olvasni angolul! :P

én iszonyúan imádtam ezt a filmet, mint ahogy eddig az összes Miyazaki-filmet! (épp most akartam nyitni egy Miyazaki-topicot...)
én azért örültem a végén a jó befejezésnek (furcsa, mert általában az én történeteimnek sem hapy end a végük...), bár egy kicsit hirtelen jött
... a madárijesztő... :(
de akkor is olyan jó volt!!!!! a zenéjét is nagyon szeretem, egész nyáron ezt hallgattam :) (ami azért volt egy kicsit rossz, mert folyton eszembe jutott, hogy mennyire meg akarom már nézni a filmet...)
Kép
(* Take Me To Paradise...
Lullaby
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 164
Csatlakozott: 2005.10.17. 14:29

Hozzászólás Szerző: Lullaby »

Erre az enimere is csak ugyanazt tudom mondani, amit éltalában a Miyazaki/Ghibli filmekre: remekmű, tündéri, gyönyörű, varázslatos, zseniális stb stb.

És igen, a vége ugye azt sokan mondják, hogy összecsapott. DE. Olyan részeket látunk benne, amik szerintem mindenért kárpótolnak! Ott van pl Howl hisztizése, és amikor Sophie meg Markl tolják a székkel együtt és közen folyik róla a ragacs. Szerintem az valami szenzációs volt!

És amikor a hullócsillagok körbetáncolják Howl-t és Sophie-t Saliman palotájában. Nem csak képileg volt szép, de zeneileg is ^____^

És még a szinkron is jó volt.

Szóval összecsapottág, meg cukormáz így meg úgy de nekem így is nagyon tetszett.
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

Bevallom, többet vártam volna Miyazakitól, de azért az is túlzás, ahogy nagyon sokan lehúzták. Remek kikapcsolódás, mondanivaló, stb. Viszon az egész egy kicsit összecsapott volt számomra. Az egész háttértörténet, mintha csak úgy mellékesen lett volna...
Chihiro szerintem sokkal jobb volt, de arra is simán ráver a Vadon hercegnője...
Avatar
yetithebeast
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2006.04.26. 14:29
Tartózkodási hely: Banlieue 13

Hozzászólás Szerző: yetithebeast »

anubys írta:Bevallom, többet vártam volna Miyazakitól, de azért az is túlzás, ahogy nagyon sokan lehúzták. Remek kikapcsolódás, mondanivaló, stb. Viszon az egész egy kicsit összecsapott volt számomra. Az egész háttértörténet, mintha csak úgy mellékesen lett volna...
Chihiro szerintem sokkal jobb volt, de arra is simán ráver a Vadon hercegnője...
Egyetértek. Lehetet volna mélyebb is.
[url=http://agito_pk.mindenkilapja.hu/]Kép[/url]
Avatar
Mesi
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2006.06.27. 20:07
Tartózkodási hely: Szeged

Hozzászólás Szerző: Mesi »

Sziasztok!!!!

Én tegnap néztem meg ezt a remek animét a szegedi belvárosi moziban.
Mindössze öten voltunk a vetítésen,így nyugodtan felmehettünk az emeletre,a legjobb helyre.
Nagyon-nagyon tetszett a film, a végén majdnem elsírtam magam és a film után még sokáig dúdolgattam a zenéjét. Szerintem nagyon jó volt a szinkron(bár az első két-három percben nem volt hang bekapcsolva hozzá :lol: ) a történet és a kutya is :)
Avatar
Baoko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2005.10.11. 17:10

Hozzászólás Szerző: Baoko »

Sztem semmi értelme ezt a filmet a Vadon hercegnőjéhez hasonlítani. Először is, ez a film, ha jól tudom, egy európai írónő könyvén alapul, ergó nehéz a keleti kultúra nyomait felfedezni benne. Amúgy sokkal fontosabbak a jellemek és fejlődésük, mint a Vadon hercegnőjében.
Miért is írt volna Miyazaki két ugyanolyan filmet? Egyszer már elmondta, amit akart a Hercegnővel, úgy, ahogy akarta, tökéletesen. És azóta sok év telt el, ő is változik.
Minden filmje külön élmény.
A testvéreket sem érdemes egymáshoz hasonlítgatni, nem?
miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume »

igazad van. felesleges a hasonlítgatás. nekem tetszett a film nagyon. bár van benne egy rész aminek nem láttam értelmét. a végén minek kellett összedönteni a palotát ha utána meg azzal akartak tovább menni? lehet már volt róla szó, nem olvastam vissza. ezt leszámítva jó az egész... csak azon röhögtünk sokat h Sophie mindenkit lesmárol :lol:
Avatar
Baoko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2005.10.11. 17:10

Hozzászólás Szerző: Baoko »

Ha jól emlékszem arra a jelenetre: Howl azért ment el, hogy megvédje a többieket, akik a palotában maradtak. A palota egyik ajtaja pedig a csata közepében volt. Ha Sophie kiviszi a tűzszellemet a házból, akkor ugye összedől, tehát minden kijárata is elveszik (azt kivéve, amin épp kimentek a hegyen). Amikor visszavitte a tűzszellemet és újra elindultak, akkor már nem működött az ajtóválasztás, azaz minden értelemben távol maradtak a háborútól. Elméletileg tehát Howl is nyugodtan visszajöhetett a csatából, már nem kellett értük kockára tennie az életét.
miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume »

danke sehr. erre nem gondoltam :drop:
Avatar
Mesi
Profi
Profi
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2006.06.27. 20:07
Tartózkodási hely: Szeged

Hozzászólás Szerző: Mesi »

Baoko írta:Ha jól emlékszem arra a jelenetre: Howl azért ment el, hogy megvédje a többieket, akik a palotában maradtak. A palota egyik ajtaja pedig a csata közepében volt. Ha Sophie kiviszi a tűzszellemet a házból, akkor ugye összedől, tehát minden kijárata is elveszik (azt kivéve, amin épp kimentek a hegyen). Amikor visszavitte a tűzszellemet és újra elindultak, akkor már nem működött az ajtóválasztás, azaz minden értelemben távol maradtak a háborútól. Elméletileg tehát Howl is nyugodtan visszajöhetett a csatából, már nem kellett értük kockára tennie az életét.
Mostmár én is értem!
Nekem is homályos volt egy kicsit ez a rész. :taps:
Avatar
Cassidy
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2006.03.23. 00:47
Tartózkodási hely: in CLAMP's wonderland

Hozzászólás Szerző: Cassidy »

Tudom,hogy már régebbi,de szerintem is gyönyörű.A festett háttereknél alig tudtam eldönteni,hogy festve vannak-e vagy fényképeket használtak.A történet is bűbájos ,bár a végén volt egy-két dolog amit furcsáltam,de asszem az még belefért:)
Jah és iszonyatosan idegesített amikor az a gyökér Wallas és Gromit vitte az Oscart.. nem volt igazságos,mert szerintem csak azért kapták meg a díjat mert amcsik csinálták és már volt pár díjuk..Ha rajtam múlt volna(persze ez abszolút esélytelen dolog:) ) akkor még csak nem is lettek volna jelölve.Max a létszám miatt ::jwar::
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys »

Ezzel abszolút nem értek egyet. Tény, hogy szép volt a Vándorló palota, de nem ért a Chihiro közelébe sem (és akkor a Mononoke-t ne is említsük), a Wallace & Grommit teljesen megérdemelten kapta az Oscart. És a Britek csinálták kb. 2 év kemény munkával.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Avatar
Six' freed
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2006.12.23. 11:31

Hozzászólás Szerző: Six' freed »

Szerintem ízlés kérdése, hogy a Chihiro vagy ez a jobbik. Számomra a Howl Miyazaki legkidolgozottabb és legösszetettebb műve, bár a személyes kedvencem attól még a Mononoke marad. Ja, meg persze a Totoro. : ) Minden esetre a Howl igen kiforrott, a történet itt nem csak, hogy több szálon, de több szinten is fut (a háború, Howl jellemfejlődése, Sophie érzelmi világa, a külső szereplők hozzáállása, befolyásolhatósága, a szeretet ereje). Szerintem ennyi téma nem jelenik meg együtt egyik rajzfilmben sem.

Ami az ősz hajat illeti: Howlnak is megmaradt a fekete haj. Valahol mindketten elveszítettek valamit, amit tradícionálisan szépnek tartanának az emberek (szőke haj, barna haj). Hogy miért? Mert Miyazaki ezzel is mutatja, hogy NEM EZ A LÉNYEG. Ha megfigyelitek, a film végére Howl és Sophie haja szinte megegyezik, legalábbis hosszban és stílusban. (Az is egy markáns kép volt, hogy Sophie a saját haját áldozta fel Calcifernek.) Valahol mindketten elvesztettek valamit, ami esetleg a hiúságukat táplálná, de lényegtelen, mert egymás szemében ők így voltak a legszebbek. Szerintem ez a mondanivaló gyönyörűen jön le ebből a történetből.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andro »

Mi nemrég néztük meg osztállyal japánul felirat nélkül. Bár én annó már láttam felirattal meg magyarul is, de azért a szöveg nem volt könnyű. Főleg hogy három hónapja tanulok japánul. De azért úgy-ahogy értettem.
Kép
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

Én nemrég néztem meg ezt a filmet japánul. Már láttam magyar felirattal, mivel az angol még nem megy olyan jól, de azért a szöveg nem volt könnyű. Főleg, hogy valójában arabul volt, és három napja tanulok arabul.

P.s.: Text related.
فياض يلتقى رايس واتصالات مصرية بشأن تبادل الأسرى

واشنطن – العرب اونلاين – وكالات: قالت وزارة الخارجية الامريكية ان الوزيرة كوندوليزا رايس اجتمعت بوزير المالية الفلسطينى سلام فياض "بصفته الخاصة" وذلك فى علامة على المرونة فى موقف الولايات المتحدة من التعامل مع وزراء من غير حماس فى حكومة الوحدة الوطنية الفلسطينية.

وقال المتحدث باسم وزارة الخارجية كورتيس كوبر ان رايس انضمت على غير توقع الى اجتماع بين وزير المالية الموالى للغرب وديفيد ولش المسؤول عن القضايا الاسرائيلية الفلسطينية بالوزارة.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andro »

Hát Rage sok sikert! XD
Kép
Avatar
Therru
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2007.05.10. 13:48
Tartózkodási hely: Magyarország :)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Therru »

Halika!!

Én először Ausztriában egy anime újságban láttam meg ezt az animét és nagyon nagyon megtetszett!! ::daisuki::

Miyazaki egy kicsit összecsapta, én ezt nem vártam volna tőle.(Én úgy hallottam azért csapta össze mert nem akarta megcsinálni a Gedo Senki-t, amit áttpasszolt a fiának.) <-- Ez nem szép dolog. ::pirate::

Kép
Avatar
Urzu7
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 733
Csatlakozott: 2006.03.09. 20:14
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Monor

Hozzászólás Szerző: Urzu7 »

Nem is tom mikor láttam de az biztos, hogy már szinkronos változat volt. És nagyon tetszett.
Avatar
Yumika
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.04.24. 21:18
Tartózkodási hely: Szlovákia

Hozzászólás Szerző: Yumika »

Mondjuk ez igaz.Valoban szebb mint a Chihiro, de azért az is szép. Amugy Howl megmentete a tuzdémont és ezért szolgálja o Howlt. Mondjuk ez télleg szemétség, hogy megigéri, hogy ha o megmenekul akkor ot is megmenti (Shophie és a tuzdémon) szebb lett volna, de így is nagyon jo.:D
Yumika
http://gportal.hu/portal/landoftherisingsun/ - Japan land of the rising sun!
http://anime-fanfiction.animehq.hu - Átjáró a fantázia birodalmába.
Ajánlom figyelmetekbe.:D
Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan »

nah :P nagy nehezen megtaláltam a topicot :D akkor én is elmondom h mi a véleményem :)

nekem személy szerint nagyon tetszett. teljesen magával ragadott a történet. olyan fura érzésem volt mikor néztem. visszaidézte a régi szép időket, amikor még gyerek volta, és meséket néztem. nagyon jo érzés volt :) ajánlom mindenkinek. jah és a gyerekeimmel (ha lesznek:P) tuti meg fogom nézetni :P
Kép

life is pain, get over it
Avatar
terika
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2007.06.27. 21:51
Nem:
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: terika »

Nyár elején láttam eme alkotást...jó sokszor. Írtatok, hogy nem elég kidolgozott...hm, lehet, esetleg. Egy-két dolgo számomra is homályos maradt, de lényegében nem azt vártam tőle, hogy két nap múlva is a történet hatás alatt legyek. Nekem nagyon tetszett. Amúgyis bírom a szerelmes sztroikat és nah...szép pár Howl és Sophie.
Kedvenc jelenetem, amikor Howl a hisztije után utnak engedi Sophiet és áll a szoba közepén egy pokrócba csavarba abban a hülye kis mamuszában... :cool: csudi aranyos xD
Avatar
Yumika
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.04.24. 21:18
Tartózkodási hely: Szlovákia

Hozzászólás Szerző: Yumika »

Hát az valoban fenomenális egy rész volt.:D
Yumika
http://gportal.hu/portal/landoftherisingsun/ - Japan land of the rising sun!
http://anime-fanfiction.animehq.hu - Átjáró a fantázia birodalmába.
Ajánlom figyelmetekbe.:D
Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan »

nekem az a rész tetszett amikor howl ki volt borulva a haja miatt és aztán a csaj hout nyálkásan felvitte a szobájába és közbe elhagyta a törölközőjét ::uhoh::
Kép

life is pain, get over it
Avatar
Yumika
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2007.04.24. 21:18
Tartózkodási hely: Szlovákia

Hozzászólás Szerző: Yumika »

Naná az is egy tuti rész volt.:D:D:D
Yumika
http://gportal.hu/portal/landoftherisingsun/ - Japan land of the rising sun!
http://anime-fanfiction.animehq.hu - Átjáró a fantázia birodalmába.
Ajánlom figyelmetekbe.:D
Válasz küldése