Mielőtt belekezdenék, köszönöm a tippet. A következő anime minden bizonnyal a Shigurui lesz
Talán csak az a bajom, hogy rendelkezem egyfajta furcsa fétissel a szamurájos animék iránt. Annak ellenére, hogy az első rész nem szólt akkorát mint annak idején a
Samurai Champloo elég sok hasonlóságot véltem felfedezni a két anime képi világát illetően és be kell valljam az első benyomásaim elég pozitívak. Nagyon valószínűnek tartom, hogy végignézem a teljes sorozatot, bár a 2., 3. és 4. rész után biztosan okosabb leszek. Úgy fogalmaznék:
Kezdetnek nem rossz...
Rage írta:a ruháján lévő, csúcsára állított swastika pedig "felettébb érdekes"
Legalább annyira érdekes mint keresztény kultúrkörben a feszület. Véleményem szerint semmi különös nincs abban, hogy egy japánban játszódó anime esetén a készítők alkalmazzák saját több ezer éves vallási szimbólumaikat.
Rage írta:nyilván erre is kitalálnak valami magyarázatot (pl. ősi jelkép, stb).
A szvasztika egy ősi jelkép. Nincs stb.
Végignéződött a 2. rész is...
Akinek az első nem tetszett az a második után sem fogja megkedvelni a sorozatot, akinek pedig bejött az első rész az most várja, hogy elinduljon a sztori végre a 3. résszel amire én már csak holnap vagyok alkalmas. Kicsit vontatott volt a dolog, de úgy néz ki lassan beindul. A szvasztikát meg már észre sem venni (no nem mintha az első részben megállás nélkül menetelő náci hordákat meg koncentrációs táborokat vizionáltam volna)
Végignéződött a 3. rész is...
Anélkül, hogy spoilereznék, annyit elárulhatok, hogy bontakozik a történet, de hilyánzik egyelőre a...
mojo... vagy valami más. Egyelőre több a szájkarate. A Samurai Champloo-s hasonlóságok szinte teljesen elvesztek. Szomorú is vagyok emiatt.
(Igény szerint bekussolok)