Előnyeit most nem sorolom fel, mert elkopna az ujjam

Hű! Ezek szerint nem csak hogy mindketten Japánban vagyunk, de még ugyanabban a városban is!Konomi a tartózkodási helyéhez írta:Nagoya
Igazán olcsó helyeken (pl Yoshinoya [= helyi gyorsétterem-hálózat], Sukiya, meg egyéb gyorséttermek - btw nemtom mi a neve, de vmelyik hálózatban ha menüt kérsz, akkor annyi rizst ehetsz hozzá, amennyit akarsz ^^) lehet az 500-1000 yen között is egy főre. Az egyetem menzáján meg sokszor 500 alattKonomi írta:Egy ebéd vagy vacsoda egy főre kijön kb 1000-1500Yen körüli összegből, ha nem drága helyre mész.
Na jó, ha tényleg ügyes az ember, akkor tud enni 500 yen alatt is (és nem csak az egyetem menzájánRossi írta:Igazán olcsó helyeken lehet az 500-1000 yen között is egy főre.
Oké-oké, ha megengedheti magának az ember, akkor nyilván a Lufthansa a legjobb, de az nagyjából a többi légitársaság árainak a duplája szokott lenni (mondjuk mikor jöttem ki, a japánok Lufthansás jegyet vettek mindenkinek, és rá volt írva az ára az e-ticketre... hááát, néztem rajta rendesen ^^").Konomi írta:Repjegy: én spec a Lufthansa-t preferálom. Lehet, hogy nem a legolcsóbb, de legalább megbízható és nem várakoztatják meg az embert az átszálláskor
Ha befér mellém a hátizsák, miért is ne?Rossi írta:Ami a szállást illeti... hmm, Anubys, mit szólnál a kapszula-hotelekhez? XD (Mér', nem is olyan rosszak azok...)
Az utazás sajnos elég drága Japánban, főleg, ha nem személyvonatal mész. Tehát egy kb 100km-es út sima személyvonattal olyan 2000Yen körül van, ami hozzávetőleg 4000Ft. Ugyanez Shinkansen-nel több, mint 5k Yen, tehát több, mint 10k Forintanubys írta:A 10-20e yen nem is tűnik vészesnek. Amit remélek, hogy egy nap (utazással, étkezéssel) kijön 4-5ezer forintból, de ezek szerint olcsóbban is meg lehet úszni (hatékonyan tudok spórolni, ha arról van szó...).
Most, hogy mondod... busszal közlekedni a legolcsóbb japánbananubys írta:(nem tudom, hogy áll Japán a távolsági buszok kérdésével)
Igen, th úgy, hogy Japánból indulok és Japánba jövök vissza.anubys írta: Rossi:
A 120e meglehetősen barátinak hangzik. Retúr a jegy?
Érdekelnek, úgyhogy fejtsd ki nyugodtan. (Amúgy ha errefelé jársz, és úgy gondolod, nyugodtan megszállhatsz nálam is, úgyis rég találkoztunk már [legutóbb 2006 augusztus asszem?anubys írta:Majd idegeneknél szállok meg ingyen.(Komolyan beszélek, ha valakit érdekelnek a részletek, kifejtem..)
Köszönöm az infot, de terveim szerint utazni nem sokat fogok, inkább csak tömegközlekedéssel, valamint rövidebb távokat busszal. A teljes hónapra kb egy Tokyo-Kobe távot tervezek (na meg visszavonatozni), ami a GoogleMaps szerint mindössze 530 kilométer. Szóval ennyi idő alatt még gyalog is simán menne a dolog. Leszámítva azt, hogy azért tervezek kitérőket ide-oda.paTKany írta:Turista utazásra tudom ajánlani a JR PASS-t ~80.000 Ft és cserébe két hétig minden JR vonatra fel lehet ülni a Nozomi Shinkansen kivételével. Alig négy Shin-Osaka-Tokyo Hikari Shinkansen utazás visszahozza az árát.