Avatar=Disney's Pocahontas 3D-ben és más bolygón.
Ezzel körülbelül kifejtettem azt, amit az előttem szólók is. Igazság szerint nekem kellemes csalódás volt. Ha valaki utánaolvas, és úgy megy be a moziba, hogy nem vár tőle sokat, akkor az kellemesen csalódik! Ugyanakkor aki az alapján megy be a moziba, hogy imdb értékelés, az valószínű hiányérzettel távozik.
Történet: Pocahontas megspékelve Mononoke Hime, és tipikus amerikai akciófilm figurák (a karmolt fejűtől rosszul voltam már a végén, annyira olyan "kiszedték egy sima akciófilmből" karakter...). Igen kiszámítható minden, ki hal meg, mikor, hogyan...
Karakterek: abszolút Dr Grace viszi a pálmát. Mint karakter is, mint pedig Weaver színészi alakítása is. (Lehet persze kicsit elfogult vagyok, mert abszolút kedvenc színésznőm). A többi karaktert sokszor többet láttam viszont másban

Egyéb: látvány elbűvölő, ez volt életem első 3D-s filmje (első 3D-s film, ami érdekelt is valamennyire). Igaz annyira megszoktam már a 3. órára a 3D-t, hogy ott már kevésbé volt feltünő. Elején nagyon ütött nekem. Akikkel mentem szintén azon a véleményem voltak, hogy mintha eltűnt volna a végére a 3D, de ez tényleg csak a megszokás kérdése volt. Zene nagyon tetszett, hajtok a soundtrackre. Szinkron jó volt. Igazság szerint először féltem, hogy nem fog nagyon tetszeni, de amikor meghallottam Menszátor Magdolnát Grace hangjaként az kb. olyan mint az említett Hannibal dolog. Egyszerűen magyarul szerettem meg, persze láttam eredetiben is Weaver filmjeit, de valahogy annyira már hozzászoktam a magyarhoz na

Szóval olyan 8,5/10, ha teljesen függetlenül kezelem, és nem gondolok arra, hogy mennyi más helyen láttam külön a jeleneteit. Tényleg megpróbálom úgy értékelni, hogy más filmes élményeimet nem veszem figyelembe. Ha figyelembe venném, gyengén szerepelne, de az meg ellentmondásba kerülne azzal, hogy azért élveztem.
Ja, megjegyzés: azért poénos volt némely tekintetben... az a "kellett valami ütős beugró...[] aztán rájöttem, felfelé nem néz" na azon azt hittem lefordulok a székről.