Puella Magi Madoka Magica

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Szegénykéim.

Én most néztem meg az utsó 2 két részt.

Éreztem, hogy nem lesz nagyon depresszív a vége. Sőt én nagyonis egy ehhez hasonló féligjófélig szomorkodnivalóra számítottam. Nem bántam volna, ha mondjuk Senki nem emlékszik rá, az úgy keményebb. Homura örök favorit lesz, Madoka meg váh. Istenséggé válik, megváltozik a világ, az Incubatorok hülyék lesznek. Pedig annyira azt hittem, hogy azt fogja kívánni tűnjenek el az Incubatorok XD A teázós jelenetet a legvégén nem igazán értem. Az is valami alternatív sík volt gondolom. Vagy hogyan látunk flashback szerűségeket... megváltozik a múlt satöbbi. Ja és az öccse Madokának! Rohadtul lehetne vele folytatni a sztorit. Hogy a kissrácnak is képességei lesznek, hogy kommunikál Madokával és elhatározza majd, hogy ,,megmenti". Nah ez egy egészen jó anime volt, így végsősoron. Elég nehezen tudtak engem rávenni, a mahou shoujo miatt, de mostmár meg újra fogom nézni a Higurashit XD Amúgy lett belőle egy ilyen: http://en.wikipedia.org/wiki/Puella_Mag ... characters nemtudom ebből lesz-e anime, de jó lenne ha lenne.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Vree »

Háát igen. Kicsit herótom van a standard sorozatendingektől, amiknek az összetevői: 1. random szimbolizmus és vallásos utalások, 2. utsó percben behozott természetfeletti elemek (szellemek, megmagyarázatlan csodák stb.), 3. a világ pusztuljon l legalább egyszer, 4. szándékosan kétértelmű vagy nyitva hagyott végkifejlet.

Na mind 1, gondolom átlaganime szinten ez tűrhető. Szegény HomuHomu szívja meg a dolgot a leginkább: link

Szóval Madokát az egész Kyubee ügyben főleg a boszorkák akasztják ki, úgyhogy azt kívánja hogy ne is létezzenek többé. Ja, és szegény hülye azt is kéri hogy ő maga hajthassa végre (gondolom hogy csak maguktól változzanak meg a dolgok az már kilengetné a kívánságmérőt, vagy csak Madokának van mártírkomplexusa). Szépen purifikál is minden létező mahósodzsót végig a történelmen pont egy pillanattal előbb minthogy boszorkává válnának. Kyubee diszkréten jelzi, hogy minél több bánatot vesz magára Madoka annál jobb lesz csak nekik a végelszámoltatásnál, ha majd jön Madoka Chtulhu. Ez be is következik, de Madoka köszöni szépen de ő csítel (ezért kell jól kívánni) és lelövöldözi ezt az utolsó boszorkányt is. De ekkora boldogságot már nem bír el a világ (meg a sorozat) úgyhogy inkább szépen átrendezi magát a Madoka kívánságának megfelelően.

Szal az új világban boszorkány nincs, de amúgy gyakorlatilag semmi nem változott (ügyes kívánság volt, Madoka...): boszorkányok helyett most démonok vannak, ha meg a mágikus lány kimeríti az erejét akkor nem átalakul witch-csé, hanem szimplán eltűnik (kb. ez is a halállal egyenlő). Kis pluszként még mehet egy kört szellemként a MadoKaszással hogy lássa hogy boldogulnak nélküle a hátramaradottak (bár lehet hogy ehhez protekció kell, és nem jár alanyi jogon). Ja, merthogy Madokából egyfajta szellem-őr lett, akit töröltek a valóságból (hogy ez hogy következik az eddigiekből nem tudom, de mindeki sírhat egy jót hogy szegény Madokára nem emlékszik a saját mamája).

Kb ennyi. Nem a legjobb befejezés (kb. a felénél simán mehetett volna bármilyen irányba) de ezt csak én mondom, animefanoknak be fog jönni, úgy sejtem. És ettől még a sorozat tele van jó jelenetekkel, amiket kár lenne lehúzni.
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Nem vagyok igazán elégedett a végével.

A 11. ep emlékszem súlyos és hatásos volt, az elején QB megint elbűvölt a trollságával, ahogy Homurát üdvözölte a klubban. Szegény úgy járt, mint aki süllyed a mocsárban, ha kapálózik, attól csak még jobban süllyed... De végre kitálalt Madokának, ez nagyon kellett! A fight scene is ütős volt, és a végén Homura annyira "needs a hug" volt, de annyira... De a 12. az valahogy az összes többit zárójelbe tette (még jó, hogy kevésbé, mint a NGE-nek, inkább Lain), meg újra is kell néznem, gyanítom a fordítás se az igazi, és az is sokat ronthat. Az egy jó irány, hogy Madokának fel kell rúgni a rendszert, mert más kiút már nincs (esetleg hagyná szegény Homu-chant a sorsára, de 1. az tényleg fájna 2. nem lenne kismértékű csapás a Homu-Walpurgis páros, az hót ziher), a konkrét megoldástól viszont kicsit keresztbe áll a szemem. De rendben, mostantól imádkozni fogok Madokához. Komolyan újra kell néznem ezeket a részeket az első nézéses WTF faktor miatt.


Egyébként másodszorra nézve a végét sokkal jobban bevette a gyomrom. De hogy ez mennyire különbözik attól amit én írtam :LOL:

Vree, az a kép, basszus... szegény Homuhomu :hammer:
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Vree »

Szemléltető ábrán az energiamegHomurás elve :p

Alternatív happy end (Kyubey egyik kommentje alapján)

+Zanzásított verzió azoknak akik bírják a chatszoba humort (TvTropes.org-ról).

Madoka Episode 12, rövidített verzió

Homura: Nem meg kell állítanom a boszorkányt
Walpurgis: NEM HOMURA. TE VAGY A BOSZORKÁNY
és Homura volt a bo
Madoka: MEGÁLLNI
Homura: MI A FA-
Madoka: KYUBEE! TEDD A VALÓSÁGOT A SZAJHÁMMÁ
Homura: Nem ne csináld
Madoka: CSINÁLD! KYUBEE
Kyubee: Mi a fa**om folyik itt
Madoka: KiB*SZOTT ISTENNŐ VAGYOK, KÖCSÖGÖK
Mágikus Lány #1: Szent sz*r valami eltüntette a lélekkövemet
Mágikus Lány #2: OMG LÉTEZIK MENYORSZÁG A LESZBIKUSOKNAK
Homura: W. T. F.
Kyubee: Sztem a haverod épp most kúrta tönkre a valóságot
Boszi!Madoka: LOLOLOL ITT ESZEM A BOLYGÓDAT ROFLCOPTER
Madoka: SZOPJAD BE INKÁBB EZT A TÉR-IDŐ DISZTORZIÓT KURVA
Homura: OMG mi a jó francot csináltál
Madoka: SEMMI BAJ HOMURA CHAN MOST MÁR MINDEN RENDBEN LESZ
Homura: De hát még nem is szexeltünk egyszer sem
Madoka: A TIÉD LEHET EZ A CUKI PIROS MASNI
Homura: De én a vaginádat akarom
Madoka: BYE BYE
Homura: Neeeeeeeeeee
Sayaka: OMG Kyosuke annnnyira cuki
Madoka: ÉS MI VAN KYOUKO-VAL
Sayaka: Az ki
Madoka: ffff MINDEGY MENJÜNK
Sayaka: Oks
Kyoko: Nem nee Sayaka
Mami: Sayaka miért
Kyoko: Francba, és pont mikor már majdnem sikerült lefektetnem
————
Kyubee: Aha klassz mese tesó
Homura: De ez tényleg igaz
Kyubee: Aha persze
Homura: Akkor honnan volna ez a masnim
Kyubee: Mindig is megvolt az neked
Homura: Jaj fogd be és edd meg inkább a QB tápod
Kyubee: NYAM NYAM NYAM
Madoka: NE ADD FEL A REMÉNYT
Homura: Mi a f- hol vagyok és mit jelent ez
Madoka: HARCOLJ TOVÁBB
Homua: Szent szar, Jézus lettem?
————
FIN
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Még a mindenki által egekbe magasztalás is csak annyit ért el nálam, hogy gondolkodóba ejtett, mondván,"lehet meg kéne nézni", azonban a Vree által bemásolt összefoglaló még úgy is meggyőzött, hogy totál nem ismertem a sorozatot, max pár képet láttam belőle. Ezt ugyanis végigröhögtem, ha csak fele ennyi mindfuck van az egész sorozatban, már akkor is megéri leszedni, minimum "for the fun" alapon. XD Igazából ha az ordítóan moeloli karakterdizájnt túlélem, és Shafték überszürreális látványelemeibe sem halok bele (a Bakénél azért rendesen megkínoztak), akkor még meg is van rá az esély, hogy tetszeni fog. :) Szóval mihelyt több időm lesz, szedni kezdem, aztán meglátjuk.
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Jaj Titkos, magical girl animénél arra panaszkodni, hogy a szereplők karakterdizájnja olyan, mint egy tipikus magical girl az olyan, mintha arra panaszkodnál, hogy egy mecha animében óriásrobotok vannak...
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Titkos írta:Még a mindenki által egekbe magasztalás is csak annyit ért el nálam, hogy gondolkodóba ejtett, mondván,"lehet meg kéne nézni", azonban a Vree által bemásolt összefoglaló még úgy is meggyőzött, hogy totál nem ismertem a sorozatot, max pár képet láttam belőle. Ezt ugyanis végigröhögtem, ha csak fele ennyi mindfuck van az egész sorozatban, már akkor is megéri leszedni, minimum "for the fun" alapon. XD Igazából ha az ordítóan moeloli karakterdizájnt túlélem, és Shafték überszürreális látványelemeibe sem halok bele (a Bakénél azért rendesen megkínoztak), akkor még meg is van rá az esély, hogy tetszeni fog. :) Szóval mihelyt több időm lesz, szedni kezdem, aztán meglátjuk.
A 11. rész végéig egyszerűen tökéletes.
A vége az szerintem akkor is elrugaszkodott. Egyszerűen megtöri a sorozat konzisztenciáját.
Urobochi-san szerintem rájött, hogy ha alkot egy ilyen ölelnivaló karaktert, mint Homura, esetleg komoly veszélynek teheti ki magát, ha nagyon súlyosan kiszúr vele :knife:
Mert az általa előszeretettel emlegetett szívmelengetés az nem lett egy átütő siker :hammer:

Felhozhatom a másik nagy kedvencem, ami a Haibane Renmei: nos az ottani "Homura"... ööö, nem kéne spoilerkedni, igaz? A lényeg, hogy ott a történet összetartozik a végével, és így eszembe se jutott megmerényelni ABe-senseit...
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

paTKany írta:Jaj Titkos, magical girl animénél arra panaszkodni, hogy a szereplők karakterdizájnja olyan, mint egy tipikus magical girl az olyan, mintha arra panaszkodnál, hogy egy mecha animében óriásrobotok vannak...
Na ezt majd felkutatom, milyen egy "tipikus MG anime" karakterdizájnja, mert én bizony kihagytam őket ::japtoun::
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Titkos »

paTKany írta:Jaj Titkos, magical girl animénél arra panaszkodni, hogy a szereplők karakterdizájnja olyan, mint egy tipikus magical girl az olyan, mintha arra panaszkodnál, hogy egy mecha animében óriásrobotok vannak...
Ha van olyan, hogy "tipikus magical girl" karadizájn, akkor nekem az ilyenek ugranak be, mint Sailor Moon, Wedding Peach, Kamikaze Kaitou Jeanne, stb., ahol a szereplők bizony távolról sem hasonlítanak egy PMMM-es karakterre. ^^" Az más kérdés, hogy úgy az utóbbi 5-10 évben tényleg megjelent egy "magical girl for the otakuz!" vállfaj (gondolok itt Nanohára és társaira), és ezeket a sorozatokat már eleve a "cute loli + yuri subtext + shiny magic = profit!" jegyében gyártották, de ezzel még akkora baj nem is lenne, csak kár, hogy Shafték még ebből a kategóriából is pont a legrózsaszínebb/legmoébb dizájnt választották. Hidamari Sketch-ben, meg Ichigo Mashimaro-ban láttam hasonló fejeket, be is ugrott egyből, hogy "bazz, ez a Madoka ilyen szempontból még a K-ON-nál is moébb, pedig azt konrétan azzal adták el". XD Aztán majd meglátjuk, lehet, hogy nézés közben ez nem lesz zavaró, de lehet, hogy pont ez von majd le sokat az élményből. Egy slice of life animében elmegy ez a dizájn, viszont egy ilyen véres-mágiás sztoriban nem mindig veszi ki magát jól, legalábbis az én szememben.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Titkos írta:Aztán majd meglátjuk, lehet, hogy nézés közben ez nem lesz zavaró, de lehet, hogy pont ez von majd le sokat az élményből. Egy slice of life animében elmegy ez a dizájn, viszont egy ilyen véres-mágiás sztoriban nem mindig veszi ki magát jól, legalábbis az én szememben.
Szerintem csak nagyobbat fog ütni. Jó ez így, nagyon jó.
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Titkos írta:Ha van olyan, hogy "tipikus magical girl" karadizájn, akkor nekem az ilyenek ugranak be, mint Sailor Moon, Wedding Peach, Kamikaze Kaitou Jeanne, stb., ahol a szereplők bizony távolról sem hasonlítanak egy PMMM-es karakterre. ^^"
Már mér' ne hasonlítanának. Különösen a Wedding Peach esetében áll fenn a hasonlóság, mert annak a főszereplője a rózsaszínhajú masnis karakter. Kétségtelen az arcok máshogy néztek ki a 90-es években, de a ruhák akkor is és ma is tele voltak/vannak fodrokkal, szalagokkal és masnikkal.

Btw. a tipikus magical girl dizájnt nem az általad említett animékben kell keresni, hanem a Cardcaptor Sakura első openingjében. Kinomoto Sakuránál nincs moébb moe, és lolibb loli.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Titkos »

paTKany írta:Már mér' ne hasonlítanának. Különösen a Wedding Peach esetében áll fenn a hasonlóság, mert annak a főszereplője a rózsaszínhajú masnis karakter. Kétségtelen az arcok máshogy néztek ki a 90-es években, de a ruhák akkor is és ma is tele voltak/vannak fodrokkal, szalagokkal és masnikkal.
A karadizájn volt totál más, azok 20-nak is simán kinéztek anno, Madokáék max 12-nek. A ruhákkal meg semmi gond nincs, azokra egy rossz szót sem szóltam. :) Sőt, pont ez az, hogy a magical girl cuccokban leginkább a csicsás ruhát, varázspálcát, segítő állatkát, és hasonlókat nevezném "standardnak" (mint ahogy mecha animében a robotokat), nem pedig azt, hogy legyenek moe lolik a főszereplők. :dirr: Ez utóbbi inkább általános "anime-standard" lett az elmúlt években, nem magical girl. XD (Egyébként meg is látszik az adott sorozaton, hogy mikor ki a célközönség, a régieknél voltak a 14 éves shoujo-fangirlök, ezeknél az "újhullámosoknál" meg a 20+-os otakuk. :dirr:) Apropó, készült az ezredforduló óta olyan "klasszikus" magical girl, ami mondjuk ténylegesen shoujo, és lányoknak van szánva, vagy az egész ágazat átalakult ezzé?
paTKany írta:Btw. a tipikus magical girl dizájnt nem az általad említett animékben kell keresni, hanem a Cardcaptor Sakura első openingjében. Kinomoto Sakuránál nincs moébb moe, és lolibb loli.
Elhiszem, de ettől még miért ez a fajta lenne a "tipikus"? ^^" Hány magical girl kijött a CCS előtt, ami pont nem ezekkel az elemekkel operált... Igazából nekem ezekről mindig az ilyen kisebbeknek szóló Tokyo Mew Mew, DoReMi, és hasonlók jutottak az eszembe, de azokon azért látszott, hogy inkább kodomo cuccok. (Amúgy pont a CCS volt az, amelyik elkezdte a "classic" shoujo magical girlt átvinni ilyen otaku-irányba, persze szvsz.)

Más: Az első rész megvolt, eddigi benyomásaim:

-A felnőttek a legjobb arcok. XD Madoka anyjának a reakciója a reggeli napfényre valami fenomenális volt, vagy pl. a tanárnő érdekes párhuzama a tojás és a hapsik között. XDD Amúgy érdekes volt látni egy családot, ahol a nő jár be dolgozni, és a férj a háztartásbeli, ez még általában is ritka, nemhogy Japánban. XD Ja, és Kyube hangja PERFEKT, pont ilyennek képzeltem a kis trollkodóst. XD

-A seiyuuk rendben vannak, főleg a felnőtteknél volt fun sok jelenet a hangok miatt, de összességében elmondható, hogy mindenki jól hozza a neki kiosztott szerepet.

-A zene tök jó, sok jelenet attól ütött igazán nagyot, pl. amikor megállnak beszélgetni Homuráék a "légifolyosón", vagy a rész végén a "másik világ".

-Shafték ezúttal is hozták a szürreális mindfuckot, de mivel itt ez egy másik világként jelenik meg, szinte nem is zavaró, mivel történeti elem. (Bake-ben az volt a brutális, hogy lenyomtak egy hasonlót szintén az első részben, de a szereplők olyan lazán beszélgettek közben, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, és a néző sem tudta megmagyarázni.)

-Sajnos a gyerekek karaktereiről nem tudom ugyanazt mondani, mint a felnőttekéről. Hihetetlenül sablonosak, ráadásul már előre lehet tudni, hogy a fő kapcsolat/konfliktus a "pacifista" moe Madoka, és a "mindenben király vagyok, csak épp senkit nem engedek közel magamhoz" coodere Homura között lesz. Ezt mindenféle spoiler nélkül, az OP, és az álom alapján máris látni. Hacsak nem szándékosan lövik le a poént már így az elején, akkor ez nagyon gáz. És szomorú, hogy pont a két főszereplő sikerült a legsablonosabbra, bár ezt sajnos egyre több animében észlelem manapság. :( Valami karakterfejlődés rájuk férne, remélem lesz.

-Az OP zeneileg nagyon jó, képileg egy baromi nagy Madoka-fanservice. :dirr: Az ED okés. :)

-A karakterdizájn továbbra is csípi a szememet, de szerencsére megszokható.

-A sztoriról eddig nem sok minden derült ki, a rész első fele dögunalom, rózsaszínséggel és moe-fanservice-el nyakonöntve, de azért a végén a harc már egész hangulatos volt. XD (Amúgy hehe, hogy megmondtam a yuri-subtextet, első részben rögtön az egyik osztálytársnő: "I want you to be my bride!" XD)

Szóval egyenlőre követem, elvileg fog ez még javulni. :)
Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Vree »

Örülök hogy segíthettem xD (A fordítás a sajátom :p)

Ami lényeges, hogy a háttérkezelés (lásd maszkhatás), itt sokkal meghatározóbb, mint az átlag sorozatban. (A puella-magi.net-en még most is elemezgetik, hogy mi hogyan változik az adott hangulat szerint.) Ráadásul a sztorinak hála az ellenfél/boszorkány még egybe is tartozik a környezetével, úgyhogy ott ez még külön hangsúlyos.
Sajnos a gyerekek karaktereiről nem tudom ugyanazt mondani, mint a felnőttekéről. Hihetetlenül sablonosak, ráadásul már előre lehet tudni, hogy a fő kapcsolat/konfliktus a "pacifista" moe Madoka, és a "mindenben király vagyok, csak épp senkit nem engedek közel magamhoz" coodere Homura között lesz. Ezt mindenféle spoiler nélkül, az OP, és az álom alapján máris látni. Hacsak nem szándékosan lövik le a poént már így az elején, akkor ez nagyon gáz. És szomorú, hogy pont a két főszereplő sikerült a legsablonosabbra, bár ezt sajnos egyre több animében észlelem manapság. Valami karakterfejlődés rájuk férne, remélem lesz.
Basszus, ezt ennyiből így kiszúrtad? :thumb:

Nna igen. Ha a spoilereket egyébként is olvasod, akkor nem erőltetem agyon őket, de azért próbálok óvatosan fogalmazni.

Pontosan ez szerintem (is) a sorozat legnagyobb hibája. Bár Homura feltáró flashback epizódja az egyik legjobb az összes közül (iskolapéldája annak hogy hogyan kell információt hatásosan egy részbe sűríteni), de ezen túl ez a páros gyakorlatilag nulla változást tud felmutatni. Még Madoka "haszontalan vagyok, ezért fel kell áldoznom magam" attitűdje sem változik egy jottányit, annak ellenére hogy ebből személyesen HomuHomu próbálja kigyógyítani (pedig ennek nagyon drukkoltam [és az érveléssel hogy az önfeláldozás ritkán váltja meg azoknak az erőfeszítéseit, akik szerettek téged, kizárólag személyesen maximálisan egyetértek]).

A jó hír hogy az első két-három rész gyakorlatilag fel (és félre-)vezetés, de a harmadiktól kezdve folyamatos a reveláció, valamint hogy ezeknek sokkal inkább a kettes számú páros a főszereplője, akiket én messze jobban bírok. (Annak ellenére hogy ahogyan Homura -szokás szerint- képtelen egyenesen átadni lényeges információt, Sayaka meg a párja az író kezében aki képtelen az említett információt elhinni.) [Ezt a klisét lehetne úgy hívni - ha megbocsátjátok a rossz szójátékot - hogy Kommunikációs Készség Fejvesztés. :p]

Igazából a befejezésben is csak az hiányzik, hogy ezek annyira jók hogy hozzájuk képest túl kiszámítható lett, illetve kicsit nehéz a váltás a "hivatalos" főszereplőre, lévén hogy a sorozat túlnyomó részében a többiek viszik a prímet. (Őszintén szólva mire rá került a sor, már eléggé passzoltam volna Madokát.)
Titkos írta:-Az OP zeneileg nagyon jó, képileg egy baromi nagy Madoka-fanservice. :dirr: Az ED okés. :)
Hol láttál te endinget ha még csak az 1. résznél tartasz, he? :P Még simán abban az illúzióban kellen lenned hogy ez csak egy ártatlan mahósodzsó sorozat. :wink:

------------------------------
Mellesleg, ha valaki kihagyta volna: a legjobb paródia (gondolom sokan egyetértetek) Gakubuchi Aiko "Köszi, Kyubey!" sorozata, ami abszolút korrekten írja le hogyan is történne máshogy a sorozat hogyha Kyubey jószándékú szereplő lenne. Az egyetlen hibája ha van ilyen hogy a 10. rész környékén (tehát a hivatalos befejezés előtt) íródott, de még ez sem von le sokat annak az értékéből, hogy láthatod ahogy a szereplők megteszik azokat a logikus lépéseket amiket várnál ha kevésbé lennének depresszívek.

Ja, egyébként SPOILER, úgyhogy Titkos ne nézze. ::^_^::
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Tényleg, a kösz QB-t még el fogom olvasni, amikor találkoztam vele, csak félig volt lefordítva.
A kommunikációs fejvesztést egyébként meg is magyarázzák később. Egy kis jószándékkal elfogadtam (előtte meg fogtam a fejem miatta), de nálam azért már belátja Homuhomu, hogy nem járható út.
Madoka... tényleg nem a legérdekesebb karakter egész a végéig, de azért megértem Homurát. Homu viszont nagyon jól sikerült, szerintem.
Karakterdizájn...? Nekem nagyon jól beleiilik a koncepcióba, a mézes-csipkés (bár kissé gyanús) első részekből átmentve a többi részbe elég hatásos elem.
Szürrealista környezetek: ezek adták azt a kis fűszert, amikkel továbbjutottam az elején. Onnan meg új értelmet nyert az egész.
QB hangja pedig szerintem is tökéletes. Ha ezt valaki valaha szinkronizálni akarja, nagyon fel kell kösse a gatyáját...
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: scineram »

Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Ez így túl egyszerű. Ez csalás. Nem így kellett volna történnie. Mintha elvágták volna a filmet, és egy másik sorozat utolsó részét láttam volna. Teljesen szembement az egész sorozat feelingjével, pedig 11 és fél részen át minden rendben volt, de egyik pillanatról a másikra egyszerűen átváltozott valami egészen mássá. Tény, hogy eléggé sarokba szorították magukat, és nem volt sok alternatíva egy pozitív befejezéshez, de akkor is más kellett volna, valami keményebb, ami hű az egész szellemiségéhez. Nekem lett volna elképzelésem egy tragikusabb, kevésbé reményteljes lezáráshoz, ami illett volna az eddigiekhez. Kissé becsapva érzem magam. Talán amiatt is akadtam ki, hogy én Homurát akartam annak, aki végülis feloldja a konfliktust, legalább részben. Egyébként nekem is a Lain jutott eszembe a lezárásról, de abban az esetben az illett a előzményekhez. Itt a végén azért nem is volt minden teljesen tiszta. Még egyszer meg kell néznem, hogy jobban megemésszem.

Olyan problémát nem éreztem, hogy Madoka túl statikus lett volna végig, elvégre az volt a cél, hogy ő távol maradjon mindentől. Így nem is kapott sok lehetőséget a cselekvésre, amikor igen, azt láttuk, hogy alakult. Homura karakterfejlődése meg a sorozat előtt ment végbe, ami szokatlan, de nálam pazarul jött ki. Az írás és a rendezés pár apróságot kivéve kifogástalan volt, az utolsó részig minden másodpercet élveztem. Ahogy mondtátok, egy darabig szinte Sayaka és Kyoko voltak a főszereplők, én meg őket imádtam. Az epic nyitójelenet pedig simán bevonult az all time kedvenceim közé. Ha a befejezést nem is tudom lenyelni, legenda született.

Vree első linkje nem megy. A másik két kép hatalmas.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

scineram írta:Talán amiatt is akadtam ki, hogy én Homurát akartam annak, aki végülis feloldja a konfliktust, legalább részben.
...Madoka kiszökik a térre, de mire odaér a romok közé, már elült a vihar, és a felhők közül előbújik a Hold. Homurát soha nem találja meg, egy hajpánt minden, ami a helyszínen maradt. Innen ugyanaz lenne, mint így, csak fordítva... Madoka járna-kelne a világban, megváltozott hajviselettel.

Igen, így kimaradt volna a cselekvésből.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Vree »

scineram írta:Nekem lett volna elképzelésem egy tragikusabb, kevésbé reményteljes lezáráshoz, ami illett volna az eddigiekhez.
Hát oszdd meg. xD Arra vagyunk. Ahogy Rick Blaine mondaná, "Nekünk megmarad a fanfiction."

--------

Ami a folytatás fronton történik:
+ Breaking News: mégis folytatás lesz a legújabb Mado-manga. (Ez most direkt szívatás?)
+ Van egy elég biztosnak érzett tippem hogy merre tart az első Puella Magi spin-off sorozat...Kazumi nyilvánvalóan az sors rendelte antikrisztus (újabb gyakori klisé); még pár fejezeten át megtanul benne bízni mindenki, akivel a legkevésbé jött ki az is megvédi majd, aztán jön majd a döbb hogy ő a világpk pusztítója. Toporog majd egy kört mikor ezt megtudja miközben páran meghalnak miatta, aztán dob egy Madokát hogy mégse legyen világvége és happy end. :p
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Kazumi: eddig valahogy képtelen volt lekötni. Elolvastam, de egyik szememen be, másikon ki: ha volt is benne valami érdekesség a Madokaverse szempontjából, simán emésztetlenül folyt át az agyamon :neutral: Ha úgy folytatják, ahogy írtad, akkor az "ilyen már volt" polcra kerül ráadásul.

Oriko: na ezzel viszont erősen fölcsigáztak most. Még ha kicsit furcsa dolgokat írtak is. Hogyan is gondolja Homu-chan kivitelezni azt a közelítést Madokához? Talán így? (vigyázatspoiler)

http://danbooru.donmai.us/post/show/903 ... mic-gerota
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Vree írta:Hol láttál te endinget ha még csak az 1. résznél tartasz, he? :P Még simán abban az illúzióban kellen lenned hogy ez csak egy ártatlan mahósodzsó sorozat. :wink:
Az az illúzióm már akkor szertefoszlott, amikor megláttam Sankakun az olyan híreket, mint "Madoka “Too Cruel for TV!”, és ez még február vége körül volt. XD Az endinghez: Már az ötödik részig leszedtem, és azért helyenként beléjük is tekergettem, egyrészt pont az ending-keresés miatt, másrészt kíváncsi voltam, hogy később mik lesznek még. :) Persze aki mondjuk erősen spoilerkerülő, annak ez furcsa lehet, de nálam sorozata válogatja, a Madokát pl. valszeg el sem kezdtem volna, ha a spoilerek nem árulják el, hogy azért ez bőven elüt az átlagtól. XD (Bár szerintem ha már úgyis belekezdtem, a végéig igyekszem felfüggeszteni magamnak a spoilerkedést, mégsem lenne jó, ha már idő előtt úgy ismernék minden jelenetet, mintha én lennék a rendező. XD)
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: scineram »

Vree írta: Hát oszdd meg. xD Arra vagyunk.
Rohadt geci vagyok, de én úgy gondoltam, hogy mielőtt Madoka kíván, vagy ha azt megteszi, akkor a következő ciklus elején, Homura végső kétségbeesésében megöli őt, saját magával együtt persze. Ezzel ugyan nem váltaná meg a világot, de véget vetne az ő körforgásuknak, és megmentené Madokát a szörnyűbb végzetétől. Nem lenne belőle Puella Magi és így a Földet elpusztító boszorkány sem.
Igazából nem is nagyon tudtam más olyan befejezést elképzelni, ami nem totál pusztulás, és aminél nem éreztem volna azt, hogy elcsalták a készítők, amit addig felépítettek.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Nekem nagyon egyszerűen és logikusan jött volna, hogy egész egyszerűen újra veszít, és újra elkezdi elölről... persze olcsó trükk, elismerem. És nekik is eszükbe jutott, hogy bizonyára nem lehet az időt büntetlenül újra meg újra tekergetni. Csak ők más következményt találtak ki.
Avatar
novalisk
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2006.03.22. 04:58
Nem: Férfi

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: novalisk »

Hihetetlen hogy mindenki mennyire bele van esve abba, hogy minél dark-abb egy karakter, annál jobb.
Madoka simán a legjobb karakter, az utolsó két részben pedig végre be is mutatja, hogy miért. Sokkal értelmesebb így, mintha Homura oldotta volna meg a helyzetet.

A befejezés pedig nem tökéletes, de az elmúlt jópár évben mégse tudtak olyat alkotni, ami ennyire is jó lett volna szvsz.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: Vree »

Hihetetlen hogy mindenki mennyire bele van esve abba, hogy minél dark-abb egy karakter, annál jobb.
Erről szó sem volt...Láttál valakit utalni ilyesmire?

Sztem épp hogy -nem- vagyunk elég dark-ok egy páran az Urobuchi-féle filozófiához. (Madoka ne lenne elég negatív? ...)
-------------

Mellesleg, aki még nem próbálta: jó eséllyel a legjobb Madoka-játék: Kyubey-szimulátor. (használati utasítás az alján.) Lám-lám, nem is olyan könnyű az ő élete sem. :)
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: scineram »

Óriási. A szünet alatt készült zseniális paródiát sem érdemes kihagyni, nem tudom ki vágta össze.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Puella Magi Madoka Magica

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Csak egy félig hülye kérdés a műértő közönségnek: van kedve valakinek átugrani Ausztriába a hétvégén?
Kinéztük a kapfenbergi Hexenfestet Walpurgisnachtkor, nem utolsósorban azért, mert Leoben mellett van (az ottani Justizanstaltról mintázták Madokáék iskoláját.)

Motorral megyünk, hogy egy vagy kettő, az az addigi időbeosztásomon múlik elsősorban, de bárkit szívesen látunk, akit nem zavar, hogy nem szervezzük meg előre és hogy egy hypermilerrel kell mennie (NEM pazaroljuk az energiát, nem!)

Tudom, ez így súlyos :hammer:
Válasz küldése