Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot »

Mariko írta:Usagi Drop
Mondjuk a mangáról azt olvastam, hogy a történet ott egy idő után egészen másfajta irányt vesz, a végén pedig pedig finoman szólva is „érdekes” befejezésbe torkollik, úgyhogy talán jobb is, hogy még ezen a ponton lezárták az anime történetét.
Én is elég rossz véleményeket olvastam, ha nem is az egész mangáról, de a befejezésre szinte mindenki panaszkodott. Úgyhogy kíváncsiságból belenéztem... kivételesen örülök, hogy az anime más véget kapott, mint a manga és persze a "fura" végkifejlett tudatában nincs szándékomban elolvasni a mangát.
Egyébként az anime verziót én is imádtam, egyszerűen zabálnivaló volt. Rin mellett, Kouki volt a nagy kedvencem, nem volt olyan jelenete, amin ne röhögtem volna egy jót. :D
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Kouki megnyilvánulásait én is imádtam, égetnivalóan rossz gyerek volt. Szegény anyja. :vigyor:
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

AZ, pontosan :thumb:
Kdanni írta:Engem csak az érdekelne mi lett a kő klubbal? :D
Semmi, megy tovább. Azt sem tudom, mi célból volt benne :drop:


Ikoku Meiro no Croisée

Összességében tetszett, de egy kicsit változatosabb cselekményre számítottam, hogy majd többet járják a várost, közben újabb szereplőkkel és szokásokkal ismerkednek meg. Ehelyett végig két helyszínen tartózkodtak, elenyésző kis dolgokon és a múlton problémáztak.
Claude és Yune szerethető karakterek voltak, a Blanche família viszont szerepelhetett volna kevesebbet is. A befejezés sem kiemelkedő, egyszerűen csak véget ért egy ponton.

7/10
De ha lesz második évad, azt is nézni fogom.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Nyilatkoznék is néhány befejeződött sorozatról.

Usagi Drop - a szezon általam egyik legjobban várt cucca volt. Eleinte kedveltem is, azonban hamar ellaposodott. Rin és Daikichi kapcsolata olyan szinte langyi volt, hogy nem is emlékszem, mi töltötte ki a legtöbb epizódot. A mellékkarakterek dobtak néha valamennyit rajta, főleg a Yukarival való kapcsolattól vártam valamit, de végül az se nem ment sehova. A második felére pedig olyan irányú és annyira átlátszó lett a sorozat propagandája, amit én már nem tudtam lenyelni. Ha a manga is hasonló, nem vagyok már rá annyira kíváncsi.

#6 - mint posztapokaliptikus disztópiára erre is nagyon kíváncsi voltam. És nem is indult rosszul, különösen az animékben ritkán láthatóan remekül kidolgozott és eredeti szereplőgárda miatt. Végre tényleg minden karakter sorsa érdekelt. És meg kell hagyni, amíg az ő fejlődésükre koncentráltak, addig jól is haladt. Azonban idővel a C-hez hasonlóan utolérte a 11 részes Noitamina átok. Bele akartak vinni egy olyan grandiózus, világmegváltó forradalmi szálat, ami ennyibe már egyszerűen nem fér bele. Ha kevesebbet markoltak volna, mondjuk Safu, esetleg Karan megmentése a városból, Sion és paTKany kapcsolata, többet foghattak volna. A végén meg a Deus Gay Méhina az évad legnagyobb GECILOLja volt.

Yuruyuri - a szezon egy kellemes meglepetése. Először Kéjön meg A Csatorna szintű semminemtörténik+unalom shitnek tartottam, de két-három részben több poén volt, mint azokban együtt. Jó kis komédia volt, bennem leginkább Chinatsu csókja Akkarinnak és az utolsó rész máshol már linket vérfürdője és előzménye maradt meg.

Tigris és Nyuszi - igencsak szórakoztató szuperhős anime, a modern korba szervesen beépülő mutáns alapokkal. A CGnek nem voltam nagy rajongója, de a karaktereket bírtam, és idővel egy egész jó történetet is sikerült összedobniuk. Ez azonban a legvégére sajnos kicsit már szétesett, az utolsó részen nagyon fogtam a fejemet. Mintha már nagyon egy második szériára gondoltak volna, mikor a befejezést írták. Ha nem is lett legnagyobb kedvenc, a vége ellenére is jó sorozat lett.

Régebbi sorozatokat is néztem mostanában.

Arakawa Under the Bridge - gyönyörű romantikus komédia Shaftéktől. Hatalmas volt a szereplőgárda, és nem méretre, bár akadt belőlük pár, és mind egyedi. Azt nem mondanám, hogy mind sok dimenziósak voltak, de akiknek az előéletére voltak legalább utalások, azok más színben is tűntek fel. A poénokat nem tudtam megunni még a második évadra sem. Rec én Nino kapcsolata és fejlődésük remekül volt bemutatva. Ők is lettek a kedvenceim, de mellettük is minden szereplőt imádtam. A seiyuu alakítások pedig zseniálisak lettek, nem véletlenül szinte az összes kedvencemet felvonultatták. Emellett az openingek is királyak lettek, a rendesek és a specik is. Jó lenne egyszer még többet látni belőle. Ja és a tvripet néztem, úgyhogy utólag is tanúja lehettem a LEGENDA születésének.

Tokyo Magnitude 8 - nagyon realisztikusnak ígért történet egy földrengés következményeiről. Hogy mennyire pontos, azt nem tudom megítélni, de nagyon erős a kontraszt az 51 mangával. Ezzel együtt igencsak tetszett hibái ellenére is, a végére pedig könnyfakasztó dráma is keveredett belőle. Bárkinek nyugodtan ajánlanám.

Dance in the Vampire Bund - vámpíros lolicon fanservice anime Shaft módra. Na jó, Mina az egyetlen loli benne, de őt komolyan használták is. Az ő karakterét nagyon bírtam, Yuuki Aoi szokás szerint remek volt, itt inkább a Victoriques hangját hozta. Ennek ellenére én Yukinak szurkoltam, ami Akirát illeti. A történet sajnos nem volt túl nagy szám, a fele után kissé szétesett. Ja és egy shota is volt benne, ez volt a kedvenc sztorim, már azért megérte végignézni, hogy mi lesz vele és Kaichóval. A gyönyörű opening tánc érdemel még említést.

Bakemonogatari - LEGEN... wait for it. Újabb Shaft mestermű. Remek történet volt, fantasztikus karakterekkel, de igazából csak ők kelthették életre igazán a sajátos Shinbo stílussal. Pedig lényegében 15 részen át többnyire csak beszéltek, néhány akciójelenetet leszámítva, de amit az animációval hozzátettek, gondolok például a játszóteres jelenetre a Mayoi Snailben, az zseniális volt. A seiyuuk pazarul hozták a karaktereket, és volt is mit, ugyanis a dialógusok nagyszerűen voltak megírva. Gondolom ezt főként Isinnek köszönhetjük. A részek elejét persze kockáznom kellett a feliratokért, de sebaj. DAIRY!
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

scineram írta:...Sion és paTKany kapcsolata...
Az itteni mod összejött egy #6-os animekarival, vagy hogy...? :dirr:
scineram írta:Mintha már nagyon egy második szériára gondoltak volna, mikor a befejezést írták.
Úgy tudom a második széria be is volt jelentve már az utolsó részeknél, vagy ha akkor nem is, mostanra már tuti. Legalábbis a fanok között erősen ment a brainstorming a 24. rész után, hogy: "De ha Kotetsu most tényleg meghalt, akkor így hogy lesz második szezon?"
scineram írta:Remek történet volt, fantasztikus karakterekkel, de igazából csak ők kelthették életre igazán a sajátos Shinbo stílussal.
Mondjuk ezt soha nem értettem, miből gondolják a fanok, hogy ezt a light novelt csak ezekkel az álművészkedéssel kevert mindfuck grafikai megoldásokkal lehetett "vászonra vinni"? Még csak nincs is úgy megírva a regény, ami ezt indokolná. A "loligyárnak" gúnyolt KyoAni bezzeg odafigyelt olyasmikre, hogy pl. ha a Haruhi light novel úgy van megírva, hogy Kyon végignarrálja E/1-ben, akkor legalább az animében is elő-előjöjjön ez, még akkor is, ha a kettő más médium. Bake-ben én ilyenre nem nagyon emlékszem, talán a legelső rész "trailer" openingje előtt/után dumált valamennyit Araragi a nézőknek, de ennyi. Pedig ott is ő meséli végig a sztorit eredetileg. Szóval én speciel értékeltem volna, ha Shinbou az agymenései helyett inkább a pontosabb adaptálást erőlteti, persze ezért a kijelentésemért a fanok valszeg élve megégetnének. :dirr:
scineram írta:A seiyuuk pazarul hozták a karaktereket, és volt is mit, ugyanis a dialógusok nagyszerűen voltak megírva. Gondolom ezt főként Isinnek köszönhetjük.
Hajjaj, és akkor milyen nagy lett volna, ha nem nyirbálják meg őket módszeresen! :lol: De amúgy viccen kívül, ha téged az anime párbeszédei szórakoztattak, a light novel dumáitól el fogsz élvezni. :)
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Na kezdjük itt.
Hajjaj, és akkor milyen nagy lett volna, ha nem nyirbálják meg őket módszeresen! :lol: De amúgy viccen kívül, ha téged az anime párbeszédei szórakoztattak, a light novel dumáitól el fogsz élvezni. :)
Szívesen olvasnám is őket, csak gépen valószínűtlen. Nagy kár, hogy ilyesmik nem elérhetőek. Ezek szerint az angol fanfordító jól átadta?
Mondjuk ezt soha nem értettem, miből gondolják a fanok, hogy ezt a light novelt csak ezekkel az álművészkedéssel kevert mindfuck grafikai megoldásokkal lehetett "vászonra vinni"? Még csak nincs is úgy megírva a regény, ami ezt indokolná. A "loligyárnak" gúnyolt KyoAni bezzeg odafigyelt olyasmikre, hogy pl. ha a Haruhi light novel úgy van megírva, hogy Kyon végignarrálja E/1-ben, akkor legalább az animében is elő-előjöjjön ez, még akkor is, ha a kettő más médium. Bake-ben én ilyenre nem nagyon emlékszem, talán a legelső rész "trailer" openingje előtt/után dumált valamennyit Araragi a nézőknek, de ennyi. Pedig ott is ő meséli végig a sztorit eredetileg. Szóval én speciel értékeltem volna, ha Shinbou az agymenései helyett inkább a pontosabb adaptálást erőlteti, persze ezért a kijelentésemért a fanok valszeg élve megégetnének. :dirr:
Az mekkora baromság! Mitől lenne egy stúdió vagy egyes alkotók sajátos egyedi stílusa ál? Emellett ez a történet sokkal kevésbé eseménydús, mint a Haruhi. Ha ki is hagyták a sok narrációt, így is tele van dialógussal, ilyenkor nagyon fontos, mennyit tudnak hozzátenni vizuálisan az élményhez. Például alig hiszem, ahogy Hitagi és Koyomi tekertek körbe azon a hajtányon meg a többi játékon miközben beszélgettek, így benne volt a könyvben.
És ugye azzal is tisztában kell lenni, hogy ugyebár rengetegen kritizálják is a KyoAnit a túl pontos, lusta adaptálás miatt. Persze én ultra Haruhi tard vagyok, így álláspontom világos, de nem pont az lenne egy adaptálás érdeme, hogy egy művet egy másik médiumra átültetve kihasználja annak lehetőségeit? Így részben megértem a Haruhi kritikusokat is, az anime gyakorlatilag a könyvet elolvasni lustákat célozhatná. Még ha a könyv narrálva van is, valamikor érdemes eltérni az alapoktól, és egy ismert dolgot új köntösbe bújtatva megmutatni. Én maximálisan értékelem, hogy Shinboék legalább minden egyes alkalommal igyekeznek kihasználni az animációs média erősségeit. És hogy a KyoAni is képes erre, nem csak lustaságra, éppen most a Nichijou is bizonyítja az egész youtubezot beterítő epikus jeleneteivel.
Szóval azt megértem, ha valakinek a Shinbo style nem jön be, bár igazából nem nagyon, de ahhez a történethez speciel remekül passzolt, amit összehoztak. Nem tudom elképzelni, ki csinálta volna meg jobban. Persze a világért sem égetnélek meg ilyesmi miatt, max le van sajnálva, aki emiatt nem tudta élvezni.
Titkos írta: :dirr:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

scineram írta:Na kezdjük itt.
...és folytassuk a Bake topicban, mert ott legfeljebb flame lesz, de legalább off nem. XD
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Natsume Yuujinchou San
Még mindig kedvenc a sorozat, de most hogy már a mangát is ismerem kissé kritikusabban szemléltem mint adaptációt. Nem panaszkodni akarok, mert tényleg nagyon szépen visszaadták a manga történeteit, de mintha nem akarták volna elfogadni, hogy a manga hangulata kissé megváltozott, és görcsösen ragaszkodtak ahhoz, hogy ez egy kis nyugis slice of life sorozat, ezért szinte csak ilyen sztorikat szemezgettek ki a mangából. Persze mivel már be lett jelentve a negyedik sorozat, így biztos, hogy a hosszabb, kalandosabb sztorik is feldolgozásra kerülnek, de már szinte csak ilyen történetek maradtak, úgyhogy félő, hogy kissé túl tömény lesz a következő szezon. Nagyon remélem, hogy nem fillerekkel akarják majd megoldani a dolgot, mert a mangafejezetek kárára azért már mégse fillerezzenek.
10/10

Kaiji: Hakairoku Hen
A már az első szezonban megszokott színvonalat hozta a sorozat, Kaijinak néhol briliáns húzásai voltak, máskor meg csúf pofára esés után egy szánalmas lúzer szintjére. A történet első fele jobban tetszett, a munkatáboros rész a chinchiro játékkal nagyon izgalmas volt, a pachinkós részt viszont már túlnyújtották, és helyenként nagyon vontatott volt, ezt szerintem jóval kevesebb epizódszámmal is meg lehetett volna oldani. Ichijou-t mondjuk bírtam, talán mert nagyon hasonlított Kaijira. Gyakorlatilag ugyanazokat a hibákat követte el, ugyanúgy elbízta magát, aztán meg ha felsült, ugyanúgy zokogva roskadt magába, csak persze Kaiji áldott jó szíve hiányzott belőle. ^^
A befejezés szintén tetszett. A manga igazából még folytatódik tovább, de ha azt nem dolgozzák fel, akkor sem hagy az anime semmiféle hiányérzetet maga után.
9/10
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Kamisama Dolls

az utolsó rész akkora csalódás volt, hogy sehogy se tudok 7 pontnál többet adni. Hűek maradtak a mangához! De a manga még mindig fut, tehát dögunalom volt ahogy félbe vágták itt a sztorit. Mintha utalások lettek volna esetleges folytátsra, de lehet ezzel csak a eladásokat akarták növelni.
Kár pedig valami minőségi bull-shit endinggel, még ha rengeteg nyitott szálat hagynak is, legalább az anime 13 részét megérte volna megnézni.

Nichijou

Abszurd a humora időnként, időnkét meg nem is humoros, de a hétköznapok tényleg ilyenek. :)
Reakció fejek vadászatára nagyon jó, és ez mindent megért. A narrátort meg betettem a kedvenc karaktereim közé, Nakai Kazuya pikk 3-asa, és Horrie Yui Sakura-sensei ballagási fotója miatt. XD De többi is nagyon poén volt.

Yuru Yuri
Most, hogy lehiggadtam, eszembe jutott az új pontozásom, és csak kicsit is józan ésszel végig gondoltam dolgot a 10 pontot levettem 9-re. :P

Cromartie High School
Befejeztem! A utolsó rész tényleg nem volt semmi, de így is megmaradt kedvenc jelenetemnek az első, talán Gori-kun epic apa-fiú megbékítése tetszett még annyira. Az OP a legnagyobb királyság. És úgy általában is jól esett egy férfias anime.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Kdanni írta:
Nichijou
"Reakció fejek vadászatára nagyon jó..."
17 rész alapján szvsz másra nem is jó a sorozat, mert azt a néhány részletet leszámítva eléggé laposra, unalmasra sikerült. Bőven voltak olyan epizódok amelyek alatt az unalom kerülgetett, és hirtelen nem is rémlik olyan egész epizód amire azt mondanám hogy érdemes volt megnézni, vagy amibe ne tekertem volna bele. Magával a humorfajtával nem lenne gondom mert a "lolwtf" stílusban utazik (nagyon helyesen, hozzáteszem), de hol a reakciók eltúlzása és elhúzottsága, hol a viccek felvezetése, hol a totális jellegtelenség volt az ami megölte számomra a poénos helyzeteket. Hakaséégről nem is szólva akik aránytalanul túl sok szerepet kaptak az egyes részekben, és egy jelenetük sem volt vicces, de még néznivalóan jó se. Teljes, végleges verdiktet 9 résszel a vége előtt persze még nem mondhatnék, de elég valőszínűtlen hogy folytatni fogom, és az is biztos hogy az Azumanga/Cromartie kettős trónját nem közelíti meg. Nem mondanám teljesen veszett fejsze nyelének mert legalább jófelé próbálkozik, de bőven lehetne jobb, sokkal jobb is.
Kép Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Saiunkoku Monogatari S1+S2
Nagy csalódás volt nekem ez az anime. Mindenhol csak jókat olvastam róla, hogy Shuurei milyen különleges főhősnő, meg hogy mennyire jó a története, de ehhez képest nem tudott sokkal többet nyújtani, az olyan tizenkettő egy tucat otome game adaptációknál, mint a Hakuouki vagy a Neo Angelique Abyss. Én tényleg megadtam neki minden esélyt, még a második szezont is megnéztem, abban bízva, hogy hátha abban javul a helyzet, de sajnos néhány epizód után rá kellett jönnöm, hogy itt bizony nem lesz semmiféle változás.
A sorozat nagyon jól indult, gyakorlatilag a hosszú hajú bishik Kánaánja volt, ráadásul még szimpatikusak is voltak a fiúk, és a háttérsztorijukban is volt elég lehetőség. Sajnos azonban az író nem igazán tudott bánni a karatereivel, így az első szezon elején bemutatott szereplők a szezon második felére már teljesen eltűntek a színről és a helyükre újabbak léptek, akik már sokkal kevésbé voltak szimpatikusak és egyediek. Igazából még abban sem vagyok biztos, hogy volt-e egyáltalán férfi főszereplője a sorozatnak. Az openingben Ryuukit mutogatták ugyan a legtöbbet, de ő az első szezon második felétől szinte alig szerepelt, ráadásul hiába volt halálosan szerelmes Shuureibe, a lány nem mutatott iránta több érdeklődést, mint bármelyik másik fiú iránt.
Shuurei elsőre egy kedvelhető, öntudatos hősnőnek tűnt, akinek voltak saját céljai, és nem csak a nagy szerelmet kereste, de idővel az írónő túlzásokba esett, és egy karrierista, szingli tyúk lett belőle, aki nem akart szerelembe esni, mert a munkája iránt érzett elkötelezettsége és az óriási hivatástudata mellet ez már nem fért bele az életébe. De ez még nem volt elég, ugyanis ahogy haladt előre a sorozat, Shuurei egyre magasabb és magasabb piedesztálra került, a második szezonra pedig már olyan erős Mary-Sue vonásokat mutatott, ahogy a kezdeti szimpátiám iránta ellenszenvvé változott.
A történet nem igazán akart haladni semerre, csak az aktuális politikai csatározásokról és korrupciós ügyekről szólt, amikbe Shuurei így vagy úgy, de belekeveredett. Ez még önmagában nem is lett volna baj, de minden történetív annyira el volt nyújtva, és a végén olyan primitív módon lett lerendezve, hogy képtelen voltam szórakozni rajtuk. A szerelmi szálnak, ahogy feljebb már írtam, még a léte is kétséges volt, nemhogy bármit is haladt volna előre a két szezon folyamán. A humor pedig, ami a sorozat elejét olyan szórakoztatóvá tette, idővel teljesen kikopott a történetből, és ha néha-néha még fel is tűnt, akkor is erőltetett volt.
Nem igazán értem, hogy ezen az animén mit esznek annyian, szvsz vannak ennél sokkal jobb fordított hárem sorozatok is.
6/10
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Igeeen!! Végre valaki!
Shuurei szerintem is egész jól indít, és tényleg Mary Sue lesz belőle. A második szezont én már nem bírtam cérnával. De javarészt én rontottam el: amikor a jellemfeljődős-nagyonérdekes-izgalmas főhőst emlegetik (seiyuu Kuwashima Houko), helyszín ókori Kína, music composed by Ryo Kunihiko, akkor nekem Sonshou Shoukei az első, aki az eszembe jut, és őt várom. Mint a teológus és a geológus. Ég és föld. Na ja, hiába szeretném, de a Twelve Kingdoms-t csak Ono kisasszony tudná megismételni, máshonnan úgysem köszön vissza.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Hát a második szezonhoz már nekem is kellett némi mazochizmus, de ha már egyszer elkezdtem, akkor nem akartam félbehagyni, meg egy idő után Gintamát kezdtem el nézni vele párhuzamosan, és úgy elviselhető volt. ^^'

A Twelve Kingdoms-t még nem láttam, de nagy reményeket fűzök ahhoz is, mert arról is csak jókat olvastam. ::^_^::
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Én egy nagyon válogatós ember vagyok anime téren, szóval plö ha valami fanserice gyanús, akkor már a címe se nagyon érdekel. Nagyon komolyan megválogatom, hogy mit nézek meg. Ezek után a Twelve Kingdoms-hoz nem csak azt fűzném hozzá, hogy a kedvenc animém, hanem a legjobb dolog, amit valaha láttam! (Vagyis letolja az Amélie csodálatos életét is az első helyről, pedig én aztán imádom azt a filmet)
A Twleve Kingdoms-hoz még annyit, hogyha elkezded nézni, akkor ne bátortalanítson el az első néhány rész. Nagyon durva jellemhibákat köszörül ki az anime, de azokat először be is kell mutatni. Meg elsősorban pszichológiai a cucc, a csatajelenetekből nem látunk sokat.
Próbálnék valami lehúzót találni hozzá, de nem tudom, hogy vagy azért nem találok, mert nincs sok mindent szapulni rajta, vagy ennyire szeretem, hogy hibáját sem látom. Nincs befejezve. Négy nagy fejezetre tagolódik, azok le vannak zárva, de egy csomó másik kérdés nyitva marad. Ennek az az oka, hogy a regénysorozatnak sincsen vége, a Pierot meg akarta várni vele az írónőt... aki később mégsem fejezte be a történetet. Igazán kár.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Juuni Kokuki tényleg nagyon jó, +1 ajánlás innen is.

(El sem fogod majd hinni, hogy ez is Pierrot cucc. :P)
Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dark-san »

Mayo Chiki

Gáz főszereplő + crossdressing + yaoi fanservice + yuri fanservice + idol + tucatszor véletlenül rád esek + tsunderék + nekogirl + kötelező strandos epizód + hárem + kissé szadista rosszlány... van még fontosabb fanservice klisé? Az tuti benne volt a Mayo Chikiben. Engem az idegesített a legjobban, hogy Subaruról mindenki elhitte, hogy fiú. Még akkor is, amikor a strandon női fürdőruhában pózolt. Az oké, hogy a létező össze fanservice összehordásával akartak pénzt keresni, de azért maradjanak már egy kicsit a realitás talaján.
3/10.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Kämpfer für die Liebe 13

Beugrott, hogy anno milyen hülyén jött ki ez a két részes OVA (elsőre a 14-es rész, aztán később a 13-as :dirr:), és gondoltam akkor már meg kéne nézni a kimaradt részt. Nos nem csalódtam, a 14-eshez hasonlóan most is "over 9000" volt a yuri-feeling. XD Most már komolyan elkezdtem gondolkodni, hogy lehet a TV sorozatot is be kéne vállalnom, mert anno nagyon harmatosan indult, de ha esetleg időközben idáig fajulnak a dolgok ott is, akkor kötelező néznivaló. XD Az OVA-ra meg adok egy 8/10-et, amire hivatott, azt tökéletesen teljesítette. XD
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Steins;Gate
Nagyon jó sorozat volt, kicsit lassan indul be ugyan, az első fele gyakorlatilag a szereplők bemutatására és a történet felvezetésére ment el, de mivel imádtam a humorát és a karakterek többségét, így nem zavart a dolog. Okarin eszméletlenül nagy arc volt, a végére pedig igazi hőssé nőtte ki magát. Annak meg nagyon örültem, hogy végül összejöttek Christinával, őket az ég is egymásnak teremtette! :vigyor:
Igazából magától a sztoritól kicsit tartottam, mert az ilyen időutazásos történetek gyakran önellentmondásokba és logikai bukfencekbe szoktak fulladni, de itt szerencsére, azt leszámítva, hogy a végén maradt néhány megválaszolatlan kérdést, sikerült elkerülniük a komolyabb buktatókat. Ráadásul mindezt úgy hozták össze, hogy mellette emberi drámára és romantikus szálra is futottam, plusz még a befejezés is tökéletes volt. Egyszóval minden megvolt a sorozatban, ami egy jó animéhez kell. ::^_^::
9/10

Kíváncsi vagyok, hogy a mozifilm miről fog majd szólni.
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro »

A Steins;Gate végkifejletét jól megcsinálták szerintem :) Kicsit talán túl pozitív lett, de szerencsére azt ők se tudják, mit hoz a jövő. Viszont nagyon hangulatos és lendületes volt, az utolsó előtti rész végén a jobban kifejtett opening-zenével különösen.
Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker »

Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Mariko írta:Steins;Gate
...
:goodpost:

Az Okarin × Kurisu meg annyira alap volt, hogy kisebb fajta ATOMIC RAGE-et váltott volna ki belőlem, ha 1) nem jönnek végül össze, 2) Mayurival lesz valami.

A dráma része meg jah, egyértelműen god-tier. Mikor azt gondoltam, hogy a cucc annál jobb már nem lehet, mint ami, behozták a 22. részt. Ott végleg eldőlt nálam a sorsa (bár már előtte is). :3

A múvira meg én is kíváncsi vagyok, meg arra a specialra, ami most lesz majd februárban.

(Egyébiránt a BD-k még mindig qrvajól fogynak.)
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

alvaro írta:Kicsit talán túl pozitív lett, de szerencsére azt ők se tudják, mit hoz a jövő.
Mivel én alapvetően happy end párti vagyok, így az ilyesmik miatt ritkán szoktam panaszkodni. ^^
Junchi írta:Az Okarin × Kurisu meg annyira alap volt, hogy kisebb fajta ATOMIC RAGE-et váltott volna ki belőlem, ha 1) nem jönnek végül össze, 2) Mayurival lesz valami.
Na, akkor én is rageltem volna egyet. Igazából a többi lány szerintem még csak szóba jöhető love interest szinten se volt, Mayushi meg annyira "csak" a legjobb barát volt, hogy Okarint nem tudtam volna még csak elképzelni se mással. :vigyor:
Junchi írta:Egyébiránt a BD-k még mindig qrvajól fogynak.
Ezt örömmel hallom. ::^_^::
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Kéne valami hosszú stuffot néznem (ami nem shounen bullshit!) és akadt is kettő, ami szimpatikus, épp csak nem tudom, melyiket kezdjem el... Az egyik a Fushigi Yuugi (igen, még nem láttam...), "úccse néztem mostanság semmi shoujót" címszóval, a másik a Maison Ikkoku, ami szintén nem tűnik rossznak a leírások alapján.

Egyelőre az FY felé hajlok inkább, de majd meglátjuk.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Amennyiben a Fushigi Yuugit választod, semmiképpen se nézd meg a harmadik OVA sorozatot, ha jót akarsz magadnak.
Kép
Válasz küldése