Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:Mondjuk azért ezt az egyet nehogy már hibának ródd fel, amikor az IY utána készült. XD
Ööö, hol róttam ezt fel hibának? Csak megjegyeztem, hogy érdekes ez a párhuzam, mert az IY-t előbb láttam.
Titkos írta:Ez egy shoujo, abból is a tipikusan 14 éves fangirl célközönségnek szóló cucc, emellett fordított hárem is, ahogy Mariko írja. Így én eleve fangirl szemmel néztem, és nem kaptam hülyét attól, hogy ötvenszer szólongatják egymást, vagy hogy minden létező szappanoperás fordulat megtörténik velük
Na jó, én is így álltam hozzá, de azért ez a sorozatos bénázás, amit ezek ketten műveltek, az enyhén szólva is kivágta nálam a biztosítékot. Ennél sokkal korrektebbül bántak ezzel a szállal más shoujo cuccok, ahol azért igyekeztek nem átesni a ló túloldalára, nyergestül (Esca pölö). A másik meg, hogy gyakran éreztem azt (ahogy már írtam is), hogy sokszor egész érdekes dolgok, sőt, karakterek mentek fölösbe Miakáék bénázása miatt. Az meg, hogy egyfolytában hülyítették a népet, hogy most hol összejöttek, aztán szétmentek valami idióta indokkal, az megint csak gáz. Azért nem hiszem el, hogy ennyire komálták volna a lányok ezt a fajta fesztivált még abban az időben se.
Titkos írta:Mondjuk az is igaz, hogy nem nagyon emlékszem olyan sorozatra, amelyikben egyszerre van 7 főszereplő, és képes mindet úgy mozgatni, hogy elengendő screentime és karakterfejlődés legyen mindegyiküknél.
Naruto. *trollface.png*
Titkos írta:A "gonosz" szereplők jellemzően összevissza mészárolgatják egymást, egyrészt, mert "ők a gonoszok", másrészt mert direkt úgy van írva a sztori, hogy köztük eleve nincs akkora összhang, mint a "jófiúk" között, általában inkább érdekszövetség, és nem igazi barátság tartja őket össze.
És pont ezért nem jött be. Sokkal jobban díjaztam volna, ha nem direkt arra megy rá az alkotó, hogy mindenáron kőgonoszokat akarjon faragni. Én mondjuk biztos azt csináltam volna, hogy Seiryuu-ék is hasonló közösség lettek volna, mint Suzakuék, ergo lett volna közöttük valamennyi összetartás, saját nézőpontjaik, etc. Egészen érdekes helyzeteket hozhatott volna + a nézőnek is döntenie kellene, hogy végül kinek a pártját fogja, mert nem egy igazság lett volna, hanem kettő, ami két különböző nézőpontból fakad (mint Basilisk vagy Shiki). Jó, Nakago esetleg maradhatott volna a helyén/szerepében vagy esetleg még azt, hogy mint független outsider kavarja a szart...
Titkos írta:Ezt a részét végképp nem értem, én elég sok karit bírtam, legalább 5-6 nagy arcot, és még legalább ennyi kevésbé fontos, de szórakoztató karaktert fel tudnék sorolni.
Mondom, az volt itt a gond, hogy akik alapból idegesítettek, azok rengeteget szerepeltek (a két főhős, Nakago, Yui, Suboshiék), akik meg érdekesek (is lehettek volna), azok meg semmit. Például ott van Tatara, aki egész szimpatikus volt, erre a behozása után a köv részben már ki is írták... A két szellem Genbu Seishi ugyanez, de mondhatnám akár a Seiryuu Seishiket is, pölö Tomo (akkor is egy epic troll volt :D), a farkas vagy Miboshi, akinél tökre bejött ez a testlopós ability, erre ő is szerepelt össz-vissz két részben, ráadásul majdnem a legvégén hozták csak be.
Nakagóval meg nem lett volna baj, minél nagyobb g*ci, annál jobb (valahogy imádom ezt a karaktertípust :P), viszont a sorozatos just as planned-jei baromi idegesítővé tették (ugyanezért utáltam meg Aizent is a Bleach-ben).
Chichirit meg én is bírtam.

Ami az átjárást illeti: Yui azt kívánta, hogy Miaka visszajusson a való világba, pluszba jött vele Tama. Utána mintha tényleg lett volna valami kapu, amin Yui át tudott jönni, de az már inkább zavart, hogy végül az egész könyv ott kötött ki, szellemestül, Taiitsukunostól, mindenestül.
Titkos írta:Akkor most téged idézlek, egy másik fórumról: "A japánokat nem zavarja a spoiler."
Ööö... Jó, ezzel most tényleg megfogtál. :D
Titkos írta:Az OVA-khoz "have fun", még a fanok is gyűlölik őket. XD
Azóta meg is néztem az elsőt... Mást nem is kell mondjak. xDD (Gyakorlatilag felfogni nem tudtam, mi miért történik benne, meg egyáltalán: minek kellett ezt folytatni? A sorozat zárása még egész jó volt...)
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Ezt annyira jó olvasni. XDDDD
Titkos írta: Mondjuk az is igaz, hogy nem nagyon emlékszem olyan sorozatra, amelyikben egyszerre van 7 főszereplő, és képes mindet úgy mozgatni, hogy elengendő screentime és karakterfejlődés legyen mindegyiküknél.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni: Twelve Kingdoms. Nem csak hogy rohadt sok kidolgozott, fejlődő karaktert mozgat, hanem köztük olyan kapcsolat van, hogy azt tán csak egy Descartes szorzat tudná leírni (ez persze nem a love-polygon, meg nem szappanopera szerű, csak a méret akkora).
Titkos írta: Persze nyilván az is benne volt a dologban, hogy a főszereplő páros nem idegesített, Miaka bőven szerethető (sőt, talán ő volt az első shoujo hősnő, akiről el tudtam hinni, vagy legalább meg tudtam érteni, hogy miért szereti meg az összes harcos, szemben az átlag szürke egér "hősnőkkel", aki kb. tényleg olyanok, mintha nőknek szóló otome game-ek jellemtelen főszereplőiről lennének mintázva :twisted: ), Tamahoméről pedig már asszem írtam korábban, hogy kevés karakternél sikerül azért ennyire eltalálni, hogy ne billenjen át a se a Superman, se az emógép kategóriába teljesen, és mellette még röhögni is lehessen egyes jelenetein. XD
Komolyan, ha shoujo hangulatba kerülsz véletlenül, akkor olvass Tenkuu Seiryuu-t. Sajna a fordítással nagyon lassan haladnak (fél évente egy rész, és most nem túlzok), de amíg van angolul, addig simán jó. Vagy szintén Yamaguchitól a Dragon Knight-ot, ami mindössze egy kötet. A főszereplője kövérkés, butuskás, néha csúnyácskának is nevezett (helyből nem szokványos), de kedves, aranyos, és mindenek előtt halál poénos karakter.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Junchi írta:A két szellem Genbu Seishi ugyanez
Az ő történetük a Genbu Kaidenben lett megírva, itt csak statiszták. ^^
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

Befejeztem a Gungrave-et.
Először azt hittem, csak valami sima, maffiás cucc lesz, aztán az első rész után valami supernatural/hentelős dologra számítottam. Végül nem (csak) azt kaptam. Szokatlan volt, hogy inkább a sorozat első fele tetszett, pedig nem vagyok oda jobbára az ilyesmiért. Volt benne egy-két erőteljesebb epizód, de összességében nézve számomra nem volt egy kiemelkedő darab. (Az mondjuk nem növelt az értékén, hogy a legelejétől lehetett tudni, hogy Harry lesz a hunyó.)
7/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Marvelous
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2012.01.11. 23:06
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: a GokaiGalleon fedélzetén
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Marvelous »

Jelenleg A Yuusha-Oh GaoGaiGart nézem, tudom állandóan mondom, de csak azért, mert eszméletlenül jó.

Aki szereti A TTGL-t az ezt is meg kell nézze, mert klasszikus.

Amellett a 2011-es termésből tudom ajánlani a Sacred Sevent, mert nagyon régen láttam már olyan animét, ami ilyen rövid, ilyen nagyon jó volt, és még hiányzik is. Eszméletlen Mecha és Supernatural keverék szerűség, nehéz pontosan meghatározni, de aki egy rövid, velős, akciódús animét akar, ami könnyed kikapcsolódásnak sem utolsó az ezzel megtalálja amit keres.

Cardfight!!! Vanguard:

Egy új Kártyajáték Anime, 1000x egyszerűbb szabályrendszer, milliószor pörgősebb játékmenet, sokkal kevésbé sablonos főszereplők. Aki úgy érzi, eleget szívta a fogát a YGO Zeal miatt az erre térjen át. (10 elmeorvosból 9 javasolja ezt a Zeal miatti elmebaj orvoslására).

A játék maga elérhető interneten, elképesztően pörgős, jó kis szabályrendszer alapján játszott játékról van szó, nem túl nehéz (5 perc alatt is könnyen megtanulható, másoktól elleshető játékmenet.) Elképesztő kártyagrafikák. Nincs több Gagyi, nincs több túlbonyolítás, ez a játék a kártyamániásoknak való!

Az anime szép, a grafikája itt-ott a Yugioh-t is idézi, de ez nem csoda, hisz a mangát, amire épül a Duel Masters és a Yugioh R alkotói találták ki. A főszereplők szerethetőek, vagy útálhatóak is de semmiképpen sem gyengék, jól kialakított, és folyamatosan fejlődő személyiségek, egy nagyon sátáni főgonosz és egy elképesztően csavaros történet ami vár.

Digimon Xros Wars:

Ha netán láttad már az előző 5 évadot, és tetszett is bármelyik, akkor ezt csekkold le:

Új stílusú történetvezetés, teljesen új evolúciók, új Digimonok, Régiek sok helyen újrarajzolva (Beelzebumon, Greymon, MetalGreymon).

És egy új elem: A háború. Eddig csak egy pár kiválasztott harcolt a gonosz Digimonok ellen, most már egész hadseregek feszülnek egymás ellen. A cél a Digimon Király cím, amihez minden DigiCrown megszerzésén, és az ellenséges seregek megverése, vagy a magunk oldalára állítása a cél.

Szerintem megéri megnézni.

Digimon Savers:

Elég Régi Anime már, de aki látta a Frontiert magyarul, és nem volt elég, ezzel folytassa.

Kivételesen 14-15 éves főhősökkel dolgozik, akik egy szervezeten keresztül harcolnak a még nem ismert ellenségeik ellen, akik viszont okosan kavargatják a szálakat a háttérben, és a végén még maga Yggdrasil, a Digimon isten is megjelenik (Érdekes lábjegyzet, hogy az Yggdrasil kifejezés a Viking mitológiából ered, és Világfát jelent, ami lényegében jól leírja a Digimon isten alap megjelenését.)

Érdekességek:

- Visszatér a DigiVice kifejezés (A D-Power és a D-Loader után)
- Visszatér Agumon (Új Design)
- Új elképesztő Evolúciós családfák
- Digilélek, ami összeköti az embert és a Digimont, ezzel egy minden eddiginél erősebb köteléket alkotva közöttük.
- A Játékokból ismert Digimonok (MerCurimon, Spinomon, Belphemon) megjelennek az animében
- Burst Mode!!!!
- Bunyó minden mennyiségben (Ember Vs. Digimon)
- Egy eszeveszett Movie
- Elképesztő csavarok a történetben

48 Rész tömény akció, érzelem, bunyó és rengeteg Trashtalk. Vigyázat, függőséget okoz!

----------------------------

Egyelőre ennyi
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Mirai Nikki

*_* Arra gondoltam, hogy így vizsgaidőszakban ne csak sorozatot nézzek, hanem otakuhoz méltóan animézzek: hát gondoltam megnézek egy részt.

Rosszul gondoltam. XD Egyből kettőt néztem meg és van egy olyan érzésem, ma pedig az összes többit. Brutális. :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Perfect choice! ; )

Eddig 14 rész után azt mondom, van olyan jó, mint a manga. Persze vannak benne fasságok, de azok leginkább olyanok, amik a mangában is benne vannak, csak valahogy hajlamos vagyok elnézni neki, annyira szórakoztató darab. :D

Uncensored BD-rip-ek meg jöhetnének végre.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Uncensored BD-rip-ek meg jöhetnének végre.
Mivel most már rendesen benne vagyunk a sorozat közepében (mondjuk én még mindig a harmadik résznél járok, de ez most lényegtelen XD), ezért megkérdezem: nagyon sok a cenzúra? Mennyire zavaró? És látszik, hogy tényleg 1-1 véresebb rész van kitakarva sötét csíkkal/fénnyel/akármivel, nem szimplán arról van szó, hogy alapból finomítottak a mangához képest, és a DVD-n sem lesz jobb?
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

A lerepülő testrészek ki vannak kockázva. Ezt tényleg nem tudom, mennyire javítják majd lemezre.
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Akkor ezek után ne is merjem remélni, hogy egy olyan mangából, mint az Aphorism, anime lesz? Ott nem csak repülő testrészek vannak, a belezést szó szerint kell érteni...

Amúgy jelenleg a Sentou Yousei Yukikazét nézem, mert a kategóriás lista írása közben rendesen megjött rá az étvágyam. Ez az anime még mindig lehengerlő. Minden szőrszálam az égnek áll, azért ezt nem könnyű elérni.

Edit. Na ez is kivégezve. Megint. Nem utoljára. Eskü, ettől nagyobb epicség nincs másik. Nem, a TTGL sem. Azért ahogy Fukai Rei hadnagy fogja Yukikazét, és berepül az ellenség közé három másik FRX-99-essel, és szanaszét epiceskedik az egész végét. Zseniális.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sárkánybaby 2012.01.18. 18:37-kor.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Sárkánybaby írta:Akkor ezek után ne is merjem remélni, hogy egy olyan mangából, mint az Aphorism, anime lesz?
Ha lenne is, valszeg eléggé meg lenne nyírbálva. Szerintem.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:nagyon sok a cenzúra? Mennyire zavaró? És látszik, hogy tényleg 1-1 véresebb rész van kitakarva sötét csíkkal/fénnyel/akármivel, nem szimplán arról van szó, hogy alapból finomítottak a mangához képest, és a DVD-n sem lesz jobb?
A cenzúra igazából annyiban merül ki, hogy kikockázzák a durvább dolgokat, DE eddig szinte minden tökugyanaz, mint a mangában. Nah, talán a csontvázak lehetnének kicsit... rusnyábbak... ^^

Szal nem kell félni, a BD-n teljes pompájában lesz minden - gondolom.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Ore-tachi ni Tsubasa wa Nai

Ezt a sorozatot is gyorsan dobtam három epizód után, mikor még az eredeti TV-adás ment. Egyrészt a mellringató és bugyivillantó fanservice valami elképesztő méreteket öltött benne, ami mondjuk engem egyáltalán nem szokott zavarni, de a rengeteg cenzúra már annál inkább - a BDrippel már megszűnt ez a probléma.
Azonban a fontosabb érv a sorozat nézése ellen az volt, hogy az első három résznek semmi értelmét nem láttam. Adott három hím, mindegyik éli a maga életét, és mivel mindegyiknek teljesen más az ismerősköre (és a lányok, akik körülöttük zsonganak), így számtalan nevet kell megjegyezni, miközben 2percenként ugrálunk a helyszínek és a látszólag nem-létező cselekmény között. Röviden: elég fárasztó tud lenni, amit a semmiből bevágott fanservice jelenetek (külön fantasy világ, vetkőzős póker, top-letépős medence csata, stb) csak tovább rontanak.
Jó szokásomhoz híven most is pont a lényegi rész előtt sikerült parkolópályára tennem a sorozatot, ugyanis a negyedik rész végén egyértelműen megmagyarázzák a helyzetet, hogy mi köti össze a szereplőket, és a legtöbb (addig lényegtelennek ítélt) részlet a helyére kerül (még a cselekményből teljesen kilógó fanservice is). Innentől pedig szinte csak a három srác sorsával foglalkozik a sorozat, akiknek ugyan meg kell oldaniuk a körülöttük lévő lányok kisebb problémáit, de akárcsak a Clannadban, a hangsúly mégis az ő jellemfejlődésükön és céljaikon van. Szóval nem a tipikus, jellegtelen ÁtlagSrác háremhősökkel van dolgunk (főleg nem az utólag belépő negyedik srác), ami jócskán kiemeli a sorozatot ebben a műfajban :thumb:
A gyenge kezdés mellett a sorozatnak egy komolyabb hibát tudok még felróni, hogy bár így is nyolc epizódot szántak a fő történetszál megoldására (ami elég deeeep shit volt), ezt +12rész alatt sokkal részletesebben is bemutathatták volna, és akkor a karakterek fele nemcsak egy névből állt volna, pusztán komikus szerepkört betöltve - végig arra számítottam, hogy az éjszakánként az utcán mászkáló perverz lolinak majd megmagyarázzák a családi hátterét, hogy mégis mit keres ott, de ez soha nem történt meg :drop:

Ettől függetlenül végre egy hárem eroge-adaptáció, amit érdemes volt végignézni, függetlenül attól hogy a románc-rész ezúttal is nyitott maradt a végén ::^_^::

7/10
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

-OJ- írta: az utcán mászkáló perverz lolinak majd megmagyarázzák a családi hátterét
EZ a háttere. XD
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Mordályos & Junchi: Értem, akkor szerintem ebből is csak a BD lesz kiírva, már persze ha egyáltalán az egész fog annyira tetszeni, én még az elején vagyok. :)

Más: Toradora végignézve és szokásos wall of text stílusban kielemezve a topicjában. XD (Szegény topic amúgy is megérdemelt egy feltámadást, nem nagyon emlékszem más 0 postos témára... ^^") Romantikus és slice of life animék fanjainak erősen ajánlott, olyan sorozat, ami még sokáig megmarad az emberben. :) Én végül 8/10-et adtam rá, slice of life fanoknál valszeg a 9/10-et is megüti. :)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:Én végül 8/10-et adtam rá, slice of life fanoknál valszeg a 9/10-et is megüti. :)
Ugyan nem vagyok nagy slice-of-life fan, de a 9/10-et simán megadtam rá. :D Nem az a Világmegváltó/kiemelkedő cucc, az elején meg kifejezetten meh, de úgy a hatodik rész után (iirc) kíméletlenül elkapott a hangulata és ez nagyjából a végéig megmaradt.

Ami mondjuk nem tetszett benne, hogy az energikus Minorinból angst-gépet csináltak a közepe-vége felé (de most komolyan, miért PONT belőle?) + az a papagáj, akit egyszerűen nem bírtam elviselni. Viszont a vége... az valami egészen zseniális. *__*

*Megy és elolvassa Titkos wall of text-jét* :D
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Akkor szerintem ezekre is inkább a topicban reagálok. :)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Rá kellett jöjjek így revaccs közben, félúton, hogy ez a Seto no Hanayome simán van olyan zseniális vígjáték, mint a Gintama. :D (Jó, mondjuk most csalok, mert témája szerint ez inkább hárem-paródia, de... attól még comedy.)

Illetőleg most már Nagasumi átváltozásait is tudom értékelni, elvégre kődurván Kenshirót parodizálja vele a HnK-ból. xDD (És ez csak egy a sokból, a Terminátor faterról meg még nem is beszéltem. xDD)
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

*nyomdafestéket nem tűrő, artikulálatlan nyüszítés*
A dolog ott kezdődik, hogy még két és fél évvel ezelőtt találtam egy animéhez DVD ISO-t a neten, japán/spanyol hang, felirat. Úgy megörültem neki, mint majom a farkának, ugyanis soha sehol nem láttam belőle még egy részt sem. Lekaptam az első DVD-t, és be is állítottam parkolóállásra, mert kinek van helye itt 5 DVD ISO-t tartogatni a gépén... gondoltam majd leripelem. Aha. Eltelt itt röpke két és fél év... és SB-nél kimaradt az, hogy ezt az animét időközben leripelték és fordították.
Szal azt hiszem leszedem, és végre bedarálom a Clockwork Fighters-t. ::taka:: ::taka::
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot »

Mivel a téli szezon kínálata nem dobott fel túlságosan, a Gintama mellett elkezdem nézni a Moonlight Mile című anime első szezonját (merthogy kettő van neki). A nem túl hízelgő, de "vicces" kritika ellenére nagyon érdekesnek találom, leszámítva a kis túlzással randa grafikát, vagy épp a szemnek nem mindig kellemes animációt.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Corot írta:A nem túl hízelgő, de "vicces" kritika ellenére nagyon érdekesnek találom, leszámítva a kis túlzással randa grafikát, vagy épp a szemnek nem mindig kellemes animációt.
Az animét nem ismerem, de az ANN-es kritikákat olyan szemmel kell nézni, hogy azért az üzlet náluk rendesen bejátszik, gondolok itt arra, hogy pl. ilyen "noname" cuccokon szívfájdalom nélkül "kiélik" fikázási hajlamaikat, míg pl. egy sikeres Shounen Jumpos címről nem nagyon mernek negatívumokat írni, még akkor is elbagatellizálják őket, ha lehetne mit. Pl. Narutónál a több, mint 50 részes random filleráradatnál is magyarázták a bizonyítványt, hogy "oké, filler, de attól még milyen király!", miközben azt a fanok sem nézik semmibe, vagy említhetném a Bleach manga kritikát, ahol az egyik Hueco Mondós kötetnél arról áradoztak, hogy "fú, még mindig mennyire ott van ez a cucc a szeren!", miközben pont onnantól kezdett a sorozat mélyrepülésbe, és utólag Kubo is azt nyilatkozta, hogy az egész arcot összességében bukásnak könyvelte el. Persze alapból semmi gond nincs azzal, ha a kritika tükrözi a cikkíró véleményét, amellett, hogy kielemzi az adott címet (sőt, szerintem ez lenne a normális), csak náluk szerintem valahogy úgy működik ez a dolog, hogy: "OK, Józsi, itt ez az új sorozat, ezt nyugodtan lehúzhatod, Japánban is csak közepes nézettséget ért el, de a Narutót B-nél rosszabbra egy kategóriában sem értékelheted, mert elveszed itt a sok kiskölyök kedvét a folytatástól, és még a VIZ is lecsesz minket, hogy rontjuk a bizniszt!" :dirr:
Kép
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot »

Titkos: Hát, ha őszinte akarok lenni, ez volt az első ANN kritika amit elolvastam (illetve csak beleolvastam), ezt is csak azért, mert amikor infókat kerestem az animéről ANN-en lyukadtam ki. Egyébként nem szokott befolyásolni semmilyen kritika abban, hogy milyen animét nézek vagy nem nézek meg. Egyszerűen csak meglepett, hogy ennyire "lehúzták". Persze érdemben nem tudok nyilatkozni az animéről, hiszen még nem láttam végig, így az említett kritikával sem tudok vitatkozni.
A lényeg, hogy nekem tetszett, amit eddig láttam (kivéve a kivitelezést, animáció és hasonlók) és kíváncsi vagyok a végkifejlettre.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Corot írta:Mivel a téli szezon kínálata nem dobott fel túlságosan, a Gintama mellett elkezdem nézni a Moonlight Mile című anime első szezonját (merthogy kettő van neki).
Ez nálam is wishlisten van, hogy hol szedtem össze azt már nem tudom, tuti hogy nem az ANN-es kritika alapján. ::^_^::

Egyébként az ilyen netes kritikákat/véleményeket célszerű fenntartásokkal kezelni, van MAL-on és anidb-n is jó pár lehúzóemberke, akik az elő fába is belekötnek, csak hogy kiélhessék a fikázási vágyukat. :roll:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Mariko írta:Egyébként az ilyen netes kritikákat/véleményeket célszerű fenntartásokkal kezelni, van MAL-on és anidb-n is jó pár lehúzóemberke, akik az elő fába is belekötnek, csak hogy kiélhessék a fikázási vágyukat. :roll:
"Kedvenceim" amúgy az ilyen "leültem az ecchi anime elé, aztán lehúzom a kritikában, mert ecchi volt" érvek. XD
Kép
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

Kis segítségre lenne szükségem.
Most kezdem meg az ismerkedést az őszi szezonnal. Az alábbi sorozatokkal szemezgetem, de nem tudom, közülük melyik a kerülendő, vagy melyik, amit nem érdemes kihagyni...

Szóval a lista:
Tamayura: Hitotose
You and Me
Chihayafuru
Persona 4
The Future Diary
Ben-Tou
Guilty Crown
Last Exile: Gin`yoku no Fam

Egyelőre ennyi. A téli szezonra majd később fogok rákérdezni, mikor már lehet látni, melyiknél hogy halad a történet.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
Válasz küldése