Offtopic

Minden, ami nem illik máshova. A szabályok itt is érvényesek.
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Péter írta:Sose szerettem, ha meg akarták mondani mit nézzek
Nekem soha nem is szóltak bele. :D Csak magam alatt vágtam a fát, ha éjjel X-Aktákat néztem... elképesztően beszari kölyök voltam.
Szerintem az egyén ízlését nem a gyerekkori/fiatalkori filmek határozzák meg. Jóanyám jut eszembe, aki egy rettentő savanyú, és humortalan nőszemény volt, aki nem értette sem a Top Secretet, sem a Gyalog galoppot, és nem is szerette. Most szöges ellentéte.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Sárkánybaby írta:Csak magam alatt vágtam a fát, ha éjjel X-Aktákat néztem... elképesztően beszari kölyök voltam.
LOL, ez ismerős! XD Könyörögtünk anyuéknak, hogy had nézhessük, és megígértük, hogy nem fogunk félni, de aztán amikor le kellett feküdni mindig paráztunk. Nekem volt egy-két cifra rémálmom is miatta, de sose hagytam volna ki egy részt se. :vigyor:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Az X-Akták nálam örök kedvenc, főleg, hogy még így 25 évesen is elkezdek nézni egy részt, és percek alatt az a reakcióm, hogy "DAT FEELING! *______*" :D Amúgy naná, hogy 10 évesen én is paráztam tőle, de ez valahogy hozzátartozott a sorozathoz, halálra untam volna magam, ha nincsenek benne azok a borzongató, torokszorítós részek. :D Sőt, azóta még jobban szeretem, mert míg kicsiként a falra tudtam mászni attól, hogy egy csomó résznek nyitott a befejezése, mostanra megértettem, hogy pont ez volt az egyik lényeges mondanivaló: nem baj az, ha néhány dolog titokban marad, unalmas lenne a világ, ha mindenre választ kapnánk. :vigyor: (Sőt, mostanában már pont ennek az ellentéte szokott az őrületbe kergetni, vagyis amikor egy misztikus sztorit addig csűrnek-csavarnak, amíg vért izzadva is, de csak sikerül kihozniuk a végére, hogy "mindent meg tudunk magyarázni tudományosan".) És muszáj beírnom haverom egyik örök mondását, mert épp ide vág. A varázslótanonc című Nicholas Cage film megnézése után:

-Azért nem semmi, plazmákat lövöldöznek, Faraday-kalitkával védekeznek, és a mágiát a fizikától eredeztetik...
-Igen, mert ma már egy kibaszott fantasy filmet sem adhatsz ki úgy, hogy ne magyarázz meg benne mindent tudományosan.

Klasszikus lett. :vigyor: (A mondás, nem a film. XD) Amúgy tudnék ellenpéldát is, ahol ez az egész tök jól kijön, de sokszor túlzásba esnek, és sok olyan "mesefilmből" is ezt akarják kihozni, ahol az egész baromi erőltetett. (Kb. mint SW-ben a midiklorián, bár mivel csak pár mondatig szerepelt, én attól nem buktam ki túlzottan, de tény, hogy hasonlóan hülye ötlet volt.)
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Sex, drugs and rock n' roll!

::jcheers::

Nem kell vele foglalkozni, csak éppen éli világát és egy év után, önfeledten boldog.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Titkos írta:Az X-Akták nálam örök kedvenc, főleg, hogy még így 25 évesen is elkezdek nézni egy részt, és percek alatt az a reakcióm, hogy "DAT FEELING! *______*"
Néha elfilózok azon, hogy nézni kéne, milyen fajn lenne. De nincs kedvem belefogni valami ótvarhosszú dologba (mondja ezt SB, aki azon filózik, hogy honnan a búsból kéne lehúzni az SPN legutóbbi két részét).

Nekem a megmagyarázdósdival általában nincs bajom. Ezalatt értem azt, hogy mondjuk X irányítja a természet erőit, akkor végülis mi hogyan is folyik közben (na ezt jól megmondtam). Én túlságosan kocka vagyok, ha rendesen tanítják nekem középsuliban a fizikát, akkor simán mennék valami atomfizikusi minorra. Az FMA jutott az eszembe, amikor Ed kicsit megváltoztatja Greed védőburok-izéjének a szerkezetét... gyémántból grafittá.
Persze, ha a főhőseink varázslók, és társaik, akkor a helyzet módosul. Ha felállítanak és betartanak bizonyos szabályokat (fénysebességgel nem utazunk, stb), és ha az alap nem épít a fizikára/kémiára, az okés, ne akarjanak mindent megmagyarázni.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Sárkánybaby írta:Néha elfilózok azon, hogy nézni kéne, milyen fajn lenne. De nincs kedvem belefogni valami ótvarhosszú dologba (mondja ezt SB, aki azon filózik, hogy honnan a búsból kéne lehúzni az SPN legutóbbi két részét).
Pedig hidd el, szerintem megérné. :) Én anno így össze-vissza néztem belőle részeket, most, hogy elkezdték kiadogatni nálunk is DVD-n, megvettem az eddigieket, és bár még az első szezon felénél sem járok, de a régi hangulat öt perc alatt visszajött már az első részben is. :D
Sárkánybaby írta:Nekem a megmagyarázdósdival általában nincs bajom. Ezalatt értem azt, hogy mondjuk X irányítja a természet erőit, akkor végülis mi hogyan is folyik közben (na ezt jól megmondtam). Én túlságosan kocka vagyok, ha rendesen tanítják nekem középsuliban a fizikát, akkor simán mennék valami atomfizikusi minorra. Az FMA jutott az eszembe, amikor Ed kicsit megváltoztatja Greed védőburok-izéjének a szerkezetét... gyémántból grafittá.
A megmagyarázással úgy önmagában nekem sem, ellenben ha erőltetve csinálják, azzal már nagyon. Az FMA pont az egyik kivétel nálam, ott tök jól fel volt építve a dolog, meg eleve az az alaphelyzet, hogy ők az alkímiát nem varázslatként, hanem tudományként kezelik.
Sárkánybaby írta:Persze, ha a főhőseink varázslók, és társaik, akkor a helyzet módosul. Ha felállítanak és betartanak bizonyos szabályokat (fénysebességgel nem utazunk, stb), és ha az alap nem épít a fizikára/kémiára, az okés, ne akarjanak mindent megmagyarázni.
Ebben a filmben (A varázslótanonc) elég hülyén volt a dolog megoldva, mert azt nagyon magyarázták, hogy a plazmát hogyan tudják a kezükben tartani, sőt, talán még a tűzgolyóra is mondtak valamit, csak az a baj, hogy előtte már olyan jelenetek voltak, mint hogy a gonosz egy köcsögből bújik elő, ahová ezer évig volt kb. bezárva, és csótányokból áll össze a teste emberré, meg ilyenek. Az egész olyan valóságtól elrugaszkodott cucc volt, hogy nagyon nem kellett volna bele ez a fizikás maszlag. Most akkor vagy legyen kb. minden hasonlóan jól felépítve/elmagyarázva, vagy hagyják a fenébe, és mondják rá a klasszikus "it's magic, motherfucker!"-t, különben csak nevetségessé teszik magukat ezzel az "áltudományossággal".
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: scineram »

Ayla írta:Sex, drugs and rock n' roll!

::jcheers::

Nem kell vele foglalkozni, csak éppen éli világát és egy év után, önfeledten boldog.
Na, tedd le a drogot, és mesélj!
Titkos írta:Pedig hidd el, szerintem megérné. :) Én anno így össze-vissza néztem belőle részeket, most, hogy elkezdték kiadogatni nálunk is DVD-n, megvettem az eddigieket, és bár még az első szezon felénél sem járok, de a régi hangulat öt perc alatt visszajött már az első részben is. :D
Ezt én is nézegettem, de egy éve már nem jött ki újabb évad. Talán dobták az idióták? Milyen amúgy a minősége? Kép, angol hangsáv, felirat nézhető, hallgatható?
Kép
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Andro »

Péter írta:Én anno 6-7 évesen Hollót néztem, de nagy kedvencem volt a Robotzsaru és persze a Terminátorok is. =D Sose szerettem, ha meg akarták mondani mit nézzek, anyám néha beszólt például a Cow & Chickenre, hogy "mi ez a hülyeség?" de aztán ezzel annyiban is maradt a beszélgetés és néztem tovább. =) Emellett persze televolt több kazetta Gumimacik, Hupikék törpikék, Tom és Jerry részekkel, illetve megvolt a Vuk is. Na és persze az RTL-en délutánonként mentek Disney rajzfilmek, abból Aladdin és Ariel nagy kedvencek voltak.

Magamból kiindulva néztem elmebeteg toilet humort és "szép okos meséket" is, szóval továbbra is azt mondom, majd eldönti a gyerek mit akar nézni. =)
Nekünk is megvolt az összes ilyen klasszikus. Csipp-csupp csodák, Nils Holgersson, Gumimacik, Hupikék törpikék, Csipet Csapat, Kacsamesék, Denver, Tom és Jerry, meg rakás Looney Tunes. Ja meg ugye Vuk, Szaffi, klasszikus Disney-k 99%-a, meg régi japán mesék, mint a Hattyúk Tava, Vadhattyúk, Csizmás kandúr, stb. Annyi mesefilmem volt, ami kiszolgált három gyereket, hogy órákba telne felsorolni.

Robotzsarut én is néztem, persze felnőtt filmet amíg kicsi voltam, csak szigorúan felnőtt felügyelete mellett. De nem bántam, így lettem nevelve. És valahogy biztonságot is adott, hogy a számomra ijesztő részeknél apum ott volt. Vagy anyum. Vagy mindketten.

Meg nagy kedvencem volt a Linda, nem tudom, ki ismeri Görbe Nórának ezt a figuráját. Odavoltam érte kicsiként, és rendőr akartam lenni. Aztán letettem róla később, lévén a szemem miatt nem lehetett volna. X-aktákat én is néztem, de mindig majd betojtam éjjel utána.

Mellesleg, szép és jó, hogy engedjük, hogy a gyerek válogasson, de amíg nincs rendes ítélőképessége, inkább ne engedjük azt nézni, amit akar. Én pl. sose engedném, hogy amíg a gyerekem kicsi ilyen valóvilágot meg hasonló szemetet nézzen. Nem kell, hogy ő is úgy akarjon viselkedni.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

X-Akták = WINSAUCE!

Hallottam, valamelyik csatorna (Viasat talán, annyira nem vágom őket...) megint műsorra tűzte és az első résztől adják végig. Hogy pontosan mikor, azt nem tudom, de én is tervezgetem már jóóóórégóta, hogy revaccsolom az egészet, még úgy is, hogy tudom, több mint 200 részes.

Here I come nostalgia-train! (Majd valamikor... :D)
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla »

scineram írta:
Ayla írta:Sex, drugs and rock n' roll!

::jcheers::

Nem kell vele foglalkozni, csak éppen éli világát és egy év után, önfeledten boldog.
Na, tedd le a drogot, és mesélj!
Nyugivan, nem drogozom, csak éppen így jött az idézet ami a legjobban kifejez jelenleg. Vizsgaidőszakban. Khm.

Drognak titulálható a mámorító szabadság, szal be vagyok szívva. XD XD Kár, hogy ez nem jövedelmezett még semmit a házifeladataimhoz, de a nyakam az ki van készülve a hétvégi partyzásoktól.... meg a hétköznapiaktól.

Züllök? Nem, én már rég elzüllőttem, csak most szabadságon vagyok amit nem fizetnek. XD
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

X akták RULZ! Anno viszonylag sok részt láttam belőle, félni nem féltem tőle, inkább csak sötétbe nem szerettem utána járkálni, de idővel megszoktam. =) Egy film volt ami után mindig paráztam, a The Thing. Ott se a szörnytől féltem, hanem volt egy jelenet, amikor a már majdnem álcát öltött tagra rátalálnak, és az a hang amit kiad: http://www.youtube.com/watch?v=AUxPer4lmGo#t=05m40s kész az valahányszor eszembe jutott, a hideg kirázott tőle.
Andro írta:Meg nagy kedvencem volt a Linda, nem tudom, ki ismeri Görbe Nórának ezt a figuráját.
Jaj... amikor apámnak egyszer humorosan megjegyeztem egy Linda reklám után, hogy "na nosztalgiázhat" azt mondta erre: "Petikém, ez már akkor is gagyi volt, amikor legelőször adták." Szóval ez a kilép a klumpából és "hijjjááá!" le shotokanozta a rosszakat, amin persze végig látszott, hogy minden ütésnél/rúgásnál kényesen ügyeltek arra, nehogy valakit tényleg elkapjon az a támadás, nincs rá jobb szó, tényleg gagyi.
Andro írta:Mellesleg, szép és jó, hogy engedjük, hogy a gyerek válogasson, de amíg nincs rendes ítélőképessége, inkább ne engedjük azt nézni, amit akar. Én pl. sose engedném, hogy amíg a gyerekem kicsi ilyen valóvilágot meg hasonló szemetet nézzen. Nem kell, hogy ő is úgy akarjon viselkedni.
Egy gyereket nem is hiszem, hogy érdekelne a "valóvilág" az ilyen szenny műsorok inkább az igénytelen, lázadó tinédzser generáció kedvencei, akiknek majd most kezdene kialakulni az ízlése.

TV-be nekem otthon nem szóltak bele, max megjegyzéseket tettek erre-arra, viszont a videojátékokra még azt se, pedig 8-9-évesen már lazán Carmageddonoztam, meg Doomoztam. =)
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Péter írta:pedig 8-9-évesen már lazán Carmageddonoztam, meg Doomoztam. =)
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! XDDDDDDDDDD Mifelénk is rendesen nyomatták. Annyira nem voltam/vagyok oda a feleslegesen és indok nélkül leszakadó végtagoktól. Mármint a Carmageddon, amennyire emlékszem, ilyen volt. Elütöttél valakit, ezer felé hullott. A Blood más volt. Emlékszem, hogy undorral vegyes gyönyörrel figyeltem a gore-t, ami benne ment. XD
Mifelénk a Tomb Raider ment, és a klasszikus sorozat (1-6) annyira kedvenc, hogy simán előveszem ma is. De mint föntebb írtam, nagyon fosos voltam, sokszor nézett ki úgy a TR játék: hugom tolta, én meg visítoztam mellette...vagy forítva. XD Ahh a régi szép idők. XDDD

Én jelentem, most nagyon rossz gyerek voltam/vagyok. Holnap adatbé vizsga, a második, émmeg ebből gyártottam ezt. De ez is milyen már! Az ember tanul japánul, hogy többek közt mangát tudjon olvasni, erre amit olvasna, kínaiul van csak. :mad: :mad: :mad:
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Andro »

Péter: Én imádtam a Lindát. Melleseg, Görbe Nóra tényleg tudott taekwandozni, ha jól tudom, zöld öves volt a forgatás alatt, mint a karaktere. És igen, egy olyan rúgás azért rendesen le tudja teríteni az embert. És ha azt nézzük, hogy az első olyan akciófilmsorozat volt, amelynek nő volt a főszereplője, ráadásul kis hazánkban, akkor azért a sorozat úttörőnek számított. Igaz, lehet, hogy gagyi, de én még ma is szívesen elnézegetem 1-1 részét. ^^

Videojátékról meg annyit, hogy én is sokfélével játszottam, mikor apum hétvégén hazahozta munkahelyéről a C64-es gépet, és betettük azokat a nagy floppykat, amiket voltak a játékok. Én általában az autóversenyeket nyomtam, meg a G.I. Joe-t. XD

Másrészt, nem is tudod, hány anyuka teszi le a gyerekét, amikor még kicsi, hogy nézze a tévét, ne kelljen vele foglalkozni, mert addig a gyerek csendben van. És mi megy főműsoridőben? Valóvilág, meg egyéb ***** műsorok. De nem baj. Nézze a gyerek, tanuljon belőle. Mondjuk, szülője válogatja. Sajnos manapság a normális szülő olyan, mint a fehér holló. Ritka.
Jó eset, ha a Minimaxra kapcsol neki.

Nem tudom, de nekem meg tesóimnak anyum még olvasott könyvből is mesét, rakás helyre mentünk télen-nyáron-tavasszal-ősszel. Mentünk a parkba, a strandra, ősszel gombát szedni, kirándulni, stb. Mai gyerekek meg a lakásban élnek, mert a szülők arra hivatkoznak, hogy nincs idejük. Szerintem akinek nincs ideje a gyerekére, ne vállaljon gyereket. Ilyen egyszerű. Én anyum is két műszakban tolta óvónőként, mégis legalább hétvégén, meg este volt ránk ideje. Sőt, még most is van, még rám is.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Hát nem tudom... én nem végeztem mostanában lakossági felmérést a szülői viselkedésről, szóval ehhez nem tudok hozzászólni.

Mi kicsiként gyakran játszottunk ilyen gyerek-kalandjátékokat, mint Putt-Putt, meg Fatty Bear, szerintem tök aranyosak. XD Meg sok szimulátorjátékunk volt, kezdetben Tycoon 1-2, Roller Coaster Tycoon, később Simsek, meg Simcity. Meg Age of Empires. (Általában ázsiai kultúrát választottam, és papokkal térítettem meg az ellent. Csak humánusan XD)
Nagy kedvenc volt még a Jazz Jackrabbit (kár, hogy nem volt meg végig...)
Jah, meg tényleg nagyon-nagyon régen, monokróm gépünkön futott a Donald Duck's Playground, de úgy kábé folyamatosan. A kis nyolcbites zenéje valszeg örök időkre bebetonozta magát a fülembe. XD Ááá, a régi szép idők! Tök nehéz volt joystickkal átállítani a vasúti váltót, de nem adtuk fel! XD

Amikor meg "számtech" óra volt általánosban, és két emberre jutott egy gép, meg a tanár se vette komolyan az egészet, akkor barátnőmmel Dynát vagy UGH-t nyomattunk. (Ú, azok a Dyna párbajok! XDDDD)

Több most hirtelen nem jut eszembe.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Andro »

Na igen, a '90-es évek végén ezek a játékok nekünk is megvoltak. Én is meg öcsém is játszottunk velük sokat. Mondjuk én inkább a Jazzjack Rabbit-et, meg a Duke Nukem-et nyomtam akkoriban tizenéves fejjel. Öcsém meg a stratégiai játékokat pedig még 10 éves sem volt. Meg sok mást is.
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Sárkánybaby írta:Annyira nem voltam/vagyok oda a feleslegesen és indok nélkül leszakadó végtagoktól. Mármint a Carmageddon, amennyire emlékszem, ilyen volt. Elütöttél valakit, ezer felé hullott. A Blood más volt. Emlékszem, hogy undorral vegyes gyönyörrel figyeltem a gore-t, ami benne ment. XD
A Carmageddon se próbálta magát komolyan venni, szóval hiába volt benne akkori szemmel elég részletesnek mondható nyers brutalitás, a játék hangulata végig éreztette a játékossal, hogy amolyan ön ironikus képtelenség az egész. A Duke Nukem 3D, Redneck Rampage, Shadow Warrior se spórolt a brutalitással, mégis inkább humorosak voltak. Utóbbinál még anime karakterek is vendégszerepeltek, például Sailor Moon, avagy Wang Moon: http://www.youtube.com/watch?v=ckyF4-Q6_Jw :LOL:

Egyébként az akkori érában a legbrutálisabbnak talán a Postal 1 volt nevezhető, mert hogy ez egy direkt ámokfutó szimulátor volt: http://www.youtube.com/watch?v=wKFfLsPK3jA
Sárkánybaby írta:Mifelénk a Tomb Raider ment, és a klasszikus sorozat (1-6) annyira kedvenc, hogy simán előveszem ma is. De mint föntebb írtam, nagyon fosos voltam, sokszor nézett ki úgy a TR játék: hugom tolta, én meg visítoztam mellette...vagy forítva. XD Ahh a régi szép idők. XDDD
Larát sose komáltam, bár az első két rész az meg volt anno. Ha már jó TPS, akkor nálam máig az első Mafia viszi a prímet, szorosan utána a Max Payne 1.
Andro írta:Szerintem akinek nincs ideje a gyerekére, ne vállaljon gyereket. Ilyen egyszerű.
És ezzel össze is foglaltad a lényeget, illetve annyival kiegészíteném, hogy akinek nincs kellő felelősség érzete, tudata. Mert bizonyos szülőknél nem feltétlen az időhiány okozza a gondot, hanem hogy nem képes szülőként viselkedni, helyesen kezelni és nevelni a gyerekét.
A mordályos nyul írta:Mi kicsiként gyakran játszottunk ilyen gyerek-kalandjátékokat, mint Putt-Putt, meg Fatty Bear, szerintem tök aranyosak. XD Meg sok szimulátorjátékunk volt, kezdetben Tycoon 1-2, Roller Coaster Tycoon, később Simsek, meg Simcity. Meg Age of Empires. (Általában ázsiai kultúrát választottam, és papokkal térítettem meg az ellent. Csak humánusan XD) Nagy kedvenc volt még a Jazz Jackrabbit (kár, hogy nem volt meg végig...)

Amikor meg "számtech" óra volt általánosban, és két emberre jutott egy gép, meg a tanár se vette komolyan az egészet, akkor barátnőmmel Dynát vagy UGH-t nyomattunk. (Ú, azok a Dyna párbajok! XDDDD)
Putt-Puttok megvoltak nekem is, Tycoon játékok valahogy sose jutottak el hozzám, viszont a Simcity 2000-rel elég sokat el tudtam lenni.

A Sims addig volt érdekes, amíg jöttek a kiegészítők, de inkább csak ökörködtem benne mindig. Amíg felépítettem, berendeztem a házat, meg legeneráltam az emberkét, lekötött, ám amint élesben játszani kellett, elég unalmas lett a "szerezz még 2 barátot, hogy előléptessenek" mókuskerék.

Age of Emipres nagyon jó volt, bár a pályaépítő és a skirmish meccsek jobban érdekeltek, mint a kampány, azt szét cheateltem a fenébe proton manekkel. =D

Dyna Blaster is hatalmas volt, UGH nem annyira jött be, inkább a Prehistorik 2 és a Jazz Jack Rabbit 2. =)
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Péter írta: Larát sose komáltam, bár az első két rész az meg volt anno.
Nem? Pedig iszonyat poén a csaj szövege. XDD Ez a csaj a két lábon járó gyilkos cinizmus (volt), imádom. XD
Apokalipszik megakadályozása ellen tett kampány az egyik ellenségnél: "Ever heard of Armageddon? Unpleasant, even by your standards." XDD

Meg komolyan, azok a szócsaták, amiket vív, TR6-ban nagyokat sírtam rajta. XD
"What do you 'bout that building over there?"
"Eh... what?"
"That one. Big thing with snow on it."
Örök kedvenc. XD

Mondjuk a TR elsősorban kaland, és csak másodsorban TPS. Főleg a TR4, ahol bossokat nem nyírja ki az ember, hanem bezárja. Ugh. Meg amennyire az új sorozatot ismerem, a régi összehasonlíthatatlanul jobb volt. Mondjuk az Enix vezetése alatt azért kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a dologból...
Péter írta: Age of Emipres nagyon jó volt, bár a pályaépítő és a skirmish meccsek jobban érdekeltek, mint a kampány, azt szét cheateltem a fenébe proton manekkel. =D
Story of my life. XD
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Andro »

Péter: Igaz, a felelősségérzet is hiányzik egyes emberekből. Én például sok ember kezébe nem adnék gyereket, mert nem tudnák rendesen felnevelni.
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Sárkánybaby írta:Pedig iszonyat poén a csaj szövege. XDD Ez a csaj a két lábon járó gyilkos cinizmus (volt), imádom.
Akkor majd ülj le egyszer a Dragon Age Origins elé, ott van a boszorkány csaj, Morrigan, no neki vannak aztán igazi cinikus szövegei. =)

Oghren: What do you people see in him?
Morrigan: See in whom?
Oghren: In the Warden.
Morrigan: (Chuckles) Jealous, are we?
Oghren: Jealous! Of him? Ha!
Morrigan: Of course. A handsome man, with women fawning over him. It must be very difficult for you to handle. I do not blame you your envy, however. Especially considering that the chances of any woman who is not struck both blind and dumb of providing you the attention you crave is... slight.
Oghren: Quiet, you! You can't get under my skin!
Morrigan: Were I you, I would simply give up all hope of knowing another woman at all. Or have you already? A wise move, if so.
Oghren: Forget I said anything.
Morrigan: Trust me, dwarf... I already have.

Oghren: So, you and the Grey Warden, huh? (Chuckles)
Morrigan: I hope you're not referring to Alistair.
Oghren: Him? Does he even like girls?
Morrigan: I believe the matter is still up for debate.
Alistair: (if present) *Sigh* I'm right here, you know.
Oghren: Anyway. You and the Grey Warden, huh?
Morrigan: Do you actually have a question, dwarf? Or is it your intention simply to leer and drool?
Oghren: Stick with the classics. Leer and drool.
Morrigan: I thought so.

Az ilyen csajos játékok közül a Blood Rayne első része volt az, amivel elvoltam, könnyed dara volt (az elején) és ott is sütött el a csaj pár jó szöveget, például: "Quiet baby! What will the neighbors think?" :vigyor:
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Megy ez a SOPA botrány már hónapok óta az USA-ban (és még legalább egy hónapig fog is), és megvan az egyik legszebb részeredmény az új törvény ellen: http://chzmemebase.files.wordpress.com/ ... s-sopa.jpg
Csak gondoltam megosztom.

Edit, ja igen, elfelejtettem: Csóka, aki az eredeti képet készítette, kijelentette, hogyha bejön az új törvény, elsőként pereli ezt a fazont e húzásért. XD Lamar Smith rögtön cserélte is a hátteret. XD
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sárkánybaby 2012.01.19. 17:55-kor.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Na igen, ezt láttam, megaciki. XDDDD
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Briliáns! XD Lamar Smith vérbeli politikus, bort iszik és vizet prédikál. :vigyor:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ezt már másik fórumon beszéltük, én optimista vagyok, és szerintem az internetet egyszerűen nem lennének képesek cenzúrázni, mint ahogy most is van egy csomó filmletöltős site, pedig az is illegális. A törvény hülyeségét/képtelenségét mutatja, hogy még arra is rögtön visszaütne, aki be akarja vezetni. XD
Kép
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Corot »

Azért nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen hatása mégiscsak van ennek a megtorpedózott törvénynek. Bezáratták a megaupload-ot

Ha valaki angolul szeretné olvasgatni, az itt megtalálja.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Sz@r ügy, és állítólag ezután a többi hasonló fájlmegosztó oldal következik. Én egyébként fényképeket is osztottam meg a Megauploadon, szal nem csak illegális tartalom cserélt ott gazdát. Ez most egyébként úgy néz ki, mintha a S.O.P.A. buktája miatt most gyorsan belerúgtak volna valakibe, csak azért, hogy fitogtassák az erejüket. :roll:
Kép
Válasz küldése