Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Na, én is befejeztem a tavaszi szezont:

Tsuritama
OK, lehet hogy az én elvárásaim estek nagyot Nakamura Kenjivel szemben a C óta, de ez a anime nagyon tetszett. Jó nem volt egy Mononoke vagy Kuchuu Buranko, de nem is akart az lenni. Könnyed humoros sorozat volt, ami mégis nagyon egyedi saját műfaján belül a pecázós-földökívülis témájával (van egyáltalán ezen kívül másik horgászós anime? ^^) és a fura színvilágával. Haru mondjuk nekem néha már kicsit sok volt, de a többi szereplőt mind nagyon megkedveltem. Ja és a DUCK-ot imádtam, a gay vezérkarával, az idétlen kézjelükkel és a még idétlenebb védőfelszerelésükkel egyetemben. XD
9/10

Sakamichi no Apollon
Kicsit hullámzónak éreztem a sorozatot, néha túlságosan tömény volt a szerelmi kavarás, máskor meg túl gyorsan rendeződtek dolgok, de amikor zenélni kezdtek a szereplők és a szívet melengető pillanatoknál mindig mindent meg tudtam bocsátani neki… csak a befejezést nem. Az utolsó rész szerintem borzalmasan összecsapott lett, ott volt a feszültség a három főszereplő között, majd egyszerűen varázsütésre megoldódott minden és máris mindenki happy. Jó persze ha figyelembe vesszük, hogy 9 kötetnyi mangából készült 12 résznyi anime, akkor nagyjából már meg ehet saccolni, hogy mennyi minden maradt ki a történetből (a végéről már most olvastam érdekes dolgokat).
8/10 (csak hogy majd a mangára nyugodtan rányomhassam a 9-est)

Jormungand
Nem nagyon tudom, hogy mit írhatnék erről az animéről, mert igazából végig teljesen semleges maradt a számomra. A szereplők csak felszínesen lettek bemutatva, nem hogy a neveiket nem tudtam megjegyezni, de még az se tudnám megmondani, hogy Koko csapatában hányan voltak. ^^’ Keretsztori nem nagyon volt, és úgy általában nem volt szinte semmiféle mélysége a sorozatnak, de maguk az akciójelentek se voltak annyira ütősek, hogy eltátsam tőlük a számat. Igazából mindettől függetlenül nem volt rossz anime, ahogy OJ is írta kb. mint egy „B” kategóriás akciófilm, popcornnal fogyasztható, egyszer.
7/10

Sankarea
Jól indult a sorozat, Chihiro a zombifétisével kellőképp egyedi főhős volt, ráadásul még némi morbid humort is szolgáltatott, a női főszereplő aberrált családi háttere meg a komoly témát biztosította. Ígéretesnek tűnt minden, egészen a bögyös gyerekkori barát feltűnéséig. Sajnos onnantól átment a sorozat átlagos romantikus, ecchi vígjátékba, a női szereplők mind eléggé egysíkúak maradtak, és még a szokásos DEEN féle időhúzás is befigyelt (a hugis epizódot legalábbis nem tudtam másnak vélni). Az utolsó részekben még próbáltak visszatérni a fő történeti szálhoz, de addigra már teljesen elvesztettem az érdeklődésemet a sorozat iránt (ráadásul ott már a humor-dráma arányt se sikerült letalálniuk).
6/10
Kép
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot »

Mariko írta:Sakamichi no Apollon
Az utolsó rész szerintem borzalmasan összecsapott lett, ott volt a feszültség a három főszereplő között, majd egyszerűen varázsütésre megoldódott minden és máris mindenki happy. Jó persze ha figyelembe vesszük, hogy 9 kötetnyi mangából készült 12 résznyi anime, akkor nagyjából már meg ehet saccolni, hogy mennyi minden maradt ki a történetből (a végéről már most olvastam érdekes dolgokat).
Hát nem tudom milyen dolgokat olvastál a végéről, de én elolvastam az utolsó kötetét. Anélkül, hogy spoilereznék... az a bizonyos 8(?) év, amit az anime átugrott nyilván sokkal részletesebben van leírva a mangában, de szerintem azokra a kérdésekre, amikre választ vársz, a mangában sem fogod megkapni.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Nazo no Kanojo X

Elsőre, a Sankakun megpillantva igazság szerint semmi jót sem néztem ki belőle mert csak egy újabb fagservice sorozat benyomását keltette, viszont a körülbelül 15-20 évvel ezelőtti stílusra hajazó karadesign mégis rávett hogy belekezdjek a sorozatba, és nem is csalódtam benne. Az tagadhatatlan hogy vannak benne olyan dolgok amiknek a megtűrése elég ízlésfüggő (szó szerint nyálas), de ezt és a néha feltűnő ecchi pillanatok ellenére jól szórakoztam a soroza nézése során, jó volt látni egy olyan romantikus sorozatot ahol nem teketóriáznak huszonx részen át a legnyilvánvalóbb leányzó kegyeiért, hanem már az első rész végén a tárgyra tértek. A kapcsolat fejlődésének sebessége mondjuk nem erős oldala a sorozatnak mert gyakran olyan mintha egy helyben állna a viszony Urabe és Tsubaki között, de a sorozatnak szvsz megvolt az a hatalmas szerencséje hogy mind a ketten jó karakterek voltak, és az összepárosítás se vont le semmit az élvezhetőségükből, bár a mellékkarakterek már messze nem voltak ilyen erősek, önmagukban gyorsan feledhető lennének. Urabe pincemély hangja külön piros pont a szinkronszínészek részéről, a tipikus vékonyka hang nagyon nem ment volna a szereplőhöz, de maga az OST is becsületes munkaként kerekedett ki a kicsit az olykor Addams Familyire emlékeztető stílusának köszönhetően.

Sakamichi no Apollon

Tipikus példája annak hogy nem szabad előre ítélni, és ezt kivételesen nem az első, hanem az utolsó két epizódnak köszönheti: addig a pontig egy kimondottan decens josei volt a stílushoz képest kevesebb szentimentalizmussal és több hitelességgel, mégha Kaoru néhány kirohanása egy kicsit furcsán vette ki magát és a cselekmény néha mintha gyorsabb lett volna a kelleténél. VIszont a 11. résztől kezdve elszabadult a pokol kis túlzással: az addig nagyjából természetesnek tűnő barátság a két MC között kissé kétes irányba kezdett elindulni, Sachikóval a sorozat bedobott egy olcsó drama devicet, az utolsó rész meg úgy volt összecsapott ahogy volt, túl profánra sikeredett a lezárás az addigi epizódokhoz képest. Ettől függetlenül még mindig a szezon egyik jobb sorozata volt, és összességét nézve az az első tíz rész a szezon egyik legjobbjává tehette volna.

Jormungand

Vannak olyan esetek amikor pont az a baj hogy az adott anime tartalmaz komolyabb részeket, és a Jormungand erre ékes példa volt. Maga a sorozat egy kellemes B kategóriás akcióbonanza volt a számomra részben kedvelhető, részben viszont szinte csak statisztaként szolgáló szereplőkkel, többségében jól kidolgozott akciójelenetekkel és azzal a bizonyos, jó értelemben vett "don't think, just feel" hangulattal, de ha komolyra fordultak a dolgok, akkor a sorozat keményen el tud hasalni a komoly oldal kidolgozatlansága miatt, érződik az egészen hogy ezeket a szereplőket, és magát a sztorit se egyszerűen nem ilyen szerepre szabták, mintha hentai szereplőkkel adnának elő egy Shakespare darabot. A szereplők kapcsán az is kissé foghíjas hogy egy részükről szinte semmi se lehet tudni érdemi szereplés híján, de bízom benne hogy a második évadban több szerep jut a többieknek is, ha már csak annyit szerepelnek mint Mao már az is megtenné egy ilyen felállásban.

Clannad

Kissé kilóg a sorból a többi említett darahboz képest, de egy hirtelen felindulásból elkezdtem újranézni hogy összevessem a eredeti (vagyis 4-5 éves) vetítéskori tapasztalataimmal, és 18 rész alapján szinte semmiben se változott meg a véleményem a stuffal kapcsolatban, még mindig úgy gondolom hogy egy klisés, együgyű, iskolás tinisorozatként állná meg a helyét a leginkább a sorozat mert jókora törés van a komolytalan és a komoly jelenetek között, nem függ össze az egész az alapjáraton éretlen, "aranyos" alaphangulat és az egykaptafa, egymás között klónozott szereplők miatt, ami rögtön aláássa a komoly jelenetek hatásosságát és a karakterekért való együttérzést. Arról nem is szólva hogy hatalmas mértékű szentimentalizmus is van benne, ami a karakterek és az előadásmód miatt hitelét és komolyan vehetőségét is veszti azon nyomban. Azt az öt maradék epizódot még meg fogom nézni, de ha emlékeim nem csalnak akkor azokkal se voltam sokkal jobban megelégedve, így kíváncsi vagyok hogy most miként fognak hatni.
Kép Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Steins; Gate

felejthetetlen, ... ... csillagos 10
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Hányadik résznél jársz? :3 (Vagy már ki is végezted?)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Isekai no Seikishi Monogatari

Huhh...hol kezdjem? Ez egy alattomos, szemét sorozat, ami először kedvesen a házába invitál, teával kínál téged, aztán mire rájössz, hogy a teában méreg van, már beállt az ideggörcs, és amikor a földön fekve hörögsz, és próbálsz az ajtó felé mászni, ő még párszor jól beléd is rúg, majd meggyalázza a hulládat. Legalábbis kb. így éreztem magam a sorozat alatt, miközben utolsó reményem is elszállt, hogy ebből bármi átlagon felülit (vagy legalább szórakoztatót, ne adj isten értelmeset) ki lehet hozni. Tudjátok, van az a fajta anime, amelyiket megnézed, és semmi extra, de egynek elment, meg van az a fajta, ahol már az elején látszik, hogy ez bizony nagy baromság lesz, és vagy dobod, vagy "for the lulz" alapon végignézed, röhögve a hülyeségein. Na, az Isekai ezzel szemben az "elhúzom az orrod előtt a mézesmadzagot, aztán jól megszívatlak" típusú sorozat, ahol a fele körül jössz rá, hogy itt valami nem stimmel és bajok lesznek, de akkor már úgy vagy vele, hogy végignézed, ha eddig eljutottál, de az agóniád csak fokozódik, míg az end creditsnél végül kiszenvedsz. (Ja igen, Junchi, neked már most mondom, hogy ha a Tenchi OVA 3 nem jött be történetileg, meg úgy máshogy sem, akkor ebbe bele se kezdj! A színvonala még az OVA 3-at is körökkel veri, persze negatívan.) A végén pedig nem csak csalódott és szomorú, hanem leginkább dühös leszel, hogy 13 x 45 percet pazaroltál erre az életedből.

Amúgy a sorozat akkor kezdett érdekelni, amikor hallottam, hogy az a Kajishima Masaki volt az ötletgazda, akinek a teljes Tenchi Muyo OVA-t is köszönhetjük, illetve hogy ha csak nagyon lazán is, de ez a sorozat is kapcsolódik ahhoz. Gondoltam, akkor annyira rossz már csak nem lehet, de az a helyzet, hogy igazából de. Úgy összességében önálló sorozatként alig tűnik ki a középszerű animék tengeréből, ha pedig még a Tenchihez is hasonlítom, akkor hozzá képest ez egy végtelenül gyenge és unalmas cucc, aminek a plotján annyi lyuk tátong, mint egy ementáli sajton. (Úgy képzeljétek el, hogy ha ezt és a Tenchit ugyanaz az ember csinálta, akkor George Lucas ehhez képest profi munkát végzett az új SW trilógián és tökéletesen illesztette össze a régivel. XD Tudom, Kajishima spin-offot, Lucas meg prequelt írt, de most a minőségről beszélek. Igen, az Isekai ennyivel gázabb.)

Nézzük sorban a dolgokat, akadnak azért pozitívumok is, de sajnos ezek sem mentik meg az ezer sebből vérző sztorit.

OP/ED: Ezek epicek lettek! Hangulatosak, tök jók, fülbemászóak, és nem is hangzanak annyira "12 egy tucat J-pop/rock-nak", mint az az animék többségénél előfordul. Főleg az opening jött be nagyon, de az ending is teljesen rendben van. A háttérzenék szintén egész jók voltak, sikerült a sorozat hangulatához passzoló zenéket írni.

Animáció/látvány: Ez is bejött, bár egy OVA-nál gáz is lenne, ha spórolnának az animáción, és lehetett volna több akció is a sorozat alatt (erről később), de amikor kellett, akkor odatették magukat az animátorok. A látvány szintén tetszetős, a karakterdizájnok még jobban is tetszettek, mint a Tenchiben, azt épületek dizájnja egész ötletes volt, az erdők és egyéb természetben előforduló állatok/növények szintén rendben voltak, és teljesen átjött, hogy a történet egy kitalált fantasy világban játszódik.

Ecchi: Ez szánalmasan lightos volt, főleg egy OVA-hoz képest. Nem tudom mi ez a hülye "polkorrektség" vagy mi, ami már az animékben is terjed, de egyszerűen nevetséges volt, hogy még egy mellett sem mernek bevállalni.(Főleg, hogy az openingben végigpásztázza a meztelen csajokat a "kamera", szóval WTF? XD) Persze nem mondom, hogy ilyenekkel kellett volna teletömniük a sorozatot, de ha már a 3/4-e amúgy is filler, meg fanservice, akkor legalább azt csinálják jól! XD

Karakterek: Velük sem lenne sok gond, még örültem is, hogy nem a szokásos otaku-klisé csajokat vették elő, vagy legalábbis nem olyan látványosan. OK, van cuki pirulós, mechamán, enyhén tsundere, stb., de szerencsére "besorolhatatlanok" is bőven akadnak, illetve a fentiek sem annyira kétdimenziósak, hogy csak azt az egy karaktertípust hozzák, amikre a célközönség gerjed. Persze a Tenchi stábjához képest max csak fele annyira érdekesek vagy karakteresek, de önmagukban végülis megállták a helyüket. Akit viszont hihetetlenül eltosztak, az nem más, mint a főszereplő és egyben aktuális háremhősünk: Masaki Kenshi. Tudom, már mindannyian unjátok (velem együtt), az olyan töketlen háremhősöket, akik minimális elszántságot sem képesek mutatni és kb. a csajok "játékszerei" az egész történet során. Viszont ebből a sorozatból megtanultam, hogy az sem jó, ha minden ízében tökéletes főhőst akarunk megalkotni, legalábbis nem így. Kenshi egy "Gary Stu", tudjátok, a Mary Sue férfi "párja", jellemzően fanficekben felbukkanó karakter, akit azért írnak bele a ficbe, hogy az író saját magát képzelje a helyébe, persze jelentősen feltápolva. Most megláttam, milyen durva, veszélyes és idegesítő tud lenni, ha valakinek egy fanfictiönjét (jelen esetben Kajishimáét) animálják meg. Kenshi udvarias, kedves, irracionálisan erős, szinte el sem tud fáradni, minden nőt megver főzésben, noha a mi világunk szülötte, már a sorozat eleje körül mindenből jelesre vizsgázik a másik világbeli akadémián (csak töriből nem, de az már tényleg az asspullság netovábbja lenne...), szinte minden helyzetre fel van készülve, tökéletesen önellátó (ha kell, az erdőből mindent összeszed, és meg is főzi azt, ami szintén azért vicces, mert elvileg csak nemrég érkezett és az erdő mérgező növényekkel is tele van). Erkölcse rendíthetetlen, teherbírása legendás, nem egyszer a saját szakterületén ver meg szaktekintélyeket (pl. jobban vágja az erdei növényeket, mint az X éve ott élő elfek), ha ő főzi a teát/gyógylöttyöt, akkor erősebb lesz a szer hatása, ha ő készít fegyvert, az mindennél táposabb lesz, ha ő ül a mechában, mindenki segge szét lesz rúgva, mindez 5 percen belül, úgy, hogy ő szinte meg sem izzad közben. Meg persze kiválasztott is, a hős, aki meg fogja menteni a másik világot, mert rajta kívül senki más nem képes rá, és amúgy is ő a legjobb harcos széles e vidéken. (Fanfiction © ® ™) Elhiszem, hogy ez nagyon coolnak hangzik...az is, úgy az első pár részig, utána monoton, idegesítő és roppantul kiszámítható lesz. Mivel Kenshi ereje félisteni szinten van, abból a kevés harcból is kiöl minden izgalmat, amivel a sorozat második felében találkozhatunk, hiszen mindenféle különösebb erőfeszítés nélkül darál be bárkit, miközben még csak meg sem izzad és teszi mindezt igen gyorsan. Ha néha csapdával, vagy hasonlóval próbálkozik az ellen, max két perc alatt (ha nem azonnal) elhárítja a problémát. (Amúgy az irreális túlzások közül két kedvencem volt: 1. Kenshi fejjel lefelé fut a plafonon. Nem, ezt semmivel meg nem magyarázzák, ez Gary Stu-power. 2. Vietnámi stílusú kihegyezett fakarókkal teli vermet ásnak neki, ami be is szakad alatta, de ő már esés közben Pókemberként "lövi ki" ujjai közül a damilfonalat egy közeli faágra, amivel sikerül még időben kihúznia magát, valamint egy másik csajt is. Hiába no, szupererő, a damilt meg tuti azért tartogatta magánál, mert ki tudja, mikor esik verembe, végülis az ilyesmi bárkivel előfordulhat. XD) A legjobb, hogy a sorozat is pontosan tisztában van azzal, hogy a gyerek igazságtalanul overpowered, "gonoszék" az egyik részben épp azt latolgatják, hogy vajon a "jófiúknak" hány komolyan vehető katonája van, mire az egyikük megszólal: "Teljesen mindegy, elég ha Kenshit kiküldik egyedül ellenünk". Mi a "poén"? HOGY IGAZ! :lol: "Garynek" tehát mindene megvan, épp csak személyisége nincs, ami mondjuk határozottan jól jött volna, mert így kaptunk egy ugyanolyan "papucs" háremhőst, mint általában, csak ez még mellé sérthetetlen is. Semmi baj a nagy erővel, de azért valamilyen felső határa legyen már...

Sztori: Hajjajjaj... Kajishima, mi a franc lett veled? Ebben a sorozatban még a Tenchi OVA 3-nál is több utalást, sejtetést, értelmetlenséget és megválaszolatlan kérdést hagytál benne. De komolyan, talán egy ütős sztori még mentette volna a helyzetet, de helyette végleg elásta az animét.

-Kenshi a mi világunkból került át oda. Egy büdös szóval nem említik, hogy ez hogyan történt. Az elején még arra tippelnek, hogy valaki a fantasy világból idézte meg, később már arra, hogy talán mégis tőlünk küldte át valaki. Ez persze mind tökmindegy, mert ennyivel el van intézve. Semmilyen plusz infót nem nagyon kapunk erről a témáról, Kenshi 1-2 epizód után meg sem próbál hazajutni, a mi világunk pedig teljes mértékben mellőzve van, pedig kíváncsi lettem volna, hogy anyu-apu mit szól hozzá, hogy kedves fiuk egyik napról a másikra felszívódott. (Főleg apu, akiről a Tenchiben megtudtuk, hogy elég érzelmes tud lenni. ^^") De komolyan, nem emlékszem más "másik világos" sorozatra, ahol egy ilyen történetet úgy mutatnak be, hogy teljes mértékben mellőzik belőle a mi világunkat, ahonnan a srác indult. Mintha soha nem is létezett volna, és csak a nagyobb azonosulás (Gary Stu-faktor...) miatt írta volna úgy Kajishima, hogy tőlünk származik. Kenshi sztorija pedig annál is inkább érdekelt volna, mivel a sorozat elején a "gonoszok" oldalán kezd, de azon kívül, hogy beígérték neki, hogy ha velük harcol, a végén hazajut, már az első részben "átáll" és utána nem is nagyon izgatja a hazamenés témája.

-Az egész sorozat "sebessége", a történet folyása valami katasztrofális. Az első részben még van akció, 1-2 érdekes fordulat, meg persze Kajishimásan egy rakat karakter és fantasy-név. Azonban már a második résztől kezdve lelassul az egész, és a sorozat teljes első felében fillerkedés, ecchi, meg poénosnak szánt jelenetek láthatóak. Kb. ha 45 percből 5 percben van lényegi haladás, akkor lehet sokat mondtam. A második felében már történnek is dolgok, de sajnos itt sem pörögnek nagyon, 1-2 jó rész kivételével (ahol magyarázzák az eseményeket, illetve igyekeznek a plothole-okat betömködni) sajnos megmaradnak a langyos limonádé sebességnél. Igazából a harcok sem olyan nagy számok, lásd fentebb: Kenshi mindenkit két ütéssel lever. (Kivéve a főbosst, de amit meg ott művel, az az animetörténelem legnagyobb asspull győzelme, ami Tenchi-fanoknak fájdalom, Tenchi-szüzeknek pedig érthetetlen.) Szintén fájó pont, hogy az első részben csak úgy röpköd a rengeteg név/személy és esemény, ám ezekből sok csak 8-10 rész múlva fog újra előkerülni érdemi szinten. Minek a nézőt már az elején "infóáradatba" fullasztani, ha az elsőre még úgy sem mond neki semmit, csak feleslegesen összezavarja? Van egy olyan érzésem, hogy már attól sokkal jobb lett volna a sorozat, ha 45 perc helyett 25 perces egy epizód, mivel akkor jobban rá lettek volna kényszerítve a készítők, hogy pörgessék a cuccot.

-A "jófiúk" szinte mind idióták/naivak/stb. Komolyan, nevetséges, hogy szinte még egy normális őrség sincs. "Gonoszék" játszi könnyedséggel működtetnek beépített ügynököket, kémeket, és hasonlókat, ráadásul ezek ki-be járnak a "jók" rezidenciájába. Kevés animében szoktam kifejezetten a gonosznak szurkolni, de itt egyszerűen azt láttam, hogy van az egyik oldal, amelyik embert, energiát, agysejtet nem kímélve harcol a győzelemért (ráadásul igazságtalan túlerővel szemben), míg a másik oldalon van egy adag elkényeztetett csaj, akik kb. csak Kenshi "Gary-erejének" köszönhetik, hogy egyáltalán még élnek. (És a LOL, hogy kb. két résszel a vége előtt ébrednek erre rá, ilyen "fúbazz, talán nem kellett volna a gyereket így belekevernünk a háborúnkba, fúbazz, de nélküle fűbeharapunk fél napon belül!" stílusban. :dirr:) A "rosszak" oldalán több olyan szereplő is feltűnik, aki keményem izzad azért, hogy nyerhessen, de még úgy is veszít, mert az "isteni" Kenshi ellen semmi esélye, akinek meg csak minden az ölébe hullt. Ez nyilván nem szándékos volt a készítők részéről, de ezzel elérték, hogy nem hogy szimpatizáltam a "gonoszokkal", de kb. nekik szurkoltam.

-A Tenchi Muyo utalások. Amik bár ne lettek volna. A legtöbbjük vagy csak felesleges volt, vagy kifejezetten értelmetlen és még plothole-os is. Mivel amúgy is egy másik világban játszódik a történet, szerintem jobb lett volna, ha teljesen új sorozatként reklámozzák, és semmilyen kötődése nem lett volna a Tenchi Muyóhoz. Így nagyon hülyén vette ki magát az a pár dolog is, ami kapcsolódott a Tenchi-franchisehoz, ráadásul rossz arra gondolnom, hogy Tenchi féltesója ilyen szánalmas, személyiségmentes Mr Tökély. (Tenchi is cool volt, de úristen, mennyire normálisan volt az!)

-A vége. Na itt tényleg kedvem lett volna tökönszúrnom magam. Kapásból három olyan dologgal is előrukkolt Kajishima, amik külön-külön is kivágnák az ember agyában az összes biztosítékot:

1. A végső győzelem. Spoiler: Kenshi egy olyan karddal harcol Babalun mechája ellen, amit egy szent hegy összezsugorításával nyertek ki (amit amúgy Tenchinek hívtak, de ez is csak egy értelmetlen utalás a Tenchi Muyo főhősére), és melynek a tömege a speciális zsugorító technika miatt nem változott. Értsd: egy heggyel a kezében püföli az ellenfél mecháját. Azonban Babalun sem ma jött le a falvédőről: mechája egy legendás ősi Seikishin, ami azonnal visszaregenerálja magát, akármilyen sérülés éri. Kenshi egy fokkal keményebb fokozatra kapcsol, asspull módon óriás-fénykardot csinál a "hegyből", amivel ezután már a kanyon falait kezdi kicsipkézni, de Babalunt képtelen megvágni vele. Mivel ez is kevésnek bizonyul, Kenshi előkapja azt a mega-asspullt, amit talán csak egy harmadrangú Tenchi Muyo fic írója lőne el: megidézi a Light Hawk Wing-et vagyis a Fénysólyom Szárnyait! A Fénysólyom Szárnyairól nagyon röviden azt kell tudni, hogy a Tenchi-univerzumban egyfajta királyi fegyver, a Jurai bolygóról származó királyi család tagjai, és azok leszármazottai képesek megidézni, és úgy kell elképzelni, mint valami tápos fénykardot. Tenchinek ugyan csak a nagyapja jurai-i, de ahogy mondtam, a leszármazottak is öröklik ezt az erőt. Az viszont erősen WTF, hogy Kenshi, akinek két földi ember a szülője, honnan a francból volt képes előhúzni egy Light Hawk Winget. *facepalm, headdesk, etc.* Még ha az Isekai-verziót vesszük is alapul (ami behozott valamilyen zavaros sztorit arról, hogy Kenshi anyja valójában nem ember, hanem a fantasy világban legyártott megmaradt "man-made human"-ok közül az egyik), akkor sincs a dolognak értelme, hiszen ha Kenshi földi ember és fantasy "mágikus robot" gyereke, akkor sem lesz több köze Juraihoz, szóval kíváncsian várnám, hogy milyen újabb asspullal magyarázná meg ezt Kajishima.

2. A nyitott befejezés. Ezt minek kellett? Kajishima most direkt húzni akarta a nézők agyát ezzel a hülyeséggel, vagy maga is elhitte, hogy az OVA olyan sikeres lesz, hogy ebből az ingatag történetből majd kihoz egy újabb 13 résznyi elnyújtott izét? Szerintem mindkét feltételezés nevetséges. Dagmyer haldoklik, de még vérét reakcióba lépteti a "varázskővel", a bandita csaj bosszúszomjasan rátámad egy késsel, őrá viszont a Dagmyer-fangirl feni a fogát, és...ennyi. Nem derül ki, hogy ez a jelenet hogyan végződik. Kenshi pedig röhögve elszalad a fangirlhad elől, és továbbra is magasról tesz arra, hogy valahogy haza kellene mennie.

3. A sorozat legelején és legvégén lévő visual novel stílusú feliratos dumálás sem ér sokat, ha nem tudjuk, hogy kik és pontosan miről beszélgetnek. Annyit lehet kihámozni a dologból, hogy azok a "valakik", akik a másik világba küldték Kenshit, de ez édeskevés, és mint sok más dologról, erről sem tudunk meg többet.

Ennyi lenne. Ígéretesen indul, de nagyon hamar leül, az első fele unalmas, a második fele szintén, csak legalább van akció, és valamennyire a történet is alakul, de ez így sajnos kevés. Önálló sorozatként is max az átlagos vagy annál kicsit jobb szintet üti meg, Tenchi-sorozatként viszont harmatgyenge, a befejezése idiótán nyitott, a főhős pedig nagyon hamar rém idegesítővé válik. Mivel sok órányi szenvedést "köszönhetek" neki, és mivel egyúttal Kajishimában is hatalmasat csalódtam, ezért asszem egy 4/10 a reális értékelés ebben az esetben. (Amúgy megalol, hogy MAL-on ilyen 8-10 pontokat dobálnak neki oda, illetve, hogy az összértéke is olyan 8.3 körül van, sőt, egyesek olyanokat írtak, hogy annyira megfogta őket, hogy zsinórban háromszor nézték végig, csodálom a tűrőképességüket, bár persze kérdés, hogy ezek közül hányan látták a Tenchi Muyo-t. XD Bár a plothole-ok nem a Tenchi ismeretén múltak, szal...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2012.09.19. 00:06-kor.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:(Ja igen, Junchi, neked már most mondom, hogy ha a Tenchi OVA 3 nem jött be történetileg, meg úgy máshogy sem, akkor ebbe bele se kezdj! A színvonala még az OVA 3-at is körökkel veri, persze negatívan.)
Mikor nem is oly' rég Mordályossal "híreszteltétek" ebben a thread-ben ezt a cuccot, gondoltam egyet és belenéztem. Konkrétan az első részt nem bírtam végignézni, annyira kib*szottul unalmas és érdektelen volt. De egyelőre nem vágtam be MAL-on a dropped listámra, szal kap még egy esélyt, bár a tl;dr-edet elolvasva már annyi elvárásom sincs, mint amennyi egyébként volt, és elhiheted, alapból sem volt sok. :D (A Tenchi OVA 3 annyiban előnyösebb, hogy azt legalább végig bírtam szenvedni.)

Btw ha már itt vagyok és így belelendültünk: Amivel ATM kínzom most magam, az a RahXephon. Egyelőre nem akarok róla semmit írni, szal tartogatom az összes erőmet/gondolatomat egy későbbi blogbejegyzéshez, de ez a cucc kábé annyira gáz, hogy a hetedik rész után fogtam magam, nyitottam egy Word doc-ot és elkezdtem szépen kiírogatni a fasságait.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Jól mondod, Titkos. :D

A sorozat egyes hülyeségei fájdalmas arcmarásokat eredményeztek nálam is, a "Kenshi fut a plafonon" jelenet konkrétan az egyik "kedvencem" volt.
Úgy a 6. rész körül merültek fel a Kenshi vs. Chuck Norris poénok. Megmondom, mi történne egy ilyen párbaj esetén: a világ elpusztulna, majd ujjászületne, majd mégegyszer elpusztulna, végül létrejönne egy olyan világ, amiben nincs korrupció, ők meg kiegyeznének döntetlenben. Na AZ milyen durva csata lenne.
A 10. rész körül már az is felmerült, hogy ha Titkos megpróbálná törölni a gépéről a sorozatot, akkor ő maga törlődne helyette.

Kenshinek egyetlen módon próbáltak személyiséget adni: megrögzötten vonzódik a kristályokhoz. De nem, ettől még az embernek nem lesz személyisége. :S

Túl sok kibontatlan sejtetés, megválaszolatlan kérdés, amit Kajishimát ismerve valami interjúkból vagy doujinshi-kből kellene kibogarásznunk. Csak azt nem értem miért? Bőven lett volna idő ezeket rendesen kifejteni. Ehelyett voltak fillerek (egy OVA-ban!!!!!), ami csak másodsorban szólt az ecchiről (amivel alapból nincs bajom, de az esetek többségében Titkos szerint sem volt nagy szám), elsősorban viszont azt sulykolták belénk, hogy Kenshi milyen tápos, és mindenki el van tőle ájulva. Mellesleg csepegtették az infókat a világról, amik nagyon túl voltak bonyolítva, miközben érdemi szerepük nem volt a történet szempontjából. Ez majdnem olyan, mint egy aprólékosan kidolgozott, változatos felépítésű RPG-t feltelepíteni azért, hogy valaki Sims-ezzen vele.

Kedvenc szerplőm Dagmyer, kedvenc párosom Dagmyer és banditanő. Második kedvenc párosításom, na jó, Kenshi és Yukine, tekintve, hogy Yukine volt az egyetlen lány, aki iránt némi érdeklődést mutatott a srác, meg a csaj is aranyos volt; valamint velük megosztott második helyen a Ceres-páros. (Főleg, mert ők aranyosak voltak, és mert eleinte attól tartottam, hogy még Ceres is Kensibe fog belezúgni fiú létére.)

Amúgy Titkos, biztos vagy benne, hogy az a Light Hawk Wings volt? Képek alapján sem tudom eldönteni, hogy most akkor mivan. Meg Kenshi homlokán az izé...
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A mordályos nyul írta:Amúgy Titkos, biztos vagy benne, hogy az a Light Hawk Wings volt? Képek alapján sem tudom eldönteni, hogy most akkor mivan. Meg Kenshi homlokán az izé...
Most már szinte tuti, postolás előtt lekaptam a Tenchi hatodik részét ahol Tenchi először használta Kagato ellen, és a kard formája teljesen megegyezett. A homlokukon lévő jel is hasonló, csak mivel Kenshi akkor épp ezerrel zúzott, kissé el volt neki mosódva az animáció miatt, de megnéztem most Tenchiét, és ilyesmi az is. Hacsak Kajishima nem olyan fantáziátlan, hogy ugyanazt a varázskard dizájnt használja fel mindenütt, akkor szerintem ez a Light Hawk Wings lesz. (Ami egyébként azért is gáz, mert aki nem látta a Tenchi Muyót, és úgy ül le Isekait nézni, csak les a végén, hogy "WTF, a lapos fénykard miért táposabb, mint a sugárzó?" XD) Csináltam screenshotokat: Tenchi homlokán a jel, Tenchi kardja Light Hawk Wings formában, Kenshi homlokán a jel, Kenshi kardjának "misztikus formája".
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

A mordályos nyul írta:Úgy a 6. rész körül merültek fel a Kenshi vs. Chuck Norris poénok.
A puhapöcs hímek és a nyervogós/hisztis csajok után ezt a karaktertípust rühellem a legjobban, szal kvázi még egy érv amellett, hogy óvatosan bánjak ezzel a cuccal. :D

Egyébként milyen vicces: Kenshi... Kenshiro. Ő volt még ilyen "legyőzök mindenkit/nincs ellenfelem, miközben annyi személyiségem van, mint egy cipő talpának" karakter és egyben az egyik oka (a millió másik mellett) annak, hogy a Hokuto no Ken-t villámgyorsan kivágtam annak idején.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Junchi: XD
Titkos: Akkor tényleg az van, hogy már azt se tudja, hogy ő maga mit írt. XD Hány éves? Lehet már szenilis?
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Corot írta:Hát nem tudom milyen dolgokat olvastál a végéről, de én elolvastam az utolsó kötetét. Anélkül, hogy spoilereznék... az a bizonyos 8(?) év, amit az anime átugrott nyilván sokkal részletesebben van leírva a mangában, de szerintem azokra a kérdésekre, amikre választ vársz, a mangában sem fogod megkapni.
Én nem igazán válaszokat várok, csak azt, hogy ne ilyen huszárvágás jellegűen intézzék el a dolgokat a végén. A mangáról olyanokat olvastam, hogy ott Kaoru és Ricchan nem haraggal váltak el egymástól, és hogy végig tartották a kapcsolatot, a végén pedig össze is jöttek és Sen azon viccelődött, hogy majd ő fogja összeadni őket. Ez így nekem már kapásból sokkal szimpibb lezárás, és fogadni mernék, most más dolgokat is kihagytak vagy leegyszerűsítettek a történetben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mariko 2012.07.07. 15:49-kor.
Kép
Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dark-san »

Sakamichi no Apollon
Sokkal többet vártam ettől a sorozattól. Az ígéretes kezdés, a kedvelhető szereplők és a megnyerő hangulat ellenére 12 rész alatt a történet szinte semmilyen irányba nem haladt. Eleve felesleges egy ilyen hosszú mangából ilyen rövid animét csinálni, mert komolyan úgy éreztem, hogy ennek az egésznek végig semmi értelme nem volt. Nem tudom, hogy a manga milyen, de ez így ebben a formában meh. Ez a bajom a romantikus vackokkal, hogy mindegyik olyan felháborító módon képesek a szereplők a saját szerencsétlenségüket, vagy szerelemi sikertelenségüket elfogadni és az égvilágon semmit nem tennének ellene, hogy ez változzon. Ráadásul a végén az a majd' 10 éves ugrás is túl nagy volt ahhoz, hogy csak úgy szó nélkül elmenjünk mellette. Elég nagy csalódás volt.
Értékelés: 7.

Mawaru Penguindrum
Nagyon tetszett, a maga szürrealitásával, kavarodottságával. Valahogy jól vette ki magát, hogy a vígjáték és a dráma folyton váltogatta egymást, nem tudom ez hogy sikerült a készítőknek, mert másnak eddig még nem nagyon. Bár néhány fanservice jelent túlzottan erőltetettre és hatásvadászra (meg totál fölöslegesre) sikerült, olyan, mintha néha nem tudták volna eldönteni, hogy most komolyabb témákat feszegetnek, vagy éppen jópofizó nézőmágnes sorozatot készítenek. Szóval minden volt benne: dráma, vígjáték, némi romantika, de ez így már helyenként túl sok lett. De tényleg csak helyenként, mert összességében élveztem a sorozatot.
8.5.

Hiiro no Kakera
Ez már olyan rossz, hogy rossz. Tehetségtelen, halál idegesítő főszereplő, balf*sz "szépfiúk", akiket folyamatosan lealáz a főellenség, akik nem mellesleg teljesen komolytalanok. 12 részig nem történik semmi, az akciójelenetek gagyik és komolytalanok. Látszik, hogy ha egy otome játékból kiszedik a lényeget, akkor szinte semmi nem marad belőle. Csak azt nem tudom, hogy fiatal női célközönségnek minek akarnak minden áron egy totál nevetséges és borzalmas akciónyavalyát csinálni.
2, de csak mert végig tudtam nézni.

Aoi Bungaku
Megint végignéztem, és még mindig nagyon tetszik.Főleg a No Longer Human, Kokoro és a Run Melos. Obata Takeshi meg úgy zseni, ahogy van. Mondjuk néhány történet tényleg többszöri végignézést igényel.
9.
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Dark-san írta:Hiiro no Kakera
Ez már olyan rossz, hogy rossz. Tehetségtelen, halál idegesítő főszereplő, balf*sz "szépfiúk", akiket folyamatosan lealáz a főellenség, akik nem mellesleg teljesen komolytalanok. 12 részig nem történik semmi, az akciójelenetek gagyik és komolytalanok. Látszik, hogy ha egy otome játékból kiszedik a lényeget, akkor szinte semmi nem marad belőle. Csak azt nem tudom, hogy fiatal női célközönségnek minek akarnak minden áron egy totál nevetséges és borzalmas akciónyavalyát csinálni.
2, de csak mert végig tudtam nézni.
LOL, ezt akár a Hakuoukiról is írhattad volna, arra is tökéletesen igaz. XD Ezek szerint jól tettem, hogy 3 rész után dobtam a sorozatot. ^^
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Konkrétan az első részt nem bírtam végignézni, annyira kib*szottul unalmas és érdektelen volt.
És ezt a színvonalat speciel végig tartani fogják! XDDDD
Kajishima: Dehát annyi nevet beleszuszakoltam, amennyiből három másik anime is kitelne! Én vagyok a japán George Lucas és Tolkien egy személyben! Nem lehet nem szeretned!!!4444

Viccen kívül: Ma újranéztük Mordályossal az első részt, mivel így a sorozat végignézése után már követni is tudtuk, hogy ki kicsoda, ki kivel van, és minek mi a neve, de ettől sajnos cseppet sem vált élvezhetőbbé, sőt, én még jobban is untam, mint elsőre, arról nem is beszélve, hogy a sorozat alatt kiderült infók fényében újabb facepalm-lehetőségeket adott nekünk az első epizód. XD
Junchi írta:(A Tenchi OVA 3 annyiban előnyösebb, hogy azt legalább végig bírtam szenvedni.)
Meg azért az OVA 3-at az nálam erősen mentette, hogy az már egy "bejáratott" univerzumban játszódó harmadik sorozat volt. Nem mondom, hogy nem volt gyengébb az első két OVA-nál, de hat epizód alatt eleve nem volt Kajishimának annyi lehetősége szétbarmolni azt, amit 12-13 rész során felépített. Másrészről ha a "zsaruszerelem" történeti szállal nem húz el 2-3 epizódot is (miközben sokkal érdekesebb dolgokat mellőzött), akkor nekem olyan fúdenagy bajom nem is lett volna még a harmadik OVA-val sem. Az Isekainál viszont egy teljesen új fantasy/sci-fi világot kellett az alapjaiból felépítenie, ami egy kreatív embernek általában nagyszerű lehetőség, de sajnos ő már rég nem az, így nem is jött neki össze a dolog.
Junchi írta:Btw ha már itt vagyok és így belelendültünk: Amivel ATM kínzom most magam, az a RahXephon. Egyelőre nem akarok róla semmit írni, szal tartogatom az összes erőmet/gondolatomat egy későbbi blogbejegyzéshez, de ez a cucc kábé annyira gáz, hogy a hetedik rész után fogtam magam, nyitottam egy Word doc-ot és elkezdtem szépen kiírogatni a fasságait.
Mondjuk tekintve, hogy ha jól emlékszem, te már az Evangeliontól sem dobtál különösebb hátast, ez meg sokak szerint bizonyos tekintetben annak a "klónja", szinte borítékolható volt számodra a "fun faktor". :dirr: XD
A mordályos nyul írta:Mellesleg csepegtették az infókat a világról, amik nagyon túl voltak bonyolítva, miközben érdemi szerepük nem volt a történet szempontjából. Ez majdnem olyan, mint egy aprólékosan kidolgozott, változatos felépítésű RPG-t feltelepíteni azért, hogy valaki Sims-ezzen vele.
Köszönöm, jól megfogalmaztad egyetlen mondatban, hogy mi volt a legnagyobb gond: a koncepció nem lett volna hülyeség, de a megvalósítás rémesen gyengére sikerült. Amúgy közben beugrott, hogy ugye minket az olyasmik zavartak, hogy pl. minek rak bele Kajishima öt különböző országot a sztoriba, ha ezek közül jó, ha kettővel foglalkozik érdemben, de szerintem ő meg pont fordítva volt a dologgal: "Milyen királyul fog már hangzani a DVD-n, hogy "Légy részese öt ország epikus csatájának!". Azt nem kell tudniuk, hogy ez úgy a műsoridő 5%-át teszi ki." Főleg a vége fele volt olyan érzésem, hogy a semmiből előhúzott karakterek/nevek arra kellenek, hogy elfedjék az alig vánszorgó plot hülyeségeit. "A mostani részben sem történt semmi? Öhm...itt van négy csaj, akik mostantól hardcore Kenshi-fangirlök (mert azokból sosem elég), a sztorin meg inkább ne gondolkozzatok!" Plusz a sorozat második felében megjelenő "váratlan fordulatok" is mellőzték sokszor a logikát, így leginkább azért tudták csak meglepni a nézőt, mert józan ésszel az életben nem gondoltunk volna rájuk. Kár érte, mert kellő energiabefektetéssel egy nagyon jó sorozat is lehetett volna belőle.
A mordályos nyul írta:Kedvenc szerplőm Dagmyer, kedvenc párosom Dagmyer és banditanő.
Na igen. :D Azért a -Mit adsz cserébe, ha segítek? -A testemet... még mindig a "best plan ever!". XDDD Apropó, már csak azt csodálom hogy a Holy Land alsó szintjén dolgozó mechanikusnőről nem derült ki, hogy igazából férfi, vagy hogy ő a negyedik mesterséges ember alkotta ember, nekem végig gyanús volt, hogy ő az egyetlen nem bishoujo női szereplő. XD (Jó, kivéve még az akadémiát vezető "nagymamit", de fölötte lehet csak eljárt az idő. XD)
Junchi írta:Egyébként milyen vicces: Kenshi... Kenshiro. Ő volt még ilyen "legyőzök mindenkit/nincs ellenfelem, miközben annyi személyiségem van, mint egy cipő talpának" karakter és egyben az egyik oka (a millió másik mellett) annak, hogy a Hokuto no Ken-t villámgyorsan kivágtam annak idején.
Na mondjuk az egy olyan sorozat volt, amivel nem is próbálkoztam, egyetlen epizód elég volt belőle, és valahogy azóta is akárhány jelenetet láttam, szinte mind ugyanarról szólt, épp csak az ellenfél változott. (Még a helyszín sem, mert az egész bolygó egy sivatagos metropolisz, akárhová mennek. XD) De most hogy mondod, kb. mindkét karakternek ugyanaz a fő hibája: Kenshi a háremotakuk, Kenshiro pedig a shounenfag/seinenfag fanboyok példaképének készült, de mindkettőt annyira erőltetetten igyekeztek túlidealizálni, hogy végül épp ezért maradtak meg dögunalmas 2D-s szereplőknek, akikben nagyítóval kell keresni a személyiségre utaló nyomokat. (Meg "Shirókának" nem ártott volna valami minimális humorérzék sem, lásd az avatárom. XD)
A mordályos nyul írta:Titkos: Akkor tényleg az van, hogy már azt se tudja, hogy ő maga mit írt. XD Hány éves? Lehet már szenilis?
Most megnéztem Wikin, egy tízessel idősebb, mint amennyinek én saccoltam, ugyanis épp idén márciusban töltötte be az ötvenet. Viszont ez azért még nem az a kor, amikor az ember már azt sem tudja, hogy épp hol van és mit csinál, szóval ez sem menti fel. XD
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Junchi írta:^Hányadik résznél jársz? :3 (Vagy már ki is végezted?)
ha ez nekem szólt, akkor már akkor kivégeztem. 3 nap alatt :D

Bővebben: kicsit vontatott volt, de legalább volt időd gondolkodni. Sajnáltam, hogy a végén átment személyesbe a dolog, mert többet is néztem volna még az időgépekről meg a cernről. De így is szuper volt.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot »

Mariko írta:Kaoru és Ricchan nem haraggal váltak el egymástól, és hogy végig tartották a kapcsolatot, a végén pedig össze is jöttek és Sen azon viccelődött, hogy majd ő fogja összeadni őket.
Ez így csak részben igaz, de majd látni fogod, ha elolvasod a mangáját. Az viszont tény, hogy az anime végét nagyon elkapkodták.

Ha már itt vagyok... Megnéztem a Berserk movie első részét. Mindenféle elvárás nélkül kezdtem bele és ennek tényében egész jónak találtam. A sorozat ismeretében a történet semmi újat nem mondott, az animációt meg elnézően vettem tudomásul. Viszont, ami nagyon tetszett az a zenéje, szerintem tökéletesen passzol a történethez, sőt önmagában is jó hallgatni.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Megkésve bár, de törve nem, én is lezárogatom a tavaszt.

Upotte - a tavasz egyik nagy kellemes meglepetése. Sokkal fanszervízesebbnek vártam ezt az ONA sorozatot, de helyette az egyik legszórakoztatóbb volt. Az alapszitu abszurditása jól volt kezelve, és a poénok fő forrása volt, néha már-már dokumentumfilmszerű hűséggel megszemélyesítve a karaktereket. Többet tudtam meg fegyverekről, mint valaha gondoltam, még ha el is felejtem hamar. Az egyik legviccesebb sulifesztivál részt hozta, a capture the flag részek meg epikusak voltak.

Fujiko Mine - sose láttam még Lupint, de ez a spinoff leginkább noir hangulatával és lenyűgöző, szürreális képi világával magával ragadó volt, még ha nem is társult ezekhez mindig a legértelmesebb történet. A főszál legalább érdekesen lett lezárva, legvégén akkora fordulattal, mely a sorozat teljes mondanivalóját átértelmezte. Mégpedig igen jó irányban. Ezért is tetszett nagyon ez az acid trip.

Medaka Box - volt pár szórakoztatóbb része, de egyáltalán nem volt kiemelkedő. Úgy éreztem, mintha Nisio alig lett volna benne. Jó pár résznek le kellett mennie, mire azt mondtam, na ez a dialógus már az ő műve. Gyakran hiányzott az, ami miatt a Monogatari a kedvencem, és így csak egy random shounen sorozat benyomását keltette, még ha van is benne potenciál, hiszen a szereplőgárda kifejezetten szimpatikus volt, a végére még Medaka is valamennyire.

Moretsu Pirates - az év troll sorozata? Űr, kalózok, harc, politika, mi kellhet még? Ennek ellenére fogalmam sincs mi történet 20 részen át, és nem is érdekel. Nem volt sehol a feszültség, az izgalom. Amikor ezeknek bármi jele mutatkozott, a következő részre profin hatástalanították, mint egy bombaszakértő. Az utolsó, természetesen anime originál, arcra lett volna némi izgalom, de nagyon már nem tudott lázba hozni addigra.

Aquarion EVOL - nem láttam ugyan az eredeti Genesist, de ezt mégis elkezdtem. És milyen crazy ride lett belőle. Az első felében főként epikus fanszervíz ökörködésen volt a hangsúly, a másodikban pedig összekötötték a sztorit az eredeti mitológiájával, hogy egy kerek egész szerelmi történetet kapjunk évezredeken és ujjászületéseken át. Ez utóbbi kevésbé sikerült jól, mint az akkor még remek karakterekkel szórakozás az elején, de legalább a sztori le lett zárva, és minden fan megkaphatta évek után a kimaradt Gattai adagját. A Genesist még pótlom hamarosan. Ja, és Kanno Yokonak hála az egyik legjobb OST idén.

Sankarea - jól mondtátok fentebb, az igen erős kezdés után túlságosan elment fillerekkel a fanszervíz romkom irányba, és nem vette elég komolyan magát a végéig. Csak a 10. rész volt, ami hozta a kezdetek színvonalát, a nyitott befejezés elment. Mindenesetre az animáció remek volt, az egyik legjobban nézett ki a szezonban.

Nazo no Kanojo X - nagyon fura romantikus sorozat rengeteg nyállal. Amit sajnáltam, hogy lényegében nem jutott nagyon messzire, Akira és Mikoto kapcsolata úgy éreztem szinte végig stagnált, hiába a némi fanszervíz jelenet itt-ott. A végén ugyan egy riválist le kellett rézni, de nem éreztem őket közelebb, mint korábban. Inkább Mikoto hozzáállása már kezdett kicsit zavarni.

Recorder and Randsell - érdekes rövid sorozat, mely sokkal jobb lett, mint ahogy indult. Az elején a gyűlölt poént még rendszeresen elsütötték, de aztán visszavettek belőle, és így ténylegesen vicces sorozat kerekedett belőle. Jól használták a formulát az 5 perces futásidőhöz. A kedvencem egyértelműen Take volt, Sayonak pedig végig szurkoltam.

Zombi deszka - sokkal inkább a humorra fókuszáló folytatás lett, emellett a hárem aspektust is feltekerték. Így is jól szórakoztam, de azért hiányzott is az az extra akció és komolyság, amit a vége felé is csak lebegtettek. Ennek hála kissé semmilyen befejezés lett.

NYARKO - a szezon hiperaktív komédiája néhány hullámvölgytől eltekintve végig remek volt, köszönhetően Lucky Star szintű utalgatásainak és a fergeteges karaktereknek. Még a body swap is zseniálisan lett megoldva, és sok trollkodás közepette lezárva. Asumi Kana performansza első számú jelöltem a év legjobbjának, Victorique óta nem emelt fel valaki így egy sorozatot egymaga.

Sakamichi - nem rossz, de nem is kiemelkedő iskolás románc + Friendship is Magic cucc, néhol iszonyat gyors tempóval. Lehetett volna rosszabb is kevésbé kompetens kezekben.

Tsuritama - talán a kedvenc Noitamina sóm valaha. Horgászás és idegen invázió energikus keveréke. Az igaz Friendship is Magic show! Meg a család. És a városka. Azok fontosak.
DAKKU! + Enoshima BOWL!

Natsuiro Kiseki - végül is kijelenthetem, a tavaszi kedvencem. Kamichu óta a legjobb mágus életvágás só, Friendship ezúttal igazi Magickel a szikláknak hála. Nagyon jó volt nézni a lányok hülyeségei és szenvedéseit. Mindenkinek megvolt a saját egyénisége, és nagyon jók voltak együtt, még némi yuri hint is belefért. Amilyen dolgokat pedig a kövek levágtak, kevésszer által meg röhögés nélkül. Volt ugyan pár rész borzalmasan animálva, felismerhetetlen fejekkel, de ezekt majd kijavítják hamarosan. Amennyire a semmiből jött, annyira magával ragadott teljesen váratlanul. Kösz Sunrise! És Sphere! (Meg Lawson LOL)

YUUUKO-SAAAAN - a másik halott szerető show, és bizony a bőven nagyobb kedvencem. Reaval ellentétben nem visszazuhant, hanem inkább úgy döntött, 6 rész után megmutatja miből is van valójában, mely akarásnak nagy epicség lett a vége. Ez eleje igen fun volt, remek alapozásnak, utána pedig megkaptuk a válaszokat a feltett kérdésekre, nem akármilyen formában. Nagyszerű látvány volt szinte végig, a Silverlinktől várt stílusban, az OP és ED is erőteljesek lettek. Az egyetlen sorozat volt tavasszal, melynek utolsó részén nem tudtam mit kezdeni a könnyeimmel, esélyem sem volt.

Egyetlen dolog a végére, a vége. JA NEM, az nincs! Daninak igaza van, az a perc nem is létezik!

Emellett befejeztem a Neon Genesis Evangeliont, a Végét is. Erről már mindenkinek megvan a véleménye, aki beszélni akar róla, a topikjában lehet.
Folytatom tavaszról: Kuroko, Accel, Ginga, Jegesmedve, SpaceBros, Area no Shit, Phi Brain, Hyouka, AKB00. Elkezdtem még a héten Shoujo Kakumei Utenát. A nyári szezon a topikjában.
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Yuuko-t nekem is néznem... akarom mondani, olvasnom kéne, nagyon le vagyok vele maradva.
scineram írta:Elkezdtem még a héten Shoujo Kakumei Utenát. A nyári szezon a topikjában.
Ennek én bakker kétszer estem neki, mindkétszer négy részt bírtam. Az árnyékcsajok kikészítettek, meg ez az az anime, amiben ha valami nem világos, ráfogják, hogy szimbolikus (by Olin XD). Mondjuk ez a kétszer négy rész még mindig jobb, mint amit a Black Cat-tel szoktam művelni: mániám, hogy AMV-t vágok belőle, így szökőévente egyszer előveszem... hogy 5 perccel az első rész kezdése után (OPpal együtt) kukázzam a fenébe. Az Utena csak idegesített itt-ott, a Black Cat viszont szimplán szar.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Tiger and Bunny

Szép, érdekes... és nem fog meg. Szívesen elnézem, igazából semmi bajom nincs vele, de már túl vagyok a 10. részen és nem rajongok senkiért, nem érdekel különösképpen az Ouroboros és igazából nem könnyezném meg a főszereplőinket sem ha történne velük valami.

Én szoktam el az ilyen nyugisan tökéletes animéktől vagy ez tényleg nem az a hype-os dolog? Mert amúgy azért fogtam neki mert nagyon nagy hypeja van körülöttem.... Vagy ezután jön a hype, mint a DRRR!!-ban? :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

Ne. Komolyan? Uh.

Én a második résznél már sírva röhögtem.
Asszem a 12. résznél, vagy hol, amikor leszedik Jokert és Harley Quinnt, megkérdeztem, hogy akkor ezek után mi lesz még? SB, ha nem kérdeztél volna, jobban jártál volna. Valahogy azt hiszem onnan kezdve voltam up-to-date, az utolsó héten konkrétan kikészített az ideg. A hype szerintem nagyon is indokolt, az utóbbi idők egyik legjobb sorozata ez.
Ayla, sajnálom, hogy nem tetszik neked ez a zseniális anime. Azt hiszem, ezek után én nem nagyon merek neked semmit sem ajánlani.
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Nekem is tetszett, egy kis új szint hozott nekem az egyvelegbe. ::^_^::

Gakuen Utopia Manabi Straight!

Én most ezt nézem s gyűjtöm magamba a + energiát csak én nem a napon ülök borral és sajtal a kezemben, hanem a gép előtt grapefruit-os sörrel és mikrozott pizzával az asztalomon. :D

Remek kis sorozat egyébként. semmi nagy durranás de mindig szerettem ezeket a soha ne add fel ! dolgokat.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nem to'om, de engem már Tibor és Baresz legelső kalandja is megfogott anno, hát még a többi.

Btw LoGH-revaccs és School Days vannak most nálam terítéken. Előbbinél már most látom, hogy bár régen Yang (és Szövetség) párti voltam, most már inkább Reinhard és a Birodalom felé fogok húzni. : P Bár messze még a vége és nem sokra emlékszem már belőle.

A School Days-t meg nem értem, miért fikázza mindenki... Ez az anime olyan, mint maga az élet, a karakterek pedig nagyon emberiek.

/sarcasm
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Junchi írta: A School Days-t meg nem értem, miért fikázza mindenki... Ez az anime olyan, mint maga az élet, a karakterek pedig nagyon emberiek.

/sarcasm
Majdnem nem vettem észre a spoilert a végén.
Kép
Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos »

Cruel Angel írta:
Junchi írta: A School Days-t meg nem értem, miért fikázza mindenki... Ez az anime olyan, mint maga az élet, a karakterek pedig nagyon emberiek.

/sarcasm
Majdnem nem vettem észre a spoilert a végén.
Nekem nem sikerült észrevenni. :vigyor:
Válasz küldése