Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Úgy tűnik, valahogy mindig az ősziről a téli szezonba viszem át a legtöbb sorozatot. Tavaly 6 új sorozatom folytatódott, most viszont már 8 megy tovább, meg még 2 régebbi (mint tavaly). Ezekről rövid félideji körkép.

Shin Sekai Yori - simán a legérdekesebb történettel és koncepcióval rendelkező sorozat a most futók között. Az egyfajta poszt-apokaliptikus Japánban felnövő fiatalok története egyszerre lenyűgöző és néhol egészen horrorisztikus. Könnyen lehet, hogy Sakiékon keresztül az egész telekinézissel megvert emberiség sorsában bekövetkező változást láthatunk, persze majd csak a végén. De az is lehet, minden ugyanúgy megy majd tovább nagyjából, mint eddig. Ez a mindent átható misztikus, mely csak lassan oszlik fel, teszi olyan izgalmassá. Amit felróhatunk neki, az a néhol igen inkonzisztens minőségű animáció. Két rész még különösen eltért stílusban is, bár azokból a másodikkal nem volt bajom. De az látszik, hogy nem túl gigászi büdzsével dolgoznak, bár ezt néha igen pszichedelikus megoldásokkal leplezik, amelyek kicsit még hozzá is adnak a nyomasztó hangulatához. Főcím híján a részek elején felcsendülő zene pedig egészen hátborzongató tud lenni.

Zetsuen no Tempest - Shakespearre építő shounen manga adaptáció. Nagyon érdekesen kombinálta a mágia és a technológia világát a világ sorsa felett folytatott küzdelemben. Persze egyik oldal, amik valójában egy kettészakadt klán frakciói, sem akarja a világ pusztulását, csak éppen ellentétes elképzeléseik vannak arról, hogyan is lehetne megmenteni. Akad pár jó akciójelenet, de a lényege igazából a sok roppant teátrális verbális konfrontáció. Ahogy Yoshinoék a paradoxonokat megkerülve kitalálták az időutazást, az egészen impresszív volt. De az érdekes az egészben, hgy valójában senki sem tudja, mit is akar a Genezis és az Exodus fa, így minden lépésük a győzelem felé csak találgatás. A második felében hamarosan kiderül Aika gyilkosának kiléte, egy tippem van rá. Remélem továbbra is ilyen szórakoztató lesz.

Little_Busters! - a sokak általá már utált Key adaptáció. Komari sztorija elég gyenge volt, utána viszont már némileg magára talált, most pedig a Nishizono szálon már nagyon komoly kérdések jöttek elő a mitikus dolgoknak hála. Mindenképpen tudni akarom, mi lesz a árnyék dologból, de főként hogy mi is e világ titka. A nyitó és záródalt különösen szeretem, valahogy megindítanak. Remélem innen már csak jó lesz.

Robotics;Notes - nagyon kényelmesen induló VN adaptáció, de mivel bírtam a karaktereket, ezért az első felét is élveztem. Nagyon szomorú volt látni, ahogy Aki álma első becsődölt, de közben az apokaliptikus szál is mozgásba lendült, és a második felére kemény dolgok várhatóak, úgyhogy az valószínüleg jóval mozgalmasabb lesz. Mondjuk a Production IG kitesz magáért, az animációjuk roppant meggyőző volt eleddig. A Psycho-Pass mellett ilyen minőségű munkát produkálni nem piskóta. Nagyon érdekel már a folytatás. Könnyen lehet az egyik kedvenc Noitamina sorozatom a végére.

Jojo's Bizarre Adventure - jajjdejó, hogy elkezdtem. Ez a cucc GARRRRRRRRRRRRRR. Komolyan, ehhez képest még a YuYu Hakusho is melegfelvonulás! Vérbeli nyolcvanasévekbeli shounen cucc. Kegyetlenül erőszakos, brutálisan véres, és zseniálisan poénos, főleg a GG isteni szövegével. Az egész annyira nonszensz, hogy ezzel maga is tisztában van, a lényeg, hogy minden KÚÚÚLOS és EPIKUS legyen maximumra felturbózva. Az igazi varázs persze a nagyszerű karakterek, Jonathan és Dio óriásiak voltak, főleg Koyasu brilliáns alakítása. Joseph viszont a nagyfater szöges ellentéteként lett félelmetesen nagy arc. De számomra a sorozat igazi sztárja Speedwagon, aki maga az ŐSBROOOOOOOOOOOOOOOO. Gyilok, poénok, tibeti szerzetesek, Dire és Straits, arcnyalató titkos mexikói nácik, vámpírok, zombik, ez a sorozat minden. Ez maga a WIN!!!
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Senran Kagura 1.rész

Egy rész után ez szépen repült is a Lomtárba.
A rendező és a stúdió miatt reméltem, hogy olyan fordulatos és vicces lesz a kezdés, mint Ichiban Ushiro no Daimaou esetében, de nagyot kellett csalódnom, mert a közelében sem volt annak.

Ez bizony egy-az-egyben az Ikkitousen vagy a Queen's Blade színvonala, csak (egyelőre) meztelenség nélkül.
Ugyanaz a mondvacsinált történet (iskolák harca), onnan másolt karakterek (mindenkinek megvan a párja az Ikkiből), unalmas harcok és gyenge humor jellemzi ezt a sorozatot is. A zsebdimenziónál ki is nyomtam az egészet :P

Majd megnézem a BDripet, ha addig jókat olvasok róla, de ezt a sorozatot biztosan nem követem hétről hétre :knife:
Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dark-san »

Amnesia 01.
A Hiiro no Kakera után nem várok különösebb minőséget az otome adaptációktól, de ennek még azt is sikerült alulmúlnia. A főszereplő csaj extra idegesítő, ráadásul a lehető leggyámoltalanabb, ami még a műfajban is nagy szó. A többi szereplő sem fogott meg igazán, a srácok öltözéke egyenesen röhejes, a szemeik kinézete pedig nagyon nevetséges azzal a szivárvány színű hártyával. A jellemükről eddig nem túl sok derült ki, de azért így is rájuk lehet húzni a szokásos bishi sablonokat. A maid-butler cafe sablon lerágott csont, ha röviden kellene jellemezni az első részt, azt mondanám, hogy dögunalom. Egyedül csak az motoszkál a fejemben, hogyha teljes amnéziája van, akkor honnan tudta, melyik lakásban lakik?
Borzasztó kezdés volt, még egy részt nézek, bár csoda, ha ebből hirtelen valami jó kerekedik ki.
Amúgy az Arcana Famiglia sem volt nagy szám, de ott legalább az első részek jók voltak, de itt még a szereplők is iszonyú unalmas alakoknak tűnnek, értelmes történetnek pedig nyoma sincs.

Cuticle Tantei Inaba 01.
Egyáltalán nem tetszett. Volt benne egy-két mosolyogtató poén, de a szereplők túljátszott és erőltetett ripacsok benyomását keltették, ezért a rám zúduló töménytelen poénnak szánt idióta valami is kínossá vált. Azt mondanám, ha a csaj (akit szinte csak egyedül bírok a szereplőgárdából) nem lyuggatná sorozatban a kecskét félpercenként, akkor gyerekeknek lenne ideális kikapcsolódás. Csak 1-2 résznyi esélyt kap még.

Maoyuu Maou Yuusha 01.
Az első képek, karakterdesign és a történet vázlata alapján nem vártam ennyit ettől a sorozattól. A téli poszterek átnézésekor vacilláltam, hogy nézzem-e, végül is nem vesztettem velem semmit és belevágtam. Az első rész alapján úgy tűnik, megérte. Személy szerint nem bánom, hogyha nem a fantasy vonalat erőltetik majd, démonos-harcolós fantasykból már úgyis van annyi, mint égen a csillag. A mangát nem olvastam, de szerintem egyelőre pont elég volt ennyi a világ bemutatásához. Külön tetszett, hogy a háború kapcsán bemutatták a zavarosban halászgatók érdekeit és gondolkodását is. Amúgy reális, hogy mások bajain a kívülállók akarnak nagyot akasztani, meg persze minden háborúban vannak érdekek, amik a harchoz fűződnek, ez a valóságban is így van, pl. a fegyvergyárak, vagy egy gyengébb ország lerohanása az értékes ásványkincsekért, stb.
A démonkirálynőt nagyon bírtam, de a "főhős" idiótának és naívnak tűnt az első részben, de a végére már javulni képes állapotban került.

Hakkenden: Touhou Hakken Ibun 01.
Az első rész alapján tipikusan úgy tűnik, hogy jó és és rossz is kisülhet belőle. Eddig semmi konkrétum, csak homályos utalások és rejtélyek. Eddig közepes. Ha shoujo, gondolom a harcot nem fogják annyira túlzásba vinni, mondjuk igazán nagy bl orgiát sem nézek ki belőle (egyesek már az esetleges "b*zulás" miatt sírnak). Meglátjuk, tovább nézem.
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Dark-san írta:Amnesia 01.
Egyedül csak az motoszkál a fejemben, hogyha teljes amnéziája van, akkor honnan tudta, melyik lakásban lakik?
Gondolom az SM shota mondta neki, de akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem mondott el neki többet? mintha azt állította volna, hogy pár napja már együtt vannak, akkor igazán kisegíthette volna a lányt (aki még a saját nevét sem kérdezte meg) hogy ki-kicsoda :drop:
Az viszont mekkora marhaság már, hogy a lány egy égő házban volt, beesett a tengerbe, mégis attól van amnéziája hogy a shota 'kilökte a lelkét a testéből' :knife:
Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dark-san »

Sasami-san@Ganbaranai 01.
Nekem csak egy kérdésem maradt az első rész után: Mi az Isten volt ez?!
Azon szakadtam, amikor a fekete hajú Yagami-lány "mellből tüzelt", de azt a béna csokoládés hülyéskedést tényleg viccnek szánták?
Ha már a táskafejű ennyire ráindult a hugira, szerintem itt mindenki vérfertőzésből született, azért degenerált.
Nem nagyon jött be az első rész, de néhány hétig még nézem. Elvontabb humorú egyének előnyben.

Vividred Operation 01.
Komolyabb volt a kezdés, mint amit vártam, de határozottan tetszett. Fanservice nélkül is megállná a helyét, de gondolom biztosra akartak menni azért a készítők, így láttunk némi meztelenséget, meg néhányszor popót premier plánban, ami engem nem fogott meg, mert inkább lehet aranyosnak nevezni a szereplőket, mint szexinek. Érdekes, ha nem is váltja meg egyediségben a világot. Az öreg esetében elég fura módját választották a test hibernálásának.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru 1-2 - elég egyedi felállású romkom. Kedvelem a szadisztikus, de érdekes Masuzut, és Yukarin játéka sem árt. Sok lehetőség van szokatlan alaphelyzetben, főleg egy olyan karakterrel a főszerepben, mint ő. Chiwát az első rész alapján még teljesen szokványos agyramenő osananajiminek könyveltem el, de most már azt kell mondjam, tetszett határozott kiállása és eltökéltsége. Őbenne is sok potenciál van. Eita szerepe egyelőre csak annyi, hogy állja Masuzu sok abuzálását, remélem vele azért többet is fognak kezdeni. Animáció terén semmi kiugró, de nem is problémás, noha a karakterdizájnok igen egyszerűek és laposak. De ez sokat nem vesz el az élvezhetőségből, mert a komikum a második részre már igen jóra sikeredett. Azon gondolkozom, vajh Masuzu nopan tolta-e.

AKB0048 Next Stage 1-2 - visszatértek! Először is Chieri és két másik idol elrablásával és perével indítunk, ahonnan a kiszabadítás után feltűnik a sorozat első valódi, nevesített főellensége, aki nem más, mint a fater. Közben Sensei Sensei úgy dönt, újra idolválasztást fognak tartani, amely mindenkit felpaprikáz. Ennek hatására aztán a lányoknak egyre több idióta tévésókban kell megmérettetniük egy gerillaadón, amiket nem igazán preferálnak az élő fellépésekhez az elnyomott területeken. Egyébként minden a megszokott módon folytatódik, ahogy annak lennie kell. Meglátjuk, kedvenc leányaink epikus és elborult története mennyire mélyre vezet majd világuk hátterét illetően.

Love Live! 1 - avagy Tari Tari NEXT: Pop >>> Choir! Mostmár végképp semmi egyedi nincs a felállásban. Amivel semmi gond, sőt, a a táncos jelenetkebn a CG sokkal jobban mutatott, mint az AKBben bármikor. Persze még így is eléggé kilógott, amiért kár, mert felüket meg gyönyörűen meg tudták animálni hagyományos módon, ezért a hirtelen kontraszt zavaró. A karakterek nem tűnnek ki különösebben, de így is egyszerű, könnyen fogyasztható szórakoztatásra számítok.

Amnesia 1 - még soha nem éreztem ennyire, hogy játékadaptációval van dolgom. Iszonyatosan átjött mind a helyzeteken, mind a dialóguson, hogy hol kellene választásoknak lenniük. Pedig vizuálisan nem lehet panasz, különösen az OP jó pszichedelikus, a célközönségnek megfelelően pedig megvannak a hosszúhajú, tarka szerkójú bishounen hegyek. Bizony sokat segített volna, ha a főhősünk legalább egy kicsit színesebb, valódi egyéniség lenne, például egy kurva névvel. Az irigykedő hölgytársaságok azonban viccesek volta. Remélem hamar lesz némi javulás, mondjuk szegény lány szituációját tisztézhatnék jobban.

Tamako Market 1 - a beszélő, öntelt csirke bizony dominálta a hosszú idők óta az első eredeti KyoAni kreálmányt. Szépen bepillantást nyertünk a bevásárlóutca és lakóinak mindennapjaiba. Akik egyelőre legalább egy szokszínű és szimpatikus gárdának tűnnek, jópár kedvenc veterán hanggal. A madár és eredete egy érdekes fantasztikus szálat vetít előre, remélem eleget foglalkoznak majd vele. A humor többnyire a helyén volt, főleg a fördőben és Tamako szülinapjával kapcsolatban, elsősorban Mochizou kárára. Nagyon érdekel, ez a kreatív team önerőből mire viszi majd.

Hakkenden Touhou Hakken Ibun 1 - egy nem igazán specifikált korban játszódó fantasztikus shoujo fight mangaadaptáció. A sztori elsőre elég érthetetlen, nem sokat magyaráznak el, és minden szereplő úgy cselekszik, hogy már nagyon képben van.Vanank itt szellemek, istenek, szokásos japó természetfeletti dolgok, meg egy pár túlélő fiatalt rejtegető Egyház. Többet nem nagyon tudtam kivenni. Az animáció igen szép, a karakterdizájnok élesek és egyediek, valamiért a szemek is feltűnők. Meglátom, merre megy.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Bár nem akartam semmit nézni ebből a szezonból, de aztán mégis leszedtem ennek a Sasami-san@Whatever-nek az első részét egy belekukkantás erejéig (mégiscsak Shaft kacsói alatt munkálódott).

Hiba volt! Szal eegen, mikor a nonszensz-WTF átlépi azt a bizonyos határt... akkor születnek meg az ilyen nemremekek. Engem spec nem kötött le és a "haha, nem látjátok a képemet" nii-san már első körben idegesítő volt.

Láthatóan nem én vagyok a célközönség...
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Kotoura-san
(Most így januárban) nálam az év animéje, pedig ez annyira nem szokott izgatni.
Ami miatt ennyire megelőlegezem neki a címet, hogy a rendezés tetszik és a rendezőnek van egy műve, ami bejött. Ezenkívül jó néhány spoilerhez is volt szerencsém, ami alapján azt mondom van is miből dolgoznia.
A kezdése elég nagy hatású, így bármit mondani spoiler lenne. Egy első rész megnézését tudom ajánlani mindenkinek.
Nem mondom, hogy mindenkinek tetszeni is fog, de szerintem kár lenne elmulasztani.

Sasami-san@Ganbaranai
A kedvenc stúdióm, a kedvenc abszúrd füves képzelgés stílusom, de mégse tudom azt mondani, hogy a pár otaku csapdán kívül, amibe beleestem, lenne nagyon más amiért folytatom.

Tamako Market
Tetszene, de a plot és az a madár már fölöslegesek. SOL-nak viszont van olyan hangulata, hogy nem tudtam dobni 2 rész után. Pedig kéne valamit, mert túl sok minden van nézett listámon.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT
Na ez a káros szenvedély. Olvasgatom a regény verzióját, és azt ezerszer jobban élvezem. A karaktereket ott megtudtam annyira szeretni, hogy elnézem úgy is az animét, azaz hallgatom, hogy csak Inoue Marina hangjára izgulok.

Minami-ke Tadaima
Tulajdonképpen ugyan az mint előbb. ^^

Gintama, Chihayafuru
Ezek ugyan ott folytatták ahol abbahagyták. (De persze, hogy akkor kell őket adni, mikor minden nagyon szép, és minden nagyon jó.)

Yama no Susume
5 perces moe yuri szemüveggel érkező mini sorozat. Az ilyen sorozatnak az 5 perc tökéletes. Csak így lehetne hetnete többször is. :P

Senyuu.
Ez is 5 perces. Egy hőstörténet démonokkal kalanddal, ahogy kell... Imádom, hogy ezzel trollkodik.

Amik még mindig frissek:
Uchuu Kyoudai
A cliff hanger óta nem láttam új részt, de itt is maradt a színvonal. (Eddig) nem volt egy adrenalinbomba, de a hangulata, és története továbbra is felüdülést nyújt, a sok iskolás lány emozásához képest.

Magi
Ezzel is lemaradtam egy kicsit, de a Maginál sincs semmi problémám. Vannak benne klisék, de ennyi kell is, hogy beleférjen a műfajába.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Kdanni írta:Tamako Market
Tetszene, de a plot és az a madár már fölöslegesek. SOL-nak viszont van olyan hangulata, hogy nem tudtam dobni 2 rész után. Pedig kéne valamit, mert túl sok minden van nézett listámon.
Szvsz, a madár az egyetlen, ami dob rajta és kiemeli az átlagból :roll:
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Sasami-san@Ganbaranai 1-3 - This. Is. FUCKENEPIC. Ezt kapod, ha összeturmixolod a Serial Experiments Laint és az Ayakashi Ayashit némi Shafttel megspékelve. Először is egészen remekül néz ki, a kinti világ tűéles CG hátterei és Sasami szemcsés szobája közötti kontraszt meghökkentő. Sztori szempontjából az első rész valóban WTF hegy volt, de annál inkább fun némi remek akcióval, jól megalapozva a későbbieket. A 2-3. részben jött is aztán infodömping a sorozat egész sintó mitológiájáról, csakhogy ez az egész történet egy komplett magánhadsereg teljes és igen látványos legyakásával mintha le is zárult volna. Ennek következtében fogalmam sincs, hová vezet majd a folytatás, ami jó és rossz is egyben, de mindenesetre kíváncsian várom. Remélhetőleg az eddigiekhez hasonlóan epikus lesz.

Kotoura-san 1-3 - elég szokatlan romantikus komédia dráma. De annak legkevésbé sem kifinomult, hanem mindent az ember képébe tol. Az első 10 perc villámgyorsan megalapozta a főszereplő karakterét, és közben az animetörténelem legmegrázóbb 10 perce is próbált lenni. Hát, némileg működött, de nem teljesen, mert a sok idiótaság a szereplők részéről nem könnyen vehető komolyan, hiába volt összeségében erőteljes. Modnuuk a tragikus világ összetörése speciel gyönyörű jelenet volt, és azóta általában sokkal könnyedebb hangulatú, de a felszín alatt folyamatosan ott buzog az a végtelen angst, ami elég sok melodrámázást kivált. Ezzel együtt összességében igencsak élvezhető, de néha a szenvedést le kell nyelni. A megveretős szál mondjuk már túlzottan erőltetett volt, remélem ennél jobb lesz a folytatás.

Tamako_Market 2-3 - némileg javulást éreztem. Jobban össze voltak fogva ezek a részek, elsősorban azáltal, hogy egy bizonyos karakter köré szervezték a történéseket. Az még mindig nem teljesen világos, merre akar majd menni a narratíva, eddig hiányzik belőle valami, amivel igazán megragadhatott volna. Nagyon kellene, hogy a romantikus szálakat ne csak lebegtessék majd előttünk, hanem kezdjenek is velük valamit. De a bevásárlóutca életével való foglalkozás is vezethet valamerre. Dera viszont egyértelműen üde színfolt, sokat hozzátesz a cselekményhez, elvégre főleg körülötte forognak az események. A rejtélyes háttere felderítése is érdekes lehet.

Love Live! 2-3 - egyre több támogatást kapnak a lányok a többiektől a projektjükhöz, így első fellépésükig is eljutnak. Ami BRUTÁLIS. Amikor várták a függöny felemelkedését, volt bennem egy olyan érzés, hogy ez következhet, de így is fájdalmas volt látni. Nem gondoltam volna előre, hogy ezt meg merik majd lépni a készítők. Szerencsére a végére jól jöttek ki belőle a lányok, és a folytatásban már nem lesznek egyedül. Továbbra is nagy szívvel bír a sorozat, szeressük.

Amnesia 2-3 - megtörtént egy nagy reveláció, de aztán visszakerültünk a hova is? Annyira rejtélyes a sorozat, jelenleg abban sem vagyok biztos, mikori történéseket látunk, mi a valóság, mi lehet csak képzelődés. Nagyon élvezik a kavarást, és hogy semmi infót nem kapunk, nomeg a bisónenhegyeket. De én lassan azért többre is vágynék. Jelenleg azt tippelem, a manapság bivatos módon időhurokban visszatekerődnek dolgok, de már semmiben sem vagyok biztos. Sajnos a lány is pontosan ennyit tud. Azért egy nevet igazán kaphatna!
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

scineram írta:Sasami-san@Ganbaranai 1-3 - This. Is. FUCKENEPIC. Ezt kapod, ha összeturmixolod a Serial Experiments Laint és az Ayakashi Ayashit némi Shafttel megspékelve.
Szerintem (FUCKENEPIC + FUCKENEPIC)/2 =/= FUCKENEPIC/SHAFT. (Csak most kezd az epic felé konvergálni, de ez még mindig csak kis betűs epic, és ugye a nagy betűs epic után ott van még az epic win, aztán annak a nagy betűs változat, és innentől nem tudom, én még nem használtam a fuckenepici magaslatokat.)
Viszont nálam nagyon lenyomja az egészet a nagyüzemi otaku kielégítés, attól nagyon izzadtság szaga van. De most a 6. rész után talán kevesebb lesz ebből, és koncentráltabban kapjuk a sztorit.
scineram írta:Kotoura-san 1-3 - elég szokatlan romantikus komédia dráma. De annak legkevésbé sem kifinomult, hanem mindent az ember képébe tol.
A Kotoura-san nekem pont a hibái miatt tetszik. Nem bírom huzamosabb ideig a drámát, ezért a nem túl kifinomult hangulatváltások nekem tökéletesek. És az így generálódó kontraszt is bejön. Ahogy Moritani csak fel lett oldozva a semmiből szintén elcsépelt, és erőltetett, de amit azóta kapott, és kapni fog bőven kielégítő. És akármennyire is love comedy lesz annak még kontrasztja.
A megveretős szál mondjuk már túlzottan erőltetett volt, remélem ennél jobb lesz a folytatás.
Igazából elég sokat enyhítettek rajta. Ilyen volt a manga változat.
Szerintem a 4koma formátumban az erőltetett dolgok jól jönnek ki. Az animeben próbáltak valami közép utat választani, az ideális és a eredi anyag között.
De számomra ez a hibája a sorozatnak is inkább pozitív, így koncentráltabban jobban tetszik a dolog.

Tamako Market
Nekem továbbra is jobban tetszene plot és madár nélkül. A prioritásokban alul lévő bevásárlóutca szál tetszik a legjobban.
Ráadásul mostanában, amit a legjobban élveztem eddig benne az is kezd elhalványulni. A Midori gondolatiról készült fan subok. Már ey idő óta kezd esni a minőségük és a számuk. ;_;

Minami-ke Tadaima
Még talán ennek a legnagyobb a szórakoztató faktora. Ha ezt a gyártási költséggel elosztjuk akkor teljesen biztos. Azaz mégse!
Tényleg itt vannak az 5 perces sorozatok, amik tudnak annyi szórakozást nyújtani mint a félórás sorozatok:
Yama no Susume
Ez tényleg annyira moe, hogy a nem prejoratív értelemben is moe.

Senyuu.
Egyre keményebb: a poénok csak egyre kegyetlenebbek, de közben még története is kezd lenni.

Uchuu Kyoudai
Cliffhanger chiffhanger után, talán az egyikben tényleg egy szikla szélén lógott valaki. :P De megérte! Kegyetlenül nyálas konklúziója lett az arcnak, de tényleg meghatott, és a karakterek tovább épültek. Nem tudom meddig fog még futni, de csak az tartja bennem a lelket a lassú tempója közben, hogy ha lassan is, de más karakterek is a központba fognak még kerülni. Pl. Nitta, rá már annyira kíváncsi vagyok, hogy azt se bánnám, ha előbb kerülne a reflektorfénybe mint Serika chan.

Gintama
DAT legutóbbi arc. ;_; EPIC WIN! (vagy ez a fuckenepic?)
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

AKB0048 next stage 7 - meglett az első előléptetés, és Mimori végül Tsubasa utódja lett. Szerintem Chieri is sorrakerül a sorozat végéig, de a fő kérdés számomra, hogy Kanata vállalja-e, hogy Takamine helyét elfoglalja. Nagy drámák elé nézünk még a maradék hat részben, nehéz elhinni, hogy az epikséget még fokozni lehet. Hogy Nagisa és Acchan kapcsán mi lesz, arra ötletem sincs, talán az ő utódja lesz Chieri? De Nagisa annyira el van maradva hozzá képest, hogy belőle nehéz sokat kinézni, bár a deklarátum azért előrelépés volt.

Shin Sekai Yori 19 - érdekes kérdés, hogy vajon mit érdemel az az emberiség, mely ilyen módon kihasználta az általa teremtett rabszolgafajt, de nem tehetek mást, és legalább Satoruék túléléséért szorítok a szörnypaTKanyok kárára. A most felbukkanó ogre szerintem mindenképpen kapcsolódik Mamoruhoz és Mariához, ha nem is valamelyikük az. Márcsak azért is, mert még nem vált be, amit Saki narrációban mondott, hogy Maria mennyi ember haláláért lesz felelős. Az biztos, hogy még nem találkoztam ilyen szintű thrillerrel animében. Az Another féle ostobaságok hiánya egy dolog, ilyen horrorisztikus hangulatot még semmi nem teremtett, közelről sem. Ahogy az ogre elől menekültek, ott engem is kirázott a hideg velük együtt. Amikor meg üldözni kezdte őket, az brutális volt. Zseniális sorozat.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

JoJo no Kimyou na Bouken 20 - hogy ez mennyire meg tud lepni! Nem számítottam a végére sem az ő halálára, ilyen koraira és keményre meg pláne. Végig Lisa Lisa miatt aggódtam, illetve még mindig, de az igazán szomorú, hogy még meg sem ölte egyik Pillérembert sem. Legalább a gyűrű meglett a házasság felbontása előtt. Vajon Messinával mi van? Utoljára az asztalon feküdt. Folytatódik az ámulás-bámulás.

Zetsuen no Tempest 20 - elég merész Hakaze nagy terve, nehéz volt elhinni, hogy a történelem megbolygatása nélül visszatér. Nem is nagyon jött össze, de a miértje az nem semmi volt. Lehetett sejteni, hogy Aikával kapcsolatban lesz még meglepetés, de ez így is ütött. A gigászi karddal pózolás vajon fanszervíznek minősül. Nem tudom, lesz-e párbaj, de előbb Hakaze biztos szívesebben elbeszélgetne vele. Feltételezem a végkimenetel végülis fix.

AKB0048 21 - megtörtént a várt/rettegett Center Nova, és nem is akárhogyan. Lenyűgöző rész lett, végletekig megszenvedtek a lányok, és nagyon remélem, hogy Yuukotól nem örökre vettünk búcsút. Takamine és Kanata között pedig nagyon fájdalmas lesz lerendezni a dolgokat, de állok elébe. Mostmár csak nem spórolják le az epikus befejezést, amilyen gyorsan a dolgok eszkalálódtak. Chierri és Nagisa sorsa pedig továbbra is nagy kérdés, szeretném látni legalább egyiküket előléptetve látni.

Robotics;Notes 19 - jól átbasztak mindenkit, hogy végülis ki az antagonista. Mikor a végén feltűnt Masami Eiri és Lain, az rendesen rideg volt. Tudat feltöltéséről eddig nem is volt szó, de a napkitörések és potyogó monopólusok után inkább nem szólok semmit. Ha kellően korrekt lesz ez a három rész, jobb történet is kerekedhet belőle, mint a Psycho-Passból.

Sasami@Unmotivált 8 - egészen lenyűgöző és teljesen váratlan volt a légicsata, Shaft, vagy akárki animálta, a legjobbját hozta. Alattomos volt Sasami fegyverzete, nem bántam volna, ha jobban megsínyli Kagami, de bátyó is mindig legjobbkor szállította a poént. A méretnövekedés nem volt akármi, meglepően realista, hogy mindjárt valami rendellenességre gondolnak. Ebből a visszaemlékezés dologból nem tudom, mi fog kisűlni, de valami csavarra még számítok. Ki gonolta volna az elején, hogy itt ilyen hektikus, de mégis összefüggő sztorit fogunk kapni?

Végül talán valakit itt érdekel egy Lucky Star spinoff.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A KyoAni "árulása". XDDDDDDDDDDD Értsd: Már minden otakunak habzik a szája, mert a bogárszemű (ezt Junchitól "nyúltam", a Clannadra használta és bár nem tudom, a moe-szemnek mi köze a bogarakhoz, de jól hangzik XD), fogpiszkáló-testű csajos animék cége ezúttal a női közönség felé is nyitni mert. XD Én meg nem bírom abbahagyni a röhögést. XD

Amúgy hogy viccen kívül mi volt rá a reakcióm? Kb. ugyanez, komolyan, felüdülés volt látnom, hogy ugyan ez is egy tömény fanservice show lesz nulla sztorival, viszont legalább nem a K-ON hatvanadik "remake"-jét csinálják meg újra. Persze lehetne mondani, hogy "ez egy K-ON lesz, csak srácokkal", de őszintén: ilyen testalkatú karakterek női változatait kérem a K-ON-ba, és akkor talán máris kellemesebb szavakkal illetném. :lol:

Edit: Rákeres az ember és akkor derül ki, hogy ez csak egy TV reklám, nem is biztos, hogy valaha lesz belőle anime. :? Na ja, túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Azért hogy átérezzétek a "sorozat" körüli hisztériát, itt az első post elég jól összefoglalja. (Egy petícióban amúgy egy hét alatt 3000 aláírás gyűlt össze, hogy igenis legyen belőle anime, szóval én azért még reménykedek. XD Persze csak ha a KyoAni csinálná azt is, különben hol marad a "fun"? XDDD)
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Amúgy KyoAni-ék elég jó BRO karaktereket alkotnak mostanában. A Chuu2-ben a Mexihara epizód volt üdítő. Most a Tamako Market-ben meg Tamako apja volt múlt héten nagy arc. Ráadásul a többi piaci csóka is elég jó fej, az Udon árus, vagy ki, mikor odatette a szakés üveget a fürdőházas nagypapinak az is szép jelenet volt.
És igen én ezért nézek moe animét, nem a moe kislányokért, vagy moe kisfiúba oltott Eisten rajongó Hannibal Lecter-ért, vagy idegesítő madarakért.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Nem tudom, nekem egyáltalán nem jönnek be ezek a fiúk. Valahogy a fejük nem passzol a testükhöz. Mintha egy gyerek arcár rátették volna egy férfi testére. Ez főleg a kis barnánál érződik durván. Ha már a KyoAni-ék férfiasabb fiúk rajzolására adták a fejüket, akkor ahhoz férfiasabb arc is kellene, hogy társuljon szerintem. ^^'
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

:goodpost:
Köszönöm. Erre gondoltam én is. A shota maradjon shota, a kétajtós szekrény meg ne legyen kölyökképű (feltéve, hogy ez nem gag forrás).
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Mariko írta:Mintha egy gyerek arcár rátették volna egy férfi testére. Ez főleg a kis barnánál érződik durván.
Mondasz valamit, de azért szerintem max tényleg a kis barna lett nagyon kisfiús, a többi kari engem inkább a Star Driver szereplőire emlékeztetett. (A barna meg az "aktuális uke" lesz, már most látni, szóval gondolom okkal lett ilyen... :lol: ) Másrészt én igazából ezért (is) röhögtem a klipen, mert némileg olyan "inside joke"-feeling volt, hogy pislog a srác, én meg röhögök, hogy "lol, hisz ez Yui! XD" (K-ON)
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

A ToraDora írója, Takemiya Yuyuko Golden Time című romantikus light noveljéből is anime készül.
Tada Banrit nemrég vették fel egy tokiói privát akadémia jogi karára, a megnyitó ünnepségen pedig összebarátkozik Yanagisawa Mitsuo nevű sráccal. Nem sokkal később egy gyönyörű lány, Kaga Kouko jelenik meg előttük, aki egy virágcsokorral vágja képen Mitsuot és gratulál a sikeres felvételéhez. A lány már gyermekkoruk óta a szerelmével üldözi Mitsuot, aki titkon készült a jogi felvételire, a lány azonban ide is követte.
Első olvasásra ez teljesen ugyanaz a szitu, mint a ToraDorában.
A.Lány először B.Fiút szereti, de az nem viszonozza. Segítséget kér a haver A.Fiútól, és annyi időt töltenek együtt, hogy végül A.Lány+A.Fiú befejezés lesz :LOL:
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

-OJ- írta:A ToraDora írója, Takemiya Yuyuko Golden Time című romantikus light noveljéből is anime készül.
Már vártam, hogy mikor lesz belőle anime. ... kérdés, hogy hányadánál áll a light novel amikor kijön, azaz a mostanában divatos, feldolgozzuk a felét aztán ki tudja mi lesz és mikor lesz folytatás hozzáállásal élnek-e, vagy pedig már a végén tart az ln így az anime befejezése is korrekt lesz.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Úgy látom, ez a csoda egyszerre múlja felül a Studio Pierrot "Tesco gazdaságos" stílusát és a Shaft "hajjdeművészgyerekvagyokén!" grafikai ábrázolását. Komolyan, ki az, aki egy olyan mangából akar művészi/ultrarealista karakterdizájnú animét csinálni, aminek az egyik fő vonzereje pont az úgymond "fanservice-szerű" rajzolása? (A Bakénél is ezért volt furcsa a dolog, na de az egyrészt fényévekre van ettől, másrészt ha ott valami megmaradt az eredeti sztoriból, az pont a fanservice volt. XD) És most senki ne mondja, hogy "mi van Titkos, hiányzik a moe rajzolás?", mert nem erről van szó, csak egyszerűen bizonyos stílusú történetekhez bizonyos stílusú rajzolás és színvilág passzol. Ahogy a Berserkben pl. irtó hülyén nézne ki, ha Gutts KyoAnis csajokkal vállvetve irtaná a démonokat, úgy itt is elég hülyén veszi ki magát, hogy egy ilyen rajzolású mangánál hasított bele a készítőkbe, hogy "fú, próbáljuk meg őket olyanra rajzolni, mint az igazi japánok!". (Jut eszembe, el ne felejtsem majd megnézni, hogy kik voltak az elkövetők, hogy a jövőben vagy messze elkerüljem őket, vagy minimum erős fenntartással kezeljem a cuccaikat.) A Shingeki no Kyojin topicjában pl. épp pár napja dicsértem, hogy mennyire jó, hogy némileg olyan Berserkes "realistább" karakterdizájnt alkalmaztak, mert ott egyszerűen jól néz ki, üt és még hozzátesz a feelinghez. Vagy a Gankutsuou, amelyik többek között pont a jó értelemben érdekes karakterdizájnjával hódított nálam. De attól még tudni kell a dolgokat a helyükön kezelni. Nem vagyok egy moelolis, de most ha a Kodomo no Jikan vagy a Girls und Panzer jött volna ki ilyesmi dizájnnal, mint az Aku no hana, valszeg ugyanígy lefejeltem volna az asztalt. A másik meg, hogy ez egy adaptáció lenne. Egy original animénél sokkal több hülyeséget elnézek, lehet ha ez is az lenne, csak megvonnám a vállamat és azt mondanám, hogy "istenem, ilyenre akarták csinálni, ez van, az ő történetük, úgy mesélik el, ahogy akarják", de ha már XY munkáját ültetem át mozgóképes formába, akkor illene annyira hűnek maradni hozzá, hogy legalább a karaktereket ne csesszem szét, meg ilyen "apróságok"... És hogy miért írom le mindezt? Mert anno, amikor egyszer az Onani Master Kurosawát dicsértem, OJ ajánlotta, hogy ha tetszett az a stílus, nézzek bele ebbe is, főleg, hogy hamarosan jön belőle az anime. A mangát el is kezdtem és ha nem is annyira jó, mint az Onani vagy a Nozoki Ana, de mindenképpen erős közepes a műfaján belül, sőt, annál talán egy picit jobb is (de erről majd a mangás topicban, ha a jelenlegi fejezetek végére értem XD), viszont azt hiszem, az animébe ezek után bele sem kezdek. Azért kár érte, kivételesen jött volna egy valamivel egyedibb sztori, mint a nagy átlag, erre ezt művelték vele. :?
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta:És most senki ne mondja, hogy "mi van Titkos, hiányzik a moe rajzolás?", mert nem erről van szó, csak egyszerűen bizonyos stílusú történetekhez bizonyos stílusú rajzolás és színvilág passzol.
Te... Azt ugye tudod, hogy ez nem csak egyszerűen "rajzolva" van, hanem full rotoszkóp az egész, ergo leforgatták előtte hús-vér emberekkel és azokra b*szták rá a rajzolt karaktereket?

Btw már prüszköltem miatta AA-n, meg U-n is, de akkor már itt is megteszem, mert egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy pont azt a cuccot vágják haza, ami még úgy érdekelt is. A stúdió neve amúgy Zexcs (ejtsd: zehkszükszh).
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Ó, erről a "csodáról" már én is láttam képeket. Nagyon gázul néz ki, a szemüveges csaj a képek többségén olyan fejet vág, mint a down-kóros lenne. Részvétem a fanoknak, meg mindenkinek, akit érdekelt volna a sorozat. ^^'
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta:Te... Azt ugye tudod, hogy ez nem csak egyszerűen "rajzolva" van, hanem full rotoszkóp az egész, ergo leforgatták előtte hús-vér emberekkel és azokra b*szták rá a rajzolt karaktereket?
Persze, ezt olvastam, de akkor is "just...no" kategória, legalábbis ebben az esetben. ^^" Láttam már olyan animációs filmet, aminek az ilyesmi baromi jól állt, vagy a sajátos ábrázolási stílus úgymond "kiszolgálta a történetet" (speciel most erre gondoltam, bár ez nem anime), de szvsz itt felesleges volt, ráadásul ahogy te is írod, hazavágták vele a cuccot. ^^" Nem mondom, hogy az igénytelenség miatt néz ki így és elhiszem, hogy akár még komoly és sok időt igénylő munka is állhat a dolog mögött és pl. valami önálló anime-filmként esetleg még azt is mondanám, hogy áldásom rá, de ez így ebben a formában szerintem egy elég rossz ötlet volt. (Ez kissé olyan most nekem, mint az FMA movie volt: ja, látszik, hogy Bones-ék is beleásták magukat abba, hogy milyen is volt az élet a II. VH alatt Európában és elég hiteles volt a városkép, meg minden, de minek, ha ez egy FMA film és eleve hülye ötlet ezzel társítani a sztorit? ^^")
Junchi írta:Btw már prüszköltem miatta AA-n, meg U-n is, de akkor már itt is megteszem, mert egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy pont azt a cuccot vágják haza, ami még úgy érdekelt is. A stúdió neve amúgy Zexcs (ejtsd: zehkszükszh).
Ugye, hogy neked sem nyerte el a tetszésedet, rotoszkóp ide vagy oda? XD (Persze erre az egészre lehetne mondani, hogy "ha nem lenne a manga, mennyivel többen szeretnék", hát...lehet, de az a baj, hogy van manga... ^^" XD) A stúdió nevét köszi, valahogy nem lep meg, hogy még csak nem is láttam/hallottam soha. ^^"
Mariko írta:Ó, erről a "csodáról" már én is láttam képeket. Nagyon gázul néz ki, a szemüveges csaj a képek többségén olyan fejet vág, mint a down-kóros lenne. Részvétem a fanoknak, meg mindenkinek, akit érdekelt volna a sorozat. ^^'
Na igen, ez meg a másik. ^^" Oké, hogy "realisztikusabbra" akarták csinálni a szereplőket, mert épp ez volt a fixa ideájuk, de pl. senkinek nem tűnt fel a készítők közül, hogy mondjuk a szemüveges csaj egyszerűen bűnrondára sikerült? ^^" (Pont az a karakter, aki egyébként "úgy mellesleg" a manga legkarizmatikusabb szereplője...)
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Gondolom éreztetni akarták a közte és a másik lány közötti különbséget.
Mert a mangában mindketten fotómodell kategóriásak :drop:

Csak azt nem tudom, hogy szerintük kinek van szüksége erre? Nem azért nézünk animeket, mert a kíméletlenül ronda valóságot akarjuk látni.
Válasz küldése