Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: BSW »

Hát igen. Nem hiába robbant be Aoi Yuuki annyira a seiyuu élmezőnybe :D
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Kurenai - egy rendkívül egyedi anime, amit műfajilag sem tudok nagyon besorolni, de más tekintetben sem hasonlítható szinte semmihez. Amennyire jelen vannak a harcműszetek és az akció, annyira, ha nem jobban szól egy koraérett hétévesről való gondoskodásról. A karakterdizájnok nagyon szokatlanok, erős realizmusra törekedtek. Az animációra nagyon odafigyelt a Brains Base, a harcjelenetek meglehetősen realisztikus kidolgozásától a finom karakteranimációig, ahol minden arc nagyon kifejező. A seiyuuk remek munkát végeztek egytől egyig, Sawashiro ezúttal nagyon jó volt fiúszerepben, Yuuki pedig nem csoda, hogy ezzel futott be, Murasakit nagyszerűen hozta, és a mellékszereplőkre sem lehetett panasz. Azért is hangzottak jól, mert a színészi játékban is reális, szokványos beszédre törekedtek, ami animékre nagyon nem jellemző.
A sztori roppant élvezetes, minden karakterre figyelmet fordítanak. Különösen Shinjuro szomszédai üde színfoltok, de iskolatársai és munkaadói is nagyon nagy arcok, valamint epikus jelenetekből sincs hiány. Gondolok itt az egyik részből kinövő, teljesen hamis musicalre, vagy amikor Tamaki az egyetemen szerelemdoktorként oktatja Murasakit, majd instant az ő kapcsolata bukik akkorát. Az egyetlen, amit nehezen tudok megemészteni, az a végkifejlet. Bár valahol látom az érdemét, elvégre a fater végig kétségek közt vergődött a család hagyományait illetően, de nekem azok annyira elvetemültek, hogy Shinjuro helyében nem tudnám Murasakit otthagyni azon szörnyetegek között. Kétséges, hogy Murasaki és az apja reformhevülete sikerrel jár, és szerintem túl nagy kockázat őt évekre ott hagyni. Azt sem gondolom, hogy a família megérdemelné a túlélést. De ennek ellenére is különleges emlék marad, a remek szereplőgárda óriási interakcióinak köszönhetően.

Next: Kannagi
Kép
Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 949
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby »

scineram írta:Kurenai
*Shinkuro.

És akkor most képzeld el, hogy az egész a mangában átmegy hárembe, és a nagyon okos, érett, erős Murasaki pillanatok alatt a háttérbe szorul a minekhívják osztálytárs és gyerekkori barátnő (no meg kismillió másik női egyed) mellett. Pedig abban is vannak nagyon jó húzások, bírom, hogy minden nőnemű Shinkurora akar támaszkodni, hogy srác majd megvédi, meg hasonló nyálas hülyeségek, erre jön Murasaki, a hétéves kislány, aki egyszerre támasza hősünknek, és ráz bele életet. Csaj pont úgy gerince a sztorinak, mint Yuuko a Tasogare Otomének, csak vele ellentétben keveset szerepel. Még jó, hogy kettesszámú főszereplő a szentem. :evil: :evil: :evil:
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Kép

Ookami Kodomo no Ame to Yuki

Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog.

Az alaptörténet persze megmosolyogtató és akár bugyutának is tűnhet, de ami meglepett, hogy Hosoda Mamoru menyire komolyan vette ezt az egész szituációt, nagy figyelmet fordítva a gyerekek jellemfejlődésére. Ez a része tetszett a leginkább a filmnek, mert hiába ugráltak olykor az időben (az osztálytermes ide-oda csúszkálás igazán ötletes volt), a címszereplő két gyermek mégis folyamatosan nőtt fel a szemünk előtt. És mivel mindketten a saját útjukat járták, ezért nem lehetett őket együtt kezelni sem, mindketten jól elkülöníthető szereplői voltak a filmnek. Ritkán fordul elő, hogy egy ilyen két szálon futó történet mindkét ága ilyen érdekes és lebilincselő tud lenni, de ennek a filmnek ezt is sikerült elérnie. Velük szemben Hana (az anyuka) egy állandó támpont volt, aki véleményem szerint nem sokat változott a film során - de nem is nagyon volt rá szüksége a mindent megoldó/túlélő és alkalmazkodó jellemével. Kivételesen még a másodlagos karakterek is tetszettek. Érdekesek voltak, szórakoztatóak, annyit szerepeltek amennyit kellett és utána már nem erőltették tovább őket.
A látványvilágról és hangzásról szintén csak elismerően tudok nyilatkozni. A karakterrajzok ...elfogadhatóak voltak (bár én nem annyira szeretem ezt a stílust) figyelembe véve azt a rengeteg animációt aminek alá voltak vetve. A hátterek azonban gyönyörűek, a vidéki és a városi környezet is tele volt élettel. A különböző évszakokat jellemző színárnyalatok pedig csak tovább erősítették a hangulatot.
A hangulata is végig hibátlan volt. A TokiKakehoz hasonlóan ez sem egy felhőtlenül boldog történet, sokszor szomorkás és bánatos, ugyanakkor egyszer sem megy át érzelgős melodrámába. Épp ezért hat olyan természetesnek és életszerűnek. A befejezés pedig tökéletesen illett ehhez a megközelítéshez.

A TokiKake nekem egy hajszállal jobban tetszett az erősebb fantasztikus szál miatt, de ez a film sem marad el tőle sokban.

9/10
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Már elfelejtettem :drop:


Blood-C: The Last Dark

A gyalázatosan rossz anime-sorozat után nem sokat várhattam a filmtől sem, de azt a minimálisat azért teljesítette - többet viszont nem. Ugyanolyan átlagos(vagy sokszor az alatti) mint az egész Blood sorozat.

Kezdem a pozitívumokkal, ami leginkább a technikai megvalósításra terjed csak ki. A rajzolás ezúttal igazán színvonalas volt, fényévekkel szebb és minőségibb mint a sorozatban. Az animációra sem volt panaszom, de egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan jelenet volt a filmben, mikor ez fel is tűnt, mert nemcsak egy helyben álltak vagy sétálgattak. A szinkronhangokkal sem volt gond, hiszen egy elég híres nevekből álló gárdát hoztak össze - csak kár, hogy a karaktereik az égvilágon semmit nem értek, még a nevüket sem volt érdemes megjegyezni.

És most jöjjön a feketeleves:
A film felépítése teljes mértékben megegyezik a sorozatéval, vagyis az első 4/5-ében (80percen át) semmi említésre méltó nem történik, majd az utolsó 20percben zavarják le az egész sztorit, ami a végére egy ugyanolyan elbarmolt marhaság lesz, mint a sorozat befejezése.
A főszereplő Saya az égvilágon semmit nem változik-fejlődik az üresjárat alatt, nem edz és nem is készül az összecsapásra, még mentálisan sem. Jobbára csak ül a sarokban és arra vár, hogy megtalálják neki Fumitot, majd a végén Egymaga odamegy és lenyom mindenkit (valójában csak két ellent), mi nézők pedig ismételten azon vagyunk kénytelenek elmélkedni, hogy ehhez mi szükség volt arra az érdektelen és elnyújtott bevezetésre?
Az új szereplőgárdához neves szinkronhangokat szedtek össze, de a Mana nevű lányon (aki kísértetiesen emlékeztet Saya sorozatbeli vidám/flúgos alteregójára) kívül senkit nem mutatnak be rendesen, és végig egydimenziós, felejthető karakterek maradnak, akik teljes mértékben feleslegesek a lényegi történet szempontjából, és a végjátékból gyakorlatilag teljesen ki is hagyják őket - Manát is beleértve. Yuuki Kaji pedig ismét végig ordítja és rinyálja a filmet, ahogy azt megszokhattuk tőle.
Az animációval nincs különösebb gond, de mint azt fentebb írtam, alig volt rá szükség (ezért lehetett olyan szép és egységes a rajzolása), hiszen összesen KÉT összecsapás van csak a filmben, ráadásul mindkettő elég rövid és unalmas - pontosan olyan bénák, mint a sorozatbeli szörnylevágások: egy suhintás és már halott is. Még a végső (borzasztó ronda CG-vel előállított) főszörny elleni csata is teljesen antiklimatikus, a befejezésről nem is beszélve, ami ismét a hülyeség magasfoka: Fumito egész terve egy olyan ostobaság, ami egy első-szerelmes 10évesnek juthat csak eszébe :knife:

Összegezve: akinek a sorozat tetszett (létezik ilyen?), annak ez még jobban fog. Akinek már ez sem, ez sem fog jobban.

4/10

Az pedig elég sokat mondó, hogy a film egyetlen fénypontja (Saya és Mana fürdőzésén kívül) az xxxHolic Watanukijának meglátogatása a boltjában. Ő rendesen kikupálódott az évek alatt, már úgy is beszél, öltözködik és pipázik mint Yuuko :D
Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dark-san »

Robotics;Notes

Nem hittem, hogy ezt mondom, de végül ennél még a Chaos;Head is jobb volt. Eleve hosszúnak tartottam a sorozatot, és történetvezetés is elég gyenge lábakon állt, mintha túl sokat akartak volna markolni a készítők, volt itt egy kis robotklub, egy kis robotépítés, egy kis vetélkedő, expozás, és a végén egy kicsit megmentik a világot. Ez már így túl sok.
Aztán a szereplők bemutatása: a karakterepizódokat is gyengének éreztem, és sok esetben szinte pocséklás volt a két rész. Az meg a másik, hogyha bemutatták a mellékszereplőket, akkor pl. Subarut vagy Mizukát miért nem, na meg ilyen szempontból pont Kairól és Akiról feledkeztek meg.
Összességében egy 7-es nálam, nem több egy egyszer kalandnál.

Cuticle Tantei Inaba

Hát, mit mondjak, az első részek után nem kedveltem meg túlságosan a sorozatot, de így a végére nem is muzsikált olyan rosszul - igaz, messze nem is kiemelkedő sorozat, az egyszer szent. Úgy vagyok vele, hogy egy jobb és egy pocsékabb történet jutott egy-egy részre, de mégis inkább a pozitívabb értékelés felé hajlok, mert a végére egész jó fejeke lettek a szereplők, és a jobb részekben tényleg lehetett mosolyogni. Összesen egy 7-est ér nálam, egy tapasztalatnak jó volt, de újra nézni nem igen fogom.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

(Lustaságra hivatkozva idemásolom azt, amit AA-ra is írtam...)

Robotics;Notes

Hát hogy is fejezzem ki magam így, az utolsó ep után frissiben... Gyenge anime volt, ezen nincs mit szépíteni. A legnagyobbat a sztorin bukta - valami elképesztően pocsékul lett imho megírva ez a cucc. Nem tudom ki követhette ezt így el, de az életkorára és/vagy az intelligencia-hányadosára lennének tippjeim.

Nincs kedvem az utolsó frame-ig lebontani a dolgot, ellenkező esetben valsz enyém lenne a leghosszabb hsz az AA fórumának történelmében, de az égből potyogó random monopólusok, a műdráma Subaru apjával, a reggeli rajzfilmek színvonalába illő főellenfél, az összeesküvés-szál szőnyeg alá söprése, a dögunalom build-up epizódok, a fájdalmasan klisé deus-ex-machina a végén és az "építsünk robotot... mert csak" rész azért megérdemelnek legalább egy belerúgást. Vagy kettőt.

A karakterekkel különösebb gondom nem volt, de csak azért, mert szimplán érdeketelen volt számomra mindenki. Egyedül Konát tudnám kiemelni, de ő is inkább csak a fun miatt volt szimpi...

A technikai kivitelezés szódával elment, értem ezalatt azt, hogy sem a zenék, sem a graf+animáció nem hozott többet egy átlagosnál, de olyan rosszak sem voltak, hogy feltétlen hibának vegyem őket. Ami viszont pozitívum volt, az a már sokat emlegetett Umikaze no Brave ending, ami valami egészen hangulatos lett (már a dal maga és nem az Ed úgy általában).

4/10 (Chaos;Crap-nél azért jobb volt, de csak egy hajszállal...)

Shinsekai Yori

Haragom lávatengerként önti el a stúdió székházát, valahányszor csak szóba jön ez az anime. Annyi lehetőség volt ebben a cuccban, mint három másikban együttvéve, de részemről sokkal többet vártam. Mert bizony voltak vele gondok, nem is kevés.

1) A legfontosabb: Sokszor éreztem azt az anime bámulása közben, hogy nem igazán tudja eldönteni, hogyan is szeretné a developmentet végül megvalósítani. Egyszer a világot szerette volna megtenni gerincnek (én mondjuk ennek örültem volna a legjobban btw), másszor inkább plot driven ment a dolog, megint másszor meg a karakterek vitték a hátukon a cuccot. És ez a "kis" kellemetlenség nagyjából végigkísérte az egész sorozatot... Piszkosul nem jött be és ezt csak tetézte, hogy a rendezés sokszor nemigen volt a helyzet magaslatán.

2) Az alaposság hiánya! Én tudom, hogy egy LN-t nem könnyű animébe átültetni, tényleg tudom, de sokszor éreztem azt, hogy alapvető dolgok nincsenek értelmes keretek közt megmagyarázva, gondolok itt elsősorban a fiend-nem fiend témakörre, a death feedback-re és hasonlókra. Továbbá az is meglehetősen szúrta a szemem, hogy néha olyan evidens helyzetekben nem használták a cantus-t, hogy az már fájt. (Lásd: barlang, többször is...)

3) A karaktergárda nagyon nem volt szimpatikus. Saki karakterfejlődése nem jött be (és a naivitása sokszor az őrületbe kergetett, főleg, hogy a 26 éves kiadás is majdnem olyan volt, mint a 14 éves... >_>), Mamorunál sokszor éreztem azt, hogy csak azért van ott, hogy meglegyen a létszám, Satoruval néha mintha nem tudtak volna mit kezdeni, Mariából meg kár volt plot device-t csinálni a második felében. A mellékszereplők meg leginkább arra kellettek, hogy legyen kit bedarálni, ha a plot úgy kívánja. (Most komolyan, néha már-már szinte szurkoltam egyiknek-másiknak, hogy "csak ő élje túl", de aztán persze nem így lett, némelyiket meg olyan idiótán írták ki a sztoriból, hogy csak lestem nagyokat...)

4) Az első epizódok totális érdektelensége. Teljesen feleslegesnek éreztem a felvezető epizódokat - gyak annyi derült ki, hogy "ők itt a főszereplők, ez a világuk és ezt meg ezt fogják csinálni". Az össze-vissza ugrálás a világuk történelmét illetően is mehh (de ezt mintha említettem volna anno a spoiler-threadben is). Mi is derült ki belőle? Miért kellett így összedobálni? Néha haloványan visszautaltak rájuk, de ennyi. Ezt úgy kellett volna, mint amit láttunk az első ep legelején is - megvolt, hogy mi a funkciója, később újra elővették és aztán ez alakította a sztori további részét.

5) Grafika: A karadesign elsőre taszító, de egy idő után megszokható, viszont teljesen megbékélni nem sikerült vele. Az animáció helyenként borzalom, főleg a darabos, szétesett mozgás az intenzívebb jeleneteknél. Kár érte...

Ennyit a negatívumokról, nézzük a pozitívumokat:

1) Az utolsó epizód. Őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy ilyen kielégítő lesz a zárás és még az epilógus is bejött. A csattanó nekem is marhára bejött, bár Yakomaru "We are humans!" bekiabálása után számítottam rá, de ahogy elő volt adva... Brrr. Lényeg a lényeg: Sok anime megirigyelhetné az efféle záróepizódokat.

2) Hangulat! Az első fele a world development miatt volt baromi hangulatos, a másodikat pedig a nyomasztó légkör tette rendkívül hatásossá. Főleg, mikor ott a házban voltak.

3) Zenék. Az endingek különösebben nem jöttek be, viszont a háttérmuzsikákat remekül eltalálták.

4) És ami számomra a legnagyobb pozitívum: A narrálás. Valami egészen zseniális volt az, ahogy az idősebb Saki végig kommentálta az anime történéseit. Egyrészt baromi jól emelte a hangulat-faktort, másrészt kődurván hatott az ember érzelmeire, a sok előre- és visszautalás pedig már csak hab volt a tortán. Rég láttam utoljára ilyen intelligens narrálást animében.

Summa summarum: Erm... 6/10. (2012 egyik legjobbja.)

Szép kis tl;dr lett, de mostanában úgyse nagyon jártam erre. :D
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Amnesia

Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára egy ennyire rossz anime sorozatot.
Mindössze két érdeme van az egésznek, a viszonylag szép rajzolás és a kellemes Opening. Minden más kritikán aluli benne.
Kezdjük ott, hogy a történetnek nemcsak az elején nincs értelme, de a végén is úgy próbálják megmagyarázni a dolgokat, hogy annak se fül se farka. Aztán jön az isteni közbeavatkozás, amit a Lány az ostobaságával érdemelt ki.
A másik mélypont a karakterek, elsősorban a rémesen ostoba és bamba főszereplő Lány (nevet nem kap, mindenki csak úgy szólítja: Hé, te! :lol: ), akit megölni sem kell. Állandó pátyolgatás nélkül akárhol/akármibe képes lenne belehalni. Alig tud összerakni egy értelmes mondatot, és azt is olyan halkan mondja, hogy alig hallani. A szerencsétlenség magasfoka, akinek inkább a haláláért érdemes szurkolni, mert jobb lenne úgy neki :o_O:
Nem mintha a srácok jobbak lennének. Mindegyik egy bárgyú bishi, szép pofikával de egyébként a legminimálisabb karakterrajz nélkül. Mindegyikük története egy tőmondatban foglalható össze, és nem is ismerjük meg őket jobban a velük töltött egy v két epizód alatt. Komolyan mondom, ezeknél még az utolsó tucat háremben is komplexebb karakterekkel lehet találkozni :shock:
De visszatérve a történetre, az valójában csak három epizódból áll: az elsőben és az utolsó kettőben van a lényeg, hogy mi-miért (persze az is egy nagy marhaság), a négy bishire szánt kilenc epizód pedig akár nyugodtan ki is hagyható filler, mert semmi nem derül ki belőlük, még róluk se, és a srácoknak sincs már szerepük a végjátékban, miután az ő sztorijukat (ha lehet annak nevezni, bár szerintem ez sértés a normális múlttal és jellemmel rendelkező karakterekre nézve) befejezte a Lány. A nyitott befejezés pedig egy légbőlkapott marhaság, amiért kár volt végigSzenvedni a 12epizódot :wwall:

2/10

Még csak az év elején járunk, de számomra (egyelőre) máris megvan az Év Legrosszabb Animeje cím várományosa. Tavaly még az Arcana Famiglia se volt ennyire unalmas és értelmetlen.

Messziről kerülendő!
Bishiket is elég csak a képeken nézegetni, többet az anime megnézése után sem tudunk meg róluk :thumb:
Avatar
gilas
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2012.03.08. 04:43
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: gilas »

Zetsuen no Tempest

Hát ez a sorozat elég felemásra sikeredett. Míg az elsö felében több volt a harc és a mágia, és kevesebb a romantika, addig a 14. résztöl a sorozat teljesen ellaposodott.
Az elsö felében még volt némi cselekmény, és volt konfliktushelyzet is (Hakaze és a többi klántag ellentéte), és a mágikus háttér különleges atmoszférát teremtett. Ezekben a részekben a klán többi tagjainak és a Fräuleinnak is jutott némi szerep, nem éreztem úgy, hogy a többi szereplö pusztán statiszta lett volna. A csúcspont a 12. ´resz volt, amikor a két mágikus fa egymásnak esett, és az összecsapásból a Genezis fája került ki gyöztesen.
A sorozat második fele azonban sokkal gyengébbre sikeredett. Egyrészt megszünt a fö konfliktusforrás (a két fát képviselö két frakció), mindenki összemelegedett, így a második félben hiányzottak a tényleges ellentétek és a negatív szereplök. Ehelyett nött a romantikus elemek száma, három részen át csak a Hakaze-Aika-Yoshino szerelmi háromszöggel foglakoztak.
Az Exodus fa mágusától, Megumutól is sokkal többet reméltem, aki végig egy irritálóan szerencsétlen figura maradt. Ugyanakkor eljelentéktelenedett Samon és a többi klántag szerepe is.
Aika öngyilkossága pedig egyszerüen nevetséges volt, és azt a helyzetet sem használták ki, hogy mint az Exodus fa mágusa jelentös erövel rendelkezett. Az egyedüli tényleges cselekmény a sorozat második felében a Genesis fájának megsemmisítése volt, a játékidö maradék részét viszont végigdumálták.
Ezért legnagyobb jóindulattal is cak egy gyenge 7-est tudok rá adni. Kár érte, mert a sorozat elsö fele határozottan jó volt.

7/10
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Jó, kezdjük feldolgozni a téli szezont.

Amnesia - Januárban azzal nyitottam, a Brains Base szarból is képes aluminiumot csinálni. Most nem sikerült. A rejtélyek csavarása még némileg nyekergett, de kielégítő választ az alternatív világok egész rendszerére nem kaptunk, maximum hogy a főhősnek végig kell valahogy mennie háremén, de megcsalás ne legyen. Főhős, merthogy egy kurva nevet képtelenek voltak kenije adni. Személyisége pedig nem csak az amnéziája miatt nem volt, hanem egyszerűen ő ennyi. Legrosszabb az volt, amilyen passzívan a sok abuzálást tűrte, akár az egyik bisónen kurváitól, akár magától az egyik sráctól, ez utóbbi ketrecezés különösen lealacsonyító volt. Hogy végülis ki a halál Orion, meg akit említett főbossz, szintén nem derült ki. Animáció terén nem volt nagy kihívás, nincs is rá panasz. A karakterdizájnok tekintetében viszont a szemtelen picsák idegesítettek, a srácok ruhái, még egy rohadt hegyi túrán is, egészen röhejesen hatottak. Az opening ugyanakkor egész jó lett. De valóban nehéz kérdés, hogy Arcana Famigliát alúlmúlta-e.

Kotoura-san - Könnyed romantikus komédia, súlyos karakterdráma. Elég skizofrén egy sorozat, összességében talán pozitív színfolt. A szimpatikus szereplőgárdának köszönhetően a romkom oldala igen szórakoztató volt, maga a történet pedig igen jó alapfelállással indított, amire komolyabb részek is épülhettek. Ezek azonban nem sikerültek olyan jól. Hogy Moritaniék nem börtönben végezték, sőt még meg is barátkoztak vele, az igen ellenszenves volt, némi mentségükre szívatták is őt vele egy darabig, de amikor Manabét bántalmazta, az megint lehúzta. A bűnügyis sztori végülis nem volt rossz, bár néhol rezgett a léc, és itt is túl megbocsátóak voltak. Sajnos Kotoura nem tudott igazán fejlődést felmutatni, végig ugyanúgy magát hibáztatta minden miatt, bár a többiekkel, főleg Manabéval szemben egészen megnyílt. Anyukával a dolgokat megint kissé húzósan rendezték le, de a veszekedés, amit csaptak őszinte és ember volt, így a befejezés jónak mondható. Animáció tekintetében meglehetősen szokványos lett, bár a karakterdizájnok igen jók és egyediek lettek, így kellemes vizuális élményt nyújtott. Ha lenne folytatás, szívesen látnám a komédia miatt, de a történetben is lehetnek még érdekességek.

Mondaijitachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu Yo - Egy játék és verseny központú fantasy történet, ahol persze a tétek korántsem olyan kicsik. Érdekeség, hogy a három rosszgyerek különböző korokból került egy másik világba, aminek jelentős része, így sok játék is, különböző mítoszokon és mondákon alapul a legkülönbözőbb korokból, amiknek ismerete is segít a győzelemben. A rosszaságok annyira nem ellenszenvesek, sőt, Izayoi badassnek is mondható, You a csöndesebb típus, Asuka pedig domináns személyiségével is szimpatikus. A többi szereplőből Nyúl és Shiroyasha emelkedik ki, őket mindig élvezet nézni, főleg utóbbi BROsága Izayoival az előbbi kárára szórakoztató. A másik világ egész korrektül kidolgozott, a csaták is többnyire jók, de itt Izayoi már gondot jelent. Ő olyannyira tápos, hogy legyőzhetetlensége elnyomja a társait és az ellenfeleket is. Egy pillanatig sincs veszélyben, sokszor meg sem izzad, így feszültségnek híján van. És nem csak erőben felülmúlhatatlan, de még enciklopedikus tudása is segíti. Az animáció teljesen korrekt, a harcoknál is, és némi fanszervízre is odatették magukat. Az openingre és endingre nem lehetett panasz, igen fülbemászóak, jó kis animációval. Az még érdekes, hogy csak 10 rész az egész, így a könnyedebb fantasyk kedvelői talán megpróbálhatják.

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru - Egy érdekes csavar a hárem és romkom műfajokon. Natsukawát azonnal megkedveltem, ahogy könnyedén megzsarolta Eitát, szerelemellenes társát, hogy legyen álfiúja. Ezek után is ellopota szinte minden jelenetét, nem kis részben Yukarin remek alakításának köszönhetően. Poén volt, ahogy Eitát néha szivatta, vagy éppen a többi lánnyal trollkodott. Főszereplőként Eita is igen teljesre sikeredett, saját problémákkal, szégyenteljes múlttal, egy őszinte barátsággal. A végére már kihívásként is tekintett eljátszott szerepére. Chiwa igen aranyos osananajimi lett, akit sajnáltam is, mert közöttük tényleg megvolt a mély kapcsolat, még ha ő többet is szeretett volna barátságnál. A másik két leányzó már nehezebb ügy. Himeka teljesen felesleges, nyugodtan kimaradhatott volna a sorozatból, amihez némi poénkodés és fanszervíz kivételével nem járult hozzá. Ai már bonyolultabb eset. Az ő kamu pasija jó humor és történet forrás volt, cserébe viszont totál sztereotipikus tsundere. Mondjuk ezzel a sorozat is tisztában volt, így némi metahumort faragott belőle, így a egész legnagyobb poénját, mikor nagynéni a két jelemzővel szólítja meg. Az animáció korrekt, a pasztellszínek könnyed shoujos hangulatot árasztanak, az Eita naplójához járó firkálmányok is dobnak rajta egyet. A karakterdizájnok elég egyszerűek, de mégis attraktívak és jól elkülönülnek. Az opening és az ending jók lettek, főleg az opening cukormázasan fülbemászó, szép animációval. Ebből kifejezetten szívesen látnék folytatást, mert a szereplők és a kapcsolatok egy jó lezárást megérdemelnének, bár Masuzu és Eita nagyjelenete után igen magasra került a mérce. Csak a többieket kéne leppatintani valahogy, és nekik végre őszintének lenni, nem csak meta szinten, de ha így marad, az is korrektnek tekinthető.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scineram 2013.04.17. 13:35-kor.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

El-Hazard: The Magnificent World

Vannak animék, amik egyszerűen egyben vannak. Jó a sztori, hihetetlenek a szereplők, az átlag srác is normális (nem pedig idegesítő töketlen semmirekellő), filler sincs, és egyszerűen imádod.
Rettentően élveztem ezt az ovát, most éppen azon gondolkodom, hogy 9 vagy 10 pontot adjak rá, de erősen hajlok afelé, hogy igenis megérdemli a maximális pontszámot. Mindenkinek ajánlom; azoknak meg különösen, akik úgy érzik, mostanában nem láttak semmi jót. Én még biztosan meg fogom nézni párszor, egyszerűen azért, mert annyira jó volt.
És szerintem az is sokat elmond, hogy ennek hatására utólag még egy pontot levontam az Isekai no Seikishi Monogatari értékeléséből, most 2/10-en áll. Pont azért, mert az alapszituáció ugyanaz (srác átkerül egy párhuzamos világba), de az El-Hazard készítői értettek a szakmájukhoz, az Isekai készítői meg... nem is tudom, mit lehet rájuk mondani. ::jsleep::

A folytatásokat valszeg kihagyom, vannak történetek, amiket nem szabad tovább írni. És ez is pont így volt tökéletes.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Amit Mordályos írt. :) Én ugyan végül "csak" 8/10-et adtam rá, de tényleg nagyon egyben volt az egész, úgy kell benne keresni, ha az ember bármilyen hibát fel akar róni neki. A világ remek és kidolgozott, a zene pont jó, a szereplők meg annyira állatok, hogy ha csak Jinnai és a Bugromok szerepeltek volna végig, már akkor is imádnám, de rajtuk kívül is kb. mindegyik karakter szerethető. :) A főszereplővel végre bebizonyította egy sorozat, hogy az "átlagos iskolás srác" nem feltétlenül kell, hogy szinonimája legyen a töketlennek, szellemi fogyatékosnak, használhatatlannak, stb-nek, Jinnairól már írtam fentebb (ha az ő korában már lettek volna internet mémek, most lehet róla szólnának a Chuck Norris viccek XD), a tanár a GTO-s Onizuka után talán a legjobb fej, akit valaha japán iskola alkalmazott és egyben a legjobb "reklámkarakter" az egészséges életmód népszerűsítésére (majd megértitek nézés közben... :lol: ), Jinnai húga meg szimplán ennivaló. :3 (És ezzel még a főbb szereplők felét sem soroltam fel. :D)

Folytatások: egyrészt igen, úgy vagyok vele, mint amikor James Cameron bejelentette, hogy folytatni fogja az Avatart: lehet folytatni, de minek? Ez a sztori is így volt kerek, igazából nem is nagyon tudom, hogy mit lehetne még hozzátenni úgy, hogy értelme is legyen. A másik, hogy ahogy hallottam, nem is igazán sikerült a készítőknek sem, hiába csináltak később még vagy két OVA-t, meg egy 26 részes TV sorozatot is, kb. választhatok, hogy bőrlehúzásos folytatást vagy "alternatív sztoris" szétbarmolást szeretnék látni belőle. Mondjuk sajnos sanszos, hogy előbb-utóbb úgyis végig fogom nézni azokat is (mert igazából az első OVA-nak egyetlen "nagy hibája" volt: túl rövid, ebből ennyi nem elég ^^"), de bevallom, már előre félek a végeredménytől. ^^" Btw, igen: ezek után érzed igazán hogy az Isekai hány fronton volt az animék szégyene. :dirr:
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Most láttam az alternatívverziós El Hazard: The Wanderers 2. openingjét, és megbizonyosodtam róla, hogy én ezt soha nem akarom megnézni. :wtf: :knife:
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Ez_királyság! *______*
Little Witch Academia
Avatar
Kono
Profi
Profi
Hozzászólások: 305
Csatlakozott: 2003.09.14. 20:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Kono »

Na így lassan 9-10 évvel az első offtopic próbálkozásunk után Soráékkal gondoltam írok ide pár sort, ha már idetévedtem véletlen xD Hihetetlen, hogy mindig felbukkant egy újabb ilyen csevej szoba, bár ez se egy mai darab, ahogy látom. Egyébként hogy legyen itt egy értelmes mondat is, az utóbbi mondjuk másfél évben jött ki esetleg valami értelmes mecha vagy egyéb scifi anime? Kicsit le vagyok maradva ^^"
"...dancin' shinzou no bloody, ai gouon na neiro wa sei..."
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Kono írta:az utóbbi mondjuk másfél évben jött ki esetleg valami értelmes mecha vagy egyéb scifi anime?
Nem igazán :drop:
Gundam Unicorn OVAk továbbra is jók, valamint a Suisei no Gargantia is ígéretesen kezdett, és ennyi.

A MuvLuv és az Aquarian Evol viszont hatalmasat bukott.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Maburaho

Ha már leszedtem a BDripeket végignéztem, de sok érvet nem tudok felhozni a megtekintése mellett.

Az ecchi-hárem műfajon belül az átlagos szintet is alig érte el :wwall:

Az alapgondolat nem lett volna rossz, de mágikus világ kidolgozottsága még a legegyszerűbb követelményeknek sem felelt meg. Az egész steril, bugyuta, és mérhetetlenül unalmas. Lényegében egy sima iskolás sorozat ez, amibe a mágia csak egyfajta ürügyként van bedobva, amire ráhúzhatnak minden egyes bonyodalmat, műdrámát és lehetetlen fordulatot. Így pár rész alatt feltűnik, hogy minden ami történik, annak lényegében semmi valóságalapja nincs, csak mondvacsinált probléma ami az épp tetszőlegesen alakított mágiából ered.
Szóval az érdekes, jól megírt vagy szórakoztató eseményeket el lehet felejteni, a nagyrészt epizodikus történetek csak a bejáratott sablonokra épülnek, a karakterekbe pedig még 24rész alatt sem szorult minimális eredetiség sem. A sorozat közepén és végén van egy két nagy, irgalmatlanul erőltetett mágikus műdráma, könnyen kiszámítható végkifejlettel.
A sztori gyengeségeit el lehetett volna nézni, ha legalább a humor minőségi lenne a sorozatban, de az ugyancsak egy hatalmas csalódás. Jobbára két humorforrás van az egész sorozatban, és azt ismételgetik agyvérzésig: az egyik a teljesen tyúkeszű női főszereplő, Yuna állandó féltékenykedése, aki már attól vérszemet kap és dühöngeni kezd ha a srác köszön egy másik lánynak. Mondanom sem kell, rengeteget levon a sorozat élvezhetőségéből, ha egy állandó szereplő ennyire irritáló és kiállhatatlan. A másik humorforrás a nem kevésbé idegesítő, egyenesen gyűlölendő osztálytársak, akik az állandó tahóságukkal próbálnak viccesek lenni, szintén kevés sikerrel.
Az ecchi miatt pedig megintcsak nem érdemes megnézni a sorozatot, hiszen az kimerül az alsóneműre vetkőzésben és a mély dekoltázsokban. És bár a karakterrajzok kellemesek, sokat nem segít a sablon karaktereken, ha minden második epizódban levetkőznek, mert az is pillanatok alatt unalmassá válik :drop:

A többséggel ellentétben nekem tetszett az anime-originál befejezés (mert az LNben teljesen más a mellékhatás), emelt is a végső osztályzaton egy fél pontot :LOL: Végre nem az történt, mint minden háremben, hogy a végén minden marad a régiben, hanem ismét a mágikus JollyJokerre hagyatkozva elérték, hogy mindenki boldog lehessen - ha a kiállhatatlan Yuna nem tenné tönkre ezt is :evil:

4.5/10, de csak mert nekem tetszett a befejezés, ellenkező esetben 3.5/10 lenne!

Szép rajzolás de gyenge animáció, unalmas cselekmény, kidolgozatlan sablon karakterek, fárasztó humor és fantáziátlan ecchi jellemzi ezt a sorozatot. Személy szerint senkinek nem ajánlom, csak ha már minden mást látott a műfajban :roll:
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

-OJ- írta:Maburaho
Nem tudom, lehet azért, mert már hat éve is van annak, amikor én néztem, de valahogy messze nem találtam ennyire gáznak. Igazából a saját kategóriáján belül a közepes szintet szerintem azért eléri, másrészt meg tény, hogy sem az ecchi, sem a sztori nem volt benne egy nagy eresztés, de valahogy az egész sorozat olyan aranyos volt, hogy nem tudtam rá haragudni. XD (Pedig én még csak az első felét láttam kb. és nem, nem azért, mert "lol, biztos annyira förtelmes volt, hogy te sem bírtad tovább nézni!", egyszerűen vannak olyan sorozatok, amiket egyben nem tudok lenyomni, pl. a Madoka jelenleg a harmadik résznél pihen, az NGE meg szintén úgy a sorozat fele körül, szóval ez van. XD Majd egyszer folytatom a Maburahót is, meg az említett másik kettőt is. XD) A srác ereje amúgy tényleg "Jolly Joker" elven működött, de szerintem még így is aktívabb részese volt az eseményeknek, mint a legtöbb háremcuccban a főszereplő általában. :dirr: Yuna speciel nekem a kedvencem volt. :lol: Nem is nagyon rémlik, hogy annyira idegesítően féltékenykedett volna (vagy ha igen, valószínűleg azt is aranyosnak találtam XD), bár ebbe biztos belejátszik, hogy manapság még ilyen főhősnők sincsenek a hasonló sorozatokban, hanem rendszerint kapunk valami "delicious flat chest" tsunderét, akinek még féltékenynek sem kell lennie ahhoz, hogy "csak úgy poénból" minden epizódban laposra verje a férfi főszereplőt. Ehhez képest Yuna az összes hülyeségével és sztereotip viselkedésével együtt is egy álom volt. XD (Megjegyzem, ő sem volt sztereotipabb, mint a sorozat akármelyik másik karaktere, szóval... XD) Az meg szerintem végképp túlzás, hogy csak akkor nézze meg valaki, ha már minden hasonló műfajú animét látott, szvsz ennél bőven akadnak sokkal rosszabb darabok is. Persze ajánlani sem ajánlanám, igazából tipikusan az az anime, hogy "ha nem láttad, nem maradtál le semmi fontosról", viszont azért azt sem mondanám, hogy a kínok kínját éli át, aki bevállalja. :) Apropó, azért spoilerben leírod, hogy mi az anime, illetve a light novel vége? :vigyor: Kíváncsi lettem. XD
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

A light novelnek azóta sincs vége, már vagy a 30.kötetnél tart.
Az animeben gondolom addig eljutottál, hogy szellemmé változik. A végére visszaszerzik neki a fizikai testét is, de mellékhatásként a srác szétosztódik vagy két tucat klónra. De Yuna mindegyikre igényt tart, és továbbra sem engedi egyik klón közelébe sem a többi lányt :wwall:
A light novelben semmi különös nem történik, csak nagyobb mágikus ereje lesz a srácnak, ami időnként túltelítődik ::^_^::


Yuna egyébként hatványozottan féltékenyebb és idegesítőbb a sorozat második felében :wink:
Az elsőben még nekem sem volt vele gondom.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Hirtelen felindulásból belevágtam a Spice & Wolf-ba, első rész megnézve. Mivel az ln még mindig fut és én nem szeressem a lezáratlan dolgokat valaki ajánlani tud, hogy mely epizódig érdemes nézni, hogy kerek egész hatása legyen a dolognak, már ha ilyen lehetséges? XD
Kép
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Nyugodtan végignézheted. Nincs összefüggő sztori, minden bonyodalom amivel útközben találkoznak 3-4részen át tart csak és le is zárul.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Haibane Renmeit nézegetek mostanság (már amennyire időm engedi) és kábé ilyesmi reakciókat váltott eddig ki:

Ep1 - Some weird shit's going on... WAIT! DAT WING SCENE!
Ep2-4 - Semmi nem történik (kivéve a world developmentet), mégis sármosan relaxáló.
Ep5-8 - GLORIOUS dráma, OST és mondanivaló mindenütt.

Rakka pedig zseniálisan jó karakter.
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Első animéim között volt, és azóta is tartotta az első helyet, mostanában gondolkodtam el rajta, hogy ideje lenne újranézni. :)
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Kíváncsi vagyok a végéhez mit fogsz szólni. ^^

Én asszem tavaly néztem újra, és ugyanúgy tetszett, mint elsőre. Ugyanúgy kijöttek a könnyeim a végén.
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Junchi írta:Haibane Renmeit nézegetek mostanság (már amennyire időm engedi) és kábé ilyesmi reakciókat váltott eddig ki:
Ne basszál ki, hogy csak most jutottál el ehhez! :hammer: A végéről hogyan vélekedtél?
Kép
Válasz küldése