Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Fú, emberek, nem akarom elhinni, Shafték összekapták magukat? :D Végignéztem a teljes Nekomonogatari Kuro-t és ez rohadt jó volt, pedig ilyet még egyik Monogatari-feldolgozásukra sem mondtam! :D A rendezés szvsz nagyon rendben volt, remekül eltalálták a poén-infó-érzelmi töltet "szentháromság" arányát, valamint az egész sztori folyamatosan egyre inkább darkult a végkifejletig, ami egy szintén epic win finálé lett. Bár a Neko light növelből még jóformán semmit nem olvastam, de sanszos, hogy az eddigi három sorozat közül ennél sikerült a leginkább elkapniuk az eredeti regény hangulatát, legalábbis végre azt éreztem, amit olvasás közben szoktam (meg amit a Bake és Nise esetében is kellett volna, nem csak itt-ott, hanem majdnem folyamatosan), hogy szórakoztató, hangulatos, stb. Míg a korábbi két sorozatnál egyes epizódokon úgy kellett magamat "áterőszakolnom", mert félő volt, hogy bealszom egyes részeken, addig itt végig pörgött a cselekmény és tényleg érdekfeszítő volt, még úgy is, hogy azért a végkimenetelt már sejtettük. Oké, nyilván nálam belejátszott a dologba, hogy Meme, illetve Hanekawa/Macsek töltötték ki a műsoridő kb. 50%-át, akik a kedvenc karaktereim, de attól még mindig úgy érzem, hogy jobban ráfeküdtek most Shafták a dologra. Az meg különösen tetszett, hogy igen erősen visszafogták a "művészkedős" hajlamaikat, amik számomra a másik két sorozatot erősen megölték. OK, 1-2 baromság becsúszott ("kedvencem" a Powerpuff Girl Shinobu volt, aminek totálisan semmi értelme... XD), de összességében ha volt is ilyen "képi megoldás", az általában még viccesen is jött le, vagy illeszkedett az adott jelenethez, nem éreztem úgy, hogy sok lenne a "Salvador Dalí bele a pofádba, mert mi ilyen faszagyerekek vagyunk!" jelenet. :D XD Egyetlen nagyon WTF jelenetre emlékszem csak, amikor Araragi rájön, hogy Hanekawát annyira nem veszik otthon emberszámba, hogy még saját szobája sincs, erre hirtelen a cicás hajcsatját kezdi el mindenhová odahallucinálni, úgy elrohan a háztól, mintha minimum a macskadémon kergetné, aztán otthon ahogy megérkezik, Tsukihi ölébe veti magát és még ott is zihál a sokktól. (Tsukihi meg ezt ritka hiteltelenül reagálja le, de mindegy, már azt is furcsálltam, hogy miután Macsek letépi a karját és 12 óráig alszik, a húgik meg küldik neki az SMS-eket, amikor visszaér a házba, kb. csak annyira méltatják figyelemre, mintha 5 percre ugrott volna le a sarki boltba tejért.) Komolyan, ez mi volt? Jó, lehet a regényben jobban megmagyarázzák, de eléggé random baromságnak tűnt, ráadásul Araragi látott már cifra dolgokat, szerintem ettől nem kellett volna ennyire kiborulnia.

Na, de 1-2 apróságtól eltekintve most szerintem is nagyon rendben volt az egész, a három eddigi Monogatari animéből szvsz ez sikerült eddig a legjobban, a Bake a "nagyon erős szódával elmegy" kategória volt, a Nise meg olyan "csodálatos", hogy két rész után "on-hold"-ra raktam. Arról már nem is beszélve, hogy amit a Macsek folyamatosan művelt a sztori során (szuggesztív kameraállásokkal és mozgásokkal megspékelve XD), az kb. kétpercenkénti mentálorgazmusra késztette nekomimi-fan lelkemet. :3 XD A másik meg a poénok, baromi jókat röhögtem sok jeleneten, pl. ilyen volt a nyitóbeszélgetés Tsukihivel, vagy Shinobu első találkozása a fánkokkal, illetve az is, hogy megtudtuk, miért szokott rá a pilótasisak viselésére. XD A Kizu legalább ennyire jó legyen, akkor nagy baj nem lehet. :) (Meg majd a Bake második szezon, bár ahhoz bevallom, nem annyira fűzök nagy reményeket, eleve maguk a light novelek is mintha csak azért jöttek volna létre, mert Nisio megrészegült az anime sikere láttán és úgy döntött, addig üti a vasat, amíg meleg. Aztán persze ne legyen igazam.)
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Apropó, sub mikor lesz már, meg úgy egyáltalán epizód? Elvileg hetedikén indult, én meg nyolcadikán vagy kilencedikén kerestem, de még csak ez a PV volt fent. Amilyen hype cucc, az ember azt hinné, hogy Shingeki-sebességgel subbolják. :vigyor:

Addig pár kérdés, hátha OJ, vagy valaki más tudja rá a választ:

1. Az új animesorozatot milyen címmel kell keresni? Bakemonogatari Season 2, Monogatari Season 2 / New Series, Nekomonogatari White, vagy esetleg valami negyedik?

2. Aki látta a Nisét: Történt ott valami lényeges Hanekawa és Araragi között? Csak azért kérdezem, mert Bake megnézve, Neko Black megnézve, viszont a Nise baromira nem izgat egyelőre, talán pont azért nem, mert amennyit láttam belőle, a húgicákon kívül kb. az összes csaj mindössze mellékszerepben tűnik fel, így nem is hiszem, hogy akár Hanekawával, akár bárki mással valami olyan dologba bonyolódott volna Araragi, aminek komoly hatása lenne a történetre. (Oké, Kanbaru elvileg a második rész végén kvázi megerőszakolta, de mondom "komoly hatása". :lol: Mert az csak simán Black Comedy Rape volt. XD) Szóval röviden: az érdekelne, hogy azon kívül, hogy Hanekawa most már rövid frizurát hord, valamint kontaktlencsékre cserélte a szemüvegét, kimaradtam egyéb fontos dolgokból vele kapcsolatban, vagy nyugodtan kezdjek neki a Neko White-nak, mert mindent érteni fogok a Nise megnézése nélkül is? (Egyszer persze majd azt is bepótolom, de az sem holnap lesz.)

3. Jokerkérdés, igazából a fentiekhez nem kapcsolódik, csak úgy eszembe jutott: A Kizu filmről van valami új hír? Vagy tartják magukat a (képzeletbeli, de az eddigiek fényében egész reálisnak tűnő XD) 2018-as mozikba kerülési időponthoz? :dirr: Csak azért, mert lassan ez a film lesz az animék Duke Nukem Forever-je. Ha meg ezek után még csalódni is fogunk benne, akkor jól nézünk majd ki... (Oké, a Trigun filmmel is elszórakoztak a japcsik legalább tíz évig, de úgy tudom, az sokáig inkább csak ilyen pletykaszinten volt jelen, viszont miután komolyan ráfeküdtek, egész hamar összedobták.)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

1. Torrenten van már egy csomó verzió. ^^ Monogatari Series Second Season-ként keresd, akkor biztosan kiad elég sok találatot. :vigyor: Ha jól láttam, angol fansub csapatok közül 3-4 is viszi.

2. A Nisét igyekeztem fénysebességgel kitörölni a memóriámból és azt hiszem sikerült is. XD Arra emlékeznék, ha lett volna valami nagyon fontos történés Araragi és Hanekawa között. Aztán majd biztos kijavítanak azok, akiknek tetszett a sorozat ezen része. A legnagyobb részben csak a húgicákról szólt a történet, főleg Karen-ről, akit kevésbé kedvelek. Nem sok kellett hozzá, hogy a fogmosós jelenetnél hajítsam a kukába az animét.

3. Azt hiszem 2013 télre van kiírva a movie, de konkrét dátumot nem tudok hozzá. Aztán ki tudja, a végén még kitalálják, hogy megint elcsúsztatják a következő évre. Mérges is vagyok, mert Shinobu a kedvenc szereplőm és a Kizu az ő történetét dolgozza fel.

Akkor egy kicsit az első részről: Meglepődtem rajta, sőt egészen kellemeset csalódtam. Hanekawa amúgy is benne van a top5 kedvencemben, szóval nem bánom, hogy átvette a narrátor szerepét. ^^ Ebben a részben még Hachikuji is elviselhető volt, egyébként tőle a falra tudok mászni. ^^" Senjougaharával nincs bajom, de a többséggel ellentétben nekem semleges karakter. (A tsunderékkel amúgy sem vagyok kibékülve, Kurisu és Misaka Mikoto a két kivétel.) A fanservice elviselhető szinten maradt, ennél jobban nem kéne belemenni.

Nálam így néz ki a Monogatari karakterek rangsora:
1. Oshino Shinobu
2. Sengoku Nadeko
3. Araragi Tsukihi
4. Hanekawa Tsubasa
5. Araragi Koyomi
6. Kanbaru Suruga
7. Senjougahara Hitagi
8. Araragi Karen
9. Hachikuji Mayoi
(Koyomi-t eredetileg nem raktam bele, de csak megérdemli, hogy szerepeljen a listán. XD)
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta:1. Torrenten van már egy csomó verzió. ^^ Monogatari Series Second Season-ként keresd, akkor biztosan kiad elég sok találatot. :vigyor: Ha jól láttam, angol fansub csapatok közül 3-4 is viszi.
Köszi, meglett. :)
Rui-chan írta:2. A Nisét igyekeztem fénysebességgel kitörölni a memóriámból és azt hiszem sikerült is. XD Arra emlékeznék, ha lett volna valami nagyon fontos történés Araragi és Hanekawa között. Aztán majd biztos kijavítanak azok, akiknek tetszett a sorozat ezen része. A legnagyobb részben csak a húgicákról szólt a történet, főleg Karen-ről, akit kevésbé kedvelek. Nem sok kellett hozzá, hogy a fogmosós jelenetnél hajítsam a kukába az animét.
Egyébként úgy vettem észre, hogy a Nise a fandom nagy részének csalódás volt.
Rui-chan írta:3. Azt hiszem 2013 télre van kiírva a movie, de konkrét dátumot nem tudok hozzá. Aztán ki tudja, a végén még kitalálják, hogy megint elcsúsztatják a következő évre. Mérges is vagyok, mert Shinobu a kedvenc szereplőm és a Kizu az ő történetét dolgozza fel.
Na igen, meg a light novel alapján elvileg a Kizuban lesz a legtöbb akciójelenet is, így talán ennél kell a legkevésbé attól tartania a nézőnek, hogy valami két órás dumadömpingbe fullad az egész film.

És most az epizódokról (mert ugye közben kijött a második rész is): Eddig tűrhető, mondjuk sanszos, hogy ha nem Hanekawáról szólna a mostani arc, ezt sem nézném, vagy legalábbis nem hétről-hétre, mert így még unalmasabbnak tűnik. ^^" Persze még nincs vége az arcnak, javulhat a helyzet, de eddig ez a Hanekawa x Senjou leszbishow kifejezetten untat, az a zuhanyzós jelenet meg kb. olyan szinten volt pozőrre megcsinálva, mintha a Free! egyik epizódját látnám. ^^" (Apropó, valamelyik AMV készítő vágja már rá arra a részre a Free! endingjét... XDDD) Bár ebben a sorozatban nálam rettentő fura, ahogy a szereplők viszonyulnak egymáshoz. Pl. ez is totál wtf volt, hogy Senjou meg Hanekawa, akik eddig vagy nem is nagyon beszéltek egymással, vagy ilyen "megtartjuk a három lépés távolságot" stílusban, most hirtelen a legjobb barátnők lesznek, méghozzá rögtön olyan bensőséges viszonyt alakítanak ki egymással, hogy 30 percig tapperolják egymást a zuhanyzóban. Ezt a "pálfordulást" még Nisio sem igen tudná megmagyarázni, szerintem szimplán a fanservice miatt találta ki ezt az egészet, olyan feelingje van ezeknek a részeknek, mint valami Senjou x Hanekawa yuri fanficnek. XD (De akkor legalább vinnék rendesen végig és lenne az a csattanó, hogy Araragi erre érkezik vissza. XDDD Igaz is, Nisio, beszéljünk már arról, hogy Araragi mit érez, amikor azt látja, hogy a korábbi szerelme, meg a jelenlegi barátnője épp egymást kényezteti? Végülis te szeretsz a szereplők lelki dolgairól írni, ez pedig egy nagyon fontos kérdés! :twisted: ) Senjou meg amúgy is tök fura ebben a második szezonban, Hanekawa jól fogalmazott, valami olyasmit mondott, hogy "egy új oldalát mutatta be, de csak idegesítőbb lett tőle". ^^" Az külön vicces, ahogy próbálja magát mentegetni ilyen szövegekkel, hogy "nyugi, én nem Kanbaru vagyok", meg "ne aggódj, csak feküdj mellém, hozzád sem fogok érni", de közben totál úgy viselkedik, mintha megszállta volna Araragi, vagy nem tudom. XD Az eddigi coodere stílust meg felváltotta valami elcseszett, erőltetett hiperaktivitás. ^^" Eddig sem kedveltem túlzottan, de eskü kérem vissza a régi Senjout, ő a maga paraszt módján legalább vicces volt, ez a mostani csak fárasztó. ^^" Vagy mi, Araragi egyedül hagyja pár napig és egyből leszbi lesz? XD

Na, nézzük inkább a háttérben futó természetfeletti-szálat: az egész király eddig, mondjuk egy hatalmas tigris-lénynek ennél hozzá nem illőbb hangot talán keresve sem találhattak volna. Meg Black Hanekawa kissé érdekesen áll hozzá a dologhoz, én voltam az egyetlen, aki minimum rákérdezett volna, hogy miért gyújtotta fel a tigris a házat? Helyette ott löki neki ezt a coolos-tsundere dumát, hogy "Nem mintha érdekelne, hogy mit csinálsz itt, de ha az imádott úrnőmet bántod, akkor szétkaplak". :roll: Utána meg az a gagyi harc, hogy a tigris feldobja egészen a sztratoszféráig (DRAGONBALL-ZED-ZED! :lol: ), ahonnan ő simán visszaugrik, méghozzá úgy, hogy egy felhőről rugaszkodik el (anyám, borogass...), de szerencsére annak hamar vége lett. :dirr: Mondjuk Senjou és Black H találkozása lol volt, főleg, hogy Senjou nem bírta ki, hogy ne arcozzon, ezért persze, hogy be kellett mutatnia, hogy ő aztán olyan faszagyerek, hogy még a macskadémon energia-elszívását is mosolyogva tűri. Igazéból most az érdekel a legjobban, hogy mit fognak kihozni ebből a "Hanekawa még mindig szereti Araragit" szálból, ha jól értettem a második rész végét, most azt akarja neki Senjou bemagyarázni, hogy igazából nem is feltétlenül belé volt szerelmes, hanem bárki másba is beleszeretett volna, aki épp a segítségére siet. (Amiben lehet valami, de akkor ez kvázi a Bake legvégén lévő "tanulság" újramelegített változata, csak ezúttal nem Araragi mondja el Black H-nak, hanem Senjou sima H-nak. XD) Apropó Araragi: kicsit hiányzik, de különösebben nem, simán működik egyelőre nélküle is a sorozat, plusz így a csajok olyan "csajos témákról" beszélgetnek, amikről a jelenlétében soha nem mernének. XD (Bár mekkora taplóság volt, hogy pont amikor a "mit nem szeretünk benne" téma jött, azt egy az egyben átugrották. Nem tudom, hogy csak az anime-e, vagy a light novel is, de az speciel érdekelt volna. Persze kellett az idő az olyan fontosabb témákra, mint hogy milyenek Hanekawa táplálkozási szokásai...) Egyelőre olyan közepes a sorozat, a Nisénél mindenképpen sokkal jobb, de persze majd kiderül, hogy ha vége a H arcnak, a többi szereplő sztorija is fog-e ennyire érdekelni. XD Azt mondjuk eddig ez sem hozza, amit a Bakének sikerült, vagyis hogy első volt a természetfeletti szál és aköré épült a szereplők lelki baja, meg a fanservice. A Bake utáni darabokban úgy érzem, hogy ez megcserélődött: van a fanservice, meg esetleg némi lelkizés és ezt "oké, legyen, ha már ezt szokták meg az olvasók/nézők" alapon összekötik valami mondvacsinált természetfeletti szállal. ^^" (Még talán a Neko Black volt jó ebből a szempontból, igaz, ott is fanservice-elt a nekó ezerrel, de talán még így is kijött olyan 1:1 arányra a természetfeletti és fanservice vonal. XD)

Edit: Ja igen, a kedvenc karik. Nálam a Hanekawa-Meme-Kiss-shot hármas, meg még Kanbarut is bírom. A többiek semlegesek, néhányuk pedig helyenként kifejezetten idegesítő. (Pl. Senjou. ^^") Shinobuval az a bajom, hogy a lolivá változtatása egy dolog, de azzal együtt mintha a jelleme is visszafejlődött volna. Oké, a Nisében abból is villantott valamit (a testén kívül :dirr: ), de ez még mindig csak árnyéka a Kizu-beli stílusának, ahol jókat röhögtem a beszólásain. XD (Nagyon remélem, hogy azok az animében is benne lesznek majd.)

Edit 2: Na, újabb rész, újabb fürdős jelenet, azért figyelitek, hogy mióta elindult a sorozat, még epizód nem telt el anélkül, hogy valakik be ne másztak volna a vízbe. ^^" Ja, a karakterek egymáshoz való viszonya továbbra is eléggé irreális, bár lehet csak nekem fura, hogy először az általam szeretett srác barátnőjével fürdök együtt, aztán meg a húgaival és ebben sem én, sem ők nem találnak semmi kivetnivalót. XD Viszont, ha lassacskán is, de végre mozdul a plot, leégett az iskola (RIP, kedvenc helyszínem), most már tényleg kíváncsi vagyok, mi a fenét akar a tigris. Ja, Shinobu Terminátor 1-2-re utaló poénja nagy volt és kb. tényleg olyan lett Black Hanekawa szerepe. XDDD
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

Cirka 4-év után, végre sikerült rávennem magam, hogy megtekintsem ezt a franchiset is, úgy hogy most hozzátenném, a magam 20 forintját… :D

Kezdeném azzal, hogy a műfaji besorolás, és a jellemzően 9-10 pontokat nyakra-főre osztogató ismertetők alapján, én arra számítottam, hogy a Bakemonogatari-nak, majd valami komplexebb története lesz. Ehhez képest elég nagy volt a pofára esés, mikor kiderült az első pár rész után, hogy összefüggő történet, valójában nincs is. :? Őszintén szólva nem is értem, miért nem szerepel sehol sem a hárem megnevezés, besorolás, mert ez az anime, lényegében az, egy hárem. Jönnek sorban a női karakterek, a nyomi főszereplő srác megoldja a problémájukat, aztán ők belezúgnak, és szépen felhalmozódnak.

Igaz ugyan, hogy nem erre számítottam, és nem mellékesen maga az anime is másnak próbálja láttatni magát, mint ami, de semmi gond, ezt még hajlandó lettem volna elnézni, ha az anime amúgy jó, és mint hárem, működik. Csak hogy nem így lett… Nem tudom, ezt hogy tudták így összehozni, de sikerült pont olyan elemeket összeválogatni, amik együtt pont nem működnek. Kapásból ott a gond, hogy az anime tempója szörnyen lassú, 5-10 percek mennek el a párbeszédekkel, amik jó 80%-ban, a nagy büdös semmiről szólnak. Persze értem én, hogy szóviccek, meg metahumor, ez a light novelben biztos működött is, de az animében inkább csak zsibbasztó volt.

A fanservice megint hatalmas kérdőjel volt, egyszerűen azért, mert simán csak középszerű és gyenge az, amit ezen a téren felmutat az anime. Kész röhejnek tartom, amikor egyesek ezt még külön ki is emelik, mint ha ez lenne a fanservice netovábbja, vagy én nem is tudom. :? Persze ha valaki nem látott régebbi darabokat, akkor meg tudom érteni, miért mondja ezt, egyébként meg ennél Aika néni is bőven erotikusabbat produkált, nem is beszélve a Tenchi Muyo!-ról, vagy a Burn Up!-ról. :vigyor:

Igazából, már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy 7 pont alá értékeljem a látottakat, ám mindezt még képesek voltak megfejelni olyan anomáliákkal, mint hogy bevagdostak kanjis képeket (tiszta epilepszia veszély), a magát leszbikusnak valló lány fiúra nyomul, sőt a Nisében meg is erőszakolja (WTF?). De említhetném akár azt is, hogy Hitagi indokolatlan mennyiségben szed elő egy egész papírírószert a szoknyája alól, ami amúgy miért is jó? Mármint oké, hogy ez a karakter skillje, de ez így hogy jött össze? Illetve mi köze ennek a súly problémájához? Miért jó ez? Tudom, nyilván fölösleges feltenni ezeket a kérdéseket, mert nem létezik rájuk válasz, de azért (én naiv) csak vártam volna, némi koherenciát. :vigyor: Aztán, ha már szóba jött Hitagi… Én szeretem azt, mikor két karakter szurkálódik egymással. Ám amikor ez egyoldalúvá válik, és csak a lány oltogatja a srácot, aki csak tűr, az egyáltalán nem vicces, hanem kifejezetten idegesítő.

Végül pedig nem maradhat ki (Shaftéknak hála) a franchise "védjegyévé" vált grafika, amire a művészi helyett, sokkal inkább a művészkedős illik rá. Összességében nem rossz, de a karakterek sokszor látványosan elütnek a háttértől, és valamiért statisztákra se nagyon futotta, két művészkedés között.

5/10-et kapott tőlem a Bake, 4/10-et a Nise. Tovább nem néztem, ennyi bőven elég volt belőle. ::^_^::
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Hűha, akkor én itt nagy bajban vagyok, mert jelentem, 9 pontot adtam a Bakemonogatari első évadára! :drop: Ezt muszáj kiemelnem, mert a folytatások már nem annyira lopták be magukat a szívembe. Nisére először 6 pontot adtam, de ezt levittem 5-re, mert a fogmosós jelenet "kissé" kiakasztott. Vagyis inkább fogalmazhatnék úgy, hogy véleményem szerint megerőszakolta az egész franchise-t. :knife: Neko 7 ponttal zárt, pedig amúgy nincs bajom Hanekawával, csak már itt is szúrta a szemem egy-egy kameraállás.

Anno, amikor rákerestem erre a sorozatra, már úgy álltam neki, hogy egy újabb hárem animét fogok látni, szóval ilyen téren nem ért meglepetés. XD A rajzstílus bejött, bár nekem a Shaft ábrázolásmódjával sose volt bajom. (A Sasami-san at Ganbaranai-nál volt az, hogy az első rész után közöltem: too much Shaft, és on-holdra raktam.) A fanservice részét inkább nem elemezném, mégsem én vagyok az első számú célközönsége ezen résznek. Mondjuk úgy, hogy a Bake még nem borderline hentai kategóriába esett, ami manapság divat lett ecchi animéknél. Bezzeg a folytatások már olyan szinten tolták a fanservice-t a képembe, hogy csak pislogtam. A Bake második évadával sem vagyok kibékülve. Mi volt az a leszbi fürdős jelenet, he? ::argh::
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

Amennyire lehet, igyekszem megérteni és tiszteletben tartani, hogy másoknak ez tetszik. Viszont vannak olyan tények, amik fölött egyszerűen nem értem, hogy a fenébe lehet elsiklani. :?

A Bakemonogatari magát, egy okkult, szürreális, nyomozós történetként definiálja, ám valójában egy metahumorra építő hárem, amit aztán Shafték, megpróbált egy művészsorozat celofánjába csavarni. (Nem tudom érezni e, mi itt az alapvető probléma…) A sorozat persze befutott, és erre fel Nisio is elhitte magáról, hogy ő egy művész, majd szépen elkezdte a franchiset, ezekhez az igényekhez idomítani. Egyébként szerintem ez valami bevett szokás lehet a faszinál, hogy mindig mást csinál, mint amit eredetileg felvázolt. Például a Medaka Box is egy school life komédiának indult, aztán a végére, egyszer csak shounen fight lett belőle. Szóval nem értem, mire fel lett ő ekkora "legendás író"... mert azért nem egy Go Nagai, azt lássuk be. :D

Na de visszatérve a Bakéhoz, a koncepció összeférhetetlensége, például ott bukik ki, hogy az anime, erősen építeni szeretne a karakterekre, ami olyan szempontból nem gond, hogy a háremek, jellemzően inkább karakterközpontúak, mintsem történet orientáltak. Csak hogy a Bakemonogatari, a dialógusokon keresztül akar szórakoztatni, miközben a háremek lényege pont az, hogy kevés duma, sok akció. De nézhetjük a problémát, akár a másik oldaláról is, miszerint egy dialógusokra építő animéhez, nem épp hárem karakterek a megfelelők, akik addig érdekesek, amíg meg nem oldódik a gondjuk, aztán tartják magukat egy kliséhez.

A fanservicehoz annyit, hogy én leginkább azt hiányoltam innét, hogy az anime egyszerűen nem tudta, hogy legyen szexi. A vetkőzés, legyen fehérnemű, topless, vagy akár teljesen pucér, egy dolog (persze az sem árt, ha amit elénk tolnak, az alapból szép) a másik, hogy ezt hogyan használják. Na ehhez kell tudni igazán vágni, pózoltatni, szituációhoz igazítani, hogy a néző akár egy bevágó bugyit is erotikusnak érezzen. ::^_^:: Hiába mutogatták Hitagit, ahogy fürdés után alsóneműben flangál, ha egyszer az egész rém unalmas volt. Vagy említhetném a Nisében, Shinobu fürdőzését, ami nekem úgy jött le, hogy Shafték be is vállalták a meztelenséget, meg nem is. Megmutatták, de elnagyolták.

Általában véve, hajlandó vagyok megalkudni, és tolerálni, ha egy anime úgymond kevesebből gazdálkodik, de az elbaltázott struktúra, és a hülyének nézés, már nem tartozik ezek közé.
Kép
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: BSW »

Na kérem, a fanservice minőségére nem lehet panasz, Shinobu fürdőjelenete pedig egész egyszerűen az egyik legszemgyönyörködtetőbb dolog amivel animében az elmúlt évek alatt egy loliconnak szerencséje lehet.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

BSW írta:Na kérem, a fanservice minőségére nem lehet panasz.
Ezzel vitatkoznék a Tenchi Muyo!, Burn up!, Aa! Megami-sama!, Cutie Honey, Agent Aika, és hasonló művek után. =)
BSW írta:Shinobu fürdőjelenete pedig egész egyszerűen az egyik legszemgyönyörködtetőbb dolog amivel animében az elmúlt évek alatt egy loliconnak szerencséje lehet.
Mármint mihez képest? Nem szeretem a lolis meztelenkedést, de egy To Love-Ru szerintem simán különb.
Kép
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: BSW »

Péter írta:Ezzel vitatkoznék a Tenchi Muyo!, Burn up!, Aa! Megami-sama!, Cutie Honey, Agent Aika, és hasonló művek után. =)
Tenchi-t, Megami-sama-t és Cutie Honey-t láttam, számomra azok nem voltak sehol fanservice téren.
Péter írta:Mármint mihez képest? Nem szeretem a lolis meztelenkedést, de egy To Love-Ru szerintem simán különb.
Nem fiatal tiniket mondtam, hanem lolit. Mikan hiába 11 ha sokkal fejlettebbnek tűnik, a többiekről meg nem is beszélve.
Mint loli service, a TLR nem tud semmit felmutatni.
Péter írta:Nem szeretem a lolis meztelenkedést
Így érthető, hogy miért gondolod úgy, ahogy.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

BSW írta:Tenchi-t, Megami-sama-t és Cutie Honey-t láttam, számomra azok nem voltak sehol fanservice téren.
Ezt max betudom egyéni ízlésnek. :)

A többihez annyit, hogy loli ide vagy oda, nálam kb ez volt az utolsó szempont, az értékelésnél. Összességében nem volt egy nézhetetlen anime, kifejezetten rossznak se mondanám, de az én meglátásom szerint, valami brutálisan túl van értékelve.
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Péter írta:A Bakemonogatari magát, egy okkult, szürreális, nyomozós történetként definiálja, ám valójában egy metahumorra építő hárem, amit aztán Shafték, megpróbált egy művészsorozat celofánjába csavarni.
Vicces, ahogy ezt leírtad a következő rész, ami kijött, egyből teljesen vissza tér az eredeti témához.
Amúgy megkérdem, nem teljesen mindegy mi a műfaja valaminek, és nem unalmas, ha végig meg is marad egy műfajban?

"Metahumorra építő hárem + SHAFT"
Ezt meg szerintem elég hamar a képébe kapja az ember ahhoz, hogy ne legyen oka én nem "ilyen lovat akartam"-omt kiabálni a végén.

Ráadásul a története se olyan, ami ide kötné az embert, ha nem tetszik neki az egész, szóval ha valaki nem élvezi a dolgot, az inkább hagyja az egészet. Mert a végén úgyis oda fog kilyukadni, hogy azon veszekszik valakivel, hogy a wifu-ja igazából nem is olyan nagy szám, mint azt ő képzeli. :)


Monogatari 2nd 7. rész

Majdnem dobtam egy hátast, hogy milyen kemény plotja lett hirtelen a dolognak.
És pár dologra már meg is kaptuk a választ, a nyitott kérdések közül. Nekem jobban tetszik, az ilyen szép lassan meg tudjuk a teljes történetet, minden érintett szeméből nézve, mint a folytonos jelenet váltások, és flashbackeknek köszönhetően, pont mindig azt tudjuk meg, ami kérdésként felmerült, az olyan természet ellenes.

És úgy néz ki ez most hivatalosan is a loli arc. Még a shikigami loli is vissza tért. És a sok filler bla-bla között egész érdekes dolgokról is beszélgettek Araragival. Aztán meg Shinobu amit alkotott, az is nagy volt. :)
Most volt először olyan érzésem mint a Bakemonogatari idején, jól esik nézni, hogy semmi sem történik.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Kdanni írta: "Metahumorra építő hárem + SHAFT"
Ezt meg szerintem elég hamar a képébe kapja az ember ahhoz, hogy ne legyen oka én nem "ilyen lovat akartam"-omt kiabálni a végén.
+1. A Bakemono első két-három arcja után már bőven nyilvánvalóvá válik hogy a franchise sosem definiálja magát színtiszta "okkult nyomozós" stuffnak egy percig sem: a téma mindig is az "egy srác segít 4-5-kitudjamennyi lányon" formula és az okkult/természetfeletti téma keresztezéséről szólt (a maga olykor metahumoros, olykor komoly módján), ezt szvsz csak akkor nem lehet észrevenni ha az ember szigorúan csak az egyik elem feltűnésében hisz az előzetesen olvasott/halott dolgok alapján. Azt már persze embere válogatja hogy kinek mennyire jön be ez a "keverék" a Shaftra jellemző vizuális húzásokkal megfejelve, de ebben az esetben érvényes az hogy a szűkre szabott előzetes bekategorizálás, és az abból fakadó negatív tapasztalat nem kifizetődő abban az esetben ha a kérdéses stuff több, egymástól bizonyos szinten eltérő stílusban utazik egyszerre, és ezt nem is tagadja le egyáltalán (úgy meg aztán pláne hogy a franchise kapcsán személy szerint sose láttam szimpla "okkult" besorolást még annak idején sem, és a képek alapján is le lehet szűrni azért hogy nem egy szigorúan "srs business" okkult témáról van szó).
Kép Kép
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: BSW »

Kdanni írta:
És úgy néz ki ez most hivatalosan is a loli arc.
Én nem mondanám, alapból a "loli arc" azért nem egy jellemző téma a Monogatarira (pláne hogy biztos akarnak fanservicet a Kabukimonogatariba is, azt pedig ugye loliból kétlem, hogy tudnának), és egyébként is Mayoi illetve később Shinobu is felnőttként fognak mutatkozni.
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

Kdanni írta:Amúgy megkérdem, nem teljesen mindegy mi a műfaja valaminek, és nem unalmas, ha végig meg is marad egy műfajban?
Fogyaszthatóság szempontjából mindegy, viszont a lekváros bukta ne mondja már magát dobostortának, mert megenni ugyan mindkettőt meg lehet, csak a kettő épp nem ugyan az a kategória. Enyhén szólva is megtévesztő, még akkor is, ha a néző 2 rész után rájön, hogy nem azt kapta, aminek a termék feltüntette magát.
Kdanni írta:"Metahumorra építő hárem + SHAFT"
Ezt meg szerintem elég hamar a képébe kapja az ember ahhoz, hogy ne legyen oka én nem "ilyen lovat akartam"-omt kiabálni a végén.
Odáig rendben van, hogy az anime elég hamar nyilvánvalóvá tette, hogy ebbe az irányba fog tartani. Sőt, ha az ember megnézett pár képet, már annyiból is lejöhetett, hogy az anime sacc/kábé, mivel szeretné majd eladni magát. Itt egész egyszerűen arról van szó, hogy az anime olyan műfajokhoz, témákhoz sorolta be magát, amiket csak nagyon haloványan érint, de ami valójában, az pont nem lett feltüntetve.
Kép
Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Kdanni »

Viszont így nem értem mit értesz azon, hogy az anime hogyan definiálja magát.
Azt hittem az, hogy maga az anime mit gondol magáról az csak nézve derül ki.
Az más kérdés, hogy a producerek és a fanok milyen címkéket aggatnak rá, de akit tényleg csak ez izgat az meg is érdemli azt, amit kap. Én most úgy nézek egy fél szezonyi animét, hogy egyiknek se olvastam el részletes ismertetőjét, és épp hogy annyit néztem rá a műfajokra, hogy meggyőződjek róla nincs-e köztük a yaoi vagy a shounen ai.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Péter »

Kdanni írta:Viszont így nem értem mit értesz azon, hogy az anime hogyan definiálja magát.
Azt hittem az, hogy maga az anime mit gondol magáról az csak nézve derül ki.
Az más kérdés, hogy a producerek és a fanok milyen címkéket aggatnak rá, de akit tényleg csak ez izgat az meg is érdemli azt, amit kap.
Úgy értem, hogy ha elkezded nézni az animét, az első pár rész alapján még úgy tűnhet, hogy ez az anime, valóban egy okkult, nyomozós story, ahol majd lesz valami történet is, a fanservice mellett. Ezt vezeti fel maga Hitagi, és az ő problémája. Aztán jönnek sorba az új hölgyek, rájuk terelődik a figyelem, és hirtelen leesik, hogy ez egy hárem. Persze ezzel még önmagában nem lenne gond, mert betudom annak, hogy inkább ebbe az irányba mentek tovább. Ha viszont ez volt a szitu, akkor Shafték kicsit szétnézhettek volna a piacon, milyen is egy hárem, mert ami itt zajlott, a 10 perces pofázások, a felesleges művészkedés, a kanjis bevágások, az minden volt, csak nem szórakoztató. =)

Egyébként már miért ne izgathatna az, hogy mit állítanak egy animéről, mondjuk egy nagyobb oldalon? Szerintem igenis fontos, mert a borító után, ez a másik, amire például én első körben odafigyelek. A fanok véleményen már egy másabb kategória, azt érdemes erős fenntartásokkal kezelni, főleg a 10/10-es fajtákat. =)
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Én igazából itt most meg tudom érteni Pétert, mivel hasonlókat ír, mint amilyen problémáim nekem is voltak a sorozattal. Egyrészt dögunalmas, ha csak a slice of life műfajon belül keresgél az ember, akkor is talál ennél sokkal jobbat, ami tényleg olyan, hogy ha semmi sem történik benne, még akkor is szórakoztató/kikapcsoló, de a Monogatarinak sajnos ez nem igazán akar továbbra sem sikerülni, pedig ez már a negyedik próbálkozása. (Bake - Nise - Neko Black - Monogatari Season 2) Pl. vége lett a Hanekawa arcnak, öt epizódot töltöttek el vele, de kb. az arcomat le tudnám marni, ha belegondolok, hogy ebből az öt részből talán az utolsó kettőben történtek érdemi dolgok, mert azt leszámítva az első három rész 90%-a nem más volt, mint unalmas pofázás és a helyszín is kb. csak annyiban változott, hogy Hitagi lakásából átmentek Araragiéba.

A másik probléma, hogy most vagyunk azon a ponton, ahol érezhetően az író is egyre fárad. Eddig csak a Shaft barmolta szét az amúgy jó light novelt, de most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy a Monogatari Second Season-ben szereplő történetek eredetiben sem lehetnek valami nagy durranások, mivel még a finálé is eléggé lehangoló volt, pedig elvileg ez lett volna az egyik kedvenc karakterem történetének a végső lezárása, ahhoz képest meg no comment... Ezt a tigrist meg úgy villogtatták minden részben, mint valami főbosst, aztán a végén verekednek Black Hanekawával egy picit, majd Araragi leszúrja. Hát wow... Asszem ennél akármelyik szörnnyel jobban meggyűlt a bajuk korábban, erre vártunk öt részt? Oké, most elkezdődött a Shinobus arc, rögtön be is dobtak egy időutazást a sztoriba (elvégre ha van egy amúgy is időrendileg szétbarmolt stílusban írd regényed, a "legjobb" ha még jól el is kezdesz kavarni az idősíkokkal...), ebben még lenne is történeti potenciál, de érzésem szerint ezekre a szereplőkre egy időutazás is csak annyiban hat ki, hogy ismét 10-15 perces unalmas pofázások sorát nyomják ki magukból.

A fanservice meg eleinte szimplán csak gyenge volt, ahogy Péter is írja, most viszont elértünk odáig, hogy annak ellenére, hogy "durvul" (volt már kishúg megfogkefélése, loli vámpírral való fürdés, a mostani sorozatban meg leszbi zuhanyzás), mégis egyre fárasztóbb, unalmasabb és elcsépeltebb. A yuri-zuhany pl. nem sokat ér, ha alig látunk belőle valamit, ezt kb. bármelyik másik stúdió jobban meg tudta volna csinálni és még nem is kell átmenni "borderline hentai"-ba, egyszerűen csak ahogy Péter mondta "érzéssel" kéne csinálni, hogy akár egy bevágó bugyi is erotikusnak hasson, de itt inkább sokszor olyan érzésem van 1-1 fanservice jelenetnél, hogy belerakják olyan "nesztek, ha már a LN-ben is benne volt" stílusban, de marhára nem gondolkodnak azon, hogy hogyan lehetne ezt igazán "finomra" csinálni. Talán szezononként látok 1-1 olyan jelenetet, amire tényleg rá tudom mondani, hogy "na ez igen, most odatették magukat a készítők!", a legtöbb hasonló viszont tényleg semmi extra.

A műfajról, hogy supernatural-e, okkult-e, meg ilyesmi: ha jól értem, szimplán arról van szó, hogy Péter úgy ült le elé, hogy lesz itt valami természetfeletti sztori is és lássuk be, ahhoz képest tényleg eléggé "alibi" a sorozat. Oké, vannak benne természetfeletti lények, de ezek jellemzően teljesen a háttérbe szorulnak és valójában kb. csak 1-1 karakter lelki problémájának a "kivetülései", így jellemzően nem is annyira a szörnyet, inkább a lelki bajukat kell legyőzni. Ez nem feltétlenül rossz persze, de valóban csalódást jelenthet egy olyan nézőnek, aki nem erre számított. Emlékszem, amikor két rész alatt rendbe rakták Senjougaharát, én is reménykedtem, hogy "na, ez eddig nem is volt rossz, innentől meg remélhetőleg már csak pörgősebb lesz", ehhez képest utána jött egy háromepizódnyi Mayoi arc, ami talán máig a Monogatari sorozat legalja számomra (na jó, a Nise még lehet megveri majd, ha egyszer rászánom magam, hogy tisztességesen végigüljem :-P ), majd utána a Kanbaru arc, ami nem volt rossz és itt még a karakter, illetve a benne élő szörny is egész jól ki lett használva, ezután megint következett egy lagymatag loli-sztori Nadekóval (sok fan ezt tartja amúgy a Bake legunalmasabb arcjának, nálam azért csigacsaj sztorija még ezt is megverte), aztán jött a Hanekawa arc, ami szintén ott van Senjou, illetve Kanbaru sztorija mellett, sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy talán az övé "a" legjobb arc az egész Bakében, de persze itt közrejátszhat, hogy mégis csak a kedvenc szereplőmről volt szó, illetve, hogy mivel ez már a Bake lezárása, ezért a végjátékra csak össze illett kapnia magát az írónak. Szóval valóban, ez minőségben egy eléggé hullámzó történet volt, az egyes arcok bizony baromira elütöttek egymástól hangulatban, sztoriban és "izgalomban" is, így sajnos nem sikerült fenntartani a jobb animék azon szokását, hogy az első pár rész a felvezetés, majd utána egyre inkább bonyolódnak a szálak és gyorsul a tempó, egészen az epic végjátékig. Persze Bakéhoz képest az epic végjátékot így is megkaptuk azért a végére, épp csak az eleje meg vége közti rész érződött egy hullámzó stílusú zagyvaságnak sokszor.

Ez azt jelenti, hogy a Monogatari franchise gagyi lenne? Nem feltétlenül, no persze lehetne sorolni a hibáit, de igazából egy tökéletesen középszerű hárem cucc. (Most persze lehet fújolni, de vegyétek ki belőle a vizuális megvalósítást, a black screen-red screen-t és egyéb Shaftos marhaságokat és úgy nézzetek mögé.) Nem gagyi ez, épp csak rohadtul unalmas és tényleg az a vicces helyzet állt elő vele kapcsolatban, hogy ha Shafték nem próbáltak volna művészkedni, hanem jóval "kommerszebben" adaptálják, nem kizárt, hogy egy sokkal szórakoztatóbb sorozatot kaptunk volna végeredményként. Ez azt jelenti, hogy a Monogatari franchise túl van hypolva? Meglehetősen, sok fanboy még most is az évtized legeredetibb anime franchise-aként tartja számon, melyben a művészet, a fanservice és a karakterábrázolás tökéletes szentháromságának eljövetelét látják. :dirr: Én a magam részéről szurkolok, hogy Nisio ezután már tényleg ne írjon több Monogatari LN-t, de ha jól rémlik, épp a múltkor hallottam, hogy további köteteket jelentett be, sajnos a fazon eszét teljesen elvette a siker és a pénz, de ugye azokhoz fantáziát nem mellékelnek az emberek, emiatt már mezei nézőként/olvasóként is egyre kínosabb néznem ezt a vergődést, ahogy a sztori ide-oda megy, a szereplők meg sokszor olyan out of character módon viselkednek, ami egy gyengébb fanficben is kemény lenne. Kár érte, én az elején még tényleg szerettem ezt a cuccot, legalábbis light novelben, de sajnos mióta az író is megőrült, már nem fűzök hozzá nagy reményeket. (Shafték meg kihozhatnák már a Kizumonogatarit, az még egész jó, másrészt nevetséges is, hogy lassan már a sztori összes fekete lyuka be lesz tömve, csak éppen még az titok továbbra is, hogy hogyan is kezdődött ez az egész, hogyan kapta meg Araragi a vámpírerejét, stb.)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Oké, ez a Mayoi + Shinobu arc igencsak jóra sikerült. :D Nem hittem volna, hogy egy rossz Nise és egy so-so Neko után ismét visszaköszön az a hangulat, ami anno az első évadban megfogott. Talán még picit rá is mentek az akcióra, mármint nem emlékszem, hogy a Bake végén kívül volt-e ilyen "pörgés" a cuccban. Sőt, a mostani arc elérte azt, hogy Mayoira ne egy idegesítő kis görcsként tekintsek! Azt nem mondom, hogy rögtön a kedvencem lett, de a 10. részben határozottan szimpatikus volt és nem bántam volna, ha maradnak ezen a vonalon. Ráadásul Kiss-shot is beköszönt egy vendégszereplés erejéig. (Egyre jobban várom a Kizut. >.<") Az időutazás magyarázatával nem voltam teljesen megelégedve, de ez még mindig nem a Steins;Gate, ahol elég erősen ráfeküdtek a témára, szóval részemről el van nézve ez a kis baki. (Láttam már olyan animét, ahol gagyibban volt felvezetve az időutazás, úgyhogy itt még annyira nem is volt rossz.)

Azt hittem, hogy semmit nem kezdenek majd az új idővonallal, de szerencsére tévedtem. Azért így is elég sokat beszélgettek, csakhogy Shinobu kapott egy jó kis karakterfejlődést. Bár eddig is kedveltem, most igazán megmutatta, hogy több van benne, mint egy pimasz kislány. Szeretem, ha ennyire ráfekszenek a karakterekre, szóval most igazán elkényeztettek. Ez jobban tetszett, mint Hanekawa arc-ja, bár ennek a lezárása közel sem lett olyan teljes. Gondolom direkt csinálták meg ilyenre, hogy ha már az egyik szereplő végleg lezárta a problémáját, mással még tudjanak mit kezdeni. Sajnos ezzel együtt a félelmet is belém táplálták, hiszen ezzel olyan magasra tették a lécet, hogy félek, a többiek arc-ja közel sem fog ennyire tetszeni. :?
Kép
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: BSW »

Rui-chan:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nálad a karakterek meghatározó pontja, hogy nem "kib***tt kislányok" hanem felnőtt alakban voltak a részben.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Titkos »

BSW írta:Rui-chan:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nálad a karakterek meghatározó pontja, hogy nem "kib***tt kislányok" hanem felnőtt alakban voltak a részben.
Az még hagyján, hogy nála, de engem hogy megfogott Future-Mayoi! *_____* A legjobb nő a sorozatban Hanekawa után, ezzel teljesen megleptek. XD Indiana Jones nő változata, aki minden nap az életéért küzd és egy apokaliptikus jövőben él, mégis kedves és mosolygós, OMG, több ilyen karaktert! *____* Persze hogy ne legyen túl nagy az örömöm, szerepelt úgy kemény 5-10 percig, aztán örökre el is búcsúztunk tőle. :dirr: Pedig el bírtam volna viselni, ha úgy kavarják meg valahogy az idővonalat, hogy állandó szereplővé váljon. :lol: Kiss-shot sem volt rossz, de ahogy Shinobu fogalmazott, rossz volt szegényt ennyire lecsúszva látni, szóval belőle még mindig a Kizumonogataris változatot várom nagyon. :D (És szentségtörés, hogy a Shaft ezt animálta meg hamarabb, nem az "igazi" Kiss-shotot. Valamint van rá egy ötösöm, hogy a light novelben ez az egész alternatív jövő/alternatív karik arc jóval nagyobbat ütött valszeg. Ja, meg azért látszik, hogy ez még mindig a Monogatari sorozat, már tűkön ülve vártam, hogy itt most valami hatalmas összecsapás lesz az Araragi - Shinobu duó és Kiss-shot közt, erre...dumálással megoldották, mint általában mindent. :dirr:) Na, de ez még valóban egy egész jó arc volt, nem is olyan rossz eddig ez a Second Series. :)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Junchi »

[U-s_stílus]Ez volt a legjobb Monogatari arc, és every other argument is INVALID![/U-s_stílus]

Amúgy tényleg.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Lol, bírom, ha ennyire kiforgatják a szavaimat. :hammer: Shinobut egyébként mindegyik alakjában szeretem, nem számít, hogy loli vagy felnőtt nő. A személyiség az, ami nem mindegy. Mayoi elhagyta azt a hülye stílusát, nem próbált Araragi nevével poénkodni, ami egy idő után már nem vicces, hanem fárasztó.

Amúgy Mayoi az új idővonalon hány éves volt? 20 év felettinek tippelném, de pontosan nem vagyok tisztában az eltelt idővel.
Kép
Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Bakemonogatari, Kizumonogatari, Nisemonogatari, stb.

Hozzászólás Szerző: BSW »

Ha jól tudom 12 évesen halt meg és 11 év telt még el azóta. Bár igazából annyira nem tartottam számon, csak így rémlik.
És loli Mayoi > felnőtt Mayoi. Legalábbis számomra.
Válasz küldése