Milyen jó filmet láttál mostanában?

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Citizen Kane (Aranypolgár) (1941)

Azt leszámítva, hogy az egész film egy ocsmánynagy inkonzisztenciára épül, egészen korrekt. Mondjuk az én szájízemnek valahogy túlságosan is amerikai (amit nem is restek az ormányunk alá dörgölni), de a főszereplő kimondottan érdekes és komplex figura, rengeteg morális kérdést felvet a 120 perc alatt. A legjobb része mondjuk minden kétséget kizáróan a színészi munka - mindezt úgy, hogy ez volt ennek a brancsnak az első szignifikánsabb szerepe. Nem semmi.

7/10

Btw Mordályos, ha már tiéd az utolsó hsz, és ha már Tautou: a Nathalie második élete cö filmet láttad? Ha igen, milyen? Érdemes megnézni?
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Az ifjú Churchill kalandjai (Churchill - The Hollywood Years) 2004

Igen, végre sikerült megnéznem, és nekem nagyon bejött. A történelmi tényeket igen lazán kezeli, inkább kifigurázza őket, elvégre ez egy vígjáték. Igaz, nem mai, már tíz éves, de csak most tudtam megtekinteni, persze eredeti nyelven.

Christian Slater és Neve Campbell igazán remek párost és alakítást produkáltak. Nem titkoltan, előbbi színész miatt néztem meg a filmet, és nem csalódtam. Próbára tette a rekeszizmaimat rendesen, mert a poénok szerintem elég jók voltak. A történet is tetszett, amolyan idióta kis vígjáték, de a jobbik fajtából, és nem is akarta komolyan venni magát.

9/10, mert simán megérdemli nálam.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Junchi írta: Btw Mordályos, ha már tiéd az utolsó hsz, és ha már Tautou: a Nathalie második élete cö filmet láttad?
Nem láttam még, de ha látom, eszemben lesz, hogy írjak róla ide (remélhetőleg ebbe a topicba :D ).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

R.I.P.D. - Szellemzsaruk

Emlékszem, anno ezt már a moziba kerülésekor meg akartam nézni, aztán valahogy mégis kimaradt, majd később a záporozó negatív kritikák vették el tőle a kedvem, még később pedig el is felejtkeztem arról, hogy ez a film egyáltalán a világon van, viszont mivel múltkor random "szembejött velem a neten", úgy voltam vele, hogy a legjobb alkalom bepótolni. Lehet csak a nagy lehúzások miatt, de nekem teljesen kellemes csalódás volt, sőt, mondhatnám azt is, hogy igazából a trailer alapján kb. erre számítottam. Egyetlen nagy "hibája" van a filmnek (és szerintem az amcsiknál ebbe is bukott bele végül), hogy az egész egy baromi nagy Man in Black koppintás, ahol igazából még egyszer ugyanazt próbálják eladni, csak minden tekintetben egy fokkal gyengébb kiadásban. Ez elsőre rosszul is hangozhat, csak éppen a MIB egy annyira szórakoztató film volt, hogy még ha minden tekintetben egy fokkal visszább veszel belőle, akkor is egy bőven jó filmet kapsz. XD Másrészt meg könyörgöm, a RIPD sosem titkolta, hogy erről fog szólni, már a traileréből is ordított, hogy erre megy ki a játék, szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy átverték a nézőket. Gyakorlatilag Will Smith helyett kapjuk Ryan Reynolds-ot, Tommy Lee Jones helyett Jeff Bridges-t, alienek helyett pedig az "elkóborolt" holt lelkeket. Igazából egyedül a legendás "villantó" helyett nem kaptunk semmit, ami így kissé hülyén is vette ki magát, mivel az egyik akciójukat végignézi a fél város, ami után a felső vezetés jól lecseszi őket, amiért nem tudták "diszkréten kezelni az ügyet", én viszont csak lestem, hogy "Ez komoly? Több száz éve működtök és még nem találtatok ki valamilyen memóriatörlő/módosító cuccot? És az eddigi több száz év során minden lelket el tudtatok intézni szemtanúk nélkül, amikor ezek az első curryszállítmány hatására rögtön Hulkká változnak? WTF?" (Ja, meg miért pont az indiai kaja "durrantja be" őket? XD)

A szereplőkre visszatérve: itt kicsit mintha megfordult volna a MIB-es szitu, míg abban inkább Will Smith-től származott a poénok 90%-a, addig ebben Ryan Reynolds eléggé semmilyenre lett megírva (kb. tényleg a "bárki más is játszhatta volna" esete, ahogy a Port.hu-n írta valaki), ellenben Jeff Bridges nagyon jól hozta a "kiöregedett cowboy"-t, én legalábbis baromi jól szórakoztam a jelenetein. XD Ja igen, itt jön elő a film másik erőssége: a poénok és az akció is nagyon rendben vannak, legalábbis én jókat szórakoztam a képi és szöveges humoron, valamint a látványra sem volt különösebb panaszom. Ugyan a MIB látványos űrcsótány főbossához hasonló főellenséget nem igazán sikerült összerakniuk a készítőknek, ellenben az itteni főgenya legalább kellően utálható, a végére már sajnálja a néző, hogy nem ő lőheti le, hanem Reynoldsé lesz a "megtiszteltetés". XD Egyedül a végső megoldás jött le nekem kicsit hülyén: ott van a több ezer éves aranyoszlop, amit ennyi időn át tartott a gonosz lelkeknek újra összegyűjteni és kirakni, erre a végén elég egy kamiont ráborítani és rögtön darabokra törik. Egy ilyen mágikus, térkaput-visszafordító cuccot én azért ennél strapabíróbbnak gondoltam. Plusz ugyanez igaz a gonoszra, egy golyó a fejbe, aztán bumm, ő is egyből elpárolog? Amennyi trükkje volt, vártam, hogy azért a "lélekgolyókra" is immunis lesz, vagy legalább megpróbálja elkerülni, hogy eltalálják, vagy valami, de elég könnyen végeztek vele is. Na mindegy.

Összességében viszont nekem tetszett, egynek simán jó volt és mivel ez elsősorban fantasy/akció/vígjáték és ebből a három elemből minden volt bőséggel a filmben, ezért rossz szavam nem nagyon van rá. :) Kicsit jobban kidolgozhatták volna az egész koncepciót, de mivel a végén úgy voltam vele, hogy "na, ez jólesett, akár egy folytatást is megnéznék belőle", szerintem ők is ebben az általános reakcióban reménykedtek és direkt nem akarták a legelső filmnél ellőni az összes puskaporukat (ellentétben a MIB-el, ahol úgy éreztem, hogy a legelső filmben már kihozták az egészből a maximumot, ezért a 2-3 nekem eléggé csalódás volt), csak aztán mégis bukás lett, így valszeg ebből sem fogunk többet látni már soha az életben. ^^"

Jajj, majd' elfelejtettem: sokan aggódtak, hogy ezt a filmet csak eredeti nyelven szabad majd nézni, mert hogyan fogják vajon visszaadni a magyar szinkronban Jeff Bridges déli akcentusát? Nyugi, sikerült! :D

7/10
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Dumb és Dumber kettyó (Ilyenkor nem értem, mi baja van mindig Szirmainak a magyar címfordításokkal, szvsz zseniális lett, méltó az első rész "Dilibogyók" alcíméhez, illetve simán jobb, mint az angol eredeti. XD)

A neten némileg lehúzták (váltakoznak a vélemények a "borzalmas" és a "nem rossz, de azért az első rész mennyivel jobb volt!" verziók között), így picit hülyén érzem magam, nekem ugyanis marhára bejött. XD Tény, hogy az első rész szintjétől tán pöttyet valóban elmarad, de szvsz ez még bőven az okés kategórián belül van, főleg úgy, hogy közben eltelt húsz év és az ilyen "visszatérések" általában igazi katasztrófák szoktak lenni. Szerencsére itt nem így lett, két főszereplőnk ugyanolyan vehemenciával és lendülettel ökörködi végig a filmet, hogy ha nem lenne rajtuk az a pár extra ránc az idő miatt, lehet meg nem mondanánk, hogy mondjuk nem csak két év telt el az első rész óta. XD A poénok persze a szokásosak: fekete humor, toilet humor és rengeteg gyerekes debilség, de ugye az első részre ugyanez volt érvényes, így nyilván aki ezt nem bírja, eleve nem ül be rá. Én konkrétan végigröhögtem és a moziteremben mások is, egyes poénoknál még tapsoltak is párat. XD Emellett egy csomó visszautalás volt az első részre, de ezek nagy részébe raktak csavarokat, vagy még keményebb poénokká faragták őket. XD Visszatér a papagájos kisfiú (aki már egyáltalán nem kicsi XD), a "tartozom neked" cetli, a legendás Dumb-féle szájspray, a Blökimobil és még kedvenc kamionsofőrünk is kap egy cameót a film legvégén. (Mondjuk az első részből nekem a zsaru volt a kedvencem, akit sajnos most teljesen nélkülöznünk kellett, de így is jól szórakoztam. XD) Ami nagyon tetszett, hogy tényleg szinte félpercenként jön valami új poén, ha nem gyakrabban, szóval nem az a "két óra alatt jó, ha kétszer röhögsz" vígjáték. Néhány ezek közül persze inkább már fárasztó, mint vicces, de nyilván az eltelt évek alatt érzi így az ember, az elsőt láttam 10-12 évesen, ezt meg 27-en, máshogy értékeli az ember azért. XD (Plusz az elsőt épp ezért majd újra akarom nézni, mert a fő sztorijára azért emlékszem, de arra már nem nagyon, hogy ott a poénok jobbak-e.) A sztori egyébként nagy vonalakban az első filmre hajaz, de ez nem zavart, bevált formulán nem feltétlenül kell változtatni, meg ezt a filmet senki nem a történet miatt nézi szerintem. XD Úgyhogy ha valaki még vevő ennek a két, jó értelemben vett baromnak az ökörködésére, az szerintem tehet egy próbát a második résszel is, nem fog csalódni benne. XD

10/10 (Mert végigröhögtem. XD)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2014.12.21. 19:10-kor.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Hunger Games Mockingjay pt1

Szirmai kritikája után, úgy ültem be a moziba, hogy nem vártam sokat, sőt féltem, hogy be is alszom majd. És bár, teljesen egyetértek vele, azért nekem pozitívabb volt, mint amire számítottam.

Tény, hogy még mindig nem olvastam a könyvet.

A trilógia első részét nemrég néztem újra, viszont a második filmet egyszer láttam, még akkor amikor kijött a mozikban, szóval nem sokra emlékszem belőle, csak, hogy bereped az égbolt és visznek mindenkit mindenfelé. Engem zavart, hogy ez a film nem úgy kezdődött, hogy egy ilyen 3 percnyi vágás, mint előzmények. Kicsit nehéz volt összekaparni, pontosan ki a franc az a másik kettő, aki nem Peeta és a Kapitóliumban maradt.
Mint említettem, nem olvastam a könyvet, így elég fura volt, hogy egy amúgy olyan okos lány mint Katniss ILYEN könnyen véleményt váltson meg hisztizzen össze-vissza. Remélem van ott belső vívódás, csak abból nem sok időt hagytak, a színésznőnek vászonra vinni.
Természetesen én is felsikoltottam, amikor előbb az Arrow egyik főgonosza került a vászonra *¬* majd a GoT egyik királynője riszált egy csomót *¬* Megj. mást nem hozott lázba a dolog a moziban, hmm.
A történet szerintem éppen elég, ha már felvagdosták, de fogadok a két filmből simán lehetne EGY három órást csinálni majd, mert azért tisztességesen húzva volt, még így is.
Attól még sikerült vérpezsdítőre összehozniuk.

Megérte ismét moziban nézni? Igen.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A hobbit - Az öt sereg csatája

A film jó, meg minden (bár azért remélem, hogy itt most már megállunk és nem lesz Szilmarilok, Húrin gyermekei, meg egyéb Tolkien könyvek megfilmesítése, mert szvsz ezek már totál feleslegesek lennének), viszont valami baromira szemet szúrt: megy a nagy ostrom, katapulttá átalakított trollokkal, orksereggel, stb....fényes nappal. Nem úgy volt eddig, hogy ezek a lények nem bírják a napfényt? Szarumán is azért tenyészti ki később az uruk-haiokat, hogy kompenzálja ezt a komoly hiányosságot. Persze most mondhatnánk, hogy "dehát a Király visszatér végén is nappal vívják a végső csatát!", valóban, csak akkor mind a könyvben, mind a filmben érzékeltetik, hogy "Szauron árnya borul a csatatérre", vagy valami ilyesmi, magyarul Szauron buffot küld rájuk, ami területre hat és "fénybenjáróvá" teszi az orkokat, trollokat és egyéb izéket, amik amúgy nem bírják a fényt. XD Viszont a Hobbit végén hol van még Szauron? Gandalfék tartanak vele egy rövid meetinget (XD), de egyelőre olyan gyengus, hogy Galadriel egymaga hazakergeti. XD Oké, nem mondom, hogy szikrázó napsütésben harcolnak a végén, köd van, meg elég felhős az ég, a hó is esni kezd, stb., de attól még a nappal az nappal. Amúgy lehet, hogy ezt már az előző részben is felhozhattam volna, mivel amikor a törpök hordókban úszkálnak lefelé a folyón, akkor is nappal van és orkok támadják őket, de ott valahogy erről megfeledkeztem. XD Viszont itt, amikor már a trollok is feltűntek (a trollok, akiknek szinte "védjegyük", hogy nem csak nem állhatják a napfényt, de konkrétan kővé válnak tőle, ahogy ezt az első részben prezentálták is), baromira zavaró volt a dolog. Ja és ha már trollok: amikor Suhatagban a romok között akcióznak, a sárkányölő fazon (na, neki nem sikerült két film alatt sem megjegyeznem a nevét ^^") az egyik jelenetben levág valami "fura trollt", ami igazából teljesen úgy nézett ki, mintha átmenet lett volna egy ember és egy troll között. Az mi a fene volt? Az eddigi részekben jól el lehetett különíteni egymástól az orkot, a trollt és a koboldot, viszont itt a végcső csatánál volt 1-2 olyan fura "keverék", amiknél csak néztem, hogy "ezt most hogy?" (Hasonló volt az a troll is, aki Legolas alól kapta ki a tornyot, bár ahogy elnéztem, azt nem "genetikailag", hanem fizikálisan módosították, szóval sima troll volt, csak a karjai/lábai helyére fémből fegyvereket szereltek, illetve megvakították és a szemhéjaira csatlakoztattak láncokat, ez utóbbi mondjuk elég wtf volt. :dirr: ) Szóval ha van itt valami nagy "tolkienista", az mesélhetne nekem erről, hogy a könyvben voltak-e hasonlók, vagy PJ agya szállt el nagyon? XD

A film egyébként 1-2 ilyen "furaságtól" eltekintve jó lett, persze bele lehetne kötni itt-ott, de igazából akinek tetszett az előző két rész, az ebben sem fog csalódni, sőt. Nálam legalábbis tök hamar eltelt az a kb. két és fél óra, simán másfélnek éreztem (utoljára talán az Avatarral voltam így, hogy abszolút nem éreztem a film hosszát, jó értelemben véve), pedig úgy ültem be rá, hogy "na, remek, két és fél óráig kardozni fognak már a cím alapján is...", de szerencsére azért ez nem lett teljesen igaz (csak úgy 80%-ban XD), illetve a csatát is szerencsére kellően kreatív fogásokkal turbózták fel. XD (Deszkás Legolas most nem volt, viszont ebben a részben sem fog csalódást okozni a fizikát meghazudtoló tünde-fogásaival, de a poént nem lövöm le. XDDD) Vicces, hogy ahhoz képest, hogy a sárkány volt az egész trilógia "fő száma", talán pont a középső epizód sikerült a három film közül a leggyengébbre, legalábbis én annál éreztem a leginkább a történet húzását a könyvhöz képest (ez főleg úgy szomorú, hogy a könyvet még nem is olvastam XD), illetve ott volt a stúdió kérésére teljesen feleslegesen és kényszeredetten belepakolt Fili - Tauriel szerelmi szál, ami nem egyszer jelentős perceket vett el a játékidőből. (Na, a harmadik részben még ezt is egész tűrhetően kezelték, ahhoz képest, hogy milyen kényszeredett módon született meg, egész korrektül zárták le.) Persze lehet, hogy az elvárások is belejátszottak nálam, vagyis amíg a második résztől Smaug miatt sokat vártam, addig a harmadiktól szinte semmit és biztos ezért is alakult így a végső értékelésem.

Összességében méltó előzménytrilógiája lett ez a GyU-nak, pedig az elején még én is szkeptikus voltam, hogy egy ilyen rövid könyvet hogy fog így széthúzni PJ, de elég korrekten megoldotta. :) (Egyedül azt nem tudtam neki megbocsátani, hogy Radagastból egy madárszaros, drogos, szerencsétlen félnótást csinált, akinek a jelenetei nem ritkán már-már Jar Jar Binks-i "magasságokban" voltak... Itt nem tudom, mi ütött belé, de szvsz nagyon benézte.)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

@Titkos: Nagy Tolkienista nem vagyok, de a Hobbitot (akkori fordításban a Babót) kiskoromban és azóta is párszor olvastam. Ott csak az van említve, hogy a trollok nem bírják a fényt. (Jelenet a három trollal.) Az, hogy mik ork-ok és mik goblin-ok az eléggé kevert/kavart dolog ott is, viszont a végén a csata az szerintem nappal zajlik, vagy legalábbis nem rémlik nekem, hogy éjszaka lett volna. Ebből következőleg Tolkien itt és ekkor még nem írta fel a szabályt, hogy orkok is a nincs-napfény kategóriában vannak.

Ó igen, a sárkányölő íjász muksót Bard-nak hívják. ... Feltételezem innét ered, hogy egyes RPG-kben a bárdoknak van affinitása a nyilakhoz. :dirr: (Mert más magyarázatot nem látok, hogy pl. Ragnarok onlineban miért lesz az Archer-ből a Bard/Dancer XD)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cruel Angel 2014.12.19. 16:35-kor.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Cruel Angel írta:@Titkos: Nagy Tolkienista nem vagy, de a Hobbitot (akkori fordításban a Babót) kiskoromban és azóta is párszor olvastam. Ott csak az van említve, hogy a trollok nem bírják a fényt. (Jelenet a három trollal.) Az, hogy mik ork-ok és mik goblin-ok az eléggé kevert/kavart dolog ott is, viszont a végén a csata az szerintem nappal zajlik, vagy legalábbis nem rémlik nekem, hogy éjszaka lett volna. Ebből következőleg Tolkien itt és ekkor még nem írta fel a szabályt, hogy orkok is a nincs-napfény kategóriában vannak.
Ja, ettől féltem amúgy. ^^" Tolkien is mondott állítólag olyat anno, hogy azért nem dolgozza át a Hobbitot úgymond "GyU-kompatibilissé", mert szerinte is lehetetlen lett volna anélkül, hogy ne legyen valami plothole a sztoriban. (Ugye ő eredetileg a Hobbitot egy sima meséskönyvnek szánta, a GyU-t meg ilyen "folytatás közkívánatra" stílusban kezdte írni, csak aztán "nagyon belejött". XD) Bár megjegyzem, az a "trollok kővé válnak a napfénytől" a könyvben is benne van, csak gondolom ő a végső csatában vagy nem használt trollokat, vagy megmagyarázta valahogy, mert ez egy könyvön belüli plothole lenne, az meg azért nem volt jellemző az öregre. XD (Mondjuk simán el tudom képzelni, hogy PJ esett túlzásba, ugyanilyen jelenet volt, amikor "Dűne homokférgek" jelennek meg a csatatéren, amik a könyvben csak említés szintjén, egy sorban szerepeltek. XD Minden értelmes néző fel is tette a kérdést, hogy "ha az orkoknak ilyen dögeik vannak, miért nem vágtak velük lyukat közvetlenül Ereborba?" Jogos. XD) Ezt az ork-goblin kavarást szintén olvastam egyszer, állítólag kissé olyan, mintha a Hobbitban szereplő goblinokat/koboldokat "dolgozta volna át" Tolkien olyan formában, hogy a GyU idejére már orkokat csinált belőlük. XD
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Leon, a profi
Megnyugtató, hogy Luc Besson ilyen jót is képes volt alkotni, így nem fogok tartani a filmjeitől a Lucy után sem.

Gary Oldman iz mai waifu. pont.



Kicsit vicces, hogy reggel egy másik csatornán egy alapkoncepciójában hasonló filmet adtak, a Zálogocskát (1980). Az alvilági fickó befogad egy kislányt, miután a szülei meghaltak. Csak ez utóbbinak a hangvétele a tökéletes ellentéte volt a Leonnak: cukihollywoodi szívmelengető családi vígjáték. Én jót nevettem rajta, szintén ajánlom bárkinek, akinek bejön a kicsit rózsaszínebb világlátás is. :)

Oh, jut eszembe: a My Fair Lady... hát, az zseniális volt! :D Imádtam a magyar akcentusát, muszáj leszek majd angolul is megnézni, bár ott tuti kevésbé jön át számomra ez az aspektusa. De lehet mégegyszer magyarul is elfér, a Jöttünk láttunk visszamennénket is a dumák miatt nézzük meg itthon akárhányszor is. És amilyen szórakoztató volt, még a férfi főszereplő durván hímsoviniszta végszava sem tudott kiakasztani. A csaj végszavát meg csak némi elmélkedés után tudtam dekódolni, de végülis sikerült. Ez a jó filmek mutatója: annyira elkapnak, hogy elsiklunk a tökéletlenségek felett.

Amúgy ja, a Leon miatt kezdtem írni, aztán beugrott a többi téliszünetes élményem is. :D Azért mindről nem írok. Asszem. Majd még elválik.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A mordályos nyul írta:Leon, a profi
Megnyugtató, hogy Luc Besson ilyen jót is képes volt alkotni, így nem fogok tartani a filmjeitől a Lucy után sem.

Gary Oldman iz mai waifu. pont.
Akkor már "husbando", nem? XD

Btw, amúgy ha van itt Luc Besson fanboy/fangirl, légyszi magyarázza már el nekem, hogy mitől akkor "akciófilmek császára" ő? Mit tudom én, egy Tarantinónál simán értem, hogy mire fel az "őrjöngés", de még egy Guy Ritchie, Robert Rodriguez és hasonló rendezőnél is simán átjött eddig mindig az a "sajátos íz", ami miatt a fanjaik imádják őket. Ellenben Bessonnál valahogy mindig azt tapasztaltam, hogy "oké, nem rossz, de igazából annyira nem is jó". XD Még az agyonajnározott "Az ötödik elem"-el is úgy voltam, hogy "ja, korrekt sci-fi, oszt amúgy?" Ehhez képest mekkora hisztéria volt körülötte anno, fú... ^^" (Vagy mi, akkora nagy szám volt, hogy amcsi rendezőn kívül más is készíthet látványos, nem kétfilléres sci-fi-t? XD) Ugyanez volt most Szilveszterkor is, amikor haverokkal megnéztük a Wasabit. Nem rossz, de különösebben jónak se mondanám. Ráadásul akcióvígjátékhoz képest az akció meglepően sovány volt (főleg a "végső leszámolás", aminél határozottan előjött, a "kész, ennyi, ez a vége?" érzésem), a humor pedig úgy szintén. Ellenben a film fele kb. lelkizéssel, meg "hajj, az elhunyt feleségem, hejj, a lányom!" nyavalygással ment el. :dirr: Nem mondom, hogy nem bírom az ilyesmit, de elvileg ez nem egy filmdráma lenne, mégis kb. ezek a jelenetek maradtak meg belőle a leginkább. XD A "leszámolás" után meg olyan hirtelen van vége a filmnek, mintha még úgy 5-10 perce lenne hátra belőle, csak a gonosz producerek nem adták oda Bessonnak a végső vágás jogát, vagy ilyesmi. XDDD Mármint oké, nagyjából elvarrják a szálakat, de azért így picit fura lett. (Pl. minek behozni valami bonyolódó szerelmi szálat a film legelején, ha azzal utána nem kezdünk semmit, még annyit sem, hogy hősünk túllépett végre egykori feleségén és képes normálisan viszonyulni az új nőhöz, vagy valami ilyesmi...) Szal ez is egy olyan totál átlagos akciófilm volt tőle, hogy tényleg várnám, valaki mikor magyarázza el nekem a pasas "zsenialitását", mert ennyit pl. Árpa Attila is nyújtott az Argo című magyar akcióvígjátékkal. :D (Sőt, abban szvsz jobbak voltak a poénok és több volt belőlük. XD)

Na, de igazából ez csak a Besson téma miatt jutott eszembe, amiért eredetileg írok ide, az egy manga/anime sorozat élőszereplős kínai adaptációja, a City Hunter, vagyis magyarul A városi vadász. Vicces a történet kezdete, mert egy totál random beszélgetés közben "kötöttük össze a pontokat", ugyanis haver (mint nagy Jackie Chan rajongó), felemlegette, hogy "van egy ilyen film, hogy "A városi vadász" és az milyen jó", viszont ő nem tudta, hogy ez eredetileg egy manga/anime. Nekem meg az volt új infó, hogy ebből az animéből készült előszereplős változat, mivel ugye ilyenekből vagy egyébként is kevés van, vagy ha készülnek is, azokat inkább utólag senki nem emlegeti, méghozzá legtöbbször okkal nem. XD Szóval kissé félve bár, de haver unszolására meg is néztük a filmet, az eredmény pedig...meglepően jó! :D Persze a dolog ott indul, hogy noha láttam kemény egy részt az eredetiből (meg olvastam pár leírást XD), azt így is rögtön levágtam, hogy nincs semmi különösebb "extra" az eredetiben sem, mindössze egy szórakoztatóan hülye és nőcsábász (de persze az adott helyzetben azért mindig kellően tökös XD) magándetektív mindennapjait követi nyomon a sorozat, aki mindig kap egy adott ügyet (amit persze legtöbbször azért vállal el, mert valamilyen jó nő is kötődik a dologhoz... XD), majd az adott részt félig a poénok, félig a komolyabb akciózás töltik ki. Illetve meg kell még említenünk hősünk női partnerét, aki ugyan mindig ott van, de persze a 80-as évek animés szokásainak megfelelően (lásd még Urusei Yatsura XD) főszereplőnket csak ő nem érdekli, vagy legalábbis nem annyira, mint a többi idegen nő. XD Így tehát eleve nem valami "elvont" cucc volt az alap, így már innentől kezdve az elszúrására is jóval kevesebb esély mutatkozott. Persze még mindig elmehettek volna a darkos akciófilm irányába (ahogy pl. az amcsik tették volna, ha hozzájuk kerülnének a jogok, ezt szinte garantálom XD), de szerencsére megmaradtak a poénos vonal mentén és többé-kevésbé a "City Hunter feelinget" is hozták. :D Szerencsére az alapon nem nagyon változtattak, megmaradt az egész detektívügynökséges sztori, igazából az egész filmet fel lehet fogni úgy is, mint azokat a különálló "anime movie"-kat, amiket hosszabb sorozatok mellé szoktak gyártani. :D Szintén úgy kezdődik a film, hogy egy átlagnál szebb nőt (meglepetés... XD) kell vadászunknak felkutatnia, majd különböző úton-módon egy luxushajóra kerülnek, amit (szintén meglepetés XD) maffiózók irányítanak. XD

Na, de a sztori sosem volt különösebben a cucc erőssége, nézzük, mi a helyzet a poénok terén. Ott szerencsére meglepően jól teljesít. :D Ha elkap a feeling és kedveled ezt a stílust, akkor bizony előfordulhat, hogy többször is hangosan felröhögsz a film alatt. :D Persze itt némileg abba a hibába esett film, hogy néha már "túl jól" hozta az anime feelingjét és ugye mind annyian tudjuk, hogy sokszor azok a pózok/poénok, amik lerajzolva működnek, 3D-ben, hús vér emberekkel már jóval kevésbé, így ha valakinek ezt nehezen veszi be a gyomra, egyes poénokat már gagyinak, vagy épp erőltetetten túljátszottnak találhat. Szóval jobb abban a tudatban nézni a filmet, hogy ez egy "3D-s rajzfilm" és akkor mindenki jobban jár. XD Szerencsére a színészeket nagyon eltalálták. :D Jackie rohadt jó City Hunter, partnernője pedig pont az a "nem annyira attraktív, mint a többi nő, akik után hősünk folyton rohangál, de azért elég okés" típus, amilyennek az animében is találtam. XD A gonoszok meg persze mind amerikaiak. XDDDD Igazából max annyit változtattak a karikon, hogy mivel Jackie kapta a szerepet, értelemszerűen végigverekszi a filmet. XD Na nem mintha az eredeti animében ilyen nem történt volna, de tudtommal ott hősünk nem annyira harcművész, mint inkább "sima zsaru", vagyis stukker, kocsi, meg ilyesmi, verekedés csak ha muszáj. XD (Mondjuk hogy ezt ellensúlyozza a film, azért Jackie is kap nem egy fegyveres jelenetet, de értelemszerűen most is akkor van a toppon, amikor közelharcolhat. XD) A csajokat fűzni próbáló jelenetei szintén teljesen hozzák a feelinget, de ugyanilyen az is, amikor azon nyavalyog, hogy kilyukad a gyomra, szóval összességében abszolút meg voltam vele elégedve. XD Ja és el ne felejtsem: Jackie is best Chun-Li! (Nem, ezt azért sem mondom el, nézzétek meg a filmet! XDDD) Ja és benne van a kalapács is! :D (Ami mondjuk tuti mindenkinek WTF-érzést fog okozni, akik nem ismerik az alapanyagot, de nyugalom, nem erőltetik túl, mindössze a legelején és a legvégén jön be. XD) Valamint ami még fura volt, hogy néha meglepően "LOL, it's funny!" stílusban mutatnak olyan jeleneteket, ahol épp egy nőt vágnak orrba, vagy ütnek ki. ^^" Jó, oké, hogy az egész ilyen "rajzfilm-utánérzésű", illetve hogy férfiak "megalázásából" is van legalább annyi poén a filmben, de azért picit furán jön le, már csak azért is, mert ilyesmi még az eredetiből sem rémlik. (Vagy megint az van, hogy ami 2D-ben kevésbé zavaró, az 3D-ben egyből kiütközik. XD) Persze ne úgy képzeljétek el, hogy véresre törik egy nő orrát, aztán még ki is röhögik, szóval ezek is ilyen "poénos kiütések", csak valahogy feltűnően sok volt ezekből, meg ugye egy átlag filmben már egy nő férfi általi felpofozása is egyből "X rated"-é tesz egy filmet, így "enyhén" kilóg ezzel a film a sorból. XD

Viszont az ilyen apróbb hülyeségeket leszámítva én nagyon elégedett voltam az egésszel, leginkább azért, mert megmutatta, hogy hogyan kell adaptálni: az eredeti alaphelyzetét, koncepcióját, sztoriját és hangulatát kell elővenni, amihez aztán rendezőként hozzá tehetek kisebb-nagyobb változtatásokat, amíg tisztelettel kezelem az alapművet. Szal maradjunk annyiban, hogy mindannyian együtt bontottunk volna pezsgőt, ha mondjuk a Dragonball Evolution-nek legalább fele annyi köze lett volna az alaphoz, mint a City Hunter filmnek. Igazából ezt CH és Jackie-fanoknak is tudom ajánlani. :D Meg is lepett amúgy, hogy valahogy erről nem beszélnek animés körökben (már úgy értve, hogy nem csak nálunk, hanem angol oldalakon sem), bár ha jobban belegondolok, magáról a City Hunter franchise-ról sem hallani túl sokat, "kissé" idős már a cucc. XD Mindenesetre megint bebizonyosodott, hogy minél nyugatabbra viszed egy anime adaptálási jogait, jellemzően annál gázabb lesz a végeredmény. XD (Ezt csak Kínáig vitték, így még bőven vállalható lett. XD)
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Off: Én találkoztam a City Hunter franchise-zal... hála hogy barátnőm ajánlására belekezdtünk a korea drama adaptációjába, amit ő már látott. (Mint kiderült a unalmasabb részeket áttekerve.) Hát a Siti hántá~ kéjdorámának annyi köze van a fentihez, hogy van benne egy hímnemű, aki különböző okok miatt vadászik emberekre akik nagy pénzekben bűnőznek/bűnöztek, ezért néha van némi lövöldözés, pofozkodás.
Mi az ami nincs?
- Detektív iroda (Helyette beépül fals háttérinfóval (MIT-n végzett informatikus) a koreai rendőrség/fbi/nemtommi megfelelő részlegébe)
- Állandó szoknyavadászat (Első két-három részben látjuk mekkora nőcsábász... de ez csak az "álca" része.)
- Olyan állandó főhősnő, aki iránt nem érdeklődik a főhősúr (Értsd, van állandó főhősnő, aki iránt szemlátomást viszonzott romantikus érzelmek vannak táplálva. Mert ugye K-Drama)
- Kifejezett maffiózok (itt összeesküvő politikusok vannak, igen tudom, egyre megy :v )

Van viszont több évtizedes, egy generációt átugró vérbosszú, meg dél-kelet ázsiai drogbáró nevelő apuka, meg viszálykodás, hogy szabad-e megölni az összeesküvő politikust vagy sem, meg rengeteg nyáladzás a főhősnő latin szappanoperába illő magánéleti problémái körül. (Apuka kórházban, lakbért nem tud fizetni, de főz a helyes szomszéd gyerekekre, és mindemellet a miniszterelnök tinédzser lányának testőre. stb.)
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Cruel: Erre gondolsz, ugye? Csak mert amikor rákerestem a Jackie-féle filmre (érdekelt, hogy mégis hogyan fogadták a fanok, meg ilyenek XD), elsőre ezt a linket dobta ki a "City Hunter film" keresőszavakra, aztán utánaolvasgatva vonogattam is rendesen a szemöldökömet, mert már az alapsztori leírása is olyan volt, hogy kb. szinte csak a cím egyezett az animével/mangával, meg persze a vérkomoly/darkos (vagy éppen szappanoperásan "Jóbarátok" feelingű) screenshotok is furának hatottak. Persze lehet, hogy önálló sorozatként ez kiválóan működik, de ha adaptációnak szánták, akkor szvsz pont a cucc jó pontjait sikerült adaptálás közben kigyomlálniuk belőle. ^^"
Kép
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

Titkos írta:Cruel: Erre gondolsz, ugye?
Igen az az, és jól látod a helyzetet.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Amíg alszol

Egy újabb spanyol remekmű, ismételten bebizonyítva, milyen elegánsan képesek ezek a művészek felmutatni a középső ujjukat Hollywoodnak. Mondjuk igaz, ami igaz, a film maga rettenetesen lehangoló, helyenként brutálisan naturalista és kell hozzá egy megfelelő lélekállapot. Vidáman, maximális életkedvvel ennek a filmnek egyenesen vétek nekiülni. Kis depivel és lehangoltsággal viszont olyan, akár az ipari áram: ÜT.

Az elején még baromira nem látni, hogy mi lesz ebből, de aztán egy olyasmi kerekedik ki belőle, amihez még csak hasonlót sem láttam. A főszereplő egy unikum: Mondjatok nekem még egy olyan főhőst BÁRMIBŐL, aki ennyire egy utolsó, szemét, aljas rohadék lenne, mint a házmester, César. Egy olyat, akinek az élete végtelenül lehangoló, boldog talán egész életében egyszer sem volt, ezért minden energiájával azon fáradozik, hogy a körülötte élők életét is megkeserítse, hogy lehúzza őket az ő szintjére. Elsődleges célja az életvidám, folyton mosolygós Mimi.

A csávó egyébként beteg; klinikai eset, a tetejébe még stalker, megszállott, kétszínű és gyilkos. A film 90 perce alatt viszketni fog tőle a tenyerünk, mégsem tudtam egy másodpercre sem utálni, mert 1) a rendezés és story-telling kiváló, 2) a fazont alkotó színész brillírozik, 3) undorítóan valós figura. Utóbbi már csak azért is megállja a helyét, mert az amerikai szarokkal ellentétben itt nem kapunk "a gonosz elnyeri méltó büntetését" sallangot. De nem spoilerezek, a vége úgy lesz húsba maró, ha nem tud róla semmit az ember.

8 (fölé)/10 (A hozzám hasonló félhardcore őrülteknek kiváló csemege lesz, ezt garantálom.)
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Delicatessen
Nagyon francia, nagyon beteg, nagyon jó. :D

Donnie Darko
Óóóó! *__*
Majd visszaolvasok, dereng, hogy többen írtatok már róla. :)

Dogma
Mostanában egész sok Kevin Smith filmet néztem, de ez toronymagasan kiemelkedett az amúgyis jó mezőnyből. Csókoltatom!

Nyomul a banda! (That thing you do!)
Igazából rettentő kiszámítható volt, de kellemesen bájos, meg jó a zene, szóval tök oké. :)

Ennyi jutott eszembe az elmúlt hetekről, még lehet, hogy pótolok. :)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos »

A mordályos nyul írta:Dogma
Mostanában egész sok Kevin Smith filmet néztem, de ez toronymagasan kiemelkedett az amúgyis jó mezőnyből. Csókoltatom!
Én is imádom a filmjeit, a többségüket láttam is, de valahogy pont ez volt nálam a "fekete bárány" a "szériájában". A többi filmje azért működött igazán, mert volt benne úgy 2-3 állandó főszereplő és az ő "marhulásukat" kellett nézni másfél-két órán át keresztül, míg ehhez a többi karakter mind csak "asszisztált" és általában miután letudták a kötelező öt perces jelenetüket, mentek is tovább, hogy helyet adjanak újabb öt perces szereplőknek. XD Kissé ilyen "Kevin Smith-féle Dumb&Dumber" hangulata volt ezeknek a filmeknek, csak azért nem voltak annyira dinkák, illetve több volt bennük a poénok mögötti értelmes gondolat, vagy éppen maguk a poénos szövegek ütöttek nagyon. (Ugye ott az örök klasszikus "Star Wars vs Gyűrűk Ura fanok" téma, vagy amikor a Good Will Hunting-ot parodizálja, hogy milyen lenne, ha pusztán a pénzért csinálnának belőle egy nyögvenyelős második részt, stb. XD) Egész filmen átívelő sztori csak nagyon halványan volt bennük és az is igen ritkán vette magát komolyan, szinte soha. XD A Dogmánál az volt az első, ami nem tetszett, hogy előkaptak egy ilyen bukott-angyalos, bosszúállós, mészárlós, főgonosz-párosos sztorit (komoly ellenfelek in my Kevin Smith film? O___O) és akkor ez még csak a "rosszfiúk tábora", mert a jó oldalra is beraktak mindenkit: fekete nőben reinkarnálódott Jézust, Chris Rockot, mint "vicces profétát" (arra sem emlékszem már, hogy mi volt a filmben a szerepe, leszámítva, hogy ellőnek vele egy "meztelen csajok miért nem potyognak csak úgy az égből?" poént, ami azért jó volt XD), "Pitont", aki itt is Piton, csak most Metatron (XD), plusz még a Jay és Néma Bob párost. És ezek szinte folyamatosan jelen vannak a film során, emiatt kb. egyikük sem tündököl igazán, mert egymástól "lopják el" a jeleneteket. Persze a jó poénok azért most sem maradnak el, de azokat a megszokott igazán jókat sajnos többségében nélkülöznünk kell, mivel mire X szereplő kezdene igazán belelendülni, máris abba kell hagynia a poénkodást, mert jön Y, majd amikor ő is igazán ráérezne, Z-t kell látnunk, mert ő is itt van ám, stb.

A másik meg a film túlzottan komoly hangvétele. Mi ez a marhaság, hogy kb. három olyan jelenet is van a filmben, ahol Ben Affleck angyala előad valami Nolan Jokerére hajazó nagymonológot egy díszes társaságnak, majd a végén mindet lemészárolja? Ráadásul ha pár poént el is lőnek közben, érződik az egészen, hogy ez ilyen "karakterépítés" lenne, hogy a néző csinálja össze magát Ben Affleck karakterétől, mert ugye aki ilyen sűrűn szokott tömegeket legyilkolni, az már nem százas és attól félni kell, meg hát "micsoda karizmatikus karakter!" (Ez utóbbit kb. mindegyik meg szokta kapni a nézőktől, aki öldöklés előtt még levág egy nagymonológot, mindegy, hogy a bűnről dumál éppen, vagy arról, hogy ő egy varázsló és el fogja tüntetni a tollat... XDDD) Na ezt az egészet ki kellett volna vágni, vagy legalábbis egy ilyen jelenet bőven elég lett volna a filmbe. (Meg mi ez, hogy még "belső ellentét" is van a két fazon között, aztán azt is ellövik egy csomószor, hogy Affleck öldököl, Matt Demon meg ki van tőle borulva? Lelkizős angyalok komolyan véve? Ugyanez az ember rendezte ezt a filmet, aki a korábbiakat is? XD) A komolykodás persze egyre fokozódik, így a vége felé kapunk egy "harcot", ahol gépfegyverrel lőnek szét egy angyalt, amin igazából tök jót lehetne röhögni (tiszta csirkefeldolgozó-üzem feeling, ahogy száll mindenfelé az a sok toll.. XDDD), ha nem vennék ezt is full komolyan. Mint valami gagyibb anime, még ordít is csaj, hogy "NEEE, PONT EZT AKARTA!!!", Affleck pedig bevágja a Yagami Light-féle "NYERTEM!!!444"-fejet. Ráadásul ezek nem különösebben látványos, vagy izgalmas jelenetek, hogy legalább megérje őket a poénokra "lecserélni", egyszerűen csak próbálják erőltetni ezt a "fú, itt aztán a világ sorsa forog kockán!"-érzést. Szóval Smith helyében mérlegeltem volna és vagy maradok a komoly szálnál, de akkor normálisabban megcsinálva (és eleve nem rakom bele pl. Jayéket), vagy hozom a szokásos kretén stílusomat és akkor ebből is csinálok egy full vígjáték filmet. Mert így a két szál kb. "kioltja" egymást, fura, hogy azon röhögünk, hogy "LOL, az angyal nemtelen, némmá' Pitont, nincs neki töke! XD", majd öt perc múlva már egy fullkomoly jelenetben sír a csaj az erdő közepén egy hideg tócsában fetrengve (ennél "Twilightosabb" szenvedésjelenet nem jutott eszedbe, Smith? :P), hogy micsoda lelki teher neki az, hogy ő a megváltó és ezt nem fogja kibírni, stb.

Érződik persze, hogy ez az egész vallásparódia akarna lenni, miközben Kevin Smith hozzáteszi a maga két fillérjét ahhoz, hogy mi is a hit, mi is a gonosz, stb., de ezek annyira elvesznek a hol hülyéskedős, hol öncélúan komolykodós jelenetek között/mögött, hogy nagyon arra kell figyelni, ha tényleg a mondanivaló része érdekel a filmnek. Bár rossz filmnek mindezzel együtt sem mondanám, csak a csalódás azért ott volt, mondhatnám úgy is, hogy ez lett a Jay és Néma Bob univerzum Vasember 2-je.
Kép
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Nekem meg pont azért tetszett, mert amellett, hogy van benne egy csomó idióta poén, meg a szokásos visszautalás a többi Kevin Smith-filmre (Mooby's, mint aranyborjú, lolol! :LOL: ), voltak benne olyan magvas gondolatok, hogy úgy voltam: "Basszus, bár minden vallásos így gondolkodna!". De mégsem lett izomból darkos meg komoly.
Nekem úgy tűnt, a Képtelen képregény sokkal komolykodóbb volt, és kevesebb volt benne a könnyed rész.


Ezt ideszerkesztem:

Engedj be! (Let the right one in)
A svéd verzió.

Kép

Az elején két izgága vadászgörényre is kellett ügyelni (az egyik nagyot tud ám harapni!), szóval remélem semmi fontosról nem maradtam le. De a kis közjátékok ellenére is nagyon tetszett! Persze lehet, hogy a kis dögök miatt volt az, hogy pár dologról a wikipédia világosított fel, illetve van egy jelenet, ami még mindig homályos. Node mindegy is, nem kell mindent az ember szájába rágni. :)

Rövid ajánló: az osztálytársai által szekírozott, ezért magányos kisfiú szomszédságába költözik egy kisvámpír. (Amit persze az elején csak a néző tud.) Kettejük kibontakozó kapcsolatáról szól a film. A cím egyszerre utal a vámpírságra, mert ugye a vámpírok nem léphetnek be emberi épületbe, hacsak nem hívják őket, illetve átvitt értelemben, amikor valakit beengedsz az életedbe.
A képtalálatok olyan posztereket adnak ki tóla, hogy "Az év legjobb horror filmje", ami meglepő, mert én elsősorban drámának tartom, a horrorelemek csak a díszlet. Oké, hogy technikailag ebbe a kategóriába is tartozik, de a félős kis önmagam minden probléma nélkül végigülte, és eszébe sem jutott megijedni, ellenben teljesen elvarázsolt. A kamaszkor küszöbén álló gyerekek kialakuló barátsága, jó sok nem átlagos problémával megfűszerezve. A képi világa is csodálatos, a keretes rendszernek meg még külön meg is örültem. :D
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

És dupla! :D

Liza a rókatündér

Kép

Aranyos és szórakoztató, amellett persze, hogy beteg sötéthumor, meg némi kötelező meztelenkedés, de nem vészes. Én nagyon élveztem, nem éreztem belőle azt a tipikus taszító valamit, ami miatt eddig kihagytam a magyar közönségfilmeket. Én ugyan eddig nem úgy tudtam, hogy a rókatündérek szerelmeinek meg kellett volna halnia, de elég jó a film ahhoz, hogy ilyesmik felett el lehessen siklani. Amellett meg igazából nem is derült ki, hogy tényleg a róka-átok miatt haltak a férfiak, vagy egyszerűen Tomy közbenjárására. Lehet hogy ezzel a rókázással csak a csaj tévesztette meg? Azt akartam írni, hogy az sem derült ki, hogy akkor az a lény most tényleg Tomy szelleme volt vagy más, de belegondolva végülis ki lehet következtetni.
Volt egy poén, amin őszintén, hangosan hahotáztam, de több másik is meg tudott kuncogtatni, szóval én ajánlom mindenkinek. :) A Dance Dance Have a Good Time dalból meg csengőhang lesz! :D
Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle »

Nem vagyok egy Szirmai, de próbálkozom :D
em a Kódjátsztmát itthon angolul, egész jo minőségben fent van neten. Ime a vélemény a linken alant.
http://armindoyle.blogspot.hu/2015/03/f ... a.html?m=1
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

A Kódjátszma azért olyan film, amihez jó sok adalékot kell olvasni, hogy mi is történt másképp a valóságban. Sok minden. :vigyor: Szegény Turinggal meg jól kibaxtak. :( A filmet még nem láttam.
Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle »

hát igen, de amint tudja az ember mi a háttér, onnantól nagyon élvezhető:3
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Liza a rókatündér
Ez a film úgy tökéletes ahogyan van. Magyar film létére tele van ötlettel, bátorsággal és technikai megoldások is jók voltak. Egész egyszerűen a filmkészítők értelmes embernek tekintették a nézőket nem pedig pénztárca tulajoknak. Jó volt nézni ennyi kreativitás és ennyi ötletet. Igazából a filmet mindenkinek tudom ajánlani. Aki szomorú az felvidul tőle aki boldog az meg még tovább tudd bazsalyogni magában.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys »

Kösz a Liza a rókatündér ajánlást, eddig is szemezgettem vele, de így még jobban érdekel. Alapvetően valamiért nem szeretem a magyar filmeket, jó lenne, ha tényleg több minőségi darab érkezne. Legutóbb, ami tetszett is, az a Taxidermia volt, bár az nem az a darab, amitől az ember bazsalyogni tudna magában. :dirr:

Séf
Igazi feel-good movie. Tökéletesen súlytalan, könnyed kikapcsolódásra ideális választás. Annyi viszont, hogy ne éhgyomorra nézzétek meg. :D
8/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Milyen jó filmet láttál mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Kép

Super (2010)

Teljesen olyan, mint egy Kick/Ass-szel beoltott God Bless America, főleg, mivel itt is Frank-nek hívják a főszereplőt. A Super volt előbb, és mindössze csak egy évvel előzött, szóval valószínűtlen, hogy hatottak volna egymásra, de még így is piszkál a gondolat, hogy minimum az ihletője ugyanaz lehetett a két filmnek, akármi is volt az. Túl sok a hasonlóság. Viszont pont elég különbség is van ahhoz, hogy mindkét(három?) filmet érdemes legyen megnézni.

Itt van Frank, egy tökéletes lúzer, szar melóval, alacsony értelmi képességekkel, sőt, némi mentális zavarral, aki gyakorlatilag a véletlennek köszönheti csodaszép feleségét. Csak hogy a feleség eltávolodott, és rossz társaságba keveredett... Frank kétségbeesetten próbálja valaghogy visszakapni, mígnem egyszer a kereszténytévé nézése után támad egy víziója (mondom, nem teljesen oké a feje), és úgy dönt, szuperhősnek áll. A képregénybolt asszisztensének segítségével utánajár a képességek nélküli szuperhősöknek, és nagy igazságérzettel de nem túl finom módszerekkel nekiáll helyretenni a Bűnt. Még sidekick-je is akad. :) Persze a végső cél, hogy a feleségét kimentse a Gonosz karmai közül.

Sötét humor van, abszurd képregényes képi világ van (az mehet Frank fejében is), illetve vannak olyan véres jelenetek, mint a Kick/Ass-ben. Nekem tetszett, még ha nem is tartom kiemelkedőnek. :)

Illetve érdemes megnézni a nyitócímet, nagyon nagy! :D Valószínűleg ez is Frank fejében van.
Válasz küldése