Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Vree »

^Mondjuk ez a "kártevőlány" téma is egy saját műfaj, az Ikamusume még a viselhetőbbek között volt, de rémlik, hogy ezt a csináljunk megvetett állatból félcsaj kabalafigurát, aztén sajnáltassuk, dolgot láttam már párszor. Szóval a csótányolás annyira nem tűnik bizarrnak.

Közben beugrottak ilyenek, mint a "Kiss Players" (hogyan adjuk el a Transzformerszt Japánba? tegyük bele, hogy az a szerencsétlen robot csak akkor tud átváltozni, ha egy erre specializált alulöltözött loli megcsókolja - ez egyszerre bizarr és kendőzetlen explotiatív ötlet). De biztos vagyok benne, hogy lehet még mélyebbre menni...
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

*Random hozzászólás*
Catrin írta:Másnak is vannak ilyen animés kellék "fétisei"?
Magam részéről nem csatlakozok a villanypózna fétisesek közé, bár megértem, hogy miért szeretitek oly sokan. De természetesen vannak dolgok amiket szeretek. Az egyik ilyen a különböző szobák lehetőleg üresen. A másik számomra kedves dolog a japán kert. Különös képen akkor jó nézni őket ha még egy shishi-odoshi-t lehet hallani közben. Ami pedig a karaktereket illeti. Szeretem az öreg karaktereket.
Titkos írta:Szalagos kötéllel" (ennek tuti van valami "hivatalos" neve... ^^") átkötött szent fa, mohás szobrok, maga a szentély épülete, falevéllel belepett (és totálisan megkopott, de úgy jó) lépcsők, stb-stb., tudjátok.
Már hogy a fenébe ne lenne hivatalos neve: yorishiro.
Titkos írta:Amennyire én tudom, a sima Slayers és a Next még az LN-ek alapján ment, de már ezek sem voltak azért ilyen "betűre egyező" adaptációk. Aztán jött a Try, ami tudomásom szerint már teljes mértékben elkanyarodott az LN vonalától, ugyanakkor asszem ott még Kanzaka tevékenyen részt vett a projectben, szal vagy ő írta annak is a sztoriját, vagy legalábbis keményen ment vele a konzultáció a stúdió részéről, ez abból is látszik, hogy vigyázott, hogy teljesen "canon" legyen a cucc és azért ha nem is az LN-t követi, valami "pluszt" ez is adjon a Slayers világához az első két sorozathoz hasonlóan.
Slayers: A light novel első három kötetét dolgozza fel.
Slayers NEXT: Az LN 4-8. kötetét adoptálta.
Slayers Try/Revulotion/Evolution-R:: Eredeti történet. Nem tudok arról, hogy Kanzaka írta volna a történetet.
Ami pedig a moviekat illeti ott a Premiumon kívül az összeset Kanzaka írta, de egyik sem jelent meg light novel formában. Az OVA-k közül pedig mindegyik original termék ráadásként még Kanzaka sem tevékenykedett közre. A hangjátékok közül a Slayers Extra és a Slayers N'extra alapul hivatalos regényen.
Junchi írta:És akkor ott a Galaxy Express 999, amit már vagy 3-4 éve halogatok, mert az meg 113 (vagy mennyi) epizódban szól mindig másról
Jaja tényleg 113 rész. De ha az egész franchiset le akarod tudni akkor ugye van még 8 sorozat (195 rész), 6 OVA (30 epizód), 2 ONA (11 résszel) 6 speciel (8 rész) valamint 13 movie. Szóval ellehet lenni vele egy darabig.
Catrin írta:Úgyfest az 1969 óta futó japán anime nézettségi listákat vezető családi sorozatok, azaz a Sazae-san és társai már közel járnak ehhez a jövőképhez. XD Amúgy találó troll válasz, hozzácsapnám a magam részéről még a Gundamet, mint neverend franchise-t, amiből szintén minden évben érkezik legalább egy új anime cucc. xd
Hát itt egy lista ahol így egybe pakolva mutatják a különböző animék össz epizód számát. Sajnos olyan listát nem találtam, ahol az egyes animékhez kapcsolodó összesen kiegészítő (sorozatok, OVA-k, ONA-k, specielek, mozifilmeket) feltüntetik. Úgy szerintem más milyen lista jönne ki.

Pokémon
Mondjuk az, hogy Ash még mindig 11 éves arra van egy konteo elmélet. E szerint a lényeg, hogy ugye Ash az első részben amikor elmondja, hogy 10 éves, tehát ő az ágyában fekszik és alszik valamint ennek okén álmodik is. Sokan azt mondják, hogy gyakorlatilag amit mi láttunk és ami történik Ashel azt csupán a srác álmodja.
Titkos írta:Ash kb. az animevilág legnagyobb lúzerének tűnik emiatt, hiszen lassan 20 éve csinálja ugyanazt, de olyan, mintha tényleg semmit nem fejlődne érdemben, miközben mások hokagék, kalózkirályok, stb-k lesznek mellette... XDDD)
Hát azért elvileg elég bonyolult mesterré válni. Ugye ahhoz, hogy valaki ligában indulhasson be kell szereznie 8 darab különböző teremvezetötől szerzett teremjelvényt. Ha ez meg van akkor lehet menni a területi Pokémon Ligába, ahol az Elit Négyest kell megvernie, ha ez is abszolválva van akkor következik a Területi Pokémon bajnok, ha legyőzi akkor lesz csak ő Pokémon mester. Szóval bőven lehet időt húzni. Amúgy meg ami a változásokat illeti:
Fejlődési ábra Ash-ről.
Pikachuról ugyan ez
Ja igen perpill 720 pokémon létezik a tudástárban.

Seyuu felismerés
Magam részéről több mint 400 animét láttam mire egy japán seyuu képes voltam felismerni két különböző karakterként. A szerencsés ember pedig Wakamat Noiro úgyis felismertem mint Charles (CG) és mint Lord Darcia (Wolfs Rain), persze azóta lecsekkoltam a pasast és hát más szerepeit is már feltudtam ismerni pl. Anderson atya a Hellsing OVA-ból.A magyarokat szerencsére jobban és könnyebben tudom felismerni, de azért még mai napig is vannak ilyen OMG pillanataim (pl: Kereskes József = Peter Griffin és Kowalski).

Kedvenc mozid
Nagyjából én is egyet tudok érteni Titkossal amit az Urániáról írt, de most sikerült eljutnom a Puskinba ami egy OMG élmény volt. Szóval külcsinileg nagyon vissza fogott. Belül kicsit már más a kép. És hát belül is hozza ahűha faktort.

Vree: Nekem nem jön be a link :(
Catrin: Nagyon is jár a +1 a Cien años-ra.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter »

Titkos írta:
Surci írta:Legrosszabb feldolgozás pedig egyértelműen a Tenjou Tenge.
Végre valaki, köszönöm! Tíz emberből kilencnek kifejezetten tetszett ez a cucc
Azért azt se felejtsük el, hogy a többség, a manga ismerete nélkül ítéli meg az animét, és úgy nézve, tényleg nem tűnik többnek, rosszabbnak, mint egy mezei, harcolós, fanservicekodós anime, a nézhetőbb fajtából. :) Anno spec nekem is tetszett, más téma, hogy azóta eltelt pár év, átment a kezeim között pár száz másik anime, plusz azóta tisztában vagyok, az anime, és a manga közti különbségekkel. :) Amúgy ha már itt tartunk, a Rosario spec sokkal rosszabb szerintem, mert az még a mangától elvonatkoztatva is full gagyi, hát még annak a második évada, ami még az előzőhöz képest is, közel nézhetetlen. :D
Junchi írta:
Titkos írta:Btw, nem tudod véletlenül, hogy a Fairy Tail-nél ebből a szempontból mi a helyzet? Azzal szemezek még így just for fun alapon és emlékszem, hogy te valaha azt mangában olvastad, de az már nem rémlik, hogy az animével is megismerkedtél-e, vagy arra nem került sor, mert hamarabb cseszted fel magad az egészen és dobtad ezt is a francba? XDDD
Kissé ködösek az emlékeim FT-ügyben, már ami a személyes kapcsolatomat illeti ezzel a cuccal, szal emlékszem, ezt még a naaagy sáunen-fanboy korszakomban is elég gyorsan elraktam az útból. :D Asszem egyszerre követtem az animét és a mangát, gyors MAL-check szerint előbbit 62 részig bírtam (nem semmi...), és amire emlékszem, hogy a tempóval igazából nem volt gond. 2000 másik dologgal igen, de a pacing az úgy egész korrekt volt, szal ezt legalább nem lehet a számlájára írni. (Egyébként meg shounen-standardekkel mérve is egy rettenetesen debil és gyerekes cucc, nem is értem, mit akarsz te ezzel? :D)
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Bár a mangával én spec nem fárasztottam már magam, de az animét, azt elég gyorsan kivágtam. Tipikus, felejthető átlag shounen, ráadásul A1 pictures, Satelight kombó.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

iskariotes írta:Már hogy a fenébe ne lenne hivatalos neve: yorishiro.
Köszi, ez lesz az! :)
iskariotes írta:Pokémon
Mondjuk az, hogy Ash még mindig 11 éves arra van egy konteo elmélet. E szerint a lényeg, hogy ugye Ash az első részben amikor elmondja, hogy 10 éves, tehát ő az ágyában fekszik és alszik valamint ennek okén álmodik is. Sokan azt mondják, hogy gyakorlatilag amit mi láttunk és ami történik Ashel azt csupán a srác álmodja.
Mondjuk én utálom ezt a történeti "fordulatot", nagyon olcsó megoldásnak tartom, akárhol is lövik el. (Legyen az akár csak egy fanmade konteó. XD) Akkor már inkább ez, amit pont Ash fejlődési ábrája alá rakott be valaki reakció gyanánt. :lol:
iskariotes írta:Vree: Nekem nem jön be a link :(
Másold be a böngészőbe magának a linknek a címét és enter, nekem úgy már behozta. :)

Edit: Totál más téma, csak gondoltam szólok, hogy az elkövetkezendő kb. két hétben kvázi "netszabin" leszek, persze a 45 napos játékot azért végigtolom, de ha egyéb kommentekre, reakciókra, nekem címzett postokra nem reagálnék, akkor türelem, majd úgy március elejétől ezeket is pótoljuk! :)
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

^^
Köszi így tényleg bejött a link. :D

Mellesleg meg kár, hogy "szabin" leszel Titkos.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: scineram »

iskariotes írta:Seyuu felismerés
Magam részéről több mint 400 animét láttam mire egy japán seyuu képes voltam felismerni két különböző karakterként. A szerencsés ember pedig Wakamat Noiro úgyis felismertem mint Charles (CG) és mint Lord Darcia (Wolfs Rain), persze azóta lecsekkoltam a pasast és hát más szerepeit is már feltudtam ismerni pl. Anderson atya a Hellsing OVA-ból.
Leszámítva, hogy Darcia nem Wakamoto volt. :dirr: :dirr: :dirr: De azért próbálkozz csak!

Amúgy rohadt jól kicentiztétek a kihívást. Hétfőn én elutazom, úgyhogy szintén net (és anime :cry: ) szabin leszek egy hétig. De vasárnap éppen véget érünk. :drop:
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

iskariotes írta:^^
Köszi így tényleg bejött a link. :D
Szívesen. :)
iskariotes írta:Mellesleg meg kár, hogy "szabin" leszel Titkos.
Én is sajnálom, pláne úgy, hogy így egyrészt pont a játék fináléjánál nem leszek jelen (mármint oké, hogy a válaszokat végigírom, de Surci itt még valami "kiértékeléssel" egybekötött társadalomtudományi kutatásos eredményt, vagy mit is ígért a játék végére... XDDD), másrészt meg majd' minden nap születnek itt jó postok, amikre szeretne az ember reagálni (vagy legalább jót röhögni rajtuk, mint pl. Surci majdnem mindegyik "anime ajánló/elrettentő" jellegű postján, most is látom, hogy Fate/kaleid, de a múltkori Jormungandon is hangosan röhögtem... XDDDD), de sajnos ez most így alakult. :( Nagyon röviden arról van szó, hogy egyik hobbim (hint) miatt el kell utaznom 1-2 hétre, ott viszont csak ilyen 10 gigás vagy mennyi korlátos mobilnet lesz, viszont egy másik hobbimban is épp ebben a két hétben lesz event és akkor már inkább ezzel emésztem fel azt a 10 giga korlátot, nem fórumozással, Facebookozással, YouTube videó nézegetéssel, stb-stb. ^^" Szal nem csak fórumon, de eleve neten sem nagyon leszek (azt a napi fél óra WoW-ot leszámítva az event miatt... XD), így sem biztos, hogy egyáltalán végig kitart a korlát. ^^" (Úgy fél éve használtam ezt a típusú netet utoljára és meg is lepődtem, hogy "pár" YouTube videóval milyen hamar sikerült leapasztanom a korlátját, na most egy MMO nyilván nagyobb adatforgalmat bonyolít, szóval meglátjuk, lehet három nap alatt "kicsinálom"... XD)
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

scineram írta:
iskariotes írta:Seyuu felismerés
Magam részéről több mint 400 animét láttam mire egy japán seyuu képes voltam felismerni két különböző karakterként. A szerencsés ember pedig Wakamat Noiro úgyis felismertem mint Charles (CG) és mint Lord Darcia (Wolfs Rain), persze azóta lecsekkoltam a pasast és hát más szerepeit is már feltudtam ismerni pl. Anderson atya a Hellsing OVA-ból.
Leszámítva, hogy Darcia nem Wakamoto volt. :dirr: :dirr: :dirr: De azért próbálkozz csak!
Szerintem mi alapvetően két különböző Darciara gondolunk. Szerintem te rá gondolsz én pedig erre gondoltam.

Az is kár, hogy Te sem leszel Scinerman.

Titkos neked jó kikapcsolódást.

Dán problematika: Szóval ha tanácsot adok másoknak pusztán azért mert én úgy érzem akkor leszek jó ember, ha megosztom vele a tapasztalataimat akkor rosszul viselkedek, ugyan akkor ha tanácsot adok másnak, hogy máskor hogy ne merjen másnak tanácsot adni akkor jó fej vagyok. Értem.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: scineram »

iskariotes írta:Szerintem mi alapvetően két különböző Darciara gondolunk. Szerintem te rá gondolsz én pedig erre gondoltam.

Az is kár, hogy Te sem leszel Scinerman.
:hammer: Úúú, a nagyfaterről totál meg is feledkeztem, meg hogy őt is úgy hívták. Akkor viszont azért is elismerés, hogy emlékszel egy ekkora szerepére. ::japtoun::
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Dodgers írta:nekem meg van még bő 8 rész hátra a második évadból [the Natural], ami miatt egy bizonyos csiripelő madár lehet lassan páros lábbal repít a levegőbe
Ha kell, át is vedlek csiripelő madárból struccba, azok meg mintha alapból szép nagyokat tudnának rúgni. >:3 (De amúgy jól csinálod, a lassabb nézési tempó egyáltalán nem hátrány ennél a cuccnál, bár arra azért emlékszem, hogy a Natural közepe után már nagyon addiktív volt ez a cucc a szememben, de a kényelmes napi egy epizódot ugyanúgy igyekeztem tartani.)

Btw az NNB-Aria crossover az én fejemben is megfordult, bár én inkább úgy képzeltem ezt el, hogy a karakterek maradnak, de a világokat kicseréltem volna, szal megnézném, mihez kezdenének Hotaruék undineként vagy az Ariások a vidéki falucskában.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Junchi írta:
Dodgers írta:nekem meg van még bő 8 rész hátra a második évadból [the Natural], ami miatt egy bizonyos csiripelő madár lehet lassan páros lábbal repít a levegőbe
Ha kell, át is vedlek csiripelő madárból struccba, azok meg mintha alapból szép nagyokat tudnának rúgni. >:3 (De amúgy jól csinálod, a lassabb nézési tempó egyáltalán nem hátrány ennél a cuccnál, bár arra azért emlékszem, hogy a Natural közepe után már nagyon addiktív volt ez a cucc a szememben, de a kényelmes napi egy epizódot ugyanúgy igyekeztem tartani.)
Még az a szerencse, hogy ennek a franchise-nak kifejezetten jót tesz a komótos tempó, máskülönben változó időközönként csapnék a homlokomra egy "de lassú vagy ember" kíséretében, mert az a nyolc rész tényleg nem lenne egy akkora ördöngősség és mégis toporgok, mint a tojógalamb. És az a furcsa az egészben, hogy még így is érződik az, hogy szép lassan tárul ki a franchise világa ha az érintett témákról van szó (a legutóbbi ha jól emlékszem a régi gondolától bucsúzós epizód volt, az is tényleg teljesen hű volt ehhez a sorozathoz), de na, mégiscsak jó volna lassacskán eljutni az Origination-höz, pláne úgy hogy mostanában szállingózik új Aria adag is (a BD kiadás mellett).

(Mondjuk még mindig jobban állok ezzel mint például a Dirty Pair-el, amin még kisebb epizódszámmal ülök, pedig az aztán tényleg nem egy szofisztikált valami.)
Btw az NNB-Aria crossover az én fejemben is megfordult, bár én inkább úgy képzeltem ezt el, hogy a karakterek maradnak, de a világokat kicseréltem volna, szal megnézném, mihez kezdenének Hotaruék undineként vagy az Ariások a vidéki falucskában.
Ez a helycserés crossover ötlet is jó, én elsősorban csak azért maradtam az "NNB banda meglátogatja Neo-Veneziát" verziónál, mert az a bagázs egy Isten háta mögötti faluban él (Hotaru mondjuk Tokióból költözik oda, de a többiek annyira tősgyökeres falusiak, hogy pölö Komari-nak kész élmény volt elküldeni egy e-mailt), az Ariás kompánia pedig lenne olyan nagyvonalú, hogy az oda utazást is beleértve szinte ingyen fogadnák a lurkókat, ami nem lenne rossz dolog, mert amúgy valószínű az egész monumetális iskola költségvetése rámenne. Plusz nee-nee se lenne túlzottan elfoglalva, simán elszundikálna a gondolában miközben a lányok elvannak, legfeljebb közös erővel úgy kitolnak vele, mint amikor S1-ben fordítva tették be a hálózsákjába.
Kép Kép
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Vree »

Nobody likes manga but me :(

It feels pretty lonely in the comic thread.
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: scineram »

Vree írta:Nobody likes manga but me :(

It feels pretty lonely in the comic thread.
Nézd, nem mozog és néma.
Ja, és fekete-fehér. ::jumph::
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Ezúton gratulálnék mindenkinek aki végig kitartott a 45 napos topicban. De ettől függetlenül is büszke vagyok a kommunára, mivel nagyon tartalmas és sokszor kellően poénos kommentek születtek, főleg a MAL-os, AA-s és egyéb más fórumos kontenttel (két-háromszavas felsorolások, stb...) összehasonlítva. Itt jelzem, hogy az összes kommentet végigolvastam, a linkelt dolgokat megnéztem/meghallgattam (kivéve ha már ismertem őket) és úgy egyáltalán végig élveztem az egész játékot, és vártam az újabb és újabb hozzászólásokat.
vree írta:UI: Titkos, Surci után most megpróbáltam még vkivel megutáltatni magam ;p
Remélem ez wytznek volt szánva, nyilván nem fogok megutálni senkit azért mert nem egyezik az ízlésünk bizonyos dolgokban (bár lehet hogy mégis meg kellene utálnom, hiszen a Berserk manga az kérem serious business :dirr: ).

A crossoveres válaszok pedig meggyőztek arról, hogy a Space Dandy-t látnom kell :D

Egyébként pedig véget ért a kihívás, így az Aoi fórum is visszatér szokott működési sémájához: heti 4 komment, ebből kettő Titkos reakciója. :D Szegény Junchi meg mehet vissza AA-ra és szedheti a Xanaxot marékszámra, ha valami életet is akar :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta:Szegény Junchi meg mehet vissza AA-ra és szedheti a Xanaxot marékszámra, ha valami életet is akar :dirr:
:dirr:

[character_development]Ááh, én úgy megszoktam ezt a kissé nyugisabb, mégis tartalmasabb és minőségibb animés fórumozást, hogy el sem hiszed, mennyire nem hiányzik az AA-s bagázs, sőt. Meg egyúttal arra is rávilágított, hogy ez a szolidabb fórumozgatás sokkal kifizetődőbb és kényelmesebb.[/character_development]

A 45-ös csellengőket én is szórakoztatónak találtam amúgy (leszámítva egy-két kérdést), és akkor már jelzem, én is becsülettel végigolvastam mindenki hsz-ét.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta:Ezúton gratulálnék mindenkinek aki végig kitartott a 45 napos topicban. (...)
Mivel Titkos épp rovarászik és kockul, ezért megragadom helyette az alkalmat és lebasszarintalak, hogy "nem erről volt szó öcsi". Szóval várjuk tőled szeretettel a Surci féle "kiértékeléssel" egybekötött társadalomtudományi kutatásos eredményt a 45 napról. :kaminaglasses:

Amúgy én is remekül szórakoztam a hsz-eken. Jót tett a fórumnak ez a kihívás, szóval köszi mindenkinek. :D
Vree írta:Nobody likes manga but me :(

It feels pretty lonely in the comic thread.
Jah, ugyan én szeretek mangázni, de sajnos ritkán fordul elő, mert az animék élvezik a szabadidő-prioritást. Meló alatt pedig inkább mást olvasgatok, ha olyan van. De nem rég mondjuk majdnem benyögtem valamit a Bokurano mangával kapcsolatban a topicba, mivel mostanság azzal haladgatok. Csak aztán ehhez lusta voltam. Pedig még arra is akartam reagálni, hogy a "kik haljanak meg" vs. valóság vs. filmek vs. katona vs. gyerek fejezet volt eddig a legjobb (amúgy elég közömbös vagyok ezzel a cuccal, eddig nem sokkal tartom többnek/jobbnak az animénél, ami nálam egy közepes darab). Ez viszont elfelejtődött. Sebaj.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

A válaszadást illetően rendszeresen sumákoltam (= több nap kérdésére válaszoltam egy kommenten belül), és nem is fűztem valami sok megjegyzést a válaszokhoz annak ellenére hogy azért elolvastam őket, de ennek ellenére is köszi mindenkinek a részvételért/olvasnivalóért (utóbbiért duplán, messze felülmúlta a két-három szavas válaszokat vagy a semmilyen megjegyzéssel bíró felsorolásokat), na meg persze Surcinak amiért egyáltalán áthozta a kihívást extra kérdésekkel!
Kép Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: alvaro »

Dettó. Addig volt időm rá, amíg nem csináltam semmit, aztán már akkor se :drop:

Dirrnégyespont.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Surci írta:Egyébként pedig véget ért a kihívás, így az Aoi fórum is visszatér szokott működési sémájához: heti 4 komment, ebből kettő Titkos reakciója. :D Szegény Junchi meg mehet vissza AA-ra és szedheti a Xanaxot marékszámra, ha valami életet is akar :dirr:
:lol: :gurul:

Köszönöm a lehetőséget a 45 napos kihívásra, élmény volt olvasni és írni a hozzászólásokat. ^^

A manga témához: azt a kevés sorozatot, amit követek, inkább anime formájában teszem. A múlt héten elkezdtem egy mangát, majd lehet írok róla pár sort. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy a manga olvasásra jobban rá kell hangolódnom, ezért általában tovább is tart ez a műveletem. Amíg animék terén megelégszem napi 1-2 résszel, a mangák inkább napi 3-4 kötettel fogynak, ha már elég mennyiség kijött belőle, vagy befejezett cuccot idő függvényében 2-3 nap alatt ledarálok. :D
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci »

Catrin írta:Mivel Titkos épp rovarászik és kockul, ezért megragadom helyette az alkalmat és lebasszarintalak, hogy "nem erről volt szó öcsi". Szóval várjuk tőled szeretettel a Surci féle "kiértékeléssel" egybekötött társadalomtudományi kutatásos eredményt a 45 napról.
Nyugi van baby, majd jön az is, csak fel kell vinnem végre Excelbe, és a szükséges formula szerint kiértékelni :dirr:

De nem kell itt semmi komolyabbra gondolni, igazából annyit szűrtem le, hogy ezen fórum törzsközönsége minimum 10 éve a fandomban van, de többen 15 éve, vagy akár régebben kezdték az animézést. A másik pedig, ami igazán érdekelt, hogy a "régi nagy címek" mennyire számítanak még mindig nagy címnek egy ilyen, eléggé sokat látottnak mondható társaságnál, de azt kell mondjam, nem ért meglepetés ezen a téren sem, vagyis a régi nagy klasszikusok ma is ugyanúgy tartják magukat mint 10-15 évvel ezelőtt.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Mivel tudtommal nincs "animék, amik nem készültek el" topic (meg amúgy is simán az Off a leglátogatottabb topic minden fórumon... XDDD), ezért most ide írom a sirámomat, mert ez tegnap eléggé gyomorszájon vágott. Szal nem tudom, hányan látták anno ezt a promo videót, ami azt mutatta be, hogy a japók egy új magical girl cuccot fognak kihozni hamarosan. Semmi különösebb extra nem volt benne a trailer alapján, de emlékszem, anno Facebookon mégis ráfanoltunk, egyszerűen mert aranyos, vicces és relatíve látványos volt, már a műfaján belül. Aztán csak teltek az évek, a project körül meg teljes volt a kuss, na mondom, biztos ezt is jegelték és nem jutott túl a promo videó fázison, vagy ilyesmi. Bár úgy lett volna... Mászkálok itt Pesten a Westendben és feltűnik, hogy minden második poszteren ezt látom, mármint, hogy most megy a TV-ben és nézze minden gyerkőc, mert ez jó. Első pillantásra még nem asszociáltam egyből arra, hogy mi folyik itt (a Minimaxon kis túlzással szezononként leadnak egy ilyen 3D CGI gagyi sorozatot, azt hittem, ez szimplán az idei "jelölt" :dirr:), de aztán amikor már harmadjára jött szembe ugyanez a poszter, kissé jobban is megnéztem a szöveget, szereplőket, stb. és akkor esett le, hogy ez bizony ugyanaz a cucc lenne, amit anno évekig vártunk, épp csak öhm...elég komoly plasztikai műtéten átesve. Úgyhogy amint gépközelbe kerültem, rá is kerestem, hogy mi a fene van ezzel, mert most már iszonyú fura volt a dolog. Ezt találtam. Nem tudom, hogy milyen úton-módon, de az eredetileg 2D-s, japán cuccból mostanra egy japán-koreai-amcsi koprodukciós CGI TV sorozat lett. Na most az egy dolog, hogy nekem értelemszerűen jobban bejön az első trailerben látott képi megvalósítás, de azt még lenyelném, mert ha amúgy jó a sorozat, hamar túl tudok lendülni azon, hogy grafikailag hogy néz ki. (Lásd My Little Pony, Steven Universe, stb.) Viszont egyszerűen ebből a trailerből is sugárzik, hogy itt az egész cucc hangulata lett jelentősen "elamerikanizálva", szal szerintem itt nem annyi történt, hogy besegítettek az amcsik egy kis CGI animációval, inkább úgy tűnik, mintha felvásárolták volna a japóktól az egész Miraculous Ladybug brandet, aztán "jófejségből" hagyták azért nekik, hogy picit ők is dolgozzanak a cuccon, de amúgy hangulatban, sztoriban, karakterekben, stb. ez már tisztán egy amcsi sorozat lett. Aki nem hiszi, nézze meg a fentebb linkelt két trailert egymás után. Kb. a látványos fight az egyetlen, ami megmaradt a régi tervek közül. Ez azért picit rosszul esett, mert a régit még lehet néztem is volna (pláne, ha nem valami neverending izé kerekedett volna ki belőle, hanem egy rövid sorozat, vagy csak egy OVA), de így ezt szvsz elbarmolták. Persze lehet, hogy attól még ez az újabb változat is nézhető, de hát nem ezt vártuk éveken át... :( (Amúgy nem, még mindig nem vagyok rendszeresen gépközelben, majd talán a hétvége felé "térek vissza", de ezt muszáj volt ide beírnom, mert a fórum olcsóbb, mint a pszichológus. :lol: )
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

^^
*Ohh boy sajnállak, hogy így kellett ezt a Katicás lányos dolgot megtudnod.*
Na, de akkor kicsit komolyabban is erről a sorozatról! Tehát az eredeti tervek még anno 2012-ben születtek meg, Thomas Astruc agyából, ő már korábban dolgozott a Lyoko kódon amiben a karaktereknek valami hihetetlen ocsmány fejük van. Arról nem is beszélve, hogy a CGI is valami félelmetes. De a jóval ismertebb Totally Spices-ban és a W.I.T.C.H.-ben is szerepet vállalt. Mint kitűnik mindegyik sorozat erősen hajaz az animék rajzstílusára. Astruc saját bevallása szerint egy tiniknek és a fiatal felnőtteket megcélzó sötétebb storyban gondolkodott, ahol a főhős lányt Marinette Cheng hívták volna a srácot pedig Lucknak. Mivel a történet erősen vállalható lett volna így Toei érdeklődött iránta sőt ugye az a kis kedv csináló is elkészült amit Titkos linkelt, De már akkor feltűnő volt, hogy a japánok nem neveztek meg senkit aki az elkészítésben részt vett volna, de még a MAL-on sincs nyoma a cuccnak. Végül a Toei azért lépett vissza mert az eredetileg 2D-s tervet kikukázták és helyette bedobták ezt a "remek" 3D-s CGI-t :gun: Ehhez még társult, hogy többen is jelentkeztek a koprodukcióba így a brazil Gloob, a kanadai Telet-Quebec is a már meglévő franci-koreai duóhoz. Ja igen a szereplők is jelentősen változtak a lányból Marinette Dupain-Cheng lett míg a fiúból Adrien Agreste.

Manga: Én a magam részéről szeretek mangát olvasni, leginkább kézbe vehető könyv alakjában, úgy már sokat elolvastam (relatíve). Gép előtt valahogyan nem nagyon tudom magamat rá erőltetni a manga olvasásra, oly annyira nem, hogy még az Avatar (Léghajlítós) képregényeket is csak nagyon lasssssssssan olvasóm. Pedig hát aki ismer az nagyon is jól tudja, hogy az a cucc nagyon közzel áll a pici szívemhez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára iskariotes 2020.12.08. 22:39-kor.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
wwhite
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2013.01.03. 22:02
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: wwhite »

iskariotes a néhai 45-ben írta:A Cowboy Bebopból többet is jelölők így elsőként ezt, a Rain pedig mind két verziójában jó. Egyik s másik. Végül pedig a személyes kedvencem. [...] Legnagyobb szerelmem a GitS se maradjon ki a jóból: [...] A sorozatból pedig ez a szám ami leginkább közzel áll hozzám.
Úristen, hogy hagyhattam ki a Bebopot... a Call Me, Call Me az egyik legmenőbb anime szám, egyetemben Conte-san másik nagyon ütős számával, a Heaven's Not Enough-fal (és persze a Stray is nagyon jó).
Az I Can't Be Cool meg nekem is az egyik kedvencem a SAC OST-ről. :D
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul »

Köszi iskariotes az infókat. Ha nem japán az eredeti szerző, nem meglepő a váltás, sőt, nekem úgy tűnik, hogy kisebb biztonsági kockázatot jelent, nyugaton az ilyennek nagyobb a hype-potenciálja. Én már előre látom, ahogy Katicabogár leváltja a boltokban a sok Violetta-merchandise-t.
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Vree »

anime baromságok:
/implied vore, Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

kösz internet...
Válasz küldése