Az anime helyzete Japánban

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Lehet mégse olyan vészes az anime ipar helyzete. Nemrég láttam a hírt, hogy anime készül a One Punch Man mangából, ANN-en pedig ma már azt is írták, hogy a MadHouse fogja koordinálni. Szeretném hinni, hogy a Parasyte és ez megindít egy olyan folyamatot, ami felkarolja a régebbi címeket és azokból szép lassan anime adaptációkat készít.
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Péter »

Én akkor örülnék igazán, ha a Madhouse olyan lenne, mint anno a Gunnm idejében. Manapság sajnos, ki kell hozniuk évente 2-3 ilyen No Game No Life, meg Mahou Sensou szerűséget, hogy aztán 1 normális animére, meglegyen a keret.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Sajnos az szerintem sose tér vissza. De még mindig bennük bízom a legjobban, mert manapság már a Sunrise is képes ilyen Cross Ange-féle animéket kiadni a kezei közül. Egyébként drukkolok a kisebb stúdióknak is, a Mappa eddig biztatóan kezdett, bár a tavaszi szezonban egy ilyen "ha a srác női bugyit lát, akkor vége lesz a világnak" témájú cuccot fognak kihozni, viszont remélem később összekapják magukat és ez csak pénzszerzésre kell. A Trigger pedig hidegen hagy, mert ők meg olyan animéket gyártanak, amik kissé távolabb esnek az ízlévilágomtól. Manapság szerintem minden stúdiónak be kell vállalnia valami 100+1 kommersz darabot, mert különben nem szereznek elég pénzt maguknak. Ehhez képest mondtam, hogy örülök ennek a változásnak.
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Péter »

Persze, tudom én azt, hogy amit szeretnék, az egy lehetetlen kérés, mert ahhoz legalább 20 évet vissza kéne menni az időben. Mindenesetre "just for fun" alapon azért megnézném, milyen arcot vágna a mai közönség, ha ma kidobnának egy olyan igazi, régi Madhouse animét. =)

A bizalom egy érdekes téma... Megmondom őszintén, én úgy igazán, egyik stúdióra se tudnám már azt úgy egyértelműen rámondani, hogy: "Na igen, az ő nevük garancia a minőségre!" Ennyire sajnos egy stúdióban se bízok már. Viszont ha arról van szó, hogy kiknek előlegezném meg azt, mondjuk egy pofás borító, műfaji besorolás, jól hangzó plot alapján, hogy: "Igen, ebből jó eséllyel, lehet egy jó anime." Akkor az egyik ilyen stúdió, az nálam is a Madhouse.

Aztán ide sorolnám még a Sunrise-t, AIC-t, illetve talán még a Gainax-t, bár velük meg az a gondom, hogy a PaSwG óta, nem igazán csináltak olyan animét, ami különösebben érdekelt, lekötött volna. Triggerékel kapcsolatban azt mondom, hogy ők még bizonyíthatnak. A Kill la Kill, nem volt egy rossz kezdet, de azért ennél több fog kelleni ahhoz, hogy lenyűgözzenek. Mondanám, hogy egy PaSwG 2. évaddal, egy olyannal, ami méltó az elsőhöz, már elégedett lennék, csak erre sajnos, nem sok esélyt látok.
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Tényleg, a friss bejelentésekkel kapcsolatban hová kéne írni? Az új animék topicjába, vagy esetleg ide? Nem találtam eddig megfelelő helyet, az offtopicban meg úgyis ontopic lenne, híreknek pedig nem merek külön témát nyitni, mert fogalmam sincs mennyire lenne keletje. Szóval úgy döntöttem, hogy ide firkantom be a legjobb hírt, ami ma érhetett ANN-en. A Noragami 2. évada zöld utat kapott, vagyis folytatni fogják. :vigyor: Fogalmam sincs, vajon az anime original befejezés után hogyan fogják visszahozni a mangás szálat, de az legyen a készítők gondja. És itt akkor felmerül a kérdés, mégis mi a bánatos nyavalyáért kellett akkor eltérni a mangától, he? :weh:
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: scineram »

Péter írta:Persze, tudom én azt, hogy amit szeretnék, az egy lehetetlen kérés, mert ahhoz legalább 20 évet vissza kéne menni az időben. Mindenesetre "just for fun" alapon azért megnézném, milyen arcot vágna a mai közönség, ha ma kidobnának egy olyan igazi, régi Madhouse animét. =)
Kurvára vicces, ahogy úgy tesztek, mintha nem létezne és lenne viszonylag sikeres a Reconguista in G. Komolyan hihetetlen volt a 70-es évek érzése, de nagyon megszerettem. Ahhoz képest, hogy életemben csak a Build Fighterst láttam Gundamet.

Egyéb már rég megtanulhattuk volna, hogy Japánban nincsen halott franchise:

Kezdjük ott, hogy még az Inuyashát is befejezte a Final Act, amire pedig már senki sem számított. Alig ismert 15 éves komédiát adaptáltak a Level E-vel. Ugyanezt eljátszották a Parazitával. Ugyanezt eljátszották a Ping Ponggal, ráadásul nem is akármilyen rendező kezei között. Simán rebootolták a Hunter×Huntert az elejétől, mert miért ne! 25 éves sónen manga legenda kapta meg az őt megillető zseniális adaptációt a Jojoval. Még az elfeledettnek hitt Rozen Maiden is kapott egy állítólag remek folytatást.

Mindezek reményt adnak nekem, hogy láthatunk majd még egyszer rendes FMP és Haruhi folytatást, akár másik, épeszű stúdió kezei között.
Kép
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 787
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Péter »

scineram írta:Kurvára vicces, ahogy úgy tesztek, mintha nem létezne és lenne viszonylag sikeres a Reconguista in G.
Valószínűleg félreértettél, mert én arról beszéltem, hogy ha ma teszem azt, kihozna egy Gunmm kaliberű animét a Madhouse, azt a mai közönség, sanszos hogy nem különösebben értékelné.

Egyébként nem tartom biztosnak, hogy egy Gundam anime, annyira jó példa lenne, mert az ilyen franchiseoknak, egyszerűen van akkora rajongótáboruk, hogy igazából szinte teljesen mindegy, mit adnak ki azon a címen, mert a sok rajongó, úgyis meg fogja nézni. Persze ettől még lehet hogy amit felhoztál, az Gundam mércével mérve jó, de ez mondjuk engem, akit abszolút nem vonzz ez a franchise, nem sokban érint. =)

A többi amit említettél, szintén olyan, hogy ebből engem spec a HXH, a JoJo, meg a Parasyte érdekel. (Utóbbi kapcsán annyit, hogy a No Game No Life című pedofest, és az annál is gyérebb Mahou Sensou után, a Madhousenak illett végre kihozni, valami értelmeset is.) A többi vagy nem érdekel, vagy már az alap sorozat se különösebben jött be, mint az InuYasha, vagy a Rozen Maiden esetében. Ez utóbbi folytatását illetően amúgy, úgy vettem észre, hogy eléggé megoszlanak a vélemények. Sokan épp azok közül bírálják, akiknek anno tetszett az alap sorozat.

Az FMP-vel is úgy vagyok, hogy én spec nagyon bírtam még az eredeti Gonzos sorozatot, ellenben a KyotoAnis Fumoffu, Second Raid hangulata, már nem annyira jött be. Ezek után, nem vagyok benne biztos, hogy egy újabb sorozat, feltétlen jót tenne a franchisenak. Sokszor inkább rossz vége lesz annak, ha hosszú évek múltán piszkálnak meg valamit, ami már egyszer lefutott. (Lásd Slayers ugye.)
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Surci »

Gondolkodtam hová postoljam, de itt ONtopic: úgy néz ki a Gainaxnak is harangoztak, továbbá megtudhatjuk, miért nincs idő/pénz az Evangelion:Final mozira. Sic transit gloria...
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Gondolkodtam hová postoljam, de itt ONtopic: úgy néz ki a Gainaxnak is harangoztak, továbbá megtudhatjuk, miért nincs idő/pénz az Evangelion:Final mozira. Sic transit gloria...
Jól értem, hogy kvázi azért kell az egész céget felszámolni, mert most emiatt a peres pénzbüntetés miatt csődöt kell jelenteniük? Hogy az egyik AA-s kommentelőt idézzem: "Eh, ilyen hülyeségen elbukni." De most komolyan. Meg lol, képzelem:

Gainax igazgatóhelyettese: "Azt tudod, hogy lógunk Annónak 100 milka yennel, ugye?"

Gainax főigazgatója: "Á, ugyan, nem fogja ő azt visszakérni. :) "

Anno: "LOL, de! :dirr:"

XDDDDDD Vagy nem tudom, ez hogy alakulhatott ki. XD Az meg külön "poén", hogy írják, hogy az éves bevételük 240 millió, tehát kis túlzással azt a 100-at akár le is szurkolhatták volna neki akármelyik évben és oké, hogy sok pénz, de talán akkor nem mennek csődbe. Bár én még most sem értem, hogy miért kéne lehúzniuk a rolót? Igazi probléma nem akkor lenne, ha az Anno által kért összeg meghaladná a stúdió éves bevételét? Meg ez az egész eléggé fura.

-Egyik probléma a tartozás, de ott nem értem, mit tökölődtek, csodálom, hogy eddig húzták, Anno így is két évig kivárt. Számíthattak rá, hogy előbb-utóbb behajtja rajtuk.

-A másik meg a jogdíjak kérdése, de itt meg azt nem értem, hogy amiko Anno távozott a cégtől, akkor ők ezt nem tisztázták le, hogy most akkor a "közös tulajdonú" sorozatokat a jövőben melyikőjük használhatja? Az EVA-t pl. el is vitte tőlük, mint "apuci kedvenc kislányát", de a többi címnél vicces, hogy így 20 év múltán jutott eszébe, hogy "ja bocs, igazából azokra is igényt tartanék, vagy legalább fizessetek jogdíjat minden olyan merch cucc után, ami hozzájuk kötődik". Ilyenkor nem lehet már utólag beinteni, hogy "bocs, pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el..."? Ez így nekem picit olyan, mintha lezajlana egy válóper, majd a feleség 20 év után kitalálni, hogy "tudom, hogy korábban azt mondtam, hogy nem kell gyerektartást fizetned, de azóta meggondoltam magam, úgyhogy kezdd el, illetve az elmúlt 20 évre visszamenőleg is fizesd be az összeset". (Ugye ott volt a "George Lucas eladta az SW jogait a Disneynek" sztori, ahol a hetedik film megjelenése után Lucas szintén előadott egy ilyen "hattyú halála"-szerű "Hajjaj, most ébredtem rá, hogy mit tettem, egyetlen gyermekemet a szörnyű cégóriás karmai közé dobtam!" sírást, de ez utólag már késő bánat volt, amikor a tinta már rég megszáradt a szerződésen.)

Szóval WTF? Surci, te ingatlanos vagy, de mintha szegről-végről emiatt a joggal is foglalkoznál valamennyire, úgyhogy légyszi világosíts fel, miért van az, hogy itt rajtam kívül neked is, meg az egész AA-nak egyértelmű, hogy Anno ezzel kicsinálta a teljes Gainaxot, mert én eskü nem látom, hogy ez miért lenne a vég? XD Az egyetlen, amit el tudnék képzelni, az a post elején kilogikázott csőd, de ahogy gondolkodom ezen az egészen, úgy találom egyre furábbnak, hogy miért kéne "feladniuk". (Btw, OJ-nek meg ilyen morbid a humora? XD Vagy tök véletlen, hogy egy ilyen témájú hírt Gendós avatarral és széken emózó Shinjivel osztott meg? XDDDD)

Edit: Tudom, hogy itt most a céget kéne gyászolni, aminek oroszlánrésze volt nem egy korszakdefiniáló anime elkészítésében, de mivel engem leginkább csak a TTGL fogott meg a teljes munkásságukból, ezért most azon agyalok, hogy ha tényleg megszűnnek, akkor mi lesz azzal a tervezett új projecttel? ^^" XD Egy felszámolódott cégnél kire szállnak át a jogok?
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta:miért van az, hogy itt rajtam kívül neked is, meg az egész AA-nak egyértelmű, hogy Anno ezzel kicsinálta a teljes Gainaxot, mert én eskü nem látom, hogy ez miért lenne a vég? XD
Vannak ebben a hírben olyan finomságok, amik elég egyértelművé teszik a helyzetet:

- csak az Anno-féle kölcsön 100 milla, ezen felül ott vannak még a gondolom már évek óta ki nem fizetett jogdíjak is, így az összes Anno-féle tartozás lehet ennek a duplája is.
- a 250 millió yen az BEVÉTEL, nem profit (év közepén volt annyi, év végére 500M körül) De ebből ki kell fizetni az alkalmazottakat, rezsit, irodafenntartást, anyagköltségeket, stúdióbérlést, satöbbi. Ezek után simán lehet mínuszos is a dolog vége.
- a legszebb az a rész, hogy az idei bevétel EGYTIZEDE az 5 évvel ezelőttinek. Nem csoda, az utolsó húzásuk is a 4 évvel ezelőtti Medaka Box volt, ami szintén nem muzsikált valami szépen. Kvázi a TTGL óta nem volt nagy dobásuk, azóta jogdíjakból és az éves fenntartási költségeket épphogy fedező izék gyártásából + bedolgozásból élnek. Évi 1 saját animéből meg fusizásból nem lehet hepajozni.
- a Gainax is kap jogdjbevételeket, ezeknek csak 1 része kerül(ne) Anno-hoz, mégse tudják még az ő részét se kifizetni.
- És végül az, hogy hitelre volt szükségük napi működési költségek kigazdálkodásához. Mert ahhoz kellett, nem egy új, nagy projectre, hiszen se tavaly, sem az idén nem jött ki a TTGL2, se más nagy dobás. Amikor céges ügyekben kicsit is járatos ember ilyesmiket hall, akkor már tudja hogy itt a vég. És szerintem nemcsak Anno-nak tartoznak, az ilyen esetek 99%-ban vannak még ott ilyen-olyan elmaradások és kölcsönök. Gondolom Anno-hoz is azért mentek, mert a régi szép idők meg minden, így kedvezőbb feltételekkel vagy kamatmentesen kaphattak kölcsönt, nem úgy mint mondjuk egy banktól. Ilyenkor simán benne van már az is, hogy előző hiteleket törlesztettek belőle, más banktól épp emiatt nem kaptak kölcsönt.
Titkos írta:-A másik meg a jogdíjak kérdése, de itt meg azt nem értem, hogy amiko Anno távozott a cégtől, akkor ők ezt nem tisztázták le, hogy most akkor a "közös tulajdonú" sorozatokat a jövőben melyikőjük használhatja? Az EVA-t pl. el is vitte tőlük, mint "apuci kedvenc kislányát"
Dehogynem. Az EVA-t el is vitte, de csak a jövőbeli animékre vonatkozó jogokat, a régi sorozatok+filmek jogain pedig megosztoztak. Ez kissé bonyolult mert Anno nem egy külsős csicska volt, hanem résztulajdonos és alapító tag, így bőven volt beleszólása, milyen feltételeket támaszt. Az EVA teljes jogdíja sem csak Anno-hoz megy, kap belőle a Gainax is. Ergo ezek forgalmazója továbbra is a Gainax, és az ezekből befolyó bevétel szerződésben kikötött X része járna Anno-nak. Csak hát ugye ha pénzügyi gondok vannak, akkor jön a "majd jövőhónapban-jövőre - a TTGL2 sikere után fizetünk, bízhacc bennünk Hideaki-kun". És persze "ha nem adsz halasztást, akkor le kell húznunk a rolót aztán bukod a pénzt is, közös az érdek". Anno is hülye volt, gondolom előbb elmaradtak a jogdíj-fizetések minthogy beletolta volna azt a tőkeinjekciót, pedig ilyen esetekben egy fillért nem szabad adni már egy cégnek - vagy bele kell kalkulálni, hogy ebből nagy bukó is lehet, és csak úgy adni, ha később az a lóvé nem hiányzik. Ráadásul ez szabadfelhasználású hitel volt ahogy elnézem, Anno nem került vissza az igazgatótanácsba, abba sincs beleszólása hogy milyen animéket hozzanak ki. Nem egy üzletember, na.
Titkos írta:Egy felszámolódott cégnél kire szállnak át a jogok?
1. Aki megveszi őket a csődeljárás során.
2. Ha a jogok eladása nélkül is ki lehet fizetni mindent, akkor a végén megbeszélik a tulajok egymás között, milyen arányban kapják a jogokat. Ezesetben nem hiszem hogy ez szóba jöhet. Anno része marad nála, a Gainax-ét meg majd eladják valakinek, de akár Anno ki is vásárolhatja őket, kérdés van-e erre pénze-akarata.

A tervezett új projectek pedig megmaradnak a tervezőasztalon.
Titkos írta:Edit: Tudom, hogy itt most a céget kéne gyászolni, aminek oroszlánrésze volt nem egy korszakdefiniáló anime elkészítésében
Én ugyan nem gyászolom őket. Két húzónév volt náluk, az egyik Anno, belőle élt a stúdió 88-98 között, utána meg Imaishi Hiroyukiból (TTGL, PsTwG), de mindketten leléptek. Maradt Saeki Shouji, de ő a középszer (Ugly&Beautiful World, Medaka, Pleaides, stb...), középszerű stúdióból meg van vagy száz, úgyhogy így jártak, össze kellett volna kaparni némi kreativitást, vagy szétnézni a régebbi mangák-regények között forrásért (van bőven alapanyag), nem felülni a bandwagonra.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Köszi, így már minden tiszta! :) (Látszik azért, hogy ilyen szinten sem az üzleti életben és pláne nem a Gainax háza táján történt "kulisszatitokban" nem igazán vagyok/voltam otthon soha. ^^" XD)

Btw, az utolsó bekezdésed meg szintén igaz és én aztán eléggé távol állok bármilyen "standard" Gainax-fanboytól, de azért picit még én is "meggyászolnám" őket, pont azért, mert mégis csak egy kb. 30 éve futó stúdió zárja most be kapuit, akik azért nem egy meghatározó címet adtak az animeiparnak. Ettől függetlenül persze igaz, hogy az utolsó évtizedben eléggé lúzer módon viszonyultak a dolgokhoz, aminek aztán ez lett az eredménye, de attól még lol, hogy így lesz vége...

Jut eszembe: Mi ez, hogy "Evangelion - Final movie" ? Az nem egy filmtrilógia volt (a Rebuild filmekre gondolok), amit ha sok év után is, de végül csak kihozott Anno? Most jön valami "tényleg leg-leg-legutolsó" (LOL, na persze... XD) újabb EVA film? (Vagyis jönne, ha Anno nem a pereskedéssel lenne elfoglalva, de majd hátha utána... XD)

Fanboyként amúgy ugye számomra egyedül a TTGL volt az a cím, ami nagyon betalált tőlük, de igazából ez, hogy végül nem lesz belőle folytatás, egyszerre rossz és jó. Rossz, mert azért megnéztem volna szívesen egy újabb 26 részes sorozatot, hasonló feelinggel, karakterekkel, zenékkel, stb., ugyanakkor viszont jó, mert erősen kétlem, hogy az eredetit túl tudták volna szárnyalni. Végigment az alap TV sorozat (annak is eltoszták a legvégét, de annak legalább még csak azt), aztán kijött két film, amik szimpla bőrlehúzások voltak, pár lobogó Yoko-mellen és két ending songon kívül konkrétan nulla dolgot tették hozzá az egész "Lagann legendához", illetve voltak ilyen kisebb szokásos cuccok, mint a Parallel Works, de ezek mind csak a fejőstehén újabb fejési kísérletei voltak. Másrészt nem is nagyon tudom, hogy azt, hogy
SPOILER
galaxisokat dobálunk egymáshoz, hová lehetett volna még bármilyen értelemben fokozni. Max azt tudnám még elképzelni, hogy ha már a végén megjelentek ezek a párhuzamos világok (és elvileg a Parallel Works epizódjai is ezekből mutattak be 1-1 szeletet), akkor esetleg a második sorozatban már kitalálhattak volna valami dimenziókon átívelő ellenséget, ami ellen már az alternatív TTGL harcosok összefogása szükséges, de akkor meg ennyi kari mellett elsikkadtak volna a tényleges főszereplők...
Szal na, ennyiből azért jó, hogy megszűnt a stúdió, mielőtt még jobban szétbaromkodták volna a No. #1 kedvenc animémet. XD
Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Surci »

Titkos írta: Jut eszembe: Mi ez, hogy "Evangelion - Final movie" ? Az nem egy filmtrilógia volt (a Rebuild filmekre gondolok), amit ha sok év után is, de végül csak kihozott Anno?
Ez lenne a Rebuild-mozisorozat utolsó, befejező része, mert az eredetileg is 4részesnek készült, nem trilógiának. Be is volt jelentve, hogy 2014-ben érkezik, aztán azóta se.
Titkos írta:Fanboyként amúgy ugye számomra egyedül a TTGL volt az a cím, ami nagyon betalált tőlük, de igazából ez, hogy végül nem lesz belőle folytatás, egyszerre rossz és jó
Dehogy kell ebből folytatás, fenének se hiányzik hogy azt is összebarmolják. A "TTGL2"-t a fenti postban csak amolyan "újabb, ehhez hasonló nagy dobás" értelemben használtam.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Surci írta:Ez lenne a Rebuild-mozisorozat utolsó, befejező része, mert az eredetileg is 4részesnek készült, nem trilógiának. Be is volt jelentve, hogy 2014-ben érkezik, aztán azóta se.
Ja jó, nekem ez is kimaradt. ^^"
SPOILER
Mondjuk ha jól tudom, a harmadik filmben már konkrétan az űrben van a bázisuk és onnan indítják az EVA-kat az angyalok ellen, vagy valami ilyesmi, meg ugye a szükségtelen time jump, stb-stb., szóval végképp nem tudom, hogy ezt is hová akarja még Anno fokozni. :lol:
Surci írta:Dehogy kell ebből folytatás, fenének se hiányzik hogy azt is összebarmolják. A "TTGL2"-t a fenti postban csak amolyan "újabb, ehhez hasonló nagy dobás" értelemben használtam.
Ja igen, így is értem, de speciel én a konkrét TTGL2-re is gondoltam közben, mert kb. pont tavaly ilyenkor feltűnt egy ilyen sejtelmes "coming soon!" feliratú, TTGL logós oldal, amit Ayla capslockolva be is jelentett (de ANN-en, meg máshol is jelentek meg cikkek ilyen "fú, talán valami új, TTGL-hez köthető project van születőben?" stílusban) és mindenki minimum valami olyan nagy bejelentésre számított, mint Sunrise-éknál most a Lelouch of the Ressurection, csak aztán abból sem lett semmi (most már nem is lesz), de egy ideig úgy tűnt, hogy jön valami második nagy TTGL-es cucc. (A honlap egyébként még mindig működik, aki tud holdrúnákat olvasni velem ellentétben, annak talán informatívabb lesz, én a képekből max azt raktam össze, hogy ilyen bunyós játékokat, meg hasonlókat jelentettek meg belőle. Amúgy meg: Fúj, TTGL vs Freezing? Bazeg Gainax, te tényleg lesüllyedtél a jól ismert "kellett a pénz..." kategóriába. :-P )
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Csak hogy érzékeltessem mennyire kis pénz az a 240 millió jen ami a cikkben 2,1 millió dollártként váltanák át amit 609.609.330 forintot jelent. Lehet soknak látszik, de egy anime rész átlagosan 150.000 dollárkörül jön ki. Egy sima 13 részes sorozat pedig 3 millió dollárba fáj egy cégnek. Tehát, még egy kis szezonos animére se volt már pénzük. Olyanokat már nem is citálok ide, hogy FOX 4,5 millió dollárt költ a Simpsonsra . . . per epizód (jó ennek persze a legnagyobb költséghányada maguk a szinkronhangok lehetetlenül magasa bére). De hát pl: a BBT 3 fő karaktere is millió/epizódra szerződött le.

Másrészt a Gainex fennállása alatt 52 sorozatot/OVA-t/moviet gyártott, a nála fiatalabb Gonzo szerény 74-t, de a Gainexel közel egy idős Ghibli is képes volt 36 alkotást kipréselnie magából pedig ha valakik akkor ők tényleg ülhettek volna a babérjaikon.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Surci »

^ Bezony, Gainaxék azt hitték hogy majd a hírnevükből megélnek, de ahhoz teljesíteni is kellett volna. Aztán amikor rájöttek hogy nem megy, nekiálltak a tizenkettő-egytucat animék gyártásának, de ebben sem erőltették meg magukat. Otaku gagyiból csak úgy lehet megélni, ha dömpingben állítják elő, lásd pl. a kiváló Silver Link stúdió, amelyik még nincs 10 éves, de már majdnem 40 sorozatot/OVÁT/mozit jegyez.

Ennek a piacnak is megvannak a szabályai. Vannak akik nagyon a minőségre mennek rá, főleg látvány terén (hogy tartalmilag mennyire, az változó): Ghibli, Bones. Vagy pl. a Toei és a Pierrot, akik neverending shounenekből élnek javarészt. Mások saját frencsájzokat futtatnak fel, mint a Sunrise vagy a Shaft. Persze itt is beesik néha valami nagy dobás, pl. egy Madoka vagy Code Geass, aztán olyankor folyik a pezsgő, dobálják a kaviárt, és még a macska is szivarozik, de ők is alapvetően a Gundamokból/Monogatarikból élnek + igyekeznek újabb sorozatokat felhajtani.

Úgyhogy annyira nem kár a Gainaxért, aki nem akar minőséget gyártani, szériamunkára pedig nem hajlandó, az így járt.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Az anime helyzete Japánban

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Off:
Nem is tudtam, hogy a Gainaxnál is a román tévések viszik a pénzügyeket... :dirr:

Az stimmt, hogy ugyanilyen okokból tiltották ki Romániát az Eurovízióból?
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Válasz küldése