Yuri!!! on Ice

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Vigyázat, tömény fujoshi állapot következik.

Gondolom, erre most senki sem lesz kíváncsi, de annyira hatással van rám a dolog, hogy elmesélem. (Ez végül is valamilyen animés helyzetjelentésem is, jelenlegi "problémáimról".) A Yuri on Ice hájpon felüli értékeiről amúgy sem tervezek itt a fórumon értekezni - mitől is talált be nálam - sportra és bishikre nem teljesen vevőnél - ez a sorozat, inkább megkíméllek titeket.XD)

Szóval már egy ideje olyan szinten függök a cuccon, hogy live-ban (jószar minőségben) megnézem szerda esténként (aztán majd feliratosan is, korábbi részeket visszanézegetve is, omg dat hájp). És múlthét szerdán naná, hogy a saját melós és a párom melós karácsonyi rendezvénye is arra az estére esett, így nem tudtam kockulni AARRRGGGHH (azért mobilneten néha sunyultam pár pillanatot, de majd megőrültem, otthon éjjel aztán jöhetett a nyugi. Na, azóta boldogan vártam a mai napot, hogy ne jöjjön közbe semmi (Hiróm van olyan kedves, hogy a közös rokonos ajándékos vásárlásunkra sem ezen a napon szeretne menni), erre jött a hír hétfőn, hogy szerdán karácsnyi meló utáni kocsmázás a kollégákkal, SUCK, amiből semmi okom nem lenne kimaradni, és én nem is vagyok az a kamuzós fajta, úgy meg pláne nem, hogy 5 percre lakok a melótól, és miért jönne bármi közbe szerda este (ugye vásárolni ráér a többi nap, lásd fönt...XD). Szóval csalódottság és hiszti - nyugi nem csak ti, a párom sem tudott együttérezni, de azért szurkolt, hogy hamar lelépjekXD - ma 16.30-tól kocsma, itt pár utcányira... A YoI magyar idő szerint 18.20 körül kezdődik, kb. 19-kor, ha bemegyek a női wc-be kockulni, akkor már tutira megtudok mindent, de akár le is léphetnék, áhh 20-21 óráig minimum maradni kéne, ha jófej vagyok. A francokat leszek jófej.

Deee most jön a lényeg, amiért írok: nemrég eldőlt (3 tényező random jövetelének köszönhetően) , hogy az ivászat ELMARAD, áttoljuk januárra, egy részét pedig jövőhét csütörtökre (ajánlom is, hogy ne szerdára az utsó részre, mert meghülyülök!!!!!). YEEEEESSSS *pezsgőt bont* BESZUGERÁLTAM, kételkedni sem lehet! Megkérdőjelezni sem lehet!! XD
HAPPYYYYY

Szóval sorry attól, aki elolvasta, de amint látjátok nem kicsit függök a cuccon és hülyültem meg, mert azért még mindig csak arról van szó, hogy basszus 18 helyett 22 órakor kellett volna megnéznem (felirattal, jó minőségben) a részt (amit ma amúgy is megteszek, csak előtte live, dupla élvezet), szóval ez beteg. De tök jó. :D Nem várok együttérzéseket. :D (Azért én szurkolok, hogy tényleg jövőhéten se jöjjön közbe semmi, meg még ma haza is kell érnem, a net és az áram se most szarakodjon - lol nem szokott -, és csak jól zárják le plíííz, még ez is kérdéses, gyerekek ez súlyos, a hájp naggggyon veszélyes!!XD Amúgy nyugi, ennyire nem hibbantam meg, de azért a gondolatok valósak.XD)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta: 2017.04.07. 15:33Na elkezdtem végre ezt a két csodát
:thumb:
Surci írta: 2017.04.07. 15:33nem hittem volna, hogy ennyire szórakoztató és VIDÁM lesz :D Tele van SD-fejekkel, jó poénokkal és van ugyan benne némi angst, de nem a fárasztó módon.
UUUUGYEEEEEEE??!!!!!!!! :vigyor: Annyira HAPPY~~~~ az egész!! ::daisuki:: (Hé, nem véletlen, hogy a sport mellett a VÍGJÁTÉK a másik fő műfaja! :P )
Surci írta: 2017.04.07. 15:33Persze a fujo-fanszervíz megy ezerrel, és lesz majd némi észrevételem a BL-sztereotípiákat illetően.
Haha, ott voltak azok, aztán valahogy mégsem, majd egyre inkább azt mondtam, hogy szumma nem, és a 10. rész vége OMG, meg amúgy is a megmozdulásaik. :D Na kíváncsi vagyok a végére hogy látod. (Bár szerintem nálad nem igen fog változni a BL-séma kép.XD)
Surci írta: 2017.04.07. 15:33 Cat, a feltett kérdésedre egyenlőre nem tudok válasz adni, mivel ep6. csak most jön, de este már talán okosabb leszek, mindenesetre ep5. végén az a szónoklat elég nyilvánvalóan vallomásnak hangzott.
JAJAH! :thumb: Bocs,de mikor megláttam hol tartasz egyből eszembe jutott A Kérdés.XDXD
Surci írta: 2017.04.07. 15:33 A technikai dolgaival kapcsolatban vannak fenntartásaim (a koris jelenetek animációjával kapcsolatban főleg...), de meglepően jól elvagyok vele.
Dettó. :/ Vannak elképesztően jó jelenetek, a koreográfiák a zenékkel remekelnek, de az a többször egyszerű/elnagyolt animáció, azok a hülye pálya vs. karakter szögek és stb. A BD pillanatok mutatnak javulást. DE még így is azt mondom, hogy ezerszer EZ és ezerszer ilyen minőségben, minthogy ez a része 3D betét legyen. Annyira imádom, ahogy megrajzolták és ha nem is végig színvonalasan, de folyamatosan, nem kilógva animálták az előadásaikat. És így is átjön, mikor cseszik el, milyen a hangulatuk, így is vannak szép pillanatok stb. Mindegy, ez mindenképp az egyik legnagyobb hibája. :vigyor:
Surci írta: 2017.04.07. 15:33 A YuriKumának nyitok egy saját topicot (...)
Ne kímélj minket! XDXDXDDD
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Yaoi!!!! on Eis

A Catrin-féle visszautasíthatatlan ajánlat mellett azért is ideje volt megnézni ezt, mert a múltkor már úgyis megbeszéltük Junccsal hogy Yuri & Viktort fogunk cosplayelni, ezért gondoltam nem ártana megtekinteni a forrásművet hogy hitelesebb legyen a performance. Mielőtt bárki bármire gondolna, jelezném, hogy mivel hangsúlyozottan sportaniméről (:dirr:) van szó, így kizárólag versenyszintű műkorcsolya lesz az előadás. Csak nemtom hol, mert most hogy lebontották a PeCsát, kiesett egy ottani esetleges Con lehetősége, pedig onnan könnyen át lehetne ugrani a Városligeti Műjégpályára, és már siklanánk is együtt a jégen mint a Protopopov-házaspár.

Na de ahogy az előző itteni postomban is írtam, alapvetően jól elvoltam ezzel az animével, mert vidám, jópofa, poén és szórakoztató. Túl sokat agyalni nem kell rajta, ami jót is tesz, mert így nincs ingerenciám túlzottan szételemezni. Alapvető funkciója úgyis a fujoshi-pandering, aminek eleget is tesz, olyan bish-parádé van itt hogy meg tudom érteni azt a cirkuszt, ami körülötte folyik, de a körítése is korrekt. Értem ezalatt, hogy a versenysport része normálisan ki van dolgozva és nem érezni rajta hogy alibiplot: nemzetközi mezőny (végre nemcsak Japánban vagyunk), nemzetközi helyszínek, a zenékhez illeszkedő, jól koreografált performanszok (értsd: nekem mint laikusnak tetszettek, amúgy nemtom mennyire szakszerűen vitték képernyőre). Egyedüli gondom a fentebb már említett (NAGYON) vérszegény animáció volt, lehet hogy meg kellett volna várni a BD-t mert Cat aláírásában azon a gifen jobb az animésön mint amit a 12 ep alatt összesen láttam.

Az opening valami hihetetlenül hangulatosra sikeredett. Nem is értem hogy fogott meg ennyire, mert a szám maga egy kissé nyálas "We are the Champions"-szerű átirat, de azzal a klippel együtt kihagyhatatlan, egyetlenegyszer nem bírtam áttekerni. Telitalálat ehhez a sorozathoz.

Viszont a második felénél jön elő ennek az animének a legnagyobb problémája, mégpedig hogy rövid. Az első 5 részben felvezetés, edzések, és végül az első nagy verseny, ami azért emészthetőbb, mert két fő versenyzőn (a két Yurin) van a fókusz, de ami utána jött az valami brutális. Pl. az orosz kupán 3 epizódból 3X15 perc telt tömény versennyel, ráadásul itt már bejött egy csomó olyan karakter, akiről a semmit nem tudunk, de nézhetük őket 3-4 performance-on keresztül is. Grand Prix döntő dettó, attól hogy tudom a nevüket még nem fognak túlzottan érdekelni, szal továbbra is a két Yuri előadása érdekelt a leginkább (meg az hogy JJ elcsesszen valamit, nem bírtam a nagyképű bájgúnárt, bocs Mamoru-chan). Ennek megfelelően karakterizációk sem nagyon vannak a három főszereplő kivételével, akiket azért még mindig elég szépen bele lehet helyezni a szokott fujopan kategóriákba - de szerencsére nem a megszokott(an uncsi) módon.

Karakterek: a kedvencem a tsundere shotrap Mello-kun Yurio, ő volt a legszórakoztatóbb az idegbeteg reakcióival. Tényleg olyan mintha a DN-ből ugrott volna át vendégszerepelni, és nála éreztem leginkább a győzni akarást és motivációt, ami megadja azt a dinamizmust az előadásainak, amitől ezek imho a legjobban sikerültek lettek az egész sorozatban. És LOL amikor a kapucnis cuccaiból átöltözik balerinának, közben meg ugyanúgy nyomja a kiállhatatlan monológjait :D Ya és az ő Agape zenéje tetszett a leginkább.

Yuri&Viktor: Őket egybeírom mert külön nem sok értelme lenne, lévén amikor nem korizunk, az ő kapcsolatuk alakulását láthatjuk - de itt is akkorák az időbeli ugrások, hogy sokmindent csak tippelgetni lehet (óigen, adós vagyok a válasszal a nagy kérdésre: imho 5-6 között valamikor - és kérdezném én hogy ezt miért nem láthattuk?). Mondjuk a deus ex machina expozíció elég... WTF, aka. látok egy YT videót és emiatt csak úgy odarepülök feladva a karrieremet, de elfér ebben a sorozatban, annyira nem veszi ez magát komolyan. Ami kellemes meglepetés, hogy nem éreztem zavaróan túltolva az uke-seme sztereotípiákat, az viszont már kevésbé, hogy attól ezek még bőségesen jelen voltak. Szóval a lényegre: egyrészt megint ott tartunk, hogy
SPOILER
kimondva miért nincs semmi? Ide jönne a szokott "a japánok nem szeretnek direktbe kimondani dolgokat" című makettduma, de ez a kapcsolat nem csak holmi mellékes baitként van jelen, hanem konkrétan ez az anime gerince, akkor meg miért, miért kell végig nyomni ezt a "csak az edzőm vagy"-szöveget? Vagy az ep11 végén mi az a baromság? Mert így az az "eljegyzés" is csak idézőjeles, és csak fansimi, mint official. Egy hetero románcnál miért tudják kimondani hogy igen, szerelmesek vagyunk, járunk sötöbö? -____- Ennek ellenére túúúúl sokat dobálják a "szerelem" szót, de valahogy sosem egymásnak...
Ettől még kánon, csak jó lett volna ha átugrani ezeket a köröket. Eh... pedig amilyen visszhangja volt, reméltem hogy végre elhagyjuk a szokásos japános-BL hülyeségeket, és igenis deklarálva lenne ahogyan egy rendes kapcsolatnál, mert amúgy működne (működik is) ez. De kár... Viszont értékeltem, hogy leginkább a lelki-érzelmi vetülete volt előtérben és az fizikai kontaktus csak kiegészítői a dolognak, nem elsősorban a fanszervízről szól.

Mivel szinte minden idő elmegy a versenyekkel, így túl sok karakterizációt nem kapunk, amit eléggé fájlaltam. Kb. Yurio az egyetlen, akit jobban megismerünk, mert pl. ahhoz képest hogy Viktor mennyire központi figurája ennek a cuccnak, nem tudunk róla szinte semmit, Yuri pedig szépen hozza a sztereotíp uke karakterét, csak a szokásosnál életszerűbben. Ja igen, kellemes meglepetés, hogy Viktor egyébként egy nagyon laza és jófej fazon, több idő kellett volna rá önmagában. A többiek viszont semmi, a svájci kazánmeleg gyerek rendesen irritált, JJ dettó, az olasz párosnál meg megint előkerült az a siscon szarság de legalább a csaj (akiből mutathattak volna többet) végül elhajtotta nyííícsant, mondjuk az nem tudom mennyire vette a lapot. Úgyhogy ha van hátulütője a sorozatnak, akkor az ez. Szerencsére kellően lekötött hogy ne nagyon kezdjek el ezen agyalni, de így is eléggé szembetűnő. És túl sok a fujo-bait, szal amikor van kánon meleg pár, és mellé még 1-2 nyilvánvalóan meleg szereplő, akkor akkor nem tudom miért kell még tovább nyomni ezt a vonalat szine minden egyéb karakternél is (ez a Yurio-Otabek dolog remélem megmarad a mostani szinten). Viszont a karadizájnok szépre sikeredtek, mind a fiúk, mind a lányok pritik, az eyecandy javított ezen a vonalon. Yuri haján mindig nevettem: amikor nincs a pályán, tipikus szemüveges Béna-kun-style, amikor meg fellép, rögtön fullbish :D

A vége...
SPOILER
azt hittem hogy Yuri fog győzni, nem értem miért Yurio nyert, mert bár az ő előadása jobban tetszett, akkor is volt egy hibája, a japán srác meg perfektre hozta ki. Mondjuk nemtom melyik elem hány pontot ért, nem számoltam de nagyjából hasonló mennyiségű négyszeres ugrások és kombók voltak mindkét előadásban, szal ez végül meglepett.

Summa: látványos és szórakoztató anime látványos és zavaró hibákkal. Nyilván fiú szemmel nézve ezek jobban észrevehetőek, bár megértem hogy a fangrillsereg ennek ellenére miért dobálta rá a 9-10es értékeléseket. Viszont lehúzni sem akarom mert ennek ellenére is élvezhető volt, így kompromisszumot kötök és egy 7(aláalá)/10-et megszavazok neki. De itt tényleg aláalá, és nagyon rezeg a léc a többi hetesemmel összehasonlítva... és emiatt nem is biztos hogy végleges. Viszont: ha lenne folytatás, akkor irányadónak az S1 jó, csak kicsit több tartalom nem ártana (vagy mondjuk duplaekkora epizódszám amibe rendesen belefér).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Surci írta: 2017.04.12. 15:25
A Catrin-féle visszautasíthatatlan ajánlat mellett azért is ideje volt megnézni ezt, mert a múltkor már úgyis megbeszéltük Junccsal hogy Yuri & Viktort fogunk cosplayelni, ezért gondoltam nem ártana megtekinteni a forrásművet hogy hitelesebb legyen a performance. Mielőtt bárki bármire gondolna, jelezném, hogy mivel hangsúlyozottan sportaniméről (:dirr:) van szó, így kizárólag versenyszintű műkorcsolya lesz az előadás. Csak nemtom hol, mert most hogy lebontották a PeCsát, kiesett egy ottani esetleges Con lehetősége, pedig onnan könnyen át lehetne ugrani a Városligeti Műjégpályára, és már siklanánk is együtt a jégen mint a Protopopov-házaspár.
The dream... THE DREAM IS GONE!!

Egyébként az Ilyáért jókora áldozatokat tudsz hozni, szal ez azért nem semmi. :D
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Végre befejezted, hát milyen lassan ment már Suuuuuuurciiiiiiiiiiiiiii!!!
Surci írta: 2017.04.12. 15:25és már siklanánk is együtt a jégen mint a Protopopov-házaspár.
X'D Btw jól gondolom, hogy a jövőheti conra nem jössz?
Surci írta: 2017.04.12. 15:25nemzetközi mezőny (végre nemcsak Japánban vagyunk)
Naná!!!!! És nem a középiskolában!!!! OMFG YES!
Surci írta: 2017.04.12. 15:25a zenékhez illeszkedő, jól koreografált performanszok (értsd: nekem mint laikusnak tetszettek, amúgy nemtom mennyire szakszerűen vitték képernyőre).
Uhhhhm, amennyire lehetett, Miyamoto Kenji jégtáncos koreografálta az egészet, a DVD-khez sorra jönnek róla a videók, imádat nézni. A zenéket is szövegestül ehhez írták/dolgozták át!! Plusz valós műkori versenyzők is inspirálóan hatottak a készítők munkájára (aláírás képemen Yurio pl. teljesen Jhonny Weir koppintása).
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Egyedüli gondom a fentebb már említett (NAGYON) vérszegény animáció volt, lehet hogy meg kellett volna várni a BD-t mert Cat aláírásában azon a gifen jobb az animésön mint amit a 12 ep alatt összesen láttam.
Ühüm, jönnek még plusz jelenetek, és az eddigi TV-BD összehasonlítások jól hangzanak, még két dvd-nek kell kijönnie, utána egyben csak feltölti végre valaki... De ettől függetlenül is azt mondom, hogy imádat ahogy a sorozatban megrajzolták az előadásokat, a sok gagyiságával együtt, baromi jó munka lett, helyenként azért látványos és szép is szerintem. Pont tegnap olvastam amúgy hogy a rendező asszonyság 1-2 évig nem is talált az ötletéhez partnert, a jégkorit nehéz animálni alapon.
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Nem is értem hogy fogott meg ennyire, mert a szám maga egy kissé nyálas "We are the Champions"-szerű átirat, de azzal a klippel együtt kihagyhatatlan, egyetlenegyszer nem bírtam áttekerni. Telitalálat ehhez a sorozathoz.
IGEN, bár szerintem az ED is imádat. Mondjuk dettó ugyanígy voltam vele az első résznél, hogy meghallom: OMG mi ez a fullnyálas szájbarágósan angol izé? Hát, az új opening-szerelmem, helló! XDXD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Viszont a második felénél jön elő ennek az animének a legnagyobb problémája, mégpedig hogy rövid. Az első 5 részben felvezetés, edzések, és végül az első nagy verseny, ami azért emészthetőbb, mert két fő versenyzőn (a két Yurin) van a fókusz, de ami utána jött az valami brutális.
Yep, a legbrutálisabb szerintem az utolsó epizód, érted live-ban néztem, akadt mint a franc, és egyik pillanatban még Yurio korizik, másik pillanatban már eredménytábla, harmadikban már hug, negyedikben már párosodnak, ötödikben end, mialófasz. Mi volt ez a kapkodás??? Mert a vicc, hogy nem akadozva, a TV-rip is dettó ilyen élmény... ezt az amv-ben sikerült is visszaadnom btw... XD
Ennek ellenére a rendező terve eleve az volt, hogy a grand prixet mutassa be, hogy a korisok közül a legprofibbakat láthassuk, és ha így nézem, mint műkori sport anime baromi tömény és hatásos lett. És emellett még volt idő MINDENKIRE, ok, hogy csak apró gondolatok félmondatok, érintések erejéig, de na! Ráadásul minél többet nézi az ember, annál több RÉSZLETET vesz észre (ok, könnyen beszélek, nekem a 6. revaccs fog jönni és még mindig nem unom!!). Szóval eleve szűkösre tervezték, így viszont nagyon imádtam ezt a menetet, ezt a tempót, ezt a komplexitást. De kell több, kell a folytatás, mindenképp.^^
Surci írta: 2017.04.12. 15:25(meg az hogy JJ elcsesszen valamit, nem bírtam a nagyképű bájgúnárt, bocs Mamoru-chan).
WOW, igen, aztán én vele is kibékültem, btw Mamóra nagyon illett ez a szerep is. Na és a king nóta? Ne mondd, hogy nem röhögted szét rajta az agyad!!! XDD Mondjuk szerencsére nem Mamo énekli, de van vele egy rádió adás, ahol ő is szétröhögi az agyát JJ-n...XD Istenem, annyit hallgattam és énekeltem azóta ezt a számot is, jesszusom. XDDD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25de szerencsére nem a megszokott(an uncsi) módon.
És ez a dolog (KURVANAGY) kulcsa! :vigyor:
Surci írta: 2017.04.12. 15:25És LOL amikor a kapucnis cuccaiból átöltözik balerinának, közben meg ugyanúgy nyomja a kiállhatatlan monológjait :D
Yurio egy kisöcsi, egy kis tündér, egy kis hülyegyerek! Imádom! Ajánlom neked is az ő gálájának promó vidijét, végre másképp cunciskodik a kissrác.XDXD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25(óigen, adós vagyok a válasszal a nagy kérdésre: imho 5-6 között valamikor - és kérdezném én hogy ezt miért nem láthattuk?).
Örülök, hogy egyetértesz, a 6. epben már annyira olyanok a reakcióik, hogy fixen együtt vannak.^^ Amúgy há nem vót rá időő, tudod ez egy sport anime. XDDD Őszintén szólva pedig úgy érzem, hogy 1. vagy nem tudták biztosan mennyire akarják bevállalni, nézhetővé akarták a sorozatot minél több embernek tenni (ehh?), vagy tényleg nem akarták, hogy AZ túl emelkedjen a sport részén VAGY 2. tényleg úgy voltak vele, hogy ők ilyen visszafogottan is egyértelműek és pont így is rohadtul ütnek. És amúgy igen. De a fanok, sőt az utálkozók nagy része is ezt kifogásolja. Én elégedett vagyok így is. XD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Mondjuk a deus ex machina expozíció elég... WTF, aka. látok egy YT videót és emiatt csak úgy odarepülök feladva a karrieremet, de elfér ebben a sorozatban, annyira nem veszi ez magát komolyan.
Nope! Hát pont ez volt a lényege, és a sorozat plot-twistje (!!) a 10. rész bankett flashbackjének, hogy kiderült: Yuuri kérte egy EGYÜTT átbulizott éjszaka után Viktort, hogy legyen az edzője, akinek ez nem kicsit imponált (btw ending képek, még a mozdulataik is visszaköszönnek az Eros koreográfiájában, ráadásul Yuuri azt képzeli ő a nő, pedig valójában ő csábította el és hagyta faképnél a bankett után Viktort - ami már csak belelátott headcanonom, de ÉRTED:DDD). Aztán a videót látva nem volt kérdés, hogy megadta Viktornak azt a plusz lökést, főként úgy, hogy már ötszörös világbajnok, már-már "kiöregedő" és MAGÁNYOS. Elvégre a life&love epizód erről is szólt, hogy ezeket kapta most meg rohadtul Yuuritól. :DD
Egyébként ezek miatt és Yuuri viszontreakciói miatt sem érzem őt standard ukének. Szerintem simán felcserélhetőek (Viktor is jóval érzékenyebb típus).
Surci írta: 2017.04.12. 15:25
SPOILER
Vagy az ep11 végén mi az a baromság? Mert így az az "eljegyzés" is csak idézőjeles, és csak fansimi, mint official.
SPOILER
Ep. 11. végén csak az edzősködésre utal, ez világosan érződik: Yuuri azt szeretné, hogy Viktor újra korizzon, Viktor viszont nem akar úgy visszatérni, hogy Yuuri már nem korizik. Itt ez volt a lényeg, nem a kapcsolatuk vagy az eljegyzésük.
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Ennek ellenére túúúúl sokat dobálják a "szerelem" szót, de valahogy sosem egymásnak...
Ne is mondd! Az utolsó mondat pl. a halálom... ilyen fassággal zárni, hogy a jégen mindent szerelemnek nevezünk, anyátokat. XD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25igenis deklarálva lenne ahogyan egy rendes kapcsolatnál, mert amúgy működne (működik is) ez. De kár... Viszont értékeltem, hogy leginkább a lelki-érzelmi vetülete volt előtérben és az fizikai kontaktus csak kiegészítői a dolognak, nem elsősorban a fanszervízről szól.
Jaja akár az érzelmi, akár a látvány része isteni. Az a kémia, ami köztük van! Uhm. Amúgy annyira egyértelmű az egész, hogy nincs szükség deklarálásra, de ez tényleg tipikus japán hülyeség. Persze mindenki örülne, a vaksik pedig befognák végre, de nekem ez még így sem hiányzik. Persze hülye lennék tagadni, hogy reménykedem a folytatásban...
Éééééés, a fentebb már említett Yamamoto Sayo interjúban, elhintett egy ilyen marketingdumát (ÁÁÁKOS FIGYELJ!!!)
There are no ugly Victors in the BD/DVDs. In general, everything is being brushed up. It’s possible that the relationships between the characters too might look different in some instances. Therefore, if you are unsure about buying the volumes, I would recommend that you do. Thank you very much!
WHAAAAAT?! Szóval tűkön ülök, mivel fogják kielégíteni a rajongói igényeket!!!
Surci írta: 2017.04.12. 15:25ahhoz képest hogy Viktor mennyire központi figurája ennek a cuccnak, nem tudunk róla szinte semmit (...) Ja igen, kellemes meglepetés, hogy Viktor egyébként egy nagyon laza és jófej fazon, több idő kellett volna rá önmagában.
Imádat a stílusa, szerencsére ő sem lett séma arcoskodófasz. Sajnos róla tényleg alig tudtunk meg valamit, de mindig imádtam, mikor ő narrált, Yuuri amúgy is megbízhatatlan narrátor az önértékeléses gondjaival.XD Jó lenne a folytatásban többet tudni róla, sőt az ő és Yurio családjáról is legalább annyit látni, mint Yuuriéból.
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Yuri haján mindig nevettem: amikor nincs a pályán, tipikus szemüveges Béna-kun-style, amikor meg fellép, rögtön fullbish :D
Úristen, barátnőm ezt dettózná... Szerintem viszont Yuuri szemüvegben GYÖNYÖRŰ, valami elképesztően szép, imádom, aztán persze bishi style-ban ezen túlmenve elképesztően szexi, amikor pedig hátranyalt hajjal veszi fel a 11. részben a szemüvegét UHHHHHHHHHMMM még a nyálam IS kifolyt, ahogy ezt gépeltem basszus...XDXDDDDDD
Surci írta: 2017.04.12. 15:25A vége...
SPOILER
azt hittem hogy Yuri fog győzni, nem értem miért Yurio nyert, mert bár az ő előadása jobban tetszett, akkor is volt egy hibája, a japán srác meg perfektre hozta ki. Mondjuk nemtom melyik elem hány pontot ért, nem számoltam de nagyjából hasonló mennyiségű négyszeres ugrások és kombók voltak mindkét előadásban, szal ez végül meglepett.
SPOILER
Azért nyert Yurio, mert a rövidprogramjának az előadásmódját Yuuri elbasszarintotta, így ott sok pontot vesztett. Persze a szabadprogram akkora fasza lett, hogy Viktor rekordját is megdöntötte, szumma viszont Yurio is annyira odatette magát, hogy a tökéletes rövidjével együtt ő nyert. DE CSAK PÁR KIBASZOTT TIZEDDEL VAGY SZÁZADDAL??! HOGY ROHADJANAK MEG - GONDOLTAM - ÉÉÉÉÉÉS IMÁDOM ÍGY IS!!!! Ahogy motiválta ezzel Yuurit IMÁDOM. Az interjúkban mondta Kubo - az írója -, hogy eleve ezt tervezték, hogy Yuuri ne akarjon visszavonulni, és ne nyerjen. Meg persze így még könnyebb folytatni, csesszék meg. Akarom. Mindegy, Viktorral így is ultraédesek voltak a végén.
Nah jó, aszem most hagyom abba, pedig még annyi mindent tudnék írni és reagálni. De STOP. XD

Junchi írta: 2017.04.12. 17:58Egyébként az Ilyáért jókora áldozatokat tudsz hozni, szal ez azért nem semmi. :D
Khm, ez bármitől függetlenül egy isteni élmény Junchiiiii, érzem, hogy Surcus Illyától függetlenül is AKARTA, nem is értem milyen hétalákról hadovál... :hammer:
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

^ Ezt nevezem, rendesen zárlatos lett a gépem a poston átszivárgó nyáladzástól :D Mintha magamat olvasnám a Madoka-topicban ^_^. Vagy a lolisban :dirr:

Közben rájöttem hogy túl szigorú voltam ezzel a szegény Yurival, úgyhogy marad a hetes, mert nem szeretném ha a fenti postból az jönne le hogy ez egy rossz anime vagy nemteccett vagy hasonló. Olyasmi mint a Vanpancsmen: kicsitnagyon túl van hájpolva, de annak is tud szerezni egy-két kellemes délutánt, akinek egyébként nem zsánerei a pritiboyok vagy ez a sportág. Csak pl. a Korra, a Mononoke vagy a HXH hetese erősebb (francba ménem lehet alá/fölét jelölni MAL-on? ).

Catrin írta: 2017.04.12. 18:01X'D Btw jól gondolom, hogy a jövőheti conra nem jössz?

Jól. Pedig tudom hogy már nagyon szeretnéd nyomatni a We Gotta Powert karaokén :D
Catrin írta: 2017.04.12. 18:01Na és a king nóta? Ne mondd, hogy nem röhögted szét rajta az agyad!!! XDD

Dehogynem, az tényleg király volt :D + hozzá a koreográfia is. Amúgy a csávót inkább a pályán kívül nem bírtam, mert ha csak a monológjaiban + az előadásstílusában kaptuk volna ezt a beképzelt sztájlt akkor oké, de eleve ilyen volt a viselkedése is mindenkivel.
Catrin írta: 2017.04.12. 18:01Ajánlom neked is az ő gálájának promó vidijét, végre másképp cunciskodik a kissrác.XDXD

KAKKOI :cool:
Catrin írta: 2017.04.12. 18:01Őszintén szólva pedig úgy érzem, hogy 1. vagy nem tudták biztosan mennyire akarják bevállalni, nézhetővé akarták a sorozatot minél több embernek tenni (ehh?)

Francokat, csak megint nem tudták elengedni ezt a hülye japánkodást, pedig még csak azt se lehet mondani hogy a reakcióik csak így hitelesek, mert itt csak az egyik fél volt japán. Őszintén szólva még a BL iránt közömbös nézőként is sajnálom, hogy nem tudtak végül a készítők e tekintetben átlépni a saját árnyékukon, pont amiatt hogy ha már ennyire kivitték őket a standard uke-seme-direktfujoshifanszervíz szerepből, igenis kimondathatták volna velük a dolgokat. Mert aki itt nem látja, az vak. Ez most olyasmi, mint amikor egy romantikku fiúlánypáros, akiknél érzed hogy minden klappol, csak az ölelésig vagy a méééélyen egymásszemébenézésig jut el, mer "ez a japános módi". Meh.

Az meg hogy kinek nézhető a sorozat: akinek ezt a cuccot nézve fájna egy direkt kokuhaku (igen, az a 2 perc amit elvett volna a "sport"animéből :P ) az már ez első epizódnál eleve dobta az egészet, mert csak a vak nem látta hogy itt fujo-bait lesz (max azt nem hogy milyen irányba fog menni a későbbiekben). A korhatárbesorolása pedig ugyanaz mint az Illyának (13+), és szintén éjszaka adták, szal ha a nyelvező pucér 10éves lolik mehetnek telibe, akkor ez is belefért volna.
Catrin írta: 2017.04.12. 18:01Nah jó, aszem most hagyom abba, pedig még annyi mindent tudnék írni és reagálni. De STOP. XD

Ha gondolod kiszedem egy külön topicba, amit eláztathatsz :dirr: Btw voltam AA-n vmelyik nap, erre Yoi 31 napos kihívás? XDDD Kicsit se toljátok túl :D
Junchi írta: 2017.04.12. 17:58 Egyébként az Ilyáért jókora áldozatokat tudsz hozni, szal ez azért nem semmi.

Nem esett ez nehezemre, csak semennyire nem volt a radaromon: sport, fujo-bait, szépfiúk, kori... egyik se érdekel se külön, se egybe (most finoman fogalmaztam), de ha elkezdi az ember, akkor egy fun és látványos cuccot kap minden hibája ellenére, szal nem bántam meg.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta: 2017.04.12. 22:36^ Ezt nevezem, rendesen zárlatos lett a gépem a poston átszivárgó nyáladzástól :D Mintha magamat olvasnám a Madoka-topicban ^_^. Vagy a lolisban :dirr:
::beer::
Surci írta: 2017.04.12. 22:36tudom hogy már nagyon szeretnéd nyomatni a We Gotta Powert karaokén :D
Nem. Nem. Neeeeeeeem szeretném. :computer: :^_^:
Surci írta: 2017.04.12. 22:36Francokat, csak megint nem tudták elengedni ezt a hülye japánkodást, (...) igenis kimondathatták volna velük a dolgokat. Mert aki itt nem látja, az vak. (...) szal ha a nyelvező pucér 10éves lolik mehetnek telibe, akkor ez is belefért volna.
Nem vitatom. :cry:
Surci írta: 2017.04.12. 22:36Ha gondolod kiszedem egy külön topicba, amit eláztathatsz :dirr:
Megint csak nem. XD Így is túl sokat függök, nem kell mindenhol. Ezt a fentit jó volt kiírni magamból ide, szóval örülök, hogy megnézted. Majd az amv-nél még kifüggöm magam és ennyi. XD
Surci írta: 2017.04.12. 22:36Btw voltam AA-n vmelyik nap, erre Yoi 31 napos kihívás? XDDD Kicsit se toljátok túl :D
:vigyor: Már végeztünk, és milyen jó volt az a kihívás!!!!! *.*
Surci írta: 2017.04.12. 22:36csak semennyire nem volt a radaromon: sport, fujo-bait, szépfiúk, kori... egyik se érdekel se külön, se egybe (most finoman fogalmaztam)
Ok, nem ennyire, de a poén, hogy általában engem sem érdekelnek se a sport, se a bishi cuccok, ezt is csak a Free-utánérzés és az ötletesnek gondolt műkori miatt terveztem, mint szimpla egyszernézős vidámkodást, aztán mi lett belőle. XD
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Jól látjátok, YoI topic!
SPOILER
Catrin írta: 2017.04.12. 23:12
Surci írta: 2017.04.12. 22:36Ha gondolod kiszedem egy külön topicba, amit eláztathatsz :dirr:
Megint csak nem. XD Így is túl sokat függök, nem kell mindenhol. Ezt a fentit jó volt kiírni magamból ide, szóval örülök, hogy megnézted. Majd az amv-nél még kifüggöm magam és ennyi. XD
Végül aludtam rá egyet, és bár most nem tervezek további ömlengést, mégiscsak jó, ha van itt is egy felületem, ha YoI-s közlendőm van, meg persze ha bárki másnak lenne. :P (Meg amúgy is, milyen már, hogy az Aoin nincs Yoi topik...XD)

Szóval Surci plíz helyezd át ide a diskurzusainkat, hogy akkor egy helyen legyen. Köszi!
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram »

Surci írta: 2017.04.12. 15:25Értem ezalatt, hogy a versenysport része normálisan ki van dolgozva és nem érezni rajta hogy alibiplot: nemzetközi mezőny (végre nemcsak Japánban vagyunk), nemzetközi helyszínek, a zenékhez illeszkedő, jól koreografált performanszok (értsd: nekem mint laikusnak tetszettek, amúgy nemtom mennyire szakszerűen vitték képernyőre). Egyedüli gondom a fentebb már említett (NAGYON) vérszegény animáció volt, lehet hogy meg kellett volna várni a BD-t mert Cat aláírásában azon a gifen jobb az animésön mint amit a 12 ep alatt összesen láttam.
Személy szerint egy remek sportanimeként tudok emlékezni rá pozitívan. Amit leírtál, azok kiemelik nagyon ebben a műfajban. Mondjuk az animációval nem volt akkora gondom, de azért jó, hogy feljavítják.
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Karakterek: a kedvencem a tsundere shotrap Mello-kun Yurio, ő volt a legszórakoztatóbb az idegbeteg reakcióival.
Azért a nőjét sirató arc már egy külön kategória. Őket semmi nem múlta felül, ez a szál színtiszta KEKEKEK. :)
Surci írta: 2017.04.12. 15:25Ennek ellenére túúúúl sokat dobálják a "szerelem" szót, de valahogy sosem egymásnak...
Ugye!? Ez így azért számomra igen szagos bullshit, erről nem tágítok.

Összeségében Surcihoz elég hasonlóan vélekedek róla, csak én sportcuccokra sokkal jobban bukok. Tehát vitathatatlanul kivívta elismerésem.
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Ricz »

"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

^Bezony, ebből van az aláírásom. :D És ami még jobb, hogy tegnap az eventen bejelentettek egy mozifilmet is, ami folytatás lesz. :vigyor:
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Akkor a páros kori teljes verziójának búcsút mondhatunk, csak Yurio szabadprogramját kapjuk meg? :c Ennek is örülök, mert nekem egyébként is Yurio programjai tetszettek a legjobban, sz'al gyönyörű volt a Yuri on ICE, főleg emocionális szempontból, de valahogy Yurio kapta a számomra legtetszetősebb koreográfiákat a sorozat folyamán. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy zseniális lesz ez is. :D De a páros kori... ajj. XD
Tök jó, hogy jön egy mozi, biztos nagyon látványos lesz, már nagyon várom. Abból megszedhetik magukat és jöhet a 2. évad. :D
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Surci írta: 2017.04.12. 15:25 A vége...
SPOILER
azt hittem hogy Yuri fog győzni, nem értem miért Yurio nyert, mert bár az ő előadása jobban tetszett, akkor is volt egy hibája, a japán srác meg perfektre hozta ki. Mondjuk nemtom melyik elem hány pontot ért, nem számoltam de nagyjából hasonló mennyiségű négyszeres ugrások és kombók voltak mindkét előadásban, szal ez végül meglepett.
Egyrészt ha érdekel tudom ajánlani ezt az oldalt ami az International Skating Unio oldala és magát a zsűrizést írja le. Aztán itt a wiki oldalt ahol talán egyzsrűebben is lelehet olvasni, hogy egy-egy elem kábé mennyire nehéz. Ez pedig egy valós verseny valós pontszámait bemutató kis ábra.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ma jött ki a Yurio Nice Welcome to the Madness az utsó BD lemezzel. Egyelőre csak "camripben" de meglestem ezt a kétperces OtaYuri fanservice showt. Mindenféle fangirl túlzásommal és az eszméletlenül jól kinéző animációval 8/10-et ér nekem (a grátisz manga is poén hozzá). Viszont nem vagyok elégedett, nincs teljes BaldFat pároskori... (sajnos ez várható volt, mert nem is sorolták a BD extrái közé), de legalább creditless (OMG, még mindig ÜT). :D És már nagyon várom, hogy tölthessem a teljes sorozatot a feljavított verziójában is, mert az eddigi rengeteg összehasonlító gif alapján nagyon tetszetős a javulás.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Semmi extra, csak azért jövök, mert jókat szórakoztam Hiramatsu Tadashi interjúján (hátha mást is érdekel), és mivel a héten szóba került Sayo, ez a mondat külön mókás volt:

─ Yuri also has long arms and legs; it makes him look like a splendid, slender model.

Hiramatsu: Right. It might seem somewhat different from what the typical Japanese person looks like, but director Yamamoto told me “Please let us dream” (laughs).

:thumb:
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Risa »

Imádom ezt a nőt. XDD

Köszi a linket! ::jeye::
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Pár hónapja végigszenvedtem, hogy megtudjam, mi ez az agyonhype-olt anime, amit mindenki az egekig magasztal. A második rész után tényleg szenvedtem vele, a versenyek nagy részét áttekertem, annyira nem érdekeltek. Igazából története nem nagyon van, Yuri folyton vinnyog, Viktor irritáló, a kettőjük között levő elvileg "szerelem" nem létezik, vagy csak nekem nem jött le a dolog. A karakterek nagy része értékelhetetlen papírmasé figura jellem nélkül. Egyedül Yurio karaktere miatt tartottam ki, benne volt potenciál, és miatta megérte végignézni az animét. De soha többé nem akarom látni. Nem értem a körülötte levő hype-ot, mert számomra egy hatásvadász, "yaoinak látszani akaró, de nem valójában nem az" anime. A fanservice meg már régen nem érdekel.
Amúgy a grafika sem túl szép, sok helyen, főleg a versenyszámoknál nagyon elnagyolt, néhol darabos a mozgás is. Nem volt rá elég pénz? És az összes ugrás egyforma.

3/10, de csak Yurio miatt.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
_Im_otaku_
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2018.02.28. 19:51
Nem:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: _Im_otaku_ »

Én imádtam! Persze, kellett egy hónap mire rászántam magam, de nem bántam meg. Vicces volt, szórakoztató és lekötött. Személyes kedvencem Victor, és még mindig remélem hogyha lesz folytatás, akkor ott hosszú haja lesz. Csak ajánlani tudom, ráadásul az OP is külön dicséretet érdemel. Ahw, tökéletesek voltak az ugrásaik, a zenék, maga a történet....
Éljen a Victury! ::jeye::
És Yurio.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ide is, ne csak a shingekiben nyomuljak. :vigyor:

Vasárnap Yuri on Concert live stream!!! Visszaszámláló. Ééééés tweetek az eseményről, a végén bejelentés - remélhetőleg a film dátuma és/vagy egyéb infó.

Ééés végre freeskate-es nagy Yuri figura... meggondolandó vétel.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Catrin írta: 2018.06.28. 07:56Ééés végre freeskate-es nagy Yuri figura... meggondolandó vétel.
Szerencsére nem annyira borzasztó, mint a MegaHouse kiadás, de még mindig nem az igazi. Valami miatt a gyártók nem akarják felkarolni a szereplőket, pedig annyi lehetőség lenne.
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri!!! on Ice

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Gondoltam, aminek van topicja, ahhoz bemásolom a kihívásos írásomat (amúgy sem emlékszem, hogy korábban írtam volna róluk hosszabban is):
Catrin írta: 2020.12.01. 00:07 2. Yuri!!! on ICE (2016)

I. Könnyű döntés volt, mielőtt valaki azt hinné, hogy az MXTX állapotom óta még ez dilemmát okoz... (persze majd kifejtem decemberben, miért lett "félrehajítva" ez a cucc - nem lett, csak több szempontból is lényegesen jobb a másik).

II. Nagyon nehezemre esik írni róla, halogattam is rendesen, valószínű az első helyezettel is így leszek... Egyszerűen nehéz hsz-t, akármit írni a függéseimről. És mindig attól tartok, ha engedek a tl;dr késztetésnek, abból valami nagyon kínos dolog és iszonyatosan nagy időpocsékolás sülhet ki (szerk.: így is lett XD). Szóval fogalmam sincs, mit írjak, hol akarom kezdeni, miért akarom túlbonyolítani, és nem is igazán hiszem, hogy erre bárki is kíváncsi... Az meg sose ment, hogy a kedvenc cuccaim kedvéért, reklámjaként, az előttük való tisztelgésként valamilyen menő, tényleg szép és meggyőző posztot kreáljak. Részben mert úgy érzem, nincs is rá szükség, és itt nincs is kinek szóljon. Másrészt pedig talán nem is vagyok rá képes. És persze nem is veszem ezt az egészet ennyire komolyan. Tényleg.XD

III. Figyelitek ezt a címet?? Mikor az előbb ide leírtam, valamiért felderengett talán még tulokos(?) régi posztja, amiben azon (is) szörnyülködött, milyen undorító hatásvadászattal voltak képesek leírni azt, hogy Yuri a jégen.XDDD Nosztalgikus. Ahogy az is, amit emlegettek már a többiek itt korábban: hogy az ember tényleg először leszbi lányokat hitt, amíg ki nem jöttek a srácokról a képek, AMIRŐL ELŐSZÖR MÉG EGYÁLTALÁN NEM GONDOLTAM/TUK, HOGY YAOIONICE LESZ. (utálom ezt a kifejezést rá btw xd)

IV. Előttem már szépen leírták a többiek, hogy miért jó cucc, és nem is várja tőle az ember, hogy tökéletes legyen. Persze engem is az alábbiak miatt vett meg:
- reálisan, alaposan, nemzetközi szinten bemutatott sportág, ehhez illeszkedő, kidolgozott látvány és zene
- a főszereplők őszinte, folyamatosan ábrázolt, bizalmas, szeretetteljes kapcsolata, és a hozzá társított bevállalós fanservice
- a humor, a dráma, a romantika és a sport előtti tisztelgés arányának lenyűgöző kezelése.

V. és itt be is fejezhetném a posztot, mert az előző gondolatjelek voltak a lényegesek, de SORRY:

Szóval úgy ültem le anno elé, mikor indult, hogy uhm, sportanimét nézek... csak rászántam magam, hátha érdekes lesz. Két dolog motivált erre: 1. tetszett a borító és a trailer, mert végre nem középiskolások YESSS, 2. régebben szerettem nézni a műkorcsolyát, és ez anime feldolgozásként annyira egyedi témának tűnt, amiről kár lett volna lemaradni. +motivált valamennyire az is, hogy AA fórumon aktív élet kezdődött a topicjában (ahová bár csak néha írtam, de jó volt a részese lenni, később aztán jó nagy rajongást csaptunk, még külön kihívást is tartottunk^^). Aztán ami ebből lett... Első rész WOW, milyen látványos volt már ennek az orosz bishinek a programja, rajong érte a japán srác, aki a 6. helyezett lett... OMG sír, hogy egy nemzetközi versenyen (grand prix) csak a 6. (a világon az aktuális mezőnyben a 6. legjobb korcsolyázó??!!!), ne sírj, úgy is nyerni fogsz később... és ki ez a szőke hülyegyerek??? Az orosz a rész végén megjelenik a japán onszenjében és pucéran bejelenti, hogy az edzője lesz????!! WTF???!!!! IGEEEN?!!! Hatásvadászat és móka volt a köbön, szépséges látvánnyal, a végén tetszetős fanservice jelenettel (pasi mellbimbó, véééégreeeee - a bishikről a legtöbb helyen előtte jó pár évig hiányzott - köszi Hiramatsu). Szóval hamar érződött, hogy az elemei a női közönség triggerelésére álltak be (ok, a fullpasi stábtól ezt vártuk, de így is örülök, hogy sok-sok srác is elismerően nyilatkozik erről a FUN CUCCRÓL). Ettől kezdve a részek egyre csak jobbak lettek: sok-sok móka, Yuri-Viktor KÉMIA és VERSENYEK. Nagyon jó választás volt a grand prix versenye, mert bár rohamtempóban, de baromi jól belefértek vele ebbe a 12 részbe. Zseniális adagolás, zseniális rendezés, amit Sayo mutatott. Szóval?? SORRY DE SPOILERES SOROZATVÉGIGÖMLENGÉS KÖVETKEZIK: Viktor rögtön két Yurit is edz?? A rövidprogramjukon felcserélve adja nekik a választott szerepeket, hogy a szerényebb Yuri szexizhessen, a vad kölyök Yurio pedig angyalka legyen a jégen, hahahaha IGEEN. Yuri könnyedén lealázta a többi japánt (elképesztően tehetséges és szépen animált/kreált koreográfiával, ez a srác PRO, csak az önbizalma a béka segge alatt), Yuri és Viktor többet taperolják egymást, mint animés párok közül eddig bárki?!!! BIZALMAS BESZÉLGETÉS, a hosszabb -szabad- program kidolgozásának nehézségei?? A dal címe yurionice, gyönyörű zongora és hegedű játék, amire EPICWIN előadást és ugrásokat gyakorolnak!!! A versenyeken egyre több mókásabb és tehetségesebb szereplő tűnik fel... Jó ég, egytől-egyig ARCOK, hülyék, trollok, viccesek vagy mogorvák, és nagyon... NEM JAPÁNOK EZZZZAAAAZZZZ! Yuri egy baromi nagy depizés után négyszeres flipet ugrik, ami Viktor védjegye WTF, az egyik legnehezebb ugrást totál magától megpróbálja!! Mi a halál, Viktor utána megcsókolja MINDENKI ELŐTT A PÁLYÁN. Ez volt az a pont, amikor rá kellett jönnünk, hogy nem bait volt, amit eddig láthattunk, sőt (visszanézve már sokkal világosabbnak látszott, hogy a 4. és 5. rész között a srácok tulajdonképpen már összejöttek, csak nem akartuk elhinni - bár a csók ki volt takarva, és a kapcsolatuk sosem volt szó szerint kimondva, a későbbiekben nem is volt igazán rá szükség ---->>>> aki ezt tagadja, az nem tudom, mit néz... de hogy nem figyeli a YoI-t az 100%, aki pedig még ezek után is csak baitnek / fangirl fejős sorozatnak tarja, az fogalmazza át úgy, hogy fangirl fejés gay főszereplőpárral, köszönöm). Szóval ezek után romantikusabbnál romantikusabb pillanatok között (repteres kézcsók+ölelős jelenet, BARCELONÁBAN A TEMPLOM ELŐTT EGYMÁS UJJÁRA KARIKAGYŰRŰT HÚZÓS JELENET) ismertük meg a többiek ütős koreográfiáját, vagy pl. hogy milyen az, ha Yuri Viktor támogató jelenléte nélkül versenyez. ÉS OMFG 10. rész vége??? Mikor kiderül, hogy valójában az előző grand prix végén már volt egy kis rúdtáncosXDDD afférjuk, ahol Viktor belezúgott Yuriba, aki részegen megkérte őt, hogy legyen az edzője, és VIKTOR EZÉRT MENT EL JAPÁNBA, nem csak mert baromira ráért, és mert látta Yuri tehetségét a provokáló YT videón. Óriási ending, óriási húzás, amire senki sem számított ettől a cucctól, pláne nem egy alapból is WTF GYŰRŰS JELENET UTÁN... A többi karakterből is mind tetszetős és elég volt, amit kaptunk, persze végig harmadik főhősként hangsúlyos maradt a fiatal tehetség, Yurio... Olyannyira, hogy egészen az utolsó rész utolsó harmadáig nem lehetett eldönteni, hogy Yurit tényleg legyőzi-e Yurio. És igen, legyőzte, óriási tehetség, nem sokon múlt, gyönyörű volt: YURIO NICE!!!!!!!!!! HA FIGYELTÜNK VOLNA A CÍM EZT MÁR RÉG LELŐTTE XDDD Persze Yuri utolsó előadása így is epicebb volt, mint Yurióé, összpontszám ide vagy oda, ahogy annak lennie kellett!!! azt hiszem az a sorozat egyik legkatartikusabb pillanata, mikor Viktor elsírja magát látva Yuri tökéletes ugrását. Ohh, pedig előtte kicsit hogy összevesztek, a végén pedig egyáltalán nem volt frusztráló, hogy arany helyett az ezüstnek örülhettek, ráadásul ezt is sikerült Viktuuri kémiával megfűszerezni... A végén pedig az ígéret, hogy Viktor visszatér még versenyezni..... és együtt edzenek ezúttal Oroszországban, szép zárás, de a gála korcsolyás endinggel még inkább, AHOL EGYÜTT KORCSOLYÁZZÁK EL ELKÉPESZTŐEN ÜGYESEN ÉS ROMANTIKUSAN VIKTOR LEGELSŐ RÉSZBEN BEMUTATOTT, HÍRES KOREOGRÁFIÁJÁT. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ehehehehe, hát igen. Lehet, hogy rohamtempóban láttuk az elődöntőket, döntőket (DE LÁTTUK! VÉGIG!!!), és lehet hogy a grafika sok helyen egyszerűbb, gagyibb, nem olyan szép, de minden kori moment kézzel rajzolt, folyamatos, valós mozdulatokat visszaadó (és van jó pár igazán ütős is közte)!!!!! Lehet a karakterek többsége flúgos és vidáman ömleng, de ez a szórakoztató és happy légkör óriási hangulatra pörgeti fel az egész cuccot. Lehet, hogy a szerelem nincs kimondva, de a srácok minden érintéséből, szavából, pillantásából átjön a vágy és az érzelem. Lehet, hogy az egész giccses, fanservice dús, valamennyire nemzetiségeket sztereotipizálós, de FUN, KEREK, EGÉSZ, minden eleme jól van összerakva, és egy igazi sportanimét alkot. Nem, nem csak alibiből. 12 részen át - amiből 7-8 versenyekkel teli!! - láthatjuk, ahogy a legprofibb műkorcsolyázók versenyeznek az egyik legnagyobb nemzetközi versenyen: külön ehhez az animéhez készített teljes koreográfiákkal és zenékkel, valódi csarnokok, ország-helyszínek megrajzolásával, a közvetítés, a közönség nagysága, az egyes versenyzők rajongói, rokonai, a pontszámok és a verseny menetének folyamatos bemutatásával... Igen, ez mind-mind fontos eleme, háttere, óriási! Még a kommentátor hangját sem seiyuu, hanem szakmabeli adta!! Sok-sok apró részlet, amire ez a korcsolya geek gárda ügyelt: Sayo, Kubo, Hiramatsu stb. Óriási fanjuk lettem, azóta is követem őket itt-ott, vettem egy rakás YoI terméket, revaccsoltam az animét HÉTSZER............

Igen, ebből az összeömlesztett szövegből jól látszik, hogy a YoI valami nem várt, mégis hiánypótló cucc lett számomra. De igazából úgy gondolom, hogy nemcsak a szememben, hanem szumma a japán animés iparban hiánypótló darab, mert nagyon ügyesen rakta össze a jól ismert elemeket egy igazán új téma-alázattal és lendülettel. Lehetne még jobban, még színvonalasabban ezt űzni, ütősebb animéket kreálni... De mostanság nem igazán jön össze nekik.

Jelenleg:
Bejelentették, hogy movie készül hozzá, amiről most nem infóznék sokat. Lényeg, hogy Viktor múltjára és az akkori téli olimpiára fókuszálna, de abból ítélve, mennyit ülnek rajta Sayóék, valószínű másra mentek a főbb pénzek a mappánál, továbbá ez a csak múlt ötlet a japán közönségnek sem tetszik, így gondolom folytatás elemekkel is átszövik a filmet... Minap közzétették végre a kis trailer, amit még 2019-ben adtak a japán mozik egy eseményen. És hozzáfűzték, hogy továbbra is dolgoznak rajta, de még mindig nem tudják, mikor lesz a premier... Ehehehe, hááááááát, majd meglátjuk. Mindenesetre kíváncsian várom, bármit is kreálnak még hozzá, de szumma nincs hiányérzetem. Még úgy sem, hogy azért mégiscsak egy eléggé túltolt, 100%-osan pedig mégsem bevállalós cím, amit egy sokkal összetettebb sztori lazán lesöpört a dobogóról.

Catrin írta: 2021.02.17. 11:45 (pl. a yoi-nál is elfelejtettem kiemelni, mennyire jó volt látni, érezni, ahogy Yuri stresszel - egyéb lelki folyamatok enyhe, de fontos tálalása; vagy hogy a 10. epizód vége nem csak a fordulat miatt zseniális, hanem azért, mert úgy értelmet nyer Viktor sorozat eleji viselkedése, amit elsőre mindenki csak túl szexis és flörtölős, magabiztos külföldiként könyvelt el, közben meg kiderült, hogy az egésznek van már egy lényeges alapja köztük...... Yuri, a megbízhatatlan narrátor, ugyebár... szóval ezekről is írni akartam a fangirl ömlengés mellett, de már kinek jutott eszébeXDDD)
Válasz küldése