Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Dec. 31 van, hagyományainkhoz híven évértékelő tobbig. Mik voltak ezen év legjobb/legrosszabb/legnagyobb meglepetést/csalódást okozó animéi?

Részemről az idén a legkellemesebb meglepetést a Made in Abbys okozta, topicjában írtam róla, igencsak várom a folytatást. Ezenkívül a Tsurezure Children maradt még kellemes emlék, nem bánnám ha több hasonló sulis romkom érkezne a jövőben. Ill. ide kívánkozik még a Shingeki S2, aminek az utolsó 4 epizódja eléggé el lett cseszerintve, ennek ellenére mégis hétről hétre függtem rajta meg az epikus hatásvadászatán, emlékeztetve rá, miért is vagyok SnK fan. :D

Csalódás... Talán a Youjo Senkitől vártam volna több fekete humort, sajna a közepéig szórakoztató GP a végén átment SRS háborúsdiba, amit azzal az árjalolival semennyire nem tudtam komolyan venni. Kár.

Hulladékok terén sajnos sokkal szélesebb a paletta, csak a legnagyobb retkek: A Netsuzou Trap kiérdemelte, amit az Elfen Lied óta csak kevesen: 1/10-et dobtam rá, és azt is csak azért mert MAL-on nincs negatív tartomány. Aztán a Kuzu no Honkai és az Inuyashiki az "annyira szar hogy már röhejes" kategória idei nyertesei, végül a Berszark S2, amit imho senkinek nem kell bemutatni. A Sors/Apokripta is keményen pedáloz ebbe az irányba.

Talán a Sangatsu no Lion megtekintésével bővült volna a lista első fele, erre sajna az idei évben már nem tudtam sort keríteni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Nos, nem tudom mennyi értelme van ide írni, tekintve, hogy két kezemen meg tudom számolni, hogy hány animét láttam idén, nem csak 2017-eseket (ahhoz 1 kéz is elég), de úgy alzusammen. :dirr: (Egyébként ajánlom ezt a módszert, ha újra fel akarjátok éleszteni az animék iránti lelkesedést, ha esetleg elfogyott, mert remekül működik. :D)

Ha a Sangatsu no Lion 1. évadát is idenézzük (mert 2016 őszén indult, de 2017 márciusában ért véget), akkor nálam egyértelműen az a nyerő, az idén indultak közül pedig a Shouwa Genroku 2. évadát választanám, mint év animéje, de nem sokkal maradt le a Tsuki ga Kirei, ami az év meglepetése is volt egyben (nem nyújt egyébként semmi különöset, de nekem nagyon betalált), mindketten kedvenclistásak lettek.

Legrosszabb pedig a Kuzu no Honkai, bár kihívója számomra nem is volt. (Így is alig néztem valamit, így próbáltam mindig olyasmit választani, ami tetszeni is fog, minek néznék valami szart? XD)

Van még pár cím, amit mindenképpen szeretnék pótolni jövőre, mint pl. a Made in Abyss, ACCA, Uchouten Kazoku 2, úgyhogy lehet majd még visszalátogatok ide, hogy változott-e valami.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Legkellemesebb meglepetések ebben az évben nálam a Princess Principal volt, amely teremtett egy egész érdekes, hidegháborút idéző politikai settinget, kémkedéssel, kettészakadt világgal és "harmadik világbeli", azaz el nem kötelezettek államokkal. De a Konohana Kitant is megnevezhetem ide nyugodtan, ami a szokványos cuki lányos, csajos és kötelezően yuri áthallásos sorozatokat dobta fel a japán kultúra és folklór, hitvilág elemeivel, amelyekről ezáltal kicsit többet tudsz meg. Továbbá ott volt a Demi-chan wa Kataritai, ami a Centaurhoz hasonlóan nem az ecchi-romkom és fetisiszta oldaláról fogta meg a monster girl témát, hanem igyekezett biológiai feltárást végezni, miközben volt helye egy közvetlenebb de reális tanár-diák kapcsolatnak is. Ide tenném azért a Tsuki ga Kireit és a Just Because!-t is, amelyek a középiskolás romantika kábé két véglete a realitásban: az egyik az első szerelem és a "találjuk ki, hogyan is működik ez" fényében zajlott, a másik meg a közelgő nagy szétrebbenés előtti, gyakorlatilag a "most vagy soha". Az utóbbit nagyon erősen befolyásolta amúgy az is, hogy az angol felirata gány és zavarossá teszi a történéseket. Mindkettő original volt, gyakorlatilag nem tudtunk róluk előre semmit, csak hogy kik dolgoznak rajta, és így is a katasztrófa helyett két minimum decens sorozat lett. És ki ne felejtsem a Danna ga... alkotójának másik animéjét, a Kobayashi-san no Chi no Maid Dragont, ami nemcsak szórakoztató tudott lenni, de komoly is a kiégéstől kezdve a melegkapcsolatokig. Ezek azok a címek, amik elé gyakorlatilag zéró elvárással ültem le, és ahhoz képest kaptam valamit.

Aztán lássuk azokat, amikről valami fogalmam is volt. Az Akiba's Trip egy olyan cm, ami mehetne a meglepetés és a csalódáshoz egyaránt. Meglepetés, mert tudták hozni a játék olykor elborult humorát, paródiázását, miközben változtattak a történeten is, viszont csalódás mert, abból is túl sokat, a végére már inkább a romkom lett hangsúlyosabb, és teljesen kiforgatták, zavarossá az eredeti alapot a szórakoztatóipar-fogyasztók társadalma kapcsolatról. Az Atom: The Beginning elég érdekes előzménye lett az Astro Boy franchise-nak, de nem hagyott mélyebb nyomokat bennem. Ugyanígy volt az Onihei vagy a Kemono Friends is, amiktől kicsit többet reméltem. A KonoSuba 2. évada az előző évadhoz képest már messze jobban teljesített.

Csalódás. Akkor ide kapásból a Fate/Apocryphát nevezem be, amely a Deen-féle alap Stay Nighthoz képest is messze alulmúlta magát, pedig minimum volt benne annyi potenciál és szint. Az első felében gyakorlatilag elufotábláskodták az egészet, hogy minél jobb cliffhangerrel zárják a részeket, csak atmoszférát nem tudtak teremteni hozzá. Nagyon 1-1 mondatra fektettek hangsúlyt több jelenetben, ami egyszerre akart foreshadowing és jelentőségteljes lenni a későbbiekben, sokak indíttatásán nem tököltek el semennyit, pedig kellett volna, így csak súlytalanul lebegtek (mint Jack mestere, akinek elég érdekes sztorija van, hogyan vált azzá, vagy Avicebron, akinek meg a múltja lett volna kulcsfontosságú, hogy miért árulja el a sajátjait olyan könnyen). Ehelyett a második felében hirtelen váltottak hármasból ötösbe a kocsival, át átsuhantak az egészen. Az, hogy Sieg egy papír és semmilyen karakter, az még elmegy annyiban, hogy se múltja, se jelleme, mivel egy tartályban nevel homunkulusz (szemben a korábbiakból Irisviellel, akit kezdetek óta a világ megértésére neveltek). Erre rátett még a stúdió is a grafikai és animációs hibákkal, a monoton hangeffektekkel.
Csalódás volt még a Kakegurui is, ami végtére is egy "teszkógazdaságos Kaiji őrült és függő pi**ákkal" lett végeredményben. Továbbá a Pingu in the City, ami 6 részig elviselhető volt, de aztán egyre jobban laposodott, és elhagyta az a varázs, ami az eredeti svájci mesét jellemezte. Nem igazán volt meg benne az a halovány humor, sokszor inkább erőltették, és egy idő után unalmassá és inkább ötlettelenné vált.

Hulladékok... Huh, igen, ide jöhet az új Berserk, ami a reményét már akkor elvesztette, mikor az előző évad végén bejelentették. Az Eromanga-sensei, ami képest volt az első részről a másodikra egy olyan mélyrepülést és betonba zuhanást és bányatárna-fúrást végezni, hogy azt tanítani kéne "így nem lehet" címszóval. Illetve a Frame Arms Girl, ami játékpromónak iszonyatosan szegényes, unalmas, érdektelen és klisés lett. Aztán, ha valaki nagyon szenvedni akar, ajánlom neki a Sin: Nanatsu no Taizai című emberiség elleni bűntettet.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ez az év számomra olyan semmilyen volt alle zusammen, már ami a szezonos címeket illeti, szal tipikusan a "volt már jobb is, rosszabb is" esete.

A folytatásokat (Owarimono, Gintama, Shingeki, stb.) szokás szerint nem viszem bele a képbe, így az idei megnézett anime-sorozatok száma nálam 7-re rúg. Nem sok, de legalább kevesebb hajszál fogyott a fejem tetejéről ezzel a még jótékonyabb szelektálós metódussal.

Az év animéje? Nem is kérdés, számomra gyak minden kategóriában a Made in Abyss győzött, sőt az utóbbi öt év egyik legjobb sorozatának tartom számon. Ezen kívül volt egy emészthető Tsuki ga Kirei, a többi viszont simán csak középszerű (Onihei, új Kino), vagy még annál is rosszabb (Inuyashiki, Chaos;Child, RokuAka), nem is kívánok pocsékolni rájuk több karaktert.

Egyébiránt említést érdemel még a Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome, amivel Yuasa ismét megmutatta, hogyan kell animét rendezni, ráadásul a Mind Game után visszatért a filmes formációhoz, ami külön plusz pont.

ETA: Ja, igen, a Mahoutsukai no Yome érdekel majd még, egyre biztatóbb dolgokat hallok felőle, de azért inkább megvárom, mi lesz a vége.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

- Ha legkellemesebb élményről lenne szó, akkor már rögtön az első kérdés megfogna, mert arra azt kérdezném vissza, hogy "milyen értelemben". Ha a szó egyértelmű jelentéséről, és a ténylegesen/egyenesen kellemes élmény megtalálásáról van szó, akkor egy érmét kellene feldobnom a Gabriel Dropout és a Mahoujin Guru Guru remake között. Előbbi azért, mert az "angyalok és démonok" témában mozgatva egy olyan sorozat született belőle, aminél nem csak, hogy a humor NAGYON szinkronban volt velem a maga kicsit rajzfilmes, jópofán aranyos módján, de egyben emlékeztetett arra is hogy miért szeretem a Doga Kobo stúdiót, mert ha valakik, ők tudnak jól szórakozni a vizuális kreálás folyamata alatt. Az utóbbi pedig azért volt kielemendő, mert annak ellenére hogy egy remake-ről van szó, szinte semmi modernizáció nincsen benne azon kívül hogy a vizalitások mai szinten vannak, úgyhogy tartalom terén megmaradt olyannak amilyennek anno szánták. Ami ebben az esetben egy nagyon aranyos kis '90-es évekbeli fantasy-vígjáték sztori, ami nem csak, hogy üstökön ragadja meg azt a bugyutácska/szarkasztikus humort amit gyerek főszereplőkkel el lehet érni, de aranyoska jellemfejődés is tetten érhető a két főszereplőt illetően, ami szerencsére nem teszi túlzottan komolykodóvá a sorozat stílusát azután sem. Annyit mondjuk csaltam ezzel a kommenttel, hogy még három rész visszavan, de a következő napokban mindenképpen említést teszek még róla, egy másik sorozattal egyetemben. *Ennyire* kellemes meglepetés talán nem volt, de a KonoSuba 2 is ide tehető annak köszönhetően, hogy érezhetően kezdi kiforrni magát a tartalom, és most már tényleg elérte és megérdemelte a "Slayers a 21. századnak" körbeíró jelzőt. Az /a/ tábornak pedig egy fenyőfaággal való verdesést azon okos meglátásának köszönhetően, hogy az S1-hez képest sokkal QUALITIY-bb lett az egész, holott csak arról van szó, hogy elfelejtették hogy milyen volt anno az S1, ahol dettó ugyanígy azért volt sokszor off-model az egész, hogy a humor hatását növelje, ami szerintem NAGYON jól is működött.

Viszont pecegettem a kérdés másik értelmét is, ami nálam az olyan cuccokat jelenti, amelyek "más" körülmények között olyan szinten le lennének értékelve mint a huzat, és az "év szarságai" lista büszke szereplői lennének, azonban valami, akármi mégis arra készteti az embert, hogy ne oda tegye, hanem képletesen adja át magát az élvezetnek és akassza szögre a művészet kritikusi ön-diplomáját. Ilyen szempontból isten őrizz, hogy ne hozzam fel a Frame Arms Girl-t, mert akármennyire lenne szó egy újabb "csináljunk egy évados reklámot egy bizbasz eladásainak növeléséhez" projectről, ha nem úgy állt volna hozzá a készítő brigád ahogy. Kezdve a Yoko Hikasa által megszólaltatott főszereplővel, aki az ilyesféle sorozatoktól eltérően nem hogy kamaszlány a kamaszfiú helyett, de kissé kapzsi és "toronyeszű" is minden jósága mellett, a címszereplő FAG-ek pedig hiába lennének amúgy kő egyszerű, majdhogynem sablonos figurák, az egész sorozatot mégis belengi egyfajta "renegát" faktor, ahol a sztori-írók inkább a hülyeségre és a dinkaságra mentek rá. Azt most se mondom persze, hogy olyan nagyon alulértékelt sorozatról lenne szó, mert amúgy NAGYON könnyen el lehet hinni róla, hogy más legszívesebben egy zsák szarként hajítaná el jó messzire, de a hétről-hétre szórakoztató funkcióját betöltötte nálam, és most is úgy gondolom, hogy a maga nemében érdekes színfoltja a merchen alapuló animék halmazának, arról nem is szólva, hogy az új Berserk adaptációt röhögve alázza porba ha a CG használatáról, és annak 2D-vel való vegyítéséről van szó. Ugyanakkor a Kuzu no Honkai-t is felhozhatnám itt, mert annak ellenére, hogy nagyjából a felénél megakadtam, és a FAG-el ellentétben itt már tényleg lehet ironikus élvezetről beszélni, mégis egy olyan bizarr pakkról van szó, ami mellett ugyancsak kár lenne elmenni: kezdve a nem egyszer mangás panel elrendezést mímelő, szerintem jó értelemben melankólikus vizuális sílusától attól a felismerésig, hogy ebben a sorozatban minden szereplő egyszerre szuper pesszimista marhaidióta és szexéhes, szóval a vizuális ízlés és a tényleges tartalom színvonala között annyira nincsen összhang, hogy azt jó-rossz nézni.


- Ha csalódásokról van szó, akkor elsőre az Isekai Shokudo ugrik be annak köszönhetően, hogy hiába képvisel olyan isekai "márkát", amit mára sajnos az SAO eléggé átalakított, ha egyszer nagyon hamar beleesett abba a csapdába, amibe nagyon nem kellett volna: repetitívvé vált. Kicsit olyasmi szituáció mint a tavalyi Dagashi Kashi volt, annyi eltéréssel, hogy itt az ennivalóról való ömlengés bővebb lére volt eresztve a sztori formátuma miatt, de az egyezés megvan abból a szempontból, hogy itt is a ló elé volt fogva a szekér és nem volt elég szereplőcentrikus ahhoz, hogy már csak az átlagnál többé-kevésbé idősebb szereplőgárda erényeit kamatoztatni tudja annak ellenére, hogy a karakterdizájnok így is szépek voltak. Aztán a téli szezonból a Little Witch Academia TV változatát mindenképpen ide tenném, mert centire pontosan beváltotta azt, amitől a bejelentéskor féltem: ami kétszer 30 percben anno működött, az TV terjedelemben már nem sikerült, annak ellenére hogy a Trigger animátorai most is odatették magukat. Az egész egyszerűen csak ott volt de nem volt se íze-se bűze, ami a Trigger stílusát tekintve enyhén szólva furcsa volt, és akármennyire vitatható a Kill la Kill, még mindig az maradt talán a stúdió leginkább szóra érdemesebb produktuma. Nem ennyire súlyosan, de az Uchouten Kazoku 2-őt és a Kobayashi-san Chi no Maid Dragon-t is megemlíteném, ha más nem azért, mert az előbbit az első évad után szerintem abszolút felesleges volt folytatni, már közel sem volt benne az a kis tűz, ami az S1-et jellemezte anno. Az utóbbi pedig részben azért, mert hiába voltak benne ténylegesen családias és őszinte pillanatok, ha egyszer az IS-hez hasonlóan itt is volt benne önismétlődés (habár a karakterek szempontjából), másrészt pedig azért, mert a sorozat körüli meme-ek sajnos nem fedik le igazán hogy milyen lenne amúgy az anime, a Kanna körüli felhajtás majdhogynem pedomacis változatát pedig legszívesebben állon térdelném, mert nem egy ismerősömet tántorított el a sorozattól. Mondom mindezt úgy, hogy a nu-KyoAni terén az Amagi Brilliant Park és az Euphonium első évada még mindig jobbak és reprezentatívabbak nála.


- Csalódások? Ez is egy fogós kérdés, mert amennyire rémlik, úgy igazán "megbocsáthatatlanul pocsék" animét idén nem néztem, ezért inkább megcsavarom a kérdést, és azt mondom, hogy én voltam a saját éves animés csalódásom, mégpedig azért mert különösen az év második felében az átlagnál kevésbé volt animenézős kedvem, így nem egy olyan sorozat van, amit el akartam volna kezdeni de nem volt éppen kedvem, vagy néztem-néztem, de valamiért későbbre akartam félrerakni, és azóta nem folytattam. Csak a teljesség igénye nélkül az utóbbira jó példa a Tsuki ga Kirei, aminél hiába jött be az autentikusan középiskola előtti románc ábrázolás, valamiért mégis későbbre akartam hagyni, és egyelőre ott is van még, de az Atom: the Beginning/Sakura Quest/Akiba's Trip hármas is hasonló cipőben utazik. Ha pedig az előbbiről van szó, akkor csak az őszi szezonból a GARO: Vanishing Line/UQ Holder/Net-juu no Susume/Houseki no Kuni/Animegataris ötösfogat képviseli magát, az év többi részéről pedig olyan címek mint az Alice to Zouroku/ACCA/Demi-chan, szóval yeah, van még mit bepótolni. Viszont ahogy látom a téli szezon most csendesebb lesz néznivalókból, úgyhogy talán lassacskán, de át fogom rágni magam ezen a kis listán.
Kép Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Rengeteg folytatást néztem idén, ezek közül a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen, a Natsume Yuujinchou Roku és a még jelenleg is futó 3-gatsu no Lion tetszettek a legjobban. Meg a Gintama új évadai.
Az új sorozatok közül leginkább a Houseki no Kuni (TV), a Tsurezure Children és a Mahoujin Guruguru (2017) nyerte el a tetszésemet. Kellemes meglepetés lett a kínai Quanzhi Gaoshou (The King's Avatar), aminek a webnoveljét azóta is szorgalmasan olvasom.
A legnagyobb csalódást idén a Shingeki no Bahamut: Virgin Soul okozta, mert elég magas elvárásokkal ültem le elé, amiknek az első néhány rész még megfelelt, de aztán szétcsúszott a történet, plusz a régi karaktereket sem használták ki megfelelően.
Nem igazán jött be a Rewrite 2nd Season, az Inuyashiki és a Fate/Apocrypha.
Egész jó guilty pleasure volt a Vatican Kiseki Chousakan. Hullámzott ugyan a minősége a nevetségesen rossz és a simán csak vacak között, de az első ügy miatt emlékezetes marad. :D
Majd valamikor talán pótlásra kerül a Made in Abyss, a Shoujo Shuumatsu Ryokou és a Tsuki ga Kirei.
Avatar
Katana
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2017.01.15. 16:40
Nem: Férfi

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Katana »

Itadaki! Seieki,
Joshikousei no Koshitsuki negyedik rész)
Menkui,
Imouto Paradise
Zettai Junshu☆Kyousei Kozukuri Kyokashou!!
Suki de Suki de, Suki de The Animation,
Shoujo Ramune,
Swing Out Sisters és a Kanojo x Kanojo x Kanojo

Ja és a Koiito Kinenbi azt most nézem ünnep alkalmából. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Katana 2017.12.31. 21:46-kor.
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Nekem idénről a legkedvesebb élményem a tegnap befejeződött The Idolm@ster Side M, ami annak köszönhető, hogy nem ez volt az első találkozásom az univerzummal. Már az alap sorozat is kedves nekem, annak a megnézése után és Shirai Yusukének hála találtam rá a fiúk vonalára. Mivel játszottam a játékkal, ismerem a szereplőket és kiemelten nyomon követem a zenei albumokat, koncerteket, seiyuu műsorokat, így nyilván volt egy elképzelésem arról, mit szeretnék látni a sorozatban. Ezt nem csak teljesítette, de valahogy a legjobb részeire erősített rá az adaptáció. Mindegyik fiút még jobban megkedveltem, és bár alapvetően egy vidám, kedves sorozat lett, megspékelték drámaibb momentumokkal, konfliktusokkal is. Ezeket viszont nem húzták el, és nem lett belőle részeken át tartó sírás-rívás, hanem gyorsan, hatékonyan oldották meg és ez nekem sokkal inkább illett ehhez a társasághoz, mintha a drámaiság jegyében fél évadokat szenvedtetik őket. A kedvenc bandám eddig is a High x Joker volt a most bemutatott hat banda közül, ezután meg még inkább az lesz és Shikit hivatalosan is kineveztem best boynak Saki-chan mellé. Sajnos most csak hét bandára jutott idő, de remélhetőleg, mivel minden téren sikeres volt a sorozat, lesz folytatása, ahol a másik nyolc együttes is megkaphatja a maga idejét.

Aztán szívesen emlékszem erről az évről folytatások közül a Natsumera, a Shouwa Genroku Rakuko Shinjuu második évadára, a KonoSuba második évadára és az Uchouten Kazukura. Az ACCA nekem hatalmas meglepetés volt, mennyire remekül sikerült és szintén nagyon a szívemhez nőtt az Alice to Zoroku, a Shoukoku no Altair, valamint a könnyedebb darabok közül az Oushitsu Kyoushi Haine. Ami annyira nem került hozzám közel, de abszolút elismerem az érdemeit, az a Made in Abbys.

Ami a legnagyobb csalódás volt, az a Tales of Zestiria második évada, annak ellenére, hogy azt a végződést kapta, amit a végére már senki sem mert remélni sem xD Ezt leszámítva nagyon rosszul adaptálták az egész történetet, ahelyett, hogy a javításán dolgoztak volna. Amit sajnálom, hogy nem tudtam megszeretni, az a Katsugeki Touken Ranbu. Több, mint két éve játszom a játékkal és tudom, mennyi munka, kreativitás van a kardokban, akiket borzasztóan szeretek, de a Katsugeki több okból is hatalmasat zakózott nálam. Szerencsére a Hanamarura lehet még számítani Touken Ranbu feldolgozásként remélhetőleg.

A legrosszabb sorozat címére az az ēlDLIVE, a Netsuzou TRap és a Fuuka pályázik nálam. Az az ēlDLIVE és a Fuuka nem emberiség elleni vétek, inkább mindkettő középszerű, és semmi újat sem mutat, ellenben a Netsuzou TRap-ra egy jent is kár volt pazarolni, hulladék az egész.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Rövid leszek, mivel mindent leírtatok már.

Év animéje nálam a Rakugo 2., egyértelműen, nem csak a folytatások közül, hanem szumma. Utána a Tsuki ga Kireit és az ACCA-t tenném, mert mindkettő kellemes, szeretni való élmény lett, valamennyire meg is leptek. Ide csatlakozik a Made in Abyss is, csupán annyival lemaradva, hogy kevésbé nőtt még a szívemhez, és hogy folytatásért kiált, amit örömmel várok.
Folytatások közül a Hoozuki még mókásabb lett, mint először, és sikeresen megszerettem a teljes karaktergárdáját (még mindig agyalok, hogy az 1-2 laposabb epizódja ellenére felpontozom 8-ra, őszi szezonból számomra ez volt a legjobb).

Imádtam még a Yurio Nice specialt. (Btw, az év nagy része nálam a YoI-ról szólt, akár a többszöri újrázást, akár az SNS függéseket nézem, és úgy tűnik, idén sem szeretnék ebből a lázból kigyógyúlni.)

Mókáztam még a Hitorijime My Herón, Kabukibún, Kizumono filmen, Kuroshi filmen, Tsurezure Childrenen. Az Owarimono is okés folytatás lett, de sajnos ugyanaz a bajom vele, mint a többi monóval: csak 1-2 karakter érdekel, a többi fáraszt, arányaiban pedig ez valahogy sosem jön ki számomra kedvezően.

Sajnálom, hogy nem lett az új Kino hatásosabb, a Konbini Kareshi szórakoztatóbb, és hogy a Seikaisuru Kado végét nagyon elb@szták.

Tervezem még 2017-ből a Yuasa filmet (csak még nem jött a ráhangolódás), a Mahoutsukait (tavaszra valószínű pótolom az eddigieket) és a Sangatsut, amit Ákos-alkumnak köszönhetően el is kezdtem.

A szarságokról én már inkább nem írok.
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: -OJ- »

Én pedig még rövidebb ::^_^::
Tetszési sorrendben az összes anime, ami a 2017-es felhozatalból érdekelt annyira,
hogy belekezdjek, ne dobjam négy rész után, és be is fejezzem őket:

1. KonoSuba2
2. Boku no Hero Academia 2
3. Youjo Senki
4. Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
5. Demi-chan wa Kataritai
6. Masamune-kun no Revenge
7. Seiren
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Mi(k) volt(ak) számodra a 2017. év animéje(i)?

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Őszintén csak négyre emlékszem, hogy 2017-es lett volna, abból hármat dobtam, egy tetszett.

Tetszett: Shoukoku no Altair, amit divat szidni animés-körökben, pedig szerintem nagyon korrekt kis anime. Az eleje ugyan döcögősen indul, de utána nagyon jó ütemben fejlődik, ahogy Mahmut is. Az animáció gyönyörű, a hátterek is, a karakterek érdekesek és jó dolog, hogy bizony nem mindenki éli túl az utolsó epizódig. Nem tudom, mit mondhatnék, de kéne egy második évad, mert elnézegettem volna még. Vannak ugyan hibái, de hát melyik animének nincsenek? Van benne egy-két logikátlanság, de ezt megbocsátottam, mert a történetfelépítés korrekt volt, jók voltak a csatajelenetek, szóval engem meggyőzött. 9/10

Dobtam:

1. NTR: Netsuzou Trap - Konkrétan egy rész után kukáztam, de úgy, hogy soha ne lássam többé. Irritált az egész, pedig vágytam már egy jó yuri-animére, de ez nem az volt sajnos. 1/10

2. Koi to Uso - Szintén egy rész után kaszálva. Az alapötlet nem volt rossz, de a kivitelezés annál inkább. A karaktereket nem tudtam komolyan venni, ráadásul a rajzolás is ronda volt. És mi ez az új divat, hogy minden iskoláslány folyton elpirul, ha kell, ha nem? 1/10

3. Alice to Zoroku - Nos, szintén kasza, nem jött be, pedig nagyon akarták, hogy drámai legyen, meg akciódús, meg kemény darab, csak nem sikerült. A CGI borzalmasan ronda, mintha gyurmafilmet néznék, nem tudom, minek kellett bele. A rajzolás nem egy nagy szám, én szebbet készítek, pedig rajzolni sem tudok. A történet meg már ismerős az Elfen Liedből, szóval semmi újdonság. 1/10
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Válasz küldése