Dodgers írta:Egy kicsit lógtam a Titkos kommentjére való válasszal, de legyen annyi mentségem, hogy egybe akartam vonni a mostani szezon kezdéseit illető benyomás-áradattal az egyszerűség kedvéért, ami viszont meg jóval hosszabbra sikeredett mint amennyire számítottam, úgyhogy megyek is főnixmadarat játszani, ha már a nem túl aktív fórumos aktivitás kompenzálva lett ezzel a kommentel.
Részemről semmi gond.
Dodgers írta:Drifters: A mostani szezon kvázi egyetlen rejtélye a számomra az, hogy a Drifters kapcsán nincsen nagyobb hajcihő mint amekkora most van, hiszen ugyanannak a Hirano-nak a keze munkája, aki annak idején a Hellsing-et is letette az asztalra, ezzel a világnak adva az "animék nem gyerekeknek való!" mantra egy poszterfiúját.
Na igen, bevallom, ezt én sem értem. Nem mondom, hogy övezze a cuccot Shingeki-szintű hype, vagy ilyesmi, de azért ha mást nem is, az egykori és jelenlegi Hellsing-fanok "szolidaritását" mégis csak elvárná az ember, ha már a "mester" újabb mangájának animés adaptációjáról van szó. XD Meg most viccen kívül, ha eltekintünk attól, hogy "OMG, KOUTA! ZOMG, HELLSING!", úgy a Keijón kívül objektíven is talán még ez lenne azon másik sorozat, amit lenne is kedvem követni, mert legalább néz is ki valahogy, van stílusa, meg persze DAT OPENING... XD Értem én amúgy, hogy Hirano vérgőzös öldökléssel kevert debil agymenése nem fekszik mindenkinek, de hogy ekkora kuss legyen a sorozat körül, az valóban furcsa.
És akkor a Keijóról:
Dodgers írta:Azt hallottam, hogy egy viszonylag vaskosabb mennyiségű részt ugrottak át a manga elejéből, de arról már jóval kevésbé szólt a fáma, hogy Nozomi és Miyata karaktere hangsúlyosabb lett az animében mint amilyen a mangában volt, úgyhogy a részemről én sem bánom a legkevésbé sem, hogy az anime összehegesztésénél arra törekedtek, hogy egy jelentősebb arc végéig ("East vs. West", vagy valami hasonló) juttassák el az adaptációt.
Konkrétan egy "laza" négy kötetet, de én kb. átpörgettem azért és hát tényleg nem vesztettünk szinte semmit. Egy az, hogy a sztori nagy része odáig tömény
lelkizés, amivel nekem úgy alapvetően nem feltétlenül szokott bajom lenni, de könyörgöm, seggharc és lelkizés egy cuccon belül? XD Szóval azért ez a koncepció csak egy bizonyos pontig bírja el a komolysági faktort és a manga mintha ezen rendszeresen túlmenne, vagy legalábbis próbálná ehhez a csírájában ROTFLOL felálláshoz úgy hozzáállni, mintha teszem azt röplabdás, vagy hasonló "normális" sportot űző csajok mindennapjairól szólna. Nekem meg ez így nem működik, ezért is rulzabb kivételesen az anime adaptáció, ami pont annyira "komoly", amennyire ehhez az egész felálláshoz illik a "komolyság". XD Szal a mangában annyi történik az elején, hogy először jön valami creepy csaj, aki Miyata exkendós társa és nyomatja a klisés dumát, hogy "eljöttem bosszút állni", meg "majd a ringben megtudod, hogy mi az én nagy fájdalmam!", aztán végül kiderül, hogy naná, hogy csak annyi, hogy Miyata hogy merte otthagyni a kendót. *facepalm* Nozominál pedig jó kis klisés "úristen, legyőztek, lőttek az álmomnak!" shounen-emózást nyomják be, mivel a mangában a Hanabival való harca nem csak egy gyors flashback, hanem ugye jelen időben történik, utána jön az emózás arról, hogy "jajj, hát most mi lesz, stb." Szal na, értem én, hogy pont így próbálná ez egész koncepciót komolyabbra venni a mangaka, mondván, hogy "ez nem csak egy szimpla segg-csöcs fanservice cucc, itt jellemmel bíró karakternek nagy lelki traumájának leszünk tanúi, ahol a sport csak egy eszköz" stb-stb., de ez azért valahol az animében is benne van, csak épp nem ennyire túltolva és épp ezért marad fun a cucc.
Dodgers írta:Azt egyébként meg tudom érteni, ha egyeseknek túl gyors az anime tempója a karaktereket illetően (pölö Hanabi barátságossága Nozomi felé a meccsük után), de szerintem egyikük sem olyan hűdemély kidolgozottságú, hogy akkor most percekig kéne matekozni azon hogy mi történhetett közöttük, szerintem tökéletesen egyértelmű az, hogy Hanabi amúgy elég barátságos figura lenne, Nozomi meg amúgy sem az a kimondottan ellenséges csajszi.
Jaja, meg amúgy nekem az sem volt fura, egyrészt, mert Hanabi csak a ringben "őrül meg", amúgy egy moe és barátságos lány, másrészt meg Dagi mondta pont a legutóbbi részben, hogy ők attól még egy "család", hogy esetleg szétseggelik egymást a platformokon, tehát úgy van vele, hogy a civil életüket ne keverjék össze a sportban tapasztalt győzelemmel/vereséggel. (Tehát ezért lehet az is, hogy Hanabi és Nozomi amúgy tök jóban vannak, ahhoz képest, hogy előbbi ájultra seggelte a legelső részben az utóbbit. XDDD)
Dodgers írta:Egen, ez (is) egy olyan pont, aminél határozottan kellemesen csalódtam az animében, hiszen szerintem (ahogy fentebb írtam) az alkotó elég komolyan veszi a kreálmányát ahhoz, hogy ne ilyen "egyszerűbb" dolgokon hasaljon el az egész, mert például a második rész végi Vákum Ágyú jóval kevésbé ütött volna, ha minden meccsben szétszakadnának a fürdőruhák/bikinik. Ez is egy olyan faktor egyébként, amit úgy vettem észre hogy az ellentábor (főként a bulvárcikkes részleg) nem igazán venne tudomásul, hiszen itt tényleg arról van szó, hogy van egy bizonyos fokú visszafogottság annak érdekében, hogy a tényleges cselekmény súlyán ne essen csorba, ami már önmagában érdekesebb "írói" színfolt annál, mint amikor a különféle fanservice-esebb cuccok látványosan tojnak a saját alapfelállásukra minden téren. A KLK egyébként annak idején még viszonylag jó felé haladt ilyen szempontból amikor elkezdődött (amikor még Ryuko szégyellte viselni Senketsu-t, például), csak az meg egy idő után pont két szék közé esett, mikor úgy nagyjából a félidő környékén kezdett egyre inkább egyértelművé lenni, hogy úgy igazán nincs olyan tartalma, amit össze lehetne párosítani a látványos hülyeségi faktorral, miközben a Keijonál még mindig jól fuzionál a sportanimés oldal a koncepció hülyeségével.
Amúgy én már úgy vagyok ezzel, hogy egyfajta "bónusz" ez is a sorozat nyújtotta élmény mellé még pluszban.

Szal ahogy pl. anno a Free! futásakor a hardcore moe-otakuk akadtak ki és köpködtek kígyót-békát a stúdióra, amiért kivételesen most a fujoshik felé is nyitottak, úgy a Keijónál meg ez az SJW-vergődés teszi rá a tortára a cseresznyét.

Úgy is mondhatnám, hogy igazából mindkét sorozatnál az "ellenkampány" nekem nem hogy elvette volna a kedvemet, de még épp hogy felcsigázott... XDD
Dodgers írta:Azt egyébként nem figyeltem, hogy a Kotaku részéről ugyanaz az illető írta-e a Keijo-s cikket, mint aki az SAO-t az egyik legokosabb cuccnak könyvelte el, vagy aki szerint a mostani Berserk sorozat messze jobb a kilencvenes évek-beli adaptációnál, mindenesetre utána fogok járni annak a MAL-os topiknak, mert a Kotaku körül szinte mindig garantált a cirkusz.
Én ennyire nem mentem bele, de ROTFLOL! XDDDD Egy az, hogy ez kapásból három hazugság. XD (1. Keijós SJW duma, 2. SAO, mint "okos" anime, 3. Berszark, mint korrekt adaptáció, vagy egyáltalán, mint önmagában értékelhető, jó sorozat.) A másik dolog meg, hogy most akkor döntse már el, hogy melyik oldalon áll. XD A Keijónál összeszedi a jó kis klisé SJW-dumákat, mint a "ez tárgyiasítja a nőket!" és hasonlók, de azért a SAO, ahol a főszereplő egy paraszt és tényleg kb. eldobható műanyagpohárként cserélgeti a csajokat, vagy a Berszark, ahol aztán Miura "nem tudok női karit írni azon kívül, hogy rape-mágnes" hülyesége végképp kiütközik, az neki tök oké? XDDD Mondjuk úgy, hogy ha már erre
triggerel (haha, Kill la kill + SJW mém, see what I did here? XDDDD), legalább legyen következetes, mert igazából egy Berszarkban, de még egy SAO-ban is szerintem messze több "hogyan nem nézem szarba sem a nőket" pillanatot lehetne találni, mint egy Keijóban.
Dodgers írta:Első körben arra fogadnék, hogy a sportanimés jelleg kedvezőbb, "földhözragadtabb" kezdőpontot jelent egy gyors belekukkantásra teszem azt egy "mechákkal harcolunk a földönkívüliek ellen" felálláshoz viszonyítva, az így összeterelgetett közönség pedig nem volt rest a különféle közösségi oldalakon képeket és gif-eket is linkelni a kommentjeik mellé (vagy éppen YT-n reakciós videókat gyártani róla), amiket meg már nem nehéz a legkétballábasabb firkásznak se észrevenni. Szemben teszem azt egy Illya-val szemben, ami már borítókép alapján is annyira az "animu" státuszban leledzik nagyonloli-jaival, hogy a One Punch Man-en/Mob Psycho 100-on és/vagy a Jojo-n, talán még az SAO-n is szocializálódott réteg számára már nehéz falat benyelni, így annyi nyilvánvalóbb visszajelzés sincs róla, függetlenül attól, hogy egy Reddit vagy egy 4chan alapján még így is lehetne tájékozódni. Na meg gondolom az is közrejátszott a Keijo részéről, hogy egy nagyon friss cuccról van szó animés szempontból, azok alapján meg ugye jó darabig lehet ütni azt a bizonyos vasat, de még így is sajnálom én is, hogy pont ez a sorozat lett most elővéve, mert jelen állás szerint a 7/10-et lazán megérdemelné, és állítólag még bőven még abból a jóságból, amit az első négy rész demonstrált.
Igen, kb. ez így mind, meg sajnos mindig van 1-2 olyan szezonos cucc, amit divat fikázni, de nem azért, mert tényleg annyira rossz, vagy mert megkapott egy akkora hype-ot, amit közel sem érdemel meg, hanem általában arról van szó, hogy ugyanolyan fanservice cucc ez is, mint amit a célközönség nagykanállal zabálni szokott, viszont mivel a készítők csavartak rajta 1-2 dolgot (értsd: legalább minimálisan próbálnak eltérni a kliséktől, vagy direktbe azokat parodizálják), ezért a tömeg egy emberként hördül fel, hogy hogy merészel bárki változtatni azon a gagyi formulán, amit ők már 5-6 éve non-stop kajálnak? (T'od, ezek ilyen koalák... XD Csak "eukaliptuszt" hajlandóak enni, de még abból is csak bizonyos fajokat... XDDDD) Aztán ez a réteg elkezdi fikázni X vagy Y animét, aztán sokan mások még pluszba felugranak a hater-vonatra és máris kialakul egy olyan helyzet, ami mondjuk egy SAO-nál, Shingekinél, stb., csak éppen fordítva: most mindenki utálja az adott cuccot, mert "hát másoktól hallottam, hogy szar", meg "mert nem olyan, mint amit már 5-10 év alatt totál megszoktam". Ahogy írtam itt valahol fentebb, pár éve pl. a B Gata H Kei volt hasonló, ahol sokan attól akadtak ki, hogy a főhős csaj kezdőcélja a sorozat elején, hogy 100 férfival feküdjön le, mire már az első rész előtt jött a sírás, hogy "Én nem fogok sorozatot nézni egy kurva főszereplésével!" (most miért nem? XD ritka téma, agybeteg vígjátéktól egészen a lélekben vájkálós seinen darabig sok mindent ki lehetne hozni egy ilyenből... XD) és hasonló frázisok. Csak most a feminista SJW lovagok is felugrottak a bandwagonra, így némileg a Keijónál nagyobb az "anti-fanok" visszhangja, mint általában.
Na és akkor:
SeggJo bizarr kalandja, ötödik rész
Nozomi, illetve egy folyamatosan fejhallgatót viselő csaj (de nem, nem Sonico XD) párharcával folytatódtak az események. A csajról amúgy sejtettem, hogy tuti valami befelé forduló, nem szívesen szocializálódó személy lesz, a készítők viszont érezték, hogy ez így ide még kevés lesz, ezért kitalálták, hogy ő nem szimplán zenét hallgat, hogy ne kelljen másokkal beszélgetnie, hanem
closet BL-fujoshi és konkrétan amíg a meccsére vár, addig is valami yaoi audio drama CD-t pörget magának, aztán percenként majd' elélvez azon, ahogy magában vizualizálja az egyes jeleneteket. XD (Most tehát már nem csak az SJW feministák őrülhetnek meg, hanem a weaboo otakuk is ellőhetik a "FUJJ, BUZIK!" kártyát, én meg jót röhögtem, hogy még csak pár perce vagyunk benne az epizódban, de máris hozza a cucc a formáját.

XDDD) Nozomi persze nem lenne jó Goku/Luffy genderbend edition, ha aranyosan paraszt módon nem kapná le tök váratlanul a csaj fejéről a fejhallgatót, mondván, hogy had hallgasson már bele ő is. XD Persze mivel az említett két úriemberhez hasonlóan nem épp Nobel-díjas és eléggé naiv is, ezért elsőre nem vágja, hogy mi a helyzet, max addig jut el, hogy valami kellemes hangú srác suttog neki épp olyasmit, hogy "a térdeid is remegni fognak!", plusz hogy mennyire nincs képben, arról később is tanúbizonyságot tesz, amikor a harc elején passzív csajnál benyög hangosan egy ilyen mondatot, hogy "Ja igen, mondta is, hogy ő nem a keijóért rajong, hanem valami B-izééért", mire a másik: "NEM, NEM VAGYOK BL-FAN!", mire Nozomi: "Az az, BL! ^_^" XDDD Nozomi rulez! :3
A harc aztán hamar komolyra fordul, amikor kiderül, hogy egy Cerberus nevű démon/entitás/akármi van a csaj seggében (no, really! XDDDD amúgy a további LOL-faktor miatt őt gazdája simán csak "Cer-channak" hívja... XDDD), ezért neki igazából nem is nagyon kell harc közben megerőltetnie magát, mert a démon kb. saját maga irányítja a fenekét és jól lecsapkod helyette mindenkit, ő csak "követi" az ellenfelet, mint Spielberg cápája. XD A harcra nagyon nem térnék ki, ezt úgyis látni kell, de lesz itt megint fincsi fanservice + shounen dumák, ahogy azt illik. :3 A végén pedig egy epic "Cerberus démonsegg vs Seggvákum Ágyu" összecsapással zárunk, amivel természetesem Nozomi nyer, mert shounenben a főhős sosem veszíthet. XDDD (Meg amúgy is, az első rész óta tudjuk, hogy a Keijóban akkor is továbbjuthatsz, ha ájultan a vízbe seggelnek, szóval tökmindegy. XDDD)
Már csak annyi a probléma, hogy Kazane-chan emózni kezd, amiért az előző részben vesztett engrish-weaboo-channal szemben, ezért kapásból ott is akarná hagyni a sulit, de mivel ez nem a manga, gyorsan megjelenik Dagi, aki elmagyarázza nekik, hogy a Mellhipnózis egy tiltott technika, amit ilyen viszonylag kezdő játékosok ellen, mint hőseink, Engrishnek tilos lett volna bevetnie, így kvázi Kazane hiába vesztett, mégis "nyert", szóval mind a négyen elit-szintre jutottak, yay! ^_^ Az emózást kemény fél perc alatt vezették fel és oldották is meg, respect az anime készítőinek! XD
Úgyhogy király epizód volt ez is és két nap múlva csütörtök, ami tudjátok, hogy mit jelent...

XDDD
Ja, el ne felejtsem: már kinn is van az OP + ED full verziói, utóbbiból kapásból
négy különböző változat létezik, értelemszerűen a négy főszereplő lány négy seiyuujának előadásában.
AA-ék meg úgy blogolnak felőlem, ahogy akarnak, de legalább a Keijo esetében megpróbálhatnák legalább úgy fele ennyi fanboysággal átitatni az írásaikat, vagy valami, mert nekem rossz néznem, ahogy olyan taplógomba-szárazságú stílusban irkálnak egy ilyen fun és epic cuccról. XDDD
Edit: Ja, tudom, hogy már mindenki unja a Sankakus linkjeimet, de
Akihabarában kirakták egy óriásplakátra a sorozat reklámarcát, annak örömére, hogy megjelent az első BD. Nem hibáztatom őket ezért. XD