Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.01.23. 22:32

Szokásomtól eltérően nem az utolsó hét utáni első teljes napfogyatkozást követő első teli holdkor írom meg a bejegyzést, hanem még időben.

A film szerintem korrekt volt. A fiúk közeledése és kapcsolatuk alakulásával nekem semmi problémám nem volt. Mind két srác helyzetét megértem. Rihito azonkívül, hogy okos semmilyen maszkulin jellegzetessége sincs, de nem is olyan lányos, mint mondjuk Isabelle a Paradise Kissből. Gondolom a legnagyobb problémája az, hogy Harasenbe szerelmes és ezt ő is tudja/sejti. Ezzel szembe Hikaru a tipikus anime fő karakter jegyeit hordozza magán. Gitáron játszik és a csajoknál is nyerő. Nála nem tudtam eldönteni, hogy a szimpla fizikai vonzódás volt meg előbb vagy már régóta szeretett volna Rihito közelébe kerülni amira most jött el a megfelelő pillanat.

A két srác – úgy gondolom – már sokkal hamarább levágta a szitut egymás közt, csak nem tudták mit lépjenek. Egyrészt egyik sem volt még szerelmes vagy ha voltak azok be nem teljesült vágyódások lehettek. Hikaru végül törésig vitte a témát amikor Rihitonál érdeklődött Manabu felől. A válasz elég egyértelmű volt, Hikaru aki a spontaneitásban hisz be merte vállalni az első csókot.

A kapcsolatuk további dinamikájában nem éreztem semmi nyafitronozást. Alakult saját magától és természetesen vetődtek fel problémák és nehézségek, de azért hamar megtalálták a megoldást. Amit sajnáltam, hogy nem mutatták be, hogy milyen volt a kapcsoltuk belül. Szóval oké láttuk a nagy eseményeket, de egy átlag szombat estét a parkban már nem. Ezt hiányoltam, az ilyesfajta intimitás bemutatását. Valamint több más hasonló dolgot elhallgattak a készítők. Jártak-e egymás lakásán? Ismerték a másik családját? Mi volt a véleménye a tanárikarnak? Na és a többieknek? Most véletlenül sem a klasszikus drámákra gondolok („Nem járhatsz vele” by random apa, „Hülye köcsögök.” by random iskolatárs), de egy kicsit távolabbi szempontokat is bemutathattak volna. Mindegy.

A grafikája rendeben volt, bár a mozgásuk nem mindig tetszett, illetve néhol erősen spóroltak az anyaggal. Gondolok itt én olyanra, hogy több közelről mutatott osztálytársnak nem sikerült arcot rajzolni.

A film maga összeségében 7 pontot kapott nála. A 8-hoz kellett volna még sokat gyúrni, de a 6-os pontszám is elég távol áll a movietól.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.01.29. 20:58

Örülök, hogy hárman is megnéztétek, Annarancs ráadásul a mangát is elővette! :D Surcinál kicsit sajnálom, hogy ennyire ragaszkodott a komplexebb felvezetéshez, mivel a történet lényegében nem erről akart szólni; és, hogy felrótta neki a BL-t totálisan lefedő mivoltát (aminek lényegében szerethető és szarságoktól mentes formáját bármilyen más romantikus történet is megirigyelné, a műfaj ékévé emelve ezzel). Persze azt is el tudom fogadni, hogy valaki ezt már annyiszor látta, hogy unja, csak tőlem kicsit idegen ez (mivel túlzóan, de vagyok annyira hibbant, hogy pl. minden egyes újonnan látott mechának megelőlegezek egy "talánt"), főleg úgy, hogy tálalásában és menetében tudtak a srácok újat, és mondom, más romantikus cuccok között is jobbat mutatni. :vigyor: De minden másban egyetértek, korrektek a meglátásaid, ahogy Iskariotes véleményét is dettózhatnám.

Isk: Láttam malon végül 8/10-re értékelted, félre állítottad vagy valami mégiscsak előrébb mozdította? Csak kíváncsiság.

Leara: Látom ám, hogy te is megnézted, így már 4 új áldozat az arány! :D Tessék véleményezni!

Nálam úgy történt a dolog, hogy egyik conon láttam belőle egy szépséges amv-t, néztem is, hogy wtf?! Egy normálisnak és SZÉPNEK tűnő BL?? Tudni kell rólam, hogy annyira nekem sem voltak a radaromon a BL-ek, csak sorra néztem a régi yaoi ovákat, így lényegében minden ócskát, közepeset/elfogadhatót láttam közülük (nagyjából jónak csak 1-2 címet tartottam), de nem figyeltem, hogy mik az újdonságok.
Na a cont követően barátnőim megnézték a filmet, és imádták, én pedig megfeledkeztem róla, hogy rá ér... még maradt 1-2 ova tervem előtte. Aztán jött Risa, meg a YoI függés, és a kérdés, hogy mi a helyzet a Doukyuuseijel. Szóval csak megnéztem végre.^^

A film 8/10-zel zárt, pedig agyaltam, hogy többet érdemel, de számomra is ott voltak a már említett hibái, amik zavarták az összképet.

Pozitívumok:
- A sztori abból a szempontból, hogy végre sikerült egy olyan mangát adaptálniuk a fiúrománcok közül, ami ennyire visszafogottan, édesen és természetesen közvetít egy bontakozó kapcsolatot. Nincsenek idióta poénok, túltolt féltékenység(re okot adó további karakterek), állandó szex-fanservice, DARKSEINEN feeling stb. A történetvezetés is korrekt erre az egy órára: minden évszakból láthatunk egy kis szeletet, amiből megállapítható, hogyan állnak, haladnak: lassan! Nagyon komótosan, kistinisen vagy bátortalanul. Nem csak kimondják, hanem érződik is, hogy mindkettőjüknek újdonság a helyzet. Bár Kusakabe hamar kockáztat a csókkal, és lényegében ő onnan, vagy inkább a kórus ének utáni csóktól kezeli magukat egy párnak, ténylegesen csak később, a Harasenes aggodalom után mondják ki a dolgot. Addig csak lelkesen nyomul Sajoura, aki többnyire hagyja.
A közepén lévő homokozós jelenetük édes, a végén pedig kellemesen megbeszélik és feloldják, amit elfuseráltak, pozitív érzetet hagyva ezzel a nézőben. Lényegében mindent adaptáltak az első mangából 1-2 jelenetet és egy ráadás romantikus fejezetet kivéve.
- A karaktereknél megvan a két jól elkülönülő típus, ellentét, seme-uke jegyek, ami nem zavaró. Kiegészítik egymást, emellett pedig olyan normálisak és szerethetőek. Hikaru egy laza, cigis, gitáros, kissé felelőtlen fiatal, akinél nagyon érződik, hogy jó hatással van rá ez a szerelem, érik általa. Plusz alapból egy empatikus, kedves srác a tinis "züllései" mellett. Rihito felelősségteljesebb, de zárkózottabb, jó látni, ahogy a kapcsolat hatására felenged, megnyílik.
- A seiyuuk teszik igazán szerethetővé őket: Kamiya Hiroshi egyik legjobb alakítása, annyira vidáman és természetesen játssza a szöszit. Kellemes ezt a nem szimplán kedves és izgága, hanem boldog hanglejtését hallani. Nojima Kenji pedig kellően ártatlan és lágy, bájossá teszi Sajout.
- A kevés mellék karakterből Kusakabe haverja kellemes véleményezőként van jelen. Hara Manabu a filmben pedig inkább némi poén forrás, mint féltékenységi tényező. Szerencsére. A mangában kicsit jobban dominál 1-2 jelenete, a róla szóló kötet sem lett a legjobb, jó, hogy nem ültették ezt át jobban az animébe. A beszédes névjátéka, Hara-sensei, harasen azért a mangában is csak poén marad. A tetős, BL mangáról és szexről beszélgetős jelenet pedig jól állt az animének, mint némi, vihar előtti lazulás (bár az nagyobb poén volt, ahogy a tanáriból ki kellett a téma miatt rohanjanakXD).
- A zene kellemes, a kórusének főként. Illik ez a diákdal az egész közeghez.
- A vizualitás egyedi és szép, nagyon visszaadja a mangaka artjait. Olyan hangulatos és kellemes, már ránézésre azt sugallja, hogy színvonalasabb BL címmel van dolgunk. A csókok is kifejezetten szépek.

Negatívumok:
- Egyszerűen tényleg sajnálja az ember, hogy nem lett 1-2 dolog jobban kifejtve. Picit több felvezetést elbírt volna, ahogy picit több happy pillanatot is a kis kellemesek mellett. Tehát valóban túl rövid, bár az adaptált manga se sokkal hosszabb... Mindegy, mikor néztem én is hiányoltam dolgokat, ezért is estem neki a mangának.
- Vizualitásnál említette Isk a spórolós arcokat, ez elég gyakori anime elem, hogy csak a főszereplők arca van kiemelve/megrajzolva, a többi nem lényeges, így én nem bántam. Illett ehhez az egyszerű, festményszerű tálaláshoz. Persze tény, hogy nem beszélhetünk nagyköltségvetésű munkáról.
- Műfajában végső soron ez sem szól többről egy szimpla románcnál, és nem vet föl olyan problémákat és témákat, amiket nagyon is elvárnánk a műfajtól.

A manga folytatás kötetei szépen haladnak előre, bemutatják, hogy járnak egymásnál, hogy mit szól 1-2 szülő a dologhoz, hogyan alakul a távolság köztük, pontosabban hogyan oldják meg azt. Nagyon szívmelengető, persze lehetett volna bátrabb.

Sikerült végül revaccsolnom is, azt remélve, hogy most jobbra pontozhatom. De a manga folytatások fényében marad a 8-as... jó lenne egyszer a többit is animeként megkapni, de nem sok esélyt látok rá.
Azt biztos, hogy ismételten feldobta a kedvem a film. Ahogy Sajou a végén ott szorong a metrón a butaságuk miatt, aztán jön a feloldás... Most ez külön jól esett.

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.01.29. 21:48

Én ma este tudtam le (végre, volt erőm/kedvem valami filmet az elejétől a végéig megnézni újonnan itthon... *erőltetetten és elhalóan* Hurrá! ... (?)). Maradjunk annyiban, hogy láttam jobbat is a műfajban. Mármint, ami azért tudott érdekelni vagy minimálisan a sztorival/cselekménnyel/karakterekkel szórakoztatni. Ez nekem olyan semmilyen volt. Most összeollózhatnám nyugodtan a fenti hozzászólásokból a véleményemet, de inkább kihagyom. Legyen annyi, hogy egy tisztességes iparos munka, de nem több egy grammal sem. Ugyanis kábé a felénél elkezdtem unni. A grafika/animáció a műfajában szép, de overall csak szódával elmegy. Repült rá egy 5 pont.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 443
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.01.30. 21:23

Catrin írta:
2018.01.29. 20:58
Leara: Látom ám, hogy te is megnézted, így már 4 új áldozat az arány! :D Tessék véleményezni!
Igenis :D. Röviden összefoglalva, nálam a "jó, de valószínűleg csak most az egyszer néztem meg" kategóriába került. A szereplők elég szimpatikusak, viszont túl sok meglepetést nem tartogatott, hisz egy tipikus love story, csak épp két fiúval (bár annak örültem, hogy nem lett félreértés a tanáros jelenetnél, pedig ellőhették volna ezt a klisét :DDD... de tetszett, ahogy a helyzetet kezelték XD). Azért azt be kell ismernem, hogy néhány jelenetnél nagyon mosolyogtam, mert egyszerűen cuki volt és kész. Túl sok mást nem tudok leírni róla, kb. elhangzott már minden, amit el lehet mondani, viszont a mangát lehet, hogy elolvasom majd valamikor, ha az tovább viszi a sztorit. Nálam egy 7/10-et megért :). A műfajjal meg majd ismerkedem még tovább.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.01.31. 21:28

Catrin írta:
2018.01.29. 20:58
Isk: Láttam malon végül 8/10-re értékelted, félre állítottad vagy valami mégiscsak előrébb mozdította? Csak kíváncsiság.
Elütöttem. 7 pontra átállítom.
annarancs írta:
2018.01.11. 22:44
Beszállok én is a havi kihívósdiba, bár azt nem garantálom, hogy minden hónapot teljesítek majd. :drop:
Bár sok új arc jelent meg a topikba én téged választalak, hogy a következő hónapra animét jelölj ki! Szóval még itt maradsz a topikba egy ideig. :twisted:
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.01.31. 22:33

Hűha, köszönöm a megtiszteltetést, de legközelebb majd jól meggondoljátok, hogy rám bízzátok-e a választást, tőlem simán kitelik, hogy megnézetem mindenkivel az aktuális kedvenc (guilty pleasure) művemet. :twisted: :twisted: Most viszont könyörületes leszek, és a Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome című filmet jelölöm ki. (Aki nem látta a Yojouhan Shinwa Taikeit, szerintem az is nyugodtan belevághat a moziba, persze a sorozat ismerete nem hátrány, sőt.)

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.01.31. 23:11

Köszi! Úgy érzem ez most motiválni fog, hogy végre megnézzem.^^

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2181
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.02.28. 10:40

Na, mielőtt lemenne teljesen a hónap, dobok egy posztot a havi aktuálishoz, igaz, sok újat nem tudok hozzátenni a már korábban elhangzott impresszióimhoz, sőt a [önreklám]legújabb Mondóba is cikkeztem a Yoru wa Otoméről[/önreklám].

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.02.28. 12:12

LOL, hétvégén végre megnéztem a filmet, még örültem is, hogy időben vagyok, aztán ezzel a lendülettel el is felejtettem írni róla. Ha most nem kommentelsz, tuti nem időben hozom a benyögésemet.XD

Nos, a film tényleg szórakoztat, ha ráhangolódunk Yuasa túltolt tálalására; leköt, színes, szagos. Legjobban nekem a seiyuuk musical betétei tetszettek, Kamiya Hiroshi különösen szívem csücske ilyen téren, de a többiektől is ezek voltak a kedvenc megnyilvánulások (jöhetne több ilyen anime, nosztalgikusan a Nerima Daikon Brothers jutott eszembe^^).

Ezenkívül biztos vagyok benne, hogy aki a Tatami Galaxyt nem látta, annak sokkal élvezetesebb lehet a film, mert a sorozat fényében a felfrissített agymenésen kívül semmi újat nem mutatott. Sőt az a bizonyos unalmas szerelmi történet próbált még inkább ellentmondani saját kijelentésének, persze csak kicsit hangsúlyosabban, ami így inkább lett önismétlés, mint reagálás/visszacsatolás a korábbi műhöz. Ezt személy szerint én sajnáltam, attól meg már a végére kissé besokalltam, hogy csajszink ismét mindenkit végigjár, majd hatalmas őrület közepette szenvedi csak be magát abba a nyomorult tatamis szobába. Nem mondom, hogy bármilyen más tálalás ezt kiválthatta volna (=illett a cucchoz teljesen), de nekem már túlnyújtott volt; hogy mondjam, a filmben lehettek volna kicsit mások a karakter jellemek vagy a szituációk, hogy a Tatami kedvelőinek is jobban üssön.XD

Amit pedig Junchi említett, hogy rossz kedvre és stb-re írná fel: jelzem nem mindenkinél működik ez, legalábbis nem biztos, hogy akkora mértékben, mint amennyire szüksége lenne rá/amennyire várta, de mindenképp jó, kizökkentő kikapcsolódás.

Egyelőre nálam csak 6/10, mert sok volt már a fasság kavalkád, és kevés az újdonság. De lehetne több hasonló mű, nagyon is kéne, csak más üzenetekkel is.

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.03.02. 22:51

Február: Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel megnéztem újra a filmet én is. Továbbra is nagyon tömény, szürreális, élénk élmény, amiből árad az optimizmus. Ennek a hollófekete hajú hősnőnek elhiszem a random sörreklámot, mely szerint annyi a világ, amennyit beletöltesz. :D Catrinhoz hasonlóan imádtam a zenés betéteket, de úgy eleve az OST-k, az animáció, minden a helyén volt, még az új szinkronhangok is. Az első megtekintéskor ez nem jutott eszembe, de most írás közben a végéről (ami egy cseppet tényleg fárasztó volt már) valamiért a The End of Evangelion ugrott be. :'D 8/10
Valamikor majd™ a sorozatot is újra előveszem, márciusra pedig válasszon művet mondjuk Catrin.

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.03.04. 10:59

annarancs írta:
2018.03.02. 22:51
márciusra pedig válasszon művet mondjuk Catrin.
Ooké. Akkor előre elnézést kérek minden érintettől, amiért most beletrollkodom a kellemes ajánlatok tengerébe, de egyszerűen már a kihívás kezdete óta késztetést érzek arra, hogy a kedvenc horror (pontosabban horror-vígjáték) animémet ide tálaljam nektek.XD (Persze tudom, 1-2 fórumtag már látta.) Nálam amúgy teljesen guilty pleasure-ként fut a cucc, nem is értem miért, hiszen már-már zseniálisak. :'D

Előre szólok, hogy bár gyurmaanimációként különösen kreatív és humoros, de az egész egy tökbeteg guro, szóval csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Mivel nem több 7 percnél, így rögtön kettő is következik, amit a hónapban "kötelezően" be kéne gyűrni az érdeklődőknek, mert ez a kettő lett szerintem a felhozatalból a legjobb. Kivételesen linkelem is az elérhetőségeket, mert semmilyen feliratos verzióra nem lesz szükség, 1-2 helyen pedig nem original hanghatásokat is alátoltak a youtuberek-.-, így jobb ha nem nyúl mellé kapásból az ember.XD

Szóval
Chainsaw Maid - youtube link (7min)
és
Bloody Date - youtube link (5min) (ennek van teljesen néma változata is, azért version2)

Aki szorgalmas, szemezgethet az alkotó többi művéből is... (ahogy látom 1-2 címmel én is le vagyok maradva, majd pótolomXD). Bár szerintem a kiemelt kettőnél csak gyengébbek akadnak, persze hozzák ugyanúgy az abszurd hangulatot.

Kíváncsian várom, hogy sikerül-e többeknek a részek rövidsége miatt teljesíteni a kihívást, vagy a többség ránézésre köszöni szépen, de nem kéri ezt sem. XD

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.03.04. 15:08

Gyurmával dolgozni egyáltalán nem könnyű, de ez a két filmecske nagyon ügyesen kihasználta a lehetőségeket. A színek szépek, ügyeltek arra, hogy ne keveredjenek össze, az arcok konzisztensek, az arckifejezések kellően kifejezőek (főleg a szobalány mosolya tetszett). A fényképezés/animáció kiváló, a hangokra sem lehet panasz. A technikai megvalósítás szempontjából mind a két mű igényes munka.
A téma már sokkal inkább ízlésfüggő. Személy szerint nem vagyok oda a guróért, de ebben a formátumban még egész emészthető volt. :D Csak 7 és 5 perces kis szösszenetekről van szó, de aránylag kerek történeteket meséltek el (persze a Chainsaw Maid végén nyitott a kérdés, hogy vajon az apa hogyan végzi, hiszen megharapta zombianyu(?)). Itt a szobalányos sztoriban egyébként egy aprócska részlet zavart csak: nyitva hagyott ajtónál kezdtek volna el enyelegni? A kislány nem fekvőbeteg, nem féltek a lebukástól? xD Vicces volt az is, ahogy az apa a kihányt belsőségek ellenére még belekortyolt az italába. :'D A másik animációban a családanya figurája nagyon elegáns volt, de itt a pálmát mégis a KECSKE vitte a végéről. :D 6/10

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.03.04. 17:29

A Chainsaw Maid és a Bloody Date Takena még jobb munkái közé tartoznak. Plusz megvan a maguk hangulata a stop-motion animációval és a gyurma kombóval igazi technikai kihívás egy ilyen apróság elkészítése, ami ténylegesen elismerést indokol. Viszont ebben a kettőben jelenik meg Takena kissé abszurd és fekete (morbid?) humora a legjobban a jelenetekben. A Chainsaw Maid ezért volt 8, a Bloody Date 6 pontos, de a többi művéről nem feltétlenül mondható el, hogy legalább ennyire szórakoztató, hosszra kimért vagy ötletes. Mondjuk a személyes kedvenceim közé még a Pussycat, Shitcom és a No Littering tartoznak, de azokból az utóbbi kettő inkább egy gagre épít. A Maid of the Dead lényegében a Chainsaw Maid újrahúzott változata. A többi meg fájdalmasan és feleslegesen elnyújtott, lassú, egyetlen vagy még annyi se "csavarra" épülő fércmű, vagy csak pusztán idegesítő (pl. CCW).
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.03.29. 12:10

Február: Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome

Már többedjére figyelem meg, hogy ami Junchinak tetszik az nekem nem. A film technikai értelemben nagyon jóra sikeredett. A képivilága nagyon bejött, ahogyan az animálás is és a dizájn is, de kábé ennyi. Az énekes betétek rosszak voltak, a vége főcímet sajnálom, hogy hallottam.
De, ami még ennél is katasztrofálisabb lett az maga a történet(?). Bizonyos csoportokkal vagy karakterekkel mintha órákat töltöttünk volna el a végeredményét tekintve abszolút feleslegesen. Ráadásul attól, hogy egy illetőnek mondjuk nagy az álla attól még nem lesz karakter. A film végére senki iránt nem éreztem semmit. Annyira lehetet tudni, hogy a csaj és a pasi (most néztem meg, de lövésem sincs, hogy kit és hogyan hívnak) összefognak jönni, hogy nem lehetet rajtuk izgulni. Ahogyan másokon sem. (Bárki is izgult mondjuk a lila ruhás fickó sorsa felől?)
A 90 perces játékidő kegyetlenül hosszú ennél a banálisan egyszerű cselekménynél, minek ennyi idő? Minek? Ha az egészet belepakolták volna 20 percbe az is bőven elég lett volna, de nem csak húzták és húzták, mint aminek soha nem lett volna vége. Komolyan a 60. perc magasságában azt hittem, hogy oké végeztünk, de amikor ránéztem az órára… még kínkeserves fél óra hátra volt.
Az kufstein, hogy ezt a filmet nem veszem elő amikor rossz kedvem, van mert semmilyen hatással nincs az emberre.

Szuma: 7 pont (ja ennyire tetszik a grafika és olykor még a hangok is jók voltak)
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.04.02. 07:49

Végül a pár perces ajánlataim se motiváltak több embert a kihívásra, ami azért valahol egész tragikus. XD

Áprilisra jöhet Ricz valamivel.

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.04.02. 12:21

No, csak találtam valamit, amit egyikőtök sem látott a MAL szerint. :D

Az áprilisi kihívás alanya legyen akkor a Chironup no Kitsune, avagy a "Chironup-sziget rókái". Aki keresné, nyaa.si-n, BakaBT-n elérhető, vagy ha nem akarja letölteni, az sem gáz.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.04.02. 19:42

Március: Bloody Date és Chainsaw Maid

No, akkor egyetlenként aki teljesítette a havi kihívást. A gyurma használata dicsértess, sajnos kevesen használják pedig klassz dolgokat lehet belőle készíteni (pl.: Wallace és Gromit). A két történetben az a jó, hogy a 90 perces mozifilmeket belesűrítették alig pár perceben és ez klassz. Bár én nem azért nézek animéket, hogy rosszul érezem magamat utána, így pfuj a két cuccra.

Amiért ilyet ajánlottál most őt nézd legalább 11 percig.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.04.02. 20:21

iskariotes írta:
2018.04.02. 19:42
No, akkor egyetlenként aki teljesítette a havi kihívást.
Annarancs és Ricz is teljesítette (időben :P), választottam is közülük. Csak azért panaszkodtam, mert most sem lett a szokásosnál több érdekelt tag. Nem is értem, miért. XD De köszi, hogy megnézted! :D

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.04.02. 20:46

Confíteor Deo omnipoténti
et vobis, fratres,
quia peccávi nimis
cogitatióne, verbo,
ópere et omissióne:
mea culpa, mea culpa,
mea máxima culpa.
Ideo precor beátam Maríam semper vírginem,
omnes angelos et sanctos,
et vos, fratres,
oráre pro me ad Dóminum Deum nostrum.


Nem akartam senkit megbántani bocsánat.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.04.02. 22:14

iskariotes írta:Nem akartam senkit megbántani bocsánat.
Ugyan, semmi gond. :) Sajnálom, hogy nem tetszett annyira a Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome, de köszönöm, hogy megnézted!

Az áprilisi filmet vélhetően majd valamikor a hónap második felében nézem meg (ha meg nem feledkezek róla). :drop:

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.04.14. 23:41

Április: Chironup no Kitsune

Kegyetlen vagy, Ricz. Szegény aranyos kis rókák nem ártottak senkinek sem!
Vártam, hogy majd a kölyök nyakába kötött csengettyű okozza a vesztüket, de nem így történt, nem volt rá szükség ahhoz, hogy megtörténjen a baj. A vége felé, amikor beszorult Chibiko lába a csapdába, már tudtam, hogy lehetetlen megmenekülniük, de így is szívszorító volt végignézni, ahogy szépen lassan legyengülnek az anyukájával, majd végül a kihűlt testüket belepi a hó. A végefőcímdalt túl vidámnak éreztem ehhez a befejezéshez.
Akadt egy-két apró logikátlanság/furcsaság, például maga a lövöldözés valamikor nyáron történhetett meg a növényzetből ítélve, ehhez képest a rókák csak a tél beköszöntével pusztultak el, tehát jó sokáig kitartottak a helyzetük ellenére.

Kis érdekesség: a filmben látható japán oroszlánfókák (Zalophus japonicus) az 1970-es évekre teljesen kihaltak, ennek fő oka az általuk fogyasztott halak túlhalászata.

Vulpes vulpes/10 (=egyelőre fogalmam sincs, hány pontot adjak rá.)

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.04.25. 03:38

Egyelőre csak a figyelmet hívnám fel a mostani havira, mert a véleményem lekörmölni kicsit hosszas lenne, és inkább vasárnap-hétfőn tenném ki a staféta átadással egyetemben. (Kicsit EH lenne, ha az egyetlen nevezőnek kéne átadni.)

Egyelőre csak reagálnék.
annarancs írta:
2018.04.14. 23:41
Kegyetlen vagy, Ricz. Szegény aranyos kis rókák nem ártottak senkinek sem!
Tudom, pont ezért választottam. Ők nem ártottak, én meg kegyetlen vagyok. Csak nem a rókákkal. :dirr:
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 933
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.04.29. 21:17

*4 nappal később...*

Jól van, szóval Chironup no Kitsune, avagy a Chironup-sziget rókái. Ez egy gyerekkönyv adaptációja (BakaBT-n elérhető), körülbelül pár mondat az egyik oldalon, míg a másikon egy egész oldalas illusztráció "kedveskedik" a csemetéknek. Azt viszont nem árt tudni, hogy azért a japánok a gyerekmeséket nem épp a finomlelkületűeknek írták. A Crick-Crack Mountain is ilyen, és igaz, hogy az népmese, de ott a tanuki élve megfőzi az öreganyót, ami miatt a lány nyuszi később felgyújtja, paprikakrémmel veri át a sebeit nyalogató állatot, majd sárból és szalmából egy csónakon bemegy vele a tó közepére, és megfullasztja. Mindezt bosszúból. Szóval, ezek alapján már nem igen lehet egy kedves és könnyed mesét várni.

Aki mégsem így indul neki, az első nagyjából egy órát végigmosolyogja és -izgulja, hogy milyen aranyosak a rókakölykök, illetve a csöppség vagy apja-anyja már az elején túlélje a menekülést, miközben gondolkodik, hogy ugyan mire fog ez majd kifutni, mert nem túlzottan íves sztori. Majd a vége gyakorlatilag onnantól, hogy megérkeznek a katonák, egy péklapáttal vágja tarkón a nézőt. Időben ugyanis a II. világháború előtt járunk, amikor a japán hadvezetés még nem igazán döntötte el, hogy Szibéria felé csapjon el, vagy a déli szigetvilágok irányába, viszont mindenképpen felkészül a szőrmeszükségletekre. A vége pedig.. a legáltalánosabb szóval: drámai. Mert várnál valamit, amit nem igazán kapsz meg, és a happy end is olyan echte japánosra sikerült.
Akadt egy-két apró logikátlanság/furcsaság, például maga a lövöldözés valamikor nyáron történhetett meg a növényzetből ítélve, ehhez képest a rókák csak a tél beköszöntével pusztultak el, tehát jó sokáig kitartottak a helyzetük ellenére.
Ez a gyerekkönyvben is így volt, de erre két magyarázat létezik.
1) A Chironup-sziget a Kuril-szigetlánc tagja (ez a neve amúgy ajnu nyelven annyit tesz: "a rókák szigete"), egyébkénti neve amúgy Urup (ami meg ajnu nyelven pisztrángot jelent). Az itteni klíma alapvetően szeptember végéig még relatív jó időt biztosít az áramlatok miatt, viszont már október közepén hajlamos beköszönni a tél.
2) A múltban is voltak elég paradox időjárási jelenségek, mint 1938-ban, amikor a vonat nem igazán állhatott meg egy állomáson se, vagy azt kockáztatta, hogy lefagy a sínekre. Vagy ilyen volt a vártnál keményebb 1942-1943-as tél is, ami egyszer került egy Sztálingrádba és Don-kanyarba. Így nincs kizárva, hogy egy elég jó és kellemes nyarat egy hamar beköszönő, hideg tél követett.


Szóval, akkor annarancs, tied a május.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.05.02. 21:45

Miután nálunk meg ennyire hirtelen köszöntött be a nyár, teljesen hihetőnek tűnnek a magyarázataid, Ricz.

Nem jó így sorba kerülni... Na de majd a következő film talán több ember érdeklődését felkelti (vagy nem, kit akarok becsapni). Ketten már láttátok, de én még nem, és a havi kihívás jó ürügy a megtekintésére: a májusi mű egy kínai mese, a Da Yu Hai Tang (Big Fish & Begonia). Jó szórakozást hozzá mindenkinek! :)

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1043
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2018.05.30. 22:36

Április: Chironup no Kitsune

Pár megjegyzés:
- A rókák általában 4-7 kölyköt szoktak világra hozni, de a legkevesebb is a három. Jó persze a több karaktert nehezebb lett volna egybentartani, de gondoltam megjegyzem. De ide lehetne citálni azt is, hogy ha ez a rkák szigete akkor miért nem láttunk többet is.
- A rókák elég sok mindent megesznek, példú rovarokat és gilisztát is. Gondolom ezért is tudtak tovább éldegélni.
- A film számomra echte favorit jelenete, amikor leölik a kicsit és bedobják a vízbe mondván nem elég nagy. De azért fél perce még minden rókára szükség van, mert jön a háború és baromira fontos, hogy Guadalcanal dermesztő átlag plusz 26,5 Celsiusfokát kibirják a katonák. /Jó pontosan tudom, hogy nem csak ott volt háború./

Ja igen aki szereti az ilyen témájú animéket azoknak ajánlom a Tao Tao Pandát.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Válasz küldése