Sorozatok

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2074
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Buffy, the vampire slayer

Végre megnéztem. Nincs miért osszam, hogy hol volt jó vagy rossz, mert szimplán zseniális volt számomra.
Nekem ez az egész sorozat 99%-ban a leggyönyörűbb fanszervíz volt amit én valaha képernyőn láttam eddigi életem során (oké, a Kuroshitsuji ringbe száll...). <3

A sorozat után megnéztem az additional kisfilmeket, meg gálákat meg miegymás kulisszák mögötti forgatásokat és így 2018-ban még mindig nem találtam sehol egy több tízezrek által olvasott blogot, ahol igenis kijelentik, hogy a Buffy kösszépen sehol nem original, és Whedon nem az atyaúristen, mert LÉTEZNEK ANIMÉK.

A Buffy nekem olyan volt mintha valami live actiont néztem volna. :D
Action, seinen, vampire, high school, horror, comedy, fantasy, human enhancement + witchcraft, hogy a Bűbájos boszi rajongó énem is maximálisan ki legyen elégítve!!

Engem nem zavart, hogy esetek 70%-ban tudtam mi lesz. ÉLVEZETES VOLT.
*megtörli nyáltól csorgó állkapcsát*
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Befutott egy trailer az új Doctor Who évadhoz. Jodie Whittakert eddig totál más stílusú filmekben/sorozatokban láttam, szóval nem nagyon tudtam elképzelni, milyen Doctor lesz, de az eddigiek alapján úgy érzem, kedvelni fogom :D.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Leara írta: 2018.07.20. 08:56 Befutott egy trailer az új Doctor Who évadhoz. Jodie Whittakert eddig totál más stílusú filmekben/sorozatokban láttam, szóval nem nagyon tudtam elképzelni, milyen Doctor lesz, de az eddigiek alapján úgy érzem, kedvelni fogom :D.
Nice! Én nagyjából sehonnan nem ismerem, mint a többi dokit eddig. :P
Erősen gondolkodom, hogy kéne egy DW rewatch még előtte, de elvinné minden időm mint a tavalyi Stargate rewatch. :roll:
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Henry Cavill lesz Geralt a Netflixes The Witcher sorozatban. Hát ööö, oké, még nem dolgoztam fel az infót, sok rajongói casting jobban tetszett, de azért kivárom a végét :D (egyébként bírom Cavillt, szóval tényleg kíváncsi leszek rá).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Leara írta: 2018.09.05. 19:47 Henry Cavill lesz Geralt a Netflixes The Witcher sorozatban. Hát ööö, oké, még nem dolgoztam fel az infót, sok rajongói casting jobban tetszett, de azért kivárom a végét :D (egyébként bírom Cavillt, szóval tényleg kíváncsi leszek rá).
LOL, pont ezt akartam most linkelni. :D "Kissé" aggódom... :dirr:

Edit: hehe, fankomment: "Tom Hiddlestont el tudnám képzelni Dandelionként, Csőre Gáborral a szinkronhangjaként, pont mint az első részben :D"

Yes please! :D
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Leara írta: 2018.09.05. 19:47 Henry Cavill lesz Geralt a Netflixes The Witcher sorozatban.
Utána kellett nézzek, hogy ki ez az alak, de elmondaná nekem valaki, hogy Geraltot miért nem egy 40-es hapsi alakít majd? Nem az lenne casting szempontjából értelemszerűbb?

Na mindegy, belenézni belenézek ebbe az új sorozatba, bár nekem a Netflix inkább Stranger Things 3-at szolgáltasson!
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Junchi írta: 2018.09.06. 16:05 elmondaná nekem valaki, hogy Geraltot miért nem egy 40-es hapsi alakít majd? Nem az lenne casting szempontjából értelemszerűbb?
Nope, Geraltot az ősz haja miatt szokták idősebbnek gondolni/képzelni, meg valamiért a játékban tényleg olyan 40-esnek néz ki, pláne mióta szakálla is van benne :D. Cavill amúgy 35 éves, szóval az életkora passzol a karakterhez. Geralt amúgy a lengyel feldolgozásban sem nézett ki idősebbnek.
Amúgy Yennefernek meg Eva Greent szeretnék nagyon sokan, őt még én is el tudnám képzelni... hát, kíváncsi vagyok, hozzá kit választanak.
Titkos írta: 2018.09.06. 11:39 Edit: hehe, fankomment: "Tom Hiddlestont el tudnám képzelni Dandelionként, Csőre Gáborral a szinkronhangjaként, pont mint az első részben :D"

Yes please! :D
No, please :D! Hiddleston (és más brit színészek) nekem csakis eredetiben jöhetnek, bűn őket szinkronnal hallgatni XD. Lokihoz még a karakter miatt illett Csőre Gábor hangja, de továbbra sem értem, hogy más Hiddleston szerepeknél miért ragaszkodnak hozzá, mert baromira nem passzol (sőt, én igazán már Lokiként sem szeretem őt hallani, hiába az egyik kedvenc szinkronosom, de már kb. mindenben főszerepel, ezért ezerféle más arc is beugrik, amikor meghallom Lokit magyar hanggal... szóval Dandelion esetében is csak zavarna, de Hiddleston amúgy tényleg jó lenne a szerepre XD).
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Nekem az jutott eszembe, hogy Geraltként legalább nem kell majd utólag, digitálisan eltávolítani a bajuszát. XDDDD

Egyébként annyi színész szaladgál még Hollywoodban, szerintem találtak volna olyan embert, akit nem kell megöregíteni. Főleg az írókon múlik, hogy milyen karaktert dobnak össze Cavillnek, de ahogy Superman-nel elbánt, az azért fáj.
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Viszont Ciri helyére egy BAME-színészt keresnek, amitől a fejem megtalálta az asztallapot. +1 ok, hogy miért nem fogok fizetni a Netflixért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ricz 2018.09.10. 22:51-kor.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Rui-chan írta: 2018.09.06. 20:46 Nekem az jutott eszembe, hogy Geraltként legalább nem kell majd utólag, digitálisan eltávolítani a bajuszát. XDDDD
XDDDD Jó volt a poén, viszont az a vicc, hogy amúgy de. :D Ricz linkjéből idézve "...a sorozat pedig teljes egészében a könyveken alapszik, figyelmen kívül hagyja a játékot.", na most a könyvekben Geraltnak emlékeim szerint sosem volt bajsza/szakálla, sőt, az egyik jelenetben volt is valami olyan mondata, hogy nem szereti egyiket sem, csak a baj van vele. XD És ez utóbbit is abban az egyetlen jelenetben mondja, amikor épp borotválja lefelé és akkor is csak azért van 1-2 hetes szakálla, mert úgy elverték, hogy épp lábadozott és közben megnőtt neki. XDDD Persze lehet, hogy ez apróság egy komplett sorozatra nézve, de ha már annyira "könyvű adaptációnak" készül, remélem az ilyenekre is figyelni fognak majd, nem pedig a Witcher 3-as játék copy + paste karija lesz Geralt külsőleg. (Btw, a játékokban is csak a harmadik részre növesztett szakállt. XD)
Ricz írta: 2018.09.09. 21:56 Viszont Ciri helyére egy BAME-színészt keresnek, amitől a fejem megtalálta az asztallapot. +1 ok, hogy miért nem fogok fizetni a Netflixért.
1. Majd a link végéről szedd ki az egyik "l"-betűt, mert így hibás és nem hozza be az oldalt. (Itt most az idézetben kijavítottam, csak az eredeti postba nem tudok beleszerkeszteni.)

2. A hírről meg: Na BAMEg! :dirr: (Elnézést. XDDD) Viccen kívül: az a lol, hogy ugye a Witcher alapból is foglalkozik ilyen témákkal, mint rasszizmus, kirekesztettség, előítéletek, stb. Épp csak jóval...hogy is mondjam... intelligensebben van annál a sztoriba beleírva, mint hogy "bumm, itt egy fekete/ázsiai/akármilyen nem fehér rasszú főszereplő és őt pusztán a bőrszíne miatt mindenki cseszteti". Legalábbis nekem van rá egy ötösöm, hogy azért kell pont Cirinek egy ilyet castingolni, mert ugye a karakter élettörténete alapból sem egy vidám mese és így majd fullba lehet nyomni a melodrámázást vele kapcsolatban, hogy "ez, ez, meg ez történik vele ÉS még mindemellett kisebbségi is! T___T" Plusz ürügynek sem lesz rossz, hogy ha esetleg a sorozat megbukik, mert neadjisten brutálszar lesz (erre azért egyenlőre simán látok esélyt, egyrészt elég annyit mondanom, hogy "Netflix-féle Death Note", másrészt meg elég érdekes, hogy eddig bármiféle érdemi infó helyett csak annyit tudtunk meg, hogy a főszereplő egy népszerű, de amúgy elég gáz színész és neki kell majd eljátszania egy meglehetősen árnyalt karaktert, a másik fontos szereplőnél pedig még a konkrét színészt sem tudjuk, de az fontos, hogy semmiképp ne legyen fehér), akkor majd ilyesmikre kenhetik rá. (Ugye az SW is finoman szólva árnyéka önmagának, mióta a Disney vette át, ott pl. a Solo filmnél lőtték el azt, hogy "a rasszista fehér férfiak buktatták meg", hogyne, véletlenül sem a rendezőcsere és egyéb tényezők miatt szarrá változott film, meg a Disney általános SW-hez való hozzáállása buktatta meg saját magát... :D)

A könyvek tekintetében meg ez azért fura, mert bár lehet, hogy Sapko konkrétan a szereplők bőrszínéről nem írt (bár lehet újra kéne olvasnom a bemutatásokat és még erről is találnék infókat), de ordít az egészről, hogy a történetben szereplő királyságok úgymond "europid jellegűek". Akik félig-meddig keletiek (épületeik, kultúrájuk, stb. alapján), azok a nilfgaardiak, de azért ők sem annyira távol-keletiek, hogy mondjuk minden nilfgaardit kínai színész játsszon el, inkább a törökökre hajaznak. (Btw, ez lehet csak az én headcanonom volt olvasás közben, de ugye Sapko szeret valós történelmi eseményeket is beleszőni a mi világunkból a Witcher univerzumába és ahogy Nilfgaard délről terjeszkedve folyamatosan kebelezte befelé az északi királyságokat, az nekem tisztára ilyen "támad az Oszmán Birodalom!"-feeling volt 1500 körülről... :D Aztán lehet, hogy ez hülyeség... XD)

Na mindegy, majd meglátjuk a végeredményt, aztán nyilván utána ítélünk, de azért nem semmi, hogy erről a sorozatról eddig csak rossz, érdektelen és gagyi hírekkel tudtak eddig szolgálni számomra a tisztelt készítők. :dirr:

Edit: Igyekszem leállni a vészmadárkodással, de találtam egy képet a cikk alatti kommentekben, ami némileg hűen ábrázolja félelmeimet... :lol:
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Tudom, egy fél jelenetből nem lehet következtetni az egész sorozatra, de ez most megvett kilóra! Jodie nagyon szimpi Doktornak, és úgy látszik a nemváltást sem kezelik túlerőltetéssel. :)
Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Rui-chan írta: 2018.10.06. 10:20 Tudom, egy fél jelenetből nem lehet következtetni az egész sorozatra, de ez most megvett kilóra! Jodie nagyon szimpi Doktornak, és úgy látszik a nemváltást sem kezelik túlerőltetéssel. :)
Várom már. ::hehe::
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Eddig tiszta genderbend Matt Smith, bírom. :3 XD
Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

The Woman Who Fell to Earth: Imádom Jodie akcentusát.
SPOILER
A szörnyektől nem voltam elragadtatva, eléggé álmos epizód volt ez, mintha sokkal inkább a kompániára koncentrált volna mint a dokira, pedig mindenki nyilván azt várta. Nekem valahogy eddig nem annyira Smith-es, inkább talán kicsit Tennantos, vagy igazából valahol a kettő között van stílusra. Ahogy szónikus csavarhúzót csinált, meg ahogy felöltözött az nagyon bejött. Egyelőre bírom az új dokit.
De a vége, á…
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Na, közben meglett Ciri és Yennefer is. Akik aggódtak egy fekete/ázsiai Ciri miatt, azok most már megnyugodhatnak :D. Nem rossz castingok, bár Yennefert én egyáltalán nem ilyennek képzeltem el, szép a színésznő, de nincs olyan "végzet asszonya" kisugárzása, mint pl. Eva Greennek... de még nem láttam őt semmiben, szóval lehet, hogy játék közben másabb.
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Androsama »

Hegylakó

Most eldöntöttem, hogy újranézem ezt az ikonikus sorozatot, mert sosem láttam az utolsó évadot. Meglepő módon, még mindig tetszik, habár ma már néhol bugyutácskának tartom a történetvezetést. Viszont a karakterek remekek, főleg Duncan, akiért anno oda meg vissza voltam teljesen. Van erkölcsi tanulság, van izgalom és a kardpárbajok is remekek. Szóval, még mindig nézős, pedig már majdnem harminc éves a sorozat.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Holnap jön az új Black Mirror epizód, amiről kb. annyit tudni, hogy interaktív lesz. Ez nem tudom, letöltve (hogy máshogy :DDD) fog-e működni, szóval lehet, hogy elérkezett az ideje annak, hogy kihasználjam az ingyenes próbahónapot :D? Ráadásul úgy néz ki, ez nem is az 5. évad része, hanem valami különálló cucc, szóval azt továbbra sem tudni, hogy a többi rész mikor jön (nem tudom, mit húzzák ezzel az agyunkat, azért más Netflixes sorozatoknál nem ennyire az utolsó pillanatban szokták bejelenteni a premiert).
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Leara írta: 2018.12.27. 12:55interaktív lesz
Interaktív? Visual novel-t csinálnak? XD

Nekem jó lesz a tékából, akkor is ha több fájlban lesz és minden döntési pontnál kiírják majd, hogy ha az A opció érdekel akkor folytasd a bmbnp13.mp4-el, ha B opció érdekel akkor folytasd a bmbnp14.mp4-el... XD
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1050
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: alvaro »

pintergreg írta: 2018.10.08. 21:27 The Woman Who Fell to Earth: Imádom Jodie akcentusát.
Így az évad vége fele azt mondom, nekem totál hozza a szerepet, bejött. Az más kérdés, hogy az idei történetektől egyáltalán nem voltam elájulva :(
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

alvaro írta: 2018.12.27. 18:45
pintergreg írta: 2018.10.08. 21:27 The Woman Who Fell to Earth: Imádom Jodie akcentusát.
Így az évad vége fele azt mondom, nekem totál hozza a szerepet, bejött. Az más kérdés, hogy az idei történetektől egyáltalán nem voltam elájulva :(
Kb. egyetértek. Így az évad végére nálam Jodie (főleg) és Graham mint (egész jó) útitárs bejött, minden más élén a történetekkel nagyon nem. Ryan is inkább fölösleges mint fontos része a cuccnak, de Yaz tökéletesen jelentéktelen
SPOILER
, még a nagyis résszel együtt is
. Jodie és Graham jó párost alkothatna. Akár egy Tenny-Donna szintet is megközelíthetne, ha nem kellene a másik kettőt kerülgetni. Meg persze, ha lenne pár jó sztori!

Ahogy egy ismerősöm szokta mondani: még a doki személyisége sem alakult ki teljesen (lett körbejárva), de ehhez kaptunk nem egy, de három új útitársat, ami túl sok, főleg úgy, hogy random epizódszereplők előtörténetére elpocsékolják a játékidőt és még a sztorik/szörnyek/rosszfiúk is bénák.
SPOILER
Szerintem a szövetkígyó meg a béka volt a legjobb szörny, de amúgy mindkét rész bőven hagy kívánnivalót maga után.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

The Walking Dead

Érdekes, hogy jóval tovább tartott, amíg végre belekezdtem, mint a Trónok harcánál. Igyekeztem elkerülni a hype-ot, de végül utolért. Vagyis inkább a sok fan hiszti jutott el hozzám, ami az utóbbi évadokat jellemezte. A nagy lökést mégis az adta, hogy az első évadból két és fél részt láttam Yakumoékkal, és egészen bejött, pedig sosem voltam ráfüggve annyira a zombi témára. (Egyébként előtte még a Z Nationt pótoltam be, gondoltam érdekes összehasonlítási alap lesz.)
Jelenleg a hetedik évad elején járok, vagyis még két teljes és egy fél van hátra, aztán teljesen naprakész leszek. Észrevettem már a romló tendenciát, azonban egyelőre koránt sem látom annyira vészesnek, ahogy sokan beállítják. A második évad amúgy is nagyon lassú volt és a fő átívelő dráma sem fogott meg annyira.
A karakterek közül sokakat kedvelek, jó pár kiírását sajnáltam. A képregényt nem olvastam, úgyhogy a szereplők közti hasonlóságokat és különbségeket se megerősíteni, se megcáfolni nem tudom. Rick az egyik kedvencem, bár néha a frászt hozza rám. Daryl-t is bírom, neki kivételesen szép karakter ívet adtak az első négy évadban. (Most már kezd laposodni, sajna...)
Idő közben pár spoilert is bekaptam, szóval volt, ami nem ért meglepetésként. Tudom, hogy zombi-horror, dráma show, viszont némi poént, vagy lazulást elviseltem volna már az elején. A hetedik évadra kezdenek beszállingózni, főleg Negan egysorosai képében. Ez erősen ízlésfüggő, sokaknak nem jön be, hogy a világ végén közben poénkodik. Ha már Negan, ő az új antagonista és megfogadtam, hogy utálni fogom azért, amit Rick-kel és a csapatával tett.
Rui-chan a hatodik évad végén: Utálom Negan-t, fúj, meghagyom a sok tini fangirl-nek!
Rui-chan három résszel később: Basszus! ^^"

És már legalább a "Hé, Carl" meme eredetét is ismerem. XD (Az ironikus az egészben, hogy az egyik legdrámaibb jelenetet sikerült paródiává tenni.)
Kép
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

A mentalista

Sok sorozattal jártam úgy korábban, hogy a tv-s ismétlések miatt egyszerűen kiszálltam, mert már nem tudtam követni. A mentalistát ráadásul nem is követtem hetente, hanem amikor éppen adták, leültem megnézni. Arra emlékeztem, hogy sosem néztem végig tisztességesen, talán 2-3 évadból láttam epizódokat. Éppen ezért döntöttem, az elejéről elkezdtem nézni. (Ezzel némileg magyarázatot adtam, miért lettem a szokásosnál is inaktívabb anime téren.)
A harmadik évad elején járok és eddig nagyon tetszik, persze főleg a főszereplő, Patrick Jane miatt. De a többiek is nagyon kedvelhetőek, jól össze van rakva az egész csapat.
Amúgy a részek nem igazán függnek össze, egy nagy átívelő szál van, a Red John ügy, amiért Patrick csatlakozott a CBI-hoz. Szokásos nyomozós cucc, viszont ezzel a mentalista plusszal rendkívül szórakoztató. :D Remélem végig ki fog tartani a lendület.
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

SPOILER
Nem.
SPOILER
A sorozat addig eldöcög amíg tart a száll. De miután megoldódik, még folytatják, ki tudja, hogy miért és mi célból.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Androsama »

The Tribe

Ez egy nálunk soha le nem adott új-zélandi poszt-apokaliptikus ifjúsági sorozat. Összesen 5 évad, évadonként 52 részes, a részek fél órásak. Új-Zélandon 1999 és 2005 között futott. Én nem olyan régen találtam rá, és jelenleg a második évad felénél tartok.

Rövid történet: Hat hónappal a történet kezdete előtt egy szörnyű járvány söpört végig a világon, amely minden felnőttet megölt. A világ káoszba fulladt, a magukra maradt gyerekek és tinik pedig bandákba tömörülve próbáltak túlélni. Minden banda másra specializálta magát, vannak, akik hatalmat akarnak, míg mások egy békés, jobb, új világot szeretnének létrehozni. Minden bandának megvan a maga jellegzetes ruházata, sminkje, amely megkülönbözteti őket a többi bandától. A sorozat elsősorban a Mall Rats nevű bandára (tagjai az első évadban: Amber, Salene, Zandra, Trudy, Bray, Lex, Del, Jack, Ryan, Chloe, Patsy, Paul (ő az első évad felénél távozik) és Tai San) koncentrál egy kitalált kisvárosban.

Rendkívül jó sorozat, ahol mertek mutatni brutalitást, anarchiát, vért, erőszakot, gyilkosságot, halált, stb. És persze ott a vírus, ami nem tűnt el a felnőttek kihalásával. A történet technikailag egy felnőttek nélküli világban játszódik, ahol mindennaposak a bandaharcok, mindenki túlélni akar, ahogy tud. Ennek ellenére rengeteg benne a humor, a romantika és felvet erkölcsi és morális kérdeseket. A karakterek remekül kidolgozottak, mindenki megtalálja a kedvencét, a világ bemutatása is jól sikerült. A karakterek jönnek-mennek, a főbb gárda persze marad, de mindig vannak új szereplők. Meg távozások is. A brutalitás nincs túltolva, azon kívül nem öncélú. Egy jól megcsinált sorozat, aminek mindig alig várom, hogy nézhessem a következő részét.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Sorozatok

Hozzászólás Szerző: Leara »

Aranyélet
Szokás ezt a sorozatot az "eddigi legjobb magyar"-ként emlegetni, szóval kb. az indulása óta a várólistámon csücsült. Őszintén szólva az első két résztől nem voltam elájulva, nem igazán körvonalazódott, hogy mire akarna kifutni ez az egész, aztán azt vettem észre, hogy a 3. résztől egyik pillanatról a másikra beszippantott. Pörögtek az események, egyre jobban a helyükre tudtam tenni a karaktereket és remek hangulatot teremtett. Le a kalappal a színészek előtt, egyedül talán Döbrösi Lauránál éreztem némi ingadozást, ő néha nagyon jó volt, néha meg nagyon mű... Ónodi Eszter karakterét pedig imádtam utálni, azért ez is pozitívum :D . További plusz, hogy voltak nagyon jó és látványos akciójelenetek, magyar filmeknél ezek sokszor valahogy nem jönnek át, de itt nem volt probléma.
Külön kiemelném még az introt is: a szám ugyanaz maradt, de minden évadnál új volt a hangszerelés és a kép. Eleinte mindig kellett egy kis idő, míg megbarátkoztam az új verzióval (ez csak a zenére vonatkozik), de az évad végére mindegyik telitalálatnak tűnt. Szóval mind a három zseniális.
Ettől függetlenül nem állítom, hogy tökéletes sorozat lenne, a végével pl. nem vagyok kibékülve, főleg az utolsó jelenettel nem, de szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen alvilági sztorikat. Nálam kiérdemelte a 8 pontot.

Terápia
Ha már úgyis itt pötyögök, megemlékeznék egy másik HBO-s sorozatról is, bár ezt már jó pár hónapja befejeztem. Ennek a stílusa mondjuk elég "hit or miss", mert nem mindenkit fog lekötni azt, hogy két (néha több) ember fél órán keresztül beszélget. Egyrészt ez nem túl akciódús, másrészt jó színészekre van szükség ahhoz, hogy el lehessen adni. Nekem egyikkel sincs bajom, Mácsai Pált már középiskolás korom óta nagyon szeretem, ugyanis akkoriban vitt el minket az egyik tanárnőnk az Azt meséld el, Pista! című darabra, ami egy egyszemélyes előadás... szóval Mácsai kiállt a színpadra és kb. 2 órán keresztül beszélt a közönséghez Örkény Istvánként és nagyon is jól működött :D.
A sztorik elég változatosak, évadonként mindig 5 van belőlük (egy kliens/napra osztva), az első évad során így 8-8, a második-harmadik évad során pedig 7-7 rész jutott az egyes szálakra. Nekem személy szerint a harmadik évadban volt a kedvencem, méghozzá Zsolt története :D. Igazából ez is olyan, hogy szívesen néztem volna tovább, ugyanakkor nem baj, hogy a harmadik évaddal lezárták, szép kört futott be a főszereplő karaktere is, szóval ennyi talán tényleg elég volt. Erre is simán dobtam a 8 pontot, soha rosszabb magyar sorozatokat (bár már várom, hogy jöjjön végre egy olyan, ami 100%-ig magyar fejlesztésű, ne csak remake cuccokkal remekeljünk már :D!).
Válasz küldése