Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.12.06. 17:47

Mix infók.

F*ck it, miért kap megint egy olyan anime fullkókler direktort, amit pont várok? Mit gondolnak ilyenkor a producerek, hogy egy olyat választanak ki, aki TokjóGúl-féle izékben utazik? (Ráadásul pont azt a kinövést, amit Risa a másik threadben is éltetett.)

Mindegy, azért valamennyire telve vagyok reményekkel, hogy pozitív csalódás lesz, ráadásul a Touch-os Minami seiyuuját is előkerítették rá, meg ez a time gap is elsülhet jól, méghozzá kétféleképpen: vagy megkapjuk a Touch tényleges folytatását, vagy annak remake-jét.

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 287
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2018.12.07. 14:51

Szerintem a Goblin Slayer-nek is lehet csinálni, mert arról is elég sok poszt született. :D

Közben végre nézegettem én is a téli szezont. Én most elég sok mindennel szemeztem, magamhoz képest legalábbis biztosan...

Új sorozatok
Boogiepop wa Warawanai: A régi bent van a tervezettek közt már régóta, egyszer majd sort kerítek arra is (érdekes pontjai vannak a MAL-on: Junchi 8, Catrin 5, Surci 3. Ez már kíváncsivá tesz. XD), de így, hogy ehhez az újhoz nem kell az ismerete, így nézem én is, remélhetőleg jó lesz.

Yakusoku no Neverland: Egyike azoknak a shouneneknek, amik kifejezetten érdekesnek tűnnek és nem egy tucat-valaminek. Kíváncsian várom.

Dororo: Hát, mikor először bejelentették, akkor nem olyasmire számítottam, mint ami a PV-ben van. Végül is ez is csak egy shounen, de a 60-as évekből, meg Tezuka tollából, egy próbát csak megér.

Doukyonin wa Hiza: Cuki macskás slice of life -> i'm in.

A folytatások közül meg kettő érdekelne, bár egyiknek az előzményét se láttam egyelőre, ezek a Mob Psycho és a Piano no Mori.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.12.07. 18:56

Akosss írta:
2018.12.07. 14:51
Boogiepop wa Warawanai: A régi bent van a tervezettek közt már régóta, egyszer majd sort kerítek arra is (érdekes pontjai vannak a MAL-on: Junchi 8, Catrin 5, Surci 3. Ez már kíváncsivá tesz. XD), de így, hogy ehhez az újhoz nem kell az ismerete, így nézem én is, remélhetőleg jó lesz.
Igen, arra határozottan emlékeztem, hogy ez innen csak nekem jött be, bár lehet, hogy pont jókor volt jó helyen, mindenesetre, ha lesz rá keret, decemberben szeretném újranézni, vagy legalább bele-belekukkantani egy gyors quality check erejéig. (Mondjuk engem elsősorban azért győzött meg, mert kimondottan jól állt neki ez a letargikus, darkos miliő, főleg az utolsó epizód fényében.)

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.12.10. 07:30

MOD: Akkor közkívánatra Golden Kamuy fonál.

ONtopic is akartam lenni, de az egy általam követett GibbonSlayer mostani epizódja olyan unalmas volt hogy majdnem bealudtam rajta. Lehet meg is történt mert tegnap néztem de kajak semmire nem emléxem az egészből.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 351
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.12.10. 22:40

Talán nem ez a legjobb hely neki, de végre lett felirat a Hoozuki OVA 4. részéhez, így 1,5 év után. ::hehe::
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.12.14. 14:50

pintergreg írta:végre lett felirat a Hoozuki OVA 4. részéhez
Remek, végre megnézhetem majd felirattal is, kösz hogy szóltál! :)

Mob Psycho 100 II PV. Eddig is vártam az új évadot, de ez az előzetes most nagyon felhype-olt. :3

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2018.12.16. 18:19

Gakuen Basara: az első két rész egész jól hozza azt a debilséget, ami miatt az eredeti sorozatot megszerettem. (Csak az zavar kissé, hogy a mellékszereplők felére nem emlékszem. :drop: )

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 522
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.12.18. 01:08

Akanesasu Shoujo (ep1-7)

Tipikusan az a fajta cucc, amit a szezonkezdés előtti chart átfutáskor figyelmen kívül hagytam, később azonban mégis felfigyeltem rá annak köszönhetően, hogy /a/-s vélemények alapján egy elvontabb, jó értelemben vett agymenésről van szó, és lényegében tényleg erről van szó. Pontosabban inkább arról, hogy a koncepció fogta a Sliders-t, és belevágta egy dinkább/bugyutácskább, de bizonyos szinten magát néha komolyabban (vagy komolyabbacskán) vevő köntösbe, ami nálam eddig működik, mert végig belengte eddig a cuccot egy bizonyos fajta attitűd, ami arra készteti az embert, hogy ne vegye *annyira* komolyan amit lát, és elfogadható dolog, ha a szereplők elvontabb és nem feltétlenül realistikusan "merev" módon viselkednek, a maguk módján. Mindközülük mondjuk a legfőbb szereplő Asuka emelkedik ki, mert őrá tényleg ráillik a dinka hangosbeszélő jelző, de olyan módon, hogy szerintem simán rá lehetne aggatni a megosztó jelzőt is: könnyen rá lehetne vágni, hogy egy össze-vissza kiabáló idióta tyúk, de pont azt találom érdekesnek, hogy amennyire látványosan elszállt a csajszi, legalább annyira dolgozik benne egy élesebb eszű, együttérzőbb oldal is, arról nem is szólva, hogy a karakterírás szempontjából is érdekesebb szerepet képvisel. A Sliders-hez hasonlóan itt is vannak a világunknak számtalan egyéb változata is, és hogy-hogynem eddig mindegyik világ úgy volt kialakítva, hogy illeszkedjen egy szereplő egyéni problémájának ábrázolásához, így természetesen az adott szereplő is fontosabb pozícióban van ábrázolva.

Ehhez viszonyítva Asuka karaktere mintha egy olyan társ-főszereplő lenne, amely "technikailag" nem feltétlen nevezhető főszereplőnek az adott arc-ban, inkább úgy fogalmaznék, hogy Asuka akár egy self-insert is lehetne ha nem lenne annyi karaktere amennyi van, azonban így ő az a szereplő aki amolyan páholyt ad a nézőnek hogy figyelemmel kövesse a cselekmény egy bizonyos részét, de anélkül, hogy Asuka konkrétabb fejlesztést kapna. Így is tapinthatóbbá válik idővel persze hogy milyen figura, de ja, megtévesztően érdekes félút a konkrétabb főszereplő és a self-insert között, és jól is illeszkedik az anime stílusához. Semmiképp nem mondanám egyébként, hogy magvas-tartalmas valamiről van szó, mert inkább a szórakoztatásra megy rá a dolog akármennyire komoly is legyen az adott jelenet, és ahhoz mérten, a maga elvontabb módján tényleg szórakoztató cuccnak tartom eddig az AS-t. Kissé baljós tényező mondjuk, hogy Asuka öccse valószínű kapcsolatban van a Sliders-koncepcióval, úgyhogy él bennem a kis félsz, hogy idővel vége szakad a mókának és tényleg komolyabbá válik a cucc, és nem vagyok megggyőzve arról, hogy képes lesz-e a sorozat jól kezelni ezt.


Senran Kagura: Shinovi Master - Tokyo Youma-hen (ep1-3)

Ebbe meg aztán tényleg nem akartam belekezdeni, mert akármennyire tartom közel sem akkora fejsze nyelének a 3DS-es játékok sztoriját mint amilyennek a látszat sugallja, a Sony konzolokra fejlesztett részek (amik valójában egy alternatív univerzumban játszódnak) javarészt kiherélték a franchise-t annak köszönhetően, hogy a szereplőgárda kiterjesztésével egyszerűen nem tudtak minden szereplőnek elegendő karakterizációt adni, és a Nintendo játékok jobb értelemben shounen-es vonalához képest nem tudták elégséges szinten visszaadni az elvárt jelleget/minőséget. Arról már nem is szólva, hogy a 3D-s Sonic epizódok óta szerintem az SK a leginkább "ringyóbb" játék franchise ha a rajongói szavazatoknak való teljes behódolásról van szó, mert olyan szinten nyomatják a legnépszerűbb karaktert (Yumi), hogy az egyik Sony-s spinoff odatett egy büdös kakát a tényleges főszereplő Asuka fejére egy "haha mennyire felejthető vagy, bezzeg főszereplő vagy" vicc kedvéért. Ami azért is elfuserált vicc, mert decens shounen főszereplőnek tartom (lány létére), és akármennyire is a jobb új szereplők közé tartozik Yumi, egyszerűen észbontó hogy mennyire nem volt jó ideje gerinc ebben a franchise-ban, és ezért se voltam jó előítélettel ezzel a sorozattal kapcsolatban, mert fogadni mertem volna, hogy az egész csak egy Yumi éltető fesztivál lesz, Asukát meg még jobban belenyomják az emésztőgödörbe.

Aztán csak bepróbálkoztam az első három résszel, és... túlnyomórészt sikerrel lett megcáfolva mindaz amit vártam. Ahelyett hogy egy céltalan, csak reklámnak szánt, összecsapott baromságról lenne szó, az írói stáb fogta magát és eddig egy olyan eredményt tett le az asztalra, ami sokkal jobban méltó ahhoz a shounen-es vonalhoz amit a Nintendo játékok képviseltek, olyasmit ami mögött érezni azt, hogy igenis szerettek volna most az egyszer egy összeszedettebb, a Sony játékok koncepcióját tényleg kivitelező produktumot lerakni az asztalra. Azt már most leszögezem, hogy nem jártak teljesen sikerrel, mert a 4x5-ös szereplőgárda így is megfekszi a sorozat gyomrát, ami miatt van az, hogy amíg az eredeti 2x5-ös brigád mindegyike odaillő, elégséges szinten realizált karakter, addig a másik 2x5-ös brigádból 2-2 szereplő olyan akiken érződik a konkrét célirány az írás szempontjából, a maradék meg jóformán arra jó demonstráció, hogy milyen az SK amikor rosszabb (céltalanabbul fanservice/rosszab értelemben idétlen és ötlettelen). Azt sem mondom, hogy az SK hirtelen jobb lett a profilját tekintve, mert még mindig egy fanservicesebb shounen-ről van szó, "csak" most annyi eltéréssel, hogy a 3DS-s játékokhoz hasonlóan a plot/karakterdinamikák hangsúlyosabbak és (erélyesebben) szerintem jobbak mint a béka farvize korüli "elvárt" színvonal. A fő sztorival megegyező módon itt is jóval kevésbé merevebben van kezelve a jó/rossz oldal, a szereplők dialógusaiból lehet érezni a közöttük folyó dinamikát, Yumi is annyi fókuszt kap, ami még jól veszi ki magát a cselekményben, és Asukával is karakterfejlesztős irányt vesz a plot, sőt, olyan irányt ami majdhogynem ambíciózus a Sony-s univerzum eddigi színvonalához képest. Ettől persze az SK még SK marad, vagyis a fanservice így is meglévő elem, és nem egyszer nem feltétlenül a legtermészetesebb módon van a cselekménybe helyezve, de amilyen pincemély elvárásaim voltak ezzel a sorozzat kapcsolatban, annyira kellemes meglepetés a cucc. Nem mintha ettől még nem lenne ott a félsz, hogy előbb-utóbb visszaesik a színvonal az egyre romló Sony szintre, de merem remélni, hogy *ezt* nem fogják elrontani.
Kép Kép

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2018.12.19. 19:18

Double Decker 11-12: az utóbbi részek fejleményeit - kevés kivétellel - elég megalapozatlannak érzem. Még mindig tetszik a sorozat, de azért most már sajnos nem vagyok biztos abban, hogy nem lesz összecsapott a történet vége.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.12.23. 08:31

Gibbon 11

Áh, igen... Mivel is lehetne rákezdeni a karácsonyi készülődés utolsó fázisára, mint gyorsba letolni a heti Goblin adagot... ami nem is volt olyan rossz! Oké, ugyanarról szólt, mint eddig az összes akció-orientált epizódja (ergo a goblin gyakásról), ráadásul volt megint ultraedgy kontent (húspajzs... Emmy-díjas ötlet!), viszont azt vettem észre, hogy minél kevesebb figyelmet kapsz ebben a cuccban, annál érdekesebb karakter vagy. A magam részéről kimondottan jól szórakozom a konzum Lancer, a bootleg Guts, meg a szőke lovagcsaj hármasán, szal róluk legalább eltudom hinni, hogy tényleg érnek is valamit, és láttak már ezt-azt, egyikük sem edgy, vagy irritáló anime-sztereotípia, ahogy feltűnési viszketegségük sincs. Remélem, ők legalább túlélik.

Avatar
SaiyaGin
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2018.12.23. 09:38

Junchi írta:
2018.12.23. 08:31
a konzum Lancer, a bootleg Guts
:LOL:

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.12.23. 20:46

Junchi írta:
2018.12.23. 08:31
Remélem, ők legalább túlélik.
Remélem mindenki megdöglik, de a főbb karakterek mindenképp. :twisted: Sajnos nem. :(

Én csalód ebben a Gibbonban, ritkaszar alja tucatsónen kerekedett ki belőle, kb. mint az Akame vagy a Sors/Apokripta. Szórakoztató potenciálja a nulla felé konvergál (egy-két debilebb pillanatot leszámítva).

A Gakuen Basarát is droppoltam, ha 3 ep után onnan jut eszembe hogy néznem kéne, ha ráklikkelek a CW-listámra, akkor már régen rosz. Nem kár érte, közelébe se jön az eredeti (első) sorozatnak, ellenben erőltetett és debil.

A téli szezonból meg szó szerint SEMMI nincs ami minimálisan is érdekelne, úgyhogy rátok hagyatkozom, az első pár ep-es beszámolókból hátha megtetszik valami. A Psycho-Pass mozik és a Code Geass új film viszont tavasszal jönnek, azok várósok - csak kitudja mikor lesz BD belőlük.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.12.24. 20:24

Surci írta:
2018.12.23. 20:46
Én csalód ebben a Gibbonban, ritkaszar alja tucatsónen kerekedett ki belőle, kb. mint az Akame vagy a Sors/Apokripta. Szórakoztató potenciálja a nulla felé konvergál (egy-két debilebb pillanatot leszámítva).
Btw, én nem követem, de akkor végül az első 1-2 részre jellemző rape és Berserkes vérengzés teljesen kikopott a cuccból menet közben? Vagy van ugyan, de kb. így mutatóban, az átlag shounen/hárem retardkodás mellett? Mert amilyen YT videókat láttam belőle, az tűnt fel, hogy míg a nyitása ilyen rohadt sokkoló és baromira edgy szeretne lenni, az azutáni részek kb. alig voltak komolyabbak, mint teszem azt egy SAO epizód, max itt ha valakit megvágtak, akkor pixelek helyett tényleges vér jött belőle, de kb. ennyi.
Surci írta:
2018.12.23. 20:46
...és a Code Geass új film viszont tavasszal jönnek, azok várósok - csak kitudja mikor lesz BD belőlük.
Itt meg lehet megint én vagyok lemaradva, de az elején még nem úgy volt, hogy ez egy rendes TV sorozat lesz? Erre a múltkor látom én is, hogy most már ott tartunk, hogy mindössze egy film. Jó, egyfelől annyiból örülök, hogy valszeg így nem piszkálnak hozzá nagyon a sztorihoz (lehet ők is érzik, hogy az eddigieket jelentősen folytatva max rontani lehetne a korábbi sztorin, pláne, ha ilyen Cross Angélák szellemében nyúlnának hozzá, brrr...), másfelől viszont így még erősebb bennem az érzés, hogy ez is csak valami gagyi bőrlehúzás lesz két órában, mindenféle szándék nélkül, hogy egyáltalán bármit hozzátegyenek a "Lulu legendához".
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.12.24. 20:46

Titkos írta:
2018.12.24. 20:24
Btw, én nem követem, de akkor végül az első 1-2 részre jellemző rape és Berserkes vérengzés teljesen kikopott a cuccból menet közben? Vagy van ugyan, de kb. így mutatóban, az átlag shounen/hárem retardkodás mellett?
Kb. EZ. 2 ep edgy és röhejes gibbongyakás, amire a regenerálódás jegyében jön 2 ep fanszervizes háremépítés és süti-teázás. A SAO-féle hasonlat amúgy valid, az anime "minőségére" is pontosan alkalmazható - csak itt még nevük sincs a kreténeknek, hogy az egész setting még komolyanvehetetlenebb legyen.
Titkos írta:
2018.12.24. 20:24
Itt meg lehet megint én vagyok lemaradva, de az elején még nem úgy volt, hogy ez egy rendes TV sorozat lesz?
Nem volt szó arról hogy mi lesz, csak hogy lesz valami. Nyilván jobban örültem volna egy sorozatnak, és én is tartok tőle hogy ez inkább rókabőrözés lesz mint érdemi kontent, de igazából nekem a legfontosabb az, hogy a Geass-endingem KÁNONNÁ avanzsáljon :cool:
Titkos írta:
2018.12.24. 20:24
Jó, egyfelől annyiból örülök, hogy valszeg így nem piszkálnak hozzá nagyon a sztorihoz (lehet ők is érzik, hogy az eddigieket jelentősen folytatva max rontani lehetne a korábbi sztorin
Sajnos nem érzik, mert most kijött 3 recap-mozi felvezetni ezt a folytatást, és abban már voltak olyan változtatások, amik nagyon nem kellettek volna oda,
SPOILER
pl. Shirley megúszta - amiért én nagyon haragszom, egyrészt mert az ő halála azért kellett hozzá hogy Luluban a nagyon ritka esetek egyikeként megmozduljon a lelkiismeret, másrészt meg semmi fontosabb szerepe nem lett a későbbiekben.
Oké hogy nem az az OMGnagy dolog de akkoris. Szerencsére túúúúl nagy változtatások azért nem voltak, viszont ez a 4. movie a fenti, kissé "alternatív" mozik folytatása lesz... Meglátjuk, nagy reményei nincsenek, de annyira nem is izgat, nekem ott a sorozat ha Geass-t akarok fanolni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2018.12.28. 22:25

Huh, nem tuodm, szándékos volt vagy tudatos, hogy a szezon két "LGBT sorozata" egy estén és alig egy-két óra különbséggel futott, de ma mindkettő véget ért és egyik sem hagyott bennem túl jó benyomásokat. Nagyon szomorú vagyok, hogy mind a kettő más-más módon, de csalódás lett.

A Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu egy szeméthalom. Úgy ahogy van, mindent hoz, amiért egy átlag animenézőnek rossz véleménye lehet a BL műfajról. Kezdve a túlságosan nyomolús semével, az állandóan tiltakozó ukéig, a kvázi nemi erőszaktól az érzelmi manipulálásig. Van egy pár pozitív vonása, például Takatonk egészen aranyaso meg jópofa tudott lenni, voltak benne érzéki jelenetek, amiket mostanában nem igazán láttunk BL animében sem és Takahashi Hirokiék játékát öröm volt hallgatni. De minden más úgy volt rossz ebben a cuccban, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az Isten áldja meg a japánokat, annyi remek manga várna feldolgozásra, miért ezt a 12 egytucat, egyszerre idegesítő és halál unalmas, klisés vacakot kellett kihalászni a tengerből? Egyetlen erénye, hogy ez tényleg BL volt, bevállalós szerelmi jelenetekkel, de ezt meg tudták volna csinálni egy két részes soft pornó OVA-ban is, és az még a helyet meg az időt sem rabolta volna a minőségi mangafeldolgozások elől. Mélységesen csalódott, keserű és salty vagyok, hogy ezt nyomják le a torkunkon és a nép meg még zabálja is. Ha lenne évente öt-hat-hét BL anime, ejteném le, egynek belefér, maximum kikerülöm, de mikor két évente van egy, akkor menjenek a pokol fenekére, hogy csak ilyet tudnak előszedni.

Nem kell nekünk a 10 Dance a csodás táncaival és a lassan alakuló viszonnyal, nem kell nekünk a Honto Yajuu, ami nem hogy cuki romkom, de a szerelmes pár úgy is viselkedik, mint szerelmes pár és képzeljétek, még a szexet is élvezik. Vagy ha kell, akkor is csak filmes LA-ra futja, amiben feszenghetnek a színészek, ugye Hidamari Kikoeru vagy Hana wa Saku ka. Nem, nekünk ez kell. Hát köszi Japán a nagy semmit. Remélem a következő BL animénk ennek a folytatása lesz két év múlva.

A Yagate Kimi ni Naru esetében messze nem olyan rossz a helyzet, mint a Dakaretai Otoko esetében és ha mondjuk a Citrushoz vagy még inkább az NTR-hez viszonyítok, a YagaKimi tényleg minőségi ugrás. Csakhogy messze nem olyan minőségi, mint amit előzetesen vártam volna. Pedig nagyon biztatóan kezdődött, az első pár részt kifejezetten élveztem is. két főhősnőnknek nagyon komoly gondjaik vannak. Yuuval nyugodtan leülhetne valaki elbeszélgetni, miszerint egyrészt 15 éves és nem 115, szóval előtte van a fiatalságának java arra, hogy halálosan szerelmes legyen. Az emberek másképp érnek és nem biztos, hogy mert ő még nem tapasztalta meg ezt az érzést, nem fogja egy-két-három év múlva. Másrészt de ha nem, az sem biztos, hogy baj, mert nem minden ember ég ugyanolyan lángon. Lehet, hogy az, ami az egyik embert a legnagyobb magasságokba és mélységekbe röpíti a másikat éppen csak megkarcolja. Toukot meg nem Yuunak kéne kezelésbe venni, hanem minimum egy pszichiáternek, mert nagyon súlyosan orvosi esetnek tűnik. És nem mondanám, hogy a két főhősnő unszimpi volt, vagy bármi ilyesmi, de szerintem kb. nulla kémia közöttük. Nem úgy, mint a Citrusnál, ahol konkrétan nem értem, mit keresnek egymás mellett, de ugye egy romantikus sorozat lelke, hogy érezzem a szikrákat a lányok/fiúk között. Na itt nekem semmi nem pattogott. És persze a klisék. Oh igen, a kedvencem, a romantikus animék 99%-nak rákfenéje, a gyerekkori szerelmes barát, aki nyilván csendben szenved, mert az orra elől happolja el az új nő az imádottját. Miért kell ez? Miért mindenhova? Nem lehetne a gyerekkori barát csak egyszer tényleg gyerekkori barát, akinek nincs semmiféle "hátsó szándéka" és nem egy újabb drámai elem?

Tényleg nagyon szeretnék egy olyan yuri sorozatot, ami tényleg az ízlésem. Nem baj, ha érzelmes, nem baj, ha kicsit érzelegnek, csak ne szóljon másról, mint két cuki lányról és arról, hogy egymásba szeretnek, de azt valami nagyon bájos módon. És flörtöljenek meg csókolózzanak, meg pironkodjanak, meg nem is tudom. Csak legyenek édesek, aranyosak, tündériek, és pillangók a gyomorban, mikor az ember rájuk néz. Tudom, ott a Kase-san és az az én abszolút ízlésem egyébként, de az meg önmagában nagyon kevés. Egyetlen részecske meg egy zenés videó. (Zárójel, nem, nem a Girlfriends, tudom, hogy nagy rajongótábora van, de szerintem az meg olyan unalmas volt, hogy simán bealudtam rajta)

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.12.29. 11:45

Jucuky írta:
2018.12.28. 22:25
Oh igen, a kedvencem, a romantikus animék 99%-nak rákfenéje, a gyerekkori szerelmes barát, aki nyilván csendben szenved, mert az orra elől happolja el az új nő az imádottját. Miért kell ez? Miért mindenhova? Nem lehetne a gyerekkori barát csak egyszer tényleg gyerekkori barát, akinek nincs semmiféle "hátsó szándéka" és nem egy újabb drámai elem?hogy nagy rajongótábora van, de szerintem az meg olyan unalmas volt, hogy simán bealudtam rajta)
Áh, igen, a klasszikus "az osananajimi, aki rendszerint többet akar a főhőstől, mint barátság, de a new girl/boy valahogy mindig győztesen kerül ki az ő vesztére" klisé. Még úgy is utálom ezt, hogy nem sok animét láttam ebből a műfajból, ráadásul a fanok is echte ugyanazt a procedúrát követik, mint ez a klisé, csak ők a lereagálásban. Kezdem azt érezni, hogy ezek a bejáratott, közhelyes karakterek, szituációk, fordulatok valahogy örökre az anime-ipar szerves részei maradnak, mert a japánok szemmel láthatóan nem unják, az alkotóknak meg pont csábító, elvégre nem kell álmatlan éjszakákat tölteniük valami új és kreatív összerántásában.
Jucuky írta:
2018.12.28. 22:25
Tényleg nagyon szeretnék egy olyan yuri sorozatot, ami tényleg az ízlésem. Nem baj, ha érzelmes, nem baj, ha kicsit érzelegnek, csak ne szóljon másról, mint két cuki lányról és arról, hogy egymásba szeretnek, de azt valami nagyon bájos módon. És flörtöljenek meg csókolózzanak, meg pironkodjanak, meg nem is tudom.
Nem to'om, de nekem erről pont a zárójelben utána említett GirlFriends ugrott be egyből, mint az a cucc, ami a tiszavirág életű yuri fanboy érám legvége, és egyben legemlékezetesebb darabja volt, ami valahogy sikeresen ottragadt a kedvenceim között. Persze kéne majd egy reread, hogy quality checkoljam, mert annak is bő 8 éve már, hogy olvastam.

-ETA-

Goblin Ende

Welp, overall azt kell mondjam, nem volt ez nézhetetlen, vagy vállalhatatlanul rossz, de őszintén szólva tipikusan az a cucc, ami minden baromsága és edgysége ellenére (vagy éppen ezért?) olyan gyorsan el lesz felejtve, hogy szerintem már januárban nem fogok rá emlékezni.

3/10, de még így is jobbnak mondanám(!), mint a Franxxit.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.01.05. 08:14

Megnéztem az új Boogiepop első két részét (pedig várni akartam vele legalább a feléig...), és... hát... meglehetősen vegyes az összkép, bár innen is inkább a negatív tartományba vibrál, semmint a pozitívba.

Az atmoszféra és hangulat a közelében nincs a réginek (sasuga), amiben viszont közös, az a rémes grafika. Mondjuk ebben az újban pont nem homályos és szürke minden, viszont látszik, nem készült valami sok pénzből - mind az art, mind az animáció szörnyű volt helyenként, illetve az sem segít sokat, hogy a karaktereket nehéz megkülönböztetni egymástól. (Vagy csak én kevertem többször össze például Nagit a manticore-ral, meg a két barna hajú csávót.)

Máskülönben meg az első epizódja esélyesen indulna a Legsemmilyenebb felvezető epizód díjért, szal nem csodálom, hogy rögtön leadták a másodikat is, mert hogy ezzel senkit nem fogtak volna meg, az is biztos. Mondjuk a másodikkal se nagyon, bár ott legalább meg-megmutatkozott azért a stílus és nyomvonal, amit követni szeretne: Non-lineáris kontent nagy adag urban mysteryvel, egy rakat karakter rakat perspektívájával, meg a legendás cosplay-kedvenc köpennyel. Ja, és volt Yuuki Aoi is, bár garantáltan nem ez lesz tőle a kedvenc szerepem.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.01.06. 18:44

Junchi írta:
2018.12.29. 11:45
Goblin Ende

Welp, overall azt kell mondjam, nem volt ez nézhetetlen, vagy vállalhatatlanul rossz, de őszintén szólva tipikusan az a cucc, ami minden baromsága és edgysége ellenére (vagy éppen ezért?) olyan gyorsan el lesz felejtve, hogy szerintem már januárban nem fogok rá emlékezni.

3/10, de még így is jobbnak mondanám(!), mint a Franxxit.
Imho egy minősíthetetlenül pocsék retardsónen anime, ami sajnos GP-ként sem állt helyt. Mondjuk előnye hogy nem is akart többnek látszani annál ami, lásd pl. a Francot, de így meg annyira semmilyen hogy néha még azt a heti 20 percet is kemény volt végigkínlódni (már amikor nem a röhejes gyakás ment).

A 3/10 valid. Kár hogy nem halt meg mindenki jó trancsírosan a végén (+ onnáknak RAEP és utána belezés), akkor egy 4alát azért rádobtam volna :P . Vagy ha kiderül hogy a sisak alatt GibbonSlayer egy nagy szőrös büdös troll. De ennek a CUCCnak nincs semmi humorérzéke.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.01.06. 22:30

Őszi szezonos cuccokról:

Banana Fish

Hű, hát hol is kezdjem... Eltekintve attól, hogy a végét gyűlölöm, és felesleges kegyetlenkedésnek érzem, magát az animét sem tartom olyan jónak. Fura ezt mondani, de úgy gondolom, hogy BL-ként jobban működött volna. Semmi mással nem tudom magyarázni a két fiú egymás iránti elkötelezettségét, feltétel nélküli odaadását és önfeláldozását, mint szerelemmel, ehhez képest ugye az utolsó részben is vagy ötször elhangzott a TOMODACHI szó, amitől így már a fogamat csikorgattam. Tudom, nem szép dolog azt mondani a barátságra, hogy alsóbbrendű a szerelemhez képest, de nem érzem hitelesnek, hogy egy átlagos japán fiú és egy fiatalkorú amerikai bűnöző bandavezér csak úgy a semmiből összebarátkozik, és gyakorlatilag az első perctől kezdve tűzbe tenné a másikért a kezét. Ezt csak azzal tudom magyarázni, hogy szerelem volt első látásra. Igen, nyolcvanas évek, cenzúra meg stb., szóval részben megértem, de akkor is roppantul idegesít, míg ha bevállaltan BL lenne, nem érezném azt, hogy húzzák az agyamat. Olyan, mintha a két fiú nem jött volna rá, hogy szereti egymást, de ez kicsit hülyén veszi ki magát, amikor flörtölnek, ölelkeznek, vallomásokat tesznek egymásnak, a környezetükben gyakorlatilag mindenki zavarba jön a viselkedésük láttán, és még a távollétükben is pirulva emlegetik őket, és akkor b+ TOMODACHI. Sírok.

Aztán van még valami, amit egy BL műnek még elnéztem volna: hogy Ash szépségétől kb. az összes szereplő (nemtől függetlenül) lírai metaforákban tör ki, illetve hogy lényegében minden negatív karakter meg akarja dönteni Ash-t, vagy meg is teszi. Valamilyen szinten ezt is meg lehet magyarázni a gonosztevők Dinóval való kapcsolata és Ash közismert múltja miatt, de azért annak a kimenetele, hogy Ash dudorászva kelleti magát egy biztonsági őr kamerája előtt, minimum kétesélyes. A férfiak nagy része ezt nem vonzónak, hanem viszolygatónak találná. A BL-művekben megszokott trope, hogy kb. minden szereplő meleg, vagy legalább bi-curious, de BL-címke nélkül (ráadásul amerikai szereplőkkel!) ez nekem túl sok volt.

És akkor a plot. Abszolút volt benne potenciál, és érdekes is volt, amíg el nem lett felejtve. A sori utolsó harmada lényegében arról szólt, hogy a szerző folyamatosan kiszúr a főszereplőivel, ráadásul feltűnően önismétlő és hatásvadász módon. Én a végére kicsit el is vesztettem a fonalat, hogy most épp kit kell megint kimenteni? Lehet persze, hogy csak az anime kapkodott nagyon az időhiány miatt, és a mangában ez nem ilyen zavarbaejtő. De ez az egész drog-ügy végül elég rövidre lett zárva. Úgy egyébként is vicces volt, hogy a végén hányan hányféle halálos sebesülést éltek túl, csak hogy újra felbukkanjanak. :drop:

Ash karaktere. Ash valami übermensch. Nem elég, hogy árjább az árjánál, elpusztíthatatlan fizikuma van (......nemde, Akimi-sensei?), félelmetes lelki- és akaratereje, 180-as IQ-ja (vagy 200?), a szépirodalomtól kezdve a hackelésen át a tőzsdéig mindenhez ért, és mindehhez még csak 17 éves. Jaj. :roll: Az a baj, hogy ezzel együtt roppant szerethető, fiúsan bájos, és vannak aranyos gyengeségei is, szóval nem akarom bántani, de akkor is annyira sok ez így együtt. Az egy dolog, hogy egy profi bérgyilkos képezte ki, szóval erős, ügyes, és hidegvérrel néz szembe a veszélyekkel. Oké, elfogadom. De a semmi közepén nőtt fel, egy tök átlagos (vagy inkább átlag alatti) családban egy bunkó, erőszakos, kb. Trump erkölcsi érzékével bíró amerikai apa mellett, pici korától folyamatos abúzus érte, egyszerűen se elég ideje, se elég lehetősége nem volt arra, hogy 17 éves korára ennyi mindent megtanuljon, sőt elsajátítson. Azt kell, hogy mondjam, hogy nekem emiatt Eiji karaktere sokkal hitelesebb. Ő pontosan azt hozza, amire egy ilyen helyzetbe csöppent, jólelkű, békeszerető japán fiú képes lehet.

Igazából abszolút felfedezhetőek a nyolcvanas évek trendjei mind a karakterekben, mind a történetben, és ezért tartom rossz húzásnak, hogy az anime áttette az egészet a napjainkba. Elvette a történet oldschool báját, és hiába tudom, hogy mikor íródott, sokkal kevésbé tudok így elnéző lenni a hibáival szemben. Ha már akkor készült volna belőle egy anime, lehet, hogy fátyolos szemmel és engedékeny nosztalgiával nézném végig, így viszont még azt se tudom elmondani, hogy akár csak egy darab könnycseppet elmaszatoltam volna az arcomon. Az A&E jelenetek kedvesek és szívszorítóak voltak (nekem pont ez jött át igazán az animéből -- a 18. részben volt valami fordulópont, ami nagyon megragadó volt számomra -- és még ha nem is volt olyan sok közös jelenetük, az egyéni jeleneteikből is sugárzott a másik iránt érzett szeretet és ragaszkodás), de annyira sok, már aránytalanul sok rossz dolog történt a karakterekkel, hogy megindultság helyett inkább csak ilyen beletörődő, bénult zsibbadtságot éreztem, a végén meg csak dühöt.

A seiyuuk persze ismét csak dicsérendőek, Uchida Yuuma tényleg nagyot alakított Ash szerepében, Ishizuka Unshounak pedig respect, hogy ilyen betegen is végigvitte a karakterét. A zenék szépek, hatásosak voltak, különösen a második ending, ami nagyon meg tudta dobni a részek végi hangulatot. Fogalmam sincs, honnan szedtek a japánok egy olyan bandát, amelyiknek az énekese képes a normális angol kiejtésre, de a Survive Said The Prophet-re a továbbiakban figyelni fogok.

Összességében nekem semmilyen szempontból nem volt átütő élmény a sorozat, a vége meg még ráadásul ki is akasztott.
SPOILER
Tudtam, hogy nem lesz jó a vége, és hogy legalább az egyik srác meg fog halni, na de ilyen hülyén...? És amúgy nem is logikus. Ash-t egész végig olyan karakternek ismertük, aki a végsőkig küzd, főleg ha Eiji a tét. Itt pedig pont Eijihez indult volna, kap egy alapvetően nem végzetes sebet, erre fogja magát, feladja, és elvérzik a könyvtárban? Tök jó az üzenet is, hogy a mindenféle erőszak és kegyetlenkedés áldozatásul esett szerencsétlen sose lehet boldog, és inkább haljon meg. :mad:
6/10. Talán túl sokat vártam tőle. A kiborító vége nélkül talán 7-es lett volna (ja és elolvastam az epilógust, amitől csak még rosszabb lett a kedvem).

Dakaretai Otoko

Na hát elöljáróban mérgelődnék egy sort azon, hogy pont ez a BL manga kapott animét, holott annyi más sokkal jobb alternatíva lenne. Igazából még az ehhez hasonló, problematikus, klisés cuccok között is van jobb - gondolok itt pl. arra, hogy belenéztem a mangába, és az art kifejezetten... hát nem szép (becsületére váljon az animének, hogy rendesen feljavította). Ráadásul tele van szexszel, amit ugye tévésorozatban cenzúrázni kell, szóval tényleg nem értem, hogy kinek volt pont ez a kedvence, hogy ezt animálják meg. Mindegy.

Rettenetesen rosszul indított a sorozat: a leggázosabb BL sablonnal, miszerint a seme először stalkerkedik az uke után, aztán még rá is erőszakolja magát azzal, hogy ő már nem bír tovább várni, és ezek után az uke nemhogy kihívná rá a rendőrséget, hanem még bele is szeret. (=_=) A "legszebb", hogy ezt valahogy a történet megpróbálja cukinak beállítani: angyalszárnyakat pakolnak Juntára, és úgy tesznek, mintha a totál creepo dolgai csak aranyos, megbocsátható tulajdonságok lennének, amiket mindenki elnéz neki, mert amúgy egy MAJI TENSHI. :knife:

És ezzel együtt azt kell, hogy mondjam, hogy a történet második felét, ami jobban koncentrált a karakterek színházi és filmes szerepeire, illetve a showbiznisz és a celeb párok kapcsolatainak nehézségeire, egészen élveztem. Nem tudom, miért. Klisés volt az is, ezt is feldolgozta már kismillió más manga, de valahogy talán... jó volt a rendezés? A vicces pillanatok viccesek voltak, a munekyun pillanatok is betaláltak, ha sikerült elvonatkoztatnom a kapcsolat kezdő momentumaitól, és nemtom... ez a Takato valami eszméletlen MOE. :'D Kicsit emlékeztet egy saját karakteremre, azt meg imádom, hogy egy mélyebb, férfias hangot kapott.

Igazából nálam a második fele miatt a 4 pontot feszegette, de az utolsó rész annyira béna volt, és ismét annyira kihangsúlyozta Junta creepy, stalkery tulajdonságait, hogy így végül nálam is lecsúszott 3/10-re. Ráadásul az utolsó előtti rész bedobott egy cliffhangert Usakával kapcsolatban, ami még érdekelt is volna - de ezt teljesen félbehagyták az utolsó részes baromkodás kedvéért. Meh.

Egyébként e közben az anime közben jutott eszembe, hogy a japán párok vajon nem szoktak beszélgetni? Csak mert sokadszor jön elő az a trope, hogy egy pár már hónapok óta együtt él, és egyszer csak rájön valamelyik fél, hogy semmit sem tud a másikról, fogalma sincs, miket szeret, milyen ajándéknak örülne. Ez most akkor egy párkapcsolat, vagy csak szexpartnerek? Vagy Japánban ez a normális?

Gaikotsu Shoten'in Honda-san

Néha fárasztott, de maga az ötlet annyira jópofa és érdekes, hogy alapvetően nagyon szerettem. Mindig örülök, ha egy anime betekintést ad valami olyan területre, amiről fogalmam sincs, jelen esetben a könyvesbolti dolgozók életébe -- és aranyos, vicces, informatív, sőt néha még relatable is volt számomra. 7/10. Ja igen, és Saitou Souma élete alakítását nyújtotta Honda szerepében.

Hora, Mimi ga Mieteru yo

Fogrohasztóan bájos cukiság. : D Kicsit zavaró mondjuk, hogy Myou-ra nem igazán lehet love interestként tekinteni, hiszen úgy viselkedik, mint egy kisgyerek, ezért mint shounen-ai, nálam csak mérsékelten működött. De egye fene, megadom rá a 6/10-et, mert tényleg nagyon kis aranyos.

Thunderbolt Fantasy 2

Új évad, új szereplők. Nekem nagyon bejött Katsu Eiraku karaktere, kifejezetten üde színfolt volt a sok pasi között. Sőt, ami még viccesebb, hogy számomra az évad legérdekesebb karaktere a Nanasatsu Tenryou (a kard) volt. Minden tiszteletem a seiyuu hölgynek, mert annyira vonzó, néha nőiesen kacér, néha lányosan pimasz módra szólaltatta meg és árnyalta a karaktert, hogy élmény volt hallgatni. Egyértelműen észlelni lehetett a hangján, hogy nagyhatalmú varázskard mivolta ellenére mennyire megijeszti néha Shinkai megszállottsága, és hogy egyszerre vonzza és taszítja a lehetőség, hogy Shinkaival kell töltenie az életét. Btw Shinkai: Ishida Akirának is nagyon örültem.

Na, szóval ez még mindig egy jó kis cucc, és bár szvsz kicsit nehéz a történetre koncentrálni a különleges vizuál miatt, az is érdekes. Jók a karakterek, jók a párbeszédek, de az egyedi ízt egyértelműen a bábtechnika adja, ami szerintem a második évadra még jobb lett (pl. itt kevesebbszer figyeltem fel a bábok rendkívüli karhosszúságára :'D). A ruhák gyönyörűek, az akciójelenetek látványosak, Shou Fu Kan pedig nagyon szerethető. Ja meg imádtam, amikor Lin Setsua csalódott a szemüveges antagonistában, és totál kiakadt rá, hogy nem olyan great mind, mint ő. XD

8/10.

Tokyo Ghoul:Re 2

Ez a gif kb. leírja az érzéseimet:

Kép

Ez valami félelmetesen, szürreálisan rossz. Ilyen katasztrofális rendezést eddig még egyik évadnak sem sikerült összehoznia, pedig azok is nagyon próbálkoztak. Egyszerűen nézhetetlen. Ezen a ponton már a manga is zavaros volt, félre is tettem - remélve, hogy az anime kicsit helyre rakja a dolgokat (bár az eddigi évadokból kiindulva nem tudom, mire alapoztam a reményeimet :'D) - erre mit csinál a stúdió? Egy teljesen kaotikus, értelmezhetetlen, minősíthetetlen szemetet. Nulla jellemrajz, nulla motiváció. Az érzelmesnek szánt jelenetek nem működnek, mert semmi alapozást nem kaptak előtte. Kik ezek az emberek? Hogy kerültünk ide? Ki ez a faszi, aki most megnősült? Hogy jön ide ez a random háttérsztori, és egyáltalán KI EZ? Ez a karakter nem meghalt? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak bennem az egész évad alatt.

A szerelmi szál is nevetséges, eleve minimális a kémia Kaneki és Touka között. Amikor a mangaka Hide és Kaneki barátságát ábrázolja, egyetlen jelenet emocionálisabb, mint Kaneki és Touka jelenetei együttvéve. Mondjuk Touka amúgy is kb. a legkevésbé attraktív szerelmi interest evör. Úgy néz ki, mint valami trampli takarítónő.

Egyszerűen csak hüledezni tudok, hogy ezt ebben a formában hogy engedhette meg bárki elkészíteni. Mintha a stúdió gúnyt akarna űzni a nézőkből, vagy én nem is tudom. Nem is ragozom tovább. 1/10. Valószínűleg a legrosszabb animesorozat, amit valaha láttam.

Uchuu Senkan Tiramisu 2

Szvsz nem csökkent a színvonal az első szezonhoz képest. Amikor felbukkantak az új szereplők, kicsit megijedtem, hogy még a végén itt valami plot lesz, de szerencsére nem, és mindenki legalább ugyanolyan hülye, mint eddig. XD Isuzu különösen remekelt ebben az évadban. :'D

Tőlem most is megkapja a 7/10-et.

Yagate Kimi ni Naru

Mivel a szezonban nagyon lemaradtam a részekkel, most egyszerre néztem meg hatot, és bár kissé fárasztó volt, valamennyire össze is állt így nekem. Vannak olyan pontok a történetben, amiket nehezen emésztek meg - nekem magas kicsit, hogy Touko miért akar a nővére helyébe lépni. Mármint értem, mert el van magyarázva, de nekem ez annyira életszerűtlen egy modern kori tizenéves lánytól. Miközben a mű tele van hétköznapi, reális dialógusokkal, ez valahogy kilóg nekem. Persze elképzelhető, hogy ez ilyen japán dolog, és én csak azért nem értem, mert az individualista társadalomfelfogásomból indulok ki.

A karakterek olyan vegyesek számomra. Nem nőttek különösebben a szívemhez, de vannak bennük érdekes vonások. Toukonál kifejezetten előjön a gap moe -- el kell ismernem, baromi aranyos, amikor a kívülről tökéletes, összeszedett, a nyugodtság és kiegyensúlyozottság mintaképének tűnő Touko egy dadogó, horny mess lesz Yuu ajkain és ölében (habár a szerző minden igyekezete ellenére sem tudom, mit eszik rajta annyira). Yuu... sem annyira unalmas, mint amilyennek első ránézésre tűnik, de... annyira szeretném Toukót inkább Sayakával összehozni, annyira szépek lennének együtt. :cry: Riko-sensei és Miyako kapcsolatáról viszont szeretnék látni valami spin-offot, olyan helyesek együtt.
SPOILER
Ja és zárásnak szerintem annyira adta volna magát egy Yuu által kezdeményezett csók, de ezek szerint ez még várat magára.
Vontatott volt időnként. Fel-felvonogattam a szemöldököm időnként. Touko problémája tényleg elég súlyos ahhoz, hogy majd egy színdarabbal minden megoldódjon. De személyes okoknál fogva mégis meg tudott szólítani az anime, több aspektusában is. Ezért nálam végül 7/10-en zárt.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.01.07. 19:32

Risa írta:
2019.01.06. 22:30
Tokyo Ghoul:Re 2
Én azt nem értem (na jó, de: az első számú célközönsége az edgelord tinik, belőlük meg mindig lesz annyi, hogy meglegyen a stabil felvevőbázisa a sokadik inkarnációjának is, nem véletlen, hogy 10-12 éve pont az Elfen Lied hordta ugyanezt a pár cipellőt), hogy ha ennyire pocsék az egész TG, adaptációnak meg egyenesen minősíthetetlen, akkor hogy jutott ez el a negyedik(!) szezonjáig??

Abban régóta biztos vagyok, hogy nincs a japán TV-knél semmiféle minőség-ellenőrzés (másképp például a Mayoigát sem adhatták volna le...), önkontroll, vagy bármi más, ami védelmet jelentene a nézői jóízlésre nézve, de azért ez kicsit durva (és elkeserítő) mennyire egy lelketlen, tökmindegy-alapú, profitorientált iparrá vált az egész anime-biznic.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.01.09. 20:35

Junchi írta:
2019.01.07. 19:32
Én azt nem értem (na jó, de: az első számú célközönsége az edgelord tinik, belőlük meg mindig lesz annyi, hogy meglegyen a stabil felvevőbázisa a sokadik inkarnációjának is, nem véletlen, hogy 10-12 éve pont az Elfen Lied hordta ugyanezt a pár cipellőt), hogy ha ennyire pocsék az egész TG, adaptációnak meg egyenesen minősíthetetlen, akkor hogy jutott ez el a negyedik(!) szezonjáig??
Ezt így tbh én se. :'D Mármint gondolom azért, hogy elmondhassák, hogy feldolgozták az egész mangát, de konkrétan EGYIK ÉVAD SE volt jó. Bár a manga sem olyan jó, mint amilyennek szeretik beállítani, de azért a sima TG manga messze nem az volt, mint amit az animék közvetítettek belőle. Pszichológiai szempontból kifejezetten érdekes és még talán értékes műnek is találtam, az artstílus meg egészen kifinomult és légies. Ebből az anime SEMMIT nem tudott visszaadni. Innentől kezdve teljesen érthetetlen számomra is, hogy miért zabálták mégis a nézők. Mondjuk most az utolsó évad valamelyik minősíthetetlen epizódja után rákerestem japán véleményekre, és a legfinomabb jelző rá a kusoanime volt. XD

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.01.10. 00:24

Még be sem fejeztem az őszi szezonos cuccaimat (a Gakuen Basarával meg a Fairy Taillel vagyok lemaradva), de már láttam lényegében az új szezonból az összes engem érdeklő sorozat első részét, szóval téli impressziók röviden:

Boogiepop wa Warawanai (2019) ep. 1-2: Szódával elmegy, de azért valami átütőbbre számítottam. A második részben kibontakozó plot kicsit a Parasyte-ra emlékeztetett (plusz mintha ott is néha hasonlóan szögletes arcokat rajzoltak volna...). Az opening dal nem rossz, az ending pedig egészen tetszik (a képi világa a Shinsekai Yori első ed-jét juttatja eszembe).
Junchi írta:(Vagy csak én kevertem többször össze például Nagit a manticore-ral, meg a két barna hajú csávót.)
Nem csak te...

Dororo ep. 1: Érdekesnek ígérkezik (mondjuk a művégtagok ilyen szintű mozgathatósága túlzás, de ennyit megengedhetünk egy természetfeletti történetnek), ráadásul a harcjelenet is rendben volt. Az opening dal eleinte nem tetszett, de sokadik meghallgatásra már nem rossz. Egyes [egyelőre? hiteles forrás nélküli] híresztelések szerint két szezonos lesz.

Meiji Tokyo Renka ep. 1: Megvan a téli guilty pleasure-öm! :D Adott egy színes hajú férfiakból álló fordított hárem, melynek tagjai nyálas szövegekkel nyomulnak az egyelőre leginkább csak megszeppent, folyamatosan piruló főcsajra. A történet szerint egyébként szegény lány képes a szellemekkel kommunikálni, emiatt nincs egy barátja sem. Egy nap egy bűvész az eltüntetős mutatványával visszaküldi a Meidzsi-korba, ahol rögtön összetalálkozik a bishikkel, és vélhetően a képességét is hasznosítani tudja majd.

Mob Psycho 100 II ep. 1: Rögtön egy remek résszel indított a második évad. Eddig úgy tűnik, méltó folytatása lesz az első sorozatnak minden tekintetben. <3 Mindig jó olyan animét nézni, amin érződik, hogy szívesen dolgoztak a készítői.

Rinshi!! Ekoda-chan ep. 1: 3 és fél percnyi animációt 20+ perces, számomra unalmas interjú követett a rész rendezőjével és szinkronszínésznőjével. A tényleges animeepizód nem volt rossz, illett hozzá a szokatlan rajzstílus. Kíváncsi vagyok, jövő héten milyen Ekoda-chant kapunk.

Yakusoku no Neverland ep. 1: Oké kezdés. Isabella hangja telitalálat, Ray seiyuuja is remek választás, Emmát viszont szoknom kell majd. A rajzolás és az animáció egészen jól visszaadja a mangát (érdekes volt, ahogy a fókusszal játszottak egyes jelenetekben). Az opening nekem nem igazán tetszik, szerintem nem passzol ehhez a történet(ív)hez az UVERworld. Ajánlom a sorozatot minden Death Note-rajongó figyelmébe (hogy guilty vagy sima pleasure lesz belőle, azt nem tudom, de egy próbát mindenképpen megér... ha még hallgat rám valaki a Zombieland Saga után :'D).

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.01.10. 18:20

Junchi írta:
2019.01.07. 19:32
Én azt nem értem (na jó, de: az első számú célközönsége az edgelord tinik, belőlük meg mindig lesz annyi, hogy meglegyen a stabil felvevőbázisa a sokadik inkarnációjának is, nem véletlen, hogy 10-12 éve pont az Elfen Lied hordta ugyanezt a pár cipellőt), hogy ha ennyire pocsék az egész TG, adaptációnak meg egyenesen minősíthetetlen, akkor hogy jutott ez el a negyedik(!) szezonjáig??

Abban régóta biztos vagyok, hogy nincs a japán TV-knél semmiféle minőség-ellenőrzés (másképp például a Mayoigát sem adhatták volna le...), önkontroll, vagy bármi más, ami védelmet jelentene a nézői jóízlésre nézve, de azért ez kicsit durva (és elkeserítő) mennyire egy lelketlen, tökmindegy-alapú, profitorientált iparrá vált az egész anime-biznic.
Sőt, én nem egyszer már azzal is kiegyeznék, ha ennek a "gagyi vonalnak" legalább a szórakoztatóbb darabjait animálnák meg. Szal oké, ha már nincs minőségellenőrzés (mert nekem sem tűnik úgy, hogy lenne...) és tényleg mindenféle hülyeségből lehet sokszezonos animét csinálni, ami kicsit is eladható, akkor ilyen "Tökjó Gólok" helyett simán elnézegetnék pl. egy Killing Bites S2-t, vagy hogy ne csak mindig ezzel jöjjek, az általam nemrég random felfedezett Destiny Lovers című mangából is simán megnéznék egy animeadaptációt. (Utóbbi mondjuk futhatott volna a végül fájdalmasan középszerűre sikerült Gibbonszléjer helyett, ami anime egyébként simán pályázhatna valami "What I expected -> What I got" mémre, elől egy Berserk képpel, hátul meg egy SAO fotóval...XD). Hogy ezek minőségibbek lennének-e, mint egy Tokyo Ghoul sokadik szezon? Nos, ez kérdéses. De hogy szórakoztatóbbak lennének-e? HÁ'MINTÁLLAT! :lol:
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1110
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: a Guberáló Halhatatlan egyik templomában
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2019.01.10. 20:53

Risa írta:
2019.01.06. 22:30
Uchuu Senkan Tiramisu 2

Szvsz nem csökkent a színvonal az első szezonhoz képest. Amikor felbukkantak az új szereplők, kicsit megijedtem, hogy még a végén itt valami plot lesz, de szerencsére nem, és mindenki legalább ugyanolyan hülye, mint eddig. XD Isuzu különösen remekelt ebben az évadban. :'D

Tőlem most is megkapja a 7/10-et.
Ezt a véleményedet a fentiekből így szó szerint dettózom. :LOL:

A Banánnal is hasonlóan egyetértek, annyi, hogy engem szerintem még jobban fel is húzott vagy jobban zavart, hogy időnként hangsúlyokat és interkaciókat hiányolok belőle nagy rohanása és karakterszopatása közepette... A végéhez pedig mindent tudok, csak tapsolni nem, és alig értem, hogy mások miért tudják könnyedén elfogadni és lenyelni a dolgot (úgy értem, miért nem veszít az értékéből emiatt a sorozat? - költői kérdés, a látott eszközökkel veszélyesen sokakat meg lehet fogni). Oké, tisztelik a szerzőt, amiért bevállalta ezt a drámát... De szerintem ez sehogy sem működött, sokkal inkább hatott orbitális nagy marhaságnak és öncélű hatásvadászatnak. (Igazából az a vicc, hogy nekem ez kellett, hogy ennyi év után túl tudjak lépni a Clannad AS iránt érzett utálatomon és végre megértsem, miért is kedveltem még emellett is azt a sok hülyeségét... ott valahogy volt értelme az egész vétéef oemefgének. Jujj. :knife: )

A Dakaretaijal pedig maradtam jószívű, mivel a második fele szerintem egészen működött, és még fel is próbálta oldani, amit az első felében jól elcsesztek. Persze ettől még nem több egy klisés vacak cuccnál, de pont Takato moesége volt az, ami az utolsó részen is átlendített. Nálam 5/10 mivel remekül szórakoztam, és még nem untam rá minden ilyen szarra.XD
Risa írta:
2019.01.06. 22:30
Egyébként e közben az anime közben jutott eszembe, hogy a japán párok vajon nem szoktak beszélgetni? Csak mert sokadszor jön elő az a trope, hogy egy pár már hónapok óta együtt él, és egyszer csak rájön valamelyik fél, hogy semmit sem tud a másikról, fogalma sincs, miket szeret, milyen ajándéknak örülne. Ez most akkor egy párkapcsolat, vagy csak szexpartnerek? Vagy Japánban ez a normális?
LOL, én mindig reménykedem, hogy ez csak a készítők hanyagsága, kreativitásuk hiánya és egyéb vétségek... De nem kizárt, hogy van valóságalapja, és túl sokan ennyire szerencsétlenek (?), ha csak arra gondolunk, hogy nem virágzik náluk ez a párkapcsolati dolog... (???)

---

Dororo 1. rész:
Nem volt rossz, eddig ügyes a MAPPA, viszont Hyakkimaru története szerintem is sokkal hatásosabb volt a régiben (egyébként most ünnepek között kezdem el azt, és meglepően nézeti magát ez a feka-fehér kiadás is :D). Kíváncsian várom a továbbiakat, mert semmi extra, de tényleg aféle retro-kikapcsolódás még ez az új is, már a sztorija miatt. :D
Az op önmagában nem rossz, de szerintem baromira nem illik hozzá. Az ending tetszik.

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 943
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.01.14. 22:24

Kolléga felvett projektnek egy meglehetősen ÉRDEKES rövid sorozat: Hulaing Babies. Röviden az első rész: van két csaj egy rezgő lécen éldegélő iskolai klubban, ami a Hula Klub, és az egyikük alapította, mert elvarázsolta a hawaii hula-tánc, és a nővére is egyébként megnyerte, és innen től kitaláljátok azt a fene nagy motivációt, ami mellé legalább ugyanakkora léhaság és lustaság társul. Abban bíznak, hogy majd az új tanulót be tudják szervezni. Az meg is érkezik, egy félig finn, félig japán energikus kiscsaj, akinek már a bemutatkozása is megér egy misét ("Annyit költöztünk, hogy se finnül, se japánul nem beszélek jól.") De nem is ez, amiért megérte nálam a bejegyzést. Hanem az art. Basszus, nem tudom még most se, hogy mit láttam. Mintha a Madoka Bebés részeit acid, amfetamin hatása alatt, nyakon öntve egy üveg kerítésszaggatóval, és ehhez tegyél hozzá Shaftos csillogást, fényességet, élénk színvilágot, és megkapod ezt... Amit amúgy a Gainax fukushimai stúdiója készített, a mára kivált és nevet változtatott Studio Gaina. A zene amúgy earrape, de ez meg talán nem meglepő.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Válasz küldése