Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Haver a fansubolt vagy a fansubberek által átlektorált verziót várja belőle, mert az Amazontól eddig jobbára is legfeljebb közepes feliratok csorogtak ki. És akkor ennyit a hivatalos kiadásról előre.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Ricz írta: 2018.12.06. 18:08 Haver a fansubolt vagy a fansubberek által átlektorált verziót várja belőle, mert az Amazontól eddig jobbára is legfeljebb közepes feliratok csorogtak ki. És akkor ennyit a hivatalos kiadásról előre.
Oké, elhiszem. Nem tudom, hogy néztem-e bármit is Amazon felirattal. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Két hete elérhető egy javított felirat a kaiji-hoz, bár nyaa-n még mindig nem teljes az elégedettség.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

pintergreg írta:Két hete elérhető egy javított felirat a kaiji-hoz, bár nyaa-n még mindig nem teljes az elégedettség.
Nekem jó lesz ez a még mindig tökéletlen verzió is, már letöltöttem a hozzá illő raw videót. :D

A téli conon vetítik majd a filmet, szóval ha benne vagytok, kivételesen toljuk ki a határidőt január 6-ig.

Szerk.:
December: Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou

Szép film, de azért nem hibátlan. A látvány rendben van (főleg a hátterek tetszettek); az OST kellemes, de nem nyújtott maradandót nekem. A történet olykor elég hézagos, ami valahol érthető is, hiszen évek telnek el ez a majdnem két óra alatt, ráadásul másként múlik az idő az iorphiak és a sima emberek számára, ám hiába tudja a néző összerakni magának a kirakóst, ha közben megtörik a film folytonossága. Engem például kibillentett Maquia elrablása és az azt követő időugrás. Oké, kiderül, hogy a yandere szöszi (meglettünk volna nélküle) és az őt pártoló ellenséges ország tartotta fogva, de ez az egész felvet néhány kérdést (Miért hagyta a katonaság a meghiúsult lányszöktetéskor meglépni Szöszkét? Történt-e valami a fogsága alatt a főszereplővel, vagy végig csak a cellájában aszalódott?), amikkel nem foglalkozott a film. A mindig pont jókor feltűnő, titokzatos szakállas félvér is bosszantott (Mi a kapcsolata az Elderrel, talán ő lenne Racine fia? Ha már itt tartunk, miért nem lett félvér Leilia lánya?). Langot sajnáltam, mert szegény sejtette, hogy nincs esélye, mégis férfiasan kiállt, színt vallott, és emelt fővel esett el. Sőt mi több, a kudarca után még segítette is Arielt, szóval le a kalappal előtte.
A morgolódásom ellenére 8/10-et kap a film tőlem, főleg a témája miatt.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ohh, erről én is lehet benyögök majd pár sort, ha már így ki lett tolva a dátum (hétfőig, ha nem felejtem el), mert még nyáron volt szerencsém hozzá. :vigyor:
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

SayoAsa
Végül csak annyit, hogy szerintem is egy 7-8 között mozgó, bájos filmről van szó. A világa és a története elég tág lett ahhoz, hogy egy filmben ne tudják elég jól kifejteni, ha az apavető mondanivalóját más teszi ki. Szóval részben nekem is ez volt a gondom vele, hogy Maquia életét és kapcsolatát az évek során az iorphiakkal eléggé elnagyoltan mutatták be... persze érthető így is, de ezek a szálak inkább voltak további hatásvadász elemek, mint jól kifejtett cselekmény. Ettől függetlenül nem bántam, érdekesnek gondoltam Leiliáék vonalát is, Maquia hátterének és végzetének nagyjából elégnek bizonyult ez az ábrázolásmód.
A fő lényeg viszont az anyaságon, majd a gyereke elengedésén volt, akár a felnőtté válásakor, akár később. A legvége szerintem brutális. Nem szoktam szeretni ezt a fajta érzelemre hatást, de nálam teljesen betalált, elképesztően jól tálalták, illeszkedő és érzelmes zárás. Igazából ez, illetve ez az anyasági keret húzza feljebb az értékelését. Szerintem már önmagában a vége miatt megéri megnézni a filmet, mert nem sok hasonló ennyire működőképes jelenetet találni ilyen anime-momentek terén.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Maquia: Végül még 30-ánmegnéztem, azóta akarok írni. Először is, a kivitelezés igen szép, de a rajzstílus valahogy mégsem adja nekem azt a hűha érzést (bár ez szubjektív).

A világ bemutatása lényegesen több időt igényelne, a politikai viszonyokról sem esik túl sok szó, annyi világos, hogy Mezarte az agresszor, aki a fogságban tartott sárkányokkal tartja fenn a hatalmát. Csakhogy ez sem elég neki, az Iorph-ok hosszú életét akarja. Az nekem nem jött át teljesen, hogy akkor most szisztematikusan ki is irtották-e őket. Nagyjából így tűnik, ám ez teljes baromság a részükről, szerintem.

A lényeg nem is itt van, hanem Maquia felnőtté válásán és főleg az anyaságon. Magára maradt gyermekként a gyereknevelésbe kapaszkodik és egy ideig elég jól is alakulnak a dolgok. Aztán ahogy a fiú egyre idősebb lesz, egyre több gondot okoz az, hogy Maquia nem öregszik. Szerintem a legnagyobb hiba amit elkövetett, hogy nem beszélte meg a dolgokat Ariellel. Ezzel akaratlanul is eltaszította magától, fölösleges szenvedést okozva mindkettőjüknek.
Ariel viselkedése abból a szempontból érthető, hogy kamasz. Lang nélkül azért sokkal rosszabbul alakulhattak volna ezek a dolgok.
Catrin írta: 2019.01.06. 10:23 A legvége szerintem brutális. Nem szoktam szeretni ezt a fajta érzelemre hatást, de nálam teljesen betalált, elképesztően jól tálalták, illeszkedő és érzelmes zárás.
Én is eléggé elérzékenyültem a végén, igen hatásos, persze már jóval korábban megértettem Leilia intelmét arról, hogy „ne szeress”, de Maquia visszatérése nagyon erősre sikerült.
annarancs írta: 2018.12.30. 00:03 Engem például kibillentett Maquia elrablása és az azt követő időugrás.
Az időugrások azért is nehezek, mert Maquia nem öregszik, csak Arielen lehet érzékelni az idő múlását, de konkrétan az elrablás az szerintem is a legkövethetetlenebb rész. A felirat is kapcsán is ott volt a legtöbb kritika, főleg a hosszú hajjal kapcsolatos részben. Szerintem ott elveszett valami fontos.
annarancs írta: 2018.12.30. 00:03 A mindig pont jókor feltűnő, titokzatos szakállas félvér is bosszantott (Mi a kapcsolata az Elderrel, talán ő lenne Racine fia? Ha már itt tartunk, miért nem lett félvér Leilia lánya?).
Szerintem akár a fia is lehet, eleget élt ahhoz, de az a karakter eléggé lóg a levegőben. Ennél sokkal fontosabb, hogy a lány miért nem lett félvér. A hosszabb élet akár meg is adathatott neki, erről nyilván nem tudunk, bár a szakállasból kiindulva a szőke hajnak meg kellene lennie.
annarancs írta: 2018.12.30. 00:03 Miért hagyta a katonaság a meghiúsult lányszöktetéskor meglépni Szöszkét?
Ehhez kapcsolódik, hogy Izol szerintem szerette Leiliát, ha ezt feltesszük, akkor logikusabbnak tűnik egy-két dolog. Csak túlzottan hű volt az országához, így nem csinálhatott igazán semmit.

Az Iorphokat nehezen tudtam megkülönböztetni, ez itt jobban zavart mint a akár Mo Dai Zu Shi esetében. Egyrészt talán jobban működne hosszabb játékidővel (bár így sem rövid), ugyanakkor Maquia szempontjából még fölösleges részek is vannak benne. Tőlem is 8 pontot kapott.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou

Az egyik legkeményebb mozi volt, amit az utóbbi időben láttam. Egyben ilyen áhá élmény volt, hogy ilyen egy feminista fantasy. Merthogy a történet elején megismerkedünk egy idilli hellyel, ahol béke honol. Az emberek magasak és szőkék (női ideál?) valamint ránézésre nem lehet tudni, hogy ki hány éves tehát kortalanok (szintén emberi/női vágy). A közösség vezetője egy nő, tehát egy matriarchális társadalmat ismerünk meg. Ebben a világban a legnagyobb presztízst a szövőnők képviselek, akik igazából sokkal mélyebb tudást birtokolnak, mint azt elsőre látszik. Az épületek nincsenek jó állapotban, viszont mindenki tiszta és szép fehér ruhákban sétálgat. Ezzel szemben – mint ahogyan később látjuk – máshol az emberek egyszerű ruhákban élnek, de az épületek karban vannak tartva. No persze ott nem egy nő a főnök. Ami meglepő lehet, hogy e idilli helyen a személyes kapcsolatok nincsenek tolerálva. A gyermek nem szólíthatja mamának az anyját és a szerelmeseknek is titkolniuk kell érzelmeiket. Így valahogy egy olyan társadalom jött létre, ahol a kollektív boldogságnak (vagy inkább harmónia) van helye, de az individualista érzelmeknek nincs helye. Oka egészen annyi, hogy ha az ember nem érez senki iránt akkor soha nem lesz magányos. Ami egy egészen érdekes megközelítése a buddhizmusnak miszerint a vágyaink uralnak minket és ha ezeket eltudjuk engedni akkor leszünk igazán szabadok.

Egy éjszaka során klasszikus leányrablás történik és így a közösség szétesik. A főszereplő Maquia szerencsésen megmenekül a pusztulástól és önálló életet kezd el, egy kis babával, akit egy megölt nő kezéből feszít ki. És elég bizarr belegondolni, de szűzen lett anyuka. Mivel még soha nem hagyta el közösségét így nem tudja, hogyan is kezdjen neki az életnek. Szerencséjére egy két gyermekes egyedülálló nő magához veszi az alig 15 éves leányanyát és gyermekét. Maquia tehát egy nők által uralta világból kikerül a férfiak világába, de ott is megtalálja azt, akivel leginkább egy hullámhosszon lehet. Befogadójától pedig eltanulja a háztartás csínja bínját és a gyereknevelés rejtelmeit. Közben megtudjuk, hogy a szövés, amit falujában tanult nemcsak ruhakészítésre való, hanem kvázi egy írásmód is. Csak itt nem írásjegyekkel, hanem színekkel azok hosszával, váltakozásával stb. adják át egymásnak az emberek az üzeneteket. Teljesen logikus. Az érzelmekre mindig is nagyobb hangsúlyt fektető nők fonással és színekkel kommunikálnak egymással semmint egy fehér lapon fekete színnel pár karaktert cserélgetve fejtsék ki gondolataikat.

Maquia és Ariel nevű gyereke egy után elhagyják addigi otthonukat és városról városra járják az országot. Ariel nő, de Maquia cseppet sem öregszik, s így egy idő után már szerelmespárnak nézik őket. Egy nap Arielt a kocsmában leitatják a helyi férfiak, úgymond beavatási ceremónia a férfilétbe. A fiú hazaérve az anyjának is megakarja mutatni, hogy ő már férfi, Maquia ezt elutasítja. Ariel nem tudhatta, hogy aznap Maquia egy régi barátja kvázi házasságiajánlatot tett a nőnek, aki ezt visszautasította. És hát miért is kellene neki egy férfi? Egész életében ellátta saját magát és lett egy gyereke is. Ugyan miért menjen nőül egy férfihoz és veszítse el ártatlanságát?

Summa Ariel elhatározza magát, hogy elhagyja addigi bányász életét és katona lesz s így férfi legyen, aki megtudja majd védeni az anyját. Jogos a kérdés, a többi férfi, aki nem így cselekszik soha nem lesz férfi? Mindenesetre Ariel zsandár lesz és kerít magának egy asszonyt is aki rövid idő alatt terhes lesz tőle. Az immár férfi Ariel elfeledkezik az anyja védelméről és egy új nőt keres magának, aki hajlandó vele hálni. A férfinak előbbre való a harc és az olyan absztrakt dolgokért való küzdelem, mint a haza semmint, hogy a minden perces felesége mellett maradjon. Amikor Ariel a csatába fut hányaveti módon odaveti oldalbordájának, hogy vigyázzon a gyerekükre. Mert hát ő nem tudd, mert megy más anyák által szült fiakat leölni. Az, hogy a szülés sikeresen lezajlott leginkább Maquia-nak köszönhető, aki egy deux ex machina alapon bukkan fel. A záró képsorokban az öreg haldokló Areilt a még mindig tini kinézetű Maquia látogatja meg és vesz tőle búcsút.

Bizonyára lehet érezni, hogy van, amit kihagytam a történetből. Ez leginkább azért van mert a mozi másik fele totálisan összegányolt. A világ nincs rendesen kidolgozva. Maquia törzsét miért most akarják beolvasztani? Ha ennyire értékesek akkor miért nem vigyáznak rájuk jobban? Miért pusztítják őket? Miért nézik le őket a többi ember? Hogy képes egy birodalmi fővárost pár hajó órák alatt elfoglalni? A hercegkisasszony miért nem láthatta az anyját? Szóval ez a része a mozinak nagyon zavaros volt. Gondolom mert ezek olyan pasis témák.

A grafika nagyon szép lett sajnálom, hogy csak kis képernyőn néztem meg és nem egy moziban. Magamrészéről 7 pontot adok rá. A háborús része 6-os az anyás része pedig 8-as. Ha a háborúra is annyi precizitás lett volna hagyva, mint az anyás vonulatra akkor simán jöhetett volna akár a kilences is. Ja igen műsor idő pedig abból nyertem volna, hogy a tök felesleges összeesküvő részeket töröltem volna.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Érdekes a megközelítésed, iskariotes, van benne valami, bár én nem éreztem ennyire feministának a filmet (szerintem például egyszerűen azért egy nő vezette az iorphokat, mert ő volt a legidősebb, legtapasztaltabb közöttük -> Elder). Tényleg elmondható azonban, hogy annyira az anyaságra fókuszáltak, hogy emiatt a többi szál elnagyolt, a világ kidolgozatlan lett.
pintergreg írta:Az Iorphokat nehezen tudtam megkülönböztetni
Ne is mondd, a szomszédos országokkal szövetkezős jelenetet vissza kellett néznem, mert elsőre nem jött le, hogy Leilia vagy Krim szervezi a puccsot (mondjuk ekkor még azt hittem, hogy Krim halott vagy minimum börtönben csücsül). :'D

Januárban Catrin választ.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

annarancs írta: 2019.01.07. 15:30 Januárban Catrin választ.
Legyen akkor az Asagao to Kase-san.
Úgy látom ezt az egyórás suliscsajszik-romantikát (Doukyuusei yuri kiadásban?) innen csak Jucuky meg Ricz látta, én nyár óta tervezgettem, így talán nem halogatom már tovább. Szóval hajrá mindenkinek! ::^_^::
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Akkor kezdem a kihívást, mert nem vagyok hajlandó ezt újranézni. Csak annyira volt unalmas és felejthető anyag, hogy eh. Komolyan, az Aoi Hana vagy a Sasameki Koto sztoriját előbb recitálom, mint ezét. Igaz, azóta elvettem tőle két pontot (most 5), mert volt még egy másik oldala. Hogy ennek ellenére olyan volt a Golden Time sorozat romantikája, ami olyan érzés, mintha lehugyoznának: nem valami kellemes, de mivel elég meleg, valahogy nem zavar. Ehhez jönnek a papírkarakterek, mert a szokásos módon az egyikük baromi félénk, bizonytalan, és a személyisége ennyiben kimerül, a másikuk meg strammabb, de csak annyira, hogy elindítson a félénkben valamit. Viszont karakterfejlődés, vagy bármi ami érdekessé tenné a sztorit, az úgy nuku, nyista. De van helyette folyamatos sulykolás, hogy az egyik pi**a mennyire szereti a másikat, "JEJ!" csak ku*vamód nem izgalmas, és pont akkor vágja el a szálat, amikor tényleg beindulna a dolog. Ezzel pedig nem lesz jobb sem a rövid 3-5 percesekké degradált love story-sorozatoktól, amelyek nagy részt erotikusak, és ezért vágták meg őket, de még a Sakura Tricktől sem, ami olcsó komédiával vizezte fel a romantikus főszálat.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Asagao to Kase-san

Miután semennyire sem haladtam a Geomorfológia vizsgatételeimmel, gondoltam "kikapcsolódás" gyanánt megnézem ezt a filmecskét, ha már megtaláltam e topic apropóján. ^^"

Fuuu skacok, ilyen nyálas, túljátszott, bugyuta történetet még életemben nem láttam. Értem én, hogy ez egy "első szerelem"-történet, meg hogy a tizenéves kiscsajok hajlamosak zavarukban szétszórtak lenni, de ezt a vonalat (főleg Yamada részéről) eléggé túltolták. Ehhez képest más elemeket (mint pl. a bbf-csajszi féltékenykedései) nagyon felszínesen ábrázoltak.
SPOILER
Nem tudom megmondani, mi idegesített jobban:
- Yamada érzelmeinek túlhangsúlyozása Kase kárára :drop:
- Azok az elkefélt szempárak :wwall: (Ennél jobban eskü a zalakarosi termáltó gondolata tud felmérgelni, de akkor is: MIK AZOK A SZEMEK?! :hammer: )
vagy
- A megismerkedés összecsapott bemutatása. Most komolyan, ezek hogy a jó büdös fenébe jöttek össze és miért? Az addig oké, hogy szemeztek egymással azelőtt, hogy egy osztályba keveredtek volna, de valamikor kellett, hogy telószámot/FB-profilt/mittomén cseréljenek és elég hamar tereferézni kezdjenek.

A vége nagyon szirupos lett és valahol haragudtam a készítőkre. Ezek közt egy tisztességes konfliktushelyzet nem alakult ki, ami meg az akart lenni, fájdalmasan kidolgozatlanul maradt. Most komolyan azért haragszik Kaséra, mert az másik városban akar továbbtanulni? Ennél komolyabb indok nem jutott az alkotók eszébe?
Az elején megmondom őszintén a második párkapcsolatomra asszociáltam. Az első kapcsolatom annyira egy "könnyen jött- fájdalmasan ment" volt, hogy akkoriban egy régebbről ismert ismerősnek szerettem volna hasonló elánnal (és málésággal) a szívébe lopni magam és voltam olyan naív, mint Yamada. (Igen, én is érzem az ellentmondásosságot. ^^")

Látszik, hogy ennek a filmnek nem én voltam a célközönsége, de elvonatkoztatva a frusztráló elemektől egész hagyján minőségű lett, szal nem sajnálom tőle a 6/10-et.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Rég vettem utoljára ebben részt (meg valamikor a bronzkorban nézhettem utoljára yurit is), szal miért ne: Asagao to Kase-san.

Megmondom őszintén, rosszabbra számítottam (sőt, igazából semmire); egy ilyen egyszer nézős esti programnak végül is teljesen ideális, már csak azért is, mert olyan kis bárgyú, együgyű, idealizált, mégis aranyos és fluff volt az egész. A két lány mondjuk meglehetősen one-note figurák (a magas barna hajú, aki sportos és tomboyish, meg a világosabb hajú szende, ártatlan, könnyen zavarba hozhatós), a felvázolt dilemmát meg láttuk már elégszer, szal ezzel az erővel egy hetero románc is lehetett volna, ahol Kase épp fiú, és semmi nem változott volna. Ilyen szempontból az eleje valamivel érdekesebb, ahol Yui problémázik félsornyit a "mindketten lányok vagyunk" mivoltjukon, de ezen aztán elég gyorsan továbblendül. A vége meg a szokásos mese, Yui
SPOILER
úgy dönt, hogy követi Kasét a Tokiói Egyetemre.
Egyébként meg az egy órás játékidő alatt nem derült számomra ki, hogy tulajdonképpen ők miért is szeretik ennyire egymást...??

Halovány 5/10 azért jár neki, de még egyszer nem nézném meg.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Catrin írta: 2019.01.07. 17:59 Doukyuusei yuri kiadásban?
Hát, olyasmi lehetett a koncepció, de yuri-nak számít ez egyáltalán? Shoujo-ai, oké... amúgy főleg a dolog depis oldalára koncentrál. Mivel Yamada nagyon gyerekes, ártatlan így ez az egészet „lehúzza” ebbe az irányba. Önmagában az elvörösödésekkel, meg a zavarba jövetelekkel semmi bajom, általában nincsenek túl tolva, Kase reakciói - főleg az első telefonálásnál - is okésak, meg cuki is.

Mondjuk biztos én néztem be valamit, de sokáig azt hittem, hogy Kase egy évvel idősebb. De aztán egy osztályba járnak, szóval mégsem. Talán kebelméret és a magasságbeli különbség miatt jött ez. :LOL:

A grafika nekem fura, egyrészt van ez a vízfestékszerű rajzolat, a távoli háttereknél, a karakterek meg sablon mai grafikájúak, de ami zavart kicsit az a közeli tárgyak megjelenítése amelyik valahogy a kettő közé férne be, tehát egyik sem és nem érzem elég konzisztensnek. Yamada fején a növényeket nem értettem, még az ahoge is zavar néha, de ez végképp elvitte a gyerekes és komolytalan irányba.

A „bonyodalom” „feloldása” meg...
SPOILER
A vége teljesen zagyvaság, elvileg csak a tesztre ment Tokióba. Az, hogy hiányzik neki okés, még az is, hogy kiment elé, de ez a beesett a vonatra dolog már bőven sok, az együtt elandalgunk rajta meg irreális. Beleférhetett volna még másfél perc játékidő, hogy időben érjen ki és rendesen elbúcsúzzon, vagy valami.

Már ott felkaptam a fejem, hogy nyilván shinkansennel kell mennie, ami asszem japán viszonylatban sem olcsó, Yamada meg majd pont csak úgy ukmukfukk „csatlakozik”. Nem realisztikus, mi több nyálas és ez irritál.
A MAL 7.96-os értékelését nagyon erősen túlzásnak tartom, én most így hirtelen 6-ot adtam neki, de majd meglátom mennyire lesz tartós.

szerk: a Doukyuusei kb. jobb azért.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Junchi írta: 2019.01.28. 12:00 Egyébként meg az egy órás játékidő alatt nem derült számomra ki, hogy tulajdonképpen ők miért is szeretik ennyire egymást...??
Ez azért nem derült ki, mert ez tulajdonképpen folytatás. Az előzmény a mangában van, ahogy egymásba szeretnek, és ezt dolgozta fel aztán egy zenés videó. Az OVA már ott kapcsolódik be a történetbe, mikor hivatalosan járnak. Nem bonyolult sztori az előzmény sem, de szerintem roppant aranyos kis szösszenet volt.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Január: Asagao to Kase-san.

Lényegében mindent elmondtatok már előttem (megéri utolsó nap teljsíteni a kihívást >.<). Aranyos a két lány szerelme, maga a történet viszont nem túl erős, elég sablonos. Valószínűleg kisebb adagokban, pl. rövid részes sorozatként kellemesebb élményt nyújtott volna (napi fluff), egyben engem untatott (nem volt semmi váratlan fordulat, ami kicsit felrázhatott volna). A végét én is túlzásnak éreztem. Gyenge 6/10 a filmre, 5/10 a zenés videóra.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

WOW, milyen sikeres lett a leszbi kihívás! (Mondjuk tavaly a Doukyuusei is sokakat megmozgatott és ahogy Greg mondta az ennél jobb is.)

Írtam előtte, hogy csak ketten látták innen, na azóta mal és itteni reakciók alapján látta még: HigashiKata, Leara, Surci, Junchi, pintergreg, Annarancs!

Nekem is sikerült.^^ egyet is értek abban, hogy egy cukiságnak jó volt, csak kár, hogy fullsablon és a vége erőltetett.

Februárra új tagunk higashikata ajánljon nekünk valamit.
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Hálásan köszönöm a kihívást! ::hehe::

Amennyire sikerült értelmeznem a szabályokat, lehet OVA-t is választani, szóval legyen aaaaz.... *dobpergés*
Angel Cop
(Egy kis 6-részes Robotzsaru repoff vs. Femi-DIO sztori, Zámbó Jimmy replikával, és egy menzeszes Motokóval megspékelve. Ha volt már, legfeljebb rámszóltok. :D )
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Angel cop: Rég néztem ekkora hulladékot. :D

Az elején ez a Japán a legnagyobb gazdaság dolog még majdnem okés is a 80-as évek végéről nézve, benne volt a pakliban, bár kicsit megmosolyogtató mostanra. Az S.S.F. bemutatása kicsit 9-es szekciósra sikerült, de végül nem maradt belőle semmi, de cserébe jött egy robotzsaru szál, ami ha nem lett volna elég önmagában hozzácsaptak egy spychic vonalat is, közben totál zagyva módon megy a politikai szarkavarás.

Akcióhoz mérten ritka vontatott, a részek között néha alig van kohézió, konkrétan volt, hogy visszanéztem az előző végét, hogy mikor jutottunk ebbe a helyzetbe. Elég sok idő telhetett el két rész elkészítése között, szerintem a készítők is elfelejtették hol hagyták abba ezt a marhaságot.
Az első részben a Raiden macsóskodása már önmagában sok volt, de tettek még rá pár lapáttal, nehogy tesztoszteron hiány alakuljon ki. Hogy a főbanyának miért kellett a végén Janet Jacksont játszania azt nem fogom megérteni. Fanservice-nek elment az, hogy letépte a ruhát a fekete hajú csajról, de az legalább egészen csini volt... Mindegy, végül is pár perc után világossá vált, hogy kár logikát keresni ebben az izében.

A címszereplő meg végképp nem ér semmit, persze az első felbukkanásakor be kellett lassítani, ahogy leveszi a bukósisakot, és mindezt kétszer is visszajátszották! Így bőven megcsodálhattuk a lilás hajának megcsillanását. Meg persze motorozásból is jutott bőven, mert ha igazán kemény akarsz lenni, akkor motoron üldözöd a bűnt. A duplanullás bűnüldözés meg aztán főleg nagyon kemény dolog. Mikor Lucifer a roncs mocin ülve haladt a vízen akkor ott már aztán végképp nem gondolhatták komolyan ezt szutykot...

Hogy végül mi lett a H-aktákkal azt szerencsére sosem tudjuk meg, de Taki bácsi úgy néz ki megmenekült. Éljen! Végül is szerintem az a karakter messze kiemelkedik a többi közül. A másik meg Asura akinek volt valami leheletnyi karaktere.

Az egyetlen pozitívabb töltetű dolog az az ending. Nem azt mondom, hogy olyan nagyon jó, de legalább hozza a 80-as évek vége anime érzést egy kicsit és igyekszik feledtetni azt előtte látottakat. Ennek köszönhetően 3 ponttal jutalmaztam a februári jelöltet.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata »

Ha már az Angel Copot sikerült gondos mérlegelés és jóízlés alapján beválogatni a havi kihívásba, úgy voltam vele, illik azért újranézni két hurutos köhögés között.

Ehhhhh...

Annyira sokat markol ez a cucc, hogy úgy éreztem, legalább két animét nézek egyszerre:
- Egy politikai agitációra épülő RobotZsaru/GitS-rip-offot;
- Egy jobban szabadjára engedett sci-fi mindfuck-csokrétát (amiben egy femi-DIO is durván lerakja a névjegyét).
Az utóbbit durván eltúlozzák a harmadik résztől, de ahogy pintergreg is mondta, kár ebbe belekötni. Révén, hogy első ízben csak az első 3 rész volt meg, utána 94-ben egy újrakiadás mellett dobták piacra VHS-re a másik három epizódot is (ANN szerint), az alapkoncepcióban felfedezhető zavarosság szinte érhető.

Azt már magamra se vettem, hogy a címszereplő 'Angel'-t kb mindenki lejátssza a képernyőről a maga jellegtelenségével. Inkább betudom annak, hogy akkoriban a Studio 88-nak és a D.A.S.T.-nek b***tak szólni, hogy attól egyetlen karakter sem lesz badass, hogy egy mocit és pár nagy hangzatú mondatot pakolsz alá.
A grafika még 80/90-es évek mércéjével nézve is ergya, mindenkit sikerült egy bozontos szempillájú, relatíve kisebb fejű, baziszéles vállú debellának ábrázolni. :drop: Értem én, hogy a cyberpunk/zsarubiszbasz-őrületet szerették volna meglovagolni, de ez nagyon nem jött össze.

Igen, vontatott egy kicsit, de szerintem ugyanez filmes formába vágva sem mutatna jobban. Ahhoz összeszedettebb narratíva és egy következetesebb koncepció kellene.

Úgy tűnik, hogy védem ezt az OVÁt, ami félig-meddig igaz. Nem tudok rá haragudni, az irritáló logikai bukták ellenére se. Már az első megtekintésekor sem fűztem hozzá sok reményt, most se tettem másként.
SPOILER
Mondjuk amikor a 2. részben rapid összerakják Raident kiborggá, hogy aztán az 5.-ben szimplán szig.szalaggal fedjék be a lerobbantott felkarját valami pótalkatrész helyett, azon jót nevettem. :D
SPOILER
Ha már logikai bukták: Mi volt a H-akta lényegében? A francia muksónak és társainak mi köze volt a J-SWAT-hoz? Ha Lucifer mindig is egy egy-bites overpowered luvnya volt, Asuráék miért nem próbálták valahogy magukat trenírozni egy ehhez hasonló rekt-parti elkerülése végett? Elvégre nem most kezdtek el együtt dolgozni... Hacker és Peace miért nem próbált másképp útra kelni Tachiharával a forgalmi dugóban még jóval a kamu-Kuwata-parancs előtt? (Az egy dolog, hogy nem tudtak a csapdáról...) Miért nem kaptunk flashbacket/utalást/akármit arra, hogy hősnőnk mitől vált ilyen rideggé és érzi kötelességének az S.S.F.-nek dolgozni? Ichihara dokinak hogy a retekbe lehetett saját kutatóintézete biztonsági- és kiszolgáló személyzet nélkül? A fináléban Lucifer miért nem tudta olyan gyorsan kiszipolyozni Raiden erejét? Angel jobb keze hogy hogy nem b***ódott meg a szuperstukker használatától, amikor a balt is jól hazavágta? Taki hogy tudott Maisakáékhoz bombát csempészni és meglépni megannyi súlyos sérüléssel?
Lehet imitt-amott nem voltam eléggé figyelmes, de azért ezekre az ordas hibákra oda lehetett volna figyelni.
(Egyébként anno itt követték el az USÁban ismert "If this is justice, then I'm a banana"-félrefordítást az angol szinkronban. :D )

Összességében ez egy tipikus trash-anime, ami felett szépen eljárt az idő, viszont egyszeri ivósjáték-alapanyagnak tökéletes. Augusztus óta Amazonon is beszerezhető, de aztán nehogy rám hivatkozzon valaki, ha másnap a detoxban ébred. :D
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Na, én is eljutottam addig, hogy értekezzek róla. Ahhoz képest, hogy a 90-es évek elején készült a cucc tiszta 80-as évek, de minden szinten. És ha 80-as évek, akkor rendőrös filmek, buddy movie-k (Robotzsaru, A philadelphiai zsaru, Tango és Cash, A beverly hills-i zsaru, Rendőrakadémia, A vörös zsaru, 48 óra stb.), lightos optimista jövőkép, hogy 2016-ban már légdeszkán fogunk siklani a hair metal koncertekre, amit majd a korai éveit tartó Guns 'n' Roses mellett, a még mindig aktív Twisted Sister és még mindig végső visszaszámlálást tartó cserokikról éneklő Europe alapoz meg egy kiadós Van Halen, Smokie, Alice Cooper és Def Leppard nyújtotta révülethez, miközben valójában 2019-re a rothadó koponyáinkon több mázsás vagy épp tonnás terminátorok taposnak a nukleáris télben, vagy esetleg Snake igyekszik megmenteni az amerikai elnököt az úszó börtönszigetté vált Manhattanből, és jobban puffognak a menőnek szánt, de cheesy egysorosok a svájci néger és Stallone szájából, hogy aztán nevetség tárgyává váljanak, mert a gaz kommunistákkal még mindig gáz van, ahogy az szokott volt lenni... *sikító Nostalgia Critic-ként* a kib@szott nyolcvanas évek!

Na de, sztori: nem egy etvász, hiszen a melegvizet se találja fel ezekkel a témákkal a 90-es évek legelejére, amikor még nagyban tart (pár évig legalábbis) ez a sötéten ábrázolt jelen-kissé disztopikus jövőképbe ágyazott rendőrtéma. Mert az alapja a klasszikus buddy movie-klisé, hogy az egyik jóravaló, de kissé különc rendőr társat kap. Ennek a társnak valahol a történet során meg kell halnia is, ha már komorkodunk. De persze Japán, ne felejtsük el, akik szerint Hello Kitty cicamicája nem is macska, hanem lány, ami technikailag igaz valahol, de azért egy merő Wágner Tamás Ferenc-díjas meglátás. Szóval, Angelből lesz a japán Robotzsaru, és onnantól osztja tovább az igazságot ebben a faramuci helyzetben, ahol a kommunisták mellett a terroristák a fő hunyók, már amíg az összeesküvéses vonal is be nem kerül az eszperekkel. Röviden? A sztori lényegében a 80-as évek legtöbb nagyobb volumenű akciófilmje wasabival megrágva és kiköpve. Se több, se kevesebb.

(A háttértörténetbe nem megyek bele, mert a mangához képest jóval több részletet árulnak el, ott ugyanis szó nincs kommunistákról, belföldi terrorizmusról a részükről, puccskísérletről... Egyszerűen megnő a jó gazdaságnak köszönhetően a bűnözési ráta, vagyis még az sem igaz, mint a Robotzsaruban, hogy az egyre szarabb állapotok miatt uralkodna el a káosz. Ja, nem említettem, elolvastam a mangát is a maga 5 fejezetével. De annyit elmondok, hogy a "licenced to kill" zsaruosztagot se a Robotzsaru találta fel, hanem a Dredd bíró képregények, amikből szintén jócskán kölcsönöz a mű brutalitás terén. Amúgy meg a hatás tagadhatatlan: RoboCop -> Angel Cop.)

A dizájnban nagyon ott vannak a 80-as évek, és azért azzal vitatkoznék, hogy ergya lenne. Inkább átlagos: az egyes szereplők arcai ugyanúgy jól megkülönböztethetőek, részletgazdagabb a képi világ is (különösen a gore-abb jelenetek). A csaj meg a tipikus korabeli glam irányzatot követi a nagy hajával (pl. meg lehet nézni DISTANCE mangáit, aki még a hentaijaiba is nagy hajú csajszikat rajzolt),a badass-ségét inkább az arcvonásai tükrözik, hogy nem az a habos-babos kedves leányzó, mint a Kimagure Orange Road vagy a Maison Ikkoku főszereplőnője, hogy jobb példát ne említsek (de idevehető Kagome is az Inuyashából, aki már a 90-es évek második felétől képviseltette ezt, afféle utolsó hírmondóként a manga lapjain). A beszólások meg a tipikus 80-as évekbeli akcióhősök dumakönyvéből származnak, a már említett, menőnek szánt, de cheesy szövegelések. És hogy azért Angel védelmére legyek: azoknak sem volt sokkal több jelleme, csak egy jó motivációja, hogy miért viszket az ujja a ravaszon (na jó, kivétel talán Rambo, az első filmben, de utána ő is sablonná és papírmasévá vált). Ahogy a gonosznak is, az a mai napig érezhetően azért gonosz, mert ő a gonosz. Nem kell oda semmi indíték neki, csak ha van motivációja, akkor vagyunk hajlamosak azt hinni, hogy egyben leheletnyi karaktert is szalajtottak neki.

Az animáció sem rosszabb, bár igaz, helyenként a 3 évvel korábban készült Black Magic M-66 is köröket ver rá, hiszen ott a robotokkal való harc a főúton elég folyékonyan meg lett csinálva, míg ide még annyi sem jutott. De azért nem igazán van miért szégyenkeznie.

Zene: hát, az ambience ha beolvad, még mindig nem tűnik fel különösebben, de az ending nagyon neon zene.

És akkor ha már szóba hoztam a mangát: az 5 fejezetről azt hihetnénk, hogy kevés, és hamar le is tudja a mű. Hát, a francokat, alaposan megtoldották. Igaz, a nagy sci-fi mindfuck elmarad, mert a végső fejezetek az eszper és Angel közti összecsapásban csúcsosodik ki. Messze fókuszáltabb, miközben megtartja az igazi, eredeti GitS és a Dominion jellegzetességét is: a humoros körítést, poénkodást, amit sokszor Angel angyalarcát éri Raidentől, hogy aztán erre tsun-tsundereként reagáljon. Viszont a rövidsége miatt nem markol annyit, jóval fókuszáltabb, és inkább megmarad az alap "vegyítsük a 80-as évek toposzait" sémánál.

Végső soron 6 pont, mert ha kicsit túlzásokba esve is, de a 80-as évek úgy világít benne, hogy már-már hegesztőálarc kell hozzá.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara »

Na, szóval akkor Angel Cop... hát nem is tudom, rég nevettem már ennyit egy sorozaton, az már csak részletkérdés, hogy valószínűleg nem a nevettetés volt a célja :D.
Nekem a karakter designnal nem is lenne bajom, mert végül is passzol a korabeli stílushoz, csak ne lett volna mindenki olyan nagy darab (mondjuk egész kíváncsi lettem, hogy az ottani testépítők ezek után hogyan nézhetnek ki XD). A szereplők totál egysíkúak, mondjuk azért lett kedvencem, méghozzá Hacker, aki mindezt annak a kreatív ötletnek köszönheti, hogy ugyanaz a neve, mint a foglalkozása :cool: . Egyébként az openingen röhögtem a legtöbbet, ez a vérrel írjuk ki a címet dolog egyszerűen kééééééééész XD... mondjuk simán elfolyt annyi vér itt is, mint egy Tarantino filmben. Az ending viszonylag fülbemászó volt, bár nem szerettem meg és nagyon nem passzolt a sorozathoz.

Az utolsó rész pláne viccesre sikerült, nehezen sikerült komolyan vennem azt,
SPOILER
hogy Angel ennyit agonizál Raiden lelövésén, miközben az első részben még magasról lesz*rta, hogy mi van a fickóval :D.
Részemről 3 pont, mert néha tényleg kellemesen elnevetgéltem rajta.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Február: Angel Cop

Végérvényesen rá fogok szokni az utolsó napokban írásra, mert így jól összefoglaljátok előttem az aktuális mű jó tulajdonságait és hibáit. :D

Az egészben számomra is az ending tetszett leginkább. Akadt néhány igazán vicces jelenet is: a már említett szigetelőszalagos robotszerelésen kívül én a második részben nevettem fel hangosan, amikor a tüzes kiscsaj esper az egyik pillanatban még azért rimánkodott, hogy meneküljenek el előle, egy másodperccel később viszont már eszelős arccal fordult a terrorista felé. xD A rajzolás/animáció jobbára bejött, valószínűleg több régi, kézzel rajzolt animét kellene néznem. A főszereplőkön (főleg Angel aránylag gyorsan változó jellemén) talán segített volna némi backstory, talán nem, de az esperek háttere is kaphatott volna picivel több magyarázatot. Gondolkodtam a 4-es pontszámon, de inkább egy erős 3/10 a cucc.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Surci »

annarancs írta: 2019.02.25. 22:57 Február: Angel Cop

Végérvényesen rá fogok szokni az utolsó napokban írásra, mert így jól összefoglaljátok előttem az aktuális mű jó tulajdonságait és hibáit.
Dettózom, de ha már pont a mérhetetlen szarsága miatt vonzott be a havi kihívásba, álljon itt róla pár gondolat:

- 80-as évek végi trutymózós gore-retrofeeling rulez, avagy egy rajzfilm attól felnőttes ha fröcsög a 40 liter nagynyomású véééér a letépet testrészekből
- pszeudo-politikától még DEEPebb lesz, kár hogy értelmetlen
- fogalmam nincs miért a legsemmilyenebb karakter lett a címszereplő
- NIPPON BANZZÁÁÁJJJ, avagy a gaz Ámerika akarja lenyomni a dicső szamurájivadékokat, és belülről rohasztja a világ TOP nemzetét, féltékenyek az amerikai űrgyíkzsidók! Akkora soviniszta polduma mint a ház - ami azért furcsa mert láthatóan USA-piacra készült ez az izé
- jó hogy vannak ott vannak a szent néppel szemben a szemét politikusok akiket meg lehet venni, míg a különleges rendőrök az utcán harczonak
- esperek meg természetfeletti fazonok WTF? A 2. fele totál értelmetlen
- ellenben röhögni jó sokat lehet a debil keménykedéseken
- Hacker nevezetű fazon nekem is kedvencem, a világ legkigyúrtabb informatikusa, Stallonét úgy törte volna ketté fél kézzel mint más a ropit
- Mondtam már hogy sok a VÉÉÉÉÉÉÉÉR??? Cím kiírása külön beszarás: először vérrel lövik fel gépfegyverből, aztán meg szamurájkarddal vérezik ki XDDD :D
- Az animáció és a karadizájn (már amikor nem a schwarzi-vonalat tolják) bejött a retro jegyeivel, a zenék nemkülönben

Szal az "annyira fos hogy már rég nem röhögtem szét magam ennyire" tipikus esete, fárasztó napok után kikapcsolódásként mindenképp javaslom a megtekintését :D agyalni nem kell rajta semennyit. Higashikata, köszi ezt a mostani feladványt, soha rosszabb ne jöjjön, ilyen szórakoztató szemetet szívesen nézek :D

3(alá)/10
, Catrin sztem meg kéne nézned, tuti bejönne a humora :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Surci írta: 2019.02.26. 22:30
3(alá)/10
, Catrin sztem meg kéne nézned, tuti bejönne a humora :D
LOL, a véleményeitek alapján ezt nem kétlem! Csak ehhez a három órás hosszához valahogy nincs most kedvem, túl sok egyéb tervre kell az idő.
Viszont tök jó, hogy egy több részes cucc is ilyen jól működik havi kihívásként.
Válasz küldése