Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1644
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

Tavaszi szezon (és egyben életjel) a részemről.
Egyébként a Dororo és a Boogiepop marad a mostaniból, szóval meglátom mennyire lesz energiám új cuccokat követni. Eleve csak két folytatást néztem ki tavaszra és könnyen lehet, ennyiben maradok magammal.

Shingeki S3 part II: Remélem ebből kevesebb dolog lesz kivágva, de ugyanakkor érdekel, ezt az ívet miként adaptálják képernyőre.
One Puch Man S2: Alapból szeretem a szuperhősös cuccokat, az első szezonnal pedig kifejezetten jó kapcsolatot ápoltam, szóval jöhet a folytatás. :D Kelleni fog ez a kattantság. XD

Esetleg, ha úgy alakul a helyzet, hogy több animére vágyom (ami jelenlegi állás szerint nem túl esélyes ^^"), kettőt betartalékoltam a nem folytatások közül.
Fairy Gone: Tetszik a karakterdizájn, a történet is érdekel valamennyire, viszont az előzetes eddig elég keveset mutatott. Ha sok jót írtok róla, lehet nagyobb kedvvel vágok bele. XD
Kimetsu no Yaiba: Ez valami újabb shounen hype címnek ígérkezik, már csak azért is gondolom, mert tegnap futottam bele figura bejelentésekbe és még el se kezdődött az anime. Figyelni fogom hozzá az előzetest, talán az alapján könnyebben tudok majd dönteni.
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Titkos írta: 2019.03.02. 13:49 Csak most már az van, hogy ha el is kezdem, meglátok egy ilyen fordulatot, hogy "XY-kun egy átlagos fazon volt, ám egy nap átkerült egy másik világba..." és már jön is belőlem, hogy "oké, inkább hagyjuk, maradjunk csak a képek nézegetésénél..." XD Persze az tény, hogy azért megéri rászánni az időt néha, mert pl. a Keijónál pusztán a poszter alapján nem tudtam volna soha, hogy amúgy mekkora jó értelemben vett lolság (meg azért annál ott volt Catrin ajánlása is XD), vagy pl. a KonoSubát egyik haver nézette meg velem és ahhoz képest, hogy a dizájn alapján mikre számítottam, összességében kellemesen csalódtam, csak ugye ezek inkább a kivételek, amik a szabályt erősítik. ^^"
Na igen, az alaposabb megközelítés se zárja ki, hogy az ember ne fusson bele olyan fordulatokba és sztori-ugródeszkákba amik reflexszerű visszakozást váltanak ki, de ilyenkor mondom azt hogy a kivitelezés viszi a prímet a nap végén, és érdemes hallgatni a kósza megérzésekre (vagy akár megalapozott-megalapozatlan jóindulatra), ha azt érzi az ember legalább egy kicsit is, hogy hátha-hátha lehet ebből vagy abból a cuccból valami. A mostani szezonból pölö a Gotoubun no Hanayome jó példa erre szerintem: a leírás alapján egy durvára klisés rom-komnak látszik valamikor az évtized elejéről, és egyébként tényleg nem a legeredetibb darab, de valami miatt volt egy olyan benyomásom, hogy hátha lehet ebből egy bizonyos szinten megnyerő, ha nem eredeti cucc, és hellyel-közzel be is vált a sejtésem, mégha nem is szezonkedvenc. De az Ueno-san is jó példa, amit a szezon kezdete előtt észre se vettem, viszont volt egy olyan megérzésem, hogy tényleg lehet ebből egy jó értelemben gyerekes, altesti humorra is rámenő ökörség, és az is lett, pláne mint egy részenként 10 perces sorozat. De a Slime is jó példa, mert post-SAO isekai-kkal Dunát lehetne rekeszteni mostanra, de valamivel pajkosabbnak, játékosabbnak tűnt mint az átlag SAO-klón a klisés felállás ellenére ("otako reinkarnálódik egy fantasy világba, ahol hogy-hogy nem videojáték-szerű szabályok vannak"), és három rész alapján nem csak hogy tényleg szórakoztató, de tényleg érezni rajta, hogy az író igenis játszott JRPG-kel, és nem csak HALLOTTA mástól, hogy miként működnek az MMORPG-k, és hogy mennyire népszerűek.

Ez így leírva tudom, hogy nem sokat jelent, és úgy is érződhet mintha túlmisztifikálnám a dolgot, de tényleg komolyan mondom azt, hogy érdemes nyitott szemmel járni, mert szezononként 3-4 néznivaló nem eltúlzott arány nálam. Pláne úgy, hogy szvsz már rég azon a ponton van az anime/manga színtér, ahova már a videojáték ipar is beleásta magát a PS3/X360/Wii generáció óta: már nem teremnek olyan egyszerűen a 10/10-es cuccok mint amilyennek annak idején tűnt, és tényleg "ésszel" kell válogatni ha nem akar az ember úgy méltatlankodni az ipar helyzetéről, hogy közben lemarad nem egy érdekesebb/szórakoztatóbb/említésre méltóbb címről, nem egy olyanról ráadásul aminek itthon nincs sok visszhangja. A videojátékos hasonlatot nem hiába hoztam fel egyébként, mert az a hobbi tényleg jó tanítója volt annak a számomra, hogy igenis muszáj keresni és esélyt adni, mert nem tudhatja az ember, hogy éppen miről marad le, milyen fát nem lát az erdőtől.
Kép Kép
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

...the video above qualifies the announcement, "Gintama Production Committee: Production on Gintama anime's brand-new project green-lit … probably. Since the manga isn't over yet…. But we think we're gonna do it, we guess. Well, just get ready."
Nem irigylem az anime készítőit. :'D
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

annarancs írta: 2019.03.03. 16:29 Nem irigylem az anime készítőit. :'D
Bírom, hogy kb. hasonló trollként állnak hozzá, mint Sorachi XD.

Ha meg már tavaszi szezon, nálam is tarolnak a folytatások. Amiket tervezek:
Shingeki folytatás: a kedvenc részeim jönnek a mangából, szóval... remélem, nem cseszik el úgy, mint az előző évadot.
Bungou Stray Dogs 3: az első szezonnál hirtelen azt vettem észre, hogy valamiért nagyon berántott XD. Biztos a sok íróra/regényre utalás miatt + szerintem elég kreatívak a képességek is. Ó, és persze a kedvenc shipem miatt is várós <3.
One Punch Man 2: uh, mondjuk nem ártott volna újráznom az első évadot... majd meglátom, hátha belefér, max. majd mégsem követem ezt hetiben.
Sarazanmai: hát, a sztori leírása elég érdekes volt... majd meglátjuk XD. A YuriKumát is le kéne már tudnom.
7Seeds: na, ennek viszont már ősidők óta tervezem a mangáját, szóval mindenképp belenézek, meglátjuk, mit hoz ki belőle a Netflix.

Talánok:
Fruits Basket: hm, láttam a régi sorozatot, de igazából akkoriban se lett nagy kedvencem, bár tény, hogy nem sokra emlékszem belőle. Lehet, hogy végül ebből sem lesz heti követés.
Mix: hát ezzel meg úgy vagyok, hogy a Cross Game elment egynek, szóval úgy érzem, láttam már mindent, amit egy baseballos anime nyújthat. Meg ha már ez egyébként is úgy-ahogy folytatása a Touch-nak, előbb talán azt kéne letudni, de annyira nem érdekel, hogy nekiugorjak egy 101 részes cuccnak, szóval lehet, hogy egyelőre ez is a kimarad listára kerül.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Lesz új Psycho-Pass évad. *confused cheers*
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Erről két dolog jutott eszembe:

1. Azért kíváncsi vagyok, eljön-e még az idő, amikor a Trigger túllép azon, hogy ilyen-olyan formában, de mindig a TTGL-t remakelje újra majdnem évente.

2. Pár éve fanoltuk itt, hogy a TTGL honlapján valami "új bejelentés", meg hasonló volt olvasható. Nem kizárt, hogy én aludtam át az egészet, de abból végül lett valami? Vagy fogták a pénzt és csináltak belőle Kill la Kill-t, Darling in the Francot, meg most ez a filmet?

Ja és +1: Azért amikor a szereplők először ordították, hogy "BURNING RESCUE!", kapásból "Morning Rescue!"-nak hallottam, be is ugrott egyből az utalás. :lol:
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2019.03.09. 11:33 Erről két dolog jutott eszembe
Ebbe én is belefutottam a napokban, és amellett, hogy ritka gusztustalanul néz ki ezzel a színvilággal, meg minden egyebével (hol van ez a Lagann által képviselt egyediségtől...), még tetőzi, hogy tényleg olyan, mintha nem is akarnának kilépni ebből a saját maguk által béklyózott szerepkörből, amibe meglehet egy darabig kényelmesen húzódni, csak ahhoz kellene valami, amit úgy hívnak: kreativitás. Vannak, akik képesek 73. alkalommal is kvázi ugyanazt eladni, ÉS még érzed is közben, hogy még mindig képvisel egyfajta minőséget az a vonal, míg mások... olyanok, mint most a Trigger.

Mindegy, a Non Non Biyori fanoknak közben mondom, hogy kijött a film feliratos változata, úgyhogy megvan a ma esti programom.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Non Non Biyori film

A mozi talán legfontosabb előkérdése az volt, mennyire fog működni úgy, hogy az egész rurális miliőt kivesszük alóla, ami valahol talán pont a legfőbb bájosság-faktora az egész NNB-nek. Nos, jelentem semennyire... nem működött volna, ha mondjuk a karaktereket addigra nem zárta volna kétszázszor az ember a szívébe, illetve az összes tipikus, de elvárt iyashikei pillanatot mellőzte volna. Korábban egyébként az egyik OVA próbálkozott már teljesen hasonlóval (ott is Okinawára nyertek jegyeket), csak azt sikeresen eltökölték, a pláne része pont a végére maradt, emiatt az egy roppant gyenge próbálkozásnak hatott, nekem nem is tetszett, nyomban le is töröltem anno. A film viszont úgy érezte, ideje kijavítani ezt a hibát, ami javítóvizsgán most már sikeresen átment, viszonylag jó osztályzattal.

Szóval jah, az NNB valsz akkor is működne, ha az Északi-sarkra mennének a lányok. Persze bőven nem felhőtlen móka azért az okinawai kirándulás sem, például amit nagyon nem értek, hogy miért csak a film utolsó harmadában kapott fókuszt bármi tényleges dolog? Szal oké, kirándulnak a lányok, jól érzik magukat, elvannak, a grafika szép (a scenery pron nem is egyszer üt be), Renge rajzol, de valami cél nekem hiányzott közben. Ezt orvosolta valamelyest a Natsumival egyidős, újonnan megjelenő barátnéja, egyúttal a film legtöbb figyelmét is ő kapta ezzel a húzással, aminek két dolog miatt is örültem: Egyrészt a main négyesből nekem mindig is ő volt a favorit, másrészt meg azért, mert végre neki is lett egy társa. Oké, ott van a nővére, meg a lolival tök jól elvan, de valahogy hiányzott mellőle egy olyan kiegészítés, ami Komarinak Hotaru és vice versa. Na, itt megkapta végre ő is, Aoi személyében. A vége emiatt egész érzelmesre sikerült, jól elkapta a rendező azokat a pillanatokat.

A két sorozattól kissé elmarad ez a film, de egy erős 7/10-et azért így is megszavaztam neki. Valahogy az egy órás játékidő is rendkívül gyorsan elröppent.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Tripla poszt, de muszáj kiadnom magamból... Szóval komoly kínok árán, de behoztam végre a Boogiepopot, és most jöttem csak rá úgy teljes valójában, miért is olyan rossz ez az anime.

Alapvetően örülnöm kellene, hogy készítenek még olyan cuccokat japán barátaink, ami komolyabb szürkeállomány-használatot igényel, de egyszerűen pont ez a wannabe deep pszichológiai vonal az, ami a legkevésbé sem működik benne. Mert mitől is működik jól egy pszichológiai anime? Vegyük például az Utenát. (Oké, lehet nem fair óriást a törpe mellé állítani, de mindegy.) Az Utenában pont azért muzsikál ez a szegmense (is) kiválóan, mert fokozatosan építi fel a karaktereket és húzza mögéjük az őket elmélyítő mélyebb tartalmakat. Megismerjük őket kívülről, aztán haladunk befelé, a leglényegesebb vonásaikat pedig metaforák és szimbólumok mögé rejti, amit feloldva értjük meg őket igazán. Közben pörög rajta az ember agya, netán elméleteket gyárt, hogy ő, vagy ő miért lépte meg pont azt, amit, ergo megvan a szórakoztató értéke is a dolognak. Az említett referenciaműben a pszichológiai kontent van az animéért, és NEM fordítva, hogy utóbbi van előbbiért. A BP szinte sportot űz abból, hogy a semmiből hoz be mindig egy rakat új karaktert, ami már eleve szörnyű, de ezt csak tetőzi, hogy ugyanezzel a lendülettel próbálja őket rögvest mélyíteni. Hiányoznak ezek az alapvető lépések, amivel kontra-produktívvá válik az egész, véletlenül sem éretté, vagy jól megírttá.

Szóval mint pszichológiai anime, szerintem nettó bukta, és mivel ez a része nem szerepel jól, így a szórakoztatás része sem fog, amit csak tetőz ez a rettentő statikus rendezési teljesítmény, és grafika. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez nálam olyan 3 és 4 pont között lesz valahol félúton.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta: 2019.03.11. 11:41 Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez nálam olyan 3 és 4 pont között lesz valahol félúton.
Nálam inkább 2-3 között. De nagyon szépen leírtad, én biztos nem tudnék rá ennyi sort sem szánni. Szerintem a sztori ebben a formában így vállalhatatlan, ráadásul tényleg egy darab karakter nincs benne, aki érdekelni tudna, akit ténylegesen megismerhettünk volna. Kész kihívás egyébként végig figyelni a részekre. Az OP és az ED nyújtanak csak némi pozitív hatást.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Én még mindig a harmadik résznél vagyok leragadva a BP-t illetően, de egyre inkább kezdem gyanítani, hogy az még csak a tesztkör első fele volt, mert valóban nem érződik úgy, hogy az a fajta rideg, félig távolságtartó de mégis közelebb engedő hozzáállás amit a cucc képvisel, mennyire lenne igazából működőképes. Mint újdonság varázsaként inkább a "viszonylag érdekes ez szerintem" felé billen a mérleg, mert tényleg érződik rajta hogy a kora 2000-es évek chuuni stílusa dolgozik benne, de ahogy a BP csinálja per pillanat, az pont olyan ami annyira elüt az átlagtól hogy ne lehessen tudni, hogy akkor most mennyire életképes a dolog. Függetlenül attól, hogy akármilyen furcsaságától eltekintve díjazom azt hogy nem olyan lett mint a post-SAO isekai cuccok nagy része, vagyis hogy egy óvodás szintjén kezelve tömik beléd az infót, de ez is olyasmi, aminek még érnie kell hosszútávon, mert tényleg figyelni kell arra, hogy mi mikor hol történik. Viccesnek tartom egyébként, hogy mindehhez képest a Dororo-ra a "jó.........ja" jelzőt akasztottam rá az első rész alapján, az meg pont olyan cucc ami jónak jó, de nem lehet olyan sok mindent hozzátenni még mert szimplán jó.

Időközben adtam egy esélyt a Kaguya-sama wa Kokurasetai című cuccnak is, és öt rész alapján az A-1 ismét megcsinálta azt, amit tavaly a Wotakoi-val: olyan rom-komot választottak adaptációra amely egyrészt tényleg vicces, másrészt a "rom" része sincs elhanyagolva, arról nem is szólva hogy voltaképpen olyan a cucc, mintha Light és L a Death Note-ból egy fiú és egy lány volna. Nagyjából ugyanúgy próbálnak egymás eszén túljárni és behódoltatni a másikat, de közben meg épp annyira tesze-toszák és aranyosak mint amilyennek egy hardcore-abb shounen-ai rajongó láthatná a DN két férfiúját, az pedig csak bónusz, hogy a sztori meg tudja húzni a határt a két főszereplő "gőgös gazdag gyerek" személyisége, és a jóra való, még érésre váró tini perszónája között (ami kiterjed a klubuk titkárának, Fujiwara-nak a helyesen kezelésére is), és még a rendezés is pont olyan mértékben túlozza el a két főszereplő agyalásait amennyire kell, szóval lehet szeretni egy-pár dolog miatt a stuffot. A narrátor talán a legmegosztóbb pont, mert az első részben tényleg úgy érződhet mintha be nem állna a szája, de idővel szerintem megüti az egyensúlyt ahol még jelen van, de hatásosan is ad hozzá a történésekhez, valamelyest olyan intenzitással és beleéléssel mint amilyen pölö Junichi Suwabe volt a Killing Bites-ban (mégha nem is 1:1-ben úgy). Szóval ja, akármilyen rulett tud lenni az A-1 munkák minősége, a Kaguya-sama nagyjából pont ugyanazon a mezőn landolt ahol tavaly a Wotakoi, és személy szerint nagyon örülök neki.

Titkos írta: 2019.03.02. 13:49 Persze az tény, hogy azért megéri rászánni az időt néha, mert pl. a Keijónál pusztán a poszter alapján nem tudtam volna soha, hogy amúgy mekkora jó értelemben vett lolság (meg azért annál ott volt Catrin ajánlása is XD), vagy pl. a KonoSubát egyik haver nézette meg velem és ahhoz képest, hogy a dizájn alapján mikre számítottam, összességében kellemesen csalódtam, csak ugye ezek inkább a kivételek, amik a szabályt erősítik. ^^"
Kivételek-nem kivételek, de azt mindenképpen vallom hogy most már jó ideje benne vagyunk abban a korszakban, amikor az alapszituációk nem egyszer nem szolgálnak semmivel egy cucc minőségének az előre láthatósága terén, és tényleg a saját megérzése/feje után kell mennie az embernek, mert a kivitelezés minősége az, ami a leginkább számít. Pölö a Tensei Shitara Slime Datta Ken és a Tate no Yuusha no Narigari elég hasonló felállással rendelkeznek (otaku fantasy világba kerül), és még a videojátékos jellegű mágia rendszert is használják, de nálam ránézésre is annyi volt a különbség közöttük, hogy a Slime éppenséggel lehet aranyos/szórakoztató/satöbbi, és négy-négy rész alapján tényleg, a Slime valóban aranyos/szórakoztató/satöbbi cucc amin érződik is, hogy az írónak TÉNYLEG van tapasztalata JRPG-kkel. A Tate no Yuusha-t meg pont az öli meg, hogy hiába lennének benne amúgy viszonylag decens pillanatok és húzások, ha egyszer az egészen érződik hogy ezt is csak az SAO hullámának meglovaglása vezérli, mert echte lerí róla hogy a közép-késő tini korosztálynak van szánva nettó értelemben. Sokszor érződik hogy ez meg az meg amaz el van hanyagolva vagy felületesen van kezelve mert úgyis megveszik oszt' kész, és ezek mind olyasmik amiket a Slime-ban egyszer nem éreztem eddig, hiába van mindkét cuccnak olyan, hasonló alapfelállása, amit könnyű lenézni akármilyen távolságból, mert sajnos tényleg sokszor nincs rendesen kivitelezve.
Kép Kép
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Boogiepop: Én úgy a 9. résznél álltam meg, és gondolkozok rajta, hogy inkább dobom a cuccot. Az első rész alapján ígéretesnek tűnt nekem, majd az idő előrehaladtával kezdtem elveszíteni a fonalat, meg a kedvemet az egészhez...
Ahogy nézem van ennek egy régebbi változata, az ugyanilyen, vagy azért jobb ennél?
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci »

ROFL Látom Bugipop mindenkinél kuka, én az eredetit se tartom sokkal többre egyébként.

Szezonosokra térve: a mostani etap meglepően vállalható, mert kemény 3 darab CUCCot is követek - Dorororororo...ro, Mob Psycho 2 és Yakusoku no Nebááálando), ami magamhoz képest sok, és bár nem hibátlanok vagy okoznak frenetikus élményeket, mégis egész jól elvagyok velük - bár az utóbbinál mostanság lohadt a lelkesedésem.

Ráadásul a tavaszi is hasonlónak ígérkezik:

-Shingeki S3 - most már mutassanak végre valamit, de leginkább vége lehetne már. De EPIKUS harczokkal, valamint hatásvadász aláfestő zenékkel még kompenzálhatnak - de nagyon kell teperniük.
- VanPancsMen 2- One CUCCaival elég jól kijövök, csak könyörgöm, ne akarjanak semennyire se KOMOLYkodni, ezt a Mobban se szeretem. E tekintetben a kopasz idióta kalandjai jobban teljesítettek, úgyhogy heti 20 perc fájtos szórakozásra számítok - viszont jól látom hogy a Madhouse lepasszolta a projectet? Miért?

Újak közül egyelőre a Seven Seeds érdekel, a posztapokaliptikus sztorikat szeretni szoktam. Meglátjuk. A Fairy Gone így szinopsz alapján elég LOLWUT (miapicsa... tündérek?!?!? XDDD) de lehet belenézek, illetve a Sarazanmai jöhet még szóba Ikuhara miatt, de ez is elég WTF...

Mondjuk ez már így is duplája mint amit követni szoktam egy szezon alatt :P

Rezidens Gundam-fanjaink mintha elsiklottak volna az új Puskagát - Eredet felett... vagy csak ennyire nem piszkálja senki fantáziáját?

Lesz viszont új Psycho-Pass sorozat YAAAYYY!!!! :banan: nemtom Uro benne van-e a stábban, a mostani 3 mozinál nem ő az író, de ezekről nem nyilatkozom mert még nincs BD, így nem tudtam szemlézni. De remélem a fő sorozatot nem engedi el, a mozi nagyságrendekkel lett jobb mint az S2, köszönhetően jelenlétének.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

dresthar írta: 2019.03.11. 17:42 Ahogy nézem van ennek egy régebbi változata, az ugyanilyen, vagy azért jobb ennél?
Jobb, de emlékeim szerint nem sokkal, közepes cuccnak anno nekem úgy ahogy beillett... Mostanra csak az maradt meg, hogy hasonlóan érdektelen volt, sokszor fárasztó (de azért a mostaninál lényegesen követhetőbb). Az endinget kedvelem.
Surci írta: 2019.03.12. 00:58 Rezidens Gundam-fanjaink mintha elsiklottak volna az új Puskagát - Eredet felett... vagy csak ennyire nem piszkálja senki fantáziáját?
Nem siklottak el, csak ezt kvázi már látták. A korábban kiadott OVA részeket vágják tv-részekre, ha minden igaz.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

dresthar írta: 2019.03.11. 17:42Ahogy nézem van ennek egy régebbi változata, az ugyanilyen, vagy azért jobb ennél?
Ennél jobb, legalábbis annak volt azért egy stílusa, meg ezt a darkos világot is egész korrektül bemutatta, a bevállalt témákat (drogok, depresszió, etc.) is jobban hozta, viszont élek a gyanúperrel, hogy számomra csak a legvége, és az ide kapcsolódó elméletem miatt maradt emlékezetes... Nagy kár, hogy nem revaccsoltam az új előtt, összehasonlítás szempontjából nem lett volna rossz.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Kimetsu no yaiba trailer.

A karakterdizájn tetszetős és jól visszaadja a mangát, a zene nagyon passzol, de az animáció (főleg az elején) hagy „némi” kívánni valót maga után. :?
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Non Non Biyori Vacation

Időközben én is eljutottam odáig hogy megnézzem az NNB mozit, és habár nem igazán gondoltam bele abba hogy mit fognak kihozni belőle, ahhoz képest nagyjából hozta azt amire utólag visszagondolva számítani lehetett. A "nagyjából" inkább arra vonatkozik hogy a mozi eleve kicsit furcsább helyzetből indult, mivel az S2 számomra azon animék közé tartozik amik abszolút megérdemlik a 10/10-et, szóval az .mkv fájl megnyitásakor nem dédelgettem álmokat arról, hogy 1:1-ben hozni tudja majd az S2 színvonalát. Amire nem is került sor, legalábbis a mozi túlnyomó részében nem: minőségileg valahová az S1 és az S2 közé lőném be, mert ugyan nem feltétlen érte el a mozi összességében azokat a tényleg karaktermélyítő és szép magasságokat, amiket az S2 elég sokszor el tudott érni, mégsem mondanám azt, hogy inkább az S1-re hajazna a dolog. Maga az S1 szerintem most is megér egy 7.5/8-at, de ott még inkább csak félig-meddig voltak megkapargatva a karakterek lehetőségei, viszont a moziban annyira azért mégiscsak meg volt villantva nagyjából mindenki, hogy a néző decens mértékben emlékeztetve legyen arról, hogy mi mindent ért el a sorozat az S2-el, gondolok itt pölö Komarinál arra, hogy hiába kisebb/gyerekesebb a koránál, mégiscsak vannak olyan pillanatai és tettei amik nem hazudtolják meg a főszereplő négyes közötti legidősebb korát. De ugyancsak díjaztam a mozi részéről pölö, hogy Hikage is tisztességes műsoridőt kapott nem csak a Natsumi-val való duóság révén, de önmaga végett is, tényleg konzisztens humorforrás nálam az ahogy a sztori folytonosan szivatja és keresztbe tesz neki ott ahol tud. Mondjuk nem bántam volna ha Hotaru több időt tölthetett volna a reflektorfényben, mert az S2 alatt tényleg olyan szereplővé érett, akinek a legkisebb megnyilvánulása is sok mindent mond, viszont egyértelmű volt, hogy a szereplők között Natsumi fogja a legtöbb figyelmet kapni, amit szerintem jól is vitelezett ki a sztori.

Neki megvan a maga kis al-plotja, és fogadni mernék arra, hogy szánt szándékkal őrá esett a választás és nem Rengére: simán ellőhették volna azt, hogy megint Renge fogja kapni a mélyebb/komolyabb fókuszt, de szerintem igenis tudták, hogy Natsumi az a fajta karakter aki van annyira hiperaktív/gyerekes/lusta, hogy a komolyabb pillanatok a kontraszt révén is jobban tudjanak ütni nála, és ezt a mozi nem is aprózta el. Amúgy is dicséretre méltó az, ahogy képes volt a mozi úgy egyensúlyozni a szereplők között, hogy azok ne vegyenek el időt Natsumi al-plotjától, és hogy az se telepedjen rá a többiek műsoridejére, de a mozi utolsó 20-25 perce az, ami a leginkább az "S2-szerű" felé billenti a mérleg nyelvét. Nem csak az oda beillesztett scenery porn jelenet volt 15/10 (olyan zenei aláfestéssel, ami miatt is sajnálom hogy nem egy moziban láttam a filmet, egyszerűen eszméletlen jóra sikeredett) és abszolút méltó az S2 színvonalához, de az utána jövő csattanó-sorozat volt az, ami tényleg feltette a mozira a pontot. Olyannyira keserédes lezárás amilyet a mozi megkövetelt, és ehhez az is asszisztált, hogy a kis csapathoz csatlakozó kiscsaj is méltó a sorozat színvonalához, na és persze az is, hogy a scenery porn is összességében teljes mértékben hű volt a franchise színvonalához. És ha van valami, amit ennek révén értékelni tudok az NNBV-ben, az az, hogy nem erőltettek ki egy szembeötlően drámaibb vonalat, nem úgy rakták össze a mozit hogy érződjön rajta a "oké, ez egy mozi, dráma kapcsolót feltekerni maxra!" szag: tényleg olyan volt az egész mintha egy dupla részt dobtak volna be az egyik TV-s évadba, és ennek ellenére is érződik, hogy már csak az okinawai nyaralás kapcsán utólag beütő keserédes érzés miatt is moziba szánták ezt.

Jobb is egyébként hogy nem rögtön a megnézés után vágtam neki a hozzászólás megírásának, mert akkor inkább 7.5/10-et adtam volna neki, viszont tizenx óra után inkább egy 8/10-re taksálnám a mozit. Egy kicsivel több Hotaru fókuszt így sem bántam volna, mert ő vele is lehet mélyebb dolgokat kihozni, de ettől függetlenül is okos dolog volt Natsumi-ra fókuszálni, mert a mozi igenis el tudta érni a kívánt hatást, és tényleg örülök, hogy a Silver Link még ért ahhoz, hogy miként bánjon ezzel a franchise-al.




Ja igen, azt most is furcsálom, hogy megint az okinawai nyaralás lett elővéve, amikor egy korábbi OVA-nak is ez volt a témája, de akkor még csak a nyaralás megnyeréséig jutottak el, szóval gondolom nem akarták a mozit elnyújtani azzal, hogy 1:1-ben control-c control-v kezelést kapjon az az OVA.
Kép Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Lesz Hataraku Saibou 2. évad. ::jthrill:: Nem lepett meg a hír, de örülök neki :).
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Hosszabb szünet után bejelentették, hogy lesz 3. évada a a Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru animének. Legalábbis, nekem a MAL ezt jelezte.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Boogiepop 2019 letudva!

Szándékomban állt az utolsó epizódot a megjelenése pillanatában letudni, hogy felszabaduljak minél hamarabb. Hát, emberek... Ez valami kínosan keserves menet volt, nem tudom, mikor szenvedtem így utoljára bármivel is, tulajdonképpen ez volt az az anime, amit minden héten dobtam. Sok újat nem tudok már hozzátenni a korábbiakhoz, elszórva több posztomban is ott a lényeg.

Mindegy, felejtsük el, nyomtam rá egy 3/10-et, meg egy shift + delt.
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: dresthar »

Ma fejeztem be az egyik szezonos animét, a Manaria Friends-et. Azért kezdtem el nézni, mert fantasy műfajú, és érdekesnek tűnt a koncepciója. A sorozat egy mágusiskolában játszódik, ahol fajtól függetlenül, békében élhet és tanulhat mindenki. Itt követjük Ann, egy ember, és Grea, egy félsárkány hercegnő történetét.
Ebből a felállásból akár egy érdekes történetet is ki lehetett volna hozni, ha valaha lett volna bármi ilyen szándéka a készítőknek. Az még a kisebbik baja, hogy rövid a játékidő (10x15 perc), amit tovább kurtít a két ending (van egy a közepén és a végén is...). A nagyobbik, hogy bár nem olyan szörnyű, mint a Bűnrossz Korona (Guilty Crown), de a története elégé bugyuta....nem, inkább nincs is nagyon neki. Olyan "izgalmas" dolgok történnek benne, hogy vedlik Grea farka, Ann úszni tanul, vagy ezek ketten elmennek vásárolni. Ha pedig véletlenül valami érdekes történik mégis, azt is túl hamar elvágják. Úgy hogy hiába szép a város, és van benne egy-két jó ötlet, az egész sorozat halálunalmas, és céltalan. A MAL-s pozítiv kritikák is az ályuri jellegének köszönhető. Értsd: bár elégé egyértelművé válil a nézőnek, hogy Ann rá van kattanva Grea-ra, nem történik közöttük semmi, sőt, még Ann érzése sincsenek kibontva benne. Igazából azt sem tudom, mit eszik rajta, talán dragonofil a csaj.XD Azért végig tudtam nézni, bár lehet csak amiatt van, mert heti egy rész lebontásban tettem ezt. Jóindulatom jeleként azért kapott tőlem egy 3/10-t.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dresthar 2019.04.07. 08:27-kor.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Mix ep1

Vártam ezt az animét, de nagy csalódás így elsőre. Egyrészt ez már veszélyes terep. Veszélyes most már harmadjára is ellőni ugyanazt a sztorit. A Touch kezdte, a Cross Game folytatta, de korrigálta annak gikszereit és kicsit máshogy közelítette meg a témát, de most ugyanez harmadjára már nagyon nagy tehetség után kiált. Mondjuk, hogy Adachiban van annyi, meg védekezhet azzal, hogy ez konkretizáltan a Touch folytatása (az első pár perc üdítően hatott), de azért rezeg a léc.

A másik, amitől tartottam, az a rendező személye, aki épp csak annyira kókler, amennyire lennie kell. Nulla inspiráció, borzalmas karakter-interakciók, a kulcsjelenetek nincsenek kihangsúlyozva, felszínes... szóval egy kalap szar.

Adok neki még egy-két részt, de félek, ez a cucc nem azért fog elvérezni, mert az alapanyag rossz lenne.

(Mellesleg mi volt ez a felirat? Oké, gondolom azért, hogy a siketek és nagyothallók számára is élvezhető legyen, de engem ettől függetlenül nagyon zavarnak az ilyen [students murmuring]-ok és egyéb kiírások...)
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Tavaszi szezon vol. 1 (nem mintha a téli szezonos cuccaimat mind befejeztem volna már, oh well ¯\_(ツ)_/¯):

Fruits Basket (2019) ep. 1: Kellemes, szép kezdés. Eddig teljesen okés a reboot annak ellenére is, hogy fejben folyamatosan az első adaptációhoz hasonlítgattam a jeleneteket (nem mintha sok különbség lenne már most az elején a rajzoláson/szinkronhangokon kívül, inkább csak elkapott a nosztalgia). A manga véleményem szerint méltán egyike a megkerülhetetlen shoujo műveknek, ez a reboot pedig elvileg hűen adaptálja majd, így a 2001-es anime nézőinek és a történettel most ismerkedőknek is egyaránt csak ajánlani tudom.

Kimetsu no Yaiba ep. 1: Hozta az ufotable minőséget, remélem tartani is tudja majd (*khm...*). A hangmérnök és a zeneszerző is remek munkát végzett, a rövidke kis harcjelentnél különösen tetszett a felcsendülő Kajiura Yuki-szám. :3

Kono Oto Tomare! ep. 1: Nem indultam túl magas elvárásokkal, mert ugyan a mangát nagyon szeretem, az animét egy relatív új stúdió készíti. Az első rész alapján nem is ért kellemes meglepetés: az adaptáció fájóan középszerű, egyszerűen érdektelenségbe fullad (már az opening is annyira átlagos... I guess I might be a tiny little bit salty about this adaptation so far). Valahol persze még mindig morcos vagyok, hogy Shinpachi Takezou hangját nem Sakaguchi Daisuke adja, illetve a színkezeléssel sem vagyok teljesen kibékülve (szerintem túl sok fakó/pasztell árnyalatot használnak), de az igazi próba majd csak akkor jön el, ha ténylegesen elkezdenek a kotón játszani. Igazából nem volt rossz a kezdés, de annyira jó sem, mint amit megérdemelne az eredeti mű. /sigh
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

annarancs írta: 2019.04.07. 10:32
Kimetsu no Yaiba ep. 1: Hozta az ufotable minőséget, remélem tartani is tudja majd (*khm...*). A hangmérnök és a zeneszerző is remek munkát végzett, a rövidke kis harcjelentnél különösen tetszett a felcsendülő Kajiura Yuki-szám. :3
Én meglepődtem Tanjiro hangján, mélyebb mint amilyennek képzeltem. Még nem merek nagyon semmit mondani a megvalósításról, ahhoz még kell pár rész. Eddig szép, bár nem ez az a stílus amit igazán kedvelek. De amúgy mire gondolsz, hogy a hangmérnök remek munkát végzett? :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa »

Téli szezonos cuccokról:

Doukyonin wa Hiza, Tokidoki Atama no Ue:

Igazán szívmelengető, kedves sorozat. Jó ötlet, hogy az eseményeket Haru szemszögéből is megismerjük, és vicces, hogy mennyire mást gondol ugyanarról a dologról, helyzetről a cica meg a gazdi. Azt én is olvastam, hogy a macskák az embereket igazából kölyökmacskáknak tekintik, ezért nem meglepő, hogy Haru gondoskodni próbál a gazdájáról, de... macskaimádó gazdiként is kicsit túlidealizáltnak tartom Haru jószándékúságát. XD Szerintem a macskák ennyire nem kedvesek. :'D Amúgy imádtam Harut, már csak azért is, mert nekem is egy kistermetű, fekete-fehér lánycicám van.

Az anime üzenete is szép volt a családról, az elszalasztott lehetőségekről és egyebekről, de egy kicsit túl didaktikusnak találtam a tálalást, ezért nálam végül 7/10-en zárt.

Hinomaruzumou:

Összességében tetszett, bár a témájától eltekintve igazából semmiben sem tudott újat mutatni a műfajban. Hinomaru karaktere amúgy nagyon szerethető (imádom azt a kis mokány testalkatát, és a tatás beszédstílusán is sokat mulattam), épp ezért nagyon szerettem volna, ha több hátteret kap. Kíváncsi lettem volna a sebhelyei történetére, a családjára, hogy szülők nélkül hogyan él - bár az aranyos slice of life omake percek azért adtak némi pluszt a szereplőkhöz, hozzá is. Érdekes, hogy a Dachikou többi tagjáról majdhogynem több háttérinfót tudtunk meg, mint a főszereplőről.

A meccseket végigizgultam - abból a szempontból pl. egész ügyes volt a sorozat, hogy ritkán lehetett előre borítékolni a győztes kilétét. Sajnos viszont ez az anime is beleesett a sportanimék gyakori csapdájába, a színpadiasságba: tűzben égő testek, villámokat szóró szemek, szumómozdulatok flancos elnevezésekkel, különböző szimbolikus elemek. Bár a szumó spirituális és történelmi mivolta miatt számomra ez most kevésbé volt zavaró, mint más, modernebb sportokkal operáló sorozatokban.
Ami viszont nagyon zavart: hogy az art rettenetesen le volt butítva, a mangához képest meg aztán különösen. Ezek a csinos, thicc, pucér pasik többet érdemeltek volna. 6/10.

Ja, amúgy az első OP-ED büntet. :cool:

Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru:

Minden szempontból nagyon igényes, gondosan összerakott anime. Nem spórol el semmit, sem a karakterépítést, sem a történetvezetést, sem a látványt. Tényleg úgy érzem, hogy kihozták belőle a maximumot. Érdekessége, hogy nagyon jól ötvözi a hétköznapiságot a poézissel - úgy, hogy ez ne legyen kínos (szerintem ez tök ritka).

A karakterek aranyosak, és tényleg sokszínűek, amire a karakterdizájn is ráerősít. Némelyik szereplő annyira élő, hogy szinte eszedbe jut róla egy hasonló figura a gimiből vagy az egyetemről (nekem pl. ilyenek voltak az ikrek, King, Yuki, még talán Shindou-san is). Külön öröm, hogy egy fekete srác végre nem azért volt ott, hogy a fura akcentusán röhögjön mindenki. Még az is tetszett, hogy viszonylag soká tartott, mire a sok száját húzó, kedvetlen fiú hajlandó lett egy csapatba összeállni - ez teljesen életszagú volt. Az egyetlen, akit szívesen kihúztam volna az animéből, az a Shinji-szerű, hisztis vörös srác a másik csapatból. Majdhogynem nem illett az anime alapvetően nyugis emberekből álló világába.

Szóval minden szempontból nagyon kellemes meglepetés volt a sorozat, és szinte minden része megmelengette a szívemet. 8/10.

Toyonaga Toshiyuki amúgy Katsuki Yuuri szerepe óta szárnyal: Haijiként is fantasztikus volt a játéka. Hihetlenül jól hozza a természetes(nek ható) beszédet.

Ja, és ami Hana-chan válaszát illeti, én erre szavazok :D :
SPOILER
Kép

Mob Psycho 100 2:

Méltó folytatása az első évadnak. A karakterépítés, a humor, a hangulat, a látvány mind elsőrangú. Különösen sokat fejlődött Reigen karaktere, és Serizawa figurája is jó adalék lett a sorozathoz. A testépítő klub tagjait pedig aranyba kellene foglalni. :')
Talán még annyit tennék hozzá, hogy az utolsó rész során megfogalmazódott bennem egy gondolat, miszerint az MP100 egy shounenbe oltott shoujo (így konkrétan a Sailor Moon jutott az eszembe). Hiszen a legfontosabb mondanivalója tulajdonképpen az, hogy a legnagyobb erő a kedvesség és a jóindulat. Eléggé csodálkoztam is azokon a kommenteken, amelyek azért szurkoltak, hogy Mob végre durvuljon be, és verjen szét mindenkit, merthogy rohadtul nem ez a lényege a műnek.

8/10-et nekem mindenképp megér. Bár gyakorlatilag semmi kifogásom sincs az animével szemben, most valahogy mégsem tett hozzá annyit az életemhez, hogy magasabb pontot adjak rá.

A Piano no Mori ugyan még nem ért véget, de mivel tudom, mi a vége a történetnek, akár már most is írhatok róla. Maga a történet szerintem nagyjából rendben van -- bár a verseny egyes résztvevőinél egy kicsit túl van tolva a drámai vonal. Kai karaktere roppant szerethető és kedves, csodálatra méltó, hogy mennyire nem hagyja, hogy eltiporja az élet, és képes derűlátó maradni. A zenék csodálatosak, és tényleg foglalkoztak azzal a készítők, hogy a zongoristák más-más módon, egyéni hangon játsszanak. Na most a megvalósításról kb. ez az egyetlen pozitívum, amit el lehet mondani, mert egyszerűen szégyen, ahogy ez az anime kinéz. Annyival többet érdemelne. Nem egy bonyolult sztori, de csupa szép dolog van benne, mindenki jobb emberré válik a történet folyamán, és tényleg... annyira kár érte... A rettenet CGI-t most elhagyták, de emiatt feltűnően sok lett az állókép, a nézőközönség meg komolyan ijesztő. Volt egy pont, amikor áramszünet lesz a koncertteremben, és vmelyik karakter megjegyzi Kai játékával kapcsolatban, hogy egy pillanat alatt elérte, hogy a közönség ne pánikoljon, sőt előnyt kovácsolt a problémából, mert így mindenki csak a zenére figyel. Na itt gondoltam azt, hogy jobban jártunk volna, ha ebből a cuccból drama cd készül. Mert akkor tényleg csak a zenére figyelhettem volna, nem arra, hogy milyen gányul néz ki ez az egész.
Mindenesetre még így is megadom rá a 7 alá/10-et, mert a gyengém a komolyzene, Kai pedig a szívem csücske, de objektíve rohadtul nem érdemli meg ez a feldolgozás ezt a pontszámot. :drop:
Válasz küldése