45 + 31 napos anime kihívás!

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

A kedvenc anime nekem egy nehéz kérdés. Leginkább korszakaim voltak (amire épp ráfüggők), de évtizedre visszamenőleg szubjektív és objektív szempontok alapján is kiemelkedően abszolút kedvencet nagyon nehezen tudok megfogalmazni.
Az Ueki no Housoku volt az első, amit netről beszerezve néztem és nagyon tetszett. Még most is kiemelt helyen van, de azért újranézés nélkül nem állítanám, főleg, hogy shounen én meg már nem vagyok az. :P Szoktam a Gintamát válaszolni erre a kérdésre, mert az volt talán a leghosszabb korszak, de (az anime) nem nyújt olyan egyenletesen kimagasló színvonalat, hogy ez ezt igazán kiemeljem, ha csak egyet kell.

Tehát volt sok anime ami nagyon tetszett és egy ideig kedvenc is volt pl. Shinreigari: Ghost Hound, Hyouka. A Hotarubi no Mori e, szerintem úgy tökéletes ahogy van, de kedvencnek talán valami kevésbé egyszeri élményt választanék, ez pedig igazából csak a Natsume Yuujinchou-t lehetne. Minden évadát imádom. Karakterek, történet, képi világ, zene mind tetszik. Ráadásul Nyanko sensei... ::hehe::

Manga?

Nem nagyon olvasok, alig van befejezett mangám. Nihei Tsutomu stílusát nagyon szeretem, különösen a Blame! Biomega, Sidonia no Kish hármast. Tetszett az All You Need Is Kill, Gunnm, meg a Gamaran is. Mikor olvastam a Kurogane meg a Beelzebub is, de előbbi félbehagyott, utóbbit meg rövidre zárták, de ott már úgy is kezdett nagyon erőltetett lenni. Kiemelném a The Breakert, de a beharangozott harmadik sagát nem írták még meg, ráadásul koreai, szóval nem is manga.

szerk: reflektálnék a szerkesztés közben beérkezett posztra
Androsama írta: 2019.03.27. 15:50 Kedvenc animém vitán felül a Fullmetal Alchemist 2003-mas verziója, amely képes volt letaszítani a trónjáról nálam a Dragon Ballt és a Kyou Kara Maou-t. Minden megvan benne, ami egy remek történethez kell, és nem érdekel, hogy a vége más, mint a mangáé. A karakterek szuperek egytől-egyig, lehet rajta sírni, nevetni, izgulni, aggódni, dühöngeni, mivel egy egész érzelmi skálát vonultat fel. A történet tele van meglepetésekkel, izgalmakkal, kalandokkal és rengeteg titokkal. Egyszerűen bármennyiszer meg tudom nézni. A vége is jobban tetszik, mint a Brotherhoodnak.
Nem sűrűn találok olyan véleményt, hogy a 2003-as jobb mint a Brotherhood. Túl nagy különbséggel láttam őket, nem tudnék választani, de szerintem nem volt rossz a maga módján a Shambalás befejezés.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: dresthar »

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

Valószínűleg a bemutatkozásom alapján azt hiszitek, hogy ennél a kérdésnél gondban vagyok, pedig nem. Az összes eddigi animén közül amit láttam (és jó eséllyel még azok közül, amit fogok), a Steins;Gate a legnagyobb kedvencem. Annyira, hogy még az érezhetően gyengébb folytatásait is tudom fannolni, és a jelenlegi asztali hátterem is Stein;Gate-s.:D
Hogy miért tetszik ennyire? Nos, nagyon kevés az ennyire intelligens időutazós történet (még ha az animéken kívül az élőszereplős filmeket nézzük akkoris!). Talán a 12 majom című filmet mondanám még, ami ilyen. (még ha a két történet elég más) (de lehet alul művelt vagyok ilyen téren) Sikeresen feloldja az időparadoxon problémáját, és szemben egy lazább művel, ez rávilágít az időutazás árnyoldalára is.
SPOILER
Bár az elején furcsa volt nekem, hogy a SERN-t háttérhatalmi szervként kezelte. Amikor jobban belegondoltam, beláttam, hogy elég egy őrült tudós, aki addig változtatja az esményekláncolatát, amíg már nem csak egy ártatlan kutató intézet.
A történet talán kicsit lassan indul be, és leginkább az Okabe - Makise páros viszi el a showt. De aztán az első sokkoló jelent után pedig egy olyan fordulatos történetet kaptam, hogy ihaj. Vannak poénok, valódi drámák, felesleges melodráma nélkül és egy, a maga módján különös szerelmi szál, ami hol megmosolyogtató, hol szomorú fordulatot vesz, az anime előre haladtával. Hihetetlenül jók a karakterek, és az egymás közti interakcióik, meg kell vallani.
És a vége....a Skuld hadművelet már önmagába véve megérne egy külön bekezdést...és valószínűleg fog is, mert ahogy láttam, a kihívásban vannak jelentekre vonatkozó kérdések...:D Ahogyan egyes karaktereiről is ömlenghetek majd még.XD

Kieg az elsőhöz:
Az első mangám is a Hellsing volt, amit sokkal jobbnak találtam, mint a tv sorozatot. Mivel a kihívás első hozzászólása alapján aki nem nagy mangás, passzolhatja a kérdések mangás részét, így a többinél így teszek. Csak néhányat olvastam (még), szóval, ezen a téren túl könnyen változhat a véleményem.

szerk.: tök jó, hogy van spoiler tag. És remélem senki nem látta anélkül ezt a hsz-t.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

Gyerekek, nagyon jó ötlet ezt újraindítani, főleg hogy 2016 év eleje óta lettek új kedvenceim bőven, így szerintem 1-2 napnál jövök majd én is jelezni, minimum ilyen felsorolás szinten, ha többre nincs energiám (és mielőtt totálisan túltolnám a dolgot...), hogy mi változott. :hammer:

Szóval:

Anime:
Anno írtam, hogy a Steins;Gate-Macross-Dragon Ball univerzumok a legnagyobb függéseim - nos, jelenleg nem ezek a legnagyobbak, de maradtak kedvencek, különösen a Macross 7 szeretetem újrázódott azóta!
Mostani függéseim pedig Yuri!!! on ICE, of course, 10/10 kedvencként bejelentkezett a Terra e... mellé, amit szintén anno emlegettem, mint az egyik best. Aztán itt van a Mo Dao Zu Shi (és megkockáztatok egy rövid időn belüli MXTX - a szerző - regényei iránti függést is), ami animében még csak múltazott, de olyan epicséggel és színvonallal, hogy ezt a kínai munkát minden japó stúdiónak mutogatnám!!! A regény meg, a regény meg fenomenális!
De egész sok cím jött még azóta a kedvenceim közé, külön kiemelném a tavalyi Wotakoit, mert ez valami hatalmas hiánypótlás volt nálam az otakuság-slice of life témában.

Manga:
Az Inuyasha, DB, Trigun, Shiki stb. óta a Doukyuusei univerzumával bővültem, meg ott a 10 Dance vagy a Joou to Shitateya és a Blame is megkörnyékeztek.
De amiken durván függtem/függök, azok nem éppen mangák, de olvasmányként ide sorolnám őketXD:
- Allison to Lillia regény univerzuma
- Killing Stalking manhwa
- Mo Dao Zu Shi regény és lassan a manhua is
- Plusz itt van havonta a Shingeki no Kyojin, amire szintén sikerült tavaly tisztességesen ráfüggenem, bár kedvencnek nem mondanám... szóval egy másik nap erről majd bővebben.XD

Jajj, miért van olyan érzésem, mintha kihagytam volna még pár dolgot innen-onnan?XD

Konklúzió: az utóbbi években születtek olyan darabok a BL és LGBTQ karaktereket bemutató címek között, amire nemcsak, hogy nem raktam rájuk sajnálkozva az "uhm, gagyi ez a yaoi" jelzőt, hanem korszakalkotóan zseniálisnak tartom őket! Nálam totál hiánypótlás azóta.
Azt hiszem, hogy a YoI az első cucc, aminél azt éreztem, mármint homoszexualitástól függetlenül is, hogy az animés "pályafutásom" egy régen várt, odafigyeléssel elkészült, komplex darabja érkezett el. És minden esély megvan rá, hogy a Mo Dao Zu Shi animében még epicebb legyen (mert novelben már az!).
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Leara »

2. nap - Kedvenc animéd/mangád
Itt most felsorolhatnám az összes olyan sorozatot/filmet, amit MAL-on beraktam kedvencnek, de megpróbálok inkább kiemelni közülük néhányat.

Monster: avagy a krimik krimije az animék között. Igaz, hogy néha kissé belassult, de annyira remek hangulatot teremtett, hogy ez sosem zavart. Johan pedig az egyik legérdekesebb negatív karakter, akit valaha láttam.

Uchuu Kyoudai: mindig is érdekelt az űrkutatás/utazás, egyszer egy állásinterjún kaptam is olyan kérdést, hogy "ha az lehetnék, ami csak szeretnék, akkor mivel foglalkoznék" és gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy asztronauta lennék :D , szóval nem is volt kérdéses anno, hogy ezt a sorozatot nekem találták ki. Igazam is lett, azon kívül, hogy kaptam egy rakat kedvelhető (és felnőtt!) karaktert, még elég reálisan be is mutatja azt az utat, ami valakit elvezet ahhoz, hogy kijuthasson az űrbe.

Baccano!: ezt anno úgy kezdtem el, hogy azt se tudtam, miről szól, max. annyit, hogy nagyrészt egy vonaton játszódik, azt meg szeretni szoktam. Az első 2-3 rész után az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy "miafrancotnézek", de aztán a végére összeállt a kép... és igen, másik gyengém az ilyen történetvezetés, amikor az elején még elveszek, de végül minden a helyére kerül.

Princess Tutu: no, ennek van egy olyan megfoghatatlan hangulata, amilyet azóta se láttam. Egyszerre mesés, bájos, ugyanakkor bőven akad benne dráma és egyfajta nyomasztó hangulat is. Azon kevés sorozatok közé tartozik, amiket újráztam is.

Hunter x Hunter OVA: vagyis a régi sorozathoz tartozó, 8 részes OVA, ami a Yorkshin arc végét dolgozza fel. A mai napig imádom, kb. évente újrapörgetem, baromi jól áll neki a régi animáció és karakter design, és még az eredeti mangánál is erősebb hangulatot teremtett. Kedvet is kaptam hozzá megint XD.

Kedvenc manga:
Fullmetal Alchemist: simán írhattam volna a Brotherhoodot fentebb a kedvenc animék közé, de az az igazság, hogy ha FMA, akkor nálam a manga a legnagyobb kedvenc. Igaz, hogy a BH végig követte a sztorit, de kihagytak egy csomó apróságot (leginkább poént), ami a mangát még színesebbé tette a számomra.

Twin Spica: hát... azt hiszem mondhatom, hogy mangák közül eddig a legnagyobb kedvencem, pedig sokáig azt hittem, hogy semmi sem fogja letaszítani az FMA-t az első helyről (oké, nem is taszította, fej-fej mellett állnak XD). Ennek is az animéjét láttam előbb, de az annyira befejezetlen volt, hogy muszáj volt folytatni a mangával - ami viszont nem volt könnyű, tekintve, hogy nem volt hozzá angol scan, szóval leszedtem a RAW-ot, amit végigpörgettem, bár nem tudtam elolvasni, mert nincs furiganázva, viszont tele van szakszóval, szóval életemben először megrendeltem végig az angol kiadást :D. Hősiesen bevallom, hogy én mangán még annyit nem bőgtem, mint ezen. Igen, van benne dráma bőven, de ennél a sorozatnál érzem azt, hogy így kell ezt csinálni, mert nincs a képembe tolva, hogy "NA, AKKOR MOST SÍRNI KELL!!!!!!!"... nálam sok drámai sztori az ilyen túlzásoknál vérzik el (pl. AnoHana, vagy némelyik Key-cucc). Imádnivaló karakterek, ismét az asztronauság a középpontban és ez egy olyan sorozat, aminél tényleg át tudom érezni, hogy milyenek is voltak ezek a fiatalkori barátságok és álmok :). Már háromszor végigolvastam, le is fordítottam, de az biztos, hogy az elkövetkező években még jó párszor elő fogom venni.
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Surci »

Naigen, jó ötlet volt rebootolni, az Aoi újabbkori történetének legjobb thread-je volt anno :D . Kíváncsi vagyok a mostani résztvevők meddig bírják, mi becsülettel végigtoltuk :cool: Egyébként én is bedobok majd egyes kérdéseknél egy-egy postot, ha érzem az aktualitását.

A mostaninál nem, a kedvenc animéim még mindig a Madoka-Dezsnyót-KódGEEZ-szentháromság. :kaminaglasses:

MOD: Kérem a résztvevőket, hogyha szeretnének külön reagálni az egyes postokra, azt a Társalgóban vagy az adott anime tematikus topicjában tegyék, így nem viszi szét a kihívós topicot.

Hajrá!
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Mivel anno csak a GitS-ről áradoztam ezért most megemlítem a többi alkotást is.

1. Trigun. Tökéletesen végig vitt történet, jó karakterek és igen az üzenete nagyon magával sodró.
2. Méz és Lóhere. Ez főleg - de nem kizárolag - Takemoto miatt kerül fel, talán itt játszik a legtöbbet a szubjektív pontozásom.
3. Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri/Psycho-Pass. Mindkét sorozat nagyon érdekes politikai problémákat feszegetnek. Természetesen nagyon más a két sorozat hangulata, de alapvetően mindegyik túl hihetően mutatja be a dolgokat.
4. Paprika. A vizuális megoldásai végig nagyon szórakoztatóak, a zene több mint jó.
5. Sennen joyû. Erre mindig úgy gondolok, ha nem lenne a GitS akkor ez állna a helyén a legjobb anime movie kategóriában. Ezt a két kis jelenetet nem is tudom hányszor néztem már végig. Eleje meg hát a futás.
6. Windaria. A nem szokványos befejezés miatt joggal vívta ki magának itt a helyét.

Tudom, hogy nem, de azért csak ide szuszakolom a komplex Avatar univerzumot is. Ami ugye veri az összes itt felsorolt címet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára iskariotes 2019.03.27. 22:28-kor.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Jó ötlet ez a revitalizálás, egy-két körre beszállok én is.

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

Nem sok minden változott azóta, továbbra is az Aria a királynő, mellette a szent bal LoGH, illetve a szent jobb Steins;Gate, viszont az Ashita no Joe második évada tavaly megkapta tőlem a 10/10-et, egyúttal az egyik legjobb sorozat-rendezésért járó elsimerést, amit animében valaha is láttam, szóval mint olyat, muszáj volt pajzsomra emelnem. Megint.
Akosss
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Akosss »

Én is beszállok, mert tavaly lemaradtam vele, jó lenne most végigvinni...

2. nap - Kedvenc animéd/mangád

Itt a legnagyobb változás, hogy a 3-gatsu no Lion mindkét évada együttesen ugrott fel az első helyre. A 2. évadot erősebbnek érzem, de az első évadot revaccs után is ugyanúgy imádom. A többi annyira nem változott, a Detective Conan, Steins;Gate, Hachikuro és Shiki így a top5, viszont szintén kedvenc listás lett a Dennou Coil és a Michiko to Hatchin, amik beférkőztek a top 20-ba.
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: dresthar »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Ma is folytatom a tradiciót, és ismét a Steins;Gate-t veszem elő, illetve annak férfi főszereplőjét, Okabe Rintarou-t. Egy kellemesen kattant, ugyanakkor eszes és kompetens figuráról van szó. Az elején inkább a sorozat egyik humorforrása, később viszont megismerjük a másik, komolyabb oldalát, és valami elképesztő jellemfejlődésen esik át. Igazán dicséretes, hogy ennyi megpróbáltatás után sem veszítette el teljesen a józan eszét (azért kicsit megtört),
SPOILER
sőt, képes volt Moeka-nak és Mr. Braunnak is megbocsátani, és úgy kezelni őket később, ahogyan azt tette.
Mindemellett a helyén tudta kezelni a többiek érzéseit is, és megértette, hogy a kísérletei mivel következményekkel járhatnak. (elég kemény leckék voltak).
Mindezekmellett messze nem egy Gary Stue, nem tévedhetetlen, sok hibája és különcsége van, de ezek miatt is annyira emberi, és szerethető karakter. (a túl tőkéletes karakterek amúgy is kicsit hiteltelenek a számomra)
A Makise Kurise-val való kapcsolata, és a Skuld hadművelet is megér néhány mondatot...majd a folytatásban, mert meg van a helyük.:D
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Androsama »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Nehéz kérdés, mert többen is vannak. Ott van Vegita a Dragon Ball Z-ből, valamint Edward Elric és Envy a Fullmetal Alchemistből. De említhetném még a Candy Candy szívtipróját, Terrence "Terry" Graham Granchestert is. A legújabb kedvencem pedig Ray a Yakusoku no Neverland-ből.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Érdekes, hogy az anno emlegetett kedvenc Okabém mellett inkább mellék/támogató karakterek fogtak meg mindig jobban: Vegeta, Maximilan Jenius, Carr Benedict máig nagy kedvenceim, és még sorolhatnám, azóta pláne bővült ez a kör, viszont az újak közül egyelőre csak két nevet említenék, ráadásul két főszereplőét, akiknél Okabéhez hasonlóan a komplexitásuk fogott meg. (Aztán lesznek még, akiket majd más napokon hozzájuk toldok.)

Már megint Yoi és MDZS, shouganai (LOL egész ellentétesek)

Katsuki Yuuri:
Japán egyik legjobb műkorcsolyázó bajnoka, ráadásul a grand prix prezentálja, hogy kb. világszinten is benne van a legjobb hatban. Így indul a karakterrel való ismerkedésünk. Na jó, meg úgy, hogy totál összejöttek neki a dolgok, az önbizalma hanyatlik, vagy nem is volt elég, kissé pesszimistán és szorongósan látja a dolgokat, hízásra hajlamos, szemüveges stb-stb. csupa adalék, amit természetesen toldottak hozzá, nem animés sztereotípiákkal (úgy értem szó sincs meganeboyról vagy ilyesmi), de imádja a sportot, jobb akar lenni, stb. A sorozat alatt akár az edzője, akár a táguló közössége, akár a saját eredményei úgy fejlesztik, motiválják ezt a karaktert, hogy azt szín tiszta öröm nézni. Egyébként egy mókás, kitartó, a felszín alatt sokkal bátrabb karakter, mint amilyennek tűnik. És ragoznám még az egekbe... Pl. nagy öröm az is, hogy NORMÁLIS, BOLDOG CSALÁDI HÁTTERE VAN! És bár megmutatkoznak a szokásos japán jegyei, érződik, hogy amerikában tanult, és külföldiekhez szokott jellem. De megtestesít az állatbarát, fanatikus rajongó, részegen-belevaló, biszexuális jegyeket is.
Mindezek mellett pedig elképesztően vonzó látvány a szemnek, számomra MINDEN FORMÁJÁBAN, nem csak a jégen sikló bishiként. :DD

Wei Wuxian:
Oké, most Katsuki nyáladzás után letudom azt a kört, hogy Wei Ying is szép, minden formájában (kínai bishik jelen). És a seiyuu játéka te jó ég, itt is és Yuurinál is zseniálisak.
Szóval ki ne szeretne egy olyan karaktert, aki fiatal, kicsit flúgos, bajkeverő, extrovertált karakterként az egyik legtehetségesebb tanítvány a démonölésben, bocsánat a kultivációs világban, aki aztán az egyes klánok mellett (különbözős kívülállósági és múltas-szarkavarós okok miatt) saját szektát is alapít, olyan démoni útra tér, akitől mindenki tart. Hiszi, hogy amit tetsz, azt kezelni tudja és jó ügy érdekében teszi. Így válik Yiling Laozuvá, kvázi a "zombik irányítójává", és egyéb sötét módszerek kidolgozójává, használójává (ahogy a cím is mondja a démoni kultiváció megalapítójává), akinek aztán kicsúszik a kezéből a hatalma és több ezer ember haláláért felel, a világ és saját maga ellensége lesz, majd csúfosan meghal.
De 13 év után valaki megidézi, hogy mások helyett intézzen el valamit (és neem, a sztori nem csak itt veszi fel a fonalat, folyamatosan megismerjük a múltban lévő útját is). Új testben, új körülmények között, szinte senki sem ismeri fel... kivéve egyvalakit! És így a múltjával folyamatosan szembenézve kell helytállnia és megoldania egy rejtélyt, valamelyest tisztára mosni ezt-azt, szembenéznie aztán a "visszatértének hírével" stb.
Az egyik legjobb fűszer az egész történetben, ahogy Wei Ying elagyal a többi karakteren, az összefüggéseken, a múlton. Egy zseni, aki előtt semmi sem marad titokban, aki egy gyengébb testben is hozza kultivációs mester múltját és aki közben olyan támogatásra lel, és úgy kezd el kötődni régi bajtársához, hogy az kimeríti a karakterkapcsolatok idealitásának fogalmát. Akár az a törődés, ahogy mások felé közeledik, nyúl, cselekszik, kommunikál, akár az, amilyen bizalommal és szeretettel fordul feléjük. Lan Zhan felé pedig előbb-utóbb szerelemmel, totál olvasó-néző-csapda! És akkor még ott vannak azok a pillanatok is, amikor beletekint mások múltjába, vagy amikor tanúi lehetünk, hogy ez a vidám, mindig pofázós karakter, meghasonlik, mélyen hallgat, szánakozik és alázkodik, fenomenális!
Annyira intelligensre/en van megírva, ráadásul csomó aprósággal, kiszólással, tettel teszi őt a regény és az anime hétköznapian ismerőssé.
Uhm, na majd még visszatérek erre pár kérdésnél.

(Említhettem volna Levi-Erwin függésemből is legalább az egyiket, de majd máskor.)
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Leara »

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában
Nem egyszerű kérdés, elég sok szempont szerint válogatom a kedvenceimet, de megpróbálok szűkíteni :D.

Lelouch Lamperouge (Code Geass): emlékszem, amikor először néztem, kb. minden karaktert rühelltem benne, kivéve Lulut, C.C.-t és Shirleyt XD. Szóval ja, a CG legnagyobb erősségének a mai napig is a főszereplőjét tartom. Nemrég néztem meg az összefoglaló mozikat és Lulu még mindig menő :cool: .

Nanba Mutta (Uchuu Kyoudai): lol, nem sok karakter szeretek meg már az első jelenetnél, de Mutta örökre belopta magát a szívembe azzal, hogy
SPOILER
lefejelte a főnökét XD.
Azt hiszem, azon keveseknek egyike, akit nem lehet nem szeretni.

Edward Elric (FMA): fú, első nagy szerelmem volt karakter fronton, ő már örökre a kedvenceim közt fog maradni.

Killua és Kurapica (Hunter x Hunter): sosem tudtam eldönteni, melyiküket szeretem jobban, mindkettejükben van valami fura kettősség. Killua nagyon aranyos, de elég félelmetes is tud lenni, Kurapica pedig alapjáraton egy iszonyúan kedves karakter, viszont a bosszúszomja miatt eléggé be tud keményíteni.

Jomy (Terra e...): fú, amilyen idegesítő kis görcs az elején, annyira szép ívet jár be a karaktere a sorozat folyamán és megtalálja a helyét a világban. Az ő fejlődése az egyik oka annak, hogy a kedvenceim közt landolt ez a sorozat.

Manga:
Oz (Pandora Hearts): jó, őt megint lehetett volna akár az animéknél is sorolni, de mivel az elég befejezetlen, ezért a mangás Ozt tartom az igazinak. Szegény, annyit szívott a mangában, de mégis annyira jó tudott maradni.

Ciel Phantomhive (Kuroshitsuji): ja, általában Sebastian a népszerű karakter, őt is nagyon bírom, de az utóbbi időben sok minden kiderült Cielről és mindez rengeteg réteget adott hozzá a már eddig is érdekes karakteréhez, és így sok korábbi jelenet is teljesen más színben tűnik fel.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Miután alaposan megszenvedtem a kedvenc animével, hogy kihozzak egyet és erre ti meg előálltatok n darabbal, itt már nem fogok ennyire fukarkodni. :-P

3. nap - Kedvenc férfi szereplőd animében/mangában

Először is Hiruma Youichi, az Eyeshield 21-ből. Egy taktikai zseni, kicsit őrült is, de, imádtam, ahogy a csapatát irányítja.

Másodszor Sumimura Yoshimori (Kekkaishi), klasszikus shounen főhős, de imádom a grimaszait, meg hogy mennyire rühelli az egész démonirtós feladatot mármint munka szinten, de mégis megcsinálja tisztességesen.

Aztán ott van még Oreki Houtarou (Hyouka) is, Hoozukit meg talán nem kell bemutatni. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Androsama »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Ez sem egy egyszerű kérdés, mert belőlük is van pár. Ott van pl. Bulma a Dragon Ball-ból, vagy Tennoh Haruka/Sailor Uranus a Sailor Moonból. De odatehetném még Lustot és Riza Hawkeye főhadnagyot is a Fullmetal Alchemistből. Mindannyian komoly, erős személyiségű, céltudatos nők. De nem tudnék egyet kiválasztani közülük.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: dresthar »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

A változatosság kedvéért, ismét a Steins;Gate-t veszem elő, illetve annak egyik női főszereplőjét, Makise Kurisu. Egyrészt, gyengéim az intelligens nők (a kedvenc női mellékszereplőm is az), és ő egy igazi zsene. Emellett van humora, és stílusa is. Lehet, hogy tsundere, de mivel nem tolják túl a tsun részét (azért Kurisu valóban tud kedves, és aranyos is lenni), és az is jobbára intellektuális, így egyáltalán nem zavaró. Sőt, igazából még kifejezetten kedveltem is azokat a jeleneteket, ahol Okabe-val húzák egymás agyát.:D
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Leara »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Nakajima Youko (Juuni Kokki): hehe, ugyanazzal tudom indokolni, mint tegnap Jomyt XD. Az elején egy idegesítő kis görcs, de a sorozat folyamán rengeteget változik és az egyik legjobb női főszereplő, akivel animében találkoztam.

Asirpa (Golden Kamuy): ó, az egyik legújabb kedvencem női karik között. Fiatal kora ellenére talpraesett, bátor és sokszor vicces is.

Yamada Ayumi (Honey&Clover): amikor először láttam a sorozatot, nem ő volt a kedvencem, viszont amikor pár éve újráztam, teljesen más lett róla a véleményem. Talán azért, mert a szereplők helyzetét elnézve akkoriban ő állt hozzám a legközelebb.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

4. nap - Kedvenc női szereplőd animében/mangában

Igen rövid gondolkodás után megakadtam Yamaguchi Kumiko-n (de lehet csak azért, mert a Gokusen lista elején van :-P), így ha be akarnám tartani az egy jelöltet itt meg is állnék azt hiszem.

Ha nem, akkor talán hozzávenném „Watashi”-t a Jinrui wa Suitai Shimashitából, vagy Tsukkit a Gintamából.

És lehet, hogy itt már tényleg meg kellene állnom, mert mások inkább a 7. napon említendők. Kedvencnek olyan akartam választani, aki nem egyszerűen csak tetszett, vagy cuki volt hanem kellően komplex karakter ahhoz, hogy önmagában is kiemelhető legyen. Nem tudom mennyire sikerült.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Catrin »

4. nap
Sok jelentősége nincs, hogy ma írok, itt megint majdnem elkezdtem sorolni a Bulma-Milia-Kurisu mellé a többieket és, hogy a yoi és a mdzs női karakterei egytől-egyig imádnivalóak és többnyire nem szimpla animés klisék.
De új igazi kedvencem azóta talán Narumi és Hanako lett a Wotakoiból, Shima Rin a Yuru Campből éés lett egy MicsiHacsi párosom is. :)))

5. nap
Jelentem, még mindig nem jut eszembe olyan cím, amit szégyellnék.:D Nem, még az ilyen nemozűnéket sem.
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: dresthar »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Ilyen nincs, még azt sem, amelyiknél én is tudom, hogy ezernyi hibája, és hülyesége van.:) Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy van-e olyan, ami régen tetszett, ma már nem, akkor például ilyen a Hellsing tv sorozat. Felültem a hype-vonatra, mert jól nézett ki, kényelmes volt az ülés, és kiskorúaknak kedvezményes az utazás.XD
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Junchi »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett - Revisited

Nekem ez a Keijo. Három éve a Highschool of the Deadet írtam, amire manapság már csak a "szódával elment" jelzőt aggatnám, úgy meg pláne, hogy a Keijo nem csak elhomályosítja az amúgy sem túl intenzív fényét, de megteremtette a "sármosan gagyinger ecchi" műfaját, ami kategóriának azóta is az egy személyben megtestesült képviselője. Minden valószínűség szerint 3 egész ponttal többet böktem rá MAL-on, mint amennyit alapból érdemelne, de ez valami olyan ördögi kompót volt, ami bőven elbírt szórakoztatni.
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Androsama »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Mondanám a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan című "remekművet", de még azt sem tartom annyira borzalmasnak, hogy szégyellnem kéne. Így nincs ilyen anime a megnézettjeim között.

Mangában sem találtam még ilyet, amit szégyellnem kéne.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Olyan könnyedén akad, ami anno tetszett, de most már szégyellem.
Mindenek előtt az e havi kihívás, a Mnemosyne, aztán meg ott a Fight Ippatsu! Juuden-chan!! is így hirtelen. Esetleg még a Gantz. Nem képvisel akkora értéket mint amennyire anno bejött, vagy az Ookamikakushi, ami szerintem a kis minta végett túlértékeltem eredetileg.

Olyan ami most is tetszik, de szégyellem. Hmm. Mondjuk nem reklámoznám, hogy a B-gata H-kei tetszett. :D
Á megvan, itt esetleg meg lehet említeni a Boruto: Naruto the Movie-t is, bár az nem ugyanaz a szint mint az előbbi.
SPOILER
Amikor Naruto rábízza Sasukéra Borutót, és azt hittem feláldozza magát, akkor azt hittem, hogy igen, végre überepic zárása lesz ennek a cuccnak, de aztán sajnos túldramatizált lett a „vigyázz a fiamra” mondat. :( Itt kellett volna nem sok pontot adni neki.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Leara »

5. nap - Egy anime/manga amit szégyellsz, hogy tetszett

Elég rég kinőttem már abból, hogy ilyesmi miatt szégyenkezzek, szóval ide nem igazán tudok semmit sem írni. Persze velem is előfordult, hogy újranézés után valamit átértékeltem, de szégyellni akkor sem szoktam.
Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: Androsama »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Most komolyan soroljam, hogy mi van a várólistámon már több éve? Oké, animéből, amit már nagyon régen meg akarok nézni, az Record of Lodoss War. Mert vagy tíz-tizenöt éve porosodik már a "meg kéne nézni végre" listámon. De ezen kívül is még vagy 300 anime vár arra, hogy sort kerítsek rájuk.

Mangából is van egy pár, amit el akarok olvasni. De ami már elég régóta várólistás nálam, az a 666 Satan, amire még mindig nem került sor, hogy belekezdjek.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: 45 + 31 napos anime kihívás!

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

6. nap - Egy anime/manga amit még nem láttál, de szeretnél megnézni

Ezen a listán csak ilyenek vannak. XD

A ma-holnap ezekből a Fukigen na Mononokean Tsuzuki fogom elkezdeni, az idénre betervezett hosszabb (50+ rész) cuccok közül az Uchuu Kyoudai a soron következő, de hajlamos vagyok last minute változtatásokra, még Monster is lehet belőle, ahogy a hónap elején a Cross Game is beelőzte. :-P

Mangából az Omoide Emmanon. Megvettem svédül, ideje elkezdenem. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Válasz küldése