Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.04.07. 10:32

Tavaszi szezon vol. 1 (nem mintha a téli szezonos cuccaimat mind befejeztem volna már, oh well ¯\_(ツ)_/¯):

Fruits Basket (2019) ep. 1: Kellemes, szép kezdés. Eddig teljesen okés a reboot annak ellenére is, hogy fejben folyamatosan az első adaptációhoz hasonlítgattam a jeleneteket (nem mintha sok különbség lenne már most az elején a rajzoláson/szinkronhangokon kívül, inkább csak elkapott a nosztalgia). A manga véleményem szerint méltán egyike a megkerülhetetlen shoujo műveknek, ez a reboot pedig elvileg hűen adaptálja majd, így a 2001-es anime nézőinek és a történettel most ismerkedőknek is egyaránt csak ajánlani tudom.

Kimetsu no Yaiba ep. 1: Hozta az ufotable minőséget, remélem tartani is tudja majd (*khm...*). A hangmérnök és a zeneszerző is remek munkát végzett, a rövidke kis harcjelentnél különösen tetszett a felcsendülő Kajiura Yuki-szám. :3

Kono Oto Tomare! ep. 1: Nem indultam túl magas elvárásokkal, mert ugyan a mangát nagyon szeretem, az animét egy relatív új stúdió készíti. Az első rész alapján nem is ért kellemes meglepetés: az adaptáció fájóan középszerű, egyszerűen érdektelenségbe fullad (már az opening is annyira átlagos... I guess I might be a tiny little bit salty about this adaptation so far). Valahol persze még mindig morcos vagyok, hogy Shinpachi Takezou hangját nem Sakaguchi Daisuke adja, illetve a színkezeléssel sem vagyok teljesen kibékülve (szerintem túl sok fakó/pasztell árnyalatot használnak), de az igazi próba majd csak akkor jön el, ha ténylegesen elkezdenek a kotón játszani. Igazából nem volt rossz a kezdés, de annyira jó sem, mint amit megérdemelne az eredeti mű. /sigh

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 370
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.04.07. 21:01

annarancs írta:
2019.04.07. 10:32

Kimetsu no Yaiba ep. 1: Hozta az ufotable minőséget, remélem tartani is tudja majd (*khm...*). A hangmérnök és a zeneszerző is remek munkát végzett, a rövidke kis harcjelentnél különösen tetszett a felcsendülő Kajiura Yuki-szám. :3
Én meglepődtem Tanjiro hangján, mélyebb mint amilyennek képzeltem. Még nem merek nagyon semmit mondani a megvalósításról, ahhoz még kell pár rész. Eddig szép, bár nem ez az a stílus amit igazán kedvelek. De amúgy mire gondolsz, hogy a hangmérnök remek munkát végzett? :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.04.07. 22:24

Téli szezonos cuccokról:

Doukyonin wa Hiza, Tokidoki Atama no Ue:

Igazán szívmelengető, kedves sorozat. Jó ötlet, hogy az eseményeket Haru szemszögéből is megismerjük, és vicces, hogy mennyire mást gondol ugyanarról a dologról, helyzetről a cica meg a gazdi. Azt én is olvastam, hogy a macskák az embereket igazából kölyökmacskáknak tekintik, ezért nem meglepő, hogy Haru gondoskodni próbál a gazdájáról, de... macskaimádó gazdiként is kicsit túlidealizáltnak tartom Haru jószándékúságát. XD Szerintem a macskák ennyire nem kedvesek. :'D Amúgy imádtam Harut, már csak azért is, mert nekem is egy kistermetű, fekete-fehér lánycicám van.

Az anime üzenete is szép volt a családról, az elszalasztott lehetőségekről és egyebekről, de egy kicsit túl didaktikusnak találtam a tálalást, ezért nálam végül 7/10-en zárt.

Hinomaruzumou:

Összességében tetszett, bár a témájától eltekintve igazából semmiben sem tudott újat mutatni a műfajban. Hinomaru karaktere amúgy nagyon szerethető (imádom azt a kis mokány testalkatát, és a tatás beszédstílusán is sokat mulattam), épp ezért nagyon szerettem volna, ha több hátteret kap. Kíváncsi lettem volna a sebhelyei történetére, a családjára, hogy szülők nélkül hogyan él - bár az aranyos slice of life omake percek azért adtak némi pluszt a szereplőkhöz, hozzá is. Érdekes, hogy a Dachikou többi tagjáról majdhogynem több háttérinfót tudtunk meg, mint a főszereplőről.

A meccseket végigizgultam - abból a szempontból pl. egész ügyes volt a sorozat, hogy ritkán lehetett előre borítékolni a győztes kilétét. Sajnos viszont ez az anime is beleesett a sportanimék gyakori csapdájába, a színpadiasságba: tűzben égő testek, villámokat szóró szemek, szumómozdulatok flancos elnevezésekkel, különböző szimbolikus elemek. Bár a szumó spirituális és történelmi mivolta miatt számomra ez most kevésbé volt zavaró, mint más, modernebb sportokkal operáló sorozatokban.
Ami viszont nagyon zavart: hogy az art rettenetesen le volt butítva, a mangához képest meg aztán különösen. Ezek a csinos, thicc, pucér pasik többet érdemeltek volna. 6/10.

Ja, amúgy az első OP-ED büntet. :cool:

Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru:

Minden szempontból nagyon igényes, gondosan összerakott anime. Nem spórol el semmit, sem a karakterépítést, sem a történetvezetést, sem a látványt. Tényleg úgy érzem, hogy kihozták belőle a maximumot. Érdekessége, hogy nagyon jól ötvözi a hétköznapiságot a poézissel - úgy, hogy ez ne legyen kínos (szerintem ez tök ritka).

A karakterek aranyosak, és tényleg sokszínűek, amire a karakterdizájn is ráerősít. Némelyik szereplő annyira élő, hogy szinte eszedbe jut róla egy hasonló figura a gimiből vagy az egyetemről (nekem pl. ilyenek voltak az ikrek, King, Yuki, még talán Shindou-san is). Külön öröm, hogy egy fekete srác végre nem azért volt ott, hogy a fura akcentusán röhögjön mindenki. Még az is tetszett, hogy viszonylag soká tartott, mire a sok száját húzó, kedvetlen fiú hajlandó lett egy csapatba összeállni - ez teljesen életszagú volt. Az egyetlen, akit szívesen kihúztam volna az animéből, az a Shinji-szerű, hisztis vörös srác a másik csapatból. Majdhogynem nem illett az anime alapvetően nyugis emberekből álló világába.

Szóval minden szempontból nagyon kellemes meglepetés volt a sorozat, és szinte minden része megmelengette a szívemet. 8/10.

Toyonaga Toshiyuki amúgy Katsuki Yuuri szerepe óta szárnyal: Haijiként is fantasztikus volt a játéka. Hihetlenül jól hozza a természetes(nek ható) beszédet.

Ja, és ami Hana-chan válaszát illeti, én erre szavazok :D :
SPOILER
Kép

Mob Psycho 100 2:

Méltó folytatása az első évadnak. A karakterépítés, a humor, a hangulat, a látvány mind elsőrangú. Különösen sokat fejlődött Reigen karaktere, és Serizawa figurája is jó adalék lett a sorozathoz. A testépítő klub tagjait pedig aranyba kellene foglalni. :')
Talán még annyit tennék hozzá, hogy az utolsó rész során megfogalmazódott bennem egy gondolat, miszerint az MP100 egy shounenbe oltott shoujo (így konkrétan a Sailor Moon jutott az eszembe). Hiszen a legfontosabb mondanivalója tulajdonképpen az, hogy a legnagyobb erő a kedvesség és a jóindulat. Eléggé csodálkoztam is azokon a kommenteken, amelyek azért szurkoltak, hogy Mob végre durvuljon be, és verjen szét mindenkit, merthogy rohadtul nem ez a lényege a műnek.

8/10-et nekem mindenképp megér. Bár gyakorlatilag semmi kifogásom sincs az animével szemben, most valahogy mégsem tett hozzá annyit az életemhez, hogy magasabb pontot adjak rá.

A Piano no Mori ugyan még nem ért véget, de mivel tudom, mi a vége a történetnek, akár már most is írhatok róla. Maga a történet szerintem nagyjából rendben van -- bár a verseny egyes résztvevőinél egy kicsit túl van tolva a drámai vonal. Kai karaktere roppant szerethető és kedves, csodálatra méltó, hogy mennyire nem hagyja, hogy eltiporja az élet, és képes derűlátó maradni. A zenék csodálatosak, és tényleg foglalkoztak azzal a készítők, hogy a zongoristák más-más módon, egyéni hangon játsszanak. Na most a megvalósításról kb. ez az egyetlen pozitívum, amit el lehet mondani, mert egyszerűen szégyen, ahogy ez az anime kinéz. Annyival többet érdemelne. Nem egy bonyolult sztori, de csupa szép dolog van benne, mindenki jobb emberré válik a történet folyamán, és tényleg... annyira kár érte... A rettenet CGI-t most elhagyták, de emiatt feltűnően sok lett az állókép, a nézőközönség meg komolyan ijesztő. Volt egy pont, amikor áramszünet lesz a koncertteremben, és vmelyik karakter megjegyzi Kai játékával kapcsolatban, hogy egy pillanat alatt elérte, hogy a közönség ne pánikoljon, sőt előnyt kovácsolt a problémából, mert így mindenki csak a zenére figyel. Na itt gondoltam azt, hogy jobban jártunk volna, ha ebből a cuccból drama cd készül. Mert akkor tényleg csak a zenére figyelhettem volna, nem arra, hogy milyen gányul néz ki ez az egész.
Mindenesetre még így is megadom rá a 7 alá/10-et, mert a gyengém a komolyzene, Kai pedig a szívem csücske, de objektíve rohadtul nem érdemli meg ez a feldolgozás ezt a pontszámot. :drop:

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.04.08. 07:44

pintergreg írta:De amúgy mire gondolsz, hogy a hangmérnök remek munkát végzett? :D
Oops, elismerem, itt nem pontosan fogalmaztam, mert ugyan a hangeffektekkel is meg vagyok elégedve, igazán a rendezés (sound directing) tetszett: nagyban hozzájárult a megfelelő hangulat megteremtéséhez a pontosan kiválasztott OST, vagy éppen az aláfestő zene hiánya.
Risa írta:csinos, thicc, pucér pasik
*whispers* Golden Kamuy (főleg a manga) :D

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.04.08. 21:15

annarancs írta:
2019.04.08. 07:44
Risa írta:csinos, thicc, pucér pasik
*whispers* Golden Kamuy (főleg a manga) :D
Az igazat megvallva szemezek már velük egy ideje. Néha nagyon guszta fanartok jönnek szembe velem twitteren. XD
Lehet, hogy a tavaszi szabim alatt belelesek. :D

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2305
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.04.09. 18:32

Fairy Gone ep1

Na jó, ez mi volt? :D Te jóságos ég, 10-15 évvel ezelőtt ez egy ütős koncepció lett volna, ütős premisszával és karakterekkel, de hogy ezt van képük 2019-ben úgy tálalni, mintha épp a spanyolviasz feltalálása zajlana, az nem valami kellemes. Szóval marha generic az egész, ráadásul sokkal komolyabban veszi magát, mint kellene, főleg a prológusban ez a szöveg, hogy "a hosszas, vérbő konfliktusnak a valaha volt legnagyobb fegyvereink vetettek véget... *hatásszünet* a TÜNDÉR KATONÁK! xDDD Egy pillanatra azt hittem, valami vígjátékot indítottam el, amit csak tetőztek azok a további mondatok, amiket a karakterek szájába adtak, dialógok formájában. A dizájnok úgy ahogy bejöttek egyébként, bár itt is volt a dolognak egy súlyos árnyoldala: a CG. Főleg, mikor mozgatták ezeket a szerencsétlen tündér-izéket.

Szal... jah. Ez így elsőre több, mint harmatos, úgyhogy ez alatt is rezeg a léc. A Mixhez hasonlóan kap még egy-két részt, aztán meglátom, DE! Az OP-ja kegyetlen jó! Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára, hogy egy anime OP love at first sight lett, de ezé az.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.04.10. 03:54

Na jó, ha már elstartolt az, amit nézni fogok... Sőt az egyik be is fejeződött.

Strike Witches: 501 Butai Hasshin Shimasu! #01

Első rész pozitívumai:
- hűen tartják magukat az alapanyaghoz, egy gag mangához,
- rövid, össz-vissz 10 percjátékidő, nem számolva OP-ED párost, ez 2 sztorit jelent részenként.
- tudott humoros lenni, bár azért ehhez ismerni is kell a szereplőket (speciel Minna főzni nem tudásán és Barkhorn poroszos baromságain jót tudtam kuncogni)
A negatívumok:
- Az animáció minősége is a mangát idézi: kivágták a karaktereket, néhány becsúsztatás, szájmozgás, kiszínezett panelek és jó napot, jó éjszakát. Olcsó, mint a rohadt élet.

Alapvetően nem várok semmit tőle, nem lesz nagy eresztés és érződik rajta (egyelőre kapott 5 pontot, érje be vele a 12 rész végéig, de feljebb ez nem fog mászni, az hétszentség), hogy ez az egyik, amivel fel akarják vezetni a Road to Berlint. Már csak abban reménykedek, hogy az az idolos moslék is, amit belengettek Stroke Bitches témakörben valami hasonló hosszúságú, vagy még rövidebb lesz. Úgy 4 perc. Legfeljebb. BTW, amúgy az angol szövegen majdnem ragequiteltem az elején: 3 perc alatt 5 derékbe tört mondat, avagy Funimation minőség.

Ultraman #01-13

Nos, a Netflix egyben kirakta ezt a full CGI sorozatot. Kicsit a Polygon Pictures stílusát idézi, kicsit meg néhol a korábbi Aramaki Shinji mozikat, ahol a hiperrealizmus dívott a CG minőségben. A kettő keveréke nem mondom, hogy rossz, de azért annyira nem is jó. Sokszor nemhogy darabos, de olyan semmilyenek a mozgások, mozdulatok, míg harcban azért odatettek.

Ja, amúgy egy régi shounen cuccról van szó, amiben volt egy csóri gyerek, aki fúzionált egy űrlénnyel, majd elpáholt (megölt) jó pár másik űrlényt, sokszor puszta verekedéssel. Meg van az a Japanizing Beam meme, na az pölö a klasszikus Ultraman. A sztori pedig egy folytatás, ami nem igényli a majd 40 évvel ezelőtti verzió ismeretét, mivel az első 1 percben beavat a lényegbe, és 5 perc alatt fel is vezeti. Az egykori Ultraman szétvált, az űrlény maga halott, az ember él. Hayata Shin génjeibe azonban beivódtak az ultragének a földönkívüliből, így mutálódott, és ezt átörökítette a fiára is. A felvezetés és ennek megismerése után ugrunk a végzős középsulis Shinjirora, és az első két rész konkrétan a család múltjának megisméréséről, a génjeiben lévő hagyatékról van szó, felvezetve a sorozatot.

Ami jó benne, hogy az akció, az tényleg működik. Shounen még mindig tagadhatatlanul, némi sötétebb elemekkel, de nem annyira elnolanesített, mint a 2013-as Harlock vagy a 2012-es Csillagközi Invázió: Az invázió, vagy annak zs-kategóriás folytatás.Egyszerre hozza a kor klasszikus hnagulatát, ismérveit modern köntösben, és tud szórakoztató lenni kevés dumával, papolással, szájkaratével (bár a 4. részben megvillan a régi, amikor az egyik veszett űrlényt akarja bucira verni). Történetben meg elég érdekes. A páratlan részek felvezetnek, a páros részek megoldják a felvezetett történetszálat, közben a háttérben azért ott mocorog a fősztorivonal is az ügyeletes genyóval. Moroboshi meg talán a legparádésabb figura, mert azzal a lekezelő stílusával valami oltári milyen szövegeket lehet a szájába adni, és még mindig nem üt el a hangulattól.

A zene említésre se nagyon méltó, a hangok elmennek, a történet meg... Na azt leírtam. Kapott egy erős 7-est, mert azért kifejezetten jó szórakozás volt, mindenféle cringe és papolás nélkül.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Marker
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2019.03.17. 11:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: A szobám sötétje és az internet.
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Marker » 2019.04.13. 03:58

Most hogy elkezdődött az új szezon, veszem a bátorságot hogy én is becsatlakozzak picit, inkább kivártam mert kissé furának éreztem volna a ~10-15. részek körül betoppanni csak úgy az egészbe.
Azt nem is említve hogy azóta sem vagyok up-to-date teljesen. Kissé nehézkes szezonnak is nézek elébe emiatt, hiszen legalább 8-10 animét kéne utolérnem, illetve befejeznem, bár van amihez nem sok motivációm van... De hát animét droppolni milyen dolog már, ha valamit elkezdek fejezzem is be... Jaj nekem.

A mostani szezonra rálesve az első amit megnézettek velem baráti körből még az éjszaka, az a Fairy Gone volt, és ha nem is kifejezetten bánom, örülni sem igazán tudok neki. A zenéken kívül sok mindent nem tudnék megemlíteni pozitívumként, az hogy milyen generic sajnos tényleg fáj (ennek ellenére úgy érzem még az átlag animék szintjét sem fogja hozni, lol, nem vagyok valami bizakodó), a CG-től pedig sajnos ki akartam kaparni a szemeimet. Az tény és való, hogy sajnos borzasztó ritka a jól megvalósított CG animékben és általában akkor mutat értelmesen ha az egész az, de ez elképesztő, hogy mennyire kritikán aluli volt. Az egyetlen kívánságom az ocsmányság mellé az lett volna, hogy legalább legyen folyékony az egész, de szomorúan konstatáltam hogy természetesen itt sem lesz meg az ilyen jeleneteknél még a megszokott 24 képkockánk sem másodpercenként.


A Fairy Gone után óriási megváltás volt a Kimetsu no Yaiba, aminek a létezéséért meglehetősen hálás vagyok. Legfőképp azért, mert így végre kiélvezhetem az ufotable által produkált látványt, hiszen elképesztő módon taszít valami megmagyarázhatatlan oknál fogva az egész Fate franchise. Óriási a kontraszt a Fairy Gone és a Kimetsu no Yaiba közt ilyen téren (is), összesen két rövid jelenetnél tudtam kifogásolni azt amit láttam. Először még a legelején, mikor a fentebbi darabos animációt kellett néznem, ha csak pár másodperc erejéig is. A második pedig az, mikor nagyon gagyi volt a lábmozgás, és sétálás a kis faluban. Ezektől eltekintve az ufotable mindenképp megmutatja hogy is kell ezt csinálni, le a kalappal. Érdekesnek ígérkezik, a mangáról is sok jót hallottam. Úgy tűnik, hogy egymás mellett két értékelhető démongyilkolászós sorozatot is követnem kell.
annarancs írta:
2019.04.07. 10:32
A hangmérnök és a zeneszerző is remek munkát végzett, a rövidke kis harcjelentnél különösen tetszett a felcsendülő Kajiura Yuki-szám. :3
Ezzel pedig csak és kizárólag egyetérteni tudok, elmondhatatlan hogy mennyire.


Az egészet pedig levezettem a Sewayaki Kitsune no Senko-san című csodával, és szinte biztos vagyok benne hogy ez a cím itt senkit sem fog érdekelni valószínűleg egyáltalán, de azért megemlítem, ha már ilyen szépen leírtam, hogy mégis mit néztem. Ha esetleg hosszabb távon képes lennék aktivitást mutatni a későbbiekben, úgyis én leszek az aki mindig megtalálja a szezonokban a hasonló animéket, na... Azt hittem egyszerű a képlet arra hogy megvegyenek, aranyos fülesjószág, bolyhos farok, wholesome és comfy közeg, illetve élmény. Ennek ellenére a szinkronokban (főleg a férfi karakterekében) picit csalódtam, sokszor élettelennek hat, illetve nem éppen a legtermészetesebbnek. Sajnos nem egy Kobayashi-san Chi no Maid Dragon, vagy Demi-chan wa Kataritai de úgy érzem azért egy szezon erejéig meg tudok elégedni vele.
Kép
Discord: Marker#7237

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2019.04.15. 17:56

Fairy Gone

Nos, nem lett olyan rossz, mint sokan mondják, bár a CGI-t fáj látni, annyira kilóg a "tündéreknél". Történetből, és világból nem kaptunk még sokat, a karakterek sem mutattak meg mindent magukból. De nekem azért tetszik, szerintem biztosan végignézem. Egyrészt érdekel, hová akarják kifuttatni a történetet, másrészt van potenciál az animében. Ezt vagy kihasználják, vagy nem. A tizenpár rész rövidnek tűnik hozzá, de ha sikerül egy jó történetet kerekíteni, akkor meg fogja érni a vesződséget.


Carole&Tuesday

Na, erre az animére tök véletlenül bukkantam rá. Nem vagyok oda az ilyen dalolászós, "kiscsajok összefognak, hogy sikeresek legyenek" slice-of-life animékért, de ez érdekesnek tűnik. Hála égnek, az első rész sem volt béna, bár klisét klisére halmozott, ahogy ezt egy ilyesfajta animétől megszokta az ember. Viszont, a klisék nem zavaróak, bár sok minden még nem derült ki. Mellesleg, nekem Carole sokkal életrevalóbbnak tűnik, a "szegény kis gazdag családból jött leányka", akit természetesen senki sem ért meg otthon, emiatt lelépett Gazdagfalváról, hogy csóró utcazenészként tengesse életét egy másik csóró, de legalább lakhellyel rendelkező árva csajjal. Nagyjából erről szól az első rész. A grafika egész szép, bár nem dobtam tőle hátast. A zene viszont tetszetős, még akkor is, ha nem a csajok seiyuui énekelnek benne. Várom a folytatást!
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.16. 02:40

Mahou Shoujo Tokushusen Asuka

Riczel már korábban beszéltünk itt róla, amikor még csak bejelentették, hogy jön, én pedig rögtön különböző jóslatokba is bocsátkoztam arról, hogy mégis mennyire lesz ez "jó". Ezen jóslatok nem csak bejöttek sacc per kb., hanem az anime még "túl is szárnyalta" őket bizonyos szempontból. Igazából két fő oka volt, hogy egyáltalán belekezdtem ebbe az izébe:

1. A Lidenfilms csinálta és nagyon érdekelt, hogy ha már nem a Killing Bites második szezonját kezdték animálni, akkor helyette mire pazarolják idejüket és energiájukat.

2. Láttam ebből az animéből egy kivágott jelenetet YouTube-on és nem voltam hajlandó elhinni, hogy ez nem valami "OVA only", gagyi B-hentaiból kivágott rész, hanem tényleg ilyen "TV anime". (Még ha "seinen" is, bár ez megint egy olyan sorozat, ami maximum a guro, meg a szexuális utalások miatt lesz 20+-os korcsoportú, mert a története, meg úgy az egész látványvilág, megoldások, stb. valahol a "faék egyszerű" és az "arcpirítóan röhejes" között mozognak félúton.)

Előrebocsátom, hogy nem akartam az agyamat teljesen taccsra tenni, emiatt nem percről-percre szenvedtem végig ezt a 12x25 percet (értsd: bizony sűrűn tekergettem nézés közben), de ezt hátha megbocsátjátok, esetleg ha valami "unfair" dolgot észleltek az írásomban, szóljatok rám, hogy "nem láttad a hatodik rész tizedik percét, ahol olyan fontos plot elem derült ki, ami teljesen más megvilágításba helyez mindent!", de mondjuk ebben egyébként is kételkednék. (Igazából egyetlen dolog nem volt tiszta a végén, ott lehet tényleg áttekertem valamit, de majd úgyis kitérek még rá. XD)

Oké, szóval kezdjük ott, hogy ez is egy újabb díszpéldánya a "hé, az emberek szerették a Madokát, hát ilyet mi is tudunk csinálni, csak jó darkra, meg naturálisra kell vennünk a figurát!" (aha...) típusú magical girl animéknek, amikből lassan Dunát lehetne rekeszteni, talán csak az isekai sorozatokból készült többféle változat, mint ezekből. A gond egyébként ott van, hogy épp csak a lényegét nem értik és pontosan azt csinálják, mint amit a DC filmek csináltak sokáig. (Hálistennek, ők már kezdenek "feleszmélni", de Japán még mindig nem ébredt fel...) Szóval volt egy Nolan-féle Batman trilógia, ami ugyan realista, meg darkos volt, de ez önmagában semmit nem ért volna, ha nincs mögötte egy normális író/rendező. A DC ezt nem ismerte fel, csak azt látták, hogy "hé, ez a darkosság bejön az embereknek, biztos emiatt kerestünk ezzel a cuccal dollármilliókat, nosza, darkosítsuk be az összes hősünket!", aztán jött az emós Superman és hasonló gyalázatok. Japán ugyanezt csinálja a Madoka óta, csak ott a Madoka volt a "Dark Knight", Urobutcher meg Nolen. A japóknak sem esik le, hogy elsősorban nem a leharapott fejű magical girl, vagy a darkos látványvilág miatt zabálták az emberek ezt a sorozatot (vagy hát oké, biztos volt, akinek ezen elemek voltak a sorozat csúcspontjai, de valszeg nem pusztán emiatt emlegetik ma sokan úgy, mint "a 2000 utáni évek NGE-je", meg hasonlók), hanem mert volt egy értelmes sztorija, voltak benne érdekes csavarok, ügyesen fordította ki a műfaj korábban már ismert/bejáratott/megunt kliséit, normálisan voltak megírva a karakterei és még a fanservice-t sem tolták túl benne, a guro meg maximum kiszolgálta a történetet, nem pedig a sztori volt alárendelve a paradicsomlének. Aztán az azóta kijött "Madoka-klónok" nagy része igazából ezekből kb. semmit nem volt képes megvalósítani, sőt, jellemzően pontosan ezek ellenkezőjét csinálták, aztán a készítők utólag szerintem még vakarták is a fejüket, hogy "mi a fene, miért csak moderált sikereket tudtunk ezekkel elérni ideig/óráig, miért nem lett a mi cuccunkból is akkora kultsorozat, mint Urobutcheréből?" Nos, ezen félresikerült próbálkozások legújabb példánya ez a most elemzett Asuka-izé, viszont attól, mert valami gagyi Madoka-klón, még nem feltétlenül húznám le a sárga földig, vagy tartanám egyáltalán említésre méltónak, mert ahogy írtam, már nem egy ilyen darab kijött 2011 óta, viszont ennek az animének nem volt elég a szokásos "varázslányok harcolnak a gonosz szörnyikék ellen" recept, ezért az egészbe még belevittek egyfajta kommandós/terrorelhárítós/háborús szálat is. Ez utóbbi egyébként szintén nem lenne hülyeség, mivel pl. a Kiddy Grade vagy a Dirty Pair is ugyanígy működött, vagyis arról szólt, hogy "titkosügynök" csajok segítenek be itt-ott a hivatalos szerveknek, ha ők már nem bírnak a veszedelemmel. Igen ám, csakhogy az Asuka mixeli ezt a két elemet és egyáltalán nem simul egymásba a két világ, hanem röhejesen elüt a kettő, kb. olyasfajta élményt nyújt, mint amikor az ember először lát Kingdom Hearts gameplayt és a Final Fantasy-s, full mangás dizájnú, FF VII-es Cloud mellett ott nyomja Miki Egér a harcot. :lol: Csak amíg utóbbinál ez az egész meg lett magyarázva történetileg, addig az Asukában ezzel nem nagyon fáradtak, egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy itt bizony a gépfegyveres, tankos, stb. katonák mellett ott repkednek a pink ruhás csajok, akik hol varázspálcával, hol óriás injekciós tűkkel, hol meg brazil taijutsuval, vagy mi a franccal harcolnak. (Ez utóbbi az utolsó részek egyikében volt, ott már keményen rohadt az agyam, hogy Surcitól idézzek, így lehet, hogy nem teljesen pontos a harcművészeti forma neve, ezt nézzétek el kérlek. XD) És ez körülbelül ugyanannyira röhejes nézve is, mint ahogy én itt most leírom, szóval nehogy azt higgyétek, hogy idővel meg lehet szokni, vagy próbálják normálisan előadni. Ráadásul azok az ellenfelek is... Gyakorlatilag kétféle fightot képzeljetek el. Az egyik a Madoka-féle, amikor "szörnyikék" támadnak, csak itt nem sajtkukac-Bebe, meg hasonlók vannak, hanem körfűrészfogú plüssmacik és hasonló debilségek. (Btw, a fináléban azon mondjuk behaltam, hogy képesek voltak ezeket a lényeket még gagyibbá tenni, aztán a plüssállatkák ilyen hat különféle színben pompázó vízipisztoly-gépfegyverrel sorozták a lányokat... XD Jézusom. XD) A másik meg, amikor ellenséges magical girlök és/vagy felbérelt zsoldosok ellen megy a harc. Ezeket legalább egy fokkal komolyabban lehetett venni, de rendszerint ezek is mindig valami undorító gurózásra, vagy yuri-szadizásra futottak ki. Az emberi ellenfelek tekintetében egyébként a kedvenceim az (idézem) "zsoldosmágusok Oroszországból!!!!444" ikerpár voltak, ez még úgy a 4-5. rész körül van, szal még a felénél sem tartottunk, de valahol ott kezdtem el érezni, hogy ez az egész sorozat menthetetlenül szar lesz és még csak afféle "The Room"-szinten sem lehet ironikusan élvezni, mert egyszerűen az van, hogy ahhoz, hogy komolyan vegyem, nem kéne plüssmaci, meg hülye mascot állatka (ja igen, az is van ám...), ha viszont poénra akarnák venni a készítők (pedig én eskü megnéznék valami JoJo-hangvételű/stílusú szériát, csak magical girlökkel :D), akkor nem kéne ez, hogy úgy 3-4 részenként jött valami undorító gúrózás, ahol azt kellett néznem, hogy egy csajt ávós módszerekkel kikötöznek és kínoznak valami bunkerben. -___- (Btw, a mangaka amúgy tutira élvezte ezeket a jeleneteket, "kicsit" túl sok volt belőlük és csak "enyhén" voltak céltalanok sztori szempontjából...)

Apropó sztori, ahogy már írtam fentebb, az faék egyszerű: vannak a magical girlök, akik mindig is ilyen katonai elhárító/segítő szerepkörben voltak, ám a három évvel korábbi harcukban Asuka elvesztette társai nagy részét, emiatt vonakodik ismét fegyvert ragadni, ám mégis kénytelen lesz, mert a gonosz, nagyranőtt plüsslények ismét ostromolni kezdik világunkat. És kb. ennyi, úgy tűnhet, hogy én itt direkt lerövidítem a háttérsztorit, de igazából a készítők sem szenvedtek azzal, hogy ezt ennél jobban elmélyítsék. Helyette futószalagon érkeznek a lenyomni kívánt ellenfelek, két harc között meg jön a szokásos ályurizás, iskolai, uszodai, tengerparti, stb. epizódokkal. Karikból meg a szokásos kliséket kapjuk, lesz itt gonosz pszicho magical girl, halott senpai, akiről persze a végére kiderül, hogy meg sem halt, nővérke ruhás magical girl, stb. Egyébként amikor a már említett ruszki varázslópáros túszul ejtik és rendesen megkínozzák hőseink egyik iskolatársát, akiben ez az egész úgy csapódik le, hogy onnantól betegesen gyűlöli a magical girlöket, egy bohó pillanatig még azt hittem, hogy "na, végre elindul valami komolyabb szál, ez lesz a helyi "Sayaka összeomlása" plot". De ez a cucc jóval beszaribb annál, mint hogy bármiféle hasonló komolyabb, a sztorira hosszabb távon is hatással lévő elemet bedobjon a történetbe, ezért War Nurse-san (igen bazz, ez a neve... :dirr:) még ugyanabban a részben közli, hogy egyszerűen törli a csaj memóriából az elmúlt kb. egy hetet, így nem fog emlékezni a kínzásokra, sőt, a levágott kezét is simán visszavarrja, mintha soha le sem lett volna vágva. (Ja igen, amúgy az ilyen "fél karom lerepül", meg hasonló szadizások azért is mennek itt annyira bátran, mert az ügyeletes nővérke képes kvázi minden sérülést semlegesíteni, talán csak a holtakat nem tudja feltámasztani, bár nem lepődnék meg, ha egy ponton túl majd kiderülne, hogy még arra is képes, a manga még fut... XD) És ez nem valami "néző beetetése" húzás volt, a továbbiakban tényleg semmi folytatása nem lesz ennek a szálnak, jön a strandos fanservice rész, meg megy tovább az ál-leszbülés, stb. Mondjuk azon röhögtem, amikor a készítők a vége felé úgy döntöttek, hogy ha már az isekai is népszerű műfaj manapság, akkor csak bele kéne kóstolni abba is, ezért csak afféle kikacsintás-szinten behoztak egy ilyen szálat is: az egyik gonosz magical loli-chan valami elfeknek, vagy hasonló másik világból átjövő lényeknek adogatott el élő emberi kísérleti alanyokat. :dirr: Kicsit sem volt röhej, hogy a Hannibal Lecter stílusban "raklaptologató" szállítóeszközhöz kötözött 12 vagy hány embert áttolják egy Sliders-féle dimenziókapun, majd a lolit ezért még ki is fizetik... XDDD (Amúgy szintén úgy a tizedik rész körül volt is valami "farkasember", de nem úgy értve, hogy "werewolf", hanem ilyen antró-izé, mintha egy Sword Art Online-t néznénk... XD)

Illetve ami még "tetszett", a már említett YouTube-jelenet: War Nurse hobbija az ellenfelei szadizása, amit azzal indít, hogy injekción keresztül beléjük fecskendez valami pszichoaktív szert, amitől gyakorlatilag az érzékelésük felerősödik, majd ezután az egész jelenet olyan lesz, mintha egy S&M hentait nézne az ember, mert kezdődik ilyen seggrepacsival, meg mellfogdosással, csak aztán amikor kötőtű-méretű dárdát szúr a csaj mellébe, meg jönnek a durvább "játékszerek", már röhögni sem lehet az egészen, inkább a gyomrod forog. (Érdekes egyébként, hogy pl. egy shounen fight animében manapság már szinte vér sincs, de egy ilyen kínzós undormány simán lemehet, mondván, hogy "ez seinen, ez elbírja". -__-) Ja és ezen kínzós játékok annyira fontosak, hogy a sorozat vége felé két ellenséges csajon is kiéli így magát a nővérke, sőt, amikor a másodikat kínozza, akkor pórázon elé vezeti a korábban már "betört" első csajt, aki mondogatja neki, hogy ne aggódjon, ez igazából tök jó lesz, ő sokkal boldogabb azóta, mióta nővérkénk kezelésbe vette, majd végül nyomatékul még ugat is hozzá, hogy "wuff-wuff", mert hát ő a szerepe szerint most egy kutya vagy mi... De ha már itt tartunk, nem csak ez a gurópornó része totál nem működik a cuccnak (mondjuk lehet itt valaki olyat kéne megkérdezni, akinek eleve fétise az ilyesmi, hátha megmondaná, hogy ez igazából tök jó, csak én "nem tudom átérezni"... XD), hanem az ál-leszbülés sem. Azért egy "tisztességes" csajos seinen sorozatban legalább odáig sikerülni szokott a dolog, hogy az emberben elindítja a shippinget, vagy elkezd hentai doujinokat keresni X és Y szereplőről, de itt valami olyan szánalmas és "beleapofádba" módon adagolják ezt is, hogy inkább nevetséges és fárasztó, mint izgató, vagy shippingre-bíztató. Ajánlom pl. az utolsó részt, ahol épp a Mekiben kajálnak, mire senpai-san benyög hősnőnknek valami ilyesmit, hogy "Dugjunk három napig non-stop, mint az állatok, épp most vettem egy csomó síkosítót!" (HorribleSubs-féle változat, utolsó rész, 21:00 perctől, szal nem én találom ki, max a subberek fordíthattak kissé szabadon... XD), én meg azon gondolkodtam, hogy "Wow, leszbipornóban finomabban vezetik fel az "akciót", mint ez a nevetséges sorozat... XDDD" Mondjuk itt jegyezném meg, hogy Asuka szvsz sem külsőre, sem jellemre nem volt az a "OMG, MEGABABE! *____*", amilyennek a sorozat láttatni akarta, szal ha jól számoltam, "csak" úgy 3-4 csaj akart non-stop dugni vele és volt ez visszatérő poén, hogy X meg Y mennyire rá van indulva... :dirr: (Mondjuk ha már hentai áthallások: az külön tetszik, hogy kb. a sorozat animációja/látványvilága is valahol egy közepes költségvetésű hentai színvonalán mozog, szal ez ugyanaz a stúdió, akik a Killing Bites-ot is összehozták és bár nem mondom, hogy ott egy Ufotable, vagy hasonló minőséget nyújtottak volna, de legalább a harcok kb. jól néztek ki. Itt meg az egész animéről ordít a low budget, bár "tartalomhoz a forma", meg a mangát elnézve az sem volt egy matyóhímzés, szóval valahol megértem, hogy Lidenék sem erőltették meg magukat, de azért...wow. XD)

Bár egyébként kb. az összes pozitívum, ami pár pontszámot szerez ennek a cuccnak, az mind Lidenéktől jön, szal hogy valami jót is mondjak, a zenék pl. nagyon rendben vannak, úgy az opening/ending páros, mint a harcok alatt hallható dubstep, valamint azt továbbra is becsülöm bennük, hogy a sok slice of life, meg mostanra abszolút "családbaráttá" vált shounen szériák mellett ők mernek "keményebb" cuccokhoz nyúlni, akár olyanokhoz is, amik nem biztos, hogy visszaadják a készítési költség árát, csak ez a mostani cím ezúttal még nekem is "túl B" és főleg túl beteg/gagyi volt. (Amúgy ha ennek lesz S2-je, míg a Killing Bites-nak nem, akkor tényleg tökön lövöm magam...)

Btw Ricz, te akkor végül nézted ezt? XD Neked legalább bejött? XDDD

Én így a végére adok rá egy 2/10-et. Eredetileg 3-at akartam, de aztán beugrott, hogy a 3 pontot az ilyen Naruto-szerű "gagyi, de legalább ártalmatlanul szar" daraboknak tartogatom, ez azonban "több" volt annál, mert ez nem csak lusta, meg innen-onnan összelopkodott, de beteg, káros szarság is és nem abban a szórakoztató, feelinges "Hellsinges" értelemben, ez csak szimplán undorító. Szal a kínzókamrás kalandok miatt még simán levonok tőle egy pontot pluszba. Ja és mielőtt valaki mondaná, hogy azok igazából zseniális adalékok, amik tökéletesen mutatják, hogy itt nem egy fekete és fehér oldal harcol egymás ellen, hanem a "jók" táborában is simán akad olyan beteg lelkű egyén, mint a "gonoszoknál": lehet, csak éppen akkor ahhoz egy olyan Death Note/Code Geass kaliberű narratíva kellene, ahol eleve már az elejétől úgy mutatják be a szemben álló feleket, hogy kvázi a "nézőre van bízva", hogy melyik oldallal szimpatizál, mindkettőt meg lehet érteni, stb. Az Asukában én ennek nyomát sem láttam, a gonoszok mind pszichók, lelketlen zsoldosok, embereket elfeknek eladó (XDDD) gonosz lolik voltak, akiket normál élethelyzetben nem is nagyon láthattunk, míg a "jóknál" ha volt is valami "defektje" egyik-másik karakternek, azt mindig "cukiskodva", fanservice-el átitatva mutatták be (elvégre erekció közben könnyebben megbocsát az ember sokmindent :lol: ), sőt, ahogy írtam, még az áldozat is arról számolt be, hogy igazából neki csak jót tett, hogy a nővérke megkínozta és jellemformáló szintig átmosta az agyát. :dirr: (Meg na, mi az a kis "kínzás", ha a következő jelenetben már a Mekiben, vagy a strandon megy a cuki yuriskodás, nem igaz? :dirr:) Innentől kezdve meg, hogy maga a készítő is kettősmércézik a karakterekkel, nem igazán tudom elhinni, hogy ez a "realitást" hivatott szolgálni, annál inkább tűnik olcsó, beteg fanservice-nek.

Aztán persze lehet, hogy szimplán én vagyok a fásult, animés szempontból kiégett vén fasz, elvégre ahogy így olvasgattam netszerte kommenteket, sokan mondták, hogy ez micsoda "awesome sorozat", egyik haverom meg azzal jött, hogy "Mi bajod ezzel? A szezon egyik legjobbja.", de mindenesetre jól példázza, hogy miért van egyre kevesebb kedvem animékhez nyúlni mostanában: mert legtöbbször választhatok az unalmas középszer és az extrémen szar között. XD Mindenesetre én ezt senkinek nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani, mind B-sorozatokból, mind magical girl cuccokból vannak ennél szórakoztatóbb/értelmesebb darabok, plusz valami kínzóan bárgyú az egész.

Edit: Ja igen, írtam fentebb, hogy a sorozat végére már csak egyetlen dolgot nem értettem: ez az volt, hogy a senpai hogy a fenébe keveredett elő? Lemaradtam a feltámadásáról? XD A sorozat közepe körül még ott flashbackel rá Asuka, hogy "jajj, hát igen, őt is elvesztettük három éve, senki nem tesz már célzásokat arra, hogy milyen szívesen ágyba vinne..." (jó, ezt nem így mondja, de tényleg röhej, hogy kapunk róla egy flashbacket és még abban is ezt tolja, mint a karakterét definiáló fő tulajdonságot... XDDD), majd az utolsó részben már ott zaklatja ugyanúgy a Mekiben, meg mondogatja a fentebb idézett síkosítós dumáját. XD Annál is inkább érdekelne a dolog, mert ahogy megláttam a maszkos főgonoszt, egyből az volt az érzésem, hogy vagy a senpai lesz az, vagy olyan FMA-s Hohenheim-Father viszony lesz köztük. (Még egyébként bármelyik tippem bejöhet, ahogy írtam, a manga még fut... XD)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2019.04.16. 20:39-kor.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2305
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.04.16. 08:08

Titkos írta:
2019.04.16. 02:40
mert legtöbbször választhatok az unalmas középszer és az extrémen szar között. XD
Vaaagy választhatnál valami tényleg minőségit régebbről. Annyi jó anime van még, amik biztos, hogy neked bejönnének, darázsfészekbe nyúlnék, méghozzá darazsakat ingerlő szerrel a kezem teljes felületén, ha nem.

Az élménybeszámolót azért köszi, szórakoztató sorok gyűjteménye volt. :D Olvasatra ez a cucc tiszta Elfen Lied, csak még annál(!) is röhejesebb.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6029
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.04.16. 15:06

Junchi írta:
2019.04.16. 08:08
Titkos írta:
2019.04.16. 02:40
mert legtöbbször választhatok az unalmas középszer és az extrémen szar között. XD
Vaaagy választhatnál valami tényleg minőségit régebbről. Annyi jó anime van még, amik biztos, hogy neked bejönnének, darázsfészekbe nyúlnék, méghozzá darazsakat ingerlő szerrel a kezem teljes felületén, ha nem.
Tény, szal ezt a fenti kettőt inkább az aktuális szezonok sorozataira értettem, ott van az, hogy ha évi egyet találok, ami unironikusan szórakoztat, az már kisebb csoda. :D
Junchi írta:
2019.04.16. 08:08
Az élménybeszámolót azért köszi, szórakoztató sorok gyűjteménye volt. :D Olvasatra ez a cucc tiszta Elfen Lied, csak még annál(!) is röhejesebb.
Örülök, hogy tetszett, gondolkodtam eleinte, hogy egyáltalán írjak-e erről bármit, mert amúgy annyira egy semmilyen és marginális cucc (hálistennek), hogy egyik haver megnézte MAL-on a népszerűségi indexét és még a Killing Bites-ot is messze többen látták, mint ezt a szutykot, viszont ettől még felhúzott, szóval ki kellett írnom magamból keserűségem. XD Amúgy az EL-párhuzam találó, gondolkodtam is, hogy utoljára melyik anime volt az, amelyik az öncélú kegyetlenkedést és a moézást ilyen "önfeledten" volt képes vegyíteni és nekem is ez ugrott be. :D Jó, itt talán ilyenekig nem mennek el, mint szív kiütése, meg fejfelrobbantás premier plánban, de volt helyette kar/ujj levágás, ruszki "igyál meg 10 liter vizet egyszerre" fullasztgatós kínzás, forró vassal húskitépés (még mutatták is, ahogy szerencsétlen csajról úgy szedik le, mint hétvégi árus a vattacukrot a gépből, brr...) és amíg ezt csak a gonoszok csinálták, addig még el is könyveltem volna annak, hogy "hát igen, mert ők a negatív karik", csak amikor a sorozat második felében a jókislány elkezd ugyanilyeneket, vagy még durvább dolgokat tolni, közben vigyorogva ilyeneket mond, hogy "biztos vagyok benne, hogy nem tudsz semmit, de azért a rend kedvéért meg kell, hogy kínozzalak ^_^", akkor már úgy voltam vele, hogy "anyátok... -___-" (Meg mondom, az író sem lehet semmi, jön a kutyává betört csaj, aztán még ott nekiáll chibi poénkodni azzal, hogy a nővérke teljes félelemben tartja, hát ja, nagy vicc... :dirr:) Szal nem sorolom tovább, de igen, az Asuka is "megdolgozott" azért a 2/10-ért. Amúgy ha már chibi poénok, meg úgy általában viccek: ritka vérszegény a cucc humora, pedig az még talán mentené, de össz-vissza ha jól emlékszem egyetlen jeleneten tudtam önfeledten röhögni, amikor a sikátorban verekszik a két kis mascot állatka és a helyi "Luna" előhúz egy bokszert, aztán azzal most be az ellennek... XDDD Az annyira lol és random volt, hogy tényleg betalált, meg hát nem várnád, hogy még a mascot is ilyen "gettófightra" szorítkozik. XD
Kép

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2019.04.16. 15:47

Köszönöm én is a beszámolót, szerintem most nagyságrendekkel jobban szórakoztam, mintha megnéztem volna ezt a veretes művet... :dirr:

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.04.16. 17:05

Titkos írta:
2019.04.16. 02:40
Btw Ricz, te akkor végül nézted ezt? XD Neked legalább bejött? XDDD
Nem jutottam el addig. Egyik ismerősöm olvassa a mangáját, az mesélt róla, hogy nagy vonalakban miről szól a cuccos, és az alapján nekem is érdekes volt. Még mindig örülök annak, hogy ha nem csak azt nézhetem meg, amin dolgozok is, Legalábbis, ami nem rövid. Utoljára ilyen a Little Witch Academia sorozat volt, ami pár részre, jelenetre tényleg tetszett, meg kreatív és ötletes volt, de egy idő után rohadtul idegesített. Ahogy az Aikatsu egésze is, amit inkább füllel követtem, mert golyózott tőle a szemem.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1192
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2019.05.02. 20:58

Carol & Tuesday
A 4. rész egyszerűen zseniális! Nemcsak az erősen mókás (Space Dandy részekre hajazó) Watanabe stílus miatt, hanem mert ez a jövőkép a Marson egyre inkább működik, és egyre kevésbé zavarnak a sztereotip sablonjai is (annyira jól fedik le a mostani és kilátásban lévő aktualitásainkkal)!

Sört vedelő robot készít nekik videóklipet, és ahogy összerakják, aztán a végeeee, óriási! Imádom! Emellé még Roddy fanságát és odaadását is megkapjuk. ÉS Gus (fiatalabb képeXD) ex-neje a full természetesen liberális hangulatával is ütött.
Visítós egy rész lett!

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 547
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.05.02. 22:27

Csak a héten kezdtem el szemezni a mostani szezonból, és habár eddig minden próba legalább egy "decens"-el végződött, hármat mégis kiemelnék az eltérőbb körülményeik miatt:

- Strike Witches 501-butai Hasshin Shimasu!: VIszonylag későn vettem észre, hogy a Strike Witches spinoff adaptációt fog kapni, és amennyire nem számítottam sokra, annyira lepett meg az, hogy mennyire biztos kézben van tartva a gyeplő. Tipikusan az a fajta a spinoff, ami két ok miatt tud jó lenni: egyrészt mert alapból jópofa, nem egyszer megnevettető poénokkal operál, másrészt jó érzékkel nagyítja fel a szereplők tulajdonságait a humor kedvéért, miközben a szereplők közti dinamika is tud érvényesülni. Ennek kapcsán megjegyzem, hogy szerintem az SW elég keményen "vagy elfogadod vagy repülsz" jellegű cucc (pölö az elég lazán kezelt öltözködési előírás miatt) és speciel mindkét TV sorozat vége a legkevésbé fénylő pont, de a szereplők és azok dinamikája mégis a kedvelhető, jófajta szódával elmegy kategóriában leledzett, ez a spinoff pedig még jobban meg tudja kedveltetni egyik-másik szereplőt az emberrel, pölö Barkhorn-t és Shirley-t még szimpatikusabbá tette a túlzások ellenére-miatt. Ez annak fényében is fontos, hogy az elmúlt években befutó Brave Witches adaptáció látványosan lemarad echte az összes SW adaptáció mögött a szereplődinamikák kidolgozatlan és egyensúlyozatlan volta miatt, és még az OVA sem javított sokat a helyzeten, és mit ne szépítsek, ez az SW spinoff még azt is lekörözi. Az is ott van, hogy szerintem az Operation Victory Arrow OVA-kal együtt ez a spinoff az SW-verzum legkonzisztensebb adaptációja, de mindentől függetlenül jó hogy ezzel kezdtem a szezont, mert a látványosan alacsony költségvetés mellett (és miatt) is kellemesen szórakoztató cucc, feltéve ha az ember alapból be tudja venni a Witches-verzumot.

- RobiHachi: "Kazuya Nakai Johnny Bravo-t/Duck Dodgers-t/Space Dandy-t játszik, az SD-hez hasonlóan nyugatiasabb, de mégis japánosan elvont környezetben" szépen össze is foglalhatná az első benyomásomat, és tényleg, lényegében erről van szó. Tipikusan olyan cucc ahol a nyugatiasabb, potenciális bromance-al átitatott ökörködés megy, és amennyire keveset hallottam a cuccról a szezon előtt, annyira meglepett hogy mennyire jobban tetszik mint a Space Dandy mindkét évada. Az SD kreatívabb volt egy pár téren, de sosem jött be a humora, ellentétben itt ahol nem csak jópofák és belevalóak a dialógusok, de a vizuális egyvelegtől sem riad vissza, tekintve hogy Robi komornyikja egy gyerekaniméből szökött, kissé cinikus robotnyúl, és Robi maga is "hitelesebb" Johnny Bravo/Duck Dodgers részben Nakai alakításának hála.

- Mix: Meisei Story: szokták mondani hogy újszülöttnek minden vicc új, nekem meg különösképpen mert speciel egy Mitsuru Adachi sztorival sincs tapasztalatom, annak ellenére hogy tudom, hogy pölö a Touch-nak mekkora hírneve van. Ennek ellenére a Mix első epizódja egyszerre volt sajátos és ismerős, olyasféle keverék ami alapján tényleg el tudom hinni, hogy nem hiába volt annak idején a Touch annyira felkapva. Eleve az jó pont, hogy a három tesó jó érzékkel üti meg azt a pontot, ahol a testvérek testvéreknek érződnek az egyébként bájosan eltúlzott egyes karakterjegyek ellenére is, és szinte minden szereplő már most markáns, figyelemre méltó egyéniség, tehát a cucc kimondottan barátságos az Adachi-szűzek számára. Az audiovizuális téren sincs gondja a cuccnak, mivel egyszerre modern és sajátosan aranyos, hozza azt a minőséget ami az OLM stúdióra jellemző tud lenni. Az pedig külön bónusz, hogy a "narrátori burok" mögül becsacsogó narrátort Hidaka Noriko alakítja, aki még ennyi idő után is tündérien hozza a rá kiosztott szerepeket. Mondjuk azt nem tudom hogy mennyire folyamatosan fogom követni a cuccot, mert sportsorozatról van szó végülis, de mindenképpen ez az egyik cucc, amit szeretnék minél rendszeresebben követni.
Kép Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.05.21. 13:11

Ha már nem jött fel a hír, meg gondolom páran lemondtak róla, hogy lesz ebből még valami egy rakás szerencsecsomagon túl... A teaser kint a GinEi - Die Neue These filmtrilógia (a Seiran) első részéhez, így valószínűen szeptemberben kerül a moziba, majd októberben és novemberben folytatódik a második és harmadik felvonásával. Nekem úgy fest, hogy a 3 filmet szét fogják bontani: 1. film: az amritsari ütközet, a 2. film a birodalmi, a 3. film pedig a szövetségi polgárháborúval fog foglalkozni. Illetve, ahogy nézem, lesznek új pillanatok is (legalább is a pisztolyt tartó Kircheis nagyon nem volt része az OVA-szériában). A folytatás meg szerintem majd elválik, de nem hiszem, hogy mélyebben belevágnának, elvégre az igencsak költséges mutatvány lenne.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2305
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.06.02. 07:44

Ha már úgyis kint van a főoldalon a chart: Közelgő nyári szezon előítéletek előgondolatok?

Amennyiben a Vinland Saga nem szerepelne (szépen kérlek, Wit, NE cseszd össze, mert ezt most tényleg nagyon várom!), úgy megint nem lenne semmi nézhető... >_> Egyedül ezen a Kanata no Astrán akadt meg kicsit jobban a szemem, ami nem is lenne rossz, ha nem sugározna egy ilyen totál dilettáns shounenség az egészből. Most komolyan, nézzétek meg például ezt a mangás color covert. Komolyan, ránézek a karakterekre és ordít, hogy kinek mik lesznek az alap személyiségjegyei, nem mellesleg obvious as hell waifu/hasubando alapanyag az összes szereplő. A másik, hogy mik ezek a szkafanderek, te jóságos ég? Igen, a melleket külön ki kell emelni, meg külön hely kell nekik, csak itt rögtön felmerül a kérdés, hogy a fenébe bújnak egy ilyenbe bele a lányok? Whatever, megszokhattam volna már, hogy anime logic = "ne itt keresd a szenszt, mert nem fog mékelődni".

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1851
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.06.02. 09:39

Junchi írta:
2019.06.02. 07:44
Közelgő nyári szezon előítéletek előgondolatok?
A tavaszi szezonból egyedül a Shingekit tartottam meg (eddig úgy kb. 50szer jobb mint az előző 2 évad, láccik a rendezőúrnak az epik fájt-hatásvadászat az erőssége), és a VanPancsMen lett volna még megjelölve, de a minapi eszmecserétek alapján ment a levesbe. A Dororo droppolásán is gondolkodom, de még adok neki egy sanszot.

Nyáriból a Vinland Saga dettó, bár a magna alapján Thorfinn is ilyen Eren-féle angsty-ordítozós hülyegyereknek indul, de ezenkívül volt pár emlékezetes moment benne, ami miatt várós, szal én is remélem hogy jól adaptálják.

Az új Sors/Bársony jön még, aminek a felvezetőjét néztem még tavaly és ilyesmit vártam volna a nyomoronc Apokripta helyett. Meg egyébként is Típus-HOLD, kell az archívumba. Új Illya azóta se lett bejelentve, francbamár :P

Ezenkívül talán ebbe a Dr. Stone-ba belenézek (ha csak el nem felejtem:P ), postapokaliptikus setting, és bár sónennek írják, az ilyesmi mindig érdekel. Mondjuk a felvezetés elég kretén, de na, indult már más is ilyen idétlenül :D.

Részemről ennyi, a fentebb linkelt Astra pont amiatt nemérdekel amit te is írtál: kimaxolt fanszervíz, pofára írt jellemű karakterek, minden létező pandering-vacak egyetlen képen, meglepne ha rácáfolna :P Bár az a tanned cuncire úgy külalakra azért megnyerő :dirr: Btw észrevettétek hogy az isekai helyett most a mágiás nyomiságokat tolják ezerrel?

Új Shinkai-mozi is érkezik, azt majd egyszer ha lesz belőle BD. Ez is álmisztikus tini love-story, de reméljük a Kimi no na wa után nem esik vissza a melankólikus pocsolyába - ha mégis, egyszeri eyecandynek azért jó lesz.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.06.02. 10:18

Nyári tervek:
Vinland Saga: Majd valószínűleg egyben nézem meg, főleg ha a fórumnak is tetszik az adaptáció.
Enen no Shouboutai: A manga eleje alapján tucatshounen, de DavidPro készíti, tetszenek a lángok, belelesek majd. xd
Lord El-Melloi II Sei no Jikenbo: Rail Zeppelin Grace Note: A felnőtt Waver Velvet miatt fogom nézni. ¯\_(ツ)_/¯
Kanata no Astra: Befejezett művet adaptálnak, remélem végig. A manga nem váltja meg a világot, de azért nem is rossz, olykor egészen izgalmas. A pacingről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert egyben olvastam el anno az egészet (49 fejezet egy éjszaka alatt). :'D A karaktereket annyira tényleg nem bonyolították túl, de azért tartogatnak meglepetéseket. Akinek tetszett a They Were Eleven, az tegyen ezzel is egy próbát.
Quanzhi Gaoshou 2nd Season: Ohh, ahogy elnézem, ezt is most kapjuk meg. Az első évadban még csak a játékban szórakozott a főszereplő, itt viszont már visszatérünk a tényleges e-sporthoz. Persze szinte a nulláról kell felépíteni a csapatot, szóval lesz itt még rengeteg world boss lopás, world PvP, raidelés, gearcraftolás, még tournament arc (*Gigguk noises*) is. :D Gondolom a felkészülést most is tömörítve tálalják majd, bár ennek a mértéke attól is függ, hogy meddig akarják adaptálni a webnovelt.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2305
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.06.02. 10:44

Surci írta:
2019.06.02. 09:39
A Dororo droppolásán is gondolkodom, de még adok neki egy sanszot.
A múlt heti minősíthetetlen filler epizód után nekem is megfordult a fejemben, de aztán a heti megint egész korrekt volt. Mindenesetre baromi hullámzó színvonalú cucc, nem is tudom mikor láttam ehhez hasonlót utoljára. Visszatapsolni nem fogom, ha véget ér. (Egyébként MAL-od alapján te még pont nem billentél át a jobbik feléből a rosszabbikba, szóval egy-két későbbi epizód által generált reakciódra már most kíváncsi vagyok. :D)
Surci írta:
2019.06.02. 09:39
Bár az a tanned cuncire úgy külalakra azért megnyerő :dirr:
Azon az arton amúgy a loli pozícióján röhögtem a legjobban, szal mi ez, hogy egy másik karakter (ráadásul egy fiúszereplő) lábai közé rajzolják meg? Nem vagyok egy nagy rajzos, de azért ez az elrendezés enyhén furcsa.
annarancs írta:
2019.06.02. 10:18
Akinek tetszett a They Were Eleven, az tegyen ezzel is egy próbát.
Az mondjuk jó volt, szóval akkor max ez lesz a szezon talon-sorozata.

Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2019.06.02. 10:47

Én egyelőre egyet tudok biztosan, és a az Given. Mikor megláttam, hogy a Noitamina égisze alatt anime lesz belőle, majdnem kiejtettem a kezemből, ami benne volt, mert OMG, a japánok találtak egy BL mangát, aminben nincs hisztis uke, nincs rape, meg erőszakos seme, ellenben aminek van története, vannak karakterei és amiben a viszonyok alakulása mellett fontos szerepet kap benne egy csomó téma, mint például a gyász, illetve az, hogyan lehet feldolgozni egy szerettünk halálát és amik közül kiemelkedik a zene. Annak idején a Drama CD-re még dalokat is írtak, ennyire fontos része, pedig nem nagyon szoktak egyébként ilyet. Nekem az írónő másik mangája, a Links is nagyon tetszett, de a Given határozottan jobban működik minden téren. Szóval, ha nem nagyon rontják el, akkor ez végre egy élvezhető, jó BL adatpáció lehet az elmúlt évek szennyei után. Még most is keresem igazából az állam.

Egyetlen egy dolog miatt vagyok kicsit szomorú, hogy lecserélték a Drama CD castot. Az animés cast is nagyon jó, de azért Saito Soma és Furukawa Makoto párosa miatt kicsit fáj a szívem, mert a CD-n nagyon jók voltak. Ráadásul ez nem is régi CD, az utolsó darabja nem túl régen jött ki, és mind a két főszereplő seiyuu a mai napig aktív BL seiyuu, szóval nem látom, miért kellett ez a csere. Na nem mintha Uchida Yuuma vagy Nakazawa Masatomo vagy Eguchi Takuya miatt panaszkodnék egyébként tényleg. Csak hát Makonyan és Soma az Makonyan és Soma xD

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1579
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2019.06.02. 11:32

A nyári szezonból még magamhoz képest is elég kevés cuccot néztem ki.

Ami biztos, az a Vinland Saga és... és ennyi. Direkt nem kezdtem el a mangát, pedig már évek óta szemezek vele. A trailer alapján a látványra és a zenére nem lesz panasz. A többi pedig úgyis a rendezőn múlik, illetve azon is, mennyire beszélik meg a terveket a mangakával. Bár a viking téma miatt eleve kissé lágyabb szívvel állok hozzá. :) Fura, nekem a főszereplővel ennyi alapján nincs bajom, de majd kiderül nagy töménységben hogy bírom.

Két próbálkozásom lesz, bár túl sok reményt nem fűzök egyikhez se, a Fairy Gone-nal is szépen befürödtem.
Cop Craft: érdekesnek tűnik ez a két világ találkozása, a buddy cop műfajt is szeretem, szóval egy próbát megér.
Katsute Kami Datta Kemono-tachi e: monsztás, vadászós, háborús, akció cucc, viszont Mappa, úgyhogy teszek vele egy kísérletet. Ártani nem árthat. Remélem. ^^"

A Dr. Stone korábban nekem is tervbe volt véve, viszont amikor pár napja a YT kidobta a legújabb előzetest, inkább letettem róla. A kommentek között mondjuk sok olyan volt, hogy csak az első két chapterből mutattak jeleneteket, mégse tudtak meggyőzni. Ha Surci jókat ír róla, lehet mégis bepróbálom. :D
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1057
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.06.02. 14:31

Nyo...

Amit tuti a szezon vége felé kezdek el, vagy a lezárta után, az a Dr. Stone lesz.
Illetve félidőben becsatlakozva a Vinland Saga is, mert ismerve a mangát a maga rengeteg oldalas fejezeteivel, baromi lassan fog az elején haladni.
Amit viszont már fordítok is, az a Lord El-Melloi II, aminek a felvezetője is elég üdítő volt, annak ellenére, hogy angolul az első 10 sort, amikor a tanári órát halljuk az átokról, úgy ahogy volt, elszarták. :drop:
Lesz még az Uchi no Ko no Tame naraba, Ore wa Moshikashitara Maou mo Taoseru kamo Shirenai., ami annyira nem érdekel, de a kezem alá fordítják, lektorálják, nekem csak ki kell majd csicsázni. Viszont jó lenne nézni is, mert akkor legalább nem lesz olyan kínos a "mi a f@szt írjak a hírszövegbe, hogy miről van szó a rész során", mint a Happy Sugar Life esetében volt.
Ezen a Katsute Kami Datta Kemono-tachi e című dolgon gondolkodom, hogy talán megérné nézni, ha másért nem is, egy kis chillnek.
És persze... Yami Shibai 7, ami már önmagában a léte horrorisztikusabb, hiszen élőhalottként járkál folyamatosan vissza, mivel képtelen nyugton holt maradni. Talán már csak a színvonala rémisztőbb, ahova süllyedt, de azért a 3. évad óta 1-2 részért megérte azt az 5 percet. Szóval.. talán most is... Talán...
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 319
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2019.06.02. 14:59

Engem 4 sorozat érdekel: a Vinland Saga (ígéretes, én is remélem, hogy nem cseszik el nagyon), a Given (elsiklott efölött a tekintetem, de jucuky ajánlója után nézős), a Mo Dao Zu Shi 2 (ennek pótolni kéne az első évadát) és a Lord El-Melloi (amihez meg a Fate univerzummal kéne ismerkedni? , legalább a Zero-t megnézni).

De mivel az egész nyaramat Amerikában töltöm, ezért erősen kétlem, hogy tudom majd követni a szezont.

Válasz küldése