Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.06.02. 15:16

Nyári szezon:
Lord El-Melloi: a bevezető része tetszett, de nem tudom, sorozat formátumban mennyi ideig tud majd lekötni.
Vinland Saga: régebben elkezdtem olvasni a mangát, de időhiány miatt nem igazán tudtam beletemetkezni és félreraktam... azóta mondjuk kiadtak már angolul is 10 kötetet, ha lesz időm, akkor szerintem elkezdem olvasni az elejétől, talán az animével párhuzamosan.
Dr. Stone: erről várok majd véleményeket, de leírás alapján érdekel.
Given: ehhez nagy reményeket fűzök, eddig csak jókat hallottam róla azoktól, akik ismerik a mangát. Remélem, jó adaptáció lesz.
Meg engem a Netflixes 7 Seeds is érdekel (remélem, ebből is kijön egyszerre egy évad, ahogy más sorozataikból :D).

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.06.02. 16:18

Na, akkor én is. Amúgy is érem utol magam a heti fórumaktivitással.

Enen no Shouboutai: Maki Oze (asszem ez az a karakter), már első pillantásra megtetszett, rég volt, hogy egy karakter miatt elkezdtem valamit. Iris-ről viszont már most érzem, hogy irritálni fog. Meglássuk, hogy alakul az egész.
annarancs írta:
2019.06.02. 10:18
Nyári tervek:
Kanata no Astra: Befejezett művet adaptálnak, remélem végig. A manga nem váltja meg a világot, de azért nem is rossz, olykor egészen izgalmas. A pacingről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert egyben olvastam el anno az egészet (49 fejezet egy éjszaka alatt). :'D A karaktereket annyira tényleg nem bonyolították túl, de azért tartogatnak meglepetéseket. Akinek tetszett a They Were Eleven, az tegyen ezzel is egy próbát.
Ezzel már megvettél, azt nagyon szerettem!

BEM: a PV alapján egy kis Baccano! utánérzés fogott el, ez vonzó, de lehet, hogy jobban járok egy újrázással. Majd még várok véleményeket.
Mo Dao Zu Shi 2: Naná, hogy nézem, de az első évad újrázása nem fog beleférni. Nem csinálnak ilyen (nem hivatalos) összefoglalókat? Jól jönne. XD
7Seeds: ezen is rajta tartom a szemem.
Try Knights: Meg ezen is, mert Josei, de a borító alapján BL gyanús, szóval lehet mégsem kéne. Bár a YoI meg a Dookyusei után már szinte tök mindegy. X"D

Asszem ennyi, de a vélemények alapján még alakulhat.

szerk: mégsem! Folytatom a Kimetsu no Yaiba-t, viszont nagyon unom már a Fruits Basketet...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2019.06.03. 18:41

Tavaszról marad nekem a Carole&Tuesday, ami valami óriási szerethető, mókás és releváns cucc, nem igazán értem, miért nem nézitek innen többen.

Nyáron ami biztos, az a MO DAO ZU SHI 2 OF COURSE!!!!!!!!!!!!!
Nézni fogom még tutira a Givent, az El-Melloit. Érdekel kissé engem is a Kanata no Astra, a Vinland Saga, a Katsute Kami blabla és az új Nobunaga cucc, talán ezekből is nézek majd valamit.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.06.05. 22:50

Catrin írta:
2019.06.03. 18:41
Tavaszról marad nekem a Carole&Tuesday, ami valami óriási szerethető, mókás és releváns cucc, nem igazán értem, miért nem nézitek innen többen.
Picit "magyarázom a bizonyítványom.txt", de egynegyed részben a Space Dandy össze-vissza minősége miatt nem vágtam ebbe rögtön bele, annak ellenére hogy tudom, hogy egy szakmát felölelő kollaboráció volt. Watanabe maga mindentől függetlenül se az a fajta kreatív ember, akinek a munkáiba azonnal bele szoktam vetni magam, de véletlenül sem azért, mert tehetségtelennek vagy középszerűnek tartanám (zenei ízlés terén semmiképpen sem). Egyszerűen nincs meg köztünk az összhang ahhoz, hogy azonnal időt szakítsak a munkáira, amivel érdekes egybeesés, hogy a RobiHachi első része elég Space Dandy-szagú volt, de a humor stílusa és a karakterek beütése rögtön vonzóbbá tette. A maradék háromnegyedet ugyanaz teszi ki, ami miatt egyelőre a nyári szezonhoz sem szólok hozzá: egyszerűen annyira össze-vissza van az anime nézési kedvem mostanában, hogy inkább a nem-aktuális cuccokra szántam időt, olyan mértékben hogy a legtöbb tavaszi cucc még mindig az első egy-két résznél ücsörög.

Kivéve a Strike Witches: 501-butai Hasshin Shimasu-t, amivel pont naprakész is vagyok per pillanat, és ebben nem csak az játszik szerepet, hogy egy rész 10 perc körül van. Most sem vallom magam a franchise kő-fanjának, mert pölö a két SW TV sorozatból egy egészet lehetne összegyúrni a jobb részek kiszemezgetésével, a Brave Witches pedig elvesztegetett potenciál volt, de a per pillanat kilencedik résznél csücsülő 501-butai *szerintem* a Witches franchise anime kivetülésének egyik legjobbja, az Operation Victory Arrow OVA-val és a mozifilmmel együtt. Nem tudom, hogy ugyanaz írja-e, aki a tényleges Witches sztorikat, de mint "nagy franchise-hoz bugyuta vicces spinoff", ahhoz képest meglepően kompetens, majdhogynem profi módon van összerakva, beleértve az anime rendezését is. Nyilvánvalóan ez is olyan spinoff, ahol a szereplők jelleme nagyítva és túlozva van, de nagyot dob rajta, hogy jó érzékkel találja el a köztes pontot a túlzások és a szereplők eredeti karaktere között, mert a franchise bármi nem hírhedtsége is van jó pár olyan szereplő, akikkel igenis konkrétabb lehet valamit. Maguk a poénok amúgy is jó érzékkel ütik meg a szarkasztikus-bugyuta vonalat, de ténylegesen érződik a szereplők között a kémia, nem egyszer olyan módon, ami többet kínál, mint a TV sorozatok félig epizódikus jellege, pölö Trude-ot amúgy is a jobb karakterek között tartottam számon, de a viccek terén straight-man szerepe, illetve a Yoshikával való kapcsolata egyaránt többet tud érvényesülni. Egy-két szereplő mondjuk így is el van hanyagolva, de ezért cserébe egy olyan cucc rajzolódik ki, ami nem csak önmagában meglepően nevettető és szórakoztató, de idejét se tudom annak, hogy mikor élveztem egy vicces spinoff-ot ennyire. És persze az se hátrány, hogy hiába néz ki olcsón az anime, ez a vizuális stílus nem csak a humorhoz tesz hozzá, de szvsz nyilvánvalóan olyasvalakit ültettek be rendezőnek, akinek van érzéke a humorhoz és az időzítésekhez, szóval van miért kedvelni a cuccot.
Kép Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1078
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2019.06.06. 12:45

Kerek-perec a Shinkai film érdekel, semmi több. Remélem elhozzák valamely fesztiválra vagy hasonló, bár az is lehet, hogy inkább valamilyen B/C kategóriás anime moviet hoznak be mert csak.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2019.06.06. 14:55

Dodgers írta:
2019.06.05. 22:50
Picit "magyarázom a bizonyítványom.txt", de egynegyed részben a Space Dandy össze-vissza minősége miatt nem vágtam ebbe rögtön bele (...)
:D Értelek, mondjuk attól függetlenül, hogy ennek is megvan a maga epizodikussága és a Watanabe-humora/világa, nekem nagyon tetszik, ahogy bemutatja a lányok zeneipari bukdácsolását, és érezhetően van egy íve az egésznek. Tüneményesek, persze az egész cuccnak van egy mesés naivitása, a nehézségeket eddig elütik a mókás karakterekkel... de azért eléggé reflektál a mostani közösségi oldalas-showbusinesses érára... és épp zenés tehetségkutató zajlik... ami ebben az animés formában nekem valahogy nagyon LOL. Szóval kíváncsian várom tovább, és remélem, hogy nem drámázzák majd nagyon el. :D
iskariotes írta:
2019.06.06. 12:45
Kerek-perec a Shinkai film érdekel, semmi több. Remélem elhozzák valamely fesztiválra vagy hasonló, bár az is lehet, hogy inkább valamilyen B/C kategóriás anime moviet hoznak be mert csak.
Ha már nyári movie, akkor én Shinkai filmjénél (Tanki no Ko) sokkal jobban várom Yuasa Masaaki új búváros-romantikus filmjét (Kimi to, Nami ni Noretara), mert egyrészt jobban bejönnek az alkotásai, másrészt már trailer alapján is hangulatosabbnak tűnik a lovesztorija (ráadásul ez sem néz ki rosszul, persze más stílus).

Baromi jó lenne persze, ha Anilogue-ra jönne mindkettő még az idén...

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 510
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.06.06. 18:01

Szintén várom a fent említett nyári filmeket, de engem talán ez érdekel leginkább a hamarosan bemutatásra kerülő mozik közül (már csak az aláfestő zenék miatt is: Joe Hisaishi még mindig az egyik, ha nem a legjobb a szakmában).

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1007
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.06.13. 14:20

Ricz írta:
2019.04.10. 03:54

Ultraman #01-13

[...] Történetben meg elég érdekes. A páratlan részek felvezetnek, a páros részek megoldják a felvezetett történetszálat, közben a háttérben azért ott mocorog a fősztorivonal is az ügyeletes genyóval. [...]
Mivel 13 részes volt, ezért nem lehetett meglepő, hogy akkor a sorozat is cliffhangerrel zárult. Viszont nem hiába, a Netflix be is rendelte a második évadot, újabb 13 részt.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2019.06.13. 16:42

Végre, októberben jön a Shokugeki no Souma negyedik évada.^^

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.06.27. 13:35

Strike Witches: 501-butai Hasshin Shimasu!

A héten ért véget ez a Strike Witches spinoff, és a mostani szezonos animézésem terén egy kisebb fajta anomáliáról van szó, egy-pár értelemben. Az első értelmezés inkább magamhoz köthető, mert a mostani szezonban valahogy nem volt kedvem hétről-hétre követni a cuccokat, ami azt eredményezte, hogy szinte az összes, általam anno bepróbált cuccal az első résznél tartok még, tehát a mostani szezonról a legkisebb mértékben sem tudnék hiteles véleményt mondani. Erről a Strike Witches spinoff-ról viszont igen, mert ez volt szó szerint az egyetlen sorozat, amivel nagyjából mindig naprakész voltam, és most jön a második értelmezés: amilyen visszafogott elvárásokkal ültem neki a szezon elején, annyira kellemes csalódás volt, és még a kategóriájában is kimondottan említésre méltó volt.

Az itteni fórumos közönség túlnyomó része előtt gondolom nem ismeretlen a Witches franchise, és habár magamat sosem tartottam olyan hatalmas nagy Witches rajongónak, a koncepció bizonyos fokú hülyesége ellenére mindig is volt a franchise-ban olyasmi, ami miatt mégis kedvelni tudtam egy adott pontig. Köszönhetően egyrészt az egészséges mértékben meglévő, Második Világháborús utalásoknak, illetve a szereplőgárdának, akik kapcsán jogos a vád, hogy lehetnének vibránsabbak is, de mégis megvan egy olyan faktor, ami miatt egy kezeket a levegőbe emelés mellett mégis csak decensen kedvelhetőnek tartom a gárdát. Ez leginkább akkor volt érdemes szinte az összes SW adaptációra, amikor nem egy sztori fináléról volt szó, mert akkor aztán nem működtek jól a dolgok (kivéve talán a mozifilmet), így a spinoff eredendő természete volt az, ami a visszafogott elvárások javát adta. És mint kiderült, nem is tettem rossz lóra. Nem az SW az első franchise, ami egy vizualitásában elnagyolt, stílusában pedig humorosabbra vett hülyeséget kapott mellékágként, de szvsz az ilyen spinoff-ok egyik gyerekbetegsége, hogy a mérleg túlzottan a "lúgozott" hülyéskedés felé billen, vagyis mintha hiányozna a humorból az az él, ami kellően kihasználná azt, hogy az ismerős szereplők elnagyolt, elbagatelizált szituációkban találnák magukat, mintha túlzottan nagy hangsúly lenne a fő matéria, és a spinoff elkülönítésére. Na ez az, amit az 501-butai nem tesz meg: itt is az elnagyolt, nagyobb fordulatszámra kapcsolt hülyeség a mérvadó, viszont jóval erősebb a kapocs a fősodorral mint az először látszana, és pont azért, mert a szereplők nagyon jól vannak kihasználva.

Itt sem arról van szó, hogy a szereplők direkt parodizálva lennének, hanem arról, hogy a 501-butai nagyon jó érzékkel ragadja meg azt a pontot, ahol az összes szereplő bizonyos személyiségjegye tényleg fel vannak nagyítva, de mégis érződik az eredeti karakterek "súlya" a megnyilvánulások mögött, a poénok tényleg azért (is) működnek, mert akármennyire viccesebbre van véve a figura, *annyira* azért mégsem áll távol az eredeti karakter személyiségétől. Arról lehet persze vitát nyitni, hogy ki szerint mennyire vállalható minőségű az SW szereplőgárda amúgy, de a kollektív bagázsban mégis megvan az a fajta dinamika és összetétel, ami valamiért csak működésre tudja bírni a dolgokat, a 501-butai értelmezése pedig ezt csak kihangsúlyozni tudja. Érezhető amúgy, hogy nem minden szereplő kapott egyenlő mértékű elsőbbséget a spinoff írásakor (főleg Lynne és Charlotte), de ettől függetlenül is meglepően jól klappol a dinamika, mert nagyon jól reagálják le egymás hülyeségeit és tudnak egymás agyára menni (pláne ha többedmagukban csinálják), de a nyugodtabb pillanatokban is érződik a kémia, és mindent egybevéve egyszerűen annyira szolid és energikus az összkép, hogy hagyományos, "egyszer használatos, újság végi" spinoffként szerintem nem is lehetne tekinteni a 501-butaira. Sokkalta inkább van szó egy teljes értékű mellékvágányról, és tekintve, hogy nem egy nagyobb presztizsű franchise kapott már "lüke spinoff-ot", az SW-é valahol talán még jobb is, mint az adaptációk összminősége megérdemelne.

Az is segít persze, hogy a félig szarkasztikus, félig "spinoffosan dinka" humor dinamikája és időzítései kimondottan jól vannak megmunkálva, és hogy az anime rendezése és szinkronmunkája csak felteszi az i-re a pontot (amellett, hogy az amúgy marha egyszerű vizuális stílus remekül kiszolgálja a spinoff igényeit), de mindenek felett az tetszett a spinoff-ban, hogy a karakterek és az azok közti dinamika akadály nélkül élhette ki magát: legyen szó Trude "team mom" hozzáállásáról vagy Shirley minden hülyeségben benne levő hozzáállásáról, egyszerűen el tudta érni a spinoff, hogy a karakterek hülyébb-közvetlenebb kontextusban is említésre méltóan működjenek, igazi szűretlen, lúgozatlan spinoff módon. Ezért is van az, hogy a magasnak látszó 8.5/10-et vágom hozzá: szinte minden rész képes volt többször hangosan megnevettetni, és szimplán szórakoztató volt várni és látni azt, hogy milyen dolgokkal áll elő a spinoff, és akármilyen is legyen a franchise amúgy, az 501-butai jó munkát végzett azzal, amire hivatott volt.
Kép Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1007
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.02. 03:15

Stroke Bitches: 501 Butai Hasshin Shimasu!

Én csak röviden foglalom össze: volt, amit helyenként alaposan megkuncogtam poénokat, máshol kicsit túl voltak húzva a gagek, Alapvetően ez a majdnem-diavetítéssel meg lehetett békélni elég hamar, főleg már azért is, hogy igen hamar feledtesse azt, hogy ezek a mellékszálak nagyon mellékszálai, amelyek egyébként a karikírozás ellenére lazán megeshet a karakterek közt időről időre, mert vannak annyira lököttek. És igazából így Godzillaként üvöltő Eila/10 az értékelés, vagyis nem változott semmivel se javára az első részes belövés óta, de legalább nem is rontott rajta. (Noha helyenként formázás közben leátkoztam az eget, hogy minek kellenek az izgó-mozgó fiszem-faszomok is mellé.)

Jövőre meg aztán tényleg jöjjön a Road to Berlin, mert ha időközben kiadják az idolos spin-offot, én megkergülök. De már csak azért is, mert az idolos pillanatokat minden animében zsigeri szinten gyűlölöm.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1007
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.06. 19:13

Szezon eddig:

Lord El-Melloi II Sei no Jikenbo: Rail Zeppelin Grace Note

Lényegében megkaptam, amit akartam, és vélhetően így is marad a továbbiakban. Nem lesz Szent Grál-háború, inkább a mágusvilág vonzataival foglalkoznak majd, meg egy-két ügyet oldanak meg egy nagyobbal a háttérben.
A mostani első rész voltaképpen elmeséli, hogy mi történt Hullámzó Bársonykával a 4. Grál-háborút követően, és miként válik belőle II. Lord El-Melloi, örököshelyettes Reines felnövéséig. És azért meg kell hagyni, az év eleji special ugyan túl sok bizonyosságot nem adott arra, hogy ez rohadt jó lesz, mivel eléggé felső-közép színvonal volt a grafika, az art, egy remek fénykezeléssel, viszont most alaposan kitettek magukért, még ha annyira nem is. Már most jobb, mint a Shaftos Extra jobb pillanataiban, de nem is próbál Ufotable babérokra törni.

Szóval, egyelőre elégedett vagyok.

Uchi no Ko no Tame naraba, Ore wa Moshikashitara Maou mo Taoseru kamo Shirenai.

Fantasy témájú Usagi Drop. Hősünk talál egy kis démonlányt az erdőben, akivel nehézkesen érteti meg magát, és magához veszi. Ahogy olvastam róla, végig a kislány körül fog minden forogni, olyannyira, hogy a főhősünk is inkább statiszta lesz mellette. Eleddig a megvalósítás kissé közepes, a hangulat olyan mint a húgy (kellemesen melengető, de azért zavar a tudat, hogy ez mégis csak húgy). Ellenben, még ha tartja is ezt a szintet, akkor is a szezon egyik kellemes kikapcsolódása lesz.

Katsute Kami Datta Kemono-tachi e

Kicsit olyan érzésem van, hogy ez is ilyen Takonytitán-pótlék, mint a Kabaneri volt, és tartok tőle az első rész alapján, hogy igazam lesz. Vannak benne egész érdekes felvetések, kilátások, ötletek, de minden csak azon múlik, hogyan használja ki. Maga a csatajelenetek pazarul néztek ki, kifejezetten tetszettek az amerikai polgárháborút idéző egyenruhastílus. De igazából erről csak a sorozat végén érdemes beszélni, meg talán 2-3 rész után.

Futottak még:

A Tejina-senpaijal kicsit bajban vagyok, mert nagyon sokat nem lehet erről beszélni. Komédia akar lenni egy csajról, aki bűvészmutatványokat akar közönségnek bemutatni, de lámpalázas... Csak nekem sovány ez a koncepció? Mármint, ez komédialapnak is legfeljebb 20 perc kiaknázni. Na, nem mintha a Dumbbell Nan Kilo Moteru? nem lenne jobb, mert azt kábé ezzel az egy képpel el lehet intézni egész szezonra:
SPOILER
Kép
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.07.07. 18:03

Lesz új Golden Kamuy évad :cool: . Oké, hogy már az előző évadban is kihagytak egy csomó mindent, de a seiyuuk még mindig hozzáadnak annyi pluszt, hogy érdekeljen az anime is XD.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.07.07. 20:36

Ricz írta:
2019.07.06. 19:13
Futottak még:

A Tejina-senpaijal kicsit bajban vagyok, mert nagyon sokat nem lehet erről beszélni. Komédia akar lenni egy csajról, aki bűvészmutatványokat akar közönségnek bemutatni, de lámpalázas... Csak nekem sovány ez a koncepció? Mármint, ez komédialapnak is legfeljebb 20 perc kiaknázni. Na, nem mintha a Dumbbell Nan Kilo Moteru? nem lenne jobb, mert azt kábé ezzel az egy képpel el lehet intézni egész szezonra:
SPOILER
Kép
A Dumbbel esetében egyelőre nincs kifogásom, mert az első rész hozta a szokásos Doga Kobo utánérzést ahhoz, hogy bizzak abban hogy a többi rész képes legyen eleget kihozni a koncepcióból, viszont a Tejina-senpai már egy másik tészta, mert az már az első egy-két percben csúnyán kifulladt. Már az első poénból érezni lehetett, hogy egyszerűen nincs meg benne az a plusz ami *tényleg* viccessé tenné a próbálkozást, és az sem segít a dolgon, hogy elég keményen Dagashi Kashi beütése is van, mert a nyakam rá merném tenni arra, hogy az alkotó bizonyos szinten megirigyelte a DK hírnevét/hírhedtségét, még a főcsajszi is nagyon hasonlít Hotaru-ra. Az már más kérdés, hogy papíron a Tejina-senpai akár működne is, a DK-val ellentétben ugyanis tényleg próbálkozna a humorral és az alapszituáció kihasználásával, ahelyett, hogy a DK-hoz hasonlóan 85%-ban abból álna az egész, hogy [cucc] milyen jó volt és milyen jó most is, szóval van itt elvesztegetett potenciál. Plusz az idei évben a ~10 perces címek száma is megszaporodott, és az téli szezonból az Ueno-san, vagy tavaszról a SW: 501-butai Hasshin Shimasu és a Senryuu Shoujo röhögve lemossák a parkettről, úgyhogy ez szerintem olyan cucc lesz, amire a szezon után tényleg a kutya nem fog emlékezni.
Kép Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.07.11. 08:27

Ha lassan is, de én is elkezdtem a szezont:
Junchi írta:
2019.07.09. 18:07
Vinland Saga 1-3

Eddig jó.
+1, bár csak az első epizódot vaccsoltam még.

Dr. Stone: Na ez viszont ritka nyominger kreténsónenként indított: pattogó, ordítozó hülyegyerek az egyik főhős, de ő még a kisebbik gond, mert a másik "mindenhezértekdeahhozisjobban" gimis mindentudó fölényes hangvétellel beszélő wannabe-Kira főokoska csávó ezerszer irritálóbb. A vizuális megvalósítás sem bejövős, túl élénk színek, és azok a karadizájnok (főokos gyereknek mi az a haj, te jó ég!)... Pedig maga a sztori még érdekelt is volna elsőre, csak ahhoz már nincs indíttatásom hogy ezekkel a retardáltakkal tizenhuszoniksz epizódot végigszenvedjek a nyomi sónen humorukkal meg debil szövegeikkel, úgyhogy rövid úton landolt a kukában. :P

Lord El-melloi kalandjai érkeznek még, lehet a héten ezt is elkezdem és megvolnánk a szezonnal. Dororororororól még mindig nem tettem le, lehet szintén befejezem.

-------------------------------

MOD: Vinland Saga-kommentek új topicban, már látom hogy többen fogjuk követni.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine » 2019.07.13. 19:01

Junchi írta:
2019.06.02. 07:44
Egyedül ezen a Kanata no Astrán akadt meg kicsit jobban a szemem, ami nem is lenne rossz, ha nem sugározna egy ilyen totál dilettáns shounenség az egészből. Most komolyan, nézzétek meg például ezt a mangás color covert. Komolyan, ránézek a karakterekre és ordít, hogy kinek mik lesznek az alap személyiségjegyei, nem mellesleg obvious as hell waifu/hasubando alapanyag az összes szereplő. A másik, hogy mik ezek a szkafanderek, te jóságos ég? Igen, a melleket külön ki kell emelni, meg külön hely kell nekik, csak itt rögtön felmerül a kérdés, hogy a fenébe bújnak egy ilyenbe bele a lányok? Whatever, megszokhattam volna már, hogy anime logic = "ne itt keresd a szenszt, mert nem fog mékelődni".
Jól tetted, hogy nem kezdted el az Astrát :D bár a misztikum része a sztorinak az egész érdekes, azon kívül minden szempontból vagy full átlag, vagy egyenesen katasztrófa. A humor kifejezetten a cringe-elős, trash humor...

A mangája pedig még díjat is nyert, hát egyelőre nem igazán látni, hogy mire...

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 510
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.07.14. 00:46

Kanata no Astra ep. 1-2.: Az első, lényegében dupla rész még egészen jó tempóban indított (negyvenegynéhány percben az első két fejezetet adaptálták minimális változtatásokkal), ám a második már borzalmasan kapkodósra sikerült. Egyetlen epizód alatt 5 fejezeten robogtak végig, ennek érdekében pedig egy csomó jelenetet és magyarázatot módosítottak, vagy csak simán kihagytak a mangából. Az eddig tapasztaltak alapján egy 12-13 részes sorozatra számítok. Kár érte, megérdemelte volna a huszonpár epizódot. /sigh

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5961
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.07.14. 16:11

A Kanata no Astrához csak egy apró megjegyzés...XD Volt ez a manga art, amiről Junchi már korábban értekezett:
Junchi írta:
2019.06.02. 10:44
Azon az arton amúgy a loli pozícióján röhögtem a legjobban, szal mi ez, hogy egy másik karakter (ráadásul egy fiúszereplő) lábai közé rajzolják meg? Nem vagyok egy nagy rajzos, de azért ez az elrendezés enyhén furcsa.
Na most be kell vallanom, elsőre azt hittem, hogy csak ő lát bele többet, mint amennyit kellene, erre kijött ugyanez a kép animés feldolgozásban és hogy-hogy nem, mindenki pontosan ugyanott, ugyanabban a pózban áll, kivéve a lolit, akit jótékonyan odébb toltak a srác lábai alól. :dirr: Szóval én kérek elnézést, még ennyi év után is alábecsültem a japók perverz áthallásait, de úgy tűnik, ezúttal ők is kapcsoltak... :lol:

Komolyabbra fordítva a szót: majd meglátom, mi kerekedik ki ebből, a sztori még érdekes is lehetne, de egyenlőre úgy vagyok, ahogy szintén Junchi mondta, hogy "fájdalmasan shounen" vagy hogy fogalmazott, ami az én számból még érdekesebben hangzik, mint az övéből, mert nekem nincs bajom a műfaj esetleg 1-1 debilebb képviselőjével sem, de ez egyenlőre szimplán csak átlagos/gagyi benyomásokat tett rám eddig, kezdve pl. rögtön a rózsaszín hajú csajjal, aki olyan szinten idegesítően cuki, hogy szerintem valamelyik KyoAni cuccból, pl. a Hibike Euphoniumból maradt ki, mint karakter. :dirr: (De tényleg, mintha csak Kumiko kapott volna egy rózsaszín "skint"... XD)
Kép

kovacsszandra345
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.07.01. 14:42

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: kovacsszandra345 » 2019.07.14. 16:16

Sziasztok! Enen no Shouboutai - ezt nézi valaki? https://hu.flatfy.com/Érdemes nekiállni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kovacsszandra345 2019.07.16. 19:05-kor.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.07.14. 18:58

Mostanra szerintem mindenbe belepróbáltam egy rész erejéig ami érdekelt (esetleg még a Cop Craft jöhet még mert azt az FMP-s Gatoh írta, de azt majd valamikor máskor), úgyhogy szezonális rövid szösszenetek:

- Dumbbell Nan Kilo Moteru: avagy az aktuális szezonos Doga Kobo cucc, ami kezdéskor hozta is a jó értelemben megszokott dolgokat. Energikus, szórakoztató vizuális rendezés és animációs húzások, jó értelemben bugyuta humor, jópofa ED, szóval ilyen téren nincs kifogás a részemről, az alapfelállás kapcsán viszont talán van egy adag. Önmagában nem lenne rossz, mert ténylegesen ráfeküdni látszik az "edutainment" vonalra a testedzés kapcsán, viszont egy ilyen, bizonyos szinten limitált felállás óhatatlanul megköveteli azt, hogy a karakterek és a kiötlött szituációk egyaránt frissek legyenek és ne hagyják kifulladni a koncepciót, és igen, ez az, ami a leginkább fogós kérdés a cucc jövőjét nézve. Azt mondjuk vallom, hogy a stúdió téli szezonban vetített cucca (Wataten) élből viccesebb volt és jól is vitelezte ki a koncepcióját, és habár a Dumbbell nem volt *olyan* jó kezdésnek, azért még remélem hogy nem fog kifulladni egy pár rész után a koncepió.


- Araburu Kisetsu no Otome-domo yo: nem tudom, hogy a fórum közönségének mennyire vonzó vagy sem Mari Okada neve, de ez a cucc mindenképpen mérföldkövet jelent a számára abból a szempontból, hogy a hölgy egy saját általa írt magát adaptált animébe, és az első részt elnézve ja, ez tényleg olyasmi, ami ilyen körülmények között születhetett. Már csak azért is, mert élből érdekes hangnemi keveréket képvisel: alapjában véve az a fajta tinisztori lenne, amikor mindenkinek a szex jár az eszében a leginkább, de ez a felállás rögtön háromféle, egymásba gyakorta összefonodó irányba ágazódik el. Egyrészt van a direktben poénos vonal, amikor a kő-könyvklub elméjének fogaskereke napi szinten akad meg az erotikus momentumokat tartalmazó novellákon, másrészt van az a vonal, amikor az iskolában szinte mindenkinek a szexen jár az esze, és elég keményen meghúzodnak a határok a lúzerek és a menő csávók/csajszik között. Vitatható, hogy ez a két oldal nagyon keményen balanszolja egymást, mert a vicces oldal jó értelemben idiótán vicces, a másik pedig elég "könyörtelen" ahhoz, hogy önmagában potenciálisan túl tömény legyen, viszont itt jön be a harmadik vonal, ami vitathatóan az egész cucc gerincét alkotja: "miként alakulhat ki igazi, lelket is imádó szerelem egy olyan világban, ahol még a szexben is farkastörvények uralkodnak?".

Ez a megfogalmazás a sztori jelenlegi állását tekintve egy kicsit előremutató lehet a részemről, de elég keményen érződik, hogy Okada az említett, echte ösztönös farkastörvénynek akar "beszólni" a sztorival, ami eddig olajozottan megy, mert ebben az oldalban is megvan a lényegre törés őszinte szándéka, szóval elég tudatosan épül fel eddig a sztori szerintem. Aztán hogy lesz-e ebből melodráma az más kérdés, de amíg nem megy el túl könyörtelen vagy szentimentális irányba a dolog, addig bőven van esély arra, hogy a nyár egyik érdekesebb cucca fog ebből kikerekedni.


- Granbelm: na ez az, amiről nem tudok sok mindent mondani, mert az aktuális, elég valószínű Madoka klónról van szó, annyi eltéréssel, hogy a csajszik itt mechákkal nyomják az ipart, és mivel a Madoka amúgy sem túlzottan kenyerem, egy -eddig- abszolút felejthető klónnak sincs sok esélye arra, hogy befusson nálam. A mecha-fókusz miatt talán megnézem a következő részt, de ha abban sem látok javulást, akkor ki fog esni a cucc a nézendő stuffok közül.


- Enen no Shoubutai: a következő három cuccból az eddig megjelent első két részt láttam, úgyhogy ezért is reagálok az alábbi hsz-re.
kovacsszandra345 írta:
2019.07.14. 16:16
Sziasztok! Enen no Shouboutai - ezt nézi valaki? Érdemes nekiállni?
Mint olyasvalaki aki látta anno a Soul Eater-t (mindkét cuccnak ugyanaz az írója), szerintem érdemes nekiállni, leginkább azért, mert megvalósítás szempontjából a Hero Academia-ra emlékeztet a cucc. Az is, meg ez is arra helyezi a hangsúlyt, hogy a shounen tankönyvet abszolválva nem kiemelkedő, de szorgalmas tanuló módjára adja vissza a leckét, ehhez méltóan pedig az EnS (is) egy olyan shounen eddig, ami abszolút nem váltja meg sem a világot, sem a saját műfaját, de amit eddig felmutatott, az abszolút vállalható és nézhető. Nem csak azért, mert a Soul Eater-nél egy-két kategóriával komolyabb és sztori-tónus terén balanszosabb összkép volt letéve az asztalra, hanem azért is mert... szimplán működik: a főszereplő srác attitűdje egy pár kategóriával kiegyensúlyozottabb és jófiúsabb mint nem egy másik műfajbeli kollégáé, a "tűzemberoltó" szakma olyan szinten van komolyan véve amilyennek lennie kell, a humor pedig épp annyira van jelen, hogy megadja a békeidő utánérzést a bevetések között. Látványilag pedig abszolút remek cucc (különösképpen a tűzeffektek terén), bár ilyen téren annyi csavar van, hogy az adaptáló David Production a Shaft stúdió legénységének egy említésre méltó részét fogadta magába (akik tudtommal az utolsó Kizumonogatari mozi befejezte után léptek le), és habár nem 1:1-ben tömény formában, de megfigyelhetőek emitt-amott a védjegynek számító vonások is, szóval bizonyos szinten eltér az EnS a DavidPro korábbi cuccaitól a vizualitásokat nézve. Ami nem is gond mert tényleg jól néz ki a cucc, bár tényleg csak remélni tudom, hogy a Shaft renegátok jobb munkaadót találtak a DavidPro égisze alatt, pontosabban olyat, ami ismeri a "projectek helyes ütemezése és tervezése" koncepciót. De száz szónak is egy a vége, első két rész alapján kompetens shounen eddig az EnS, és szerintem az is tehet vele egy próbát, akinek nem jött be a Soul Eater.


- Dr. Stone: ezt ha jól látom Surci már felhozta a topikban, és yep, pont ez a fajta vélemény az, ami szerintem közepes mennyiségben fel fog még tűnni a cucc kapcsán, mert tényleg nem a legegyszerűbb esetről van szó. Shounen-nek shounen, de olyan szinten ad elő karakterábrázolásilag eltúlzott dolgokat abszolút természetesen, hogy az óhatatlanul meg fogja osztani a 15 évesnél idősebb közönséget, mégha erre szerintem nyomós ok is van. Engem leginkább a régi, izomból eltúlzott shounen-ekre emlékeztet, amikor egy sztori abszolút, magabiztos nyugodtsággal és attitűddel vállalt be számos eltúlzást annak érdekében hogy onnan szője tovább a sztorit, a Dr. Stone pedig szerintem abszolút nem lógott volna ki egyik régebbi animés szezonos tablóból sem. A főszereplő személye pölö egy-az-egyben az a fajta magabiztos eltúlzás amit egy régimódi shounen csuklóból bevállalt volna, ahogy a hangos/izmos haverja is inkább emlékeztet a régebbi sztorik hasonló beállítottságú szereplőire, és ez a konga menet az első két részt teljes mértékben felölelte, szóval tényleg nem a legkönnyebben fogyasztható cucc mostanában. Nekem mondjuk pont ez tetszik benne, pontosabban az, hogy már nekifutásból olyan mozzanatokkal és hangulattal indul, amihez tényleg kell egy, régebbi cuccok által nem egyszer megkövetelt "engedékenység" a néző részéről, ami sajnos-nem sajnos magával hozza azokat a stílusjegyeket is, amikkel azok a sztorik rendelkeztek, úgyhogy érdekes kis múltidézés sülhet ki belőle, ha időközben nem fullad ki ez a hozzáállás a Dr. Stone részéről.

Érdekes amúgy összevetni az Enen no Shoubutai-val, mert szvsz mindkét cucc kompetensen valósítja meg eddig azt amit akartak, viszont az EnS pont a hagyományosabb, ortodox jellegének (és persze a megvalósításnak) köszönhetően rendelkezik egy szolidabban megragadható "kedvelhetőségi" ponttal, a Dr. Stone viszont van annyira valamelyest-retro, hogy az egész sztori kivitelezésének sikere táncoljon pengeélen, mert elég könnyen el lehet rontani olyan irányba, hogy egy lélektelen whatever cucc legyen belőle bárminemű sztori-törekvés ellenére. Akárhogy is alakuljon a két cucc a későbbiekben, csak remélni tudom hogy képesek lesznek fenntartani a minőségüket, mert egyik sztorinál érzem azt, hogy túl öreg lennék hozzá, hogy túlzottan a 12 éveseknek lettek "kifejlesztve".


- Symphogear XV: ennél huncut voltam, mert a Symphogear-nek csak az első évadát láttam, ez pedig az ötödik lenne, de mivel állítólag az S1-en túl elég ingadozó a franchise minősége, gondoltam leszek annyira merész, hogy bevállaljam ennek az évadnak az első két részét. Huncut azért is voltam, mert Akifumi Kaneko (író) a Symphogear előtt a videojáték iparban dolgozott, és mivel mostanában tolom az általa jegyzett Wild Arms játéksorozatot, már csak ebből az apróból is felrúgtam minden logikus sorozatnézési eljárást. Sokat pedig nem vesztettem, mert hiába vannak olyan részletek, amiket magamnak kell majd összerakni, az XV első két rész pont olyan Symphogear mint amilyen az első széria volt: archetipikusan "anime" sztori vitathatóan középszerű karakterizációval és általános sztorival, és olykor a flashback jelenetek elhelyezésének helye is vitatható, de a nagybetűs FUN képes annyira felhúzni az összképet a idol-szerű énekléssel egybekeltett harcos magical girl (vagy inkább sentai) vonással és a viszonylagos hype-al, hogy kellemesebb nyári néznivalónak alkalmas legyen a sorozat. Az általam jelenleg játszott Wild Arms 3 és 5 egyaránt erősebb sztorik szerintem (mégha az 5 stílusa nincs már annyira messze a Symphogear-től), de Kaneko-nak valahog van érzéke ahhoz hogy szórakoztató sztorikat tudjon összehozni akármilyen írási gixer ellenére is, és a Symphogear XV nem is hazudtolja meg ezt, úgyhogy egyelőre elvagyok a cuccal.

Aztán hogy ebből mi lesz az jó kérdés, mert a második évadtól (Symphogear G) kezdve Kaneko nem egyszer küzdött meg a project fejeseivel akik még több énekelt zeneszámot és merchet szerettek volna eladni, ami állítólag odáig fajult, hogy a legutóbbi évadban (AXZ) Kaneko nem egy epizódot nem is volt hajlandó megírni, úgyhogy a stuff jövője legalább akkora kérdőjel mint a sztori maga. Ennek ellenére aki Aoi Yuuki rajongó és az éneklését is szereti, az bepróbálhatja valamelyik évadot, mert főszereplőként itt is annyira Aoi Yuuki, mint amennyire a fanjai (köztük én is) megszokták.


- Kanata no Astra: ez egy duplarésszel kezdett, úgyhogy valamilyen szinten ebből a cuccból is két részt láttam, de ettől eltekintve ez a szezon másik múltidézője a számomra a Dr. Stone mellett, mert ez a cucc általánosságban emlékeztet a '90-es évekbeli űrutazós-kalandozós cuccaira, mégha nem is olyan erősen teszi ezt, mint a Dr. Stone a saját háza táján. Épp csak annyira van jelen az utánérzés hogy megadja az ismerős légkört, és lehet, hogy emiatt is voltam gonddal a cucc első felével mert ott inkább a humor dominált, de nem olyan formában mint amilyennek szerettem volna. Túlzottan merev és ütem nélküli volt a számomra minden próbálkozása ellenére, viszont a sztori komolyabbra fordulásával bizonyos szintű javulás már feltűnni látszott, és ha van valami, ami elviszi eddig a hátán a cuccot, az pont az '90-es évekre jellemző egészséges optimizmus a szereplők részéről. Mindenképpen érződik, hogy az író nem (csak) a mostani közönségnek szánta a cuccot, ami ellen nincs is annyira sok kivetnivalóm eddig. Mondhatnám, hogy egy "feszesebb" karakterírás jót tenne még a sztorinak, de hátha a második rész ezen javítani fog a kezdő körök elhagyása után, mégha az is biztos, hogy a szezonban talán ennek a cuccnak kell a legtöbbet bizonyítania a számomra.


- Vinland Saga: ennek látom lett időközben saját topikja, de nem akarom szétbontani a kommentet egy külön hsz kedvéért, úgyhogy csak röviden - nagyon jó balansz a 2D és a CG között, és épp annyi humor van benne, hogy szinte semmit ne vegyen el vagy módosítson a viking "ízből", szóval bőven van esély arra, hogy fel tudjon nőni a róla zengett dicséretekhez.


- Tsuujou Kougeki ga Zentai Kougeki de Nikai Kougeki no Okaasan wa Suki Desuka: direkt ezt hagytam a hsz végére nem csak azért, mert az istennek sem fogom többet bemásolni a stuff nevét és inkább Mom Isekai néven fogok hivatkozni rá, hanem azért is, mert ez volt az a cucc, ami az szinopszis első olvasása után egy "...tessék" reakciót váltott ki belőlem. Mert igen, tényleg arról van szó, hogy a főszereplő srác az anyjával kalandozik az isekai világban, de a megvalósítás az, ami végül valamelyest másabb lett mint vártam volna, pontosabban az, amit ezzel kezd eddig a sztori. Maga az alapanyag még nem lenne semmi különös, mert a srác és az anyuka alapábrázolása nem kimondottan egyedi (anyuka - komikusan túlgondozó, srác - nem rosszindulatú, csak picit sok neki a törődés), de az már az elején feltűnt hogy ez kevésbé "ráhagyott oszt jó' van" pontja a sztorinak, mert érezhetően ott van a fókusz a kettejük összhangján és családi viszonyán a maga komolytalanabb módján. Az epizód közepe fele aztán bejött egy komolyabb jelenet, ami szvsz több szempontból is sztori definiáló lesz: nem csak azt látszik előirányozni, hogy a komolytalanabb stílus egyfajta kapocs is a szereplők komolyabb pillanatai felé, de le merem fogadni, hogy a sztori végső soron a "srácok, az anyátok nem az MMORPG-től akarja elvonni az időtöket, csak szeretnék a tini fejeteket jobban megérteni és közelebb kerülni hozzátok" üzenet felé szeretné venni az irányt, ami a nu-isekai viszonyokat nézve mindenképpen érdekes iránynak tartok.

Nincs arról szó, hogy a srác MMORPG függő lenne vagy túlzottan köcsög lenne az anyjához, esetleg az anyuka próbálná érzelmileg zsarolni a fiát, de az amúgy komolytalan-aranyos hozzáállás *éppen* megfelelő ahhoz, hogy egy családi üzenetet próbáljon eljuttatni a nézőhöz a Mom Isekai, ami eddig szerintem meglepően kompetens szinten működik. Az anyuka részéről pölö aranyos szerintem, hogy nettó úgy viszonyul az MMORPG-hez ahogy egy érdeklődőbb anyuka viszonyul a videojátékokhoz (az pedig külön bónusz, hogy bizonyos, "casual" szinten képben van az NES-el és a '80-as évekbeli Japán PC-kel), és hiába anime-mom irányba tolódik az ábrázolása (ahogy a fiáé is az anime-son vonatkozásban), mégiscsak van annyi ártatlan-aranyos hozzáállás és kivitelezés a cuccban, hogy szimplán működjön, amire az "Anyák Napjára szánt popzene" ED abszolút felteszi a koronát. A power-fantasy vonal pedig szinte egyáltalán nincs meg a cuccban, szóval abszolút nem mondanám hogy az SAO farvizén evezni akaró nu-isekairól lenne szó, mert speciel annyira homlokegyenest megy neki, hogy ez nettó az a fajta cucc, ami akkor tud megszületni, amikor egy fad épp elég ideje rója a köreit az iparban. A Slime Datta Ken kapcsán egyébként hasonló érzéseim vannak, mert ahhoz hasonlóan a Mom Isekai-nak is az talán a legnagyob erőssége, hogy az SAO-val ellentétben nem az MMORPG-n edződött közönséget akarja meglovagolni, hanem valaki tényleg leült az asztalához, és olyan sztorit látszik papírra vetni, ami az SAO-MMORPG vonulatra csak mint nagyon általános rajtvonalként tekint, onnantól kezdve pedig a saját, nem csak MMORPG fanok által fogyasztható történetét akarja kivitelezni. Hogy ez sikerül-e az más kérdés persze, de ja, elég kellemes csalódás eddig a Mom Isekai, és tényleg érdekel, hogy merre fele fog ez a szekér haladni.
Kép Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.07.29. 09:50

A tavaszi szezon ugyan már jócskán elmúlt, de... :'D Mivel most AA-n is nagyon elmaradtam a tavaszi szezonos véleményezésekkel, előállt az a fura helyzet, hogy közben már többen írtak ott olyanokat, amikkel vagy egyetértettem, vagy reflektáltam rá a saját kommentemben. Úgyhogy ide most linkekkel jöttem, mert némelyik bekezdésemhez kell a kontextus. XD

Dororo

Átlagnál erősebb kezdés után a folytatásban már elég sok hullámvölgy tarkította a sorozatot, a vége meg egészen gagyi és összecsapott lett, és a vizuál is rendesen szétesett a második felére. Volt benne néhány nagyon jó pillanat, illetve epizód, de sajnos ezt nem sikerült egyenletesen tartani. Tulajdonképpen Mariko véleményét tudom én is visszhangozni: a nagy karakterdráma Hyakkimaru családjával igazából nem jött át, mert apunak és Tahoumarunak sokkal többet kellett volna moralizálnia azon, hogy egyáltalán helyes-e
SPOILER
egy csecsemő (vagy bárki) életét odadobni a közjólét érdekében, és ha szerencsétlen bicebóca mégis túlélte, akkor még számon is kérni rajta, hogy miért nem halt meg.
Nálam ez egy hatoska. Az első OP-ED páros amúgy nagyon tetszett.
szerk.: ja, és riszpekt Dororo seiyuu-jének, eszméletlen profi volt a kislány. :o

Kono Oto Tomare!

Itt sem tudok sok újat hozzátenni a felettem szólókhoz. Mára már teljesen meghaladott és unalmas klisékből építkező anime. Kb. a 90-es évek shoujo-felhozatalában lenne a helye, amikor nagyon ment ez a bullying + még a tanárok is szemetek téma. A főszereplőként bemutatott Takezou jellegtelen, a három hülye kb. ugyanaz a karakter, mint a Kaichou wa Maid-sama három hülyéje, csak itt szerintem illene többet felmutatni, ha már ez egy klubtevékenységről szóló shounen anime, nem pedig egy shoujo románc; Hiro bomlasztása, majd jó útra térése meg már a kínosan erőltetett kategória. Chika és Houzuki karaktere még ahhoz képest viszonylag jól működött, róluk szívesen megtudtam volna akár többet is (vagy hát inkább Houzukiról, mert Chika háttérsztorija szerintem tulajdonképpen megvolt). De ez így nagyon egyenetlen. Én egy Chihayafuru-színvonalat vártam, de ez olyan messze volt attól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Kb. az egyetlen pozitívuma a sorozatnak a koto volt, csak ez meg majdhogynem csak jelzésszerűen volt ott. Sokkal több zenét elbírt volna a sorozat, sőt a sablonos drámázások helyett kifejezetten jót is tett volna neki. Pedig tényleg gyönyörű darab volt a Ryuuseigun és a Kuon is, kár, hogy ezeket is mindig végigmonologizálta valaki. A vizuál is maximum közepes.

Gyenge 5/10 nálam, az is csak a zenék miatt.

One Punch Man 2

Ajjaj. Az elvárásaimhoz képest egész jól kezdett a sorozat, nem találtam olyan vészesnek az animációt sem, a karakterdizájn változtatásai meg kifejezetten tetszettek. De. Saitama két-három rész után majdhogynem eltűnt az animéből, olyan keveset szerepelt -- és itt jöttem rá, hogy nálam kizárólag ő, és a vele kapcsolatos gagek vitték el a hátukon a sorozatot. Az még egy dolog, hogy a paródia átment shounen-fightba (ezt olykor a Gintama is megtette, bár mondjuk annak se állt jól mindig), de azért főszereplőt már ne váltsunk, ha lehet. :drop: Garou amúgy nem lenne rossz karakter, ha egy generic, 10 éveseknek szóló tucatshounenben szerepelne, ahová való, csakhogy én nem erre (nem) fizettem be. :'D A záró epizódok meg már olyan szinten unalmasak voltak, hogy konkrétan az órára lesegettem közben. 4/10.

Sarazanmai

Ikuhara. Mit szívhat ez az ember? De tényleg. XD Szóval a lényeg, hogy megkaptuk a szokásos, Ikuhara-féle agymenést, ami ezúttal egész jól sült el, és valóban inkább több részt bírt volna el, mint kevesebbet (ellentétben a YuriKuma Arashival, amiből bőven elég lett volna egy movie). Ezúttal sok érdekes karaktert kaptunk, akikkel jó lett volna egy Utena-, de legalább Pingvindob-hosszúságban megismerkedni. A szimbolizmus új magasságokba emelkedett (vagy inkább mélységekbe süllyedt? XD), szóval ezek az altesti kappás dolgok azért szereztek néhány wtf-pillanatot, de vicces, hogy egy interjúból utólag kiderült: Ikuhara azt hitte, illetve számított is rá, hogy majd rászólnak, ha valami nagyon a határokat feszegeti, de... nem szólt rá senki. :lol:

Reo és Mabu: tekintve hogy mellékszereplők, szerintem még ahhoz képest egész sokat kaptunk belőlük. Nekem pl. a drámájuk teljesen átjött.
SPOILER
Bár én nem ilyen személyiség vagyok, és biztosan máshogy kezelném a helyzetet, de szerintem tök érthető Reo viselkedése az "ál"-Mabuval szemben. Azért elég szar érzés lehet, hogy meghal az, akit teljes szívedből szeretsz, és jön egy "imposztor", aki betolakszik a gyászodba és az életedbe. Nagyon fájdalmas lehet nap mint nap találkozni és érintkezni valakivel, aki pontosan ugyanúgy néz ki, mint a halott kedvesed, de (már amennyire Reo hiszi) nem az. És még a halott kedvesed szokásait is "elkezdi felvenni". Hogy ezt Reo elutasító, rideg viselkedéssel kezelte, szerintem egy valid válaszreakció.
Meg hát pontosan azért kattantak rájuk a fujoshik, mert canon gay párról van szó. Ez persze az animében csak a végén válik egyértelművé, de mivel a spin-off manga már az anime előtt kijött, amiben ugyebár együtt apukáskodnak, sokan már akkor canonnak tekintették őket, és nagy reményeket fűztek az animés szereplésükhöz is. Valóban nincsenek úgy kidolgozva, és talán ilyen kevés epizódszámban nem is olyan érdekesek, de a karakterük legfontosabb eleme az összetartozásuk, amit más művekkel ellentétben itt nem tagadnak le, és nem is maszatolnak el. Ez fontos. :)

Szokásos Ikuhara-"probléma", hogy igazából újra kellene néznem ahhoz, hogy el tudjam mondani, mi a fenéről is szólt tulajdonképpen ez az egész -- most nyilván amellett, hogy a fő tematika az emlékek és a családi-baráti-szerelmi kötelékek fontossága, de egy 7/10-et szerintem minden bizarrsága és önlopása (amit nála inkább intertextualitásnak érzek) ellenére is megér.

Senryuu Shoujo

Aranyos, bájos, a fura és kicsit bután hangzó alapszitu ellenére tényleg szívmelengető. Mondjuk sajnáltam, hogy Ei-chan részéről nem sokat haladt ez a kapcsolat, de gondolom, folytatás a mangában. Vagy jöhetne egy második évad. 7/10.

Az SnK évadairól külön-külön nem szeretek írni, mert ennél valahogy mindig azt érzem, hogy a befejezésen áll vagy bukik az egész. Szerintem ez egy jól sikerültebb évad lett, anime-onlyknak biztos odavágott a nagy reveal is. Persze a hülye húzások is megvoltak rendesen, de én ezekről anno már ranteltem eleget a manga kapcsán, és nincs kedvem újraélni az egészet, főleg Erwin
SPOILER
halála és a szívszaggató eruri momentek miatt.
Asszem, még MAL-on se pontoztam, talán egy 7-est fog kapni.

A szezon elején még a RobiHachi is játszott, de két részt bírtam belőle -- sajnos elég idegesítőnek és unalmasnak találtam.

Avatar
Sentry
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2018.05.01. 20:59
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Sentry » 2019.08.03. 09:09

Írok egy kis összefoglalót, hogy miket nézek jelenleg és hogyan állok velük, mert szerintem még nem követtem ennyi sorozatot egy szezonban soha. Épp azért, mivel elég sok animéről van szó, próbálom a lehető legrövidebb, néhány soros hozzáfűzésekre fogni a dolgot, kezdve mindjárt azokkal, amiket kapásból droppoltam:

Az UchiMusuméből elég volt két rész, egyszerűen nem bírom elviselni az ilyen cukiskodó nyálas dolgokat, úgy meg pláne, hogy lespoilereztem magamnak a történet végét és annyira nem túl biztató. Hasonló sorsra jutott a Granbelm, ami szerintem egyszerűen csak bénán néz ki a chibi mecháival, illetve az Isekai Cheat Magician, mert pontosan ugyanezt láttam már vagy hússzor és ebben a szezonban is előfordul még néhány. Utolsóképp a Kanata no Astra, aminek az űrutazós, felfedezős settingje egyébként kifejezetten tetszik, és szívesen nézném, de egyvalami mégis elviselhetetlenné tette számomra, ez pedig Quitterie. Tudom, hogy később valószínűleg értelmesebb lesz, de én a második epizódban már nem voltam képes ép ésszel feldolgozni a hisztijét. Na de lássuk, mik maradtak állva:

Araburu Kisetsu no Otome-domo yo.
Ez így konkrétan nálam a season best eddig. Nem csak, hogy mint komédia iszonyat szórakoztató, de előfordul benne néhány érdekes gondolat is, pedig az ilyen "teljesen irreálisan pure kislányok rácsodálkoznak a világ dolgaira, mint akik atombunkerben nőttek fel" dologgal engem ki lehet kergetni a világból. A karakterek kifejezetten kedvelhetőek, különösen Kazusa, Talán csak a karót nyelt Rikát bírom kevésbé. Ugyan nem vagyok teljesen up to date, mert le vagyok maradva egy résszel, de ha a sorozat így folytatja, én nagyon szeretni fogom.

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou
Hát ez így... ez egy szar. Gyakorlatilag csak azért nézem, mert sírva röhöhök a CG-n, amit már egy évtizede is szégyellt volna felvállalni egy jóérzésű animátor. Egyébként maga az anime is rettenet, eleinte kicsit emlékeztetett a Shield Herora a nevetségesen edgy MC miatt, de már rájöttem, hogy ez sokkal rosszabb annál. Igazából tényleg nem találok benne semmi pozitívumot, a legutóbbi epikusnak szánt bossharc során már gyorsítanom kellett a lejátszást, hogy ne kövessek el öngyilkosságot a vége előtt.

Cop Craft
Ezt egy ilyen eléggé westaboo buddy cop movie utánérzésnek fogom fel. Igazából minden megvan hozzá: koszos, sötét, bűnnel átitatott nagyváros, enyhén nemtörődöm, de a társai és a munkája felé odaadó nyomozó, aki a jó ügy érdekében nem átall könnyűsúlyú gengszterekkel alkudozni, de még a költségvetés miatt zsörtölődő rendőrfőnök is feltűnik, egyetlen különbség csupán, hogy újdonsült társként Mel Gibson helyett egy szőke loli tűnik fel, aki bárkit szétkaszabol. A harmadik epizódban talán kicsit megtörhetett a büdzsé, mert több volt az állókép, mint a mozgó, ami közelharcok során különösen rossz hatást kelt, de a negyedikkel újfent nem volt problémám, összességében eddig pozitív véleménnyel vagyok.

Dr. Stone
Átlag shounennek közt szerintem nem rossz, bár talán az alapsztoriból többet is ki lehetne hozni, noha az oroszlánokat egy ütéssel megölő srác és a főhős közt éleződő alapkonfliktus kifejezetten érdekes. Azon mondjuk röhögtem, hogy Senkuu intelligenciáját egy a ruhájára firkált e=mc2 felirattal próbálják sulykolni, de összességében szerintem elég badass főhős. Nem úgy az irritáló Taiju, aki a tipikus folyton ordibáló buta, de jószívű véglény, akit nem nézek szívesen. Gyakorlatilag DIY: The Anime.

Dumbbell Nan Kilo Moteru?
Magam sem számítottam rá, de ez szerintem rohadt jó. Nem csak érzékletesen mutatja be a különféle gyakorlatokat és azok hatásait, de talán valamilyen szinten még motiváló is, ami kifejezetten meglepett. Persze nem ettől fogom kigyúrni magam, de előfordult, hogy felpattantam a szobabiciklire úgy három percre. Egyébként szerintem mint comedy is kifejezetten szórakoztató és vannak egész humoros pillanatai.

Enen no Shouboutai
A Soul Eater gyerekként a kedvencem volt, ez pedig gyakorlatilag ugyanaz, csak egy számomra kevésbé érdekes világba helyezve. Konkrétan az ottani karakterek lenyomatai találhatók meg itt is, kicsit átalakítva és továbbfejlesztve, ezzel együtt kedvelhetően. Abszolút kedvenc számomra Maki, a kigyúrt lány, de egyébként a többiek is szórakoztatóak. A látvány pedig valami eszméletlen, a tűz kétség kívül gyönyörű, viszont az epizódok rendezésével néha van némi problémám. Például az első rész szerintem egyszerűen ritmustalan, rosszul és rosszkor adagolja a flashbackeket, megszakítva ezzel azt, amit nem kellene és akkor skiccelve fel a főhős szokásos deep háttérsztoriját, amikor még nincs rá szükség. Ettől eltekintve, ha rajongója nem is leszek, de kifejezetten élvezem, és talán majd a mangával is teszek egy próbát.

Joshikousei no Mudazukai
Erről nehéz mondanom bármit is. Közepesen erős comedy, néhány nagyon nagyon jó, és sajnos jópár kevésbé sikerült momentummal. Ha a hangsúly az irritálóan bunkó Nozomuról kicsit eltolódna a többiekre, valószínűleg jobban élvezném, de így egyelőre csak oké-tier, ahogy a...

Katsute Kami Datta Kemono-tachi e
...is. Állítólag a manga sokkal jobb, de nekem összességében az animével sincs problémám. Noha az ilyen epizodikus "monster of the week" jelleg nagyon nem az én műfajom, itt még egyelőre nem untam rá, mert kifejezetten kíváncsi vagyok, milyen újabb szörnyedvényekkel rukkolnak majd elő. A háttérsztori, a főgenya motivációi is felkeltették az érdeklődésem, szóval részemről ez a sorozat is bőven az élvezhető kategóriában mozog.

Kimetsu no Yaiba
Hát... szerintem soha nem utáltam még annyira karaktert, mint Zenitsut. Komolyan, gyűlölöm, minden egyes pillanatban, amikor elkezd fülsértően ordítva vinnyogni egy szörny láttán, azért imádkozok, hogy valaki vágja már át a torkát, pezsgőt bontanék, ha egy démon végre megcsócsálná. Egyszerűen nem tudom elképzelni, minek kellett ez, vagy hogy nem veszi észre senki, hogy idegesítő, bár szvsz az anime az mc kivételével karakterekben egyébként sem remekel, a disznófejű ha nem is ennyire, de szintén elég irritáló. A gonoszok gagyi képességeiről nem is beszélve, a labdás csajon konkrétan nevettem, mert szánalmas volt, legalább néznének ki jól, vagy félelmetesen, vagy valami. Ahhoz képest mennyire hyped, az én szememben elég nagy kudarc.

Maou-sama, Retry!
Újabb genric isekai cucc, viszont ez a sorozat annyira rossz, hogy számomra már egyenesen guilty pleasure. Minden részben van valami hülyeség, amin tudok szórakozni, vagy legalább nevetek egy jót, mint pl a fenekelős rész, vagy a teljesen retardált trap karakter, de ajánlani legfeljebb azoknak tudnám, akiket egy kamion elé is löknék, mert úgy objektív szemmel élvezetességében kb ahhoz lehet mérhető.

Tejina-senpai
Teljesen értelmetlen, alig vicces fanservice anime, amit csak a rövid epizódok miatt követek egyáltalán. A 10 perces részek tele vannak szuszakolva poénokkal, de azoknak jó, ha egy tizede működik, a maradék meg természetesen Tejina vetkőztetésére van kihegyezve.

Anyab*szós isekai
Kizárólag a mémfaktor miatt kezdtem el, mert nehéz volt elhinnem, hogy ilyen tényleg létezik, és mégis. Egyébként elég unalmas és érdektelen, annak ellenére, hogy a szülők iránti tinédzserkori elhidegülés akár egy egészen kiváló történetet is takarhatna ebben a settingben, de hát ez nem az a műfaj, pedig az új rész Wise és az anyja közt lefolytatott konfliktusa biztatóan indult.

Vinland Saga
Láttam, hogy van külön topic, és ha lesz rá indokom, oda írok majd de egyelőre fölöslegesnek érzem szétbontani, mert annyit mondani úgysem tudok. Igazából jól indult, imádom, hogy végre egy egészen újszerű környezet és a szokottól teljesen eltérő karakterdizájnok jelentek meg, ugyanakkor szívesebben vettem volna realisztikusabb megközelítést annál, hogy Bjorn csak suhint egyet és három ember repül szerteszét. Ennek ellenére a közte és Askeladd közt folytatott csata szerintem pazar volt, és bízom benne, hogy a továbbiakban is marad ez a színvonal, egy bizonyos határon belül tartva a durva túlzásokat.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2019.08.13. 07:11

MOD: Kérnék mindenkit, aki Sors/akármi témában nyilvánul meg, azt a topicjában tegye (kivéve ha az Illyával kapcsolatban, annak van saját fonala).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1007
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.09.04. 07:28

Shao Nu Qian Xian Ren Xing Xiao Ju Chang avagy Girls' Frontline The Animation - Chibi Theater - 01-07/24

Nos, játszom a mobiljátékkal, így van valamennyi rálátáso... Na jó, hagyjuk. A karaktereken kívül semmi köze hozzá. A játék története nem jelenik meg benne, helyette a 3-4 perces rövid részekben egy vagy több közösségi mém, poén jelenik meg, humorizálnak a karakterekkel. Akik amúgy taktikai bábuk, AI vezérelt lányok, megszemélyesítve egy-egy kézifegyvert (pisztoly, karabélypuskák, géppuskák, géppisztolyok, gépkarabélyok). Ööö, hol is láttunk ilyet utoljára? Ja, igen, az Upotte!!-ben... Csak ott tényleg megszemélyesítették őket, mondtak érdekességeket róluk, pl. hogy az L85A1 brit gépkarabélynak a puskatusának a vállat érintő borítása állandóan és könnyen tört, vagy a hátsó töltésű ívtár ritkán rögzült rendesen, előszeretettel esett ki folyton belőle. Vagy hogy a Kalashnyikov a leginkább klónozott gépkarabély. Vagy hogy a Glockok esetén, ha bebiztosított szánreteszelővel töltötted meg, akkor a szán hátrarántásával lehet csőre tölteni. Ilyesmik. A GFL-ben egy elvileg sötét és depresszív történet dominál inkább, amiből kábé én semmit se éreztem. Érdekes, de meh. Viszont a fegyverekről semmi érdekesség nem derül ki, a taktikai bábuk csak úgy vannak, fegyverre szabottan egyedi dizájnnal. (Amúgy van magyar vonatkozás is: a Gepárd M1 magyar nehéz mesterlövészpuska is szerepel benne.)
És akkor vissza a rövid animéhez. Nos, a megértéséhez sajnos elengedhetetlen valamelyest ismerni a játékot és legalább 1-2-3 hétig figyelni a közösséget. Kapásból elég nagy hátránnyal nyit ez végett, noha az első rész felvezeti a játék alapjait hogy aztán a szokásos epres sütiért vívott felállásban megüsse a komolytalan alaphangot. Öreg klisé, de oké, elmegy első résznek.
A második részben az örök álomszuszék G11-re bízza a H&K csapat az elemek begyűjtését, illetve azt látjuk, hogy a H&K csapattól hogyan szipolyozza ki mindig a narancslevet.,, Ööö... Oké, az előbbinek van értelme, mert a játékelemhez köti a poént egy karaktertulajdonsággal, de az utóbbiban mi is volt a poén az aranyosságon kívül?
A harmadik részben az ügyefogyott M4 SOPMOD2 megbuherálja AR-15 hangszórókra emlékeztető nyakkendődíszét, hogy mindig valami fülsüketítő és ízléstelen csilingelést játsszon zeneként. Ez mondjuk tényleg egy poénos rész lett egy-két jó dumával.
A negyedik epizód az UMP-nővérek viszonya jelenik meg a lüke 45-össel és a sokszor túl komoly 9-essel. Már a felütés is megmosolyogtató, de a rész ténylegesebb része az ajándékkal már jóval viccesebb. Bár csattanóra sajnos nem futotta.
Az ötödik epizód már egy csöppet bizarrabb. A M4 SOPMOD2 a legyőzött ellenségből készít egy Juniort (gyakorlatilag saját magát kicsi plüss-szerű figuraként), majd a kissé aszociális M4A1-nek adja. Ez a baba viszont él, és M4 sikeresen megsérti, mire a baba elkezd saját magát eláztatva bőgni, mire megsajnálja és kicsavarja, mint egy konyharuhát...
A hatodik részt nem sikerült dekódolni. M4A1 álmát látjuk, ahogy kis Alizként és hercegnőként kerül Csodaországba.
A hetedik részben már a közösség görbe tükre jelenik meg: HK416 váltogatja a csatornákat, egyik gagyibb műsor váltja a másikat, mire belefut Kalina teleshopjába (Kalina a játékban hús-vér ember és a shop vezetője, aki mindig a pénzedre áhítozik, problémázik, ha nem veszel semmit), ahol a magáról (416-ról) mintázott cuccokat árulja, ami nem tetszik neki, és megsemmisíti az összeset és fellép ellene (de még a hivatalos artok, fanartok ellen is), mint egy antiszociális pszichopata, mert gyűlöli a rivaldafényt. Ez annyiban görbe tükör, mert Kalina tényleg ilyen, valóban volt 416 mintás cucc az egyik PV-ben, ami nem került be a játékba végül, illetve a HK416 közösség kedvenc, előszeretettel lwedolják, és most ez csap vissza.

A többiről nem fogok hírt adni, de ez a 7 részes felosztás elég szépen szemlélteti a színvonalat, hogy mennyire élvezhető. Jobbára közepes, az animáció fluid, de inkább elmegy a kissé pasztelles látványvilággal, a kínai chibik okésak, bár nagyon cukormázas. A karakterfelhozatal elég szűkös, mert eddig szerepelt AR-15, M4A1, M16A1, M4 SOPMOD2, UMP9, UMP45, HK416 és G11. Csak ők jelennek meg, gyakorlatilag két csapat a játékból (AR-csapat és a HK család), de sehol egy M1903 Springfield vagy Lee-Enfield Mk. I, az M1891 és M91/38 Carcano, 9A-91, FN FNC, PTRD. Thompson, Steyr AUG, Micro Uzi és a többi... Mert le se ment 8 rész, de már unom a jelenlegi gárdát, mert ja, ennyire képesek, és még csak nem is a legjobb variáció.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2255
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.09.08. 08:40

Átfutottam az őszi szezon chartját a főoldalon, és az alábbiak mentek át a szűrőn:
- Chihayafuru S3: Alapság.
- Babylon: Ennek egész érdekes a felütése, ráadásul nem LN-ből, hanem rendes regényből adaptálják, szóval hátha kapunk végre valami tényleg normális mystery-thriller-seinen cuccot, ahol még a karakterdizájnok is egész rendben vannak.
- Totsukuni no Shoujo - Ugyan csak egy epizód az egész, de a képi világa már most megvett. Érkezik amúgy egy egész hasonló cím is a téli szezonban, a Somali to Mori no Kamisama, ami viszont már sorozat és a PV alapján az is érdekel.

??: Mugen no Juunin. Ebből volt már jó tíz éve anime, és arra tisztán emlékszem, hogy az első pár epizódjával egész jóban voltunk, ráadásul azóta a manga is befejeződött, RÁADÁSUL Hamasaki "Steins;Gate" Hiroshi rendezi, és bár nem csípem a Shiguruit, de a direktori munka abban az animében valami egészen pazar volt. Hogy miért kérdőjeles mégis? Noss, mert a forrás egy 30 kötetes produktum, amihez 12 epizód (ugyan még nincs konfirmálva, de gondolom annyi lesz) édeskevés. A másik, hogy ugyanazt a stúdiót szabadították rá, akiknek a felejthetetlen Berszarkot is köszönhetjük. Ugyan a teaser egyelőre semmi ijedségre nem ad okot, de én azért maradok szkeptikus.

Válasz küldése