Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.06. 22:42

Pedig egész korrekt darab. A jövő hétvégén megnézem újra, mert kicsit rég volt.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
higashikata
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2019.07.07. 23:30

Oké, visszaszívom az előbbit. Ez baromi jó film volt! :D

Hashire Melos

Megmondom őszintén, a címet olvasva valami Forrest Gump-szerű valamire készültem és furcsamód nem álltam túl messze a valóságtól. ^^"
SPOILER
Szóval van egy eléggé együgyű, de annál melegszívűbb melák, Melos, aki - miután bajba keveredik az uralkodónál - felelőtlen mód megígéri, hogy 3 napon belül hazamegy a húga esküvőjére, majd visszajön a saját kivégzésére. Az uralkodó, II. Dionüszosz cserébe egy "helyettest" kér, de senki sem akar cserélni. Az ifjút egy bizonyos Celine segíti ki szorult helyzetéből. Celine ugyan nem túl régen ismerte meg őt, de mindenképp bízik benne.
Első gondolataim a film láttán, hogy túlságosan barna... Mármint nem úgy értem, hanem hogy miért kell a letűnt korokba illesztett történeteknek ilyen barnás tónusokat bejátszani? Értem én, pórnép-sztori meg minden, de szerintem el tudott volna viselni pár élénkebb színt is (és nemcsak a női szereplők ábrázolásakor).

Ez a film elmehetne egy kötelező tanmesének is. Kellőképpen átitatja a bizalom-elfogadás-barátság szenthármassága, de nem annyira, hogy undorodjak tőle. Tetszettek a művészeti áthallások is; kevésbé műértő lelkemet még így is meg tudták simogatni.

Nem mennék el odáig, hogy tökéletesnek nevezzem, mert nem az.
SPOILER
Miért volt olyan fontos Melosnak szertartásbeli kardért elmenni, ha a csajnak szemlátomást egyre ment, mikor marhul meg?
Miért nem akartak a sajátjai se bízni Melosban? Egy dolog, hogy béna szegénykém, de nem tudtak volna valami különösebb okot is kitalálni?
A városbelieknek hogy nem tűnt fel, hogy Lyra és a kisöreg sosem tértek vissza? Vagy az, hogy Melos lóháton érkezett be a város határához? Ha már ennyit szőröztek azon, hogy a retkembe tér vissza, ez hogy kerülte ki ennyi mindenki figyelmét?
Celine motivációját végképp nem értettem, inkább azt nem boncolgatnám...
Összességében tényleg egy korrekt film lett. Nem hibátlan, de főhőséhez hasonlóan kellően bárgyú, mégis aranyos, így nem sajnálom tőle a 8/10 -et.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2060
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.07.08. 17:53

higashikata írta:
2019.07.07. 23:30
Oké, visszaszívom az előbbit. Ez baromi jó film volt! :D
Látod-látod! :D

Mondjuk én még nem néztem meg (talán majd hétvégén), de nekem ránézésre azért nem tűnt olyan rossznak, meg mondom, az Aoi Bungaku adekvát epizódjai hoztak annyi decensséget, hogy be merjem dobni ezt a filmet a közösbe.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2060
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.07.27. 08:19

Hashire Melos

Mielőtt elfelejtem, kéne írni valamit a havi kihívásról, már csak azért is, mert egész kellemes meglepetés volt.

Tetszett az egész cucc szimplicitása: nem voltak benne látványos túlzások, tipikus animés karakterdizájnok, felesleges kitérők. Meglehetősen céltudatos volt végig, ráadásul a téma, amit választott (büszkeség és bizalom), igencsak kifizetődővé vált végül, még ha bele is lehet kötni dolgokba, pölö abba, hogy az egész film totál idealizált, ahogy valaki, aki egészséges, viszonylag jó sorban él, felajánlja tartalékba az életét egy olyasvalaki kedvéért, akivel most találkozott életében először. Ez már az akkori standardekkel mérve is totál meredeknek (életszerűtlennek) számított, hát még a mai gondolkodásmóddal. Serinentius döntését és karakterét mondjuk valamelyest azért próbálták árnyalni az uralkodóval való beszélgetése során, de azért csak az marad a vége, hogy pusztán a kinézete alapján eldöntötte, bízni fog Melosban. Közben a többi karakter is próbálja elemezgetni, boncolgatni ezt a bizonyos bizalmat, szóval kapunk egyszerre többféle perspektívát ugyanazon téma köré felcsavarva, ami nekem nagyon bejött, emiatt maguk a karakterek is élőnek és többdimenziósnak bizonyultak, már legalábbis ahhoz képest, hogy mindössze 100 perc állt ehhez rendelkezésül.

Amit lehetett volna kicsit jobban fejtegetni, az az egész későbbi cselekményt meghatározó esemény: Melos részvétele a húga házasságán, amihez foggal-körömmel ragaszkodik. Kérdem én: Miért? Miért éri meg ennek az embernek, hogy bármi áron ott legyen a húga nászán, hogy közben mások életét is kockára teszi. Semmiféle komolyabb kapcsot nem éreztem a két testvér között, szóval ezen a részén még lehetett volna kicsit árnyalni, faragni. A másik, hogy bár a zenék egész jól támogatták a képsorokat, ugyanakkor a seiyuuknak szólhattak volna, hogy ne csak papírról olvassák be a szövegeiket, szal nem sok színészi játékot érzékeltem a mondatok mögött.

All in all, egy rozogább állványon álló 8/10-et még így, ~két hét távlatából is megért nekem ez a film, szal örvendek, hogy végül ezt választottam júliusra.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.07.28. 18:57

Hashire Melos

Örömmel vettem ezt a kihívást, hisz anno az Aoi Bungaku c. sorozatban a Hashire, Melos! volt az egyik kedvenc sztorim. Érdekes, hogy ott letudták 2x20 perc alatt, szóval eléggé tartottam attól, hogy ez a mozi közel 2 órás játékidővel operál. Persze az Aoi Bungaku más megközelítésből dolgozta fel ezt a novellát, szóval a félelmem alaptalan volt, gyorsan eltelt a játékidő.

A karakter design nagyon bejött, általában szeretem a régebbi animék rajzolását, egyedül talán Melos nézett ki néha kicsit furán. Junchival egyetértek abban, hogy maga a helyzet kissé abszurd, érthetőbb lenne, ha két régi barát között zajlana le ez a sztori, nem pedig ilyen 1-2 napos ismeretség után. Ezt azonban viszonylag könnyen elnéztem neki, mert sikerült elég szerethetően előadniuk.

Túl sok újat nem tudok hozzátenni, leírtátok már a lényeget. Az Aoi Bungakus verzió régen nagyobb hatást tett rám, mint ez a mozi, meg is hozta a kedvemet ahhoz, hogy azt is újrázzam :D. Részemről 7/10.

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.07.31. 20:50

Hashire Melos!

Rég néztem már ennyire retrót (oké, mínusz Angel Cop), újra be kell iktatnom régebbi cuccokat a menetrendbe. :D Valahol érdekelne belőle egy remastered verzió, mert amit néztem az elég gyatra, bár őszintén szólva nem hiszem, hogy magamtól kiválasztottam volna. Az Aoi Bungakus feldolgozás viszont nekem nem rémlett, szóval teljesen tiszta lappal álltam neki. Aztán persze menet közben a sztori is felsejlett. Érdekes volt a görög téma animében, tetszett hozzá a megjelenítés, beleértve a karaktereket (még ha itt-ott olyan retrósan furák is).
Picit talán lassú volt nekem középtájt, de nem vészesen. Összességében a 7 pontra hajlok. Nem egy erős hetes, de a hattól nagyon messze van.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
higashikata
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2019.08.02. 18:57

Azt hittem, hogy többeket be fog húzni ez a cím... :?

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2060
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.08.02. 18:59

^Ja, nem sok érdeklődés volt rá. Guess it's summer.

Leara, augusztus a tiéd!

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.08.02. 19:54

Akkor azt mondanám, hogy maradjunk a moziknál: az augusztusi néznivaló legyen a Gyakusatsu Kikan/Genocidal Organ :).

Avatar
higashikata
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2019.08.02. 20:47

Gyakusatsu Kikan/Genocidal Organ

Igen, ez volt az a mozifilm, amit eredetileg a Manglobe csinált volna, csak csődbe mentek és a filmen dolgozók alapítottak egy stúdiót, hogy ezt befejezzék. Jelentem: Megérte! (Még úgy is, hogy nekem az Indára fellőtt verziót napokig nem akarta az a szutyok oldal betölteni. :knife: )

Szóval egy szarajevói atombombás katasztrófa óta egy globális lázadósdi tombol, amit a főhősünk által képviselt bérgyilkos szervezetnek kell valahogy lezárni az esetek mögött álló kulcsember kinyírásával. A csavar ott van, hogy ebben a szervezetben a katonákat nanorobotokkal kontrollálják, hogy érzéseik kiiktatásával tökéletes ölebként szolgálhassanak. Ennek kapcsán számos erkölcsi kérdést feszeget a film, ami meglepő módon remekül integrálódótt ebbe a military közegbe.

Nem tudom ki hogy van vele, de nem tudtam mit kezdeni Lucie karakterével.
SPOILER
Igen, a filmnek vannak noiros beütései, a noir pedig megkívánja a Femme fatal jelenlétét, de ezesetben golyófogónak volt jó az a csaj. Meg MegBhoLLondÍtaNi a FőhŐs jElLeMét. :drop:
Ha meg kellene nevezni egy-két negatívumot a film kapcsán:
- A fentebb leírtakon kívül más érdeme nem igazán van. A grafikája, a szinkronhangok és a zenei betétek hozzák a ma elvártakat, de semmi extra. Az akció szegmensek sincsenek túltolva (szerencsére), a karakterépítés nem megy a sztorihoz szükséges mélységnél mélyebbre (pedig imitt-amott örültem volna neki), a filozófiai-irodalmi elmélkedések pedig majdhogynem azért vannak benne, hogy a katonák ne tűnjenek kifejezetten butának.
- A lezárás nem volt olyan ütős, mint a történet maga. A végső szembenézést valamiért kényelmetlenül komótosra nyújtották, így alig akartam elhinni, hogy az utolsó szócsata után alig 10 perc volt már hátra belőle. Ezt kicsit gyúrhatták volna még, de lehet ezzel csak én vagyok így... :drop:

Összességében egy korrekt alkotás lett, de nem vagyok biztos, hogy a mai friss élményeim másnap reggelre megmaradnak...

Az Itoh-Projekt további részei eddig csak a nézendők sorát erősítették, de ezek után fogok időt szakítani rájuk is.

Avatar
higashikata
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2019.08.28. 22:44

Gyakusatsu Kikan/Genocidal Organ, valaki? ::are::

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.08.29. 19:20

Én is megnéztem, ha már feladtam :D.

Szóval Gyakusatsu Kikan. Ez érdekelt a legjobban az Itoh Project filmek közül, de azért kicsit tartottam tőle, mert a Harmony nem igazán tetszett (se az anime, se a könyv). Az első kb. 10 percnél úgy éreztem, hogy ennek a hangulata most nem igazán nekem való, de aztán szerencsére sikerült berántania. Érdekes témákat feszegetett, de pont ez volt vele a bajom: úgy éreztem, hogy sorozatként jobban működne, mert szívesen elmélyedtem volna néhány dologban. A szereplők mondjuk elég felejtősek, ami engem zavarni szokott, de most valahogy nem volt ezzel különösebb gondom.
Az animáció, a szinkron és a zene hozta az elvárt szintet, de ahogy higashikata is említette, ezek semmi extrák.

Azért örülök, hogy ezt adtam most fel, mert ki tudja amúgy hány évig csücsült volna még a várólistámon, pláne így a Harmony után XD. Most kedvet kaptam, hogy végre megnézzem a Shisha no Teikokut is, ami meg se merem nézni, mióta van a vinyómon (bár ahogy elnéztem a pontozásokat, az inkább a Harmony-hoz hasonló élmény lesz :D).

Összességében dobtam rá egy 7/10-et, de ki tudja, lehet, hogy csak a pillanatnyi fellángolás miatt, mert tényleg bejöttek a témák/kérdések, amiket felvetett, de ráfért volna bővebb kifejtés. Kicsit sajnálom, hogy nem ezt a regényt adták ki nálunk is, szívesen elolvasnám.

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.08.29. 20:14

Gyakusatsu Kikan

Még a hétvégén megnéztem és a véleményt is írtam róla nagy vonalakban másnap, de aztán lusta voltam befejezni és kiposztolni. XD

Nos, az eleje kicsit lassan indult be. Hiába volt „hőoptikai” álcázásuk ez a kommandósdi annyira nem kötött le. Akció szempontjából a sztori ezután még jobban belassul, ám ez volt számomra a legérdekesebb rész, annyira fellelkesültem, hogy már-már a 8 pont is meglebegtettem neki, a nyelvi/retorikai gondolatbefolyásolásos részek kifejtettsége miatt (Az 1984-ben is az az egyik kedvenc részem, amikor a menzán Winstonnak kifejtik az újbeszél mögötti ideológiát.), de aztán jött a bár meg az újabb akció és kezdett lankadni a lelkesedés meg a figyelem is.

A főszereplő nem volt elég érdekes számomra, az ellenlábasa sem igazából, még a nővel kapcsolatban vártam némi csavart, hogy hátha ő mozgatja a szálakat (ha már szakértő a terülten), de igazából nem következett be semmi ilyesmi. A mesterséges húsos szál és a nanotechnológiás szuperkatona dolog sem volt kifejtve. A gyenge karakterek és az érdektelen kommandózás ellenére is 7 pontot kapott. Talán túlzás, de ez a nyelvi befolyásolós téma nagyon lekötött.

Csak a befejezése után olvastam a hányattatott sorsáról, ahhoz képest elég korrekt darab minden technikai szempontból. A Harmony-tól nem voltam túlzottan elájulva így nem is foglalkoztam a többi Itoh Project filmmel. Viszont annak ellenére, hogy ez sem egy kiemelkedő darab, azonnal felvettem listára a Shisha no Teikoku-t, akkor már jöjjön az is. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird » 2019.08.29. 21:39

Gyakusatsu Kikan

Maga a movie nem volt rossz, de nem volt hibátlan.

Az elején nagyon jól felépítette, hogy miként változott a világ és a biztonság az átlagember számára. Mint például a ,,az ember feláldozza a szabadságát a biztonsága érdekében" gondolat is remekül átjött.
Remekül bemutatta a fejlett katonai technológiát is amivel a különleges egységek rendelkeztek.

Karakterek többségével nem volt bajom. Nekem a legnagyobb problémám mégis John Paullal volt.
Nekem olyan érzésem volt, mintha valami skizofrén elmeháborodott lenne, aki nincs nagyon tisztában a tetteivel.
SPOILER
Tehát a feleségét a lányát elveszíti a szarajevói merényletben. Ezután átmegy egy random másik céghez, ahol afrikai és közel-keleti országok gazdaságát felvirágozza és aztán fél évvel rá polgárháború tör ki.
Ezzel ideig semmi probléma nem lenne, de a motivációja teljesen értelmezhetetlenné tette a cselekedeteit. :knife:
SPOILER
Azért gyilkolni és ölni, hogy megvédje a szeretteit. WTF Tehát az ő idióta logikája szerint amig a Nyugat és Nyugat-európa polgárai biztonságban vannak, addig a Afrikában és a Közel-keleten halomra gyilkolják egymást. Lényegében csak azért, a nyugatiakat ne bántsák.
Tehát lényegében mindennek az ellenkezőjét csinálta.

Meg azért voltak a történetben hiányosságok és meg nem válaszolt kérdések:
SPOILER
Az elején a szarajevoi küldetés során az egyik katona begolyózik. Arra kaptunk választ, hogy mi okozta a problémát, de mi volt az ami kiváltotta azt a reakciót?
Az Indiai határ mentén levő küldetés végén kiderül, hogy a helikopter lelövéséért és majdnem az egész küldetés kudarcáért az Eugene & Krupps és azon belül a szenátus vezetője aki szintén tagja volt ennek szervezetnek volt a felelős. Mi volt a szándékuk és céljuk ezzel?
A végén Shephard kitálal mindent amit a saját magánakcióján csinált. Miért is hatalmas botrány Washington számára?

Összeségében ha nem lettek volna ezek a boszantó hibák akkor még akár jobb is lehetett volna.

7/10

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.09.01. 19:45

Szeptemberre válasszon nekünk valami néznivalót pintergreg :).

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.09.05. 14:43

Elnézést, hogy ilyen sokáig húztam a döntést, de nem volt egyszerű. :oops: Még mikor a véleményt írtam megfordult a fejemben, hogy ha enyém lesz a szeptember, akkor bedobom a Shisha no Teikoku-t, de végül arra jutottam, hogy talán nem kéne ezzel fárasztani a társaságot. :D

Aztán volt olyan tavaly megjelent film is, amit csak azért vetettem el, mert ha valamilyen véletlen folytán megjelenne Anilogue-on akkor szívnám a fogam rendesen.

Végül kihalásztam a listám egy elég régi lakóját, amelyet innen nem nagyon látott senki én pedig nagyjából évente legalább egyszer számba veszek, hogy meg kéne nézni, de valahogy sosem vágok bele, mert annyira nem tűnik kiemelkedő darabnak. :P Már csak az alig több mint 5100 MAL-os megtenkintő alapján sem egy felkapott darab.
Ráadásul még meg akartam győződni az elérhetőségéről. Nyaan fent van egy szerényebb, DVD minőségben illetve 9anime-n is elérhető, ha valaki esetleg nem preferálná a torrentezést.

Csakhogy az utolsó pillanatban még elbizonytalanított a Mary to Majo no Hana, de azt biztos megnézem extra ösztönzés nélkül is. :D


Szóval szeptember választottja, egy nyári vakációs sztori lett a Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi személyében. Jó szórakozást. :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 393
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.09.29. 12:26

Akkor szeptember: Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi

Régebben szemeztem már ezzel a mozival, de őszintén szólva baromira nem emlékeztem arra, hogy miről szól. Csak annyi rémlett, hogy kicsit egyedibb dizájnja van, amit én általában szeretni szoktam. Ez most is így volt, de érdekes mód pont ugyanez volt az, ami talán a leginkább zavart a filmben: voltak jelenetek, amikor a karakterek úgy néztek ki, mintha épp készülnének szétfolyni :D. Plusz ott volt a futós jelenet a vége felé, ami a film csúcspontja lett volna, ha hirtelen nem változik meg teljesen az animáció stílusa, amivel inkább röhejessé tették (főleg szegény Saeko volt az, aki hirtelen meghízott és megcsúnyult XD).

Ezt leszámítva amúgy kellemes csalódás volt, bár azt hittem, jobban ráfekszenek a gyász témájára, de a végére inkább éreztem ezt egy
SPOILER
tipikus fiú találkozik a lánnyal, majd egymásba szeretnek sztorinak.
De ez nem feltétlenül negatívum, mert elég bájosan oldották meg a szereplők kapcsolatát.

Amit viszont kiemelnék, mert nagyon tetszett, az a zene. Már a legelső dallamok megfogtak és végig nagyon sokat hozzátettek a film hangulatához. Összességében valahol 6,5 pont környékén mozog nálam, de mivel a vége után úgy éreztem, hogy mégis inkább pozitív élmény volt, ezért 7 pontot adtam rá :).

Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 794
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.09.29. 13:08

Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi

Én is valamikor régebben láttam, és hasonlóan nem sok minden maradt meg belőle. Arra emlékeztem, hogy egy viharban a főszereplő srác visszakerül az időben 30 évet és ott tölti a nyarat egy ismeretlen városkában. Meg persze a kissé csúnyácska dizájn és grafikai megoldás.

Most újra megnézve, nagyrészt megvan miért. A film két felé vágható, amiből az első fele még kedves és aranyos, tényleg foglalkozik a szereplőkkel, de a második fele egy időbeli ugrást követően már kissé szétesik. Mintha az alapanyagból, a regényből kihagytak volna pár fejezetet (ja, mert regényadaptáció ez is), Szeretne kicsit több lenni, de az alapvetésen, hogy "boy meets girl" valahogy nem lép túl sehogy se. A folyását tekintve meg sokszor leül az egész, érdektelenné válik, ami részint az előbbi problémájának köszönhető. Oké, lassan építkezik fel, de ha az első felének a stílusát tartották volna rendesen, és nem érződne a második fele egy amolyan "legyünk túl rajta" dolognak, akkor egész jó filmet kaphattunk volna. A zene meg csak hozzáad a hangulathoz.

Részemről egy stabil 6 pontot kapott, mert azért érződik, hogy több is volt ebben, amit nem aknázott ki.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.09.30. 09:46

Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi

Igazából alapvetően tetszett, de voltak hibái és ki is zökkentem belőle egy ponton, eléggé elkalandoztak a gondolataim. Túl sok mindennel kell mostanában foglalkoznom, ez is biztos közrejátszott, de ha nem sikerül végig a történetben maradnom az nem jó jel. A grafika egyedi, ezt szoktam szeretni, de a szétfolyás jelenséget el kellett volna kerülni, a futós jelenet, ami -ahogy Leara is írja- csúcspont lett volna, de teljesen WTF érzésbe ment át, a totálisan megcsúnyult Saeko miatt (azért Yuuta is kapott, csak nem rajta időzött annyit a kamera), így nem tudtam hova tenni. Konkrétan mintha jól meghízott volna. Viszont a yukatás lány (első felbukkanásánál) tényleg mintha teltebbre lett volna rajzolva, másodjára (mikor tűzijátékot mentek nézni) már vékonyabb volt, De Saeko meg kifejezetten vékony végig.

Ezen kívül zavart, hogy az időugrás után már semmi nem volt kifejtve (sőt már előtte sem)
SPOILER
Saeko eltűnésétől
, pár perc játékidő még kellett volna. Zeneileg viszont kellemes volt és a szentjánosbogaras részek is gyönyörűek voltak mint ahogy a tájak úgy általában. Mindig szoktam szeretni a vidéki japán környezetet bemutató darabokat. Ez a gátépítés miatti elpusztuló környezet/kultúra sem egyedi, ám része Japánnak bőven.
Összességében viszont nem tudott kilépni a városi fiú vidékre megy és a természetfeletti is felüti a fejét
SPOILER
, ráadásul találkozik a lánnyal és egymásba szeretnek
keretből. Kérdés, hogy ez mennyire baj, vagy baj-e egyáltalán, hisz több ilyet is szeretek.

Este úgy voltam vele, hogy alszok még rá egyet, de nálam a 6 és 7 közötti dolog csak nem akar fölfelé billenni.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2019.10.02. 19:36

Nijiiro Hotaru: Eien no Natsuyasumi

Kicsit túlcsúszva a határidőn, de tegnap este megnéztem én is. Lehet, hogy egy rosszabb pillanatomban kapott most el a film, de én ezt most baromira untam, pedig szoktam szeretni a hasonlóan lassú, hangulatos filmeket. Egyszerűen nem tudott berántani, az első fél óra még kifejezetten tetszett, de aztán egyre többször néztem az órámra, a filmet meg kétszer meg is állítottam, hogy szünetet tartsak. Amilyen érdekesnek gondoltam az elején, annyira érdektelenségbe fulladt a végére sajnos. Nekem a vége is teljesen antiklimaktikus lett. Pedig nem vártam sokat tőle... Plusz, ha a lényege a sztorinak
SPOILER
a két főszereplő szerelme, akkor erre fektethettek volna nagyobb hangsúlyt is, nekem annyira nem jött át. Inkább tényleg olyan volt, mint ahogy a filmben is utaltak rá, mint két testvér. Kenzou és a yukatás lány között több volt a kémia..
Ennek ellenére nem gondolom rossz filmnek, voltak igazán hangulatos jelenetei (pl. mikor elmennek a szentjánosbogarakhoz), tetszett a nosztalgikussága is és a zenéje valóban kiváló. A rajzolás is tetszett volna, de ugyanazt tudom róla említeni, mint a többiek: a szétfolyás néha elvonta a figyelmem, a futós jelenetet a végén nem tudtam mire vélni és néhol kicsit befejezetlennek, elsietettnek tűnt, pedig mozifilm.
Tőlem 5 pontot kapott.
Kép

Avatar
pintergreg
Profi
Profi
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.10.03. 19:52

Októberre válasszon nekünk valamit, Ákos! :D
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2019.10.04. 12:40

Októberre legyen akkor a Yuasa Masaaki rendezte Yoake Tsugeru Lu no Uta. :)
Kép

Válasz küldése