Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.11.14. 08:40

Kandagawa Jet Girls

Attraktív csajok kellenek? Pipa, van itt bőven, sőt lötyögő tőgyfesztivál is kapsz ráadás bónuszként. Szereted a sportot? Oké, azt is kapsz. Lehet extrém? Akkor jetski, szóval a vonzó csajok mindig nedvesek lesznek, ha értitek mire gondolok... Tetszik így? Hát, akkor ez nem a te műsorod. Mert bár a két dolog igaz, amivel el lehetne simán adni a műsort, de ezt sikerül olyan ótvarul, unalmasan és elfajzottan általános klisétengerbe fojtva fájdalmasan előadni, hogy nem kell attól félned, hogy emiatt fogod bukni a No Nut Novembert. Az eddigi 5 rész nyomán egyelőre 4/10, de lehet még túl is értékeltem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ricz 2019.11.14. 15:57-kor.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.11.14. 15:20

A Kandagawa-t ha jól emlékszem Titkosnak és talán scineramnak említettem meg a conos összejövetelen, és hiába láttam csak egy részt belőle, már akkor leesett a tantusz azzal kapcsolatban, hogy nem ez lesz a következő Keijo, de még a következő (Nintendós) Senran Kagura sem, mert speciel mind a kettő képes volt arra hogy ne csak a fanservice-el próbálják elvinni magukat. Véletlenül se azt mondom, hogy LoGH szintű cucc volt bármelyikük, de amennyire én is fikáztam az SK-t amikor még csak az első játékokról szállingóztak a hírek, az egy kicsit sokat elmond Kenichio Taka (Senran Kagura/Kandagawa Jet Girls apuka, ahogy a Valkyrie Drive-é is ő volt) minőségi eséséről, hogy amíg a 3DS-es SK játékok sztorija viszonylag korrekt shounen-szerűség volt Taka így is meglévő csöcsmániájával, addig a Kandagawa inkább emlékeztet egy bukdácsoló, kora 2010-es ecchi cuccra: természetellenes és alapvető viselkedési formákat *imitáló* karakterírás, erőltetett "komoly" pillanatok, és nagyon nem-ízléses fanservice és annak beépítése a fősodorba, de olyan módon, hogy szerintem direkt a 12 évesek voltak megcélozva vele. Az már csak a sors fintora, hogy a Senran Kagura is nettó ezekbe a hibákba kezdett beleesni, amikor egy alternatív történeti szálat kezdtek megjelentetni Sony platformokra és PC-re, és hogyhogynem a Valkyrie Drive is ezektől szenvedett, szóval nem tudom hogy mi történt Takával, vagy hogy mennyire volt valójában benne a keze a 3DS-es SK játékok sztorijában, de ezt a sztoriírós dolgot nem kéne erőltetnie, mert egy Queen's Blade S1 röhögve alázza a KJG-t, és most nagyon kicsit túlzok.
Kép Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.11.15. 02:22

*kiégett vénfasz-mode on*

Mindezek ellenére nem lepődnék meg, ha ebből is készülne vagy 3-4 szezon majd, mielőtt kifullad, elvégre aki erre fogékony, annak ez kell. Sankakun is ott éljenezték, hogy "vizes csajok, csöcsök, yuri subtext, mi kell még a boldogsághoz?", míg ugye a Keijo vagy a Killing Bites anno már ott elvágta magát náluk, hogy "fújj, nincs/kevés benne a mell, így meri magát fanservice animének nevezni?", arra meg magasról tettek, hogy ugyan fele annyi csöcs, viszont cserébe kétszer annyi kreativitás van az adott cuccokban. (Lásd mint ahogy számomra a Dodgers által említett Queen's Blade is hasonló kategóriás, mint ez a Jet Girls, aztán meg lehet számolni, hogy az is hány szezont kapott. Senran Kagurát annyira nem ismerem, azon túl, hogy "csöcsös szamurájcsajok", de ha jól emlékszem, az is tovább húzta, mint egyetlen évad.) Plusz itt még "nagy nevek" is felvonulnak, egyrészt a játékot jegyző Kenichio Taka, a "csöcslegenda" (akit én mondjuk nem annyira ismerek, de Dodgers itt fentebb helyettem is szépen ismertette XD), másrészt még arra is ment ezen felül a nyálverés, hogy "Fúúúú, ugyanaz a rendező, aki a Seikon no Qwaser animét is jegyzi!" (Utóbbi nem mellesleg szintén iskolapéldája az ordenáré, "bele a pofádba" jellegű fanservice-nek, ami csak annyiból újított, hogy legalább próbálta valahogy a sztoriba integrálni a dolgot, de ez a "szívd ki a mellemből a powerupot!", kb. annyira volt röhejes a gyakorlatban alkalmazva, amennyire most leírva is annak hangzik. XD) Szal kíváncsiságból én is ránéztem még az eleje körül, de elég hamar feltűnt, hogy semmi "extra" nincs benne, legalább lenne önironikus, röhejesen túlzó, vagy akármi, de ez csupán az aktuális, sokadik kommersz fanservice darab.

*kiégett vénfasz-mode off*
Kép

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.11.15. 12:28

Titkos írta:
2019.11.15. 02:22
(Lásd mint ahogy számomra a Dodgers által említett Queen's Blade is hasonló kategóriás, mint ez a Jet Girls, aztán meg lehet számolni, hogy az is hány szezont kapott. Senran Kagurát annyira nem ismerem, azon túl, hogy "csöcsös szamurájcsajok", de ha jól emlékszem, az is tovább húzta, mint egyetlen évad.)
A QB valóban több évadot kapott, de az SK-val együtt lényeges külömbség köztük és a KJG között, hogy annak a kettőnek elég sikeres startja volt ahhoz, hogy tényleg lehessen rájuk alapozni a jövőben. Aztán pár évvel később beütött a krach és mindkettőből megcsappant az animés tejelés, az SK-nál pölö valószínű, hogy pont a tavalyi TV-s cuccal (Shinovi Masters) történt ez meg: arról tudni kell, hogy az SK idővonal két fő részből áll (Nintendós és nem-Nintendós idővonal), és az utóbbi idővonal egyik nagy átka a minőségi esés mellett, hogy az egyik új karakter (Yumi) annyira népszerű lett hogy effektíve a franchise arcává vált. Taka-sensei pedig ennyire elkezdte nyomatni a figurát (sokszor a tényleges főszereplő kárára), az viszont már mellékes kérdés, hogy a szereplőgárda annyira sok lett, hogy írói szempontból nem tudnak bírni velük, és ezt a tavalyi sorozat is jól példázza. Nem hogy sok szereplő szart nem kapott jó kezelés szempontjából, nem hogy a cucc QUALITY-től szenvedett, de maga a sztori is effektíve Yumi-ról és bandájáról szólt, ami nem is nagyon lett jó, és már a franchise fanok is zúgolódtak azzal kapcsolatban, hogy már MEGINT a Yumi éltetés ment.

Ezt csak azért írtam le, mert mindezt az SK egy (Nintendós idővonalon alapuló) TV sorozat és egy (nem-Nintendós, elég meh) OVA után érte ezt el, de az ugyancsak Taka-szülte Valkyrie Drive már ezt sem érte meg, az már tényleg csak egy low-effort ecchi baromság lett ami megért egy TV sorozat adaptációt aztán kézcsók, és komolyan nem hiszem, hogy a KJG ennél többre futná. Egy-két OVA-t talán kap majd, de szerintem a népek is kezdenek rájönni arra, hogy Taka-ra nem érdemes komolyabban fogadni, mert egyszerűen valószínű már nem lesz képes arra, hogy összehozzon egy Nintendós Senran Kagurát még egyszer. Erről a KJG-ről is süt, hogy valószínű semmi komolyabb vonzereje nem lesz, nincs meg a szereplőkben az a fajta kedvelhetőségi faktor ami az eredeti SK gárdát viszonylag decenssé tette, és komolyan nem hiszem, hogy a játék lesz olyan jó, hogy kapjon egy folytatást. A komolyabban, több évados ecchi cuccok korszaka amúgy is lejárt már, és elég epésen fog hangzani, de a KJG is egy halva született ötlet volt, és Taka helyében inkább jobb játékdesignereket vennék fel, arra költeném a büdzsét inkább.
Kép Kép

Galahad
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2019.11.15. 17:22

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Galahad » 2019.12.09. 09:54

Dodgers írta:
2019.11.14. 15:20
Az már csak a sors fintora, hogy a Senran Kagura is nettó ezekbe a hibákba kezdett beleesni, amikor egy alternatív történeti szálat kezdtek megjelentetni Sony platformokra és PC-re, és hogyhogynem a Valkyrie Drive is ezektől szenvedett, szóval nem tudom hogy mi történt Takával, vagy hogy mennyire volt valójában benne a keze a 3DS-es SK játékok sztorijában, de ezt a sztoriírós dolgot nem kéne erőltetnie, mert egy Queen's Blade S1 röhögve alázza a KJG-t, és most nagyon kicsit túlzok.
Viszonylag pozitív dolgokat hallottam a PC-re kiadott SK sorozatról. Legalábbis azt, hogy a kategóriájában bőven vállalható.
Mi a helyzet a nemrég kiadott remake-kel?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.12.13. 16:10

*tárgyalás a főnöki irodában*

Titkos: Az a baj, hogy csinálsz egy kvázi bordélyház-animét, ami bár akkora pszeudo-hentai, mint ide Lacháza, de még így is rámondanám, hogy "na végre, ilyen legalább még nem volt!", erre fogod és ilyen "gyurmafigura" dizájnt tolsz rá, meg jönnek a "a mellem kétszer akkora, mint a fejem" és hasonló dizájnú csajok. Japán, mondd, miért kell valamivel mindig elcseszni még a kicsivel érdekesebb felütéssel induló darabjaidat is?

Na, de ha már így szembejött ez velem a YT-n, kissé ránéztem a téli szezon listájára és azért lesznek itt címek.

-Amikor valami már annyira érdektelen, hogy a most jövő ötödik szezonjáról jut eszedbe, hogy te anno a negyediket sem nézted már. XD (Amúgy wow, kemény 4 rész, izzasztó munka lehetett 10 év alatt megszülni őket... XD)

-Ez így a címe és leírása alapján kb. ilyen "Darwin-díjasok Mirai Nikkije". XDDD

-Junchi kedvenc lányai megint táborozni mennek. A gond csak az, hogy az első szezon Jackson 5 openingjét nemigen fogják tudni überelni, de én bizakodó vagyok. XD

-És a végére a cím, amit unironikusan is mindenki vár. (Talán még alvaro is újra rendszeresen postolni kezd majd a hatására... XDDD) Mondjuk ezek is megkavarhattak valamit a sztoriban, mert nem tudom, hogy mi ez a "Madoka keresi Homurát" felütés. Amikor legutóbb elbúcsúztunk tőlük, Homu kb. szexrabszolgaként tartotta őt fogva a direkt neki kreált börtönvilágban, szóval "enyhén" megpiszkálták a sztorit. Vagy ez a TV sorozat folytatása lesz, ami figyelmen kívül hagyja a filmeket, amolyan FMA: Brotherhood mintára? (Megjegyzem, nem bánnám.... XD) Mindegy, majd meglátjuk. :)

Edit: Ja, illetve amin még röhögtem: az anime, aminek a címe "Túlcsordulás" és akkor pont a lábuk között van a felirat a poszteren...I see what you did there. :dirr: XD
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.12.13. 18:46

Na, ha már szóba került a következő szezon.

- Bordélyházas szirem-szarom: jó eséllyel vénynélküli gyógyszer + 2 üveg sör társasága mellett lesz élvezhető, de szerintem ennél többet és keményebbet fogyasztott az, aki előhozakodott vele. De ebből látszik, hogy a Queens' Blade írói eddig szabadságon voltak, és ha már a 2. évadot követően látványosan szétcuccolták az agyukat, hogy a Rebellion-évad már-már szó szerint karcolja a fétispornó kategóriát, most megtoldják egy lépéssel és kimerítik azt.

- Darwin's Game: avagy a Halálod Appja the Animation. Kicsit vicces, hogy szinte egy időben jelent meg a kettő adaptáció (hiszen a manga 2012-es).

- Nekopara: ez az, amit várok is, és remélem, hogy a Felix Films tanult a hibákból, ami az OVA-t és ONA-t illeti. Egyelőre, amit látok a PV-ken és a társain, hogy a többi volume-ból is lesznek feldolgozások (egy néhány jelenet erősen árulkodik), de a fókusz marad Chocolán és Vanillán. Bár még bőven lenne mit forrasztani rajta.

- A Dorohedororól mondanám, hogy ígéretes, mert a manga jó és elég erőszakos, és látva, hogy mi lett a Katsute sorozattal nyáron, meg úgy en bloc milyen az erőszakos cuccok adaptációinak színvonala az utóbbi években, elég komoly kétségeim vannak. De azért meglesem, mert érdekelni érdekel.

- Új Madoka: személy szerint nem várnám, de már annyiban bizakodásra ad okot a dolog, hogy mellékszál lesz (spin-off) egy mobiljátékból, de ez a Madoka keresi HiomuHomut elégée a Rebellion folytatása inkább. amennyire emlékszem. De legalább kinéz, hogy nem felejtik el megint a történetet 9 részre, hogy kiváltsák folyamatos hisztizéssel és sulykolással.

- Ötösikrek - Waifu kommentháború 2. évad: Lesz megint mit kerülgetni a csoportok hírfolyamaiban, úgy látom. Pláne a kommenteket, amik olyanok voltak az első évad során, mint a Rei-Asuka harcok, csak itt két fél helyett egy istenverte ötszereplős mexican standoff van.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2287
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.12.13. 19:32

Titkos írta:
2019.12.13. 16:10
-Amikor valami már annyira érdektelen, hogy a most jövő ötödik szezonjáról jut eszedbe, hogy te anno a negyediket sem nézted már. XD
Miért, volt negyedik? :D Nem, ezt most komolyan kérdezem, mert erről kábé most hallok először. Nem mintha nagyon ugranék érte, tekintve, hogy nekem már a harmadik OVA is ilyen "beszélnek páran róla, de amúgy nem létezik" kvantumállapotban van, és ha van franchise, aminek a modern inkarnációi semmilyen formában nem érdekelnek, akkor az a Tenchi. Ne csesszék már nekem szét az egyetlen valamit is érő háremet.
Kapják be! :D (Mármint menjenek táborozni megint ÖTEN, második évad képében. Ja, és több Nadeshiko-Rin közös pillanatot akarok, azt a másik hármat meg... max néha mutathatják őket, hogy ott vannak.)
Na, ezt viszont bottal sem piszkálom meg. Oké, maga a Madoka világa simán elbírna ilyen spin-off sztorikat, de amilyen módon megközelítették az utóbbi időben szinte az összes kedvencemet (Steins, LoGH, Kino no Tabi, Berserk, stb.) a folytatásokkal/remake-ekkel/rebootokkal, annak mindig valami ordas pofára esés lett a vége, szóval ezt max akkor kezdem el, ha lement az egész, és a megfelelő emberek a megfelelő dolgokat írják róla. Addig nem.

Egyébként a szezonból a Somali to Mori no Kamisama érdekel (szerintem ez lesz a következő év dark horse sorozata), meg az Eizouken ni wa Te wo Dasuna, szal Yuasa cute girls doing cute things animét rendez? Egy próbát mindenképp megér!

Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2019.12.13. 19:33

Nálam az első három helyen az A3! áll. Annyit nyűglődök ezzel a játékkal a borzalmasan túlbonyolított szabályrendszere miatt, hogy el sem tudom mondani, de a története jó és bár nem mindegyik karakter nőtt a szívemhez, mindegyiknek van értelmes háttérsztorija. Még a főhősnőnek is, Izumi ha jól csinálják meg az animét csont nélkül a best girl lesz jövőre - oké, mivel visszatér az Idolish 7 is, lehet osztozni fog ezen a pozíción. Szerencsére nagyon nem hárem jellegű, inkább baráti a viszony a főhőnővel és a srácok közül talán hárman mutatnak romantikus érdeklődést Izumi iránt, plusz ugye Masumi, de ő egy külön kategória, úgyhogy nincs igazán lehetőség szerelmi nyűglődésre vagy agyatlan háremre. xD És jön Yuki. My sassy bitch. Imádom a srácot, de néha megfojtanám egy kanál vízben, mikor beszólogat mindenkinek aki él és mozog. Már most tudni, hogy nyáron folytatják, ami muszáj is, mert 12 részben nem jutna mindenkire idő. Így most csak a fél társulat kap fontosabb szerepet, nyáron pedig a másik fele. És itt van a szezonban Shirai Yusuke egyszer.

Aztán érdekel ez a Number 24, hátha lesz akkora pozitív csalódás, mint most a Hoshiai no Sora, ami folyamatosan meglep az első résztől kezdve.

A Runway de Waratte-t sokan dicsérik és szerintem sem mindennapi az alapötlet, hogy egy ruhatervező srác és egy modell lány kalandjait kövessük, úgyhogy adni akarok neki egy esélyt.

A Housekisho Richard-shi no Nazo Kantei egyébként is tervben volt, de mióta tudom, hogy Iguchi Yuuichi főbb szerepet kapott benne, muszáj vagyok belenézni.

Uchi Tama?! Uchi no Tama Shirimasenka? Shirai Yusuke #2 xD

Show by Rock új évad. Mivel az előzőket is követtem, ezt is biztos fogom és érdeklődve várom az új karaktergárdát. A lányok karadizije valami iszonyú aranyos lett ezúttal is *o* És Shirai Yusuke #3 Imádom ezt a szezont, Whitey ennyit szerintem még nem beszélt szezonban, én meg odavagyok, hogy mennyit fogom élvezni a srácom játékát.

Meg persze az új Madoka is érdekel.

A Boku no Tonari ni Ankoku Hakaishin ga Imasu is a listán van, de meglátjuk mennyire jut rá időm.

A 22/7 és az Oshi ga Budoukan Ittekuretara Shinu még kérdéses, ez szerintem inkább a visszajelzésektől függ majd.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.12.14. 03:25

Ricz írta:
2019.12.13. 18:46
- Nekopara: ez az, amit várok is, és remélem, hogy a Felix Films tanult a hibákból, ami az OVA-t és ONA-t illeti. Egyelőre, amit látok a PV-ken és a társain, hogy a többi volume-ból is lesznek feldolgozások (egy néhány jelenet erősen árulkodik), de a fókusz marad Chocolán és Vanillán. Bár még bőven lenne mit forrasztani rajta.
Erről amúgy én pont azért nem írtam, mert az OVA ugyan számomra egynek elment, de az sem volt épp hibátlan finoman szólva és fogalmam nincs, hogy 12/24 részen át le tud-e majd kötni ugyanez.

Madoka & Tenchire inkább a saját topicjukban reagálok, mert úgyis belemegyek a lore-jukba, meg ilyesmi és ott egyrészt ontopicabb, másrészt nem akarok masszívan spoilerezni azok számára, akik esetleg még egyiket sem látták.
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1574
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2019.12.15. 00:29

Hm, viszonylag sok mindent néztem ki, de így legalább nem lesz rossz érzésem, ha kiesik valamelyik cucc, mert 1-2 rész alapján inkább hanyagolom.

Dorohedoro: Kellemesen elborultnak ígérkezik és a világ is tetszik, már amennyit az előzetesből megismertem. Plusz pont, hogy befejezett, így talán normálisan végig adaptálják.

Kuutei Dragons: Nagyon remélem, nem csak főzőcskézéssel fog elmenni az idő, mert egy jó kis kaland sorozat igazán hiánycikk manapság! A full CGI nem zavar, a Sidonia miatt már megszoktam ezt a stílust.

Magia Record: Belenézek, mert Madoka és kíváncsi vagyok az új csapatra. Bár tippre csak a kinézetük különbözik, egyébként be lehet majd helyettesíteni a régi karakterekbe mindenkit.

Somali to Mori no Kamisama: Alapvetően a SoL-t, mint műfajt kerülöm, azonban ez a természetfeletti plusz meghozta a kedvemet hozzá. :) A gyermek-szülő kapcsolat pedig általában háttérbe szorul, mert legtöbbször a románcot helyezik a középpontba úgy kb. mindenben.

Toaru Kagaku no Railgun T: Mi lesz, ha elfogynak az ABC betűi? XD Mondjuk, amilyen sebességgel haladnak, ez a veszély még nem fenyeget egy darabig. Jó sokat kellett várni a 3. évadra, de ez remélem azt jelenti, hogy megússzuk fillerek nélkül.
Kép

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 362
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2019.12.15. 10:18

Én az Eizouken ni wa Te wo Dasu na!-t már korábban kinéztem, a Somali to Mori no Kamisama, és Kuutei Dragons valószínű, de majd elválik, hogy követni is akarom-e.

Aztán a listából még elsőre a Natsunagu! is érdekesebbnek tűnt, de alig van róla infó, a rendező is tapasztalatlannak tűnik a MAL profilja alapján. A Bokuhaka esetében meg a PV kifejezetten afelé sodort, hogy találok ennél jobbat is a listámon.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.12.16. 22:55

Kijött a WoW Classic, én pedig eltűntem, de még élek, és olykor animét is nézek. :D

Nyári szezon:

Enen no Shouboutai: Most fog befejeződni, de le vagyok vele maradva, és nem hiába. Az alapsztori nem rossz, lehetne akár egy tisztességes sablon shounen is jó grafikával/animációval, de a rendezés valahogy nem jön be (pedig az első néhány részben még mintha tetszett volna... mondjuk jó régen láttam már az elejét). A legborzasztóbb benne viszont az értelmetlen, a Fairy Tail legkínosabb jeleneteit is simán leköröző fanservice. Erősen fontolgattam egyes részek után a dobást. :/

Kanata no Astra: Az anime nézése közben több logikai melléfogást fedeztem fel, mint amire anno a mangából emlékeztem, de emiatt is jó néha újrázni vagy más formátumban elővenni egyes címeket. ¯\_(ツ)_/¯ 6/10

Lord El-Melloi II Sei no Jikenbo: Rail Zeppelin Grace Note: Nem olyan régen pótoltam be. Tényleg kellemes fanservice cucc Waver Velvet rajongóinak, nagyon hálás vagyok érte, hogy nem kellett az Illyára ráfanyalodni a felnőtt verzióért. A címszereplő mellett még a számító szemüveges kígyósasszonyt bírtam. 7/10, mert a fanservice célközönségét erősítem :D

Kimetsu no Yaiba: A nyári szezonban fejeződött be, szóval itt írok róla. Ez már egy igazi becsületes, igényesen megrazolt/animált shounen annyi csavarral, hogy a főszereplő nem egy ordibáló hülyegyerek, hanem egy eleinte még kissé naiv és tapasztalatlan, de általában értelmesen gondolkodó, a hugicáját hősiesen védelmező báty. Vannak benne persze olyan szereplők is, akik könnyen kiverhetik a biztosítékot, de engem egyelőre még nem idegesítettek fel különösebben. A zenékre sem lehet kifogásom. Erősebb 7/10.

Fruits Basket 1st Season: Picit kispórolták néha a humort, de azért felvállalható lett szerintem az adaptáció. A történet java pedig csak most jön majd. :3 7/10.

Őszi szezon:

Psycho-Pass 3 (és a többé-kevésbé előzmény mozifilmek): A filmtrilógia igyekezett GitS-es vizekre evezni, ami igazából tetszett is, de az a baj, hogy ez nem annyira összeegyeztethető az első évadban felvázolt szituációval, és ez a harmadik évadban vált nyilvánvalóvá. Új főszereplőket kaptunk, akik egyébként érdekesek (bár a mentalista képesség már kissé LOL volt), maga a központi tematika (bevándorlás) is időszerű és fontos, de valahogy közben sikerült elsorvasztani a Sibyl System mindenhatóságát, amit nehéz összeegyeztetni az első szériával. A régi karaktereket annyira nem használták fel, ami jó, mert így nem is rontották el őket. :D A titokzatos gonosz szervezet engem megmosolyogtatott, de azt is elhiszem, hogy Makishima után már nehéz lenyűgöző és hiteles antagonistát írni. Számomra bónusz, hogy most kevesebb volt a gore. Még elég sokan lehetnek kíváncsiak erre az univerzumra, mert a 3. évad befejezését mozifilm(ek? nem hiszem h egynél megállnak) formájában kapjuk meg. 6/10 az új évadra, a mozifilmek között viszont 7/10-es is akadt.

Beastars: Vannak benne probably furry jelenetek is, de ezek ellenére is a szezon legjobban muzsikáló animéje (nyilván az a néhány közül, amit nézek). Az a stúdió készíti, amelyik a Houseki no Kunit is elkövette, szóval a CG itt sem zavaró, és szerencsére még mindig mernek kísérletezni más technikákkal is (lásd pl. a szezon szerény véleményem szerint legjobb openingjét :3). Anélkül, hogy ódákat zengenék a történetről és a karakterekről (visszafogom magam xd), egyszerűen csak ajánlom mindenkinek. :D (Vajon a következő con tele lesz bundás cosplayerekkel? xD)

Mairimashita! Iruma-kun: Könnyed, dilis shounen, ami ugyan túl sok újat nem tud mutatni, de legalább szórakoztató.

Egyelőre csak ennyi animére jutott időm, de majd igyekszem bepótolni többek között a Vinland Sagát, a HeroAca 4-et, a Hoshiai no Sorát, a Chihayafuru 3-at, illetve a Kono Oto Tomare! 2-t is. Majd valamikor. >.<

Jön hamarosan egy téli szezon is, ami rengeteg érdekes címet tartogat, erősnek ígérkezik: Haikyuu!!: To the Top, Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden (TV) (talán), Isekai Quartet 2nd Season (az első kellemes volt, hátha tartja a színvonalat), Somali to Mori no Kamisama, Dorohedoro (ezzel talán várok majd kicsit) stb.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.12.22. 01:37

Iya na Kao sare nagara Opantsu Misete Moraitai 2 - Olyan, mint az első évad. Semmivel se jobb, rosszabb meg már aligha lehetne. Ám ha semmit se vársz tőle, képes azt is alulteljesíteni. Egyedül arra a röpke pár percre, amit rászán az ember nagyon jó, mert ráveszi, hogy inkább menjen aludni, mintsem ilyen szarokat nézzen.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2019.12.28. 02:20

Befejeződött az Enen no Shouboutai. Az utolsó pár részben egészen izgalmassá vált a történet, de így sem tudok rá magas pontszámot adni. Hogyan is tudnék pl. egy ilyen harcjelenet után (persze ez már valahol zseniális a maga nemében, de akkor sem tudom értékelni)??? A "tudományos" magyarázatok hitelességét nem tudom megítélni. Alapvetően kedvelem a posztapokaliptikus fantasy/természetfeletti sztorikat, de ebben a shounenben az én ízlésemnek túl gagyi és rosszul elhelyezett az ecchi, sajnos elrontja számomra a hangulatot, kizökkent a történetből. A szereplők javarészt semlegesek maradtak számomra, leginkább a ritkán felbukkanó Joker keltette fel az érdeklődésemet (kicsit Hisokára emlékeztet, plusz Tsuda Kenjiro a hangja :3). Az első opening egészen kiváló, ahogyan a két ending is; a másodiknak a zenéje oké, a képsorok viszont nem passzolnak alá. Az animáció általában rendben van, az aláfestő zenék viszont számomra felejthetőek. A rendezésnek vannak jó és kínos pillanatai is egyaránt. 5/10 és 6/10 között vacillálok, de egyelőre nem kapja meg a magasabb pontszámot. Valószínűleg guilty pleasure cuccként kezelve belenézek majd a 2020-ban érkező 2. évadba.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 481
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2019.12.29. 11:08

annarancs írta:
2019.12.28. 02:20
Befejeződött az Enen no Shouboutai.
Nagyjából egyetértek veled, én végül 6 pontra értékeltem, de lehetett volna ez sokkal jobb is. Az elcseszett fanservice mindenesetre rengeteget rontott rajta, pláne, ha belegondolok, hogy ez mindössze egyetlen szereplőnek köszönhető. Én végül azért élveztem mégis, mert néhány karaktert megkedveltem. Shinra mondjuk semleges maradt, így pont a fő szál nem mozgatott meg igazán, Tamakit meg rühelltem a már emlegetett fanservice miatt... cserébe viszont ott volt Maki-san, akit az első pillanattól kezdve bírtam és minden jelenete nagyon is rulez :cool: . De amúgy a csapat többi tagjával se volt különösebb bajom, az különösen érdekes volt, hogy
SPOILER
Oubinak nem volt semmilyen képessége.
Mondjuk van hova fejlődni, remélem, a második évadban jobban sikerül a rendezés (de lehet, hogy azt már inkább egyben nézem meg, úgy talán szórakoztatóbb lesz).

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2019.12.29. 13:37

Leara írta:
2019.12.29. 11:08
annarancs írta:
2019.12.28. 02:20
Befejeződött az Enen no Shouboutai.
Nagyjából egyetértek veled
Köszi az értékeléseket, gondolkoztam, hogy belekezdjek-e, de inkább kihagyom.

Körkérdés azokhoz, akik a szezonból sok sorozatot néztek: a most véget érők közül mit érdemes elkezdeni? (Eddig csak a Vinland Sagát nézem.)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.12.29. 18:17

annarancs írta:
2019.12.28. 02:20
pl. egy ilyen harcjelenet után
A szőke hajú csaj magyar, vagy miért az a catchphrase-e, hogy "Látom!" ? :D Vagy ez latin lenne? Vagy elcseszték a subberek és nem is azt mondaná? Vagy most mi van? :lol:
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.12.29. 19:20

Titkos írta:
2019.12.29. 18:17
annarancs írta:
2019.12.28. 02:20
pl. egy ilyen harcjelenet után
A szőke hajú csaj magyar, vagy miért az a catchphrase-e, hogy "Látom!" ? :D Vagy ez latin lenne? Vagy elcseszték a subberek és nem is azt mondaná? Vagy most mi van? :lol:
Nem, a sorozatban ez van "Ámen!" helyett.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2019.12.29. 20:22

annarancs írta:
2019.12.28. 02:20
Befejeződött az Enen no Shouboutai.
Én még a 8. résznél tartok szóval a nagyját még binge-olni kell, de a maximum 6/10 jogos neki, mert a szememben az egyik leginkább B cucc, amivel a közelmúltban találkoztam: voltaképpen egy semmi különös, viszonylag niche státuszra méltó shounen ami energikusságában és jelenlétében nem ér fel a szintén Okubo-féle Soul Eater-hez, de *szerintem* a B-nek az a fajtája, ami szinte a lelket nyugtatja. Tudod, hogy egy bizonyos ponton túl nem érdemes tőle várnod tőle semmit, és személy szerint ezért is találom viszonylag decens szórakoztatásnak: tetszik a Soul Eater-hez képest kicsit komolyabb átlaghangulat és világ, tetszik a sztori világát finoman, alsó hangon belengő "bármikor bármi rossz történhet" hangulata; tetszik a kicsit klisés, de attól még funkcionális hős-mítosz bökdösése; tetszik a nem túl eredeti, de decens szereplőgárdája; tetszik a nyilvánvalóan SHAFT-os utánérzésű rendezése (aminek van oka, mert a David Production most részben egy SHAFT menedékcenter); és sajnos kevésbé tetszik az, hogy Tamaki a marha nyilvánvaló fanservice ágyútöltelék. Szerintem egyedül neki róható fel a fanservice fail faktora, mert furcsamód Maki és Hibana már közel sem kap olyan gyakori és olyan fail faktorú momentumokat, pedig az egyikük a rezidens izomcsaj, a másik meg idézőjelesen részmunkaidős domina.

Per pillanat értékelés terén egy NAGYON előzékeny és udvariasan halvány 6.9999999999999999999999/10-et adnék neki, de a tisztán 6/10 is érthető, sőt, még az 5 is: egyszerűen nem ez a fajta cucc az, aminek az a sorsa hogy ismertebb közkedvenc legyen. Egy viszonylag kis rétegnek viszonylag tetszeni fog, de legfeljebb a múlt bizonyos szintű kuriózuma marad majd, és nem lesz csoda az, ha sokaknak egy hét után alig lesz emléke róla. Én pölö a Dr. Stone-t sokkalta infantilisebbnek találom, de ízlések és pofonok ugye.


SaiyaGin írta:
2019.12.29. 13:37
Körkérdés azokhoz, akik a szezonból sok sorozatot néztek: a most véget érők közül mit érdemes elkezdeni? (Eddig csak a Vinland Sagát nézem.)
Szerintem a Beastars tetszene neked, lényegében egy jóval komolyabb és "rétegesebb" Zootópia a cucc, ami elég akkurátusan épít fel egy olyan, humanoid állatokra épülő sztorit, amiben a növényevők és a húsevők közti szociális viszony pont annyira (látszat és vékony madzagon lógó) békés mint amilyennek el lehet képzelni. Ráadásul a CG-t a szintén teljes CG-s Houseki no Kuni-t adaptáló Orange készítette, szóval a látványvilág és a rendezés is jobban próbálja mímelni a 2D-s megoldásokat mint amennyire *nagyon* sok anime CG próbálná ignorálni, és emiatt csak foghíjas eredményt mutatva fel.

A Hoshiai no Sora ugyancsak komolyabb és karakter dráma súlyosabb tenisz sztori, de annál a rendezőt átbaszarintotta a produkciós közösség a készítés során, szóval az eredetileg 24 részes sztoriból csak egy 12 részes sorozat lett, amivel még nem végeztem, de tudtommal lehetett volna SOKKAL rosszabb is, mint amilyen kisült belőle.

A Shinchou Yuusha-t már csak óvatosan ajánlom, mert nu-isekai cuccról van szó ami nehezebben lehet kedvelhető, de hiába dolgozik viszonylag limitált eszközökkel (obszcén módon elővigyázatos és kissé bunkó[nak látszó] megidézett hőssel vesződik egy jóravaló, de szerencsétlen és könnyen pánikoló istennő), szerintem csalóka mód jól képes úgy kezelni és adagolni a jeleneteket és szituációkat, hogy ne laposodjon el a dolog, és az se rossz tényező, hogy:

- szvsz meglepő módon vicces cucc, Ristarte-n pölö kilóra lemérhető hogy a stáb mennyit szórakozott a humorosan eltúlzott fejek kitalálásakor
- hiába nu-isekai cucc, annyira vehemensen nem támaszkodik se az MMORPG-re, se a JRPG-re, és akkor is élvezhető cucc, ha egyikről sincs konkrétabb ismereted
- az a fajta vígjáték, ami idővel komolyabbra fordul, és a kettő közötti átmenettel okosan és céltudatosan bánik, hiába érződhet úgy, hogy talán túl merészen variál néha a két véglettel (pláne úgy, hogy a komolyabb pillanatok nem félnek kihasználni azt, hogy a humor kicsit gyerek animésen elszállt/hiperaktív)

Ettől függetlenül mondom, óvatosabban hozom fel ezt a cuccot mert könnyen ellenszenvesen idiótának/le majomsajtviccesnek jöhet le a saját kárára, de ha már egyszer az SAO kitermelt magának egy raklapnyi követőt, szerintem ez az egyik legjobb eredménye annak a kitermelésnek.
Kép Kép

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 119
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2019.12.29. 20:58

Dodgers írta:
2019.12.29. 20:22
Köszi, a Shinchou Yuushán már amúgy is gondolkoztam. (A Beastars-nak utána kell még olvasnom, a teljes CG nem feltétlenül a kenyerem.)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.12.30. 02:26

Ricz írta:
2019.12.29. 19:20
Nem, a sorozatban ez van "Ámen!" helyett.
Érdekes. :) Na, de amúgy ez egy létező szó valamilyen nyelven? Vagy ez valami saját "tűzoltónyelv", mint a Gyűrűk Ura elfjeié, vagy a Star Trek klingonjaié? :D
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.12.30. 12:02

Titkos írta:
2019.12.30. 02:26
Ricz írta:
2019.12.29. 19:20
Nem, a sorozatban ez van "Ámen!" helyett.
Érdekes. :) Na, de amúgy ez egy létező szó valamilyen nyelven? Vagy ez valami saját "tűzoltónyelv", mint a Gyűrűk Ura elfjeié, vagy a Star Trek klingonjaié? :D
Mennek róla a viták a fandomban. Csilla cikkét idézve a mostani Mondóból:
A szó eredetét és jelentését Okubo [a mangaka] még nem erősítette meg, így a neten rengeteg elmélet található. Sokan a japán tomarau (gyászolni) igéből származtatják, míg mások az egyiptomi napistennel, Rával hozzák összefüggésbe. A legtöbben mégis a magyar nyelvet tartják kiindulópontnak.
Hogy most ilyen erős az országimázs vagy a magyarlobbi odakint, az passz. Mindenesetre a japán felirat szerint katakanával (ra--to-mu), és elég nehéz nem "látomnak" hallani. Vagy "Rá gyászol és azt látom".
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6021
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2019.12.30. 20:53

Értem, köszi a magyarázatokat. :) Elsőre én is a magyar szóra asszociáltam, egyrészt, mert úgy hangzik/úgy írják, másrészt meg nem tudom, mennyire erős náluk a "magyarlobbi", de nem ez lenne az első eset, volt is korábban (talán pont a Mondóban) egy ilyen összeállítás, hogy "magyar utalások animékben". (Amik közül talán a személyes kedvencem még mindig a Code Geass-es "Fungarovin" bor. :D)
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 253
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2019.12.31. 13:40

A Babylon kivételével (amiről perpillanat még fogalmam sincs, mit fogok írni...) véget értek azok a cuccok, amiket az őszi szezonban néztem, úgyhogy akkor mondom. :D

Beastars

Több okból is féltem belekezdeni, aztán a szezon egyik legkellemesebb meglepetése lett. Kifejezetten friss, gondolatébresztő mű, többször eltöprengtem rajta, hogy milyen aspektusaiban lehetne párhuzamot vonni a történet univerzuma és a mi világunk között. A karakterek is érdekesek: Legosi minden veszélyessége ellenére egy igazi good boi™, akit csak szeretni lehet (nem mellesleg a seiyuuje is fantasztikus munkát végzett), Louis-ról komplett tanulmányt lehetne írni, és Haru sem egy szokványos diáklány.

Továbbá nem gondoltam, hogy valaha ilyet fogok mondani, de a hab a tortán a CGI. Olyan nem tolakodó, színvonalas módon van elkészítve, hogy öröm nézni. Az opening elképesztő bábanimációjáról nem is beszélve (imádom, hogy szarvasagancsokból áll az erdő : D). És még a zenék is tök jók. 8/10. Szeretettel várom a második évadot.

Hoshiai no Sora

Amikor először megláttam az összefoglalót, csak legyintettem, mondván, hogy mit tudnak kihozni ebből az agyonhasznált be-akarják-zárni-a-klubunkat témából, aztán nagyon kellemesen csalódtam.

Azt fontos leszögezni, hogy ez nem elsősorban sportanime. Állítólag a szerző "szülők és gyerekek" témában gondolkodott, csak a könnyedségi faktor kedvéért jött be a képbe a szoft tenisz. Ami amúgy ragasztónak nem volt rossz, mert a meccsek tényleg élvezetesek voltak, viszont megvolt az a hátulütője, hogy kicsit talán sok volt ennyi problémás családi háttér egyetlen klubba. Bár ha megfordítjuk a dolgot, azt is mondhatjuk, hogy ezek a fiúk talán pont azért kerültek így össze, mert máshol nem találták a helyüket. Kapóra jöhetett nekik egy olyan hely, ahol kiengedhették a frusztrációt, de nem várták el tőlük a valódi teljesítést és a fegyelmet. És amúgy minden látszólagos érettségük ellenére látszott a karaktereken, hogy kiskamaszok. Meggondolatlanul eljár a szájuk, a kezük, tudnak gonoszkodni, szemtelenkedni, megijednek, ha baj van, bonyolult a kapcsolatuk a családjukkal. Nekem még Maki karaktere is egész jól működött. A családi háttere miatt nem csoda, hogy koraérett, jól alkalmazkodik, jó emberismerő, nagyon talpraesett. De amikor
SPOILER
felbukkan az apja,
látszik, hogy mennyire meg van rettenve. Látszik, hogy azért még ő is gyerek.

Ami miatt szintén meglepetés volt az anime, hogy teljesen természetesen, viccelődés, ítélkezés és egyebek nélkül érintett érzékenyebb, a japán médiában kevésbé emlegetett témákat, különös tekintettel a transzneműségre és a nonbináris nemre. Nem gondoltam, hogy ez utóbbit valaha viszontlátom egy animében.

Az is szimpatikus volt nekem, hogy a sportot is a földön maradva kezelték. Nem akart mindenki rögtön nyerni, tudták, hogy ennyi lazsálás után nem tartanak ott, mint mások, és Maki meg Touma
SPOILER
is jókedvű volt az Itsuse-tesók elleni vereség után önostorozás helyett, hiszen tisztában voltak vele, hogy igenis szépen állták a sarat.

Nagy kár, hogy szinte minden szál elvarratlanul marad. Nem tudjuk, mi történt pár éve a csapatban, ami miatt a tanár nem erőlteti a kemény edzést és a versenyszellemet a fiúkra. Nem tudjuk, mi a helyzet Toumával és Ryoumával, hogy miért olyan az anya, amilyen, mi lesz így Kanako-channal, hogy folyamatos elszenvedője a cyberbullyingnak, a többi fiú problémáiról és a Makit érintő óriási cliffhangerről meg már nem is beszélve. Ilyen nyugtalanítóan félbehagyott szálak mellé nagyon kellene a történet másik fele is. Mindenesetre én most egy második évad reményében megelőlegezem neki a 8/10-et. Ja és kiemelném Hanae Natsukit, nagyon szerettem Maki szerepében, pedig alapesetben nem vagyok oda a hangjáért.

Kono Oto Tomare 2

Bár valamivel jobb, mint az első évad, nekem ez még mindig kevés. Ezeknél a gyermeteg konfliktusoknál sokkal jobb dolgokat lehetne kihozni az alaphelyzetből. Pl. foglalkozhatna a szerző a klub tagjainak hátterével, a jellemüknek árnyalásával, vagy egyáltalán a zenével kicsit komolyabban, ahelyett hogy folyton behoz egy aktuális karaktert, aki nagyon drámaian kavarja a sz@rt. Gyakorlatilag minden konfliktus ebből adódik. Pedig milyen jó lenne, ha néha versenyen kívül is látnánk-hallanánk koto-játékot, vagy tanúi lehetnénk némi hétköznapi beszélgetésnek a klub tagjai között (akik amúgy aranyosak lennének). A Tenkyuu előadása azért szép megkoronázása volt az évadnak, tényleg gyönyörű darab, meleg, fénylő hangzással, és legalább a Satowa-ügyet is megoldotta. 6/10.

A Vinland Saga megy a saját topikjába, a Psycho-Pass folytatása pedig nálam elmaradt, és valószínűleg nem is fogom már pótolni. Nem tudom, miért, de teljesen elvesztettem iránta az érdeklődésemet.

Válasz küldése